Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs orvosom, szülésznőt (12 db)

Ha nincs fogadott orvosod, nem lehet fogadott szülésznöd? Ez igaz?

Legjobb válasz: Ez így igaz. Egyenes arányban áll a két dolog, ha nincs orvos nincs szülésznõ, és fordítva is igaz!Sajnos ez a magyar eü.

Ez így igaz. Egyenes arányban áll a két dolog, ha nincs orvos nincs szülésznõ, és fordítva is igaz!Sajnos ez a magyar eü.
Ez kórházanként eltérõ, Szfváron például ebbõl nem csinálnak gondot. Simán csak fogadott szülésznõvel is mehet a dolog, úgyis õ van melletted a vajúdásnál! Az ügyeletes doki meg beugrik, amikor már a kitolásnál járunk!
Hogy ne lehetne.A te privát döntésed, hogy fogadsz-e orvost ugyanúgy, ahogy te döntöd el, hogy fogadsz-e szülésznõt.Megnézhetné magát az az intézmény, amelyikben ebbe bárki is beleszólna, ha én lennék a helyedben.
A kórház dönti el, engedi-e a szülésznõ fogadást. Pl.az Állami Eg.ügyi Központ (régi MÁV Kórház) nem engedi sajnos. Más kórházakban meg lehet fogadni. Ha teheted, fogadj egy szülésznõt és õ mindenben segíteni fog szülés elõtt- alatt!
Szerintem mindenhol másként van.Szegeden nem lehet fogadni, ha nincs orvosod.
A BP.SOTE I-es klinikán ez igaz. Azzal indokolják, hogy szakmailag nem járja, ha csak a szülésznõ ellenõrizgeti a terhességet a gondozás folyamán. Mondjuk úgyis megmutatják a leleteket a dokiknak, viszont akit én választottam szülésznõnek, az addig nem vállalt el, amíg nem volt választott orvosom is.

Ha nincsen sem fogadott orvosom, sem szülésznőm, akkor is szülhetek gátvédelemmel? Mit tegyek ennek érdekében, ha semmiképpen nem szeretném, hogy vágjanak.

Legjobb válasz: Szia! Nekem sem volt sem fogadott orvosom, sem fogadott szülésznõm! Elsõ babámat 03.03-án szültem gátvédelemmel!!!! Nem használtam semmi kencét, vagy olajat (nem azt mondom ezzel, hogy nem hatásos!!!). Én intim-tornáztam, és 36-40 hét között ittam a málnalevél teát!!! Kicsit repedtem, de másnap már törökülésben ültem az ágyamon. 6-án már hazaengedtek. 10 nappal a szülés után már nem éreztem semmit!! Sok sikert, kívánom hogy Neked is sikerüljön!!!

