Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs orvosom, (240 db)

Szerintem depressziós vagyok. Mit cisnáljak, ha nincs orvos?

Nincs kedvem az élethez még meghalni sincs er?m. Nincs bennem életkedv ha értitek. És állandóan rossza kedvem évek óta nem voltam boldog.:( 16 éves lány

Legjobb válasz: Szomorú ilyet hallani egy 16 éves lánytól. Bár én is hasonló cipõben jártam. Miért mondod, hogy nincs orvos?

Szomorú ilyet hallani egy 16 éves lánytól. Bár én is hasonló cipõben jártam. Miért mondod, hogy nincs orvos?
Én is átéltem ezt néhány éve, engem az agykontroll technikák, és a megfelelõ étkezés húzott ki ebbõl (Meglepõ, hogy mennyit számít). 21f
A kérdező hozzászólása: Mi számít megfelelõ étkezésnek?
A kérdező hozzászólása: Utolsó? Te depis vagy?:O Ezt nem hiszem el, azok alapján amit leírtál boldognak kéne lenni az életednek!
Kedves kérdezõ! Igen, õ is depis, akár csak te. És ezt a módszert õ találta ki magának, ellene. Akár a Münchaisen báró, aki saját magaát húzta ki a bajból, a saját hajánál fogva. Érted? Kicsit tenni kell érte. csak el kell kezdeni.... Ülj neki most! Tedd magad csinossá, kedvessé. Csak egy fésû, és egy tükör. Kezdd el most.
Úristen, 16 éves vagy!! Akármi is történt Veled még elõtted az egész életed! Bármi lehetsz és bármit megtehetsz! Rengeteg lehetõséged és esélyed van és lesz még a boldogságra! Ne add fel! Az a legrosszabb! Tudom, ebben a korban sokminden kuszának tûnik, de csak Rajtad múlik, hogyan szemléled a világot! Be happy! :) Tégy azért, hogy jobb legyen!
A 4. válaszolónak!!!! Nagyon jó kedvre derítettél! Abból amiket leírtál csak azt tudtam levenni, hogy az élet szép és mindenre van gyógymód csak mindenkinek más... :-) Az elmult napokban nagy baj történt... Nem tudom túltenni magam rajta de szerintem elmegyek a héten fodrászhoz és enni fogok valami nagyon finomat! :-)És már semmi nem lehet olyan rossz..

Milyen, ha nincs orvosod? Hogyan bánnak veled?

f?leg a sote 1-es tapasztalatok érdekelnek. de persze más is.

Legjobb válasz: és a terhesgondozás alatt? nem érezted hiányát a saját orvosnak? nem kérdezgették gyakran: "ki az orvosa" ?

A kérdező hozzászólása: és a terhesgondozás alatt? nem érezted hiányát a saját orvosnak? nem kérdezgették gyakran: "ki az orvosa" ?
Nem kérdezték. Fiatal doktornõ a területileg illetékes mindig hozzá fordultam ha gondom volt Õ halk szavú csendes tipus tökéletesen kiegészitettük egymást. Igazándiból nem vizsgáltak belsõleg csak egyszer az elején. Nem feltétlenül anyagi okokból döntöttünk az ügyeleti rendszer miatt hanem mert igy is megkaptam a szükséges törõdést. Amiket nem tudtam pl. kórházi lista ott inkább mindent vittem végül tõlem kértek pl. konzervnyitót és mosogatószert a szobatársak mert én gondoltam rá Õk nem. szóval fel voltam készülve a legrosszabbra de végül +an csalódtam egyedül a kaja volt nagyon ehetetlen de hoztak be amit kellett..
Ugyan én nem sote-dote kismama vagyok, de a terhesgondozásomat végzõ dokit holnap lesz a napja, hogy megtépem... 2, 5héttel vagyok kisebb terhes, mert máskor volt a beágyazódás mint ahogy õ számol... Már fejlõdési rendellenességekkel rémisztgettek, mikor egy független, életemben elõször látott doki megnézte az összes addigi leletem, és kibökte, h hülye az orvosom, magának ha jól sejtem nem 28napos ciklusai voltak... a dokim meg meg sem kérdezte, szerinte terhes kornak megfelelõen küldött mindenhová pl uh, ahol ugyan látták, hogy kicsi a gyerkõc, de már belevették, alkatilag is talán kicsi babó lesz, mert kis-terhesen 6-7hetesen kell korrigálni a babó korát, nem 30hetesen azon agyalni, hogy akkor most beteg a baba, vagy mennyi idõs... Szóval ha én ezt tudom, akkor több szem többet lát alapon nem egy dokihoz jártam volna eddig, és megspóroltam volna magamnak egy kiadós gyomorideget...
13:20 ez durva! ilyen alapvetõ hibát véteni. állítom, hogy én is jobban megállapítottam volna
Kedves elõttem szóló.Pont ilyen ok miatt reptettem meg a dokimat 2 hete.Én meg idõsebb terhes vagyok majdnem két héttel, mint amit õ mondott.Súlyos 10 ezrekért ennyi figyelem...?!! Kérdezõnek!nem hiszem ezek után, hogy nincs elõnye annak, hogy mindenkor más lát-több szem többet lát alapon. Miért nem gondoltál arra, hogy dokit fogadj?Szülésnél amúgy a szülésznõvel többre mész.

