Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs munkahelyem akkor a (29 db)

Ha nincs munkahelyem akkor mennit kell fizetnem a fehér fogtömésért a körzeti SZTKba (3kerület)? Ha igen mennyit?

Februártól munka nélküli lettem, és azt tapasztalom, hogy id?nként fáj a jobb alsó fogam és mikor dolgoztam, ingyenes volt, de most nem tudom, hogy kell-e érte fizetni vagy nem

Legjobb válasz: Nem az a fontos, hogy munkahelyed van-e, hanem az, hogy TB-d. Ha nincs TB-d. A tömés ára gyakran eltérõ, menj be az SZTK-ba és kérdezd meg.

Nem az a fontos, hogy munkahelyed van-e, hanem az, hogy TB-d. Ha nincs TB-d. A tömés ára gyakran eltérõ, menj be az SZTK-ba és kérdezd meg.
március óta fizetned kell magad után a TB-t. Akkor ingyenes.
Az õstermelõ én úgy tudom, hogy munkaviszonynak számít.
Ha az anya gyeden van, akkor gondolom van munkahelye is, csak éppen fizetetlen szabin van, vagyis van munkaviszonya.
A kérdező hozzászólása: Igen, természetesen az anya megmaradt állományban, csak azt gondoltam (mert oly sok esetben nem teszik) hogy ezt nem veszik figyelembe.
Szerintem is munkaviszonynak számít, ha õstermelõ.

8 hónapja nincs munkahelyem így a TB-t sem fizettem eddig. Ha ezek után lesz valahol meló akkor egy hónapig nem kapok fizetést a TB miatt vagy fokozatosan vonják le a fizuból?

Legjobb válasz: Kapni fogsz fizetést, nem fognak vonni, mert nem veszik észre minden esetben hogy "luk" volt a fedezetedben. Szóval az is lehet, hogy majd csak évek múlva bukik ki az egész.

Kapni fogsz fizetést, nem fognak vonni, mert nem veszik észre minden esetben hogy "luk" volt a fedezetedben. Szóval az is lehet, hogy majd csak évek múlva bukik ki az egész.
Nagy valószínûséggel azonnal észreveszik, hogy volt rendezetlen idõszakod. Elõször felszólítanak, hogy tisztázd azt az idõszakot. Ha nem tudsz akkorra jogosultságot igazolni, akkor azonnali hatállyal elõírják az adófolyószámládon és felszólítanak a rendezésére (1 összegben) Ha nem rendezed magadtól, akkor ha van bankszámlád, azt inkasszózzák. Ha nincs, akkor vonatják a munkáltatóval. Ha most nem veszik észre, akkor is van 5 év elévülési idõ, ami alatt bármikor elõvehetnek érte.
Miért nem fizetted?Muszáj!!Nekem sincs munkahelyem és magam után fizetem, mert én is nem fizettem 1 évig, de aztán kijött a csekk és a kamat is.Azt ajánlom minél elõbb rendezd a tartozásod.


Ha nincs munkahelyem és segélyem sem, de albérletbe adtuk a lakást, akkor hogyan kell majd bevallani?

Az érdekelne, hogy az albérleti bevételem miatt kell-e egészségügyi hozzájárulást, nyugdíjjárulékot fizetni? Elég-e a 16 százalékos adó? Vagy ezen felül van-e még valami?

Legjobb válasz: Az évi adóbevalláskor kell bevallani a többi jövedelemmel együtt. Mivel többen kérdezték már az adót, kitettem a linkjét a honlapom nyitó oldalára. "Albérletek adózása" címen". https://www.google.hu/search?q=alb%C3%A9rlet&ie=utf-8&oe=utf.. Az itteni nevemre kattints!

Az évi adóbevalláskor kell bevallani a többi jövedelemmel együtt. Mivel többen kérdezték már az adót, kitettem a linkjét a honlapom nyitó oldalára. "Albérletek adózása" címen". https://www.google.hu/search?q=alb%C3%A9rlet&ie=utf-8&oe=utf.. Az itteni nevemre kattints!

Ha nincs bejelentett munkahelyem akkor a terhesség alatt fizetik a tb-t?

