Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs járni (35 db)

6 hós babámnál enyhe hipotóniát állapított meg egy dévényes gyógytornász, de nem kell kezelésre járnunk, állítólag kimozogja magától. Nem lesz baj, ha nincs kezelés?

Legjobb válasz: 3 hét múlva kell visszamennünk kontrollra. Csak most aggódom, hogy azért nem kell járnunk kezelésre, mert esetleg nem férünk bele a munkaidejébe, vagy ilyesmi.

A kérdező hozzászólása: 3 hét múlva kell visszamennünk kontrollra. Csak most aggódom, hogy azért nem kell járnunk kezelésre, mert esetleg nem férünk bele a munkaidejébe, vagy ilyesmi.
jaaaj...ne aggódj, tuti semmi baja a babádnak, ha azt mondták!!!mit csinál vagy nem csinál amúgy??
ha nagy baj lenne, biztosan ajánlaná a kezelést, még maszek alapon is. a lányom súlyosan hypotóniás volt, dec.eleje óta járunk dévényre.
Ha nem férnétek bele az idejébe, de kellene járnia a babádnak, biztosan ajánlana másik Dévényest. Mi is járunk, barátnõmék is jártak. Szerintem elég lelkiismeretesek ahhoz, hogy ilyen ürüggyel "elhajtsanak". Szóval, szerintem ne aggódj, ha azt mondta kimozogja, akkor biztosan úgy is van. Minden rendben lesz a babáddal!
A kérdező hozzászólása: Csak most kezdett forogni, meg még imbolyogva tartja magát ölben. Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok!
elsõ vagyok, az én babám is 6 hónaposan kezdett forogni...7 hós már elmúlt, még nem ül, nem mászik, nem kúszik, nem áll négykézlábra egyáltalán, de TELJESEN EGÉSZSÉGES!!! Ne aggódj, minden babának megvan a maga fejlõdési üteme!!

Ha el van törve valakinek a nagylábujja, akkor az illető tud még vele járni? Vagy ha nincs rajta terhelés akkor fáj? Törésre konkrét tünetek?

Legjobb válasz: nekem a kislábujjam tört el, nehézkesen álltam lábra. Ha eltört a lábujjad azt észreveszed :D

nekem a kislábujjam tört el, nehézkesen álltam lábra. Ha eltört a lábujjad azt észreveszed :D
A kérdező hozzászólása: koszi igy par nap utan mar rajottem h nincs eltorve :D

Ha Gyes járna, de visszamegyek dolgozni, kirúghatnak-e, ha igen és nem találok munkát, igényelhetem a gyest, ha még a kicsi nincs 3 éves?

Legjobb válasz: Már munka mellett lehet gyest kapni. Igényeld meg a gyest, és mehetsz dolgozni. Hivatalosan is lehet 8 órában dolgozni mellette.

Már munka mellett lehet gyest kapni. Igényeld meg a gyest, és mehetsz dolgozni. Hivatalosan is lehet 8 órában dolgozni mellette.
ha visszamész dolgozni, attól még (fizetésed mellett) kapod a gyes-t 3 éves koráig, és szintén 3 éves koráig tart a felmondási védelem is, azaz nem rúghatnak ki (de csak, ha határozatlan idejû munkaszerzõdésed van) további részletek itt: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Karrier..
A kérdező hozzászólása: Ha a GYED helyett GYEST kérek és mellette dolgozom, akkor jár a GYES+fizetés, vagy akkor is, ha már alapjáraton GYES jár és úgy megyek vissza napi 8 órában dolgozni? Elolvastam a cikket, de ez nem egyértelmú. - köszi!!!
Ha már gyesen vagy, simán mehetsz dolgozni, nem kell bejelentened, mert a gyes a gyerkõc 3 éves koráig jár. Ha dolgozol ha nem.


Szeretnék elmenni kunmadarasra, ha jó idő lesz. Már jártam ott sokszor motorostalálkozókra. De eddig nem volt eszembe körbe járni a területet. Ha nincs rendezvény be van zárva a kapu?