Szia! Nekem sem volt sem fogadott orvosom, sem fogadott szülésznõm! Elsõ babámat 03.03-án szültem gátvédelemmel!!!! Nem használtam semmi kencét, vagy olajat (nem azt mondom ezzel, hogy nem hatásos!!!). Én intim-tornáztam, és 36-40 hét között ittam a málnalevél teát!!! Kicsit repedtem, de másnap már törökülésben ültem az ágyamon. 6-án már hazaengedtek. 10 nappal a szülés után már nem éreztem semmit!! Sok sikert, kívánom hogy Neked is sikerüljön!!!
Igazából Magyarországon nem kérdeznek hanem vágnak.....vannak olyan orvosok, akik nem hívei ennek, de ezeket nagyítóval kell keresni, nem hiszem h ügyeleten pont ilyen lesz. Egyébként nem biztos h bíznék abban az orvosban akit elõször látok, mert ha nem vágnak beszakadhatsz és ha nem ért hozzá, rosszabbul is járhatsz...... Nekem 3 hétig volt rossz, de hallottam olyat, akinek nem vágtak, aztán 1 év után reménykedtek benne h talán szobatiszta lesz!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Én nem maga a vágás fájdalma miatt nem szeretném, hanem mert nehezen gyógyul, fáj, kellemetlen az ülés stb.
Nos, szerintem ez nagyban hozzáállás kérdése. Engem az elsõvel vágtak, hetekig gyógyultam, jegelni kellett, nagyon csúnya volt, azt hittem sosem lesz olyan, mint régen. Ekkor határoztam el, hogy ezután csak gátvédelemmel szülök. Az orvosommal ezt közöltem, de mondta, térjek vissza a szülésnél. A szüléskor szóltam a szülésznõnek is, s a kellõ pillanatban csak egy kicsit furcsa dolgot éreztem, s megszületett a babám. Utána mondták, hogy gátvédelemmel szültem. Nem kellett hozzá semmi sem, egy jó szülésznõ, aki megfelelõen lazította, masszírozta a szövetet. Természetesen szülhetsz gátvédelemmel, ezt a vajúdáskor megbeszélheted az orvossal és a szülésznõvel. Azonban ha kell, és szükségesnek érzik, akkor megejtik a metszést.
Hidd el, sokkal de sokkal lassabban gyógyul ha a gátvédelem ellenére véletlenül berepedsz. Sokkal fájdalmasabb és vagy dupla annyi öltés. Egy vágást kb 2-3 öltésbõl összevarrnak, míg egy repedést általában 8-al is. Nem tudom mikorra várod a babát, de ha nem akarsz gátmetszés, akkor jóval elõbb el kell kezdeni az olajozást, krémezgetést, mint ahogyan az elsõ is írta. Egyébként nem igaz az, hogy egybõl vágnak és nem kérdeznek. Csak idõben kell szólni, ennyi.
9:40-es voltam, nálam tapasztalat volt, h vágtak kérdés nélkül.....nem ért be az orvos idõben, a gyerek olyan hírtelen megindult.....már tolófájásokkal feküdtem az ágyon, amikor odaért......miért kell azt írni h nem igaz?????....miért ne lenne igaz????...nálam nem kérdeztek és a barátnõmtõl se és egyébként a környéken mindenkit vágtak......mert ez az elterjedt és egyszerûbb az orvosoknak......a kérdezõnek is csak azt tudom mondani, h senki sem tudja elõre milyen gyorsan jut be a kórházba, ezért érdemes ezt a dolgot elõre tisztázni egy orvossal vagy szülésznõvel.....
3 hete szültem én sem akartam gátmetszést de muszáj volt!1 hét volt rossz most már tûrhetõ ki lehet bírni.Fontosabb hogy a babád egészséges legyen!Könnyû szülést neked!
Hát igaz, erre sem kérdeznek, hogy vághat-e?!tõlem nem kérdezték legalábbis.

Ha nincs pénzem választott orvosra szülésnél milyen hátrányaim származhatnak belőle? Péterffy kórházban szülök. Szülésznők közül ki ajánlott?

Legjobb válasz: Szia. Én 2005 dec-25-én szültem a Péterfyben. Nekem sem volt válaszott orvosom és szülésznõm ,de talán szerencsénk volt és mindkettõbõl a legnormálisabbat ,legkedvesebbet fogtuk ki . Í gy maga a szülés nem tartot 20 percig és természetes szülés volt.Mindig bejöttek kedveskedtek érdeklõdtek hogy létem felõl, ha nagyon erõsek voltak esetleg a fájások adtak fájdalom csillapitot stb. Nekem egy szép élmény maradt és most hogy 7 hetes terhes vagyok a második babámmal azt mondhatom hogy ha tehetem megint csak ott szülnék. Számomra semmi féle rossz tapasztalat nem volt.

Szia. Én 2005 dec-25-én szültem a Péterfyben. Nekem sem volt válaszott orvosom és szülésznõm , de talán szerencsénk volt és mindkettõbõl a legnormálisabbat , legkedvesebbet fogtuk ki . Í gy maga a szülés nem tartot 20 percig és természetes szülés volt.Mindig bejöttek kedveskedtek érdeklõdtek hogy létem felõl, ha nagyon erõsek voltak esetleg a fájások adtak fájdalom csillapitot stb. Nekem egy szép élmény maradt és most hogy 7 hetes terhes vagyok a második babámmal azt mondhatom hogy ha tehetem megint csak ott szülnék. Számomra semmi féle rossz tapasztalat nem volt.


A Péterfy Kórházban csak szülésznöt lehet fogadni, ugy ha nincs fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Igen, lehet fogadni. Nem kötelezõ mellé orvost is fogadnod.

