Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs meg (2611 db)

Mi van akkor, ha nincs meg a napi fél liter tej/tápszer bevitel?

7hónapos a fiam,és reggel és este szopizik már csak,meg éjjel 1-2x,de akkor inkább csak azon alszik el,nem nagyon eszik.És mérem,mert kiváncsi voltam pont emiatt hogy megvan e,de nem mindig van meg a fél liter,nagy baj ez?Mi lehet emiatt ha nincs meg?Tejtermékeket ugye még nem eszik,néha rizspépet szoktam neki adni,de nemtudom az pórolja e egyáltalán,meg nagyritkán szokott csak azt is enni.

Legjobb válasz: szerintem semmi nincs ha nincs mega fél l

szerintem semmi nincs ha nincs mega fél l
Ez nem gond már ilyen "nagy " babánál. Ha napközben eszik szépen, gyarapszik, hízik, akkor nem gond. Inni is adjál neki sokat, a folyadékbevitelnél az is számit. nyugodtan adj neki uzsonnára, 10 óraira tejpépet, rizspépet gyümivel keverve! Szeretik nagyon és egészséges is!
A tejital még nagyobb babánál is fontos. Az én fiam 10 hónaposan csinálta ezt, mint a te babód, azonnal becseréltem az esti szopit Ha-s tápszerre. Aztán egy hónap múlva a reggelit is és mivel este jól lakott, éjjel nem is ébred azóta. De tejpépet is adhatsz neki, ugyanaz. Az is tápszerből van. Az én fiam nem fogadta el a pépet. Csőrősből issza a tápi-tejcit. Most 14 hónapos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.Szereti a tejpépet/rizspépet, de ritkán eszik.Amúgy naponta még fél liter folyadékot megiszik.

Mit tegyek ha nincs meg az Ncore-os torrent?

Letöltöttem pár játékot...És Új Windows van a gépemen, vagyis az előző windows-ban a torrentek elvesztek...Kitörölhetem a játék telepítőket a gépemen, vagy ne?

Legjobb válasz: Nézd meg a seed kötelezettségeidet (HnR menü), ha nincs köztük akkor törölheted. Ha ott vannak, akkor szedd le megint a torrent fájlokat, a játék telepítõket meg könyvtárszerkezetestõl másold a torrent kliensed cél mappájába, majd indítsd el a torrent fájlokat, így folytatódhat a seed, anélkül, hogy újra le kéne szedni õket.

Nézd meg a seed kötelezettségeidet (HnR menü), ha nincs köztük akkor törölheted. Ha ott vannak, akkor szedd le megint a torrent fájlokat, a játék telepítõket meg könyvtárszerkezetestõl másold a torrent kliensed cél mappájába, majd indítsd el a torrent fájlokat, így folytatódhat a seed, anélkül, hogy újra le kéne szedni õket.
Ha az aktivitásban még vannak ott amit seedelni kell, töltsd le ismét.Vagy ha meg van a helyén a film vagy bármi , akkor csak ellenõrzi és seedeli.

Csak ez a szemét SZTE nem ad semmi papírt, ha nincs meg a nyelvvizsgám?

Mindenhol, még némely OKJ-s képzésen is van záróünnepély, ahol elbúcsúztatják a sikeresen vizsgázókat, mindenki részt vehet rajta. A SZTE-n nem áll módjukban papírkákat nyomtatni, ha nincs meg az előírt nyelvvizsga, és részt sem lehet venni a diplomaosztón.

Legjobb válasz: Lehet én gondolom rosszul, de: - ha kapsz igazolást, de nincs nyelvvizsgád, azzal ugyanúgy kitörölheted, nem dolgozhatsz ebben a munkakörben, akkor miért akkora probléma, ha nem adnak? - nincs nyelvvizsgád, így nem kapsz diplomát, akkor miért vagy felháborodva, ha nem mehetsz el a DIPLOMAOSZTÓra? Majd elmész, ha megcsináltad a nyelvvizsgád.