Mennyi pénzt "illik" adni ha nincs orvosom és ügyeleten szülök?

Az orvosom szabadságon van egész hónapban, akit ajánlott az nem igazán szimpatikus, és bár az elején megegyeztünk hogy amennyit a saját dokimnak adtam volna annyi a "tarifa", túlzásnak tartom hogy alig foglalkozik velem, és sok 10ezer ft-ot odaadjak neki. Hogyan mondjam meg neki, hogy mégsem szeretnék nála szülni? Napok vannak hátra... Mi az az összeg, amennyit az ügyeletes orvos zsebébe dugjak ahhoz, hogy kíméletes és figyelmes legyen velem?

Legjobb válasz: én egyiknek sem adtam, háromszor szültem. negatív tapasztalatom nincs.

Elõre ne adj semmit! Ettõl nem kapsz jobb ellátást. (Eü. dolgozó vagyok) 2x szültem ügyeleten, elõször 15ezret adtam utólag, másodszorra semmit mert nem jött a doki látogatóba utána. Semmilyen negatív tapasztalatom nem volt. Nagyon rendesek voltak mind a két alkalommal.
Szerintem bármikor meg lehet kérni egy dokit, az úgyis azzal jár, hogy fizet neki az ember és persze utólag. Kérd meg a dokit, akinél kezdõdik a szülésed, hogy maradjon végig. Bár ha nem tud? Ciki, nem ciki, kérj fel bárki mást, aki szimpatikus, most úgysem tud mit tenni a dokid, ha nem az õ általa javasoltnál szülsz. Ha már túl leszel rajta, mindegy lesz. Könnyû szülést!!! (Nekem nem volt szülésznõm, állítólag az van a legtöbbet a szülõnõkkel, majdnem mindegy ki a doki, felénk a szülésznõk nagyon rendesek, felkérés nélkül is. Én császáros lettem, nem tudom konkrétan milyen lett volna egy síma szülésnél, de a szülésznõi feladatok javáról így lemaradtam. A dokim volt így "reflektorfényben".)
És ha adsz neki elõre és többre számít-ezek telhetetlenek...komolyan.Én is eü -ben dolgozok, semmit ne adj elõre!Lehet adsz neki mégsem nála fogsz szülni, meg könyörgöm, felesküdött valamire, ne a pénz legyen már az! 39h km
én egyiknek sem adtam, háromszor szültem. negatív tapasztalatom nincs.
Ügyeletes orvosnak nem szokás pénzt adni!!Attól még nem lesz figyelmesebb mivel ügyeletes!!!több szüléshez is mennie kell és nem is vár el pénzt!!Azaz én nem adnék és nem is adtam!!A dokidnak meg nem kell semmit mondani....nem hívod fel ha megindult a szülés!!
Ha akarsz adsz, ha nem akasz, nem adsz. Elõre nem szokás adni szülésért pénzt (a terhesgondozás az más). Ha kedves, szimpatikus, foglalkozik veled eleget, nem szúr el semmit, akkor gondolkozhatsz, adsz-e, de addig a kérdés költõi. Ne fizess olyanért, aminek még nem látod a minõségét. Tudtommal amúgy ügyeletesnek is szoktak pénzt adni, ha meg voltak vele elégedve, csak nem annyit. De akkor sem kapsz rosszabb ellátást, ha nem adsz.
