Találatok a következő kifejezésre: Ha nyomozó lenni, (24 db)

Hova menjek tovább, ha nyomozó szeretnék lenni?

Jelenleg 10.-es leszek a gimiben (lány). Nyomozó szeretnék lenni. Hova menjek tovább, úgy is mehetek a rend?rtiszti f?sulira ha nem olyan szakközépbe járok? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A bûnügyi igazgatási alapszakon van bûnügyi nyomozó szakirány. :) http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!..

A bûnügyi igazgatási alapszakon van bûnügyi nyomozó szakirány. :) http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!..
A legtutibbat akkor tudod meg, beballagsz egy rendõrségre a közeletekben, és a sünöktõl megkérdezed.
Hogy akarsz az lenni, ha ezt sem tudod "kinyomzni"?
Rendõrszakközép van, de rendõrtiszti fõsulira is felvesznek simán. Ott az alapokat ugyan úgy megtanulhatod, de rögtön nyomozó nem lehetsz, elsõnek "kis rendõrként" kezdesz (utcára kihelyezett) és onnan mehetsz nyomozónak. Én legalábbis így tudom.
Vagy jog, aztán specializálódsz a büntetõjog-eljárásjog-végrehajtás felé, majd vmi szakirányú végzést elvégzel diploma után.

Ha nyomozó szeretnék lenni, akkor merre tudok tovább tanulni ilyen irányban?

Szegedi vagyok, friss érettségis.Rendészeti szakközépbe jelentkeztem, de ez az irány jobban érdekelne.

Legjobb válasz: Nyomozó csak tisztként lehetsz, amihez el kell végezned a rendõrtiszti fõiskolát, oda pedig nem könnyû bekerülni. Ha szakközepet végzel, akkor tiszthelyettes leszel.

Nyomozó csak tisztként lehetsz, amihez el kell végezned a rendõrtiszti fõiskolát, oda pedig nem könnyû bekerülni. Ha szakközepet végzel, akkor tiszthelyettes leszel.


Szerintetek, melyik suliba kéne menni, ha nyomozó akarok lenni?

Sziasztok. 16 éves vagyok még, de érdekel,hogy ha nyomozó szeretnék lenni, akkor milyen suliba menjek, és azon belül milyen szakra. Azért érdekel, mert akkor úgy tanulnék, ha kell többet, és ,hogy miből kell emelt szintű érettségi(persze,ha kell). A válaszokat előre is köszi! :)

Legjobb válasz: A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára (ez a régi Rendõrtiszti Fõiskola) tudsz jelentkezni különbözõ szakirányokra a bûnügyi-igazgatási szakon belül, így lehetsz nyomozó. Nagyon komoly alkalmassági vizsga van, érettségi belügyi rendészeti ismeretek vagy magyar vagy matematika vagy történelem. Az egyetem honlapja: http://rtk.uni-nke.hu/

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára (ez a régi Rendõrtiszti Fõiskola) tudsz jelentkezni különbözõ szakirányokra a bûnügyi-igazgatási szakon belül, így lehetsz nyomozó. Nagyon komoly alkalmassági vizsga van, érettségi belügyi rendészeti ismeretek vagy magyar vagy matematika vagy történelem. Az egyetem honlapja: http://rtk.uni-nke.hu/

Ha nyomozó szeretnék lenni, valami izgalmas, nagy tétű ügyekkel, nagy hatáskörrel (mondjuk FBI), hogy tudnám ezt elérni?

Gondolom be kell fejezni a rend?r szakközépet... Azután? Egyébként már van középiskolám, közgazdasági... Nem lehetne megkerülni a középiskolát pár vizsgával esetleg?

Legjobb válasz: Elmész a rendõrszakközépbe a keresztfélévesre, az 5 legjobb között végzed közrendbõl, valószínûleg a bûnügyi osztályra kapsz egy áthelyezést. Ott szolgász és reménykedsz, hogy kapsz egy parancsot az RTF-re ahol a bûnügyi nyomozói szakon végzel. Megvárod, amíg meghal az egyik bûnügyi nyomozó, vagy nyugdíjba megy és kérsz egy áthelyezési parancsot, megpályázod a helyét.

