Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs panaszom, csak (7 db)

7 hetes kismama vagyok, pénteken voltam először ultrahangon, minden rendben volt! Akkor legközelebb csak a 12 hetesen lesz ultrahang? Addig ha nincs panasz nem is kell menni?

Legjobb válasz: Így van. Mi a feleségemmel, alig gyõztük kivárni ezt a hosszú idõt... Hamarosan megszületik a kisfiunk. Boldog babavárást!

Így van. Mi a feleségemmel, alig gyõztük kivárni ezt a hosszú idõt... Hamarosan megszületik a kisfiunk. Boldog babavárást!

35 hetes vagyok, normális ha kissé megduzzadtak a szemérem ajkaim? Nincs panaszom, csak teltebbek.

Legjobb válasz: Ezt én is tapasztalom már elég rég óta, kb. a 23. héttõl. Az alhasi vérbõség miatt van szerintem.

Ezt én is tapasztalom már elég rég óta, kb. a 23. héttõl. Az alhasi vérbõség miatt van szerintem.
Nekem is meg vannak duzzadva ez teljesen normális! 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszotokat, megnyugodtam.Jó egészséget Mindenkinek!!!
Én is így vagyok vele. 37 hetes kismama.

Ha nincs semmilyen panaszom, csak nagyon-nagyon gyenge a mensim, lehetek cisztás?

Arra gondoltam, talán ezért nem jön a baba... 9 hónapja próbálkozunk. Hétf?n megyek uh-ra.

Legjobb válasz: Szerintem nincs cisztád de lehet hogy babás vagy:DD! Drukkolok neked!

Szerintem nincs cisztád de lehet hogy babás vagy:DD! Drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi, aranyos vagy... Sajnos a menzim mindig pontosan megjön - csak gyenge.
ciszta nagyon sok pisiléssel és fájdalmas sex-el jár!nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni.menj orvoshoz az majd kideríti mi vagy ki van odabent!

Van-e lehetőség egy általános, de átfogó kivizsgálásra, ha nincs semmi panaszom, csak a magam megnyugtatására szeretném elvégezni?

Nincs panaszom, egészségesen élek, sokat sportolok, s?t talán sokat is, de azért sok rosszról hall az ember, és nem tudom, hogy van-e lehet?ség egy kivizsgálásra? Ennek mi a menet, illetve milyen vizsgálatokra kéne mennem, hogy elég átfogó legyen!

Legjobb válasz: Van, de felesleges, az igazi veszélye pdig az, hogy hipochondria alakulhat ki Nálad.

Van, de felesleges, az igazi veszélye pdig az, hogy hipochondria alakulhat ki Nálad.

Csak úgy, előzetes bejelentkezés nélkül elmehetek a fogorvosomhoz akihez tartozom? Ingyenesen megvizsgál, rendbeteszi a dolgokat ha kell? nincs semmi panaszom igazából, csak jó lenne megvizsgáltatni a fogaimat.18 év alatti vagyok amúgy.

Legjobb válasz: Nálunk idõpontot kell kérni,mert csak sürgõs esetben fogadnak soron kívül akkor is várni kell míg "beférek"valahová.De neked ingyenesen elvézik az általános vizsgálatokat,mert 18 év alatt ingyenes,csakúgy mint más orvosi kezelés.

Nálunk idõpontot kell kérni, mert csak sürgõs esetben fogadnak soron kívül akkor is várni kell míg "beférek"valahová.De neked ingyenesen elvézik az általános vizsgálatokat, mert 18 év alatt ingyenes, csakúgy mint más orvosi kezelés.
Leginkább idõpontot kell kérni. Gondolj bele, a fogorvoshoz nem csak receptet íratni járunk, ott egy-egy kezelés több idõt is igénybe vehet, így elõretervezetten mennek a dolgok. Igen ingyen megnéz, redbe tesz, ha kell, de nem minden ingyen van, például fehér tömést csak elsõ fogakhoz van ingyen stb. Én olyan dokihoz járok, aki magán, de iskola fogászatot is ellát, a hét más-más napján. Én 100km-rõl vagyok hûséges hozzá, nekem azt mondta, hogy akármikor mehetek, nem is csak magánrendeléses napon, csak beállítok, mikor tetszik. Bár én 12ezreket fizetek egy tömésért, szóval nem csoda. De amíg a doki azt nem mondja, hogy gyere mikor tetszik, addig jobb bejelentkezni, úgy szokás. (Kivéve az ügyeletet.)
Fogorvostól függ. Van, amelyiknél idõpontot kell kérni, de dolgoznak még mindig olyanok is, akikhez egyszerûen oda kell menni rendelési idõben, és végigülni a sort. Én jobb szeretek elõre bejelentkezni, mint fél napot ott ülni.
Nálunk is idõpontot kell kérni, és kb. 3 hónapot kell várni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy írtatok :)

Amikor az üzemorvos kér nõgyógyászati igazolást és tüdõszûrõ leletet, akkor a nõgyógyász abban az esetben is megvizsgál, ha még szûz vagyok, nincs semmilyen panaszom és csak az igazolás miatt mentem el?

