Találatok a következő kifejezésre: Ha nyitva a méhszáj (70 db)

Csak akkor folyhat el a magzatvíz ha nyitva a méhszáj? Ne nézzetek hülyének de ezt a részét tényleg nem tudom hogy működik.

Legjobb válasz: Nekem a 30.hétre született a kisfiam,mert elfolyt a magzatvizem,de a méhszájam teljesen zárt volt.probléma mentes terhesség volt,álmomban nem gondoltam volna,hogy velem ez megtörténik.Most 28 hetes vagyok és nagyon rettegek.

Nekem a 30.hétre született a kisfiam, mert elfolyt a magzatvizem, de a méhszájam teljesen zárt volt.probléma mentes terhesség volt, álmomban nem gondoltam volna, hogy velem ez megtörténik.Most 28 hetes vagyok és nagyon rettegek.
Bcsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de érdekelne, hogy ez a kisfiú, aki a 30. héten született jól van-e, mi lett vele?Ha visszatérsz még ide, légyszi válaszolj!
Persze nincs semmi baj.1360 grammal született és 1 évesen volt 9500 gramm.Most 17 hónapos nagyon eleven, víg kedélyû kisfiú.Semmi visszamaradása nem lett.14 hónaposan járt el, 8 hónapos koráig szopizott.Most minden érdekli, mindig pakol-rámol.próbálgat beszélni, de inkább a szavak elsõ 2 betûjét mondja.Mindent megért.lehet kell neki a szemüveg/nem kancsal/, de abból sem vastag.Majd szeptemberben kiderül.Én nem venném észre, hogy nem jól látna, mert minden kis szöszt megtalál és azt birizgája valamint hunyorogni sem szokott.Remélem nem kell neki, de ha kell is ez legyen a legnagyobb problémája az életben.
Jaj de jó köszi, hogy írtál!Isten éltesse sokáig a kicsikédet!Olyan jó ilyen jól végzõdõ történetekrõl hallani!Az a legkevesebb, hogy esetleg szemüveges lesz.Mit számít az, nagyobb baja sose legyen.Nem igaz?Hát minden jót nektek, Isten áldjon Titeket!Egy 5éves fiú, egy 2, 5 éves kislány és egy 28 hetes pocaklakó anyukája
köszi szépen, én is 28 hetes vagyok és október 6.-ra vagyok kiírva.

21 hetes vagyok. Az orvosom nem vizsgált meg még hüvely alapján. Ha sexelek nem lesz baj? És ha nyitva a méhszájam?

Legjobb válasz: hát ez furi (olvastam h van olyan ország ahol nem divat), igazából a 12. hét után azért már jóval kevesebb az esély a spontán vetélésre, szóval szerintem nincs okod aggódni, amúgy meg lassan kell próbálkozni és óvatosnak lenni, ha valami nem klappol akkor úgyis leálltok......

