Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs panaszom, (40 db)

31 hetes vagyok. A dokim még egyszer sem néztem meg a méhszájat kézzel, illetve egyszer megnézte ultrahanggal. Ma is azt mondta, hogy ha nincs panaszom, 1 hónap múlva menjek hozzá. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Akkor nem vagyok egyedül a kérdéssel bár igaz én még csak 20 hetes vagyok de engem nekem eddig egyszer sem nézett meg:(azt hallottam hogy ameddig nincs panasz nem "nyulkál" feleslegesen.....de könyörgöm van aki mondja hogy nem lehet érezni ha kinyílik a méhszáj,akkor most mi van???? Boldog babavárást!

Akkor nem vagyok egyedül a kérdéssel bár igaz én még csak 20 hetes vagyok de engem nekem eddig egyszer sem nézett meg:(azt hallottam hogy ameddig nincs panasz nem "nyulkál" feleslegesen.....de könyörgöm van aki mondja hogy nem lehet érezni ha kinyílik a méhszáj, akkor most mi van???? Boldog babavárást!
Szia! 31 hetes vagyok én is, nekem a dokim minden alkalommal megvizsgál kézzel, eddig 3 hetente mentem, most már 2 hetente. De minden orvos más.
A 14.08-as vál.nak üzenem, h felesleges ilyen agresszív, lekezelõ stílusban helyre tenni a másik válaszolót, még ha a te dokid nagy kutya is.És te is olvasd el figyelmesen amit a kérdezõ írt:eddig 1x!!!!!!nézte meg UH-al, manuálisan egyszer sem.Könyörgöm, 31 hetes!!!!És legközelebb 1 hónap múlva kell csak mennie!!!!!Hát milyen doki az ilyen?????Lassan már 2 hetente, a 36.héttõl hetente kellene menni...fogalma sincs a dokinak(és a kérdezõnek sem)hogyan is áll... valójában.Pedig azért nem ártana tudni
14.08-as vagyok és én magánrendelõbe járok és én arra gondoltam....
Sztem az sztk-ban nincs olyan felbontású és minõségû UH készülék, amivel teljes biztonsággal állapítható meg a méhszáj állapota.Legalább is amivel havonta nézegetik az embert, az nem olyan.Magán rendelõben, khzban, illetve a fizetõs vizsgalatokon igen, de, h nem ilyennel néznek a sima terhesrendelésen, az tuti!!!!
12.11esnek: elõször olvass figyelmesebben.... amúgy meg ne te mondd már meg hogy látszik-e Uh-n a méhszáj vagy sem.... az én dokim elég nagykutya a többi közt és ha õ mondja akkor úgy van. meg amúgy is látszik. a szeméremdomb fölé azért nyomják erõsen, mert akkor a méhszájat nézik!!!!
12.11-esnek! Én vagyok az a 31 hetes kismami, aki írt. Én nem azt írtam, hogy 7 hetesen néztek utoljára hüvelyi uh-val, hanem, hogy utoljára akkor vizsgáltak meg hüvelyileg!!! Hüvelyi uh volt a 12. hétig, utána rendszeresen volt/van hasi uh-om! Csak nem tudom, hogy azzal mennyire látják a méhszáj állapotát. Ezért is szeretném kérni, hogy vizsgáljon meg hüvelyileg, vagyis manuálisan! Amúgy sokszor nem értem, hogy mit hogyan tudnak megnézni! Számomra az is nagyon érdekes, hogy a doki rám néz és abból meg tudja állapítani, hogy hány centivel van a köldök fölött a méh fundusa! Érdekes, pedig hozzám sem ért! És rendszeresen beírják a kiskönyvbe, hogy pl 4/K. Szóval tényleg nagyon felületesen szoktak vizsgálni. Persze ha szólnék, hogy igenis szeretném, hogy megnézzen, akkor talán más a helyzet! Holnap megyek uh-ra, akkor megkérdezem a dokit, hogy látja e a méhszáj állapotát. Ha azt mondja nem, akkor legközelebb kérek egy hüvelyi vizsgálatot!
Nagy felbontású UH-nál hasin is látszik a méhszáj.Nekem a dokim hüvelyi UH-on nézi, mert már 16 hetesen nyílt, amit UH-on vettek észre.Vizsgálni hülyeség, amíg a külsõ méhszáj zárt!Nekem belülrõl nyílik és a nyakcsatorna és a külsõ méhszáj zárt.Ezt vizsgálattal nem lehetne érezni.
