Találatok a következő kifejezésre: Ha nyitva a (283 db)

Szombaton is vehetek fel pénzt Western Union-on keresztül, ha nyitva a posta?

Legjobb válasz: Igen, de csak ha jól tudom, 14-ig. Célszerûbb pénzváltóhoz menni WU-val.

Igen, de csak ha jól tudom, 14-ig. Célszerûbb pénzváltóhoz menni WU-val.

Te bemennél egy kertbe, vagy házhoz, ha nyitva a kapu? Pofátlanság ezt csinálni?

Mentem haveromhoz, meg volt beszélve, odaértem, hívom, nem veszi fel, csöngetek, nem jönnek ki. Vártam már 3 perce a kapu elõtt, közben csörgetem, gondoltam magamban: "ahh, biztos nem hallja, de ha nem jön ki, én megyek be!" és lenyomom a kilincset a kapun, erre nyitva... :O

Legjobb válasz: Nem. Addig nem mennék be, míg a tulaj ki nem jön.

Nem. Addig nem mennék be, míg a tulaj ki nem jön.
Szerintem semmi pofátlanság nincs abban, ha egy barátodhoz mész be. Más az, ha valakihez el kell menned akinél még sosem voltál, látásból ismeritek egymást, de egy baráthoz szerintem nyugodtan. Hozzám is bejön a barátom, én is hozzá. Õszintén, nekem ez a kérdés fura, mármint...hogy is mondjam...A környékeden ez így megy, hogy be kell jelentkezni, meg várnak a kapuban? Én ilyet még nem láttam meg nem is hallottam, esküszöm. Elég sûrûn volt olyan nálunk, hogy reggel barátom vagy a barátnõm ébresztett úgy, hogy bent volt a szobámban, õ hozta be nekem a kávét...Szóval, érted/értitek... Másképp nem tudom elmagyarázni... :D
Szerintem ez változó, ha épp van csengõ, akkor jöjjön már ki, ne nekem kelljen bemászkálni. Van akinél tudom hogy kifejezetten utálja ha idegenek, félig ismerõsök mászkálnak be hozzá, de volt már hogy azért szóltak meg mert hogy miért nem mentem be a lakásba... Én speciel utálom mikor valaki random benyit a szobámba, vagy csak a házba, azért van a csengõ hogy azt nyomja.
Ha nem volnék 100% biztos benne , hogy nem ugrik rám egy vad kutya valahonnét akkor bemennék , de amúgy nem. De nekem elképzelhetetlen , hogy ki be mászkáljanak a kertben kihordják a cuccaimat onnan a tolvajok és váratlanul benyissanak a szobámba mikor akármit csinálhatok :D
Én utálnám ha valaki (haver, barát, ismerõs) csak úgy bemászkálna a lakásba... azért van a csengõ, hogy használja

21 hetes vagyok. Az orvosom nem vizsgált meg még hüvely alapján. Ha sexelek nem lesz baj? És ha nyitva a méhszájam?

Legjobb válasz: hát ez furi (olvastam h van olyan ország ahol nem divat), igazából a 12. hét után azért már jóval kevesebb az esély a spontán vetélésre, szóval szerintem nincs okod aggódni, amúgy meg lassan kell próbálkozni és óvatosnak lenni, ha valami nem klappol akkor úgyis leálltok......