Lehet én gondolom rosszul, de: - ha kapsz igazolást, de nincs nyelvvizsgád, azzal ugyanúgy kitörölheted, nem dolgozhatsz ebben a munkakörben, akkor miért akkora probléma, ha nem adnak? - nincs nyelvvizsgád, így nem kapsz diplomát, akkor miért vagy felháborodva, ha nem mehetsz el a DIPLOMAOSZTÓra? Majd elmész, ha megcsináltad a nyelvvizsgád.
szerintem teljesen jogos.
Nos arról hogy sikeres államvizsgát tett valaki, jogszabályilag kötelezõ kiadni az igazolást, nem opcionális az egyetemeknek. Tehát az igazolás jár. Ami nem biztos hogy papírka csak..van akinek már ez is elég egy ideig, hogy tovább tudjon lépni az életben, pl. benne van a tan szerzõdésében hogy ezt ekkorra, a nyelvvizsgát és azzal a diplomát meg amakkorra kell..sok helyzet lehet amikor hasznos az igazolás is.. Az már más kérdés hogy az egyetem diploma osztót tart és igazolás osztót nem..ehhez joguk van, ez tényleg intézményenként más és más.
úristen, milyen szemétség! nem teljesíted az elõírásokat és a feltételeket, és még neked sír a szád... mégis mire fel vagy elégedetlen?
Valahogy nem tudom elhinni, hogy valaki 15 év alatt nem tud letenni egy nyelvvizsgát. Egyetemen is vannak nyelvi órák, persze tudom, olyan is van, amiért fizetni kell, de kötelezõ olyat is biztosítani, ami ingyenes. A vizsgadíjra pedig 5 év alatt meg lehet spórolni a pénzt. Barátnõmnek 7 testvére van, kutya körülmények között éltek, 2 felsõfokúja van, soha nem járt fizetõs tanfolyamra, nem zseni, kapott ugyan szociális ösztöndíjat és Bursát is, de azt hazaadta egy az egyben, egyetem alatt koliban lakott, diákmunkázott, ebbõl fizette az összes költségét, jogon summa cum laudéval diplomázott. Szóval szerintem az emberek 95%-a, aki emiatt nem kap diplomát csak magának köszönheti, vannak kivételek, de az ritka.
Errõl már hallottam én is. Bár a többi egyetemnek is így kéne tenni, ha ez az elõírás.
Erre sokan nem gondolnak! Mármint hogy kéne a kf. ny.vizsga is a diplomához. Aztán meg "beragad" a diplomájuk.
A kérdező hozzászólása: Nem tehettem meg hogy nyelvvizsgázzam. Ennyi. Nem az hiányzik, hogy egy valag képet tölthessek fel, és oszthassak meg a diplomaosztómról, vagy hogy legyezhessem magam a munkáltató elõtt a diplomának még nem minõsülõ oklevéllel, csak a gesztus hiányzik. A karunknak megvoltak a maga szeszélyei, amihez ha nem tartottuk magunkat pórul jártunk. Fõleg anyagilag. Szóval ha valamit például a határidõ után nyújtottunk be, vagy elcsúsztunk, vagy etr hiba stb. azok után szépen nyitogathattuk a pénztárcát, mert meg kell fizetni a To-s plusz egér kattintásait. Mint mindenhol máshol tehát itt is mindenki igyekezett tartani magát az intézmény elõírásaihoz, szeszélyeihez, tanultunk is mint a güzü, és sikerült, és igen.. jól esett volna legalább egy pecsét a wc papíron ami azt mutatja hogy végeztem.
mit végeztél el SZTE-n?
Kedves elõttem szóló..miért pont 15 év alatt ?? Amit leírtál a jogász nagycsaládban felnövõ barátnõdrõl nehezen hihetõ, ha igaz akkor õ az nagyon ritka kivétel..inkább csoda számba megy..ez a csoda képesség az emberek közül millióból egynek adatik meg.... Egyetemen nem csak közvetlenül középiskolából mennek az emberek hahó..sok korosztály tanul felsõoktatásban még. Attól hogy neked van nyelvvizsgád és nem tartottad nehéznek és természetes volt számodra hogy ez is csak egy tantárgy amit tanulsz haladsz vele..és egyszer csak levizsgázol.. De egy picit olvass már utána a pszicholingvisztikának ezt és megérted miért olyan nehéz rengeteg embernek..mert egy képesség, nem születünk egyformának..egyik oldalról, mások oldalról meg neuron kapcsolatok amik 14 éves korig alakulnak ki..tehát aki eddig nem tanult normális szinten az anyanyelvén kívül más idegen nyelvet az utána már csak mechanikusan fog..és vért izzad vele 99, ö%-ban..na tudod ezért kínlódik a nyelvvizsgával annyi ember..
Nézd, a diploma feltétele egy nyelvvizsga. Ha ez nincsen meg, nincsen diploma. Egyéni szociális probléma, hogy miért nincsen. Nem szemét az SZTE, mivel nem teljesítetted a feltételeket, emiatt semmi keresni valód sincs a diplomaosztón. Majd, ha bemutatsz egy sikeres nyelvvizsgát, akkor majd örülhetsz. Különben nem világos, hogy miért diplomázáskor jössz rá, hogy nyelvvizsga kéne, nem hiszem el, hogy eddig nem volt rá lehetõséged. Mikor befejeztem a gimit, akkor már 2 középfokúm volt, mindkettõt emelt érettségivel szedtem össze, így ingyen le tudtam tenni, németes tagozatra jártam, az könnyen ment, angolul relatíve itthon tanultam meg. A lehetõségek adottak, csak úgy tûnik egyszerûbb sírni, meg panaszkodni.
Majd leteszi a kérdezõ a ny.vizsgát. Fél év v. eg yé vmúlva. Valamilyen nyelvet csak tanult még anno a középsuliban, amibõl össze tud szedni egy középfokút.-
Sõt, ny.vizsgát még úgy is le lehet tenni, hogy két "részlet"-ben. Vagyis nem kell letenni egyszerre a szóbelit meg az írásbelit. Mert régen még olyan sem volt.
Nekem most a gimi elvégzése után van már két nyelvvizsgám, az egyik emelt miatt, de van. Ha nem akarsz fizetni így is megcsinálhattad volna. Elõbb kellett volna gondolkodj...
A kérdező hozzászólása: Van már egy középfokú komplexem korábbról, de nem elég, még egy másik nyelvbõl is kérnek hozzá. (ma) Sajnos nem voltak a karon ingyenes nyelvkurzusok, így ez nem ment. Most viszont találtam néhány eu ált. támogatott nyelvkurzust. Csak azért írom le, hátha mást is érint a nyelvvizsga probléma. http://olasznyelviskola.studioitalia.hu/90_oras_nyelvtanfoly..