Utolsónak:az egyik kismama azt írta, h 31 hetes, és utoljára 7!!!!!hetesen nézték meg hüvelyi UH-al.Akkor mivel is látja a doki??????Mert a hasi UH nem alkalmas a méhszáj állapotának ellenõrzésére.De az elsõ vál. kismama sem írta, h hüvelyi UH vizsgálattal nézik neki.
az én elsõ terhességemnél a dokim összesen 2x vizsgált meg kézzel. azt mondta jobb UH géppel látni a méhszájat, amikor ultrahangoz. Tehát látja õ azt attól hogy nem kézzel nézi. Én nem is szerettem volna ha többször megnézi. Én megéreztem simán mikor nyílt a méhszájam , meg el is ment a nyákdugóm is. Bementem és mondta hogy igen kinyílt a méhszáj és még ma szülünk.
A 11.18-as vagyok.Én 2 és fél ujjnyival mentem szülni, és egyáltalán NEM éreztem, h kinyíltam.Uez volt az elsõ babámnál is.Igaz gyorsan is szültem, az elsõt 4, a 2.at bõ 2 óra alatt.
A 11.18-as vagyok.Hogy mit szólók????DÖBBENET!!!!Sokszor hallani arról, h pihenni kell, meg kímélni magát a kismamának, mert picit nyitott a méhszáj.De ezt csak vizsgálattal lehet megállapítani!Direkt megnéztem a kis könyvemet, h engem mikor vizsgált a dokim(tavaly májusban szültem a 2.babát, gondolom azóta ez nem változott)amikor a méhszáj állapotát is megnézte, és ezt fel is írta:14.(3000), 20(3000)., 24(3000)., 28(3000)., 32(3100)., 35.(2100)héten.A baba 37+3 hétre született, ezért nincs több.Szval ez nem normális dolog, h a havi vizsgálat alkalmával(vérnyomás, súlymérés, leletbemutatás, gyors vizeletvizsgálat(a tesztcsíkkal) nem néznek meg, pláne a 28.hét után.Nekem az sztk-s orvos is megcsinálta(kérés és szó nélkül), nem csak a magán(2 dokim volt).
Elsö vagyok!11:18-nak, kíváncsi vagyok a kérdezõ kismama válaszára, mert nekem a dokim azt írja be hogy ZÁRT MÉHSZÁJ:(((
Én is 31 hetes vagyok, nálam is ez a helyzet! Egyszer sem néztek még meg mostanában, utoljára hüvelyi vizsgálatom a 7. héten volt! Én sztk-ba járok, ott pedig úgy vannak vele, hogy idõ elõtt nem piszkálnak meg, ha nincs panasz. Viszont most már szerintem lassan csinálniuk kell ilyen vizsgálatot, mert azt hiszem már ilyenkor szokták nézni, hogy milyen a méhszáj állapota. Én legközelebb 2 hét múlva megyek, ha akkor sem akar megvizsgálni magától, akkor tuti, hogy kérni fogom. Már csak azért is, mert valamit érzek, olyan nyilalló érzés. Kicsit félek, szóval tuti megnézetem magam. Ha nincs panaszod, akkor talán nem lesz gond, ha még egy hónapig nem nézik, de ha aggódsz, menj el hamarabb, az megnyugtat majd! Hogy nyílik a méhszáj, állítólag azt nem lehet mindig megérezni!
Hááát, nekem felületesnek tûnik.Akkor mit ír a kis könyvedbe????Cx:??????Ez egy elég fontos dolog, mivel akár koraszüléshez is vezethet, ha nyílik a méhszáj...én nem merném rábízni magam(és a babámat).Fogadott doki?Ha igen, vagy elõször is beszélj vele és kérdezz rá erre a dologra.De én a helyedben váltanék, még idõben vagy.2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Az Uh vizsgálat után nekem is azt írta, hogy zárt méhszáj. Szerdán megyek az sztk-ba a táppénzes papír miatt, mostmár rákérdezek, hogy miért nem néz meg. Egyébként 1x azt mondta, hogy ha nincs panaszom, õ nem piszkál feleslegesen.

3. terhességem, futhatok 2 naponta 4-5 km-et ha eddig is? A dokim szerint ha nincs panasz akkor igen, de mi számít panasznak?

Nem régóta úgy egy éve futok, most babás lettem és persze vannak tüneteim (mindjárt megjön érzés, ilyen tompa görcsölés épp hogy érezni nem fáj vagy ilyesmi).Szeretek futni és nem akarok sokat hízni(persze tudom ez másodlagos dolog). Nem volt panaszom az els? két terhességnél se, nem nyíltam, vagy görcsöltem id? el?tt,túl is hordtam ?ket.