Szeretnék elmotorozni ha jó id? lesz, és nem lesz rendezvény.Hogy lehet oda bejutni ha be van zárva a kapu ? kit keressek ?

Ha kapsz egy sms-t és emiatt ment galyra a házasságod akkor a rendörség utánna tud járni hogy kié a telefonszám ha nincs benne a tudakozoban?

Legjobb válasz: Már ne is haragudj, de milyen házasság az, ami 1 SMS miatt felborul?! Azon is gondolkodj el : érdemes-e olyan ember mellett élned, aki a személyes holmijaidban turkál?! Én 34 éve élek a férjemmel boldog házasságban, de soha nem jutott eszembe turkálni sem a zsebeiben, sem a táskájában, sem a fiókjaiban, sem a telefonjában!!! De õ sem tesz ilyet!

Már ne is haragudj, de milyen házasság az, ami 1 SMS miatt felborul?! Azon is gondolkodj el : érdemes-e olyan ember mellett élned, aki a személyes holmijaidban turkál?! Én 34 éve élek a férjemmel boldog házasságban, de soha nem jutott eszembe turkálni sem a zsebeiben, sem a táskájában, sem a fiókjaiban, sem a telefonjában!!! De õ sem tesz ilyet!
Hát biztos bennem van a hiba, de nem értem... Valaki azt terjeszti anyámról, meg apámról, hogy testvérek? És emiatt anyámék házassága tönkremegy? Vagy az enyém? Mi van? :D :D Ha vannak rendõr ismerõsök akkor azok majd megmondják, hogyan lehet kidríteni. De egy magánnyomozó tuti megoldja. Hívjatok fel egyet. Én hagynám az egészet... persze nem igazán értem mi is történt...
Ha nem történt bûncselekmény - fenyegetés, zsarolás, egyéb bûncselekményre való felbújtás, stb - akkor nem fognak segíteni. Egyébként off-topik, de igazuk van a többieknek: ha egy házasság egy idegen által küldött sms-tõl tönkre tud menni, ott óriásai nagy problémák voltak a bizalom terén.
Teljesen jogos és helytálló az elõbbi két válasz. De: ha egy házasság pusztán egyetlen egy SMS-tõl megy gallyra, ott valami nagyon nagy disznóságnak kell lenni. Ha bármelyik házasfél is egyetlen SMS-re reagál, akkor úgy kell nekik, az a házasság nem volt igazi. De ilyen ügyben a rendõrség csak akkor vizsgálódik, ha azzal a bizonyos SMS-el egyszersmind bûncselekmény is megvalósult. Ugyan becsületsértés vagy rágalmazás valóban megvalósulhat egy SMS-sel, de az nem bûncselekmény, "csak" szabálysértés, és nem a rendõrség, hanem az önkormányzat hatáskörébe tartozik. Az önkormányzatnak pedig nincs arra jogosultsága, hogy telefonszámok után nyomozzon.
Hát igen, jogos az elõzõ hozzászólás! Egyébként igen, utána lehet járni... de a rendõrség nem fog, mert az, hogy tönkre ment a házasság, az nem bûncselekmény :S
Miért nem hívod fel és kérdezed meg a nevét?:) Vagy megtegyem én??:) Privátban megadod a számot megesküszöm, h felhívom és elküldöm ki az:) )
mi köze ehhez a rendõrségnek????
Ha-Ha Mi volt abban az sms-ben??? ½drágám siess haza mert megszülettek az 5-ös ikreink² Ha-Ha-HA:) ))))) Rendõrség??? Ha-ha-ha:) ))
Szóval lássuk, jól értem-e. 1. Valaki elkezdte terjeszteni szüleidrõl, hogy õk egyébként rokonok. 2. Kaptál ismeretlen számról egy SMS-t, miszerint a házastársad terjesztette ezt. 3. Emiatt megromlott a házasságotok. Nos, nem akarok ítélkezni, de itt több "érdekes" dolog is felmerült bennem. 1.: Szerinted bizonyított tény, hogy õ kezdte ezt a marhaságot terjeszteni? 2.: Ha igen, akkor gyanítom, nem csak úgy, hirtelen ötlettõl vezérelve kezdte terjeszteni, itt már régebb óta gondok lehettek, fõleg a bizalom és az összetartás terén. 3.: Rólam is terjesztenek páran marhaságokat. És? Nem izgat. Ez amolyan óvodás szintû érv. "De óvónéni, azt mondta hogy anyukám és apukám tesóóóók"... Már bocs. Maga az sms nem minõsül bûncselekménynek, csak az, ha bebizonyosodik, hogy tényleg a házastársad terjesztette. De egy biztos: neked nem fogják kiadni a számot. Ha tönkrement a házasságod, akkor sem ez az sms volt a kiváltó ok.
Kedves Kérdezõ! Legutóbbi beírásodból az tûnik ki, hogy az ismeretlen elkövetõ kedve szüleidet nem eléggé elítélhetõ, aljas módon vérrokoni kapcsolattal gyanúsítja, pontosabban rágalmazza. Ez csakugyan galád tett, de nem bûncselekmény, hanem szabálysértés. Az egyik válaszadó szerintem nagyon helyesen magándetektív közremûködését javasolja. Én is javaslom a magándetektívet.
A kérdező hozzászólása: vannak rendör ismerösei de a szolgáltato akkor sem fogja kiadni a nevet ha nem szerepel a tudakozoban!szerintem!
A kérdező hozzászólása: annyi a lényeg hogy valaki azt terjesztette hogy anyám meg apám rokoni kapcsolatban állnak!és ezt valaki elmondta sms-ben hogy ö volt az a valaki!a feleségem meg utánna akar járni a névnek!
Bocsi elõzõ vok. Itt nem azt kell elkapni, aki az smst küldte, hanem azt aki miatt tényleg tönkrement a házasság.