Jaj, elõre ne adj senkinek semmit!!! Ha nagyon adni akarsz majd ha elvégezte a dolgát! de én ügyeletesnek tuti nem adnék, max egy ajándék csomagot csinálnék-azt meg ne mondja már meg a magán orvos, hogy mennyit adj egy másiknak.Tudta mikor elvállalt mikor fogsz szülni nem tartom korrektnek, hogy most meg nincs veled mikor szülni fogsz.39hetes km
Mikorra vagy kiírva? Elõre akarsz fizetni? Én nem adnék elõre semmit, ha nem járok hozzá privátban. Amúgy max. 20.000 Ft-ot adnék a helyedben. Nekem legalábbis mindhárom szülés alatt alig volt bent a fogadott orvosom, az ügyeletes még annyit sem fog veled foglalkozni, szerintem:(
A tarifák kórházanként, orvosonként változnak. Legegyszerûbb, hogy amikor bekerülsz, kérdezõsködsz (nõvérkék, többi szülõ nõ). Szerencsés szülést:)
Ja amúgy meg még annyit hogy ez a dolga!!Az elsõ szülésemnél ügyeletes volt a doki meg voltam elégedve!!A másodiknál fogadott és elõre elkérte a pénzt.....hagyott szenvedni 22órát és utánna életmentõ császár lett és kb 2szer nézett rám a vajúdás alatt!!!
A kérdező hozzászólása: Én elõre tudtam, hogy a dokim nem lesz, szólt is már januárban, csak akit ajánlott, az nem szólt idõben... Arra gondoltam, ha elõre adnék pénzt, talán nem úgy bánnának velem, mintha nem kap semmit a doki. De ahogy itt olvasgatok, egyre inkább azon vagyok, hogy ne adjak elõre, majd csak ha jól végezte a dolgát.
Szia!Én 20.000 Ft-ot adtam az ügyeletes dokinak mert megérdemelte, ja és a hazameneteli napon kapta csak meg! Üdv.A
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csak rettenetesen félek...
A kérdező hozzászólása: 29-re vagyok kiírva, és igen, úgy gondoltam, hogy elõre adnánk neki valamennyit.
Szia! Én is ügyeletesnél fogok szülni. Én nem fogok semmit sem adni elõre, majd meglátom hogy fog hozzánk viszonyulni. A munkáját végzi végül is, ezért fizetem a TB-t, az már más kérdés, hogy ha úgy érzem rendes, akkor honorálom. Viszont szülésznõt lehet, hogy fogadok - végül is õ lesz velem végig (ha nem császár lesz a vége) és sok múlik rajta, meg jobb ha van valaki, akire számíthat az ember.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Még egyben vagyok, de bármikor mehetek. Remélem minden rendben zajlik majd.


Ha valakinek felszökik a vércukra, mit lehet tenni, ha nincs orvos és semmi egészségügyi személyzet, mert mondjuk olyan helyen történik és rosszul van az illető?

Legjobb válasz: Hívjál mentõt azonnal, ugyanis bekómázhatsz....a mentõ bárhova ki tud menni...ha inzulinos vagy akkor szerintem tudod mi a teendõ....egyébként honnan tudod hogy felmegy a vércukrod?....