Legjobb válasz: Az elsõ 12 hétben nem futnék,a leválás miatt.Illetve,ha futsz,akkor csak kevesebbet,mondjuk 1 km.csak,vagy gyors séta.Utána már futnék,de azért nem 4-5 km-t.Sajnos,a baba áldozatokkal jár,lemondással,kár kockáztatni.

Az elsõ 12 hétben nem futnék, a leválás miatt.Illetve, ha futsz, akkor csak kevesebbet, mondjuk 1 km.csak, vagy gyors séta.Utána már futnék, de azért nem 4-5 km-t.Sajnos, a baba áldozatokkal jár, lemondással, kár kockáztatni.
Akkor futkossál nyugodtan, isten ments attól hogy kiess a ritmusból vagy mibõl. Legfeljebb elvetélsz, de az már csak mellékes probléma.
Az elején szerintem ne fuss, akkor még olyan sok minden történhet.Szerintem a 15. hét környékétõl már simán, fõleg ha a dokid sem tiltott el tõle. Azt gondolom, had legyen már a TE "problémád" hova teszed a másik kettõt, nem erre irányult a kérdésed.Csak hát megint a jóindulatú emberek... Kedves utolsó!Hallottál már az oviról és iskoláról?Csak érdeklõdnék, hogy felétek is van ilyen intézmény?Mert oda bizony gyerekek járnak(=lehet szabadideje az anyukának).
2 naponta 4-5 km-t futni? és ez a 3. terhességed? És 2 naponta veled fognak futni a nagyobbak is, vagy õket hova teszed?
A kérdező hozzászólása: Hol olvastátok ezt áruljátok már el???? Hogy nekem fontosabb a futás!! Nem nyilván nem fontosabb nem vagyok hülye... csak érdeklõdni merészeltem én kérek bocsánatot... mivel jópár anyukát és terhest is láttam már aerobicozni (amit mint írtam én pl. nem bírok max. 30-40 percig) sõt futni is láttam már terhest viszont ilyen ismerõsöm NINCSEN aki babavárás közben sportolt volna, ezért bátorkodtam itt megkérdezni hátha van itt olyan aki esetleg mozgott végig, netalán futott is!!! Köszi aki erre válaszolt, és nem az anyaságomat kérdõjelezte meg....
Terhességem elõtt heti 5-ször elliptikus trénereztem egy órát. Kérdeztem a dokit, hogy lehet-e, és mondta, hogy ésszel, heti kétszer nyugodtan, ha hozzá vagyok szokva. Azt is kérdeztem, hogy rázkódás nem árt-e. Erre annyit mondott, hogy az õ felesége területi képviselõ volt és terhesen napi 100 km-t kocsikázott egy pusztulat vállalati kocsival, olyan úton, aminek a fele földes volt, az sem rázott kevésbé, sõt. Mégis két gyerekük lett! Jelenleg van egy egészséges 9 hónapos babám! Itt nem arról van szó, hogy valaki kéthavonta járt futni és most akarja elkezdeni, hanem, hogy aktívan csinálta elõtte is.
Szerintem nyugodtan futhatsz, ha jól esik. Úgyis érzed, mi esik jól és mi nem. Feltételezem, ha rosszul vagy futás közben, akkor abbahagyod. Egészséges terhesség nem fog elmenni lassú kocogástól. Ha elmegy a baba, akkor az amúgy is elment volna. Én szerintem fuss nyugodtan, mellesleg én is futottam volna, csak nekem annyira fájtak a melleim a terhesség elején, hogy zavart futás közben. Látod, a dokid is azt mondja, hogy futhatsz. Nem értem itt a sok kismamát, aki azt írja, hogy ne fuss, gondolom õk életükben nem futottak egy métert sem...
A kismama -torna/aerobic és a futás két külön dolog. Én is tornáztam terhességem elõtt/alatt/most is, de 4-5 km-t semmiképp nem futnék terhesen! Ha azt írtad volna, h hetente egyszer lefutod, oké, még írtam is volna, h az elején ne nagyon erõltesd , de úgy 3 hónapos kortól mehe. De hogy 2 naponta, és hogy neked a 2km "laza"....?:S Tudod, többen vagyunk, akinek szemet szúrnak efféle dolgok.....A futást egyébként nem is igen javasolják terhesség alatt, most jutott eszembe, inkább a kocogást.
13as és 15ös válaszoló vagyok. Ne mérgelõdjél! Már írtam én is a 3.babámat várom.Az elsõ kettõvel is végig tornáztam (15kilót híztam, szóval nem fogyóztam mellettük), 39.hétre születtek majdnem 4kilósan. Ittam kávét és ünnepekkor 1dl vörösbort. Van ismerõsöm, aki végig futott, amíg jól esett neki.Persze mikor jött a tél abbahagyta és tornázott õ is.Szóval én tudok olyanról, aki futott és semmi baja nem volt. Nekem egy idõsebb prof. a dokim õ azt mondja mindig:a kismama érzi mi esik jól, azt csinálja!
Én a legelején nem futnék, nehogy leváljon. Inkább intenzívebben sétálj, vagy többször kisebbeket.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Mondjuk ezt nem értem miért és kinek szúr szemet hogy 2 km az laza? Mindegy is. Ha megy csinálom, ha nem nem. Köszi a válaszokat!
