Találatok a következő kifejezésre: Ha nyitni egy (141 db)

Ha nyitni szeretnék egy kocsmát, mi szükséges hozzá?

Illetve, ha ezt külföldön nyitnám ?

Legjobb válasz: Végzettség vagy alkalmazott végzettséggel szükséges. Céggel vagy egyéni vállalkozóként tudod csinálni. Egyéni vállalkozó gyorsan megvan. Üzleti terv melynek legfontosabb része a piackutatás (Lesz-e egyáltalán vendéget). Kell még 1.5 - 2 millió a bérleti díjra, helyiség felújítására-fejlesztésére (mindig kell a helyre költeni még akkor is ha átveszed az üzemeltetést) és árukészletre. Külföldön szorozd meg 2-vel, de inkább 3-mal a szükséges összeget. Külföldön magyar céggel külföldi telephelyként is tudsz üzemelni vagy adott országban céget nyitni. Mindkét esetben szükséges jó könyvelõ és egy hónapot hagyni magadnak tanulásra, a kinti cégviszonyok miatt fõleg (sok pénzt megspórolsz, ha elõre gondolkodsz). Tapasztalat nélkül elég nehéz egy kocsmát nyereségesen üzemeltetni. Ha jól sejtem vállalkozói tapasztalatod nincs és vendéglátós tapasztalatod sincs. Ajánlom menj el pultosnak vagy pincérnek legalább fél évre, közben tanulj vállalkozási ismereteket.

Végzettség vagy alkalmazott végzettséggel szükséges. Céggel vagy egyéni vállalkozóként tudod csinálni. Egyéni vállalkozó gyorsan megvan. Üzleti terv melynek legfontosabb része a piackutatás (Lesz-e egyáltalán vendéget). Kell még 1.5 - 2 millió a bérleti díjra, helyiség felújítására-fejlesztésére (mindig kell a helyre költeni még akkor is ha átveszed az üzemeltetést) és árukészletre. Külföldön szorozd meg 2-vel, de inkább 3-mal a szükséges összeget. Külföldön magyar céggel külföldi telephelyként is tudsz üzemelni vagy adott országban céget nyitni. Mindkét esetben szükséges jó könyvelõ és egy hónapot hagyni magadnak tanulásra, a kinti cégviszonyok miatt fõleg (sok pénzt megspórolsz, ha elõre gondolkodsz). Tapasztalat nélkül elég nehéz egy kocsmát nyereségesen üzemeltetni. Ha jól sejtem vállalkozói tapasztalatod nincs és vendéglátós tapasztalatod sincs. Ajánlom menj el pultosnak vagy pincérnek legalább fél évre, közben tanulj vállalkozási ismereteket.

Ha saját vállakozást szeretnék, nyitni egy boltot, hogyan induljak neki? Miket kell intézni és hol?

Legjobb válasz: Elõször is a helyi önkormányzathoz be kell menned,a jegyzõ segítségét kell kérned.Õ tud adni egy olyan igénylési formanyomtatványt,mellyel a mûködési engedély kiadását megigényelheted.Azt kitöltöd,és benyújtod azoknak a szakhatóságoknak,amelyek engedélyére szükséged lesz.Illetékbélyeget kell venned ehhez a nyomtatványhoz,12 ezer forint az ára.Attól függõen,hogy milyen boltot szeretnél nyitni,különféle engedélyeket kell a nyitáshoz beszerezned.Például:élelmiszer és vegyi áru boltnál ÁNTSZ,de ez változó,rengeteg ilyen szerv van még.Ezt a jegyzõtõ kérdezd meg,mely szervek engedélyére lesz szükség.Ha megvannak az engedélyek,akkor a jegyzõ megadja mûködési engedélyt.Hosszas procedúra mindenesetre.

