Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs munkahelyem akkor (37 db)

Ha nincs munkahelyem akkor mennit kell fizetnem a fehér fogtömésért a körzeti SZTKba (3kerület)? Ha igen mennyit?

Februártól munka nélküli lettem, és azt tapasztalom, hogy id?nként fáj a jobb alsó fogam és mikor dolgoztam, ingyenes volt, de most nem tudom, hogy kell-e érte fizetni vagy nem

Legjobb válasz: Nem az a fontos, hogy munkahelyed van-e, hanem az, hogy TB-d. Ha nincs TB-d. A tömés ára gyakran eltérõ, menj be az SZTK-ba és kérdezd meg.

Nem az a fontos, hogy munkahelyed van-e, hanem az, hogy TB-d. Ha nincs TB-d. A tömés ára gyakran eltérõ, menj be az SZTK-ba és kérdezd meg.
március óta fizetned kell magad után a TB-t. Akkor ingyenes.

Ha nincs munkahelyem (bejelentett már jóideje nincs), egyedülálló vagyok, akkor van bármi segély amit ideiglenesen kaphatok?

Soha életemben nem vettem fel segélyt semmijet. Amikor elvesztettem a munkám akkor sem. túl későn jutott eszembe, hogy esetleg munkanélkülit felvehetnék, így azt sem. Viszont azt látom, hogy valahogy megélnek a nyomrotelepeken, gondoltam ideiglenesen csak van valami amit esetleg valamilyen jogcímen felvehetnék. Vagy ehhez mindenképpen gyerek kell?

Legjobb válasz: 23:32, én csak azt látom, hogy szociális alapon remekül lehúzzák az államot (segílyke + tankönyvtámogatás + étkeztetési + családi pótlék + joker-támogatás), és többet visznek haza mint a napi 25 órát gürizõ kétkezi munkás. Ha pedig, teszem azt, én mennék be a munkaügyi hivatalba, hogy ez meg ez van, és jogosult vagyok-e valamiféle segélyre, már a portán körberöhögnek. De azért naccizzál csak bátran, ez mindenkinek nagyon megy. Költözz hozzájuk!

