Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs is (1982 db)

Hogy viselkedjek egy olyan tanárral, aki az egyik pillanatról a másikra "felkapja a vizet" a semmin, még ha nincs is igaza? Úgy megmondanám neki a magamét, de azzal csak magammal szúrok ki. Hogy fojtsam ezt vissza?

Legjobb válasz: A tanárnak mindig igaza van, ez az elsõ paragrafus. A második, ha véletlenül nincs igaza, akkor az elsõ automatikusan érvénybe lép. Viccet félre: Ha valamikor van/lesz nyilt/fordított nap akkor kell elõjönni ezzel, vagy ha van osztálytitkár, õ jöjjön vele elõ. Ha nincs egyik sem, akkor a szülõ, szülõi értekezleten.

A tanárnak mindig igaza van, ez az elsõ paragrafus. A második, ha véletlenül nincs igaza, akkor az elsõ automatikusan érvénybe lép. Viccet félre: Ha valamikor van/lesz nyilt/fordított nap akkor kell elõjönni ezzel, vagy ha van osztálytitkár, õ jöjjön vele elõ. Ha nincs egyik sem, akkor a szülõ, szülõi értekezleten.
hát nekünk olyan volt hogy ofõ adott egy lapot és írjuk le melyik tanárban mi nemtetszik, és utána beszedte és elolvasta, és szólt a tanároknak :D ha van ilyen akkor te is ird le... :)

Nõk, egy hosszú kapcsolatban ugye van, hogy ha nincs is kedvetek hozzá, inkább szétteszitek a lábatok csak gyorsan le legyen zavarva?

:) ?

Legjobb válasz: Nem, ha nincs kedvem, akkor nem tettetem, nem erõlködök. Egy hosszú kapcsolatban szerintem kialakult már annyira a bizalom, hogy ne kelljen megjátszani magunkat, hanem nyugodtan meg tudjunk beszélni mindent, és elfogadni.