Valaki, Skype-ra hogy kéne regisztrálnom ha nincs meg a program hozzá?

Legjobb válasz: ha nincs skypod, nem tudsz regisztrálni. És amúgy minek a regisztrálás, ha nincs programod hozzá?

ha nincs skypod, nem tudsz regisztrálni. És amúgy minek a regisztrálás, ha nincs programod hozzá?
a skype.com oldalon. de program nélkül nem sok értelme van...

Egy papírom sincs meg a régebbi munkahelyeimről, az egészségügyi könyvem sem. Most szeretnék gyes után munkába állni. Ha nincsenek meg az irataim, az baj?

Legjobb válasz: Nem adtak papírt, vagy nincs meg? Ha nem adtak, akkor lehet, hogy be sem voltál jelentve? Ezt a munkaügyi felügyelõségnél telefonon megmondják neked, be voltál -e jelentve. Azt sajnos nem tudom, mit tegyél, ha te vesztetted el, hátha más tud rá választ.

Nem adtak papírt, vagy nincs meg? Ha nem adtak, akkor lehet, hogy be sem voltál jelentve? Ezt a munkaügyi felügyelõségnél telefonon megmondják neked, be voltál -e jelentve. Azt sajnos nem tudom, mit tegyél, ha te vesztetted el, hátha más tud rá választ.
rózsaszín kiskönyvet adnak újat , az nem baj.

Ha nincs meg a garancia papír semmit sem lehet tenni?