23:32, én csak azt látom, hogy szociális alapon remekül lehúzzák az államot (segílyke + tankönyvtámogatás + étkeztetési + családi pótlék + joker-támogatás), és többet visznek haza mint a napi 25 órát gürizõ kétkezi munkás. Ha pedig, teszem azt, én mennék be a munkaügyi hivatalba, hogy ez meg ez van, és jogosult vagyok-e valamiféle segélyre, már a portán körberöhögnek. De azért naccizzál csak bátran, ez mindenkinek nagyon megy. Költözz hozzájuk!
Regisztrálj a munkanélküli központba. Ha egy évig nem kapsz munkát, akkor kapsz tõlük (kapaszkodjmeg) 28.500 forintot aktív korúak ellátása címen. És nálunk (Pécs) jogosult vagy egy év után nyugdíjas bérlet használatára is. Egy évig halj éhen nyugodtan, mert lesz*rnak. Bocs, még azt se. Én fél éve keresek munkát, ha anyum nem lenne, szerintem híd alatt lennék.
Errõl beszélek. És rengeteg barátom/ismerõsöm van, akinek hasonlóak a tapasztalatai (legalábbis itt Miskolcon). Nem ötszázezer nettós állást akarnak magántitkárnõvel, hivatali autóval, csak szeretnének élni még egy kicsikét. Kenyeret, tejet szeretnének venni, a rezsit szeretnék kifizetni, nem az X-fucktorba küldik az emeltdíjas SMSeket. És nemhogy erre képtelen a munkaügyi központ, hanem segíteni se hajlandó rajtuk. Azokon, akik szeretnének is dolgozni, és alkalmasak is rá. Persze mindegyikük RÁSZISTÁ meg náci meg fasiszta meg masiniszta, meg hejhitler. Az élet meg, ugyebár, szép.
a HATOS nem magával ért egyet hanem az ÖTÖSSEL, ugyanis, a válasz alatt vannak a sorszámok. -am lókukit sem kapsz-
Én is egyetértek Mesterséges Zolival, ez így van.Én kb ugyanabban a szituban vagyok mint te kérdezõ, kaptam 1*-i 5000 ft-ot!Úgy hogy kitöltettek velem egy halom irományt, alá kellett íratni 2 idegen személlyel is(:D), és ennyi.Még a tb-t se fizetik, a munkaügyibe meg egy bunkó pa.raszt okoskodó pö.csfej ült osztotta az észt, az elõttem lévõ manus is a.ny.á.z.v.a jött ki.Egyszerûen ez undorító!A kínaiakra meg b.sz.n.a.k akiknél bejelentés nélkül dolgoztam.
Ha rézbõrû vagy, akkor bármennyit kaphatsz, ha rendes becsületes magyar ember, akkor egy vasat se. Abszurdisztán ez, én mondom nektek.
5- ös el teljesen egyet értek. Hiába próbáltam mindet, semmi anyagi segítség, se munkát nem tudnak ajánlani, de azt elvárja a kibacott munkanélküli , hogy járjak be pecsételgetni...átiskolázni se iskoláznak mert csak azokkal teszik meg akinek 8 ált-a van! Én meg nem tudok a szakmámmal elhelyezkedni mert nem vesznek fel sehova se! Én is észrevettem, hogy az etnikum kap miden honnan támogatást de a magyar ember ott dögölhet meg ahol van!
Zolikám, ezt honnan veszed? Mutasd már meg nekem azt a rendeletet, ami alapján te azt gondolod, hogy a cigányok másként jogosultak segélyre! Nem szivesen ábrándítalak ki, mert biztosan jó rasszistának lenni, de pont ugyanannyit és pont ugyanolyan jogcímen kapják, mint bárki más.
Mindegy milyen a bõröd õk se kapnak többet. A gyerek után kapnak pár fillért a többit lopásból pótolják ha kifutsz a lehetõségekbõl te is ezt teszed nem halsz éhen feltett kézzel.
5- ös el teljesen egyet értek. 5-ösd aki magával ért egyet már bocs ha nem tudsz elhelyezkedni azt jelenti valami kényelmes hasznavehetetlen szar szakmát tanultál a te bajod mond hova helyezik a nálad képzetlen embereket dolgozni 1 példát mondj.
#6: El lehet költözni az országnak arra a részére, ahol van munka. Vagy külföldre. A cigányok pedig nem részesülnek semmilyen célzott támogatásban. Az már más kérdés, hogy a nagy részük jóval a létminimum alatt él, és nagycsaládos.
Én pályakezdõként, fél évi keresgélés után regisztráltam a munkaügyibe. Azon kivül, hogy velem is kitöltettek mindenféle papirt, lókukit sem segitettek semmiben. Az önkormányzatnál a TB-met egy évre el tudtam intézni 1 évre, de mivel most is bejelentés nélkül dolgozom, lassan azt sem fogom kapni. Ja, de kaptam egyszeri "támogatást" ami, kapaszkodjatok meg, 2000 Ft. volt. Kösz szépen. Magyarország, én igy szeretlek...
6- os vagyok. Nem nem hasznavehetetlen szar semmirekellõ szakmám van csak p*na van a lábam között és a kutyának nem kellek így!Nem egyszer azért utasítottak el mert szerintük nõként hülye vagyok a saját szakmámhoz!Konkrétan közölték, hogy nekik márpedig csak ffi kell!Csak tudnám akkor nõk miért lehetnek parképítõk...(és még ehez hozzá tartozik 2-3 szakma...)
11-es nek még annyit, hogy ahoz , hogy el tudjak költözni nem ártana munka!De 1 nem szándékozok külföldre menni, 2 az ország túlvégébe se költözni, mert ide köt minden.Itt a ház akkor még költsek albérletre is? Ez aztán jó megoldás , vádorolja a munka után mint a putrisok...nekik lehet mindegy de nekem nem, hogy hol élek! És igen is kibacot nagy kivételezés van az etnikummal.Mert azért nagycsaládosok, meg nyomorítják meg magzat korban a gyereket hogy aztán jöjjön a pénz dögivel....és nekem ne mondja senki , hogy ebben nincs igazság mert minden héten sorba ölik egymást az önkormányzat elött a pénzért!
Az õstermelõ én úgy tudom, hogy munkaviszonynak számít.
Ha az anya gyeden van, akkor gondolom van munkahelye is, csak éppen fizetetlen szabin van, vagyis van munkaviszonya.
A kérdező hozzászólása: Igen, természetesen az anya megmaradt állományban, csak azt gondoltam (mert oly sok esetben nem teszik) hogy ezt nem veszik figyelembe.
Szerintem is munkaviszonynak számít, ha õstermelõ.