Lehet járni babettával ha nincs hajtásim de csak tekerem?

Hamarosan itt az autóvezet?i de addig is járkálni kell valamivel csak nincs kismotorra jogsim,viszont van egy babettám.Ha csak tekerem és nem kapcsolom be a motorját akkor mehetek vele?

Legjobb válasz: Egyszerûbb ha biciklivel mész...

Egyszerûbb ha biciklivel mész...
A kérdező hozzászólása: Nincs bringám ez gondolom világos volt.
szerintem nem
Nem, segédmotorkerékpár attól hogy tekerni is lehet.
Ne kísérletezz vele, nehogy eltiltsanak emiatt a vezetéstõl. Valahogy várd meg a jogsit, biztosítás legyen rajta és akkor mehetsz.
A babettát ha tekered, akkor kiköpöd a tüdõdet 200 m után! Volt, hogy kifogyott a benzin kölyök koromban, egyszer megpróbáltam biciklizni vele, aztán inkább toltam. Ha a rendõr megfog vele, akkor nem kifogás, hogy csak tekerted, meg fog büntetni!

Ha nincs lehetőségem járni szülés előtt felkészítőre, hol találhatok olyan dolgokat amik valóban hasznosak és használhatóak szüléskor?

Legjobb válasz: Az interneten, pl. itt (keresd a lentebbi menüpontokat): http://www.anyaleszek.hu/