hát ez furi (olvastam h van olyan ország ahol nem divat), igazából a 12. hét után azért már jóval kevesebb az esély a spontán vetélésre, szóval szerintem nincs okod aggódni, amúgy meg lassan kell próbálkozni és óvatosnak lenni, ha valami nem klappol akkor úgyis leálltok......
én nem is értem, miért nem vizsgál meg. havonta járok, be kell, hogy nyúljon, ha meg akarja mérni a hüvelyem ph-ját, utána még egyszer benyúl, megnézi a méhszájamat, másik kezével a méhemet kivül tapintja ki, hogy meddig ér. próbáljatok óvatosan sexelni, hisz nem tudhatod, minden rendben van-e ahhoz, hogy sexelhessetek.
A Mo.-i törvények szerint szerintem nem kell megvizsgálnia. Itthon járok magánorvoshoz, és ott a terhesgondozási csomagban az elsõ megjelenéskor van belsõ vizsgálat (én 8 hetesen voltam), és a következõ csak 23. héten lesz. Ezek a kötelezõ vizsgálatok között vannak benne. Kérdezõnek, szerintem mindenképp várd meg az orvosodat!
Én a terhességem elején konkrétan rákérdeztem, hogy hányszor akar "turkálni" a szülészem. Normál esetben semmi gondom nincs a manuális vizsgálattal, de terhesség alatt nem vágyok rá. Azt válaszolta, hogy probléma mentes terhességnél 3* vizsgál. (Terhesség megállapításakor 6-8dik hét, 18-20dik hét és a 36dik, ahol kenetet vesz.)Ha nyitva lenne a méhszájad, azt az ultrahangon is látnák és szólnak miatta.
A dokim azt mondta, mikor szerettem volna a 20. hét körül méhszáj vizsgálatot, hogy "mi nem szoktunk csinálni".... Így elmentem máshova, és megnézettem.
Én sem úgy fogom fel, hogy turkál bennem. Egyrészt nagyon óvatosan vizsgálnak ilyenkor, másrészt engem is megnyugtat ha tudom, hogy ott is minden rendben van.
Én is azt az elvet tartom, hogy minél kevesebbet "túrkáljanak" bennem ilyenkor. Amúgy is érzékenyebb ott minden. Az orvosom végig hasi ultrahanggal nézett, furcsa volt, ezért utánanéztem, és rájöttem, sok orvos ilyenkor inkább csak hasival néz meg.
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott orvosom csak szülésnõm.két hét múlva megyek vissza hozzá és akkor rákérdezek.

Ha nyitva a méhszájam, attol még leborotválhatom? Azzal nem kapok el semmi fertözést?

mert már lekéne borotválnom,de félek,nehogy a fertözés kora szülést okozzon.35 hetes km

Legjobb válasz: Szülés elõtt is leborotválják, pont a fertõzések elkerülése végett. :-) Csak a hüvelyedbe ne nyúlj.

Szülés elõtt is leborotválják, pont a fertõzések elkerülése végett. :-) Csak a hüvelyedbe ne nyúlj.
Nekem is nyitva volt, de simán gyantáztattam.Sokkal higiénikusabb szerintem.
Borotválhatod, persze, csak finoman hajolgass... én 39 hetes vagyok, és már nem férek hozzá. :)
A kérdező hozzászólása: köszi, de a szülés még odébb van, addig még én itthon leborotválnám, mert már eléggé megnött.
Hát épp ezért mondom, hogy ha szülés elõtt nem baj, akkor most is nyugodtan csináld. í:-)

40 hetes kismama vagyok. Ma a doki azt mondta, h 2 cm-re nyitva van a méhszájam, cx 2220. Szombaton mintha a nyákdugó ment volna el, de nem biztos. Ha nyitott a méhszájam akkor az a nyákdugó volt? Mennyi időm van még a szülésig?

Legjobb válasz: Szia! Eza 2220 érték a következõt jelenti a méhnyak meg van rövidülve 2 cmre, a külsõ és a középsõ pedig 2 centire nyitva. DE a belsõ méhszáj még zárt! Nekem a 35.héttõl volt totálisan kinyílva a méhszájam, mégis túlhordtam, és indítani kellett a szülést:)

Szia! Eza 2220 érték a következõt jelenti a méhnyak meg van rövidülve 2 cmre, a külsõ és a középsõ pedig 2 centire nyitva. DE a belsõ méhszáj még zárt! Nekem a 35.héttõl volt totálisan kinyílva a méhszájam, mégis túlhordtam, és indítani kellett a szülést:)
Szió! Igazából bármikor szülhetsz most már:) Mivel 40 hetes is vagy... Örülj neki, hogy így ki vagy nyílva, mivel én 1 cm-es méhszájjal mentem be szülni, és 9 óra alatt tágultam 2 cm-re! Ennyivel már elõrébb vagy, és fájások nélkül:) Kívánom, hogy minél hamarabb kibújjon a Picúrod, és minden a legnagyobb rendben történjen! Jó egészséget, sok boldogságot! 4, 5 hós kislány anyukája
én is igy voltam 2 napot tulhordtam a kislányom, éjjel 11:50 kor elfojt a magzatviz, éjjfélkor kezdödött a fájás rögtön 5 percesek 12:15-re a korházban voltunk, 3 perces fájások voltak és hajnal 2:48-ra meglett a kislányom, tehát a magzatviz elfolyásától 3 óra mulva kezemben volt természetes uton szültem meg, elõtte semmi jele nem volt, még joslo sem. szerintem számits rá hogy hirtelen megérkezik a kicsikéd, gyors szüláést neked is
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, és remélem tényleg könnyû szülésem lesz! És minél hamarabb. Ugyanis 24.-re, tehát vasárnapra voltam kiírva, de a doki az uh leletek alapján 2.-ra átírt. Igaz, nem tudom hogy h jött ki neki ez a dátum, mivel én is utána számoltam. Mivel nyitott a méhszájam, hétvégén akkor a nyákdugóm ment el, vagy az még meg lehet úgy is ha nyitva vagyok? És szexelni lehet még ilyenkor?