szia, én eredetileg úgy terveztem, hogy folytatom a futást (heti 4x-5x futottam 5-6 km-t), de a szervezetem "nem kívánta" ahogy babás lettem. Heti rendszerességgel úsztam, és most azt sem kívánom, olyan furi. Viszont majdnem minden nap tekerek 40-45 percet, ami nagyon jól esik. Szerintem nagyon jól fogod érezni, hogy jót tesz-e vagy sem. Én azt tanácsolnám, hogy húzd fel a nyúlcipõt, de ne tûzd ki magad elé a távot, hanem amennyi jól esik. Lehet, hogy lefutod, de az is lehet, hogy 200 m után érezni fogod, hogy nem jó. Én is futóbolond vagyok, szóval teljesen átérzem a kérdésed lényegét, tudom, hogy nem kockáztatnád a babád egészségét, csak az a fránya endorfin ... :D Arra azért érdemes figyelni, hogy légszomjad ne legyen, a baba oxigén ellátottsága miatt! Jó futást :) 16 hetes
Szia, 16 hetes vagyok és naponta kocogok 15-20 percet. Nem gyors tempóban, hanem ahogy jól esik. Az elején (7 hetes voltam) kifejezetten rákérdeztem a dokinál, szabad-e futnom. Szó szerint azt mondta, hogy ha eddig lefutottam a félmaratont, akkor mostantól legfeljebb a felét teljesítsem, és ha nem esik jó azonnal álljak le. Gondolom egyedi eset, hogy kit tiltanak el a sportolástól. Nekem nem tiltották, végig sportoltam (könnyû kocogás, ellipszis tréner) az elsõ trimeszterben. Nem volt panaszom (a babám szépen fejlõdik), sõt úgy vettem észre, jobban vagyok ha minden egyes nap mozgok valamennyit. Remélem, tudtam segíteni.
Ha nincs panaszod és az orvosod engedélyezte, fuss, de a napi 4-5 km az soknak tûnik, kicsit csökkenteni kellene. (Én a biztonság kedvéért a 8-9. hétig szüneteltetném a dolgot)
Ne haragudj, én nem bántani akarlak, de ha neked fontosabb a futás, mint a baba...Ahogy gondolod.Mindenkinél más a fontossági sorrend:/
Én is most tudtam meg, hogy babás vagyok, és nekem is ez a harmadik terhességem. Én heti 2x 1 órát zumbázni járok. megkérdeztem a dokit, és azt mondta, ha a terhesség elõtt is csináltam, szokva van a szervezetem, és mehet nyugodtan addig, amíg jól esik. Mellesleg szerintem egy két gyermekes anyukát nem kell kioktatni arról, milyen lemondásokkal jár egy baba. Szerintem fuss, amíg jól esik, ha gond lesz, azt elõtte fogod érezni. Sokan vannak, akik sportolnak, és félideig, vagy tovább is problémamentesen csinálják, esetleg könnyített formában.
Ja, és panasz pl a görcsölés vagy vérzés.
A kérdező hozzászólása: ??? Arra gondoltál már hogy este futok mikor a férjem itthon van és vigyáz rájuk? :) ))
A kérdező hozzászólása: Nincs vérzés meg görcs sem. Az a baj ha most 12 hétig nem futok (vagy mi számít elejének...) akkor teljesen kiesek a gyakorlatból és olyan lesz mintha teljesen elõrõl kezdeném az egészet akkor meg már növekvõ pocival nem hiszem hogy nekiállok:(
Nem fogsz kiesni 2-3 hét alatt a gyakorlatból, emiatt ne izgulj.Esetleg ha kicsit belustulnak az izmaid, a 2. alkalom után ismét menni fog minden.Tapasztalatból tudom!
A kérdező hozzászólása: Dehát akkor nem 2-3 hét esne ki hanem 10-12...:(( Egyszer egy sérülés miatt 8 hétig nem futottam és mintha elõrõl kezdtem volna olyan volt :( És ugye azt mondják hogy lehet sportolni ha edzésben vagy és eddig is csináltad azt a mozgásformát, de ha eddig terhesség elõtt nem sportolt az ember akkor nem terhesen kell elkezdeni legalábbis mindenhol ezt olvastam eddig.
A kérdező hozzászólása: Tyûû de kedves vagy.....:-/
Szerintem futhatsz, ha nincsen panaszod (görcs, vérzés, szédülés stb) de lehet felére vehetnéd a távot. 2km is elég jó edzés és vannak nagyon jó kismama tornák amivel fitt maradhatsz! Én sosem futottam babásan, most a 3.nál is mikor idõm engedi tornázom.
A kérdező hozzászólása: Inkább ne írj többet ha megkérhetlek :) Akkor hogy van az hogy sokan végigsportolják a terhességüket? Pl. én simán bírom a 4-5 km futást de egy Rubint Rékától féltávon kikészülök...és azt is sok kismama simán csinálja!! Nem a kismama tornára gondolok. Csak szimplán érdekel. 2 km egyébként nekem nagyon laza az mintha nem csinálnék semmit olyasmi. Köszönöm a válaszokat!
utolsó elõtti. Ne haragudjál, de miért kell így bántani a másikat. A legtöbb orvosnál ajánlott a mozgás, fõleg, ha korábban is rendszeresen végezte valaki. Nyilván ne erõltesse meg magát, de nem kell "betegséget" csinálni a várandóságból! Szerintem a te felfogásod sem jó!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, most azt találtam ki hogy napról napra csökkentem olyan 2 km-ig utána pedig majd ha van kedvem meg bírom akkor a 12.hét után kicsit növelem. Aztán lehet maradok ennél a 2kmnél vagy valami mást kipróbálok. Az a baj hogy az aerobic (dvd-rõl) on kívül más nem nagyon jöhet szóba, felénk semmi ilyesmi nincs legközelebb 15kmre van mozgási lehetõség, eljárni meg nem tudok mert az is x óra lenne.

