Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs lehe (1800 db)

A Nokia c6-00 vagy a nokia N97 a jobb? Mind a kettőben van Wi-fi és mind a kettőn van ingyen facebook (ha t-mobile-os)? A RIM Blackberry 9300-on van magyar nyelv? Ha nincs lehet rá teni? A sony ericsson 10x mini pro-ról mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Sok különbség nincs köztük. Mind a kettõ borzalmas egy telefon. Akár T-mobileos akár nem, ha wifin netezel akkor persze, hogy ingyen van. Ha meg a T-s ingyen facera gondolsz az meg nem telefonfüggõ.

Sok különbség nincs köztük. Mind a kettõ borzalmas egy telefon. Akár T-mobileos akár nem, ha wifin netezel akkor persze, hogy ingyen van. Ha meg a T-s ingyen facera gondolsz az meg nem telefonfüggõ.
Minden BlackBerry tud magyarul
A 8120-asom nem tudott magyarul. És nem is lehetett megoldani. Nem mint ha ez számított volna valamit is.

Ez tenyleg ugy van, hogy nincs mindig olyan, hogy valaki tetszik valakinek? Lehet, hogy valaki tenyleg nem tetszik senkinek sem, ha nincs meg benne egyetlen ferfias tulajdonsag sem?

Van.olyan aki senkinek sem tetszik, mert nincs benne semmi vonzo. Ezt irta egy srac ma, sajnos lehet igaza van, en bun ronda srac vagyok, de sajnos lehet forever alone leszek 51 visazautasitassal.

Legjobb válasz: Áh... Szerintem ez hozzáállás kérdése. És a "ronda" srácoknak tényleg tök könnyû dolga van, mert a mai világban az számít hogy nézel ki. Minden "ronda srác" elmehet vágatni egy jó frizurát, használhat arctisztító termékeket, dezodort, figyelhet a megjelenésére, viselkedhet kulturáltan és jólnevelten, lehet igényes, és (akár a turiban, olcsón) ki lehet fogni jó cuccokat. És edzeni is lehet, el lehet menni futni, fekvõtámaszozni, hasazni otthon is lehet, a mama régi szarjait emelgetve súlyzóként... Ha ezeket elkezdi a srác, és nem áll le depizni, akkor jobban fog kinézni testileg, és emiatt nagyobb lesz az önbizalma... Emiatt kevésbé érzi magát rondának. Én ezt gondolom. :) De ha még mindig kétséged van, küldj magadról egy képet, mert felkeltette az érdeklõdésem, hogy hogy nézel ki, ha így állsz a dolgokhoz...

Áh... Szerintem ez hozzáállás kérdése. És a "ronda" srácoknak tényleg tök könnyû dolga van, mert a mai világban az számít hogy nézel ki. Minden "ronda srác" elmehet vágatni egy jó frizurát, használhat arctisztító termékeket, dezodort, figyelhet a megjelenésére, viselkedhet kulturáltan és jólnevelten, lehet igényes, és (akár a turiban, olcsón) ki lehet fogni jó cuccokat. És edzeni is lehet, el lehet menni futni, fekvõtámaszozni, hasazni otthon is lehet, a mama régi szarjait emelgetve súlyzóként... Ha ezeket elkezdi a srác, és nem áll le depizni, akkor jobban fog kinézni testileg, és emiatt nagyobb lesz az önbizalma... Emiatt kevésbé érzi magát rondának. Én ezt gondolom. :) De ha még mindig kétséged van, küldj magadról egy képet, mert felkeltette az érdeklõdésem, hogy hogy nézel ki, ha így állsz a dolgokhoz...

Ha nincs olyan program amivel fel lehet törni a Facebook profilokat akkor hogy lehet, hogy a barátaimét sorban törik fel?

