Találatok a következő kifejezésre: Ha nyitva a méhszáj lehet (19 db)

Ha nyitva van a méhszáj lehet még szexelni? Mi van ha nyitva van csak nem tudok róla?

39 hetes 6 napos kismama

Legjobb válasz: Ezzel, nem jó találgatni..Nézzesd meg az orvosoddal,és te is nyugottabb leszel, az a biztosabb.

Ezzel, nem jó találgatni..Nézzesd meg az orvosoddal, és te is nyugottabb leszel, az a biztosabb.
Ilyen idõsen peresze hogy lehet szexszelni!Ha jól esik miért ne?!Max beindul a szülés!De itt már az se baj!

Csak akkor lehet nyitva a mehszajam ha terhes vagyok?

fontos!

Legjobb válasz: Szerintem meg nem fontos.

Szerintem meg nem fontos.
Ha terhes vagy, nincs nyitva! Peteéréskor, és menzeszkor van nyitva.
Akkor van nyitva, amikor menstruálsz.

30. hét utan lehet furodni termal vízben? Ha nincs nyitva a mehszájam. Vagy inkabb a fertozes veszely miatt nem lehet meg ha csukott is. En a nyaron ketszer is voltam, akkor nem lett semmi bajunk.27+0 ksm

Legjobb válasz: 1. Ha 37 foknál melegebb akkor nem szabad. 2. Nincs klórozva tehát sokkal nagyobb a ferõzésveszély. 3. Rengeteg féle termálvíz létezik de ezek nagy részében olyan "hatóanyagok" vannak amik kifejezetten nem ajánlottak kismamáknak és gyerekeknek...

1. Ha 37 foknál melegebb akkor nem szabad. 2. Nincs klórozva tehát sokkal nagyobb a ferõzésveszély. 3. Rengeteg féle termálvíz létezik de ezek nagy részében olyan "hatóanyagok" vannak amik kifejezetten nem ajánlottak kismamáknak és gyerekeknek...
Thermál vízben fürdeni a terhesség egésze alatt nem ajánlott a benne levõ anyagok miatt. Kérdezz rá a helyszínen szerintem.
Nos én kb olyan 5 hónapos lehettem mikor gyulára mentünk nyaralni, s akkor kértem ki a védõnõ véleményét. s azt mondta termálvízben egyáltalán ne menjek bele, illetve ha strandon normál vízben fürdök akkor utána a fürdõruhámat váltsam át szárazra.
Termál vízben terhesség alatt nme jó fürödni!Leginkább a hõfoka miatt!Nem szabad meleg vízbe menni, és mivel a termál vizekben nincs klór(nincs fertõtlenítve) könnyebben elkaphatsz bármit!Zárt méhszájjal is! 22 hós kislány és 8 hetes pocakbabi anyuja
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, bar egy kicsit rosszul fogalmaztam.en nem a meleg vizben akarok furodni hanem rendes homersekletu usszmedenceben.de termalban...azt sem lehet?
Hát, én bõven mentem mindenféle medencébe szeptember elsõ heteiben, amikor még nyitva voltak a strandok. Semmi bajom nem lett, sõt. Igazán jól esett, különben nem csináltam volna. 37hkm
A kérdező hozzászólása: koszi, ilyen megnyugtato valaszokat is varok meg, ha van koztetek esetleg olyan aki 30, hét utan is elmant uszkalni.Nagyon jol esne estenkent elmenni egyett lubickolni a pocaklakommal...
Szia! Már válaszoltam egyszerr! Ha nem meleg a víz akkor mehetsz! ÉS az uszodák vize nem TERMÁL víz!Még a termál strandokon sem! És az úszás még akár a 40 héten is egészséges, ha a mamának jól esik!ÉS persze zárt a méhszáj!
A kérdező hozzászólása: persze csak ha zart a mehszaj...koszonom

Ha elmegy a nyákdugó, akkor mennyire van nyitva a méhszáj, mire lehet következtetni?

pont a 39.hetet betöltő nap hajnalán távozott. első babámmal zártan mentem szülni-inditottak-nem tágultam-császár lett. most reménykedhetek h beindult valami??? jóslók, keményedések is vannak,de csak elvétve naponta többször.köszi!