Hívjál mentõt azonnal, ugyanis bekómázhatsz....a mentõ bárhova ki tud menni...ha inzulinos vagy akkor szerintem tudod mi a teendõ....egyébként honnan tudod hogy felmegy a vércukrod?....
Ha tartod a diétát csak ugy nem ugrál fel. Honnan tudod hogy felmegy, van nálad cukormérõ? Hivod a mentõt ha ilyen van.
A telefont meg a mentõt pont ilyen esetekre találták ki.
1: megméred a vércukrod 2: ha nagyon magas, akkor mentõt hívsz 3: sok, de tényleg sok folyadékot iszol (cukormentes!!!! legjobb az ásványvíz) 4: ha inzulinos vagy, akkor se adj inzulint magadnak, mert nagyon csúnyán elcsúszik ilyenkor az anyagcsere 4: várod a mentõt...
Természetesen az inzulinadás tilalma az extrém vércukrokra vonatkozik (ti. 25 mmol/l felett)
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok inzulinos, de ha hirtelen felmegy a vércukrom, szédülés, szájszárasság stb. lép fel. A kérdés, hogy van-e valami alternatív módszer erre az esetre?

Tartós láz esetén mi a teendő, ha nincs orvos?

Férjemnek tegnap óta láza van, pár órára lejjebb megy de aztán visszajön. Mitől lehet?

Legjobb válasz: A lázat protokoll szerint 38 foktól csillapítjuk. Mennyi a férjed testhõje? Egyéb tünetei is vannak?

A lázat protokoll szerint 38 foktól csillapítjuk. Mennyi a férjed testhõje? Egyéb tünetei is vannak?
A kérdező hozzászólása: 38, 8-39, 1 Semmi más tünet
ügyelet sincs? nem jó ha tartósan magas a láza. igyon sok folyadékot , nekem a nurofen szokta levinni a lázam, szükség esetén hûfõfürdõ vagy legalább vizes törölközõs borogatás.

Mostanában mindenkinek van orvosa, én viszont nem választottam, mert szeretném azt a pénzt a kicsire költeni. Nagyon gáz vagy ciki, ha megyek majd a szülésre és ha kérdezik, mondom, hogy nincs orvosom?

A véd?n?m is mondta h jobb ha van orvosa valakinek stb..de én azt a pénzt a gyerekre költeném inkább mert így is sz?kösen vagyunk...nmanapság mindenkinek van? ugye nem vagyok egyedül? 19hetes kismami

Legjobb válasz: Még én sem fogadtam orvost, és lehet, hogy nem is teszem. Nálunk a védõnõ nem javasolta a orvos választását. Sokat érdeklõdtem ez után, de lehet, hogy megfogadom az orvost és amikor a szülésre kerül a sor, még akkor sem biztos hogy nála fogok szülni, hisz nincs rá garancia.(és akkor hiába fizettem 9 hónapig a magánrendelésre)A barátnõm most szült, õ sem fogadott orvost, és gyönyörû egészséges a kislánya. Persze az elõnye is megvan a fogadott orvosnak, hiszen nem kell várni annyit a vizsgálatokra... 12 hetes kismami