Legjobb válasz: Más módon is be lehet jutni egy profilba, de biztos nem a Facebook szervereinek feltörésével. Mert ugye a feltörés azt jelenti, hogy bejutnak az adatbázisba, és az ott lévõ adatokat felhasználva a tagok profilját is elérik. Ilyen pedig nincs, a FB még direkt pénzt is fizet annak aki megtalál egy biztonsági hibát és azt jelzi nekik, tehát olyan szinten biztonságos a rendszer. Ott van viszont a phishing vagy keylog, amivel a felhasználó vagy önként adja meg az adatait, vagy tõle lehallgatják valamilyen módon. Ezekkel a módszerekkel is be lehet jutni a profilba, mert sokszor maga a felhasználó a figyelmetlensége vagy hozzá nem értése miatt magától ad ki bizalmas információkat. Ha nem, akkor valamilyen módon kémprogram kerül a gépére, és a tudta nélkül mûködik. Ha a barátokat is megkérdezed, lehet akadna mindegyiknél egy közös tevékenység vagy jelenség, amibõl következtetni lehet a jelszómegszerzés módjára.

Más módon is be lehet jutni egy profilba, de biztos nem a Facebook szervereinek feltörésével. Mert ugye a feltörés azt jelenti, hogy bejutnak az adatbázisba, és az ott lévõ adatokat felhasználva a tagok profilját is elérik. Ilyen pedig nincs, a FB még direkt pénzt is fizet annak aki megtalál egy biztonsági hibát és azt jelzi nekik, tehát olyan szinten biztonságos a rendszer. Ott van viszont a phishing vagy keylog, amivel a felhasználó vagy önként adja meg az adatait, vagy tõle lehallgatják valamilyen módon. Ezekkel a módszerekkel is be lehet jutni a profilba, mert sokszor maga a felhasználó a figyelmetlensége vagy hozzá nem értése miatt magától ad ki bizalmas információkat. Ha nem, akkor valamilyen módon kémprogram kerül a gépére, és a tudta nélkül mûködik. Ha a barátokat is megkérdezed, lehet akadna mindegyiknél egy közös tevékenység vagy jelenség, amibõl következtetni lehet a jelszómegszerzés módjára.
A jelszavak ellopására vannak programok, de ezt nem igazán szokták feltörésnek nevezni, ahogyan azt sem, ha valakinek 1234 a jelszava. Természetesen nem kikezdhetetlen a Facebook védelme, de egy kattintós mûködõ programot nem fogsz hozzá találni, megfelelõ tudás nélkül kivitelezhetetlen...
Így van. Elõttem szépen leírták. Elég egy kamu oldal, ami igazinak látszik, beírod a neved és a jelszavad és már el is lopták. Ez sem feltörés...
Vannak akik kifejezetten erre szakosodtak és simán feltörnek egy facebook fiókot. Ilyen pl a Facebook feltörés "Numero 1" módszer is. Gyakran kell jelszót változtatni, ennyi!
Nem a profilt törik fel, hanem a barátaidat. Pl vírussal, félrevezetõ levéllel, alkalmazással, bármivel.

Fél éve nem szedek már fogamzásgátlót, de még mindig nem rendszeres a ciklusom. Befolyásolja ez a peteérésemet? Lehet, hogy nincs is peteérésem? Honnan tudom hogy nincsen, ha nincs?

Legjobb válasz: Egy ovulációs teszt megmutatja neked, hogy van-e peteérés és ha igen, akkor pontosan mikor. A gyógyszer után nekem sem volt rendszeres, meg elõtte sem soha. Ne aggódj, ha nem minden hónapban van peteérésed, mert gyógyszerrel lehet rajta segíteni. Javasolnám, hogy nõgyógyászt kérdezz meg és ha babát szeretnél ezt tedd meg minél elõbb. Én is csak vártam a semmit, nem volt pé-m és végül csak az orvosi segítség és egy ovu teszt hozott eredményt. Minden jót neked!