Legjobb válasz: Ha a nyákdugó távozik onnantól kezdve még 1 hétig is elhúzódhat mire megindul a szülés.

Ha a nyákdugó távozik onnantól kezdve még 1 hétig is elhúzódhat mire megindul a szülés.
A kérdező hozzászólása: köszi, de nem ez volt a kérdés:) ezt én is tudom:) hanem h ez a méhszáj tágulását jelenti ugy tudom, de mégis vajon hol tarthat a folyamat?
Úgy tudom, hogy kb fél/1 ujjnyinál távozik a nyákdugó. Sajnos ez még nem jelent semmit sem, nálam 3 hétre rá inditották, mert nem tágultam tovább. De azért reménykedj, szedj homeos bogyokat.

Ha nyitva van a mehszaj mar akkor is lehet meg a kadban fürdeni?

A fertözesveszely, a bacik miatt kerdezem... Mert hiaba tiszta a kadam, megiscsak megbujnak korokozok, meg ki tudja mi meg...

Legjobb válasz: ha csak a külsõ van nyitva, akkor lehet, de ha már a belsõ is kinyílt, nem szokták ajánlani. Azonban! Biztosan hallottál már kádban vajúdásról..akkor éppen amiatt van vízben a kismama, hogy könnyebben táguljon, nyíljon a méhszáj..

ha csak a külsõ van nyitva, akkor lehet, de ha már a belsõ is kinyílt, nem szokták ajánlani. Azonban! Biztosan hallottál már kádban vajúdásról..akkor éppen amiatt van vízben a kismama, hogy könnyebben táguljon, nyíljon a méhszáj..
szerintem akkor már nem lehet.pont a bacik miatt.
Én amióta tudom, terhes vagyok, nem fürdök, hanem zuhanyzok!

Lehet érezni, ha nyitva van a méhszáj?

25 hetes vagyok, a dokim még soha nem vizsgált meg alulról.

Legjobb válasz: nem lehet érezni,ha nyitva a méhszáj,csak hüvelyi vizsgálattal tudná megállapítani a dokid!! biztos,hogy õ a megfelelõ szakember? 3gyerekes anyuka

nem lehet érezni, ha nyitva a méhszáj, csak hüvelyi vizsgálattal tudná megállapítani a dokid!! biztos, hogy õ a megfelelõ szakember? 3gyerekes anyuka
Én 28 hetes vok, de még engem se vizsgált meg ott, ilyen az SZTK! Ha nincs magándokid akkor nem nagyon vizsgálgatnak.
Szia! Érezni nem lehet, csak vizsgalat alapján állapítható meg. Én is külföldön élek, az én nögyógyászom minden alkalommal megvizsgál alulról. Az elején havonta, most pedig már hetente van vizsgálat.
Engem se vizsgált alulról egyszerse, egészen addig, míg a 31. héten mondtam neki hogy mensi szerû görcseim voltak. Akkor megvizsgált, és ki is derült hogy kinyílt a méhszáj egy picit. 37 hetes
A kérdező hozzászólása: A dokim fogadott. A terhesség elött a magánrendelõjébe jártam, de amióta terhes vagyok a klinikára hiv, és csak UH-t meg vérvételt csináltat. Kicsit furi, de azért én meg vagyok vele elégedve.
Azt nem érzed, hogy milyen állapotban van, de azért a méhszáj nyílása általában kisebb nagyobb görcsökkel jár. De azért trimeszterenként egyszer meg kellene nézni minimum. Rákszûrést sem csinált ezek szerint? Én is ott szültem a sotén, ki a dokid?
Szerintem azért nem vizsgál meg minden orvos alulról, mert nekik se biztos, hogy olyan jó dolog lehet (nem csak nekünk), de ha felelõsségteljes doktorról van szó, akkor meg kellene vizsgálnia alulról, még ha nem is minden alkalommal. Csak így lehet érezni normálisan, hogy a méh, méhszáj milyen állapotban van.
En külföldön elek, de engemet is a dokim csak a terhessegem elejen vozsgält "alurol" es azota csak ultrahangon.Szerintem eleg akkor vizsgälniuk lent ha valami panaszod van! Boldog babaväräst! 36 hetes kismama
Az én dokim is a SOTE I.-n van, oda járok, de folyamatosan vizsgált!!! Legalábbis a 34.hétig 3-4 hetente, majd 2, mostpedig 38.hétbe lépek heti 1x járok, mert messze lakom. Néznie kellene. Bár nem tudom az enyém fogadott.
A kérdező hozzászólása: Bp.-n vagyok, a dokim a SOTE I.-en van. Csak tudja mit csinál. Vagy kérjem a vizsgálatot?
Érezni nem lehet. Egyébként az elõttem válaszolóknak: Pl. Angliában nem vizsgálnak hüvelyi úton. Sõt doki sem vizsgál! :/ (Nem tudom a kedves kérdezõ hol kismama.)
Hogyan vizsgál, ha nem hüvelyen keresztül?? Egyetértek az elõzõ kérdéssel. Biztos jó a dokid?
En Kanadaba elek itt sem vizsgalnak alul.Ez nekem is nagyon fura volt.A dokim azt mondta az utolso hetekben mar megvizsgal alul is h kinyilt a mehszajam vagy sem. Ja es nekem uh-t is csak egyszer csinalt tobszor nem is fog mert itt nem szokas.Jo, mi? Jo babavarast.26 hetes