Amennyiben ilyenkor is megvizsgál, akkor mire számítsak? Mennyi idõbe tart maga a vizsgálat és mit csinál?

Legjobb válasz: A nõgyógyászati papírt hülyeség,és igazságtalan,tanítatni megy a kérdezõ,nem sexelni úgyebár,ezek alapján meg simán a férfiaktól is lehetne kérni urolgia papírt. Igen ha elmész nõgyógyászhoz megvizsgál,hacsak nem sikerül egy olyat találnod én még középsuli után jártam így aki simán kiállít egy papírt hogy szûz vagy.Ha elmész dokihoz mond meg neki hogy szûz vagy és hogy munkahelyhez kellene igazolást kérned.És jobb ha nõi orvoshoz mész. Ezen kiakadok,mindig a nõket szívatni.

A nõgyógyászati papírt hülyeség, és igazságtalan, tanítatni megy a kérdezõ, nem sexelni úgyebár, ezek alapján meg simán a férfiaktól is lehetne kérni urolgia papírt. Igen ha elmész nõgyógyászhoz megvizsgál, hacsak nem sikerül egy olyat találnod én még középsuli után jártam így aki simán kiállít egy papírt hogy szûz vagy.Ha elmész dokihoz mond meg neki hogy szûz vagy és hogy munkahelyhez kellene igazolást kérned.És jobb ha nõi orvoshoz mész. Ezen kiakadok, mindig a nõket szívatni.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom, a két utolsó válasz írója értette meg a "kiakadásom" valódi okát és a felvetõdõ kérdéseket....
Hat az teny, hogy nem ertheto szamomra, miert baj, ha az uzemorvos torodik az egeszsegeddel. Az uzemorvosi vizsgalatnak nem csak az a celja, hogy kideritse, nem vagy-e veszelyes a diakokra, hanem az is, hogy a Te egeszseged megorzeset biztositsa.Hiszen az a jo munkaero, aki nem esik ki a munkabol sulyos betegsegek okan. Vernyomast sem azert mernek, mert attol felnek, hogy magas vernyomast fogsz szetkohogni a suliban. Es a szivedet sem azert hallgatja meg az orvos. Egyszeruen szurik, amit lehet. A rakszures egy huszonevesnek effektive kotelezo evente. Ez a tbnek sokkal olcsobb, mint kezelni a nehnyakrakos betegeket. Mindamellett a nogyogyaszati rakszures az egyetlen olyan szuresi modszer, ami nem megterhelo, nem fajdalmas, ugyanakkor a pontossaga igen jo. Nem gondolhatod komolyan, hogy diszkriminacio, ha elkuldenek egy vizsgalatra... Maximum pozitiv megkulonboztetes lehet. Fontos az egeszseged a munkahelyednek is, persze onzo szempontok miatt is. Tenyleg ekkora ugy egy nogyogyaszati vizsgalat?
A kérdező hozzászólása: 13. válaszadó, te ennyire benyalod, hogy bárki egészsége is ténylegesen számítana másnak önmagán kívül? Tudod, kiesik egy dolgozoó, 1000000-an állnak a helyére sorban. Meg azért vannak bizonyos határok, ami már szó szerint intim. Ha bajom van, akkor majd elmegyek én, vagy ha tudom, hogy önmagam miatt muszáj. Egyáltalán nem vagyok az a típus, aki elhanyagolja magát, de azért vannak bizonyos határok, amit átlépni igenis durva.
Tudod a munkahelyednek akkor is fizetnie kell utanad, mikor tappenzen vagy, es tappenz alatt nem is rughatnak ki. De akkor mondd csak meg te, hogy szerintrd megis mi a nyavalyaert kuld az uzemorvos nogyogyaszhoz? Mi haszna szarmazik belole? Mert hogy szamodra hasznos elmenni, az fix. Nigyogyaszhoz nem csak akkor kell menni, mikor mar bajod van, mint ahogy a tudoszures is kotelezo, es mint ahogy egy normalis haziorvos vervetelre is elkuld pl evente, meg borgyogyaszatra melanoma szuresre.