Egy ovulációs teszt megmutatja neked, hogy van-e peteérés és ha igen, akkor pontosan mikor. A gyógyszer után nekem sem volt rendszeres, meg elõtte sem soha. Ne aggódj, ha nem minden hónapban van peteérésed, mert gyógyszerrel lehet rajta segíteni. Javasolnám, hogy nõgyógyászt kérdezz meg és ha babát szeretnél ezt tedd meg minél elõbb. Én is csak vártam a semmit, nem volt pé-m és végül csak az orvosi segítség és egy ovu teszt hozott eredményt. Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Azt hiszem, hogy minél elöb fel hívom a dokimat!

A fogamzásgátló meggátolja a peteérést (ovuláció), de ha nincs ovuláció, akkor hogy lehet, hogy mégis menstruálunk, hisz a menstruációt az ovuláció előzi meg?

Legjobb válasz: "A tabletta célja, hogy több normál termékenységi funkciót úgy befolyásoljon, hogy a nõ 1) idõszakos meddõség vagy a spermiumok mozdulatlansága miatt nem tudjon foganni, és/vagy 2) ne tudja kihordani a terhességét (korai abortusz). Ezt a folyamatot többféle módon elõ lehet idézni. 1. Az ovuláció leállításával: Mikor petesejt érik, az agyalapi mirigy hormonokat termel, melyek a petefészkeket stimulálják a pete érlelésére és kilökésére. A kombinált tabletta általáb!n az agyalapi mirigy ezen hormonjainak kiválasztását állítja le, így nem lökõdik ki petesejt a petefészekbõl, tehát terhesség sem jöhet létre. Ha nincs megtermékenyíthetõ petesejt, akkor a nõ kémiailag steril. Azonban a csak progesztogén tartalmú tabletta gyengébb hatású. Általában nem akadályozza meg az ovulációt.[1] 2. A beágyazódás megakadályozásával: A termékenység másik fontos része az a folyamat, amely során a méh nyálkahártyája felépül, megvastagszik és fennmarad. Miután megtermékenyül a petesejt, általában beágyazódik ebbe a nyálkahártyába (endometrium), ahonnan táplálékot és a létfenntartásához szükséges anyagokat szerzi. A kombinált tabletta progesztogén komponense és a csak progesztogént tartalmazó minitabletta miatt a méhnyálkahártya elvékonyodik és kiszárad, így az embrió (a nemrég megtermékenyült petesejt) nem tud beágyazódni.[2] 3. A spermiumok vándorlásának gátlásával: Az ovuláció elõtt a méhnyak vizes nyálkát termel, emlyben a spermiumok fölúsznak a petesejthez. Ez a nyálka egyben táplálja is a spermiumokat. A progesztogén hatására a nyálka besûrûsödik, ezáltal gátolja a hímivarsejtek vándorlását. MINDIG ELMARAD AZ OVULÁCIÓ? Nem. A tablettát szedõk ciklusainak 2-10%-ában van ovuláció. MI TÖRTÉNIK, HA MÉGIS VAN OVULÁCIÓ? Ha a tabletta nem akadályozza meg az ovulációt, akkor lépnek mûködésbe az egyéb mechanizmusok. A besûrüsödött méhnyaknyák megnehezíti a hímivarsejtek számára, hogy elérjenek a petesejtig. Azonban ha mégis megtermékenyül a petesejt, új élet jön létre. A hormonok hatására lassul az új élet átjutása a petevezetõn, és az embrió már túl öreg lehet ahhoz, hogy életképes legyen, mire mégis eléri az anyaméhet. ha az embrió még életképes, mikor bejut a méhbe, akkor a méhnyálkahártya éretlensége, melyet a tabletta okoz, megakadályozza a beágyazódást. Az embrió meghal és maradványai kiürülnek a következõ vérzés során, ami mellesleg nem igazi menstruáció, bár általában annak érzékelik. "