A media markt-ban lett véve egy hajvasaló, ami meghibásodott. Sajnos nincs meg a gari papírja, így már sehogy sem cserélik ki igaz? Vagy, valaki tud Budapesten valami elektronikai boltot ahol meg tudják csinálni, nem túl vészes áron? Előre is köszi a választ!:)

Legjobb válasz: Tudom, hogy nem érdemes, de az a gond, hogy nem az enyém. Pont nálam sikerült tönkremennie, pedig vigyáztam rá. A lány akitõl kölcsönkértem azt mondta nincs meg még a doboza sem, se a nyugta, se semmi. Javíttatni talán még mindig sikerül olcsóbban, mint újat venni, felesleges is volt a kérdés, de gondoltam hátha van valami kiskapu. Azért nagyon köszönöm a válaszodat! :)

A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem érdemes, de az a gond, hogy nem az enyém. Pont nálam sikerült tönkremennie, pedig vigyáztam rá. A lány akitõl kölcsönkértem azt mondta nincs meg még a doboza sem, se a nyugta, se semmi. Javíttatni talán még mindig sikerül olcsóbban, mint újat venni, felesleges is volt a kérdés, de gondoltam hátha van valami kiskapu. Azért nagyon köszönöm a válaszodat! :)

Hogyan tudok megnyitni egy rar fájlt, ha nincs meg az egész?

Elkezdtem letölteni egy 16Gbos fájlt de csak a 87%a jött le, így a winrar nem tudja megnyitni. A csomagban sok különálló fájl van. Hogyan tudnám mégis kiszedni azokat amik már letöltöttek?

Legjobb válasz: Sehogy, mert amíg nincs meg az egész, addig fájlokat sem tudsz kiszedni belõle, ha jól tudom. Tehát ha a fele megvan akkor sem tudsz kicsomagolni belõle semmit, pláne ha torrenttel szeded le, mert akkor nem is biztos hogy egybefüggõen jött le a 87 %, hanem mondjuk 12 "lyuk" van a RAR-ban és így végképp nem tud vele mit kezdeni a tömörítõ...

Sehogy, mert amíg nincs meg az egész, addig fájlokat sem tudsz kiszedni belõle, ha jól tudom. Tehát ha a fele megvan akkor sem tudsz kicsomagolni belõle semmit, pláne ha torrenttel szeded le, mert akkor nem is biztos hogy egybefüggõen jött le a 87 %, hanem mondjuk 12 "lyuk" van a RAR-ban és így végképp nem tud vele mit kezdeni a tömörítõ...
A WinRAR-ban a javítás funkció egy szép nagy elsõsegélydoboz az eszköztáron, de ha végignézed a menüt, ott is megtalálod, csak akarnod kell. De ha TAR, akkor inkább guglizz "TAR repair"-re.
A kérdező hozzászólása: De szerintem senkinek sincsen meg a vége. Pár óra alatt leszedte a 85%át és már napok óta csak pár kbal jön.
most épp nincs annyi seeder, de ez változni szokott, nem lesz az 3 hét meg 12 kb/sec. Várni kell, ez a torrent hátránya...
A kérdező hozzászólása: Ráadásul nem is rar hanem .tar azt sem tudom, hogy az micsoda. De amúgy tölt le csak 12kb/s el és azt írja, hogy 3 hét. Annyit meg nem akarok várni.
a javítás opcióhoz eleve úgy kell tömöríteni, hogy ez lehetséges legyen, de a RAR fájlokat nem így szokták megcsinálni. Van rá 1% esélyed, próbáld ki...
A kérdező hozzászólása: Nem mert nem tudom, hogy hol van, de jól hangzik. Leírnád, hogy hol van? Gondolom nyitok egy winrarrt és abban megkeresem a kibontani kívánt fájlt aztán rákattintok, hogy .?.?.?...
A WinRAR javítási opcióját próbáltad már?
A kérdező hozzászólása: de az a 16Gb csupa kép. Biztosan ki lehet szedni valahogyan. Nem igaz, hogy 13% miatt ne tudjam kinyitni. Valamilyen másik programmal vagy átírni valamire a kiterjesztését, vagy akárhogy.
Nemtudod megnyitni mivel a fájlokat torrent nem külön külön szedi le hanem folyamatosan mindegyiket szeletekben .