Na szóval szerintetek is méég mindig veszélyes lehet, ha én magamnak oldottam meg a fitymaszűkületemet évekkel ezelőtt? Tényleg mennyek orvoshoz ha nincs panaszom?

Házilag pirszingelek, körbe kellett csak vágni a végéből, és azóta jól szuperál. az orvosok leakarták vágni az egészet, viszont most elkezdtek ijesztgetni hogy még ígyis 2 év után is lehet valami bajom emiatt.... szerintetek ez igaz vagy ökörség? F

Legjobb válasz: nem vagy semmi, ha magad körbevágtad a fitymád ... legalább gyûrûnek használod a levágott részt?

nem vagy semmi, ha magad körbevágtad a fitymád ... legalább gyûrûnek használod a levágott részt?
A kérdező hozzászólása: nem:D
Hát ha 2 év után teljesen begyógyult, nem piros, gennyes, heges, a bõr normális rajta, akkor valóban nincs mit tenni. Nyilván te is tudod, hogy ez hülyeség volt, mert elfertõzõdhetett volna, aztán ebbõl lehetett volna baj. A lényeg, hogy mást azért ezzel a problémával ne mûtsél meg.
A kérdező hozzászólása: eleve a pirszingelésnél alap a higiénia. egyik haveromnak van hasonló problémája, de egyenlõre nemet mondtam. meg amúgy sem hiszem hogy bírná a fájdalmat. sírna mint egy kislány :D
Ne Mennnyéé... Miért mennéé? De ha van karosszérialakatos ismerõsöd, akkor õ az ilyen problémát biztos flex-szel oldaná meg, ami sokkal sikeresebb megoldás lehet, és tuti hogy nem kell utána a dokihoz visszamenni...

Meg nem voltam fogorvosnal 23km mikor menjek? Vagy kell egyalltalan ha nincs panaszom?

Legjobb válasz: Bocsi! elõzõ vagyok, most láttam csak, hogy írtad, 23 hetes km vagy. http://www.kismama.hu/szakertoink/fogas_kerdesek_terhesen/26... Itt mindent elolvashatsz arról, hogy mit szabad és mit nem fogászatilag terhesség alatt, alul pedig leírják, milyen veszélyekkel jár, ha nem mész.