Igen, lehet fogadni. Nem kötelezõ mellé orvost is fogadnod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Esetleg tudsz ajánlani valakit? Elsö baba és így nincs ebben tapasztalatom.
én elõzõ hónapban szültem ott, és nekem nem volt semmilyen fogadottam, viszont aki vizsgált mindig doki, pont õ volt ügyeletben a Csõsz doki, és a szülésznõ nagyon nagyon rendes volt sajnos nem tudom a teljes nevét csak, hogy Gizi, de fuuu, annyira aranyos volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire aranyosak, de õt kiemelem!
1-es vagyok, Molnárné S. Bea volt az én szülésznõm, nagyon kedves volt végig. Viszont késõbb ért be, mint én, addig ügyeletes szülésznõk voltak velem, kivétel nélkül nagyon kedvesek voltak mind.
bocsi az offert, de te mikor szulsz ott? en nov 8korul, nekem sincs dokim.
Szülésznõ mellé orvost is kell fogadnod új szabály. (tavalyi) Ha ott szülsz ne bízz az orvosokban jó tanács, sok a sintér!
A kérdező hozzászólása: Hát most nem nyugtattatok meg. Február 6.-ra vagyok kiírva és nagy valószínüséggel császár lesz..
4 héten belül irok hogy milyenek voltak nyugi :) )) utolsó elõtti vtam
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Neked ki az orvosod?

Szülhetek abban a kórházban, amelyikben akarok, akkor is ha ott nincs fogadott szülésznőm vagy orvosom?

Legjobb válasz: Igen, én is így szültem 2x is az ügyeleten és állítom sokkal jobb ellátást kaptam mintha lett volna fogadott orvosom.