Ez tenyleg ugy van, hogy nincs mindig olyan, hogy valaki tetszik valakinek? Lehet, hogy valaki tenyleg nem tetszik senkinek sem, ha nincs meg benne egyetlen ferfias tulajdonsag sem?

Van.olyan aki senkinek sem tetszik, mert nincs benne semmi vonzo. Ezt irta egy srac ma, sajnos lehet igaza van, en bun ronda srac vagyok, de sajnos lehet forever alone leszek 51 visazautasitassal.

Legjobb válasz: Áh... Szerintem ez hozzáállás kérdése. És a "ronda" srácoknak tényleg tök könnyû dolga van, mert a mai világban az számít hogy nézel ki. Minden "ronda srác" elmehet vágatni egy jó frizurát, használhat arctisztító termékeket, dezodort, figyelhet a megjelenésére, viselkedhet kulturáltan és jólnevelten, lehet igényes, és (akár a turiban, olcsón) ki lehet fogni jó cuccokat. És edzeni is lehet, el lehet menni futni, fekvõtámaszozni, hasazni otthon is lehet, a mama régi szarjait emelgetve súlyzóként... Ha ezeket elkezdi a srác, és nem áll le depizni, akkor jobban fog kinézni testileg, és emiatt nagyobb lesz az önbizalma... Emiatt kevésbé érzi magát rondának. Én ezt gondolom. :) De ha még mindig kétséged van, küldj magadról egy képet, mert felkeltette az érdeklõdésem, hogy hogy nézel ki, ha így állsz a dolgokhoz...

Áh... Szerintem ez hozzáállás kérdése. És a "ronda" srácoknak tényleg tök könnyû dolga van, mert a mai világban az számít hogy nézel ki. Minden "ronda srác" elmehet vágatni egy jó frizurát, használhat arctisztító termékeket, dezodort, figyelhet a megjelenésére, viselkedhet kulturáltan és jólnevelten, lehet igényes, és (akár a turiban, olcsón) ki lehet fogni jó cuccokat. És edzeni is lehet, el lehet menni futni, fekvõtámaszozni, hasazni otthon is lehet, a mama régi szarjait emelgetve súlyzóként... Ha ezeket elkezdi a srác, és nem áll le depizni, akkor jobban fog kinézni testileg, és emiatt nagyobb lesz az önbizalma... Emiatt kevésbé érzi magát rondának. Én ezt gondolom. :) De ha még mindig kétséged van, küldj magadról egy képet, mert felkeltette az érdeklõdésem, hogy hogy nézel ki, ha így állsz a dolgokhoz...

30 évesnek, milyen szakképzési lehetőségek vannak, levelezőn vagy estin olcsón, vagy ingyen Budapeste, ha nincs még szakmája?

Legjobb válasz: Szia Akárhány éves is vagy, ha megvan az érettségid, de se okj-s szakmád se diplomád nincs még akkor ingyenesen beiratkozhatsz bármelyik intézménybe amelyik okj-st indít. Én így tudom. Úgyhogy olyan képzést szerezhetsz amilyet csak szeretnél. http://www.perfekt.hu/kepzesek?gclid=CJOf89fP26MCFQ4EZgodsSC.. http://szki.kotk.hu/valaszthato-szakkepesitesek-2010-2011 stb. rengeteg iskola indít képzést. Nézz körül az interneten, és ha megtaláltad ami érdekel, érdeklõdj telefonon.

Szia Akárhány éves is vagy, ha megvan az érettségid, de se okj-s szakmád se diplomád nincs még akkor ingyenesen beiratkozhatsz bármelyik intézménybe amelyik okj-st indít. Én így tudom. Úgyhogy olyan képzést szerezhetsz amilyet csak szeretnél. http://www.perfekt.hu/kepzesek?gclid=CJOf89fP26MCFQ4EZgodsSC.. http://szki.kotk.hu/valaszthato-szakkepesitesek-2010-2011 stb. rengeteg iskola indít képzést. Nézz körül az interneten, és ha megtaláltad ami érdekel, érdeklõdj telefonon.