Legjobb válasz: Nem, magadnak kell fizetni míg meg nem lesz a baba. Havi 5895 ft (amit minden hónap 12.-ig kell befizetned). Apeh-nál kell csekket kérnek. És inkább fizesd, mert jövõre bahajták a kezelések, vizsgálatok díját. Legalábbis nekem ezt mondta a -kedvesnek csöppet sem nevezhetõ- nõ az apehban.

Nem, magadnak kell fizetni míg meg nem lesz a baba. Havi 5895 ft (amit minden hónap 12.-ig kell befizetned). Apeh-nál kell csekket kérnek. És inkább fizesd, mert jövõre bahajták a kezelések, vizsgálatok díját. Legalábbis nekem ezt mondta a -kedvesnek csöppet sem nevezhetõ- nõ az apehban.
Ha nincs bejelentett munkahelyed, akkor senki nem fizeti utánad a TB járulékot. Miért tennék? Viszont az alapellátás alanyi jogon jár neked is és a babának is. A többierõl itt olvashatsz: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55404&_dad=portal&_..
Ahogy az elõs válaszoló írta, fizesd a tb, mert különben igen sokat kell fizetned minden kezelésért. (hogy terhesség alatt ilyen esetben jár -e ingyen kezelés, azt nem tudom, kérdezd meg) De hogy táppénzt sem fogsz kapni, az is biztos, mivel a tbnél nincs bejelentett munkaviszonyod. Ha még ki tudod harcolni a bejelentést, akár 4 órára, és le tudsz úgy dolgozni 180 napot, akkor fog járni táppénz, addig nem.
Érdeklõdj a helyi önkormányzatra, hogy nem e vagy jogosult (szociálisan rászorult alapon) hatóság bizonyítványra. Igy nem kell magad után fizetni a TB járulékot. Amennyiben nem vagy jogosult, akkor is kérheted a járulék alapjának megállapítását. Ebben az esetben a maximálisan fizetendõ összeg 5800 Ft. körül van havonta, de ettõl lehet kevesebb is. Minden az 1fõre esõ jövedelemtõl függ. Szerintem elõbb érdeklõdj a helyi önkormányzat szociális osztályán.
én 4350 ft-ot fizetek havonta.

Ha még nincs teljesen kifizetve a kölcsön, amit az adós felvett, de a kezestől vonnak havonta, mert az adós nem akarja, akkor a kezes elindíthat valami pert? Nincs bejelentett munkahelye az adósnak.

Legjobb válasz: Csak ha már lejárt a hitel. Ha nincs bejelentett munkahelye, akkor végrehajtás - remélhetõleg ingatlan vagy egy autó legalább van a nevén - de elõtte fizetési meghagyás. Mindegyik pénzbe kerül.

Csak ha már lejárt a hitel. Ha nincs bejelentett munkahelye, akkor végrehajtás - remélhetõleg ingatlan vagy egy autó legalább van a nevén - de elõtte fizetési meghagyás. Mindegyik pénzbe kerül.
Polgári pert, de elõtte fizetési meghagyást kell kérni-bíróság, vagy ügyvéd elintézi. Elsõ:ezen az alapon egy adós se fizetne és senki el nem menne kezesnek.
Milyen pert indíthatna? A kezességgel vállalta hogy ha az adós nem fizet õ fizet. Nincs miért pert indítani.
Igen, a kezes követelheti az adóstól azt, amit õ fizetett ki helyette. Hogy mennyire lesz eredményes ha az adósnak semmilye sincsen az már más kérdés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
fizetési meghagyás ;)

Ha valakinek nincsen munkahelye (munkanélkülit sem kap) és mondjuk kórházba kerül (pl. szülés) akkor is csak 300 forint napidíjat kell kifiztenie, vagy a teljes költséget?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy fizetve van -e a TB.-je. Azt ugyanis munkahely nélkül is lehet fizetni, akár magadnak is. Ez a lehetõség csak nemrégótta van, remélem valaki többet is tud mondani róla, de nekem van ismerõsöm, aki feketén dolgozik, és így oldotta meg magának. -valami 4-5 ezret fizet havonta. Ha nincs jogviszonyod, akkor viszont számláznak mindent, még az aszpirint is. Jobban jársz magánklinikával, ha már úgyis fizetni kell. (szülésre gondoltam, nem szivátültetésre :-)))