Elõször is a helyi önkormányzathoz be kell menned, a jegyzõ segítségét kell kérned.Õ tud adni egy olyan igénylési formanyomtatványt, mellyel a mûködési engedély kiadását megigényelheted.Azt kitöltöd, és benyújtod azoknak a szakhatóságoknak, amelyek engedélyére szükséged lesz.Illetékbélyeget kell venned ehhez a nyomtatványhoz, 12 ezer forint az ára.Attól függõen, hogy milyen boltot szeretnél nyitni, különféle engedélyeket kell a nyitáshoz beszerezned.Például:élelmiszer és vegyi áru boltnál ÁNTSZ, de ez változó, rengeteg ilyen szerv van még.Ezt a jegyzõtõ kérdezd meg, mely szervek engedélyére lesz szükség.Ha megvannak az engedélyek, akkor a jegyzõ megadja mûködési engedélyt.Hosszas procedúra mindenesetre.
Elõször is valamilyen vállalkozásodnak kell lennie: pl egyéni vállalkozó (okmányirodában intézheted, most már nem kell kiváltani a papír alapú igazolványt, ami tízezer Ft megtakarítást jelent) Bolt nyitásnál egyablakos ügyintézés van: az önkormányzathoz kell bemenned, és attól függõen, hogy engedély-, vagy bejelentésköteles a tevékenység, amit végezni akarsz, csak bejelented (3000 ft az illetéke), vagy engedélyt kérsz (az drágább illetékú) Engedélyes pl az élelmiszer, bejelentésköteles pl a ruhanemû. A szakhatósági engedélyeket az önkormányzat intézi, de neked kell fizetned (pl vízbevizsgálás, állategészségügyi hozzájárulás; és ezek kellenek egy vegyesiparcikknél is) A boltnak meg kell lennie (a helyiségnek) és igazolnod kell, hogy milyen jogon használod (tulajdonod, vagy bérleti szerzõdést kell bemutatnod) Neked, vagy az alkalmazottadnak kell, hogy legyen kereskedõ-boltvezetõ végzettséged/végzettsége. Ezt nem kérik amikor a nyitást intézed, de az APEH és a munkaügyi felügyelõség ellenõrizheti. Ha csak bejelentésköteles tevékenységet végzel, nem kell megvárnod az engedélyeket, a bejelentés után nyithatsz is. Ha most indítod az egészet, akkor a vállalkozás beindítása (bejelentkezés) és a tevékenység bejelentés az önkormányzathoz elintézhetõ egy hét alatt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm a részletes tájékoztatást.
A kérdező hozzászólása: Értem, szóval, ha a kivételeket nem nézzük szükséges szülõ! Azonban akkor szülõvel meg kell jelenni személyesen, vagy postai úton is el lehet rendezni egy aláírással?
most ez miért olyan nagy probléma. bemész a legközelebbibe és 5 perc alatt megvan. én a cib bankot ajánlom. bár az otp-n kívül szinte mind jó.
Mivel nem vagy nagykorú, kell a törvényes képviselõ (szülõ, gyám, eltartó, bármi) Te írod alá a papírokat, meg a képviselõd, hogy hiteles legyen. Miért kell fikázni az otp-t? Van, ahol csak az van (pl. nálunk is)
Alapvetõen én sem szeretem az OTP-t, de a junior számlák jók szerintem. Nekem is az van.
A kérdező hozzászólása: Mert határon túlról irom, azért lenne fontos! Nem vagyok jártas a bankokban, miért nem jó az OTP?

Ha indítanék egy weboldalt, fizetõs szolgáltatásokkal, akkor egy céget is szükséges lenne nyitni?

Ha indítanék egy weboldalt, fizetõs szolgáltatásokkal, akkor egy céget is szükséges lenne nyitni?

Legjobb válasz: Mellé... 2. Válaszoló, kedves gerinctelen adócsaló honfitárs, nem hiszem hogy a kérdezõ arra gondolt hogy tiszta feketén csinál egy honlapot, és jövedelmet szerez magának. Ha még is, akkor ki kellene kötni, mert a válaszod olyan mintha ez lenne a full temrészetes opció. Adócsalás, éljen... -.- Nem muszáj cég, de egy vállalkozást igen. Vagy ha nem árut értékesítesz, hanem valami eszmei dolgot, akkor talán adószámos magánszemélyként végezheted. Nem lehet jövedelmed ami után nem adózol. Kb ez a törvény. Kivétel persze van. De azokról hallani szoktunk mert nem sok van.