Ha nincs meg a babának mindene mire megszületne (anyagi okok miatt: babakocsira gondoltam) akkor, ilyenkor mi a helyzet?

Úgy hallottam, hogy születés után kijön a véd?n? és megnézi a körülményeket,...és ha nem találja megfelel?nek akkor nem nevelheted a picit. De nálunk minden más meg van,csak még a babakocsi nem.Amit 2-3 hét múlva tudnánk megvenni.Segítsetek,mert én már tiszta ideges vagyok!A párom hirtelen lett munkanélküli és sehogy nem tudjuk megvenni egyb?l. 38+6 kismama

Legjobb válasz: A védõnõ már a szülés elõtt kimegy a lakást megnézni, hogy haza lehet-e vinni a kisbabát. Én szociális területen dolgozom, ezért látom, hová nem engednek haza egy kisbabát. Ha nektek csak babakocsitok nincs, az nem kizáró tzényezõ egyáltalán! Ahol nincs víz, fûtés, ablak, fal (!!!) azokba a házakba nem engedik haza a csecsemõket. Ne aggódj, mehet a babád haza veled együtt :)

A védõnõ már a szülés elõtt kimegy a lakást megnézni, hogy haza lehet-e vinni a kisbabát. Én szociális területen dolgozom, ezért látom, hová nem engednek haza egy kisbabát. Ha nektek csak babakocsitok nincs, az nem kizáró tzényezõ egyáltalán! Ahol nincs víz, fûtés, ablak, fal (!!!) azokba a házakba nem engedik haza a csecsemõket. Ne aggódj, mehet a babád haza veled együtt :)
Nem tudok kitõl hallottad, de az egy idióta.Ne ülj fel mindenféle szamárságnak.A gyereket csak nyomós indokkal lehet családból kiemelni( bántalmazás, elhanyagolás stb.)
öcsémnek se babakocsi, se kiságy nem volt, anyám tanult belõlem, én is ezek használata nélkül nõttem fel(volt, de nem tudtak belerakni, mert üvöltöttem állitolag) tökéletesen elvolt a nagy franciaágyon, meg a hordozóban, ami egyben autosülés meg etetõszék is volt védõnõ annyit nézett, hogy normális helyre kerül-e, utána meg hogy fejlõdik-e rendesen
Ezt komolyan gondolod? Gondolod, hogy egy putriban mindenkinek megvan minden? Mégis nevelhetik a kölyköket. És ha valaki nem használ babakocsit, akkor nem lehet gyereke? Valóban kijön a védõnõ, megnézi a babát, hogy egészséges-e, segít az ellátásában, és ellát tanácsokkal. Nem a pénztárcában turkál. Megnézi a szociális, és higiéniás dolgokat, milyen helyre kerül a gyerek, van-e fürdõszoba, stb. (de ha nincs, akkor sem veszik el. hány olyan xsalád él Mo-n, akinek nincs ilyen, és van gyereke.
He-he, nálunk ágya nem volt. Az utazóágyban aludt. És nem anyagi okok miatt, hanem mert apa akarta neki megcsinálni, de nem készült el... A babakocsi nem KELL a gyerekneveléshez. Anélkül is fel lehet nevelni a gyereket, szóval a védõnõ semmit nem fog szólni, ne aggódj. Igazából a gyerekneveléshez semmi felszerelés nem KELL, hiszen anyatej van, na jó, talán minimális mennyiségû ruha és fûtött helyiség, ezen kivül tényleg semmi más nem KELL.
Egy babakocsi hiány nem kizáró ok, a bébit kb. 2 hetes koráig (más szerint 1 hónap) nem is szabad még nagyon"sétáltatni", max. nyitott ablak elõtt altatni picit. Putriban csótányok szaladgálnak....na, az már cinkesebb...