Az attól függ, hogy fizetve van -e a TB.-je. Azt ugyanis munkahely nélkül is lehet fizetni, akár magadnak is. Ez a lehetõség csak nemrégótta van, remélem valaki többet is tud mondani róla, de nekem van ismerõsöm, aki feketén dolgozik, és így oldotta meg magának. -valami 4-5 ezret fizet havonta. Ha nincs jogviszonyod, akkor viszont számláznak mindent, még az aszpirint is. Jobban jársz magánklinikával, ha már úgyis fizetni kell. (szülésre gondoltam, nem szivátültetésre :-)))
Szülés elméletileg ingyen megy, meg minden ami a babával jár a terhesség alatt, mert a kiskönyv erre feljogosít.
Hasonló helyzetben vagyok és úgy tudom, hogy ha szülsz, akkor ellátnak ugyan, mert az sürgõsségi ellátásnak bizonyul, de utána az OEP kiszámlázza neked a szülés költségeit. Havonta 4800 Ft-ot kell fizetned, hogy jogosult legyél TB ellátásra.

Kisfiam 2013 áprilisában tölti a két évet. Második babát szeretnénk, de 2011 decemberében lejárt a munkahelyi szerződésem, így most nincs munkahelyem. Ha 2 éves kora után jön a kis tesó akkor csak gyest kapok a kicsire?

Hogyan lennék jogosult gyedre tgyásra? . Mi lenne a megoldás? Ha valaki tud segíteni az kérem segítsen

Legjobb válasz: Ha 2012 decemberéig született volna a kistesó, akkor az álláskeresésivel sakkozva kaphattál volna gyedet és tgyást. A jelenlegi helyzet az, hogy tgyást még mindig kaphatsz, de gyedre már nincs esély, mert a tgyáshoz szükséges 365 napba beleszámít a munkaviszony megszûnését követõ gyed, de a gyedhez szükséges 365 napba nem. Vagyis ahhoz, hogy a tgyás után ne csak gyest kapj, el kellene menned dolgozni.

Ha 2012 decemberéig született volna a kistesó, akkor az álláskeresésivel sakkozva kaphattál volna gyedet és tgyást. A jelenlegi helyzet az, hogy tgyást még mindig kaphatsz, de gyedre már nincs esély, mert a tgyáshoz szükséges 365 napba beleszámít a munkaviszony megszûnését követõ gyed, de a gyedhez szükséges 365 napba nem. Vagyis ahhoz, hogy a tgyás után ne csak gyest kapj, el kellene menned dolgozni.
Elsõ vagyok, odaírtam az álláskeresési támogatást, és hogy azzal. sakkozva kaphat tgyást, ugyanis nem munkaviszonynak kell lennie szüléskor, hanem biztosítottnak kell lennie, ami nem ugyanaz. Ha álláskeresési támogatásban részesül a szüléskor, akkor biztosított, így jogosult a tgyásra. Ugyanígy lehetne gyedre is jogosult, de a gond az, hogy a gyedhez szükséges 365 nap nem lesz meg, ahogy ezt is írtam a válaszban.
OEP. Bemégy megkérdezed. Ott elmondják ugyanezt:)
Szerintem TGYÁS-t sem kaphatsz, mert ha jól tudom kell hogy legyen munkaviszonyod igényléskor (függetlenül attól lehetsz éppen GYED-en, de munkaviszonyban kell állj), vagy álláskeresésin legyél. De remélem írnak még mások is, akik jobban értenek hozzá.
2. vagyok. Bocsi, akkor félreértettem, vagy felületesen olvastam át. Ez a meleg :( Párszor egyébként olvastam olyat ezen az oldalon, hogy javasolták másoknak, hogy ne merítse ki az álláskeresési teljes 3 hónapját TGYÁS igénylés elõtt, hanem a TGYÁS lejárta után menjen újra álláskeresésire, és azt újra megszakítva tudja igényelni a GYED-et. De sajnos azt nem tudom hogy ez valóban járható út-e, szerencsére nem voltam még érintett.
Már jön az enyhülés:D Végre:) Igen ez járható út, de csak akkor, ha a 365 nap is megvan. Viszont ahogy írtam, a gyedhez szükséges 365 napba a munkaviszony megszûnése után kapott gyed ideje nem számít bele, míg a tgyásba igen. Emiatt a kérdezõ a gyedrõl már lemaradt:(
Igen, tényleg így van ahogy írod, nagyon jól leírtad. Bár sajnos a kérdezõ szempontjából nem a legjobb :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek.Még annyi lenne a kérdésem hova kellene bemennem aki errõl pontos felvilágosítást és tanácsot adna, hogyan csináljam?