"A tabletta célja, hogy több normál termékenységi funkciót úgy befolyásoljon, hogy a nõ 1) idõszakos meddõség vagy a spermiumok mozdulatlansága miatt nem tudjon foganni, és/vagy 2) ne tudja kihordani a terhességét (korai abortusz). Ezt a folyamatot többféle módon elõ lehet idézni. 1. Az ovuláció leállításával: Mikor petesejt érik, az agyalapi mirigy hormonokat termel, melyek a petefészkeket stimulálják a pete érlelésére és kilökésére. A kombinált tabletta általáb!n az agyalapi mirigy ezen hormonjainak kiválasztását állítja le, így nem lökõdik ki petesejt a petefészekbõl, tehát terhesség sem jöhet létre. Ha nincs megtermékenyíthetõ petesejt, akkor a nõ kémiailag steril. Azonban a csak progesztogén tartalmú tabletta gyengébb hatású. Általában nem akadályozza meg az ovulációt.[1] 2. A beágyazódás megakadályozásával: A termékenység másik fontos része az a folyamat, amely során a méh nyálkahártyája felépül, megvastagszik és fennmarad. Miután megtermékenyül a petesejt, általában beágyazódik ebbe a nyálkahártyába (endometrium), ahonnan táplálékot és a létfenntartásához szükséges anyagokat szerzi. A kombinált tabletta progesztogén komponense és a csak progesztogént tartalmazó minitabletta miatt a méhnyálkahártya elvékonyodik és kiszárad, így az embrió (a nemrég megtermékenyült petesejt) nem tud beágyazódni.[2] 3. A spermiumok vándorlásának gátlásával: Az ovuláció elõtt a méhnyak vizes nyálkát termel, emlyben a spermiumok fölúsznak a petesejthez. Ez a nyálka egyben táplálja is a spermiumokat. A progesztogén hatására a nyálka besûrûsödik, ezáltal gátolja a hímivarsejtek vándorlását. MINDIG ELMARAD AZ OVULÁCIÓ? Nem. A tablettát szedõk ciklusainak 2-10%-ában van ovuláció. MI TÖRTÉNIK, HA MÉGIS VAN OVULÁCIÓ? Ha a tabletta nem akadályozza meg az ovulációt, akkor lépnek mûködésbe az egyéb mechanizmusok. A besûrüsödött méhnyaknyák megnehezíti a hímivarsejtek számára, hogy elérjenek a petesejtig. Azonban ha mégis megtermékenyül a petesejt, új élet jön létre. A hormonok hatására lassul az új élet átjutása a petevezetõn, és az embrió már túl öreg lehet ahhoz, hogy életképes legyen, mire mégis eléri az anyaméhet. ha az embrió még életképes, mikor bejut a méhbe, akkor a méhnyálkahártya éretlensége, melyet a tabletta okoz, megakadályozza a beágyazódást. Az embrió meghal és maradványai kiürülnek a következõ vérzés során, ami mellesleg nem igazi menstruáció, bár általában annak érzékelik. "
Szia! Ami a 7 napos szünetben jelentkezik az a szó klasszikus értelmében nem menstruáció. Csak "menstuáció-szerû" vérzés.
Oké, de mi okozza ezt a menstruáció szerû vérzést?Erre én is kíváncsi vagyok.
Nem feltétlen gátolja meg a peteérést! Vmi váladék is keletkezik ami gátolja a spermiumok eljutását a petéig. A menstruácio pedig a nyálkahártyának a leválása.
Ovuláció nincs, és jól mondta az elõttem szóló a nyálkahártya leválása okozza a vérzést. Kényszerített vérzés.

90 lovas autónál ha nincs hó, akkor nem lehet észrevenni hogy hátsókerék meghajtású?