Nekem majdnem babakocsi nem lett. Kedves, ismerõs, jóbarát házaspár ígérte nekünk, hogy a sajátjukat odaadják nekünk ajándékba, mert az õ gyerekük már kinõtte. Ígérgették, ígérgették nagyon sokáig, én meg már tiszta ideg voltam. Ott tartottam, hogy mindegy, milyet, csak rábökök egyre a Vaterán és vegyük meg, csak legyen már... De a férjem nem akarta õket megsérteni azzal, hogy akkor megköszönjük a felajánlást, de mégse kérjük. 35 hetes voltam, mire végül vették a fáradtságot és ideadták. Pár nap múlva megszültem... A babakocsit a kicsi kéthetes korában használtuk elõször. Azonnal vettünk egy másikat, mert ez a lengyel batár rohadt nehéz és irányíthatatlan. :-((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek.Nagyon rendesek vagytok.Nagyon szépen megköszönném.Az nem gond, ha én Debrecen környékén lakom?Tehát elég messze Pesttõl.Megnyugodtam, hogy akkor nem lehet semmi gond.A pici nekünk nagyon fontos.De melyik anyának nem?
merre laksz?nekem lenne egy használaton kívüli Roan márkáju mózeskosaras babakocsim, amit szívesen odaadnék.ha érdekel itt jelezz, mert az emailemet csak ritkán tudom megnézni.Pest megyében lakom:Taksonyban.
én ismerek olyat, aki nem kiságyban altatta a babát, hanem a földön egy párnán.....:) )) nem vették el tõle.
14:47 vagyok. Szülési segély, valahogy így hívják azt, amit az önkormányzat ad. Szoc.osztályon kell igényelni, semmi extra nincs hozzá, csakhogy Te a kerületben lakjál 1-2 éve. (mikor, milyen néven, hol született a baba - csak majd a szül. anyakönyvi kiv. kell - ha jól emlékszem, meg a lakcímkártyád, meg a picié - és ez is érkezik egy hónapon belül)
A kórházban jön majd valaki, aki a papírügyeket intézi. Õk hivatalból indítják a TAJ kártyát (kb. 1 éve még be lehetett menni az OEP-be ezért). Na most, amíg kórházban vagy, már a párod intézheti az anyakönyvi kivonatot, és a lakcímkártyát a kórház területileg illetékes okmányirodájában (tehát nem a Te lakcímed szerinti okm.irodában. Ezt a dolgot is a kórház indítja. A TAJ kártyát 1-2 hét alatt postán kapod. Ezzel tudod intézni a többit TGYES-t, Anyaságit, Családi pótlékot (én vállalkozó voltam, tehát ha valaki a normál menetet tudja, akkor írja meg, mert nekünk nagyon sok mindent kellett önállóan intézni - formanyomtatványok, személyes vagy posta, OEP, MÁK). Igazából az egész kb. 1 hónap alatt megvan, és kapod is a pénzt. Azt, hogy Tanácsadáson hányszor voltál, a kórházi papírodra is ráírják majd, azt kell majd ide-oda elküldeni. De légy nyugodt, több kórházból is hallottam, hogy nagyon szépen összerendezett listát kapsz, hogy mit hogyan kell elintézni. De ilyen lista elvileg a védõnõdnél is van. (Én pesti vagyok, itt az kerületi "segély" is van -a mi kerületünkben 22 ezer forint- ha gondolod, azt is igényeld, a védõnõnél kérdezz rá!) Különben az ilyen babás oldalaknál is jól összeszedik az intézendõk listáját, nézz körbe :)
Ja, és a lényeget majd elfelejtettem: születés után tényleg kijön a védõnõ és a gyerekorvos is a kicsihez, hazaérkezés után ha lehet, még aznap. Megvizsgálják a kicsit és ellátnak tanácsokkal. Természetesen a terepet is felmérik, de nem ez a látogatás célja és értelme. A babakocsi nem a gyereknevelés elengedhetetlen feltétele, mint ahogy a külön szoba sem. Ne aggódj! Könnyû szülést!
Így van. Mi pl 20 ezerért vettünk a neten Peg perego babakocsit, olyat ami újonnan a boltban minimum 80 ezer vagy még több ltt volna. Semmi hibája azon kívül, hogy nem az én babám az elsõ, aki benne fekszik.
ez hülyeség, mint már írták. amúgy nagyon jó állapotú használt babakocsikat lehet találni a neten, teszveszen vagy vaterán, a bolti rár töredékéért. nézz ot tkörül, nem kell 60 ezres babakocsit venni, mi 12-ért vettük a mózesest, és tökéletes volt.