Bocs de igen is diszkrimináció ha most úgy vesszük, hogy a nõt nõgyógyászati szûrésre kötelezik egy tanári munkakörbe a férfit meg nem kötelezik urologia vizsgálatra!A férfi ugyanúgy vírus hordozó tud lenni.A nemiszervével egy férfi szószerint napi szinten többször is közvetlenül érintkezik, hisz megfoja puszat kézzel és sokszor a rendes kézmosást elhanyagolják, valaki meg sem mossa a kezét. A nõnek nem kellemes éppenséggel a nõgyógyászati vizsgálat, ha ezt elvárják a nõtõl akkor a férfitõl is ugyanúgy el kelleene várni az urologia szûrést és nem a prosztata vizsgálatra gondolok, ott is lehet mintát venni úgye bár!!! De tévedsz sem a tüdõszûrõ nem kötelezõ mindnekire nézve, csak ha olyan helyen dolgozol(élelmiszerek között egy példa rá), ahogy a nõgyógyászati szûrés sem kötelezõ max. annak kötelezõ aki a pornó iparban dolgozik, a rákszûrés ajánlott a két kifejezés között nagy a különbség. A lényeg nem minden szakmában, munkakörben kötelezik az embert rákszûrésre, tüdõszürésre, az üzemorvosnak meg az a dolga hogy azt vizsgálja meg az adott munkakörre alkalmas vagy, álló munkakörben az állóképességed megfelelõ pl-ul, nagyon alap dolgokat néznek.Ha olyan munkát végzel ami a szemet erõlteti meg akkor arra irányul. MIndenkinek a maga dolga hogy mikor és kihez megy el rákszûrésre, ez szerintem magánügy. Az sem igaz hogy a rákszûrés ne lenne fájdalmas, vagy kellemetlen, ez a legintimebb vizsgálat, és itt a legkiszolgáltatottabb az ember.Nem akarlak meghazudtolni, de bizony vannak emberek akiknek a vizsgálat nem annyi hogy egy kis feszülést érez és kész, van akinek fáj, ahogyan a kacsát szétnyitják.Egy idegen, hideg testet helyeznek hüvelyedbe(ami mindenkinél kicsit más, van aki szûkebb, van aki tágabb, van aki meg nem tud lazítani, sõt vaginizmusról is olvastam, ahol bizony kábítani kell a beteget, mert annyira fájdalmas számára úgyan is belül kicsit másképp fekszenek a dolgok és emiatt képtelen lazítani, el kell bondítani az illetõt. Abban hogy sok leliismeretes orvos lenne meg tévedsz az emberek szeméremérzetére tesznek egy jó nagyot, sokszor cinikusak és durvák is.Tisztelet a kivételnek. A legtöbb háziorvos meg nem küld el se bõrgyógyászhoz, se más szûrésre, ha csak magad nem fedezel fel a testeden valamit és nem kérsz beutalot rá.Ha nem vagy 40-en mert onnantól ingyenes a tüdõszürés még azért is könyörögni kell. A kérdezõ szíve jova eldönteni hogy mikor és kihez óhajt majd nõgyágyászati szûrésre menni.
Kérdezõ maga a vizsgálat akkor így zajlik: Maga a vizsgálat amúgy 10-15 perc, hosszú felsõben vagy szoknyában érdemes menni.Elõbb beszélget veled, mivel még szûz vagy ezt közöld vele, meg hogy most mentél el elõszõr orvoshoz és hogy valójában neked a papírt, hogy egészséges vagy a munkádhoz kell. 1.Aztán átküld a vizsgálóba, vagy a vizsgálóágyhoz és ott alulról le kell vetkõzni(zokni maradhat, a hosszú felsõ ezért jó addig is takar), a vizsgálóágyra felfeküdni, a lábakat a lábtartóra helyezni. 2.Doki ekkor bejön elõszõr kézzel megvizsgálja a nemiszerved, a szeméremajakat széthúzza, a csiklót hátrahúzza, megnézni, majd egy újjával a hüvelyedbe nyúl és közben a másik kezével nyomkodja a hasad, kitapogatja a méh fekvését. 3.Ezután elõvesz egy kacsa nevû fémeszközt amit majd a hüvelyedbe helyez belül ezt szétnyitja és egy pálcikával mintát vesz. 4.Ha végzett akkor szól és felöltözhetsz alul.Van nõgyógyász aki a mellet is megakarja nézni, de megvárja hogy alul felöltöz majd megkér hogy vegyed le a felsõd és ekkor megtapogatja a melleket.Ezt ritkán végzik el. Majd a végén megmondja kb hány hét múlva várható a szûrés eredménye amiért be kell majd menned. NÉzz körül hogy jó dokihoz menj, ahol van külön vizsgáló rész, vagy magándoki, néha elsõ alkalomnál jó nõi orvoshoz menni. Szûzeket kétféle képpen vizsgálhatnak, de mivel te már felnõtt vagy neked valószínûleg a hüvelyeden keresztül fog a doki megvizsgálni, ahogy írtam, de nálad fiatalabbaknál a fenekükün keresztül is vizsgálódhat az orvos, azon keresztül tapogat. Majd írd meg mi volt.Amúgy nem biztos hogy vizsgálatra kötelezhet az orvos, utána kellene nézned errõl is írnak, a munkavállalónak vannak jogai az orvosi vizsgálatokkal kapcsolatban. És még annyit hogy lehet hogy ha közlöd és jó dokihoz mész hogy a munkához kell mint igazolás papír akkor reméljük lehet ad majd papírt.