Ha nincs munkahelyem és segélyem sem, de albérletbe adtuk a lakást, akkor hogyan kell majd bevallani?

Az érdekelne, hogy az albérleti bevételem miatt kell-e egészségügyi hozzájárulást, nyugdíjjárulékot fizetni? Elég-e a 16 százalékos adó? Vagy ezen felül van-e még valami?

Legjobb válasz: Az évi adóbevalláskor kell bevallani a többi jövedelemmel együtt. Mivel többen kérdezték már az adót, kitettem a linkjét a honlapom nyitó oldalára. "Albérletek adózása" címen". https://www.google.hu/search?q=alb%C3%A9rlet&ie=utf-8&oe=utf.. Az itteni nevemre kattints!

Az évi adóbevalláskor kell bevallani a többi jövedelemmel együtt. Mivel többen kérdezték már az adót, kitettem a linkjét a honlapom nyitó oldalára. "Albérletek adózása" címen". https://www.google.hu/search?q=alb%C3%A9rlet&ie=utf-8&oe=utf.. Az itteni nevemre kattints!

Ha valakinek nincsen munkahelye (munkanélkülit sem kap) és mondjuk kórházba kerül (pl. szülés) akkor is csak 300 forint napidíjat kell kifiztenie, vagy a teljes költséget?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy fizetve van -e a TB.-je. Azt ugyanis munkahely nélkül is lehet fizetni, akár magadnak is. Ez a lehetõség csak nemrégótta van, remélem valaki többet is tud mondani róla, de nekem van ismerõsöm, aki feketén dolgozik, és így oldotta meg magának. -valami 4-5 ezret fizet havonta. Ha nincs jogviszonyod, akkor viszont számláznak mindent, még az aszpirint is. Jobban jársz magánklinikával, ha már úgyis fizetni kell. (szülésre gondoltam, nem szivátültetésre :-)))

Az attól függ, hogy fizetve van -e a TB.-je. Azt ugyanis munkahely nélkül is lehet fizetni, akár magadnak is. Ez a lehetõség csak nemrégótta van, remélem valaki többet is tud mondani róla, de nekem van ismerõsöm, aki feketén dolgozik, és így oldotta meg magának. -valami 4-5 ezret fizet havonta. Ha nincs jogviszonyod, akkor viszont számláznak mindent, még az aszpirint is. Jobban jársz magánklinikával, ha már úgyis fizetni kell. (szülésre gondoltam, nem szivátültetésre :-)))
Szülés elméletileg ingyen megy, meg minden ami a babával jár a terhesség alatt, mert a kiskönyv erre feljogosít.
Hasonló helyzetben vagyok és úgy tudom, hogy ha szülsz, akkor ellátnak ugyan, mert az sürgõsségi ellátásnak bizonyul, de utána az OEP kiszámlázza neked a szülés költségeit. Havonta 4800 Ft-ot kell fizetned, hogy jogosult legyél TB ellátásra.