Én gyermek és ifjúságvédõnek tanulok:) Nyugi nem veszik el a babát:) Erre jogi szabályok vannak: *A család többirányú támogatását szolgálják a különbözõ családsegítõ rendszerek: pl. gyes, gyed, kérhetsz segélyezést is:) *A gyermekehet CSAK akkor lehet kiemelni a családból, ha a többoldalú támogatás ellenére, nem szüntethetõk meg a veszélyeztetõ tényezõk(elhanyagolás, bántalmazás)!! Szal., nyugodj meg, semmiképpen nem veszik el!! A gyermekvédelemben mindig az az elsõ cél hogy a gyermek a családban maradhasson. Vagy ha kiemelik a családból, akkor is az elsõdleges cél, a vérszerinti családba történõ visszagondozás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nektek is.És mennyi idõ volt mire mindent elintéztetek?Tehát mire megérkezett?Mert sokszor több hónap mire folyósításra kerül.A taj számot hol kell intézni?És az anyaságinál kérni kell vmi papírt arról, hogy 4x voltam tanácsadáson?
Mi nem vagyunk házasok, mégis mindent idõben kaptunk. Le sem tagadhatnád, hogy mennyire fontos nektek a baba, ha ilyen szinte jelentéktelen dolog miatt félsz. Én elõször úgy gondoltam., hogy nem veszek babkocsit, csak hordozókendõt egy ideig. De aztán jött egy alkalmi vétel, így vettem meg. Mi szinte mindent a vateráról szereztünk be, amúgy nehezen ment volna nekünk is.
A babakocsi ügyet nagyon jól leírták elõttem hogy egyáltalán nem lényeges h van e... Én rengeteg olyan mamival találkoztam mostanában akinél csak bölcsõ van meg hordozókendõ, babakocsit nem is használnak, mert ez a trendi hogy rájuk van kötve a baba:) Szóval ne aggódj. Támogatásoknál meg tuti nincs ilyen, nekem az elõs gyerekem mikor született (2 éve) nem voltunk összeházasodva mégis 4 nap múlva már mehetett a férjem átvenni az anyaságit. Most a második babánknál már házasok voltunk, mégis 2 hét volt mire elintézõdött. Szóval nem hiszem h ettõl függene bármi is! Sok boldogságot!!
8:57-es vagyok! Én nem hallottam ilyet, hogy akik nem házasok, azoknak késõbb jönnek a támogatások. Mi sem vagyunk házasok, mégis minden idõbe megjött. Ezeket a támogatásokat csak akkor tudod intézni, ha megvan a kicsinek a TAJ száma. Minden igénylõre rá kell írni. Ha megvan az anyakönyvi kivonat, utána automatikusan kapod a TAJ számot postán. Bár ez akár több hétig is eltarthat (nekem szerencsém volt, egy hetet se kellett rá várnom). Úgyhogy ha nem kapod meg egy-két héten belül, érdemes felvenni a kapcsolatot az illetékes szervekkel, mert kicsúszhatsz az igénylési határidõkbõl.
A kérdező hozzászólása: Remélem hamarosan talál munkát, mert már nagyon idegesíti páromat, ez a munkanélküliség.Asztalos így a kisággyal szerencsére nem volt gond.Tényleg és igaz az, hogy akik nem házasok (mint mi, élettársak vagyunk), hogy nekik a családi, a gyes és az anyasági késõbb jár?És ezeket mikor kell elintézni?Illetve mennyi?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Én is csodálkoztam, de elég volt, hogy megijjedjek, mert nekem a pici mindennél fontosabb.A tisztaság, meg az ehhez hasonlók, amiket írtatok meg van.Még egyszer köszönöm.
szia !Én a Teszveszen vettem mindent :5000 babakocsi, 2000 hordozó, 4000 kiságy, matrac 3000-mind nagyon jók voltak, sportkocsit pedig most 4 hónaposan vettem újat...nem kell rengeteget költeni egy pici babára...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!