Ha nyitva van a külsö méhszáj 1 ujjnyira, lehet használni Pimafucin hüvelykúpot? 24hetesen

Legjobb válasz: Szia.Lehet,nekem 36hetesen kellett használnom,és nekem is nyitva van már a 30.dik héttõl.. Minden jót,38hetes kismama

Szia.Lehet, nekem 36hetesen kellett használnom, és nekem is nyitva van már a 30.dik héttõl.. Minden jót, 38hetes kismama

38 hetes kismama vagyok. Ha elkezd nyílni a méhszáj, akkor lehet használni caneseten kúpot? Nem tudom hogy nyitva van-e egy hete még nem volt, és előjött a gombám újból. A dokim nem tudom elérni csak hétfőn. Sztetek?

Legjobb válasz: Háááát, jobb lenne, ha orvossal tudnál beszélni. Canestent elvileg használhatsz terhesség alatt is, na de hogy nyitott méhszájjal... Hát, nemtom. Talán csak a krémmel kenegesd, az is használ v.mennyit, és legalább nem jut belõle feljebb, mint a kúpnál. Ha viszont nem kezeled, baj is lehet belõle, a babára nézve.

Háááát, jobb lenne, ha orvossal tudnál beszélni. Canestent elvileg használhatsz terhesség alatt is, na de hogy nyitott méhszájjal... Hát, nemtom. Talán csak a krémmel kenegesd, az is használ v.mennyit, és legalább nem jut belõle feljebb, mint a kúpnál. Ha viszont nem kezeled, baj is lehet belõle, a babára nézve.
A kérdező hozzászólása: NAGYON KÖSZÖNÖM! HÉTFÕN RÁKÉRDEZEK TÕLE MINDENKÉPP ÉS HA NAGYON ELÕJÖNNE, AKKOR ELHASZNÁLOK EGY KÚPOT! KÖNNYÛ SZÜLÉST!
ne aggódj, a babának nem lesz semmi baja!!vagy 4 dokitól kérdeztem hogy okozhat-e gondot a babának, mindenki nyugtatgatott, hogy azért rendesen védve van, nem kell aggódnom.Persze kúpot én is használtam. DE pont vasárnap mentem be az ügyeletre(fura folyás miatt, de mint kiderült, valószínû a nyákdugó távozik)és mondtam a dokinak, hogy használtam kúpot, de nem vagyok benne biztos, hogy teljesen rendbe hozott.Azt mondta ne is várjam, hogy teljesen jól legyek, fõleg így a vége felé, a szervezet teljesen a babára koncentrál.Nem is írt ki másik kúpot...kérdeztem, hogyha nyílna a méhszáj, akkor esetleg a babának árthatna ha lenne valami, azt mondta nem igazán, azért a burok is védi.De ha elmegy a víz, vagy fájásaim vannak, menjek be... Igazából tényleg a dokit kéne megkérdezni, de ha most jött elõ a gomba, nem hinném, hogy a hétvégén bármi gond történne... Remélem tudtam segíteni, én is ma vagyok 38 hetes és már várom, hogy megszülessen a babuci, néha az agyamra megy ez a folytonos "folyás" kérdés...de eddig engem minden doki csak nyugtatgatott, hogy ne aggódjak.
neked is:)