Bocsi! elõzõ vagyok, most láttam csak, hogy írtad, 23 hetes km vagy. http://www.kismama.hu/szakertoink/fogas_kerdesek_terhesen/26... Itt mindent elolvashatsz arról, hogy mit szabad és mit nem fogászatilag terhesség alatt, alul pedig leírják, milyen veszélyekkel jár, ha nem mész.
Menj el azért, ellenõrzésre. Kétévente. Csak belenéz, és ha tényleg nincs rossz, akkor halálra fog dicsérni! Nem csak a fogak miatt kell menni, hanem a száj belsõt is nézi azaz szájüregi rákszûrést és ínybetegség-szûrést is végez! Iskolafogászat csak volt!
Ha teljesen panaszmenmtes vagy, nem bûzös a leheleted, tükörben nézésre sincs lyukas fogad, felesleges elmenned.
Kismama vagy? (Gondolom, mivel a terhesség címszó alatt került kiírásra a kérdés). Még nem kismamaként is, annál rosszabbat nem tehetsz magaddal és a pénztárcáddal, ha nem jársz rendszeresen (legalább évente) fogorvoshoz, mert fogat pótolni, idegelni, szájsebészetet igénybe venni mindig sokkal drágább és fájdalmasabb , mint ha idõben észreveszik a problémát és egy egyszerû töméssel megoldható. A kismamáknál azzal bõvül, hogy a baba elvonja az anya szervezetébõl azt, amire szüksége van, ez lehet kálcium is. Nagyon sok kismama küzd problémás fogakkal a terhesség alatt, arról nem is beszélve, hogy a rossz fog más problémákhoz is vezethet, nem csak kellemetlen. ezért a terhesség alatt méginkább fontos a fogorvos.

Új szabály? Táppénzen vagyok mivel a munkaköröm veszélyes ezért nem dolgozhatom benne. Hallotta valaki, hogy aki huzamosan 9-es kóddal táppénzen van annak be kell egy pár napra feküdnie a kórházba? Ha nincs panasz akkor is?

Legjobb válasz: Szia, Tegnap óta én is táppénzen vagyok veszélyeztetett kismamaként. Én is 9-es kóddal vagyok itthon, de én még ilyenrõl nem hallottam :O Te ezt hol hallottad/olvastad?