Legjobb válasz: De, akkor is észre lehet venni. Legegyszerûbb megnézni a motort: ha keresztben áll, biztosan elsõkerekes. Ha hosszában, akkor meg valószínûleg hátsókerekes, de nem biztos. Viszont ha hátul van differenciálmû, elöl pedig nincs, akkor hátsókerekes. Egyébként vezetés közben is észrevehetõ a különbség, fõleg kanyarból történõ kigyorsításnál. Az elsõkerekes autó - hacsak nem cifra, függõcsapszeges vagy keresztlengõkaros felfüggesztése van - tekeri a kormánykereket, próbálja visszaforgatni egyenesbe, ezzel együtt kanyarból kifelé kicsit alulkormányzott az autó. A hátsókerekes viszont nem bántja a kormányt, száraz úton semlegesebben fordul. Egyébként meg ha hülye módon kezeled a gázt és a kuplungot, akkor 90 lóerõvel is meg lehet pörgetni a kereket száraz vagy vizes aszfalton is, nem kell hozzá hó.

De, akkor is észre lehet venni. Legegyszerûbb megnézni a motort: ha keresztben áll, biztosan elsõkerekes. Ha hosszában, akkor meg valószínûleg hátsókerekes, de nem biztos. Viszont ha hátul van differenciálmû, elöl pedig nincs, akkor hátsókerekes. Egyébként vezetés közben is észrevehetõ a különbség, fõleg kanyarból történõ kigyorsításnál. Az elsõkerekes autó - hacsak nem cifra, függõcsapszeges vagy keresztlengõkaros felfüggesztése van - tekeri a kormánykereket, próbálja visszaforgatni egyenesbe, ezzel együtt kanyarból kifelé kicsit alulkormányzott az autó. A hátsókerekes viszont nem bántja a kormányt, száraz úton semlegesebben fordul. Egyébként meg ha hülye módon kezeled a gázt és a kuplungot, akkor 90 lóerõvel is meg lehet pörgetni a kereket száraz vagy vizes aszfalton is, nem kell hozzá hó.
Szerintem úgy értette a kérdezõ, hogy csak télen veszélyes-e vele közlekedni annak akinek nincs vele tapasztalata, vizes úton is veszélyessé válhat, vissza kettõ padlógáznál is:)
kopott öreg gumival vizes saras úton még egy ladával is lehet (driftelni) és nem is kell nagyon bántani hozzá a kuplungot és a gázt

Sex után alhasi fájdalmam van, egész nap fáj utánna, miért lehet ez? Orvosnál voltam de ügyet sem vett rá, azt mondja nincs velem semmi, ha nincs akkor miért fáj? Van igy még valaki?

Legjobb válasz: Ez gyakori probléma nõknél, de több különbözõ oka is lehet. Ha nincs felfázásos problémád (akkor a pisilés is fájdalmas, és csökkent mennyiségû), és a szervi okok is kizárhatók (gondolom a nõgyógyász nem talált semmit), akkor marad az alhasi vérbõség problémája. Errõl azt írják, hogy a túlságosan felfokozott szexuális izgalom miatt van, amit nem követ kellõ intenzitású orgazmus. Ezáltal az a sok vér ott marad az alhasi erekben, és feszít. A megoldás a szexben keresendõ, meg kell találni a módját a számodra tökéletes kielégülésnek. Elõfordul, hogy valakinél a fájdalmak a szexuális élet tudattalan hárításának a jelzései. Tehát az orvosok ezzel a problémával valóban tehetetlenek...

Ez gyakori probléma nõknél, de több különbözõ oka is lehet. Ha nincs felfázásos problémád (akkor a pisilés is fájdalmas, és csökkent mennyiségû), és a szervi okok is kizárhatók (gondolom a nõgyógyász nem talált semmit), akkor marad az alhasi vérbõség problémája. Errõl azt írják, hogy a túlságosan felfokozott szexuális izgalom miatt van, amit nem követ kellõ intenzitású orgazmus. Ezáltal az a sok vér ott marad az alhasi erekben, és feszít. A megoldás a szexben keresendõ, meg kell találni a módját a számodra tökéletes kielégülésnek. Elõfordul, hogy valakinél a fájdalmak a szexuális élet tudattalan hárításának a jelzései. Tehát az orvosok ezzel a problémával valóban tehetetlenek...
túl erõs hatást mért a méhedre...Nem voltatok picit vadak? :) most komolyan. nekem akkor szokott fájni :S ti huncutok :D
A kérdező hozzászólása: tisztelt DR ha nemi életet élek akkor is nagyon fáj a hasam a hetekben már közben is fáj de amikor nem élek akkor is fáj a rák szûrésem p2-es az orvos valami olyasmit mondott hogy valami a méhemnél van egy megszakítás KÖSZÖNÖM HOGY VÁLASZOL