Mellé... 2. Válaszoló, kedves gerinctelen adócsaló honfitárs, nem hiszem hogy a kérdezõ arra gondolt hogy tiszta feketén csinál egy honlapot, és jövedelmet szerez magának. Ha még is, akkor ki kellene kötni, mert a válaszod olyan mintha ez lenne a full temrészetes opció. Adócsalás, éljen... -.- Nem muszáj cég, de egy vállalkozást igen. Vagy ha nem árut értékesítesz, hanem valami eszmei dolgot, akkor talán adószámos magánszemélyként végezheted. Nem lehet jövedelmed ami után nem adózol. Kb ez a törvény. Kivétel persze van. De azokról hallani szoktunk mert nem sok van.
hát nem ártana mert svarciba eléggé cinkes.
Ha magyarországon értékesítesz és postával szállítasz, igen, mert a NAV elkap. Ha külföldön és vagy nincs valós fizikai termék csak valami eszmei érték, akkor nem kell. PayPal, aztán annyi. Ha meg majd beindul, akkor külföldön nyitsz egy számlát és arra utalod ki a PayPal profitot. Nem látja a NAV.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Azt hallottam hogy ha meghúzunk egy zsinórt vagy vezetéket a motor alatt akkor ki lehet nyitni a csomagtartót. Nem tudom h igaz-e de mit lehet ellene csinálni? Melyik zsinór vagy vezeték az honnan lehet megismerni?

Legjobb válasz: Nyisd ki a csomagtartót, szemléld meg a zárat és számold meg, hány vezeték/bowden/egyéb, hasonló eszköz csatlakozik hozzá. Ha egy sem, akkor pedig feküdj le, aludj el, álmodj szépeket és ne dõlj be többé minden városi legendának. Ha mégis csatlakozik hozzá valamiféle bowden, akkor keresd meg az utastérben a csomagtartó nyitókarját. Ha megvan, szintén feküdj le nyugodtan aludni, mert ez egy olyan kényelmi felszerelés, aminek még sok hasznát veszed. És szintén ne dõlj be minden városi legendának. Ha elektromos vezeték csatlakozik hozzá, akkor gyõzõdj meg arról, hogy nem lehet akkora erõt kifejteni rá, hogy kinyissa a csomagtartó zárját (vagy az elektromos nyitószerkezethez tartozik, vagy - gyakrabban - a belsõ világítást kapcsolja be). Miután ez megtörtént, kösd vissza a kiszakadt vezetéket, majd feküdj le aludni, álmodj szépeket és ne dõlj be minden városi legendának.

Nyisd ki a csomagtartót, szemléld meg a zárat és számold meg, hány vezeték/bowden/egyéb, hasonló eszköz csatlakozik hozzá. Ha egy sem, akkor pedig feküdj le, aludj el, álmodj szépeket és ne dõlj be többé minden városi legendának. Ha mégis csatlakozik hozzá valamiféle bowden, akkor keresd meg az utastérben a csomagtartó nyitókarját. Ha megvan, szintén feküdj le nyugodtan aludni, mert ez egy olyan kényelmi felszerelés, aminek még sok hasznát veszed. És szintén ne dõlj be minden városi legendának. Ha elektromos vezeték csatlakozik hozzá, akkor gyõzõdj meg arról, hogy nem lehet akkora erõt kifejteni rá, hogy kinyissa a csomagtartó zárját (vagy az elektromos nyitószerkezethez tartozik, vagy - gyakrabban - a belsõ világítást kapcsolja be). Miután ez megtörtént, kösd vissza a kiszakadt vezetéket, majd feküdj le aludni, álmodj szépeket és ne dõlj be minden városi legendának.

Ha nyitni szeretnék egy kisebb vállalkozást akkor el kell végeznem egy üzletvezetői tanfolyamot? Ez kb. mennyi dő?

Legjobb válasz: A vállalkozói igazolvány kiváltásakor beleírják a tevékenységet, amit végezhetsz (végezni szeretnél). Azt írják csak bele, amihez megvan a szükséges végzettséged. Ha kereskedni akarsz, akkor ahhoz az üzletvezetõi kell (pontosabban: Kereskedõ, boltvezetõ képzés, ez a neve). Tájékozódj, hogy a Te tevékenységedhez mi kell és azt végezd el! (Ha például vendéglátó egységet nyitsz, ahhoz ez nem jó, akkor Vendéglátó, üzletvezetõ képzésen kell részt venned.) Tevékenységtõl függ, hogy mennyi idõ egy ilyen képzés, de a fent említetteket elvégzed egy 3 hónapos gyorstalpalón, nem nagy dolog.