Kisfiam 2013 áprilisában tölti a két évet. Második babát szeretnénk, de 2011 decemberében lejárt a munkahelyi szerződésem, így most nincs munkahelyem. Ha 2 éves kora után jön a kis tesó akkor csak gyest kapok a kicsire?

Hogyan lennék jogosult gyedre tgyásra? . Mi lenne a megoldás? Ha valaki tud segíteni az kérem segítsen

Legjobb válasz: Ha 2012 decemberéig született volna a kistesó, akkor az álláskeresésivel sakkozva kaphattál volna gyedet és tgyást. A jelenlegi helyzet az, hogy tgyást még mindig kaphatsz, de gyedre már nincs esély, mert a tgyáshoz szükséges 365 napba beleszámít a munkaviszony megszûnését követõ gyed, de a gyedhez szükséges 365 napba nem. Vagyis ahhoz, hogy a tgyás után ne csak gyest kapj, el kellene menned dolgozni.

Ha 2012 decemberéig született volna a kistesó, akkor az álláskeresésivel sakkozva kaphattál volna gyedet és tgyást. A jelenlegi helyzet az, hogy tgyást még mindig kaphatsz, de gyedre már nincs esély, mert a tgyáshoz szükséges 365 napba beleszámít a munkaviszony megszûnését követõ gyed, de a gyedhez szükséges 365 napba nem. Vagyis ahhoz, hogy a tgyás után ne csak gyest kapj, el kellene menned dolgozni.
Elsõ vagyok, odaírtam az álláskeresési támogatást, és hogy azzal. sakkozva kaphat tgyást, ugyanis nem munkaviszonynak kell lennie szüléskor, hanem biztosítottnak kell lennie, ami nem ugyanaz. Ha álláskeresési támogatásban részesül a szüléskor, akkor biztosított, így jogosult a tgyásra. Ugyanígy lehetne gyedre is jogosult, de a gond az, hogy a gyedhez szükséges 365 nap nem lesz meg, ahogy ezt is írtam a válaszban.
OEP. Bemégy megkérdezed. Ott elmondják ugyanezt:)
Szerintem TGYÁS-t sem kaphatsz, mert ha jól tudom kell hogy legyen munkaviszonyod igényléskor (függetlenül attól lehetsz éppen GYED-en, de munkaviszonyban kell állj), vagy álláskeresésin legyél. De remélem írnak még mások is, akik jobban értenek hozzá.
2. vagyok. Bocsi, akkor félreértettem, vagy felületesen olvastam át. Ez a meleg :( Párszor egyébként olvastam olyat ezen az oldalon, hogy javasolták másoknak, hogy ne merítse ki az álláskeresési teljes 3 hónapját TGYÁS igénylés elõtt, hanem a TGYÁS lejárta után menjen újra álláskeresésire, és azt újra megszakítva tudja igényelni a GYED-et. De sajnos azt nem tudom hogy ez valóban járható út-e, szerencsére nem voltam még érintett.
Már jön az enyhülés:D Végre:) Igen ez járható út, de csak akkor, ha a 365 nap is megvan. Viszont ahogy írtam, a gyedhez szükséges 365 napba a munkaviszony megszûnése után kapott gyed ideje nem számít bele, míg a tgyásba igen. Emiatt a kérdezõ a gyedrõl már lemaradt:(
Igen, tényleg így van ahogy írod, nagyon jól leírtad. Bár sajnos a kérdezõ szempontjából nem a legjobb :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek.Még annyi lenne a kérdésem hova kellene bemennem aki errõl pontos felvilágosítást és tanácsot adna, hogyan csináljam?

Ha nincs jelenleg munkahelyem akkor nem vehetek előfizetős telefont?