Az interneten, pl. itt (keresd a lentebbi menüpontokat): http://www.anyaleszek.hu/
Én erre esküszöm..Kevésbé földhözragadt, mint más oldalak. http://www.szuleteshete.hu/index.php?id=1
Hát akkor csak egy teendõd van. A lejárt kártyát kidobni, és amint lesz pénzed újat venni.
A kérdező hozzászólása: A 20-as telóknál nincs jobb, sose engedik lejárni, a Telenor tölt rá lejáratkor és meg is hosszabbítja a kártyát 1 évvel hûségem elismeréseképpen Valaki ezt irt a mobiltelo oldalon. Ez igaz?
Ha kisebb cimlettel feltöltöd akkor is valamennyit nyersz vele, de jobban jársz a többel.Multkor én is igy jártam igaz vodánál, 1500-al tölöttem fel és csak egy honapot hosszabitották meg a 3000-nél 1 év, de ha nincs pénze az embernek akkor nincs, szóval megértem a helyzeted.
igen, nekem már töltöttek rá többször.500 ft-ot.amúgy, ha csak 1500-t teszel rá, akkor sem jár le.
A kérdező hozzászólása: akkor ha nemtöltömfel akkor raknakrá 500ftot és meghoszabodik egy évvel? vagy?
Utolsó elõtti nap töltsd fel 1500-el, akkor nyersz 30 napot, de szerintem se törlik, hanem 1 évre hosszabbitják! Én egyszer akartam hogy elvesszen, nem töltöttem, de mégis megújitották! Ez valami titkos megegyezés náluk, mert biztos jobban járnak ha ragaszkodnak az ügyfelekhez
Ja a voda az már nem ilyen, annak hiába telefonáltam néhány nap késéssel, hogy fel szeretném tölteni, nem engedték, inkább veszni hagytak egy ügyfelet

Milyen időközönként érdemes arctisztításra járni kozmetikushoz, ha nincs pattanásom, viszont sok a miteszerem (orr-áll)?

Legjobb válasz: szerintem olyan havonta, vagy másfél havonta. elmész egyszer, és a kozmetikus megfogja mondani neked h a bõrödnek milyen gyakorisággal kell az arctisztítás :) *L

szerintem olyan havonta, vagy másfél havonta. elmész egyszer, és a kozmetikus megfogja mondani neked h a bõrödnek milyen gyakorisággal kell az arctisztítás :) *L
A béna kozmetikus biztos, de vannak nagyon jók is. Ha magadnak nyomkodod ugyanugy be fog gyulladni inkább menj szakemberhez.
évszakváltásonként egyszer de inkább kérd ki a véleményét
csak kometikushoz ne..csak rosszabb lesz...mitesszereket ugy megnyomkodják hogy uténna jokis gyulladt pattanásod lesz belole..

Mit szólnátok, ha olyan oviba járna a gyereketek ahol nincs se karácsonyi ünnepség, se anyák napja?

mindenre azt mondják,hogy kicsik még. 3-4 évesek. érdesek,amikor máshova járt bölcsödébe ott megtudták tanulni a verseket,mondókákat!

Legjobb válasz: Én nagyon szomorú lennék, mert az anyák napi ünnepség hatalmas élmény az anyukának és a gyereknek is egyaránt. Az pedig, hogy kicsi még hozzá, valóban az óvónõk lustasága inkább. Az egyik kislányom sérült, ennek megfelelõ oviba járt. A 3-4 éves gyerekek közt voltak akik nem tudtak beszélni, járni, volt köztük értelmileg sérült, de hihetetlen jó, tartalmas és mindenki számára élvezhetõ mûsorokat állítottak össze az óvónénik. Voltak olyan gyerekek akik csak a cintányért ütögették össze, vagy báboztak, de õk is részt vettek a mûsorban. A végén pedig minden gyerek egy szál virággal köszöntötte az anyukákat és a nagymamákat. Megható ünnepségek voltak, szegényebb lettem volna, ha nem lettek volna anyák napják. A másik lányom normál oviba járt, náluk is természetesek voltak az anyák napi ünnepségek. Én az összeset végigkönnyeztem mindkét lánynál:) A Karácsonyt még csak csak megértem, az valóban családi ünnep, de az anyák napját otthon nem ünnepeljük versekben, dalokban, hiányozna az ovis ünnepség.