Még én sem fogadtam orvost, és lehet, hogy nem is teszem. Nálunk a védõnõ nem javasolta a orvos választását. Sokat érdeklõdtem ez után, de lehet, hogy megfogadom az orvost és amikor a szülésre kerül a sor, még akkor sem biztos hogy nála fogok szülni, hisz nincs rá garancia.(és akkor hiába fizettem 9 hónapig a magánrendelésre)A barátnõm most szült, õ sem fogadott orvost, és gyönyörû egészséges a kislánya. Persze az elõnye is megvan a fogadott orvosnak, hiszen nem kell várni annyit a vizsgálatokra... 12 hetes kismami
Sok kismaminak nincs orvosa, szóval emiatt ne aggódj. Nekem van fogadott orvosom, de csak azért, mert személyesen azt tapasztaltam, hogy amíg nem volt orvosom, addig letojták nagy ívben az SZTK-ban a fejemet. Nem vizsgáltak meg normálisan, egyáltalán nem voltak segítõkészek. Annyira szomorúnak tartom, hogy terhesen azt kellett megtapasztalnom, ha nem fizetek valakinek, akkor akár el is patkolhatnék a folyosón. :( Így választottam egy dokit, õ normális, megvizsgál, tájékoztat mindenrõl, de meg is kéri a pénzt érte. Viszont legalább egyáltalán nem kell megjelennem SZTK rendelésen, nem kell a bunkó, pénzéhes dokikat látnom. :S Szülésnél pedig éppúgy kötelessége az ügyeletes orvosnak segíteni majd neked, mint ahogy nekem az én orvosomnak. Na meg attól még, hogy az ember van fogadott orvosa, az sem tudi, hogy a szülésnél ott tud majd lenni.
Nekem sincs fogadott dokim. Sztk-s rendelésre járok, mindig ugyanahhoz a doktor bácsihoz. Semmi hátrányom nincs belõle! Ja, hétfõre vagyok kiírva és úgy értem a szülésnél sem lesz semmi gáz!
Szerintem teljesen igazatok van én sem fogadnék dokit, mert nekem sem lenne rá pénzem. Bár nekem van, de csak abból a szerencsés okból kifolyólag, hogy egy baráti társaságban ismerkedtünk meg vele és azóta hozzá járok. Így is adok neki, amit tudok, de messze nem annyit, mint amennyit a magánrendelésén elkér.
Én azért örülök, hogy vannak akik így gondolják. "Sajnos" én sem engedhetem meg magamnak a magán orvost, a terhesség elejétõl itthon kell lennem, nehogy baj legyen. NEM VAGY EGYEDÜL!!! (az elsõ válaszoló) 12hetes kismami
Szia!Nekem sincs orvosom, és nem érdekel, ki mit mond, nem tudom kigazdálkodni az "árát".Nem hiszem , hogy hátrányt jelentene, mert az elsõ gyermekemnél sem jelentett.Engem többször megnéztek a dokik szülés után is, kérdezgettek.Míg a "fizetõs "mamákhoz csak néha-néha szólt a lepénzelt doki.Szerintem ugyanolyan divat lett dokit fogadni, mint bármi más.Sok kismama presztizskérdést csinál abból, hogy mennyit ad a dokinak.Tudom , hogy a hozzáállásom miatt kapok itt majd hideget meleget, de nem nagyon érdekel.18 hetes mami
Bocs: úgy érzem.. :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!Örülök, hogy nem vagyok egyedül:) )) Boldog babavárást!:)
az elsõ válaszoló vagyok. A második mondatban, azt akartam írni: hogy HA megfogadom az orvost....
szió. én ugy vagyok vele, hogy igy is a gyerekre koltom :D en nagyon rosszul viselem a terhesseget, tudod rosszullét, hanyas (igy kozeledve a 20. héthez is), stb, sajnos nem nagyon birnam a korhazi legkort, meg a varakozast, meg az ilyesmit. foleg emiatt van fogadott dokim. .. aki persze a korhazban is dolgozik, és gondolom rengeteg hozzam hasonlo beteget lat ott el ingyen, szoval a szakszeruseg miatt ne aggodj, sok fogadott orvos dolgozik korhazakban. nem gaz, es nem ciki, ha nincs orvosod, foleg, ha jol viseled a terhesseget. nekem meg az hatalmas megnyugvas, hogy barmikor felhivhatom a nodokim, nagyon kedves, turelmes mindig, és nem csak rendelesi idoben..es lehet, hogy nagyreszt szerinte huyesegekkel "zaklatom", de tegnap is, amikor hivtam, nagyon megnyugtatott (4ds ultrahangon voltam, és találtak a babóm plexusában felritkulásokat, és a "kedves" szonografus beijesztett, hogy ciszta, aztan magyarazkodott, de mar keso volt.. doki meg elmondta, hogy ebben a korban gyakori, kar aggodni miatta, fel fog szivodni par heten belul, ebben az idoben relative sok kismamanak van).. szoval az ilyen "aprosagok" miatt jó a fogadott orvos, de nem vagy rossz anya, vagy nem ciki, vagy semmi rossz nincs, ha neked nincs. nyugodj meg.
Én se engedhetem meg magamnak hogy legyen fogadott orvosom, de szerintem nekik ez a kötelességük, azért lettek orvosok hogy segítsenek.Én se kapok plussz pénzt az elvégzett munkámért. Úgyhogy ezen kár idgeskedned! 18hetes kismami

A körzeti orvos adhat ki nekem alkalmasságit jogsihoz ha nincs TB-m?