hát ez furi (olvastam h van olyan ország ahol nem divat), igazából a 12. hét után azért már jóval kevesebb az esély a spontán vetélésre, szóval szerintem nincs okod aggódni, amúgy meg lassan kell próbálkozni és óvatosnak lenni, ha valami nem klappol akkor úgyis leálltok......
én nem is értem, miért nem vizsgál meg. havonta járok, be kell, hogy nyúljon, ha meg akarja mérni a hüvelyem ph-ját, utána még egyszer benyúl, megnézi a méhszájamat, másik kezével a méhemet kivül tapintja ki, hogy meddig ér. próbáljatok óvatosan sexelni, hisz nem tudhatod, minden rendben van-e ahhoz, hogy sexelhessetek.
A Mo.-i törvények szerint szerintem nem kell megvizsgálnia. Itthon járok magánorvoshoz, és ott a terhesgondozási csomagban az elsõ megjelenéskor van belsõ vizsgálat (én 8 hetesen voltam), és a következõ csak 23. héten lesz. Ezek a kötelezõ vizsgálatok között vannak benne. Kérdezõnek, szerintem mindenképp várd meg az orvosodat!
Én a terhességem elején konkrétan rákérdeztem, hogy hányszor akar "turkálni" a szülészem. Normál esetben semmi gondom nincs a manuális vizsgálattal, de terhesség alatt nem vágyok rá. Azt válaszolta, hogy probléma mentes terhességnél 3* vizsgál. (Terhesség megállapításakor 6-8dik hét, 18-20dik hét és a 36dik, ahol kenetet vesz.)Ha nyitva lenne a méhszájad, azt az ultrahangon is látnák és szólnak miatta.
A dokim azt mondta, mikor szerettem volna a 20. hét körül méhszáj vizsgálatot, hogy "mi nem szoktunk csinálni".... Így elmentem máshova, és megnézettem.
Én sem úgy fogom fel, hogy turkál bennem. Egyrészt nagyon óvatosan vizsgálnak ilyenkor, másrészt engem is megnyugtat ha tudom, hogy ott is minden rendben van.
Én is azt az elvet tartom, hogy minél kevesebbet "túrkáljanak" bennem ilyenkor. Amúgy is érzékenyebb ott minden. Az orvosom végig hasi ultrahanggal nézett, furcsa volt, ezért utánanéztem, és rájöttem, sok orvos ilyenkor inkább csak hasival néz meg.
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott orvosom csak szülésnõm.két hét múlva megyek vissza hozzá és akkor rákérdezek.


Ha nyitva a méhszájam, attol még leborotválhatom? Azzal nem kapok el semmi fertözést?

mert már lekéne borotválnom,de félek,nehogy a fertözés kora szülést okozzon.35 hetes km

Legjobb válasz: Szülés elõtt is leborotválják, pont a fertõzések elkerülése végett. :-) Csak a hüvelyedbe ne nyúlj.

Szülés elõtt is leborotválják, pont a fertõzések elkerülése végett. :-) Csak a hüvelyedbe ne nyúlj.
Nekem is nyitva volt, de simán gyantáztattam.Sokkal higiénikusabb szerintem.
Borotválhatod, persze, csak finoman hajolgass... én 39 hetes vagyok, és már nem férek hozzá. :)
A kérdező hozzászólása: köszi, de a szülés még odébb van, addig még én itthon leborotválnám, mert már eléggé megnött.
Hát épp ezért mondom, hogy ha szülés elõtt nem baj, akkor most is nyugodtan csináld. í:-)

Csak akkor folyhat el a magzatvíz ha nyitva a méhszáj? Ne nézzetek hülyének de ezt a részét tényleg nem tudom hogy működik.

Legjobb válasz: Nekem a 30.hétre született a kisfiam,mert elfolyt a magzatvizem,de a méhszájam teljesen zárt volt.probléma mentes terhesség volt,álmomban nem gondoltam volna,hogy velem ez megtörténik.Most 28 hetes vagyok és nagyon rettegek.

Nekem a 30.hétre született a kisfiam, mert elfolyt a magzatvizem, de a méhszájam teljesen zárt volt.probléma mentes terhesség volt, álmomban nem gondoltam volna, hogy velem ez megtörténik.Most 28 hetes vagyok és nagyon rettegek.
Bcsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de érdekelne, hogy ez a kisfiú, aki a 30. héten született jól van-e, mi lett vele?Ha visszatérsz még ide, légyszi válaszolj!
Persze nincs semmi baj.1360 grammal született és 1 évesen volt 9500 gramm.Most 17 hónapos nagyon eleven, víg kedélyû kisfiú.Semmi visszamaradása nem lett.14 hónaposan járt el, 8 hónapos koráig szopizott.Most minden érdekli, mindig pakol-rámol.próbálgat beszélni, de inkább a szavak elsõ 2 betûjét mondja.Mindent megért.lehet kell neki a szemüveg/nem kancsal/, de abból sem vastag.Majd szeptemberben kiderül.Én nem venném észre, hogy nem jól látna, mert minden kis szöszt megtalál és azt birizgája valamint hunyorogni sem szokott.Remélem nem kell neki, de ha kell is ez legyen a legnagyobb problémája az életben.
Jaj de jó köszi, hogy írtál!Isten éltesse sokáig a kicsikédet!Olyan jó ilyen jól végzõdõ történetekrõl hallani!Az a legkevesebb, hogy esetleg szemüveges lesz.Mit számít az, nagyobb baja sose legyen.Nem igaz?Hát minden jót nektek, Isten áldjon Titeket!Egy 5éves fiú, egy 2, 5 éves kislány és egy 28 hetes pocaklakó anyukája
köszi szépen, én is 28 hetes vagyok és október 6.-ra vagyok kiírva.