Szeretnék érdeklődni hogy ha valakinek nincs munkahelye, és nincs társadalombiztosítása, akkor kötelezhető e a fizetésre ha nincs miből, mert "koldulásból" tartja fent magát és abból csak a mindennapi megélhetésre van? Az ilyen ember miből fizessen?

Legjobb válasz: Sajnos törvényi elõírás, hogy fizetni kell, mert ha netán orvosi ellátásra van szükséged és kiderül,hogy nincs járulékfizetés, a NAV (régen APEH) sajnos visszamenõlegesen is behajtja s még büntet is :( (Ezzel nem azt akartam mondani, hogy egyetértek ezzel, de sajnos ez van!)

Sajnos törvényi elõírás, hogy fizetni kell, mert ha netán orvosi ellátásra van szükséged és kiderül, hogy nincs járulékfizetés, a NAV (régen APEH) sajnos visszamenõlegesen is behajtja s még büntet is :( (Ezzel nem azt akartam mondani, hogy egyetértek ezzel, de sajnos ez van!)
Nekem volt olyan, hogy megszûnt a munkahelyem, munkanélküli ellátásra meg nem voltam jogosult. Azóta sem értem, hogy akkor mibõl kellett volna TB-t fizetnem. (Tényleg. Mibõl? Egy nálam okosabb válaszolja már meg, hogy mások hogyan csinálják!!!) A lényeg, hogy amikor orvoshoz kellett mennem, közölte a doki, hogy nincs rendezve a biztosításom. Kicseleztük a rendszert, visszamentem délután ügyeletbe, mint "sürgõs eset", majd amikor lett munkám (nem bejelentett), akkor bementem a TB-hez hogy fizetni akarom a biztosítást magam után. Akkor 4800Ft volt azt hiszem. Visszamenõleg is be kellett fizetnem, arra részletfizetést kértem. Majd lett hivatalos munkám azóta nincs gondom ezzel. Ha semmi bevétele nincs az embernek, akkor nem tudja fizetni, de az életmentõ beavatkozásokat elvégzik és ügyeleti ellátást is kap az illetõ.

Ha megszűnik a GYES-re való jogosultság és nincs munkahelye az anyukának, akkor mi a teendő?

El kell menni munkaügyi központba? Biztosítása akkor már nem is lesz az anyának?

Legjobb válasz: munkaügyközpont ha lejár és nem mész el akkor akkor nem lesz biztosításod kivéve ha magadnak fizeted

munkaügyközpont ha lejár és nem mész el akkor akkor nem lesz biztosításod kivéve ha magadnak fizeted
Ha elmegy a munkaügyi központba se lesz biztosítása sajnos.
Csatlakozom az elõttem íróhoz azzal a kiegészítéssel, hogy a GYES lejárta után 45 napig vagy biztosított, annyi idõ áll a rendelkezésedre, hogy elintézd a munkanélkülit. Amíg munkanélkülin vagy, rendezve van a biztosításod, ha semmilyen ellátást sem kapsz már, akkor magadnak kell fizetned a havi 6.660.- Ft TB-t (ha anyagilag gondban vagy a fizetéssel, az önkormányzattól kérhetsz segítséget, de ez jövedelemfüggõ). Remélem, segítettem.
És még én annyit hozzáírnék az elõzõekhez, hogy ha megvan a munkanélkülis regisztráció, ugye a TB is rendezve van, bár amit írok az ettõl független, akkor ha olyan a család jövedelme, akkor lehet szociális juttatást igényelni GYES lejárta után, amikor megvan a 3 hónap munkanélküli regisztráltság. Ennek havi összege 22800 Ft, ami foglalkoztatást helyettesítõ támogatás néven fut.
A kérdező hozzászólása: köszi! Sajnos nem lesz ilyen egyszerû az esetem. Áprilisig dolgoztam, aztán kirúgtak, dolgoztam pár helyen, aztán munkanélkülin voltam. Most is dolgozom, de fel fogok ma mondani, november végéig vagyok jogosult még gyesre. De akkor november végén elmegyek a munkaügyibe és majd megmondják mi lesz a további sorsom:) köszi mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!