Nem régen kaptam egy levelet a NAV-tól, hogy nincs december óta TB-m mert nem vagyok beregisztrálva mint munkanélküli.(Esti tagozatos tanuló vagyok, nem tudtam hogy nekik is be kell regisztráltatniuk magukat ha nincs önálló jövedelmük.)

Legjobb válasz: Szerintem igen. Én külföldi cégnél kamionozom, itthon már nincs TB - m, az új kinti kártyát még nem kaptam meg, és simán megcsináltattam itthon az új jogsim, mikor lejárt a régi. Ha nagyon szõrszálhasogató a dokid, van egy csomó maszek, zug doki, sok autósiskolának is van saját orvosa, akik 2 perc alatt kiállítják a papírod, jobb is, mert nem kell százféle vizsgálatra rohangálnod. Fizetni meg így is, úgyis kell. Pénzrõl szól ez, sok nyugati országban nincs is orvosi lejárata a jogsinak.

Szerintem igen. Én külföldi cégnél kamionozom, itthon már nincs TB - m, az új kinti kártyát még nem kaptam meg, és simán megcsináltattam itthon az új jogsim, mikor lejárt a régi. Ha nagyon szõrszálhasogató a dokid, van egy csomó maszek, zug doki, sok autósiskolának is van saját orvosa, akik 2 perc alatt kiállítják a papírod, jobb is, mert nem kell százféle vizsgálatra rohangálnod. Fizetni meg így is, úgyis kell. Pénzrõl szól ez, sok nyugati országban nincs is orvosi lejárata a jogsinak.
Mivel azért így is úgy is pengetni kell gondolom ja max egy kicsit többet.
Szerintem igen. Mivel nem TB támogatott, fizetni kell érte és áfás számlát is kell adnia. Ezért simán meg kell hogy csinálja.
Vagy 4-5 ezer még akkor is ha van TB-d.
Ha valaki nem fizeti a Tb-t, az orvos ugyanúgy köteles ellátni. Más kérdés, hogy a NAV azt az összeget is bevasalja. Igen, kiadja az orvosi alkalmasságot, pláne, hogy Te fizeted a 7.200-at, lévén nem Tb. finanszírozott ellátás. De (elvileg) kötelessége szólni, hogy "rendezd a jogviszonyod".

Nemrég olvastam hogy a dokinak mennyi pénzt kell adni. Ha nincs fogadott orvos?

Ha magánrendelésre járok autómatikusan a n?gyógyászom lesz a fogadott dokim vay hogy van ez? Mert hozzá járok vizsgálatra de em nála szülök olyan is van? DE akkor hogy menjek máskor hozzá? ezeket nem értem segítsetek! Köszi

Legjobb válasz: Ha magánrendelésre jársz, akkor oda jársz, ennyi. Az emberek általában azért járnak magánrendelésre, mert gyorsabb, modernebb eszközök, talán szebb környezet, és ezt meg tudják fizetni. De ettõl még nem automatikusan annál a dokinál szülsz, csak ha felkéred rá. Ha nem, akkor egész egyszerûen bemész a kórházba (amelyikbe akarsz) és szólsz, hogy megindult a szülés, vizsgáljanak meg. Meg fogják kérdezni, ki az orvosod, ha nincs, akkor hívják az ügyeletes dokit, õ megvizsgál, aztán majd nála szülsz. Neki nem kell pénzt adnod. Van aki ad, de szerény véleményem szerint erre semmi szükség, hiszen õt már megfizetted, amikor a TB-t minden hónapban levonták a fizudból. Nekem sem volt fogadott orvosom, és nagyon korrekt volt az ügyeletes doki, teljesen meg voltam vele elégedve.