Szia, Tegnap óta én is táppénzen vagyok veszélyeztetett kismamaként. Én is 9-es kóddal vagyok itthon, de én még ilyenrõl nem hallottam :O Te ezt hol hallottad/olvastad?
A kérdező hozzászólása: A táppénzes felülvizsgálat alól engem is felmentettek. 2 hete voltam akkor senki nem mondott ilyet. Most valami új jogszabályt emlegetett a védõnõ
Ma voltam védõnõnél, tegnap nõdokinál egyik se mondott semmi ilyet...
8 hetes korom óta vagyok táppénzen és se kórházba nem kellett menni se táppénzes felülvizsgálatra egyszer sem.35 hetes vagyok most
Hát remélem, hogy nem igaz én is 18 hetes vagyok augusztus óta vagyok itthon tegnap voltam a védõnõnél meg a körzetinél semmi ilyet nem mondott.
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál és tényleg be lehet hívni a kismamákat. Régen volt egy törvény miszerint aki 3 hónapot meghaladóan táppénzen volt azt kivizsgálták, hogy a táppénz oka fent áll-e. Ezt a törvényt állítólag a napokban újból hatályba léptették. Mivel minden kismamát akit táppénzre vesznek veszélyeztetettként tartanak nyilván ezért õket is berendelhetik kivizsgálásra. Ez általában 3 -4 kórházi nap. Itt igazolják, hogy továbbra sem keresõképes és marad a táppénz. Gondolom a táppénzcsalók miatt van....A tb sok megszigorítása közül ez az egyik.
Ez a "régi törvény" ez most is él, ezidáig is élt. Az orvosokat átlag havonta-kéthavonta ellenõrzik, ha az ellenõrzést végzõ úgy gondolta, akkor idáig is és ezután is behívhatja a betegeket ellenõrzésre, akár kismama, akár nem, de fekvõbeteget az otthonában is meglátogathatja. 2011. május 1 elõtt nem derült ki, hogy mi is a keresõképtelenség pontos oka (ugyanúgy 8-as kódot kapott a kismama, mint egy náthás), tehát akkor azért nem kaptunk külön figyelmet. Most már ugyan van ez a 9-es kód, de (ahogyan már korábban is leírtam) nincs olyan, hogy másfajta elbánást, ellenõrzést kapna egy 9-es kódos és egy 8-as kódos. Ad abszurdum, nem is esik szó kórházi tartózkodásról, felülvizsgálatról. Minderrõl a 102/1995. (VIII. 25.) Korm. rendelet rendelkezik.
A kérdező hozzászólása: Hát lehet, hogy egy pár kismamát behívnak és így bizonyítja a kórház, hogy folytat õ is ellenõrzést.
A kórház egy intézmény, így nem folytathat felülvizsgálatot....
A 9-es kódra is ugyanazok a felülvizsgálati szabályok vonatkoznak, mint a többire. Olyan nincs, hogy kórházba kell idõnként menni ha 9-es kóddal vagy felvéve.
39 hetes vagyok és a 6.ik héttõl táppénzen vagyok Márciustól, 9-es kóddal, nem sokára szülök de nem kellett befeküdnöm!
Én is táppénzen vagyok a 7.héttõl!Csütörtökön voltam táppénzes felülvizsgálaton, ott nem mondtak semmi ilyesmit.Felmentettek alóla(mármint a felülvizsgálat alól)!ennyi..A védõnõnél tegnap voltam, õ sem mondott ilyet.Remélem csak valamit félreértettél. 21hkm
A kérdező hozzászólása: Most jöttem a védõnõtõl. Õ mondta, hogy készüljek, még az idén négy napra be kell feküdnöm.Lehet, hogy még majd tavasszal is.
hát ez jó:(( Nah csütörtökön én is megyek a védõnõhöz és a házidokimhoz is és leinformálom õket! ...de amúgy én ezt nem értem! Minek feküdnék be a kórházba ha amúgy meg nincsen semmi bajom? Menjek a betegek közé terhesen...ennél nagyobb badarságot én még nem hallottam:(
A védõnõ nem tudom, hogy honnan szedte ezt. A 9-es kódot alkalmazzák minden olyan esetben amikor veszélyeztetett terhességrõl vagy terhesség miatti keresõképtelenségrõl beszélünk. Te ez utóbbiba tartozol, de ez a táppénzes kód alapján a kutya meg nem tudja mondani. A kórházi tartózkodás alatt 50%-os a táppénz, hiszen állambácsinak többe kerül, ha kórházban vagy, mintha otthon. Ezért sem hiszem, hogy minden ok nélkül kórházba küldenének.
A kérdező hozzászólása: Még én sem hallottam ilyet. Én ma megyek este a dokimhoz, rákérdezek.A védõnõ azt mondta beszéljem meg az orvosommal mikor fekszem be. Hát kíváncsi leszek...
Majd írj a fejleményekrõl! amúgy te mennyi idõs kismama vagy? (elsõ)
Én is 9-es kóddal vagyok itthon augusztus óta. De ezt nekem még senki nem mondta! Hát mostmár én is kiváncsi vagyok!
A kérdező hozzászólása: 18 hetes vagyok és a 6. héttõl vagyok itthon.
Ó, én errõl nem hallottam. Nem tudom milyen kóddal vagyok táppénzen, de már voltam kórházban, és sajna úgy néz ki, megint befektetnek, úgyhogy én mosom kezeimet.
Nyilván be kell feküdni pár napra, mikor szülni mész! :-) Amúgy nem hallottam ilyet, pedig én is végig táppénzen voltam, (de szó sem esett kórházi tartózkodásról, csak mikor felment a vérnyomásom, de utána meg is született a baba, tehát nem kód miatt kellett befeküdni).

PCOS probléma? Vissza kellene mennem dokihoz vagy ha "nincs panaszom" akkor végülis mindegy?

Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek vissza kellene mennem dokihoz vagy ha "nincs panaszom" akkor végülis mindegy? Sosem volt rendszeres a menstruációm, volt hogy csak minden második hónapban volt, februárban kiderült hogy PCOS-m van, a doki mondta, hogy akkor gyakorlatilag az a természetes ha nem menstruálok, és azóta nem is volt vérzésem.

Legjobb válasz: Endokrinológushoz menj el, ne nõgyógyászhoz. A PCO többségében más endokrinológiai probléma miatt van. evesebb a nõgyógyászati okból kialakuló. Kell egy vérvizsgálat és cukorterhelés.