Ma vett a párom és t?le kérdezték hogy hol dolgozik és ha én azt mondom hogy sehol akkor nem kapok telefont?

Legjobb válasz: én t-nél vettem, megkérdezték hol dolgozom, mondtam most sehol, de ha jó akkor mondom az elõzõ munkahelyet, modták hogy jó diktáljam be azt... :D

én t-nél vettem, megkérdezték hol dolgozom, mondtam most sehol, de ha jó akkor mondom az elõzõ munkahelyet, modták hogy jó diktáljam be azt... :D
Semmi közük ahhoz, hogy van e munkád. Nekem sem volt munkám, amikor vettem az elõfizetést.
munkahely nem kell! Személyi, lakcimkártya és egy nevedre szóló csekk, amivel befizettél valami közüzemi szolgáltatást pld villanyt, fûtést vagy hasonló
A kérdező hozzászólása: pl az én nevemre nem is szokott jönni csekk mert a szüleimmel lakom
vodafonnál kérik a munkáltatotit t-mobilnál nem telenornál nem tudom
T-mobile-nál akartam venni de aztmondták hitelképtelen vagyok, 30ezer elõleget kellett volna fizetnem. bhasszák meg az anyjukat.
micsoda?...t-mobilenál semmi nem kell közüzemi hülyeségek...bemész...személyi, lakcímkártya, adókártya...a 18 éves tanuló öcsém is vett elõfizus telefont ilyen papírokkal...és nekem sincs munkám
ja és 3 hete vettem
én is t-nél vettem. Lakcímkártya, személyi, és még egy vagy TB vagy adó. Ennyi. Pedig még tanuló vok:)

Szeretnék érdeklődni hogy ha valakinek nincs munkahelye, és nincs társadalombiztosítása, akkor kötelezhető e a fizetésre ha nincs miből, mert "koldulásból" tartja fent magát és abból csak a mindennapi megélhetésre van? Az ilyen ember miből fizessen?

Legjobb válasz: Sajnos törvényi elõírás, hogy fizetni kell, mert ha netán orvosi ellátásra van szükséged és kiderül,hogy nincs járulékfizetés, a NAV (régen APEH) sajnos visszamenõlegesen is behajtja s még büntet is :( (Ezzel nem azt akartam mondani, hogy egyetértek ezzel, de sajnos ez van!)

Sajnos törvényi elõírás, hogy fizetni kell, mert ha netán orvosi ellátásra van szükséged és kiderül, hogy nincs járulékfizetés, a NAV (régen APEH) sajnos visszamenõlegesen is behajtja s még büntet is :( (Ezzel nem azt akartam mondani, hogy egyetértek ezzel, de sajnos ez van!)
Nekem volt olyan, hogy megszûnt a munkahelyem, munkanélküli ellátásra meg nem voltam jogosult. Azóta sem értem, hogy akkor mibõl kellett volna TB-t fizetnem. (Tényleg. Mibõl? Egy nálam okosabb válaszolja már meg, hogy mások hogyan csinálják!!!) A lényeg, hogy amikor orvoshoz kellett mennem, közölte a doki, hogy nincs rendezve a biztosításom. Kicseleztük a rendszert, visszamentem délután ügyeletbe, mint "sürgõs eset", majd amikor lett munkám (nem bejelentett), akkor bementem a TB-hez hogy fizetni akarom a biztosítást magam után. Akkor 4800Ft volt azt hiszem. Visszamenõleg is be kellett fizetnem, arra részletfizetést kértem. Majd lett hivatalos munkám azóta nincs gondom ezzel. Ha semmi bevétele nincs az embernek, akkor nem tudja fizetni, de az életmentõ beavatkozásokat elvégzik és ügyeleti ellátást is kap az illetõ.

Ha most kezdtem egy munkahelyen, de nem illik az igényeimhez és 30 napos felmondási idő van, de nincs próbaidő, akkor hogyan tudnám elérni, hogy pereskedés nélkül kirúgjanak vagy felmondhassak?