Ha magánrendelésre jársz, akkor oda jársz, ennyi. Az emberek általában azért járnak magánrendelésre, mert gyorsabb, modernebb eszközök, talán szebb környezet, és ezt meg tudják fizetni. De ettõl még nem automatikusan annál a dokinál szülsz, csak ha felkéred rá. Ha nem, akkor egész egyszerûen bemész a kórházba (amelyikbe akarsz) és szólsz, hogy megindult a szülés, vizsgáljanak meg. Meg fogják kérdezni, ki az orvosod, ha nincs, akkor hívják az ügyeletes dokit, õ megvizsgál, aztán majd nála szülsz. Neki nem kell pénzt adnod. Van aki ad, de szerény véleményem szerint erre semmi szükség, hiszen õt már megfizetted, amikor a TB-t minden hónapban levonták a fizudból. Nekem sem volt fogadott orvosom, és nagyon korrekt volt az ügyeletes doki, teljesen meg voltam vele elégedve.
Oda jársz dokihoz, ahova akarsz, és annál szülsz, akinél akarsz. Attól , hogy oda jársz vizsgálatra, még nem lesz az orvosod, ahhoz fel kell kérnded, hogy nála szülhess. És ha nem nála szülsz, akkor is nyugdotan visszamehetsz hozzá utána , nem jelent semmit... De akkor miért nem szülsz nála, ha már pénzeled 8 hónapig?(csak érdekelne...)
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak. Azért nem szülök nála mert a városunkb megszûnt a szülészet és másik közeli városba kell menni és én ide járok nõgyógyászatra. Különben meg vagyok eddig elégedve a dokival. Köszönöm a válaszokat.

Ha nincs fogadott orvosom hogyan fogok szülni? Valaki leírná a menetét.

Bocs ha hülyeséget kérdezek,de az els? terhességemnél fogadott orvosom volt. Tudtam hogy bármikor felhívhatom. Ha most nem lesz orvosom,és szeretnék valamit kérdezni vagy bajom van,akkor mi van? Sajnos most nagyon nem engedhetjük meg magunknak,hogy fizessünk az orvosnak!

Legjobb válasz: Mikor bemész a kórházba, az ügyeletes orvos megvizsgál, azután pedig a szülésznõ gondoskodik rólad. Az orvosnak csak akkor szól, ha valami baj van, illetve ha megkezdõdik a kitolási szak. Akkor jön a doki is, és ott is marad a szülésznõvel együtt végig. Gátmetszést csinál ha kell, illetve ellát a szülés után. Én az elsõ kislányomat szültem így, nem volt semmi probléma vele. Rendes volt a doki is. A másodiknál ugyanõ volt "fogadott orvosom", az ügyelete idején szültem (véletlen volt), és az enyémmel párhuzamosan egy lábtartásos szülést is le kellett vezetnie. Szóval ne aggódj, minden rendben lesz.

Mikor bemész a kórházba, az ügyeletes orvos megvizsgál, azután pedig a szülésznõ gondoskodik rólad. Az orvosnak csak akkor szól, ha valami baj van, illetve ha megkezdõdik a kitolási szak. Akkor jön a doki is, és ott is marad a szülésznõvel együtt végig. Gátmetszést csinál ha kell, illetve ellát a szülés után. Én az elsõ kislányomat szültem így, nem volt semmi probléma vele. Rendes volt a doki is. A másodiknál ugyanõ volt "fogadott orvosom", az ügyelete idején szültem (véletlen volt), és az enyémmel párhuzamosan egy lábtartásos szülést is le kellett vezetnie. Szóval ne aggódj, minden rendben lesz.
A szülészetnek, ahol szülni fogsz kérd el a számát és ha bármi baj van (éjjel-nappal) hívhatod az ügyeletet, h megkérdezd mit tegyél. Kérj el a szülészeti osztály v ügyeletes orvosi szoba és a szülõszoba mellékét. Valószínûleg be fognak szólni, ha este hívod õket, na de, ha baj van, akkor mégis csak õk az ügyeletesek. Mikor elkéred a számot, csak azt mond, h körültekintésbõl kéred el. Tényleg megteheted, jogod van hozzá, ezért fizeted a TB-t, h segítséget kapj. Inkább egy telefon nekik ijedtségbõl, mint feleslegesen bemenni megnyugtatásért. Persze, ha azt érzed, h mindenképp orvosnak kell látni, akkor menj be. Remélem érthetõ voltam. Jó egészséget nektek! :)
Most megint végigolvastam, amit írtam. Elég bugyuta fogalmazás, de nyugodtan kérdezz, ha nemm érted. :)
És el ne hidd, hogy muszáj pénzt adni, mert különben ez meg az lesz, vagy nem lesz! Jár neked az ellátás, mert TB-t fizetsz, a külön pénzt azért adnád, mert az orvos vállalja, hogy a szabadidejében is bemegy, hogy levezesse a szülésedet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Még nem vagyok terhes, de tervben van. Csak egy kicsit ráparáztam erre a dologra. Bármelyik kórházba mehetek majd, vagy csak oda ahová tartozom?