Igen, én is így szültem 2x is az ügyeleten és állítom sokkal jobb ellátást kaptam mintha lett volna fogadott orvosom.
Hát szerintem ilyen esetben az ügyeletes kórházba kell(ene) menjél elvileg... De gondolom, hogy ha már fájásaid vannak, bármelyik kórházba rohansz be, nem fognak elküldeni, max. nem tetszik majd nekik. Pl. ha nyaralsz, akkor sem küldhetnek el... Minden jót! 37 heteske
Szia! Én is pont ebbe a helyzetbe vagyok. Csak a területileg illetékes kórház fogad ha nincs máshol orvosod vagy szülésznõd, aki egy másik kórházhoz köt! A mentõ sem visz máshova és a kórház sem fogad! Ha nincs dokira pénzed, akkor szülésznõt fogadj abba a kórházba ahol szülni szeretnél! Õk "csak" 20 ezer körül szoktak kérni, ha felfogadod õket, és meg is érdemlik. Én már lemondtam a fogadott orvosom és inkább szülésznõt fogadok. Nagyon nincs pénzünk, de nem akarok az ügyeletes kórházba szülni! Érdemes meggondolni. Üdv 29 hetes pocis
Abban a kórházban szülsz, amelyikben akarsz. Nem kell se dokit, se szülésznõt fogadnod, ha nem akarsz. Nem küldenek el a kórházból, ha odaállítasz vajúdva. Én is ettõl tartottam anno, de egy vizsgáló doki közölte (szó szerint), hogy 'nincs jelentõssége'.
hát én meg szerettem volna szülésznöt fogadni, nem területileg illetékes kórházban, és közölte, hogy csak úgy mehetek oda, ha ott van fogadott orvosom, ergo anélkül öt sem fogadhatom fel. Nem kicsit lettem ideges, mert egyik napról a másikra élünk, úgy kuporgattuk össze azt a 30 ezer ft-ot, és nincs plusz 80-120 ezrünk, hogy dokit is fogadjunk. Az ügyeleten meg ki tudja kit kapok, milyen hangulatban, milyen szaktudással, odafigyeléssel stb. A szegények dögöljenek meg!:(:( Bocsi csak nagyon kiakadtam...:( 33 hetes
Ha "rádjön" a szülés, ott szülhetsz, ahol a legközelebb kapsz megfelelõ ellátást ( = akut eset). Választott szülés is lehet az ellátási területedtõl távol, de csak a fogadó kórház osztályvezetõ fõorvosának elõzetes jóváhagyásával. A volumenkorlátozás ugyanis sok jó kórházat satuba szorít, így lehet, hogy Számodra már nem jut hely. Ezt jó elõre le kell foglalni
elég!
Szia! Elég! Én pénzt se adtam neki. Mindkettõ kapott egy ajándékcsomagot és el volt intézve. Nagyon aranyosak voltak. Látszott rajtuk, hogy nem várták el és örültek neki.
Én is az ügyeletesnél szültem, de bevallom "férfiasan" egy fillért nem adtam neki. Természetesen kapott köszönõ ajándékot (a férjem festett neki egy 70x50-es képet vászonra). Én úgy voltam vele, hogy Õ a dolgát végezte, én meg inkább a manómra költöttem a pénzt. De ha úgy érzed, hogy megteheted akkor szerintem ez bõven elég.
Miért kellene fizetned bárkinek is?Nem fogadtál meg senkit, a tb pedig állja a szülésed költségeit.Szörnyû, hogy ha orvost látunk mindjárt azt gondoljuk fizetni kell.Nem kell.Ezért kapják a fizetésüket.itt nálunk szerintem nem csak Õk nincsenek megfizetve, mégis tisztességesen dolgozunk sokan.
Miért adnál neki elõre ugyse tudja hogy kap nem fog veled másként bánni.Feleslegesen adsz neki szerintem de ahogy érzed.Szerintem inkább költsd a gyerekre.
szia! én is ügyeletesnél szültem, 20.000ft-ot kapott, a szülésznõ meg csomagot, szerintem bõven elég volt. a szüülész nõ utána még be is jött megköszöni, ránk is nézett többször.
Ha már a munkájukat kell megfizetni, akkor miért nem fordítva van?Miért nem a szülésznõ kapja a 20ezrest, és az orvos a csomagot?Hiszen egy szülésnél a szülésznõ az, aki többet foglalkozik a kismamával.Az orvosnak nem sok dolga van vele, kivéve ha mûteni kell.Terhesgondozásra meg nem hozzá jár aki ügyeletesnél szül. Na mindegy, én továbbra sem értem miért is kellene fizetni???
Én is 20.000 Ft-ot adtam az ügyeletes dokinak, szülésznõ nálam nem volt, mert császároztak. Én úgy voltam vele, ha elégedett leszek, akkor adok csak pénzt. Hazajövetel napján, varratszedés után adtam oda a pénzt. És csináltattunk egy ajándékcsomagot, ezt a nõvérek kapták az osztályon. 2 hétig voltam bennt, és nagyon segítõkészek voltak a szülés elõtt és után is.
Méltósággal szülni és születni ne pénz kérdése legyen... Az orvosnak legyen az szülés sebész anesztes... az a dolga, hogy gyógyítson, a cipésznek sem adunk plusz pénzt ha kényelmes lett a cipõnk... Én nem fogadok orvost, és nem is fogom neki kifizetni ha segít megszülni a picit, megköszönöm neki, de szóban, és nem pénzzel. Az a 30e is hiányozni fog a zsebedbõl...
igen csak menj be:)
Igen menjél, küteles az ügyeletes ellátni. Nyugalom.
Akármelyik kórházba bemehetsz, ha beindul a szülés.Bármelyikben el fognak látni.Nem kell aggódni!Nekem sem volt, és ugyanolyan jól foglalkoztak velem mintha lett volna.Sõt, hagytak nyugodtan egyedül vajúdni, ami igazán jólesett. Bemész a kh-ba, szigorúan kiskönyvvel iratokkal, majd közlöd, hogy fájásaid vannak és milyen idõközönként.Az ügyeletes doki megnéz, és ha tényleg szültök, nem pedig vakláma volt, akkor felveszik az adataidat mindenféle papírokat iratnak veled alá, ami nagy tortúra két fájás között.Aztán kezdõdik az átöltözés, borotválás beöntés, ha szoktak adni a kh-ban, majd utána minden csak rajtatok múlik.

Ha nincs fogadott orvosom, szülésznőt fogadhatok?

Ha nincs fogadott orvosom (volt, egészen eddig, de nem végezte megfelel?en a munkáját...).

Legjobb válasz: Igen, nyugodtan fogadj,ez nem függ az orvostól,hisz õ lesz ott veled végig, a doki csak a végére jön, ha már kivagy tágulva rendesen.Nekem is volt és sokat segített.

Igen, nyugodtan fogadj, ez nem függ az orvostól, hisz õ lesz ott veled végig, a doki csak a végére jön, ha már kivagy tágulva rendesen.Nekem is volt és sokat segített.
Szia, én is pont úgy fogok tenni, ahogy te. Orvost nem fogadok meg, mert õ már csak a végére jön be, a szülésznõ az aki a nehezén átsegít, fontos, hogy õ szimpatikus legyen, és bízzak benne. Még nem szemeltem ki, hogy ki legyen az, de még van rá egy kis idõm. :) Drukkolok.