A kézmosást lehet helyettesíteni pl babapopsi törlő kendővel vagy vmi olyasmi nedvesített kéztörlővel vagy kéztisztító géllel? Ha nincs lehetőség víz és szappan használatára, akkor melyik a hatékonyabb?

Legjobb válasz: Ha tényleg nincs lehetõség arra,h vízzel és szappannal kezet moss, akkor én azt javaslom, hogy vannak olyan kézfertõtlenítõk, amik alkohol alapúak, víz nélkül használhatóak, és elég néhány csepp belõle. Egyesek csak úti kézfertõtlenítõnek hívják. Ezeket bármely drogériában be lehet szerezni pár 100 ft-ért. Gyakran kellett kórházba járnom idén gyakorlatra, és elõírás volt, h ilyet kell használni, mert ez hatásos. Én pl ilyet használok: http://www.higeen.hu/?q=hu/content/k%C3%A9zfert%C5%91tlen%C3.. Ezt a rossmanban vettem.

Ha tényleg nincs lehetõség arra, h vízzel és szappannal kezet moss, akkor én azt javaslom, hogy vannak olyan kézfertõtlenítõk, amik alkohol alapúak, víz nélkül használhatóak, és elég néhány csepp belõle. Egyesek csak úti kézfertõtlenítõnek hívják. Ezeket bármely drogériában be lehet szerezni pár 100 ft-ért. Gyakran kellett kórházba járnom idén gyakorlatra, és elõírás volt, h ilyet kell használni, mert ez hatásos. Én pl ilyet használok: http://www.higeen.hu/?q=hu/content/k%C3%A9zfert%C5%91tlen%C3.. Ezt a rossmanban vettem.
Talán, egyszer egyszer. De a fürdést nem helyettesítheti.
Hát igen, erre vannak a kézfertõtlenítõk. A babatörlõ semmit nem ér, mert nem fertõtlenít igazán. Ezek a fertõtlenítõ gélek meg hasznosak, de nekem herótom van, ha vízzel nem moshatom meg utána, mert mindegyik kicsit ragad, meg olyan kellemesen agresszív szaga van a legtöbbnek. :D De erre az is jó ha ilyen célra van egy üveg vized.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. vettem "uti kézfertõtlenítõt", amit belinkeltél.:)

Hogy tudok telóval msnezni, ha nincs rajta pénz? Ebuddyval lehet ilyet? Ha lehet hogy állítsam be?

Legjobb válasz: Szerintem mindkettõhöz elõ kell fizetned az internetszolgáltatásra ami pénzbe kerül mivel az msnel és az ebuddyval is adatforgalmat csinálsz így nincs rá lehetõség hogy ingyen csevegj. Kivéve ha Wifi-re képes a telód , viszont akkor keresned kell egy wifi hálózatot ...benzinkutak,kávézók,éttermek stb.

Szerintem mindkettõhöz elõ kell fizetned az internetszolgáltatásra ami pénzbe kerül mivel az msnel és az ebuddyval is adatforgalmat csinálsz így nincs rá lehetõség hogy ingyen csevegj. Kivéve ha Wifi-re képes a telód , viszont akkor keresned kell egy wifi hálózatot ...benzinkutak, kávézók, éttermek stb.
Fring névre halgató programban elvileg van minden (MSN, Skype stb.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!