Én nagyon szomorú lennék, mert az anyák napi ünnepség hatalmas élmény az anyukának és a gyereknek is egyaránt. Az pedig, hogy kicsi még hozzá, valóban az óvónõk lustasága inkább. Az egyik kislányom sérült, ennek megfelelõ oviba járt. A 3-4 éves gyerekek közt voltak akik nem tudtak beszélni, járni, volt köztük értelmileg sérült, de hihetetlen jó, tartalmas és mindenki számára élvezhetõ mûsorokat állítottak össze az óvónénik. Voltak olyan gyerekek akik csak a cintányért ütögették össze, vagy báboztak, de õk is részt vettek a mûsorban. A végén pedig minden gyerek egy szál virággal köszöntötte az anyukákat és a nagymamákat. Megható ünnepségek voltak, szegényebb lettem volna, ha nem lettek volna anyák napják. A másik lányom normál oviba járt, náluk is természetesek voltak az anyák napi ünnepségek. Én az összeset végigkönnyeztem mindkét lánynál:) A Karácsonyt még csak csak megértem, az valóban családi ünnep, de az anyák napját otthon nem ünnepeljük versekben, dalokban, hiányozna az ovis ünnepség.
Azt mondanám hogy lusták. A lányom most kezdte az ovit múlt hétfõn, 2 nap nem is volt, vagyis eddig összesen 5 napot volt, akkor kezdték az anyák napjára való felkészülést, mikor kezdte az ovit, és az 5 ott töltött délelõtt (mert délben hozom haza) alatt 3 éneket megtanult már. 3, 5 éves amúgy, nagyon szereti a verseket és énekeket, és gyorsan tanul, de ez nem jelent semmit. Szerintem csak lusták az óvónõk.
Kislányom is 3, 5 éves és megtudta tanulni az ovis szereplésekre a verseket énekeket.Ezek az ünnepségek is siker az õ kicsi életükbe.Elég baj ha egy nevelõ ezt mondja.
Engem zavarna. Olyan jók az ilyen ünnepségek, és olyan büszkeséggel tölti el a szülõket amikor a kicsi gyerekük elmond egyedül egy verset, vagy énekel. Meg így jobban megtanulják szerintem az ünnepek jelentõségét.
Jehova tanúi nem ünneplik a karácsonyt, ünnepnapokat......elsõre ez ugrott be.
Szívük joga eldönteni, hogy mit tartanak és mit nem . Gondolom mindkettõre azt mondják, hogy családi ünnep, és inkább más ünnepre, hagyományra fektetnek nagyobb hangsúlyt. Engem nem zavarna egyáltalán.
Nálunk is úgy volt, hogy õk is tanultak verseket, meg énekeket karácsonyra, de nem adták elõ, csak megnézték a nagyok mûsorát. Anyák napjára, minden gyereknek megtanítanak egy kis verset, és otthon apa segítségével kell elmondani, majd jövõre már lesz mûsor is. Évzárókor lesz az elsõ mûsor, mert ott elõadják, amit évközben tanultak. (kiscsoportosok) Egyébként majdnem minden nap új verset, mondókát vagy mesét hallok a kislányomtól.
Én örülnék neki, én is utáltam, amikor négyévesen produkáltattak egy rakás idegen elõtt. Egy ilyen mûsor leginkább az óvónõk önfényezése. Amennyire az ismeretségi körben tapasztalom, a szülõk sincsenek oda az ilyen kötelezõ jellegû programokért (pláne ha délután 4-kor van, amire odaérni is lehetetlen...)
Elsõ vagyok, látom a véleményem miatt le lettem pontozva. De szerencsére van más is, aki hasonlóan gondolkozik. Nálunk is év végi ünnepség lesz, és mivel az elég közel van az anyáknapjához, minek 2x kiállniuk. Egyébként így is tanulnak mondókákat, énekeket. Régen rossz, ha csak a kifelé mutogatás miatt tanítanának meg valamit a gyerekkel. Az anyák napjáról sem felejtkeznek el, mert készítenek ajándékot. Mindenhol más a szokás, miért baj ez. Elõre kell tájékozódni, hogy az adott helyen mit ünnepelnek. (Gyerekként nem szerettem az anyák napi szerepléseket, mert utáltam látni, hogy sírnak az anyukák...)
Sajnos ez egy új törvény, Hoffmann Rózsika találta ki, hogy az óvodákban nem lehet semmi ilyen, ne érje a gyerekeket felesleges stressz, maradjanak meg a családnak ezek. Nekem se tetszenek, mert minket is érint, de ez van.. :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!