Ha nincs fogadott orvosom sem szülésznőm, (PÉCSen szülök) hogy állnak majd hozzám?

Kérem írjon nekem olyan aki nemrég szült a pécsi klinikán és nem volt fogadottja...

Legjobb válasz: Kérhetek,kapok-e EDA-t? Második baba lesz.Kisfiamnál nem volt rá idõ,õt a megyeiben szültem 2009-ben. Légyszi írjatok!!!

A kérdező hozzászólása: Kérhetek, kapok-e EDA-t? Második baba lesz.Kisfiamnál nem volt rá idõ, õt a megyeiben szültem 2009-ben. Légyszi írjatok!!!
Én 2007ben szültem a megyeiben, nem volt fogadott dokim /azaz volt, csak külföldön, aki helyette jött volna be, az nem ért rá/ és még elég gyenge fájásaim voltak amikor szóltam hogy kérek EDA-t, de nem kaptam, nem ért rá a doki, amikor meg már tudott volna jönni, akkor azt mondták hogy mire hatna addigra megszülök.Hát azért ez nem így volt, bõven hatott volna. A másodiknál nem volt fogadott dokim, de az jött be akinél elõször szültem volna, /szerencsém volt/ kaptam EDA-t, doki tök rendes volt és a szülésznõ is. A barátnõim a klinikán szültek.Az egyiknek nem volt dokija, kapott EDA-t, de nem jól adták be neki. 7hónapja szült. Ki kell fogni. Könnyû szülést kívánok!

Mennyit szoktak a fogadott orvosnak adni, illetve a szülésznőnek ha nincs megfogadva?

Halottam, hogy vizsgálat 10 szerese, de azt soknak tartom. Pest megyébe helyénvaló, de borsodba?

Legjobb válasz: úgy értem, hogy nem õ volt az ügyeletes, hogy külön hozzám jött be.

úgy értem, hogy nem õ volt az ügyeletes, hogy külön hozzám jött be.
Fejér megyében. Fogadott orvosom volt. Rendelésnél 5000-t kért szülésnél 30000-t adtam. Fogadott szülésznõm volt annak 15000-t adtam.
tolna megyében szültem és 30 ezret adtam az orvosnak, akihez magánrendelésre jártam, nem õ volt az ügyeletes és császár is volt. Ez kb 80-100 ezer lett volna az itteni tarifák szerint, de nem voltam vele megelégedve, mert amíg bent voltam 2x láttam, amikor a csövemet szedte ki meg amikor a varratomat. Pedig bent volt egész hétvégén, láttam a kocsiját. A varratszedéskor még õ pattogott, hogy siessek a szoptatással, mert nem ér rá... szóval csak adtam neki, hogy ha összefutunk valahol ne mondhassa, hogy tartozom neki, de remélem az összegbõl vágta, hogy nem voltam elájulva a szolgáltatástól..
Én Pécsett szültem, a vizsgálat 4000 volt, a szülésért 50000-et adtam, de nagyon meg voltam elégedve az orvossal. Amikor komolyabb fájásaim lettek el sem mozdult mellõlem. Nem volt pedig mûszakban. Ha nem lett volna fogadott orvosom, aki csak velem foglalkozik, lehet, hogy most nem aludna mellettem a kisbabám. A szülésznõnek nem adtam semmit, nem sok hasznát vettem, csak a végén jött be, mikor már jött a baba.
Azért nem kell túlzásokba esni.Pesten fogadott dokihoz jártam alkalmanként 8.500, -ftért, + 12.000 a uh.Nem kért külön a szülésért semmit.De miután meg voltam vele elégedve ezért kapott 30.000, -et a szülésznõ aki szintén a maximumot nyújtotta 20.000, -et kapott.
Fogadott orvosom volt.Rendelések alkalmanként7000ft volt, és 40000 ftadtunk neki.Szülésznõm nem volt fogadott, de egy tündér volt neki 10000ft adtunk.
Pécsett szültem, a fogadott orvosomnak 40ezret adtam, a szülésznõnek (õ nem volt fogadott, de nagyon rendes volt) 10 ezret.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!