A nyákdugo csak akkor megy el, ha teljesen nyitva a méhszáj? Az enyém 29 héttöl 1 cm. -re nyitva. Kicsit több lett a folyásom is azota. Amig csak fehéres sárgás, akkor az nem nyákdugo?

35 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Nem csak akkor, én csak 1 ujjnyira voltam nyitva, amikor beértem a kórházba, de a nyákdugó már nem volt meg. Szerintem az még nem az, nekem legalábbis barnás volt. Olyan, mint a mensi végén. Könnyû szülést!

Szia! Nem csak akkor, én csak 1 ujjnyira voltam nyitva, amikor beértem a kórházba, de a nyákdugó már nem volt meg. Szerintem az még nem az, nekem legalábbis barnás volt. Olyan, mint a mensi végén. Könnyû szülést!
Én is 1 hónapig voltam 1 ujjnyira nyitva, a nyákdugó pedig a 34. héten ment el. A 39.-en szültem, és minden rendben volt végig..
Ja és barnás volt nekem is.
a nyákdugó kicsit zselé szerû, barnás színû és általában nem egyszerre távozik. Én sajnos alig 1 cm-re tágultam összesen (császároztak emiatt), de nekem is elment a nyákdugó.

Ha kinyílik a méhszáj, akkor az nyitva is marad, vagy vissza záródhat?

Legjobb válasz: vissza már nem fog záródni. Sajnos,ez így marad. Nem tudom,mennyire vagy nyitva,de pihenj sokat

vissza már nem fog záródni. Sajnos, ez így marad. Nem tudom, mennyire vagy nyitva, de pihenj sokat
Nem záródik vissza! Ezért kell vigyázni nagyon, ha idõ elõtt kinyílik, hogy sokat kell akkor pihenni, betartani az utasításokat.
Vissza már nem fog záródni, de fekvéssel, pihenéssel húzni lehet a szülés idejét. Nekem egy ismerõsöm 1 cm-re kinyílt a 22. héten, mégis túlhordta majdnem 1 héttel a kislányát. 23 hetes kismama
Bár tény, hogy teljesen nem záródik vissza, de valamennyit összébb húzódhat. Persze ehhez maximális pihenés kell, hogy szinte csak a legszükségesebb dolgaidhoz kelj ki az ágyból Én vagyok a konkrét példa, 30. héttõl fenyegetõ koraszüléssel kórház, kihúztam 36 hétig, de csak pisilni-zuhanyozni kelhettem fel. Picit összébb húzódott az eredetihez képest, de valóban nem záródott vissza. Azért pihenj nagyon sokat, minden jót, könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A 29. hétben vagyok, és rózsaszín foltot találtam a tisztaságin, gondoltam biztos kinyílt a méhszáj. Az orvos megvizsgált és azt mondta nincs nyitva. Nem tudom, mitõl lehet, a doki levett kenetet, majd 1 hét múlva lesz meg az eredmény. Pihennem most nem lehet, mert a párom itthon fekszik, fekvõ gipsszel és el kell õt látnom.