Baj, ha nyitva volt a szoli ajtaja? Csak kicsit kb 10 centire maradt nyitva?

Kicsit klausztrofóbiás vagyok, így örültem is, hogy nem sikerült becsuki teljesen, nem tudom miért. Nem ment le (fekvő szoli)

Legjobb válasz: Nem baj,nyugi. Ahol nyitva volt kicsit,ott picivel kevesebb ért a szoliból,de nem leszel ott kevésbé barna,fõleg nem 1 alkalomtól.

Nem baj, nyugi. Ahol nyitva volt kicsit, ott picivel kevesebb ért a szoliból, de nem leszel ott kevésbé barna, fõleg nem 1 alkalomtól.

Ha nyitva van a külsö méhszáj, és megrövidült a méhnyak, hanyagolni kell az együttléteket?

És ha igen,az orgazmus is árthat,vagy csak a szex?

Legjobb válasz: Szia! Ha nyitva van a méhszáj,hanyagold a szexet.Én nem voltam nyitva,mégis mondta az orvos ha lehet ne piszkáljuk.Nekem lejjebb volt a lepény. Az orgazmusnak szerintem ehhez nincs köze. Üdv 30 hetes kismami

Szia! Ha nyitva van a méhszáj, hanyagold a szexet.Én nem voltam nyitva, mégis mondta az orvos ha lehet ne piszkáljuk.Nekem lejjebb volt a lepény. Az orgazmusnak szerintem ehhez nincs köze. Üdv 30 hetes kismami
Nem írtad hány hetes vagy. Hacsak nem a 39-40 hétben jársz, akkor igen, hanyagolni kell az eggyütlétet. Elsõ terhességemnél nem volt gond. másodiknál a 20. héttõl nyílt a méhszáj. Most a harmadiknál pedig a 9. héten nyílt ki a külsõ és a középsõ, és a méhnyak is megrövidült. Pihenés és magnézium, semmi házasélet, semmi emelés, lépcsõzés, stb... úgyis mondhatnám 24 órás fekvésre vagyok ítélve.

6 hete volt egy tályog felnyitásom. A seb még mindig nyitva van . Lényegében egy mütéti nyilás. Meddig lehet nyitva? Mikor nem jó már ha nyitva van?

Legjobb válasz: Amíg be nem hámosodik. Az ilyen jellegû sebeket (akár mûtéti is)nem szokták összevarrni. Azt már látod,hogy hámosodik,húzódik össze? Ezt úgy veszed észre,hogy a széle felõl egy rózsaszín területtel egyre kisebb a nyílás.