Endokrinológushoz menj el, ne nõgyógyászhoz. A PCO többségében más endokrinológiai probléma miatt van. evesebb a nõgyógyászati okból kialakuló. Kell egy vérvizsgálat és cukorterhelés.
Az panasz, hogy azóta nem menstuálsz... Amúgy nekem mindegy, neked lehet nem, hogy meddõ leszel, meghízol és szõrösödni fogsz... Tényleg meg kell ezt várni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, de endokrinológusnál voltam, volt vérvizsgálat, cukorterhelés minden rendesen..azt mondta hogy ha szeretnék rendszeres vérzést akkor tud adni gyógyszert, fog.gátlót, de mivel nem éltem nemi életet, így nem akartam szedni, meg sok helyen olvastam, hogy az ilyen tüneti kezelés lenne csak, ha egyszer abbahagynám, valszeg akkor sem lenne rendszeres (egyébként fél évig szedtem már gyógyszert, ez miatt hogy hátha beáll, de amint abbahagytam ugyanúgy rendszertelen volt vagy ki is maradt)
A fogamzásgátló tényleg tüneti, de általában az inzulin rezisztenciát kell kezelni.
A kérdező hozzászólása: Neked is köszi második, nekem sem mindegy gondolhatod, azért kérdeztem, engem onnan úgy küldtek el, hogy jó PCOS akkor ha nem kell gyógyszer, akkor ne lepõdjek meg ha nem menstruálok, csak nekem is most fordult meg a fejemben, hogy ha már több mint fél éve nem volt, lehet-e ennek valamilyen következménye, meddõség pl.
Hát ennek nem a következménye meddõség, ez más gyakorlatilag az. Menj el egy normális orvoshoz és kezeltesd magad (pl. inzulinrezisztenciára Metformint adnak, ami helyreteheti a dolgot).
Nekem inzulinrezisztenciára életmódváltást javasoltak és igazuk lett. Így legalább nem kell méreggel tömnöm magam és egészségesen étkezem.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat!

7 hetes kismama vagyok, pénteken voltam először ultrahangon, minden rendben volt! Akkor legközelebb csak a 12 hetesen lesz ultrahang? Addig ha nincs panasz nem is kell menni?

Legjobb válasz: Így van. Mi a feleségemmel, alig gyõztük kivárni ezt a hosszú idõt... Hamarosan megszületik a kisfiunk. Boldog babavárást!

Így van. Mi a feleségemmel, alig gyõztük kivárni ezt a hosszú idõt... Hamarosan megszületik a kisfiunk. Boldog babavárást!

Mikortol szokás vizsgálni a méhszáj állapotát? Ha nincs panasza az embernek akkor ráér a 3. trimesztertől?

A 18. hétben vagyunk, és eddig még nem vizsgálták nálam. Szerencsére semmi panaszom, csak vlkit?l azt hallottam, hogy ?t mindíg megvizsgálják így is.

Legjobb válasz: Orvosa válogatja. Nekem a dokim a 24. héttõl vizsgálta.

Orvosa válogatja. Nekem a dokim a 24. héttõl vizsgálta.
nekem már az 5. héttõl minden egyes alkalommal nézi a doki. De lehet, hogy csak azért, mert nekem már az 5. héten is 1 cm-rel meg volt rövidülve.
Engem minden alkalommal megvizsgál a dokim és megnyugtat, hogy zárt a méhszáj. Azt hittem ez így normális és ezt mindig nézik. Gondolom a vége felé már minden képpen nézik, nehogy valami baj legyen.
nekem kb.a 28.dik hétben kezdték.néha.36dik 7-töl folyamatosan.sokat keményedtem.jó babavárást kivánok neked!5hós Fruzsi anyukája
Szia. Engem nem vizsgált csak a terhesség elején mikor megállapította, és a 38hétbe. 36hetes voltam mikor felvetettem neki hogy miért nem vizsgál. Azt mondta, mert sokkal nagyobb a koraszülés kockázata, meg ugye panasz mentes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Én is minden jót kívánok nektek!
Szia nekem a 24. héttõl nézi a doki minden alakalommal(havonta 1x) mikor megyek hozzá! Eddig teljesen zárt vagyok! Ja és én is panaszmentes vagyok! 34 hetes kismama

Kedves Doktor Úr! Nekem már 10 éve kivették a 2 petefészket és a méhemet. Most 58 éves vagyok. Kell-e nekem rákszűrésre mennem, ha a hőhullámokon kívül nincs panaszom? Maradok tisztelettel és köszönettel.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen esetben – amennyiben panasza nincsen – 3 évenként javasolt a nőgyógyászati vizsgálat. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen esetben – amennyiben panasza nincsen – 3 évenként javasolt a nőgyógyászati vizsgálat. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor Úr! Nekem már 10 éve kivették a 2 petefészket és a méhemet. Most 58 éves vagyok. Kell-e nekem rákszűrésre mennem, ha a hőhullámokon kívül nincs panaszom? Maradok tisztelettel és köszönettel.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen esetben – amennyiben panasza nincsen – 3 évenként javasolt a nőgyógyászati vizsgálat. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen esetben – amennyiben panasza nincsen – 3 évenként javasolt a nőgyógyászati vizsgálat. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!