Túl van misztifikalva ez az egész nogyogyasz kérdés, nem kicsit.
ma 10:40-es: nekem még SOHA nem vizsgálta egyetlen orvos sem a csiklómat!!! Pedig elég sokszor voltam már nögyógyásznál az elmúlt 40 évben!!!!A te orvosodnak valami problémája lehet!
Mire fõl kér nõgyógyászati vizsgálatot az üzemorvos?
A férfi tanár meg méginkább elkaphatna bármit, ugyanis õk mindig megfogják a nemiszervüket vízeléskor, az utolsó csepp meg simán a gatyájukba megy sokszor a pasiknak és egyszer megvizsgálták a kezükön a bacikat, a legtöbb férfi állítólag egyáltalán nem moss rendesen kezet, teli van keze bacival. Mindenkinek a maga dolga hogy mikortól akar eljárni nõgyógyászati szûrésre szerintem!!!! A férfiak ugyanúgy összeszedhetnek bármit, nem kell prosztata vizsgálatra gondolni, bármi fertõzését, hiszen sokszor a koszos kezükkel fogdossák a nemiszervüket!!!! A nõk nem ülnek rá a wc-re, hanem felette guggulnak, elõtte és utána kezet mosnak, wc papírral törlik meg a pun cikjukat, nem érnek szabad kézzel hozzá. A férfiak ugyanúgy bármit összeszedhetnek. Teljesen megértem a kérdezõt, szenyóság az egész.
A "nemi úton" fertözést nem írtam, hanem azt, hogy lehet fertözésed, és azt átadhatod másoknak. Ehhez NEM kell nemi kapcsolat (ellentétben a közvéleménnyel), hanem elég pl. a közös WC-használat - és az gondolom, veled is elöfordul, hogy el kell menned WC-re!!!!
Én is tanár vagyok, viszonylag kezdõ(6. évem ez)tõlünk ilyet még nem kértek. A hpv nagyon-nagyon fertõzõ, már szinte mindennel terjed. Elkaphatod a wc-n, strandon fõleg. Ennek igazából akkor lenne jelentõsége, ha egy wc-t használnátok a gyerekekkel, de gondolom ez nem így van. Ezek a dög vírusok nagyon ellenállók:ha pl vki nem mos kezet pisilés után, te mész, megfogod a kilincset, elmész te is pisilni, s jön a szokásos procedúra...máris ott a vírus...Sztem ezért kell. Nekem egyszer a strandtól lett nagyon brutális állapotban a méhnyakam a hpv miatt(tuti, mert utolsó szûrés oké volt, azóta meg nem voltam senkivel)hála Istennek fél év alatt regenerálta magát a szervezetem. Szóval nem játék, nézesd meg magad!!!!
Nézd, ha pedagógus vagy, az azt jelenti, hogy minimum 22-23 éves lehetsz. 23evesen szuzen is illik évente rakszuresre menni, sajna a HPV nem válogat, már olyan elterjedt, hogy akár egy nyilvános wcben osszeszedheted. ezt a dokim mondta, nem én találtam ki. és sztks orvos, tehát nem a saját zsebe miatt fenyeget, hogy bajom lehet ha kihagyom az évenkénti szurest. Szóval ha az uzemorvos elküld, jól teszi. A saját jól felfogott erdeked elmenni. Sokkal egyszerubb tulesni rajta, mint kiskaput keresni. A férfiakat tipikusan csak 50-60 körül kezdi érinteni a prosztatarak, míg minket már sokkal fiatalabb korban veszelyeztet a mehnyakrak. Elvileg borgyogyaszhoz is kellene küldenie, engem küldtek (szintén pedagógus).
A kérdező hozzászólása: Vagy ugyanazzal az ürüggyel, hogy ez a nõk egészségének érdekében van, a férfiakat miért nem kötelezik prosztatavizsgálatra?!