Amíg be nem hámosodik. Az ilyen jellegû sebeket (akár mûtéti is)nem szokták összevarrni. Azt már látod, hogy hámosodik, húzódik össze? Ezt úgy veszed észre, hogy a széle felõl egy rózsaszín területtel egyre kisebb a nyílás.
A kérdező hozzászólása: Nem, egyenlõre nyitva van. Tegnap elmentem a sebészetre, azt mondták 98 százalékban gyógyult. Egy géplapkákból álló betétet rakok oda, és még néha nedves. Nem véres, hanem vizes. Az orvos azt mondta, hogy akár még nyomkodhatnám is, de ki mer oda nyulni. Meleg vizü fürdõbe kellene menni a reumám miatt, arra azt mondta semmi akadálya. Hát nem tudom.....
Az ilyen tályogos sebek nagyon nehezen gyógyulnak, mert a környezõ szövetekre is ráterjed a gyulladás, amitõl azok el is halnak. Sajnos nem tudsz mást csinálni, mint türelemmel várni.
A kérdező hozzászólása: Nem zavar, mert már nincs fájdalom. Csak azt nem tudom, hogy mehetek-e melegvizes fürdõbe? Sebész szerint igen.
Én ugyan nem láttam , hogy milyen a sebész viszont igen, de õszintén szólva, amíg váladékozik kihagynám. Addig nem teljes a hámosodás és ez a meleg vízben nagyon könnyen befertõzõdik. Ha már nem váladékozik nyugodtan mehetsz.
A kérdező hozzászólása: Látom értesz hozzá. Egészségügyis vagy, vagy már volt ilyen betegséged. Hát én sem szivesen megyek igy el, sem a magam miatt, sem a mások iránti tiszteletbõl. Olyan helyen van, hogy nem látom. De a doki is mondta, hogy nyitva van.
Igen, eü-s vagyok. Dolgoztam bõrgyógyászaton és sebészeten is, úgyhogy nem ismeretlen az ilyen probléma.

Jobban fáj a méhszájvizsgálat abban az esetben, ha már a külső méhszáj nyitva van?

Eddig sose fájt különösebben, de eddig mindig teljesen zárt is volt. A héten nem a saját dokim vizsgált, hanem az, aki ?t majd helyettesíti szabadság alatt és baromira fájt a vizsgálat. Csak gondolkoztam, lehetett-e azért, mert most már 3110 és úgymond ilyenkor jobban "fel tud nyúlni"? Vagy egyszer?en dokifügg??

Legjobb válasz: Szia. Nekem is nyitva van a külsõ, de nem fájt a méhszájvizsgálat eddig még. Szerintem dokifüggõ lehet.De ha jól látom, Neked 3110, vagyis a középsõ is nyitva van egy újjnyira, de szerintem akkor sem kellene hogy fájjon.

Szia. Nekem is nyitva van a külsõ, de nem fájt a méhszájvizsgálat eddig még. Szerintem dokifüggõ lehet.De ha jól látom, Neked 3110, vagyis a középsõ is nyitva van egy újjnyira, de szerintem akkor sem kellene hogy fájjon.
Szia! Nekem szuper orvosom van, és én is mindig csodálkoztam azon, hogy fájhat a méhszájvizsgálat. Eddig mindig teljesen zárt volt a méhszájam, és semmi fájdalmat nem éreztem. Viszont az e heti vizsgálaton már 2 ujjnyira nyitva volt, és bizony fájt a vizsgálat. Valószínûleg, ahogy írtad, jobban felnyúlnak. Én arra gondoltam közben, hogy ez még semmi a szüléshez képest. Sok boldogságot! 40 hetes kismama

A nyákdugo csak akkor megy el, ha teljesen nyitva a méhszáj? Az enyém 29 héttöl 1 cm. -re nyitva. Kicsit több lett a folyásom is azota. Amig csak fehéres sárgás, akkor az nem nyákdugo?

35 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Nem csak akkor, én csak 1 ujjnyira voltam nyitva, amikor beértem a kórházba, de a nyákdugó már nem volt meg. Szerintem az még nem az, nekem legalábbis barnás volt. Olyan, mint a mensi végén. Könnyû szülést!

Szia! Nem csak akkor, én csak 1 ujjnyira voltam nyitva, amikor beértem a kórházba, de a nyákdugó már nem volt meg. Szerintem az még nem az, nekem legalábbis barnás volt. Olyan, mint a mensi végén. Könnyû szülést!
Én is 1 hónapig voltam 1 ujjnyira nyitva, a nyákdugó pedig a 34. héten ment el. A 39.-en szültem, és minden rendben volt végig..
Ja és barnás volt nekem is.
a nyákdugó kicsit zselé szerû, barnás színû és általában nem egyszerre távozik. Én sajnos alig 1 cm-re tágultam összesen (császároztak emiatt), de nekem is elment a nyákdugó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!