Ha már nyitva a méhszáj 2 ujjnyira, akkor bármikor jöhetnek a fájások?

de mégse jönnek,annyira várom már,de semmi jele,csak annyihogy tegnap barnáztam egy picit,de elmult.haskeményedés az van,de fájás nincs.ez önmagában nem jelent semmit,mármint a keményedés?igy milyen elöjelekre várjak,amikor mennem kell korházba?tapasztalatokat várok,elsö baba.39 hetes kismama vagyok

Legjobb válasz: 40+5 hetesen szültem. 1 hét alatt a teljesen zárt méhszájam 2 ujjnyira kitágult, akkor küldtek szülõszobára és indították a szülést. Fájásom egyáltalán nem volt, néha-néha az utolsó két hétben volt, hogy este görcsöltem picit, ami tényleg csak éjszakánként 1 alkalom volt, de el is múlt. Az utolsó hetekben minden este úgy feküdtünk le, hogy lehet, hogy hajnalban menni kell? De aztán felkeltünk és semmi nem történt. :) Viszont az utolsó héten már kb. fél óránként keményedett a hasam. Tehát kitartás, már nem sok van hátra, de tényleg nem lehet elõre megmondani, már bármikor jöhet a szülés! Egyébként ha már úgyis mostanában szülsz, lehetne 2010. elsõ babája is, nem? :D Könnyû és gyors szülést kívánok!

40+5 hetesen szültem. 1 hét alatt a teljesen zárt méhszájam 2 ujjnyira kitágult, akkor küldtek szülõszobára és indították a szülést. Fájásom egyáltalán nem volt, néha-néha az utolsó két hétben volt, hogy este görcsöltem picit, ami tényleg csak éjszakánként 1 alkalom volt, de el is múlt. Az utolsó hetekben minden este úgy feküdtünk le, hogy lehet, hogy hajnalban menni kell? De aztán felkeltünk és semmi nem történt. :) Viszont az utolsó héten már kb. fél óránként keményedett a hasam. Tehát kitartás, már nem sok van hátra, de tényleg nem lehet elõre megmondani, már bármikor jöhet a szülés! Egyébként ha már úgyis mostanában szülsz, lehetne 2010. elsõ babája is, nem? :D Könnyû és gyors szülést kívánok!
Ez annyira egyénfüggõ.Én az elsõ gyerekemnél 4-5 óra alatt tágultam ki.Reggel arra ébredtem, hogy fáj a hátam. 10 óra körül 5 perces fájásaim voltak délután 3ra megvolt a baba.
Reggel, amikor NST-re mentem 2 ujjnyira voltam nyitva.A szülésznõm azt mondta, h délután menjek vissza, mert ha tovább nyílok, burkot repeszt.Visszamentünk, és már több, mint 2.5 ujjnyi voltam.Burkot repesztett, és kb.3 óra múlva meg is született a kisfiam 3090 grammal.Én 37+3 hetes voltam akkor.Szval bármikor elindulhat kifelé a baby.Könny, gyors, és mielõbbi szülést!
Az ikreimmel 1 hónapig 2 ujjnyira nyitott méhszájjal voltam, és végül a 40. héten burokrepesztéssel kellett indítani.:)
A kérdező hozzászólása: hú én már 2 honapja vagyok nyitva, a 36.-ik hétig szigoruan feküdnöm kellett, azota meg végzem a dolgomat, ahogy eddig.
Mi újság veletek? Gondolom már megszületett a baba!

Csak akkor lehet nyitva a mehszajam ha terhes vagyok?

fontos!

Legjobb válasz: Szerintem meg nem fontos.