Telefonos munka egyébként.

Legjobb válasz: Ha a szerzõdésedben nincsen próbaidõ megszabva, akkor a munka törvénykönyve szerinti 30 nap érvényes, mint próbaidõ. Ez alatt felmondhatsz egyik napról a másikra is. A próbaidõtõl a munkáltató nem tekinthet el egyoldalúan, hiszen neked is jár.

Ha a szerzõdésedben nincsen próbaidõ megszabva, akkor a munka törvénykönyve szerinti 30 nap érvényes, mint próbaidõ. Ez alatt felmondhatsz egyik napról a másikra is. A próbaidõtõl a munkáltató nem tekinthet el egyoldalúan, hiszen neked is jár.
A kérdező hozzászólása: Áh köszönöm szépen!
Elsõ vagyok. Tévedtem, nem kötelezõ a próbaidõ. Mondjuk én tutira kikötöttem volna, mielõtt aláírom a szerzõdést. Elég rizikós leszerzõdni valahová úgy, hogy nincs lehetõséged dobbantani, ha már az elsõ héten rájössz, hogy nem az eseted.
Szimplán közlöd vele hogy nem kivánsz tovább itt dolgozni indokolni nem kell semmi köze hozzá oszt kész.
Ha nincs a munkaszerzõdésedben próbaidõ kikötés, akkor nincs is próbaidõ. Ebben az esetben, ha felmondasz, akkor 30 nap felmondási idõ van, aminek ledolgozásához ragaszkodhat a munkáltató. Ha igényt tart rá, és Te mégsem dolgozod le, akkor a felmondási idõre járó béredet - mint "kártérítést" - jogosan követeli rajtad a munkáltatód, mivel jogellenesen szünteted meg a munkaviszonyodat. Amit ajánlok: Beszéld meg a dolgot a munkáltatóddal, hogy Neked nem jön be, és ne fárasszátok még egymást 30 napig. Ha rögtön elenged, akkor azt írásban is erõsítse meg, nehogy késõbb letagadja.
ki kell lépni a faszba
Sziasztok én is így jártam csak pályakezdõ vagoyk, és a Fõnököm nem hajlandó közös megegyezéssel elengedni, már örületbe kerget mert kaptam egy ezerszer jobb és biztosabb munkalehetõsséget de kb 1 hetem van rá, a flemondásomat másodszor ne mírta alá... Nem tarthat itt erõszakkal mert már lassan úgy érzem.... nincsvalami kiskapu?
A kérdező hozzászólása: http://www.ommf.gov.hu/index.html?akt_menu=206 én velük beszéltem telefonon, nagyon kedvesek és segítõkészek voltak, írtam emailt és másnap már fel is hívtak, õk tudnának segíteni ha lehet
A hozzá hasonló önimádó ripacsokat senki nem szereti, de ha ez téged nem zavar... akkor azt csinálsz, amit akarsz. :)
Én ezt nagyon nem bírom. Se férfinél, se nõnél. Én magamban nevetek az ilyen embereken és azt érzem, hogy ez milyen gáz. De ha így érzed jól magad, élj így, hiszen magadnak élsz és nem mások megelégedésére. Ártani nem ártol vele.
Igen ciki, feltûnési viszketegsègnek hívják.
meg szoktam nézni az ilyeneket, ha tényleg jól néznek ki, nem csak azt képzelik magukról, aztán utána mindig röhögünk rajtuk, ha nem látják. ha nem veszik észre magukat, az már az õ gondjuk... Mondjuk, attól függ, milyen közegben dolgozol, pl. egy irodában csupasz felsõtesttel mászkálsz, akkor tuti kiröhögnak
Olyan lehet ez, mint a lányokkal. Ha a csöcse segge folyton kint van, azzal nem lesz vonzóbb a szememben. A sejtetés többet ér és persze az aranyosság.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!