Nem, ha nincs kedvem, akkor nem tettetem, nem erõlködök. Egy hosszú kapcsolatban szerintem kialakult már annyira a bizalom, hogy ne kelljen megjátszani magunkat, hanem nyugodtan meg tudjunk beszélni mindent, és elfogadni.
Van, hogy nincs kedvem, de aztán a párom meghozza. Úgyhogy olyan nincs, hogy csak hagyom magam. Abban mi a jó? Ha meg tényleg annyira nincs kedvem, pl. betegség miatt, akkor meg eleve nem próbálkozik a párom, mert tudja, hogy mikor, mire vágyom, és mire nem.
En ertelek kerdezo! Persze nalunk szokott lenni, hogy mikor a ferjem ramjon erzem nem tudok elmenni, faradtsag, stb miatt de amugy az egesz egyuttlet elvezetes es jol esik :)
Általában van mindenkinél. Én olyankor inkább nem.
Nincs. De én fordított helyzetben vagyok, ha a férjemen múlna, kb évente szexelnénk... Õ viszont nem olyan hogy "gyorsan szétteszi a lábát". :D Ezért csak havi 3x szexelünk..
Nálam nincs ilyen .. Ha végképp nincs kedvem nem csináljuk .De amúgy elég forró vérûek vagyunk mindketten a párommal , tudja , hogyan kell kedvet csinálnia nekem :D .
én képes vagyok nemet mondani. Fõleg ha annyira fáradt vagyok. Meg nem hónapokig mondok nemet. Ha este annyira nem megy, akkor tudja a férjem hogy reggel majd lesz valami. Szóval megérti és nem erõlködik mert annak semmi értelme. Mostanában voltak fáradt napjaim.
Szerencsére a párom sem hajlandó lejjebb adni a "színvonalból", ha nekem nincs kedvem hozzá, inkább megoldja magának. Ezzel tényleg nem adott lejjebb :D :D Cöh
Nálam nincs. Szerencsére a párom sem hajlandó lejjebb adni a "színvonalból", ha nekem nincs kedvem hozzá, inkább megoldja magának. Ez persze úgy mûködik, hogy nem nagyon van, hogy ne lenne kedvem szeretkezni. Van, akinél mûködik, de ha nekem nincsen kedvem hozzá, akkor nagyon kellemetlen élmény.
A kérdező hozzászólása: Meghozza az én kedvemet is, nem arról van szó, viszont szerintem minden nõ érzi azt a szex elején, hogy most éppen nem fog tudni elmenni. Viszont ennek ellenére az aktus élvezetes. Tehát úgy is értem, hogy érzed hogy nem fogsz tudni elmenni, viszont ennek ellenére magadhoz engeded. :)
Nem, nincs ilyen Ha úgy érzem, nem fog menni, szólok, akkor nem erõlteti. Egyébként fantasztikusan tudja, hogy csináljon hozzá kedvet, úgyhogy tényleg nagyon ritkán szólok. Inkább kíváncsian várom, mi fog történni. Még sosem csalódtam benne.
nincs ilyen
Én is értem mire gondol a kérdezõ. Szerintem egy jó kapcsolatba beletartozik az is, hogy nem küldöm el, hogy rántson rá maga, ha õ nagyon kíván engem, de nekem "annyira" nincs kedvem. Ettõl függetlenül még az együttlét jólesik, és nagyon jó érzés, hogy õ ennyire kíván. Fordított esetben õ sem hajt el a pi..csába. Szerintem jobb így, mint az állandó huzavona, igen-nem játék, a hiszti, hogy miért nincs kedve. Teljesen normális dolog, hogy a pár két tagját különbözõ hatások érik egy nap, nem egyforma a kedvük. Jó párkapcsolatban viszont nem azzal végzõdik, hogy elrontjuk a másik napját is, hanem inkább boldoggá tesszük...
Így már jobban értem:) Akkor is kívánom a szexet, ha nem jár együtt orgazmussal, sõt, néha kifejetetten rosszul esik az orgazmus. Meg biztos vannak nõk, akik elõre nem is tudják, hogy el tudnak-e menni pont akkor, akkor meg mi alapján mondanának nemet?:P A közös együttlét színvonalából nem hajlandó lejjebb adni. Tartanék is tõle, ha erõltetné amikor nekem nem esik jól, az gyengítené a kapcsolatunkat.
Én nem szoktam azon gondolkodni, meg nem is érzem, hogy el fogok-e menni. És igazából közben sem gondolok rá. Azt hiszem, ezt nem szabad túlgondolni. :) Tény, hogy van olyan, hogy nincs kedvem, aztán vagy meghozza, vagy egyszerûen nem lesz semmi és majd késõbb bepótoljuk.
Ezt annyira nem szeretem:( Leírják az emberek, hogy "nálunk x rendszer van és mûködik, nálunk meg y rendszer van és mûködik." Aztán idejön valaki, azt gondolja, hogy "hû, ez a nõ biztosan undok, hogy nem enged a férjének, ez a nõ meg egy repedtsarkú, hogy akkor is lefekszik vele, ha fáj neki - na most jól lepontozom az összeset!" a semmiért. Ha valakinek mások életvitele nem tetszik, a legtöbb amit megtehet, hogy õ maga igyekszik másképp élni. A kérdésre is válaszolok azért. A férjem egyáltalán nem szex-orientált. Azt élvezi a szexben, hogy látja rajtam és érzi, ahogy én élvezem. Így értelemszerûen ha nekem nem esne jól, nem szeretkezünk, mert neki nem hiányzik, ha kimarad 1-1 nap. Azt meg sosem tudom elõre, hogy lesz-e orgazmusom, úgyhogy néha nincs, néha meg 3 van. De nekem orgazmus nélkül is kielégítõ.
"Ugye"??? Micsoda kis irányított kérdéske... Nem, nincs ilyen.

Mire való az izzó a hátsó lámpában ha nincsi is funkciója?

tehát van egy 2007-es opel astra classic 2 G auónk és nincs rajta ködlámpa, de asszem hogy a bal lámpabúrában legfelül is van egy izzó de jobb oldalt meg nincs, mire szolgál az az izzó? nincs mit bekötni rá! azt mondták mikor megvettük hogy ebből a típusból ez az utolsó darab, abbahagyták a gyártását, lehet hogy találtak még egy ködlámpás búrát azt csak belerakták hogy elfogyjon az össze alkatrész?

Legjobb válasz: Ködlámpája elképzelhetõ, hogy nincs (az általában feláras), de hátsó ködzáró fénnyel minden autó rendelkezik már hosszú évek óta. A kapcsolóját a fényszóró kapcsoló alatt találod, és ebben a típusban csak akkor mûködik, ha már legalább a tompított világít.