Elmész a rendõrszakközépbe a keresztfélévesre, az 5 legjobb között végzed közrendbõl, valószínûleg a bûnügyi osztályra kapsz egy áthelyezést. Ott szolgász és reménykedsz, hogy kapsz egy parancsot az RTF-re ahol a bûnügyi nyomozói szakon végzel. Megvárod, amíg meghal az egyik bûnügyi nyomozó, vagy nyugdíjba megy és kérsz egy áthelyezési parancsot, megpályázod a helyét.
Nyugi, majd kinövöd
itt max korrupt rendõr lehetsz olyan hatáskörrel (olyan hatásköre és joga egyébként egy rendõrnek sincs magyarországon) de ahhoz rendõrtiszti fõiskola kell
Az utolsó nyilatkozatod alapján remélem, hogy nem jutsz tovább az orvosi vizsgálaton. Itt nincs válogatás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem lenne akkora kihívás egy öreg néni gyilkosait nyakon-csípni...
Mennyire "nagy tétû": all in? :DDDDDD ...mert, ha nem milliárdokról van szó csak egy öreg néni gyilkosairól, az már nem derogálna kinyomozni?
"miért nem jelentkezhet simán rtf-re?" Azért mert így könnyebb bekerülni. Az rtf jobba kedveli azokat akik megjárták az rszk-t. Sokkal jobban. Az rtf-esek nagy része így kerül oda.
nem kell protekció ehhez. apámnak se volt semmi protekciója, mégis az NNI alezredese lett. a kemény munka meg a tapasztalat az igaz, de protekció nem feltétlen. persze nem árt, ha van, gyorsabban és magasabbra jutsz vele
Amerikában akarsz FBI tag lenni, vagy itthon? Itthon elvégzed az RTF-et, majd sok nyomozói rutinnal, és gyakorlattal bekerülhetsz talán az NNI-hez. Ehhez nagyon nagy szakmai ismeret, és protekció kell.
miért nem jelentkezhet simán rtf-re?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Elõször állampolgárságot kell szerezned. Utána lehetsz akatatologató az FBI-nál, de többre betelepülõként ne számíts.
A kérdező hozzászólása: Akkor reménykedj... :)

Ha nyomozó szeretnék lenni, milyen tantárgyakból kéne erősnek lennem az idegen nyelven kívül?

Legjobb válasz: Tantárgyak közül a magyart és a törit vagy a matekot nyomd meg, de nagyon, mert nagyon magasak az elvárások. Tesi jegy szempontjából nem számít, csak az hogy legyél jó kondiban!

Tantárgyak közül a magyart és a törit vagy a matekot nyomd meg, de nagyon, mert nagyon magasak az elvárások. Tesi jegy szempontjából nem számít, csak az hogy legyél jó kondiban!
matek, testnevelés
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtõknek.

Ha nyomozó szeretnék lenni, mikből kell jónak lennem?

Legjobb válasz: Rendõrnek? Semmibõl.

Rendõrnek? Semmibõl.
A kérdező hozzászólása: Nem szimpla zsaru, hanem nyomozó.
A Rendõrtisztinek vannak ilyen képzései, illetve jogász végzettséggel, ügyészként lehet ilyen területen elhelyezkedned. Maga a nyomozó egyébként tág fogalom, van gazdasági nyomozó, pénzügyi nyomozó és bûnügyi nyomozó - gondolom téged inkább ez utóbbi érdekel: http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!... A felvi.hu-n részletesen le vannak írva az egyes szakok követelményei, mivel jogi jellegû képzési területrõl van szó, így magyar nyelv- és irodalomból ill. történelembõl kell jónak lenni, ill. a gazdasági és pénzügyi területeken ezen kívül még matekból/közgázból. A legdurvább része a felvételinek azonban a fizikai és pszichológiai alkalmassági vizsga, ált. ezen buknak el a legtöbben.
A kérdező hozzászólása: Még törvényszéki nyomozón gondolkodok. Fizikai vizsga? Úr isten! Azon elbuknák!
A kérdező hozzászólása: Meg az érdekes h angolból 5-ös vagyok 1db 4esem van, történelembõl: 5, irodalom: 5, nyelvtan: 2 :(
A kérdező hozzászólása: testnevelés: 3

Mit kell tennem, ha nyomozó akarok lenni? Mivel kell kezdeni?