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, de ahhoz, hogy valakit megfertõzz "nemi úton", ahhoz olyan kontaktusba kellene kerülni. Ezt pedig kikérem magamnak... Ugyanis miért nem küldenek bõrgyógyászatra? Ezek alapján lehet nem látszódó, de fertõzõ bõrbetegségem, vagy éppen lappangó, amivel valóban veszélyt jelentenék az adott közösségre, de a lényeg az, hogy intim területen minden rendben legyen... Ugye érted, mire célzok, kedves legutóbbi válaszadó?
Mivel elég sok nögyógyászati fertözésed lehet(ne), ami adott esetben a többieket is megfertözheti, ezért kernek ilyet is. Mellesleg semmivel sem "magánügyebb", mint bármilyen más vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: November végén kell menni üzemorvoshoz, és amiket vinni kötelezõ: - tüdõszûrésrõl papír (mindenkinek) - nõgyógyászati papír (nõknek) Egyébként pedagógusi munkakörben dolgozom. Az éves üzemorvosi vizsgálat lesz most e hónap végén, és oda kérik ezeket a papírokat. Nem tudom, a nõktõl miért kérnek nõgyógyászati papírt? A tüdõszûrõt még megértem, hiszen közösségben dolgozom, a légzéssel lehet fertõzni. De nõgyógyászati papírt mi jogon kér? (Ez már annyira magánügy, de hogy tudnám kikerülni anélkül, hogy ez miatt nehogy alkalmatlannak nyilvánítsanak?)
Természetesen megvizsgál, de ha elötte szólsz, hogy még szüz vagy, akkor megfelelöen kiméletesen. Félni nem kell, nem annyira rossz, csak kellemetlen kicsit (kb mint a fogorvosi ellenörzés)
Szia! na voltál azóta orvosnál?Mi volt? Én vagyok az aki teljesen megérti a véleményed.
A kérdező hozzászólása: Ez lesz az elsõ alkalom a nõgyógyásznál.
hát én eddig 2 nõ dokinál voltam, és mind a kettõ olyan durva volt, hogy megfogadtam nõhöz soha többet, igaz SZTK-sok voltak. Férfival még nem volt rossz tapasztalatom, legalábbis nem úgy, hogy durvák lettek volna, de ha magánhoz mész az tuti nem lesz bunkó, de szerintem durva se! ez az én tapasztalatom... Én rossz példa vagyok, arra gondolok vizsgálat közben, h mikor leszek már túl rajta, siessen már, jajj ne már, h még úgy is meg akar vizsgálni :D Aztán elfutok felöltözni, és már minden ok, nyugiban beszélgetek a dokival...:) 28/N
A kérdező hozzászólása: Akit családon belül ajánlottak, az férfi. Azt mondják, hogy normális, nem szedi le a fejedet...és türelmes. Valahogy csak túlélem. Ti mire gondoltok vizsgálat közben? Hogy hessegetitek el azt a gondolatot, hogy éppen "kiszolgáltatott helyzetben, pózban" vagy ott? Oké, tudom, hogy az orvosnak ez ugyanúgy a munkája, mint egy szobrásznak az, hogy megformáz egy alakot... de valahogy nekem, laikusnak kiszolgáltatottság érzését adja. Függetlenül attól, hogy nõ vagy férfi az orvos.
Azt hiszem én is nõi orvost javasolnék neked.
Keress nõi orvost, vannak ma már többen. Elötte könnyebb terpesztened talán.
A kérdező hozzászólása: Remélem, az a max. 5 perc nem maga az örökkévalóság lesz. Magánorvoshoz megyek, mert az SZTK-s ellátással nagyon nem vagyok megelégedve más területeken. Nem, tényleg nem volt eddig semmilyen problémám, szerencsére. Ha lett volna, akkor rég túl lennék az elsõ vizsgálaton. Most is csak azért megyek, mert leletet kérnek.
nyugi, kb 5perc! :) de még soha nem volt 28 évesen egy gombás fertõzésed, vagy bármi, amiért nõdokihoz kellett volna menned? bocsi, a kérdésért... 28/N
A kérdező hozzászólása: Annak mi a menete és mennyi ideig tart a " kiszolgáltatott" helyzet?
Általában kenetet szoktak venni a nõgyógyászaton (azt megvizsgálják)
Talán kenetet vesz
Furcsa hogy pont nõnél tapasztál durvaságot..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!