Ha esetleg nyitva van a méhszájam, és én használom, akkor nem lehet a babának semmi baja? Vagy ha esetleg nem is gomba, és mégis használom?

Nem viszked,meg nem ég,csak sárga szín?,meg kicsit s?r?,de viszont eddig is sárgásabb volt.NEm lesz baja a babámnak ha nyitva vagyok?Jöv? hétf?re vagyok kiírva, és sárga folyásra ma a doki írt fel hüvelytablettát, de viszont az sem biztos hogy gomba, mert nem vizsgált meg csak felírta, és azt sem tudom, hogy nyitva van-e a méhszájam.

Legjobb válasz: Szerintem mindenképp használd a kúpot! Nyitott méhszájnál is felírnak kezelést, ha szükséges, ugyanis szüléskor megfertõzõdhet a baba! Nekem már 4 hete teljesen nyitott a méhszájam, de fertõzés gyanúja miatt kaptam kúpot, amit el is használtam. A kúptól nem lesz semmi baja a babának, felcsúszni teljesen nyitott méhszájnál sem fog, a magzatburok pedig amúgy is védi a bébit, ha pedig nem távozott még, akkor a nyákdugó is. Ettõl függetlenül az orvos igazán megvizsgálhatott volna. Ha folyásra panaszkodtam, mindig ellenõrizték. Remélem tudtam segíteni! 38 hetes kismama

Szerintem mindenképp használd a kúpot! Nyitott méhszájnál is felírnak kezelést, ha szükséges, ugyanis szüléskor megfertõzõdhet a baba! Nekem már 4 hete teljesen nyitott a méhszájam, de fertõzés gyanúja miatt kaptam kúpot, amit el is használtam. A kúptól nem lesz semmi baja a babának, felcsúszni teljesen nyitott méhszájnál sem fog, a magzatburok pedig amúgy is védi a bébit, ha pedig nem távozott még, akkor a nyákdugó is. Ettõl függetlenül az orvos igazán megvizsgálhatott volna. Ha folyásra panaszkodtam, mindig ellenõrizték. Remélem tudtam segíteni! 38 hetes kismama
Szia! Igen használd, mert szülés közben fertõzõdhet a baba, s akkor esetleg szülés után valamilyen súlyosabb probléma is felléphet nála. Sokkal kevésbé árt a gyógyszer, mint a gyógyítás nélkül hagyott betegség. Boldog babavárást!
Nekem sem viszketett, de sárgás volt és én is irattam fel kúpot nekem zárt a méhem.Nekem azt mondta a doki azért használjam, mert koraszülés lehet belõle.De ha jövõhéttõl vagy kiírva akkor már nem kéne használni, mert akkor tágulsz és nem lenne szerencsés ha nagyon felcsúszna.Ez csak én tanácsolom így lehet.

Azt lehet érezni, ha nyitva van a méhszáj tunetek, érzés stb?

Legjobb válasz: Szia.Mikor már nyitva van azt nem érzed.Én megemeltem a ruhaszárítót, és akkor megfájdult a hasam .Másnap a doki mondta hogy kinyíltam.Szóval mikor kinyílt akkor fájt, de utána nem , és késõbb továbbnyíltam és azt sem vettem észre.

Szia.Mikor már nyitva van azt nem érzed.Én megemeltem a ruhaszárítót, és akkor megfájdult a hasam .Másnap a doki mondta hogy kinyíltam.Szóval mikor kinyílt akkor fájt, de utána nem , és késõbb továbbnyíltam és azt sem vettem észre.
Nem érezni, ill a jóslófájások hatására nyílik ki, azt meg igen csak, nekem erõsen görcsölt a hasam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!