A vállalkozói igazolvány kiváltásakor beleírják a tevékenységet, amit végezhetsz (végezni szeretnél). Azt írják csak bele, amihez megvan a szükséges végzettséged. Ha kereskedni akarsz, akkor ahhoz az üzletvezetõi kell (pontosabban: Kereskedõ, boltvezetõ képzés, ez a neve). Tájékozódj, hogy a Te tevékenységedhez mi kell és azt végezd el! (Ha például vendéglátó egységet nyitsz, ahhoz ez nem jó, akkor Vendéglátó, üzletvezetõ képzésen kell részt venned.) Tevékenységtõl függ, hogy mennyi idõ egy ilyen képzés, de a fent említetteket elvégzed egy 3 hónapos gyorstalpalón, nem nagy dolog.
Nem kötelez´ö, még ha boltot akarsz nyitni akkor sem, hogy neked vállalkozóként legyen, de az üzletben mindig kell lenni egy olyan alkalmazott akinek van üzletvezet´öije.

Ha szeretnék egy üzletet nyitni (pl: ruhaüzlet vagy kávézó) ahhoz milyen végzettséget kell szerezni?

Ha boltvezetõi végzettségem van az mire jogosít fel?

Legjobb válasz: Ahhoz hogy indíts egy vállalkozást, semmilyen végzettség nem kell. Persze jó ha ismered az iparágat de papír nem kell. Alapítasz egy kft-t és azzal megcsinálod a kávézót például.

Ahhoz hogy indíts egy vállalkozást, semmilyen végzettség nem kell. Persze jó ha ismered az iparágat de papír nem kell. Alapítasz egy kft-t és azzal megcsinálod a kávézót például.
A kérdező hozzászólása: nem kell hozzá kereskedelmi végzettség vagy vmi? és hogyan kell egy kft-t elinditani? ha pl ruhaüzletet szeretnék akkor úgyanígy vagy azt máshogy kell?

DVD fájlt (iso), ha rárakok egy pendrive-ra vagy DVD re kiírom, akkor a TV-m meg tudja nyitni? (pl. az avit nem viszi, de az mkv-t igen, 55 colos LG Smart LED TV)

Ha igen, akkor tudok állítgatni nyelvet, feliratot satöbbit?

Legjobb válasz: Ez így nem fog menni. Valamivel át kell konvertálnod mkv-ba. (esetleg egy videóvágó progi, vagy 'total video converter' ha már ha az kezeli a dvd formátumot)

Ez így nem fog menni. Valamivel át kell konvertálnod mkv-ba. (esetleg egy videóvágó progi, vagy 'total video converter' ha már ha az kezeli a dvd formátumot)

Netbeans-ben ha elkészítek egy java alkalmazást, azt hogyan tudom importálni egy fájlba amit bárki meg tud nyitni netbeans nélkül?

Legjobb válasz: Build-el egyet és a projektben létre jön egy dist mappa, abban lesz egy jar fileban minden szépen összerakva.

Build-el egyet és a projektben létre jön egy dist mappa, abban lesz egy jar fileban minden szépen összerakva.
A kérdező hozzászólása: de mit jelent az hogy Build -el? nagyon gyenge vagyok angolból... Apropó, a mappát megtaláltam de a programom egy korábbi rosszabb változata van benne amit már átírtam jobbra
A kérdező hozzászólása: már megtaláltam, köszi

Ha meg akarok nyitni egy oldalt új lapon gyakran elkezd tölteni valamilyen "search" oldalt és végül a Google-t hozza be, pedig egy tök más oldalt kértem. Mi lehet a baj?

2x pornóoldalt is megnyitott egy másik oldal helyett.

Legjobb válasz: nem tudjuk hol,miben van ez mert azt ügyesen nem írtad meg, de ha ez egy böngészõ,akkor annak a letörlése és újratelepítése megoldhatja a gondodat,

nem tudjuk hol, miben van ez mert azt ügyesen nem írtad meg, de ha ez egy böngészõ, akkor annak a letörlése és újratelepítése megoldhatja a gondodat,
A kérdező hozzászólása: Google Chrome és Mozilla Firefox, ez a 2, mind2 ezt csinálja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!