Szerintem meg nem fontos.
Ha terhes vagy, nincs nyitva! Peteéréskor, és menzeszkor van nyitva.
Akkor van nyitva, amikor menstruálsz.
Nõ létedre vérzékeny vagy? Ez nekem új, úgy tudom max csak hordozzuk.
jaj egyébként bocs, de én még ott nem tartok, sajna nem tudok válaszolni a kérdésedre. 1. voltam
Egy picit hamar van még. Ilyenkor marad a pihenés, illetve a fekvés, minden erre vonatkozó orvosi utasítás maradéktalan betartása. Legyen a cél legalább a 36. hét elérése, ha ez sikerül, onnantól kezdve minden nap plusz nyereség. Régen (15-20 évvel ezelõtt) a korán nyíló méhszájat összevarrták. Mostanság nem hallottam senkitõl, hogy varrtak volna, mert aki tovább nyílik az a varrás ellenére is tovább nyílt. (nem lehet vele megakadályozni igazából semmit)
A kérdező hozzászólása: Nem hemofilia, hanem valami féle véralvadási zavar, olyan pont mint a vérzékenység. Nem rólam van szó. Az illetõnek nem tud rendesen alvadni a vére, van valami érték, ami normál esetben 140.000 neki már csak 74.000. Emiatt a szülés is kockázatos.
ja értem, csak furcsáltam a dolgot azért kérdeztem rá, mert különben az elsõ mensinél elvérzett volna. Egyébként most jut eszembe az egyik barátnõmnek is hamarabb kinyílt és neki is fekvést javasolt a doki. Sok pihenés, hogy a baba súlya ne nehezedjen sokat rá.

30. hét utan lehet furodni termal vízben? Ha nincs nyitva a mehszájam. Vagy inkabb a fertozes veszely miatt nem lehet meg ha csukott is. En a nyaron ketszer is voltam, akkor nem lett semmi bajunk.27+0 ksm

Legjobb válasz: 1. Ha 37 foknál melegebb akkor nem szabad. 2. Nincs klórozva tehát sokkal nagyobb a ferõzésveszély. 3. Rengeteg féle termálvíz létezik de ezek nagy részében olyan "hatóanyagok" vannak amik kifejezetten nem ajánlottak kismamáknak és gyerekeknek...

1. Ha 37 foknál melegebb akkor nem szabad. 2. Nincs klórozva tehát sokkal nagyobb a ferõzésveszély. 3. Rengeteg féle termálvíz létezik de ezek nagy részében olyan "hatóanyagok" vannak amik kifejezetten nem ajánlottak kismamáknak és gyerekeknek...
Thermál vízben fürdeni a terhesség egésze alatt nem ajánlott a benne levõ anyagok miatt. Kérdezz rá a helyszínen szerintem.
Nos én kb olyan 5 hónapos lehettem mikor gyulára mentünk nyaralni, s akkor kértem ki a védõnõ véleményét. s azt mondta termálvízben egyáltalán ne menjek bele, illetve ha strandon normál vízben fürdök akkor utána a fürdõruhámat váltsam át szárazra.
Termál vízben terhesség alatt nme jó fürödni!Leginkább a hõfoka miatt!Nem szabad meleg vízbe menni, és mivel a termál vizekben nincs klór(nincs fertõtlenítve) könnyebben elkaphatsz bármit!Zárt méhszájjal is! 22 hós kislány és 8 hetes pocakbabi anyuja
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, bar egy kicsit rosszul fogalmaztam.en nem a meleg vizben akarok furodni hanem rendes homersekletu usszmedenceben.de termalban...azt sem lehet?
Hát, én bõven mentem mindenféle medencébe szeptember elsõ heteiben, amikor még nyitva voltak a strandok. Semmi bajom nem lett, sõt. Igazán jól esett, különben nem csináltam volna. 37hkm
A kérdező hozzászólása: koszi, ilyen megnyugtato valaszokat is varok meg, ha van koztetek esetleg olyan aki 30, hét utan is elmant uszkalni.Nagyon jol esne estenkent elmenni egyett lubickolni a pocaklakommal...
Szia! Már válaszoltam egyszerr! Ha nem meleg a víz akkor mehetsz! ÉS az uszodák vize nem TERMÁL víz!Még a termál strandokon sem! És az úszás még akár a 40 héten is egészséges, ha a mamának jól esik!ÉS persze zárt a méhszáj!
A kérdező hozzászólása: persze csak ha zart a mehszaj...koszonom

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!