Legjobb válasz: Okj-s tanfolyamok vannak erre. Ha magánnyomozásra gondolsz. Ha nem, akkor Rendészeti szakközép és utána Rendõrtiszti Fõiskola. Vagy ha már van középfokú végzettséged, akkor nézz utána milyen feltételekkel vesznek fel a fõsuliba.

Okj-s tanfolyamok vannak erre. Ha magánnyomozásra gondolsz. Ha nem, akkor Rendészeti szakközép és utána Rendõrtiszti Fõiskola. Vagy ha már van középfokú végzettséged, akkor nézz utána milyen feltételekkel vesznek fel a fõsuliba.

Ha nyomozó szeretnék lenni, akkor hol lehet ezt a szakmát kitanulni érettségi után?

És az ő hatáskörük alá mi tartozik, azok a nagyon brutális gyilkosságoktól kezdve egy bolti lopásig ? ( esetleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen?)

Ciki lenne, ha nyomoznék az egyik családtagom után volt munkatársán keresztül?

Kirúgták a munkahelyéről, nem tudni miért (Kamu szöveget mondott, amit senki nem hisz el). Megkeresném egy volt munkatársát, akivel nem voltak nagy barátok, kb. beszélőviszonyban voltak. Ezért is nem a legjobb barátait keresném fel, mert azok visszamondanák. Szerintetek ha egy illedelmes levelet írnék neki, hogy szeretném megtudni mi történt, akkor elmondná részletesen? Természetesen, ha kiderülne, ő nem lenne belekeverve. Nagy cégről van szó. Vagy mennyi az esélye, hogy elküldene a francba, ez a mi problémánk címszóval? Ti mit csinálnátok?

Legjobb válasz: Nem égetném le magam. Miért akarsz nyomozni? Nem mindegy miért rúgták ki?

Nem égetném le magam. Miért akarsz nyomozni? Nem mindegy miért rúgták ki?
A kérdező hozzászólása: Azért, mert nem fogja elmondani. És egy nagy család életérõl van szó. Arra gyanakszunk, hogy pénzügyek miatt. Valószínûleg több hitele van. Nem akarom, hogy fedél nélkül maradjunk. Pénzügyi segítséget kaphatna a család bármelyik tagjától, viszont nem kér, mert akkor kiborulna a bili. Így viszont tönkre mehet a család, én meg akarom ezt elõzni!
Ha én lennék a munkatárs, akkor egy szót sem mondanék el. Ne nyomozz más után, és ne hivatkozz a saját érdekedre, mert ez így nem korrekt, hiába próbálod annak beállítani. Inkább beszélj az illetõvel, és biztosítsd róla, hogy ha bajban van, rád számíthat. GOndolja át a problémáit, és keressen bizalommal. Hátulról ne akciózz, mert az csak rosszul fog elsülni.
én volt munkatársként szépen leráználak ... de nem vagyunk egyformák
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor ez kilõve. Viszont mindenképp kiderítem valahogy mi történt. Nem lehet vele errõl beszélni, támadásnak vesz minden kérdést és megsértõdik. A szüleinek, a házastársának, a gyermekeinek, az unokájának, a testvéreinek semmit nem mond el errõl az ügyrõl, csak kamuzik. Képes odáig elmenni, hogy titokban felvesz több helyrõl hitelt, míg végül elárvereznek ingót vagy ingatlant, mivel nem tudja fizetni és segítséget nem mer kérni!!!
A kérdező hozzászólása: mindenkit felpontoztam!!!
OK, de attól hogy ki akarjátok deríteni, mi történ a munkahelyén, az anyagi helyzetén az hogy javít? Mármint a tény, ha esetleg megtudjátok, hogy mondjuk nem akart lefeküdni a fõnökével, ezért kirúgták.. és? Ettõl a hitelek hogy lesznek visszafizetve, én ezt nem értem.
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy nem amiatt rúgták ki. Írtam, hogy valószínû pénzügy miatt. Ha kiderülne, talán bevallaná a további adósságait. A család ki tudja fizetni, van elég félretett pénz, ezért sem értjük miért nem hozzánk fordult, ha anyagi nehézségek adódtak az életében.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!