Nagy baj ha nincs szülészorvosom és nőgyógyászom? (32 hetes kismama) Első terhességem, de az igazat megvallva nincs pénzem orvosra. Vagy mégis fogadjak valakit?

Legjobb válasz: Szerintem kórház függõ, érdeklõdj utána, van, ahol teljesen lelkiismeretesen ellátnak tényleg mindenkit, van, ahol viszont nagyon kellemetlen, ha nincs orvosod (nem néznek rád... stb. )

Szerintem kórház függõ, érdeklõdj utána, van, ahol teljesen lelkiismeretesen ellátnak tényleg mindenkit, van, ahol viszont nagyon kellemetlen, ha nincs orvosod (nem néznek rád... stb. )
Ezzel a kérdéssel én is ugyanígy állok, sokat gondolkoztunk rajta, hogy fogadjunk-e dokit, de teljes mértékben osztom az elõttem szólók véleményét. Ajánlottak nekünk egy szülésznõt a klinikán és végül úgy döntöttünk, hogy felfogadjuk, nagyobb bizalommal megyek majd be szülni és az ár is barátságos, ennyit meg tudunk takarítani. (15.000 Ft) Szerintem érdeklõdj utána az ismerõseidnél, baráti körben, hogy tud-e vki ajánlani szülésznõt, de ha az mellett döntesz, hogy nem fogadsz, azzal sincs semmi baj, mert valóban ugyanolyan ellátásban kell részesülnöd, mint aki fogadott. Boldog Babavárást és könnyû szülést kívánok! :) 36 hetes km
Nem kell aggódnod, semmilyen hátrány nem fog érni, ha nem fogadsz dokit. Ha szülésznõt fogadnál, akkor valamennyire "biztonságban" érezhetnéd magadat, mert õ lesz bent veled órákig. És szerintem õk sokkal jobban meg is érdemlik, mint a dokik...
szia, manapság ugye divat az orvos fogadósdi, de nem mindenki teheti meg, vagy nem is akar ezért fizetni. Ott, ahová tartozol (kórház) ugyan úgy el fognak látni. Gondolom akihez jársz a terhesgondozásra, ott dolgozik. Esetleg érdeklõdj, nézd meg a kórházat, ha szülésznõt fogadsz, ált. olcsóbb, mint dokit fogadni. Beszélgess velük, hátha találsz megoldást. DE ha nem, az sem a világ vége!!!!!
09:32 vagyok. Mi azt a pénzt inkább a babócára költjük, minthogy a dokinak adjuk, aki amúgy nem is biztos, hogy a szülésednél ott lesz, mert nyaral... stb.
Nem minden esetben kell orvost fogadni, hidd el a picurkad igy is vilagra fog jonni, lehet nem ugy fognak banni veled de ez sem biztos!
szia, én sem fogadtam dokit, nekem sem volt pénzem, amikor annyi mindent kell a babának venni. az ügyeletes orvos levezeti a szülést. csak 10 e Ft-ot tudtam neki adni, mondtam neki, hog y csak ennyi van, és visszaadta , hogy költsük a babára. másnap jött és megvizsgált, megkérdezte, hogy vagyok, nagyon rendes volt. sztem ne aggódj.
Érdekes, mert én Gyõrben szültem 10 hónapja, és egyszer bekerültem két napja, és elõször tiszta közömbösek voltak, meg lekezelõek, megtudták, hogy nincs fogadott dokim, és kenyérre tudtam õket utána kenni.Ez volt szülésnél is.
Bocsi, nem két napja, hanem két napra


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!