Ködlámpája elképzelhetõ, hogy nincs (az általában feláras), de hátsó ködzáró fénnyel minden autó rendelkezik már hosszú évek óta. A kapcsolóját a fényszóró kapcsoló alatt találod, és ebben a típusban csak akkor mûködik, ha már legalább a tompított világít.
A kérdező hozzászólása: hát a tekerõ kapcsoló alatt van az hogy az elsõ fényszóró mennyire világítson le meg fel, azt lehet mozgatni, meg akkor van ott két gomb, az egyiket nem lehet megnyomni kicsit sem, a másikon van valami kis rajz, és azt kb fél centit belehet nyomni, én eddig nem vettem észre hogy mûködik e, de mindjárt megnézem! köszi
Az lesz az! tekerd fel tompítottra és nyomd be! A mûszerfalon is kéne lennie visszajelzõnek, lehet hogy kiment (vagy nincs is berakva) a biztije!
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget! akkor kapcsol csak be ha gyújtáson van vagy be van indítva, és a lámpa meg teljesen felvan kapcsolva nem csak a parkír! de világít, és van egy sárga színû visszajelzõje is!


Ikariam-ban hogy tudok kristályt szerezni ha nincs is a szigeten kristáybánya? Ez most egy javíthatatlan bug? Mert másik accountomban meg aranybánya nincs

Legjobb válasz: Vagy létrehozol egy telepet egy másik szigeten, ahol van kristálybánya, vagy kereskedsz más játékosokkal.

Vagy létrehozol egy telepet egy másik szigeten, ahol van kristálybánya, vagy kereskedsz más játékosokkal.
Olvasd el a súgót! Amúgy ennyire nem tûnt fel, hogy több fajta sziget van? Mindegyik szigeten tudsz fát termelni, és valami mást. Pl: Fa és bor, Fa és kristály, fa-kõ, fa-kénpor. Hozz létre egy másik várost egy kristályos szigeten, és úgy tudsz kristályt szerezni. Aranybánya? Inkább a kénporra gondolsz? Aranyat a lakosok termelnek maguktól.

Miért tud ennyire fájni a lélek? Ha nincs is rá ok? (lent)

Mostanában mindig szomorú vagyok. Szinte majd megöli a lelkem a bánat, de nincs is rá nyomós okom. Szinte semmi. Családom van. Nem vagyok beteg. Van egy barátom akivel együtt vagyok már másfél éve. Nagyon szeretem. Õ is mondja. De mégis olyan furcsán érzem magam. Mikor nem találkozunk megőrülök, hisztizek. A napjaim sz*rok.. Mindig rajtam van a szomorúság. És a lelkem olyan nehéz. Mit tegyek? Szépen kérlek titeket, kíméljetek a buta idétlen válaszoktól.

Legjobb válasz: nincs olyan hogy lélek, mióta így gondolkozom sokkal boldogabb vagyok, fogd fel úgy mintha csak "egy kis elektron lenne, meg pár proton és neutron"

nincs olyan hogy lélek, mióta így gondolkozom sokkal boldogabb vagyok, fogd fel úgy mintha csak "egy kis elektron lenne, meg pár proton és neutron"
Hajjaj te leányzó... Olyan nincsen, hogy ok nélkül váj valami! Pont, hogy leírtad miért vagy bánatos! "nem találkozunk" Szóval Nem tud fájni a lélek, ha nincs is rá okozat! Igényled a törõdést és ennyi!
lehet hogy sajàt gyerekekre vàgysz, nem ?

Meg lehet tanitani egy 2 éves utcára dobot, rossz sorsu, havanese kutyust hogy ot jöjön meletem még ha nincs is poráz rajta? Mert találtunk egy kutyust de. Gazdi meg let de nem kellet neki és mi meg meg tartjuk

Legjobb válasz: Meg lehet termeszetesen, meg egy 10evest is. De, ha ezt a kerdest te itt rakod fel, ebbol egyertelmuen kiderul, hogy egyedul nem fog menni, kutyaiskolaba kell menni, vagy pedig a netet napokon at kell bujni es ezzel kapcsolatos temakat olvasni folyamatosan. Itt ugyanis nem lehet leirni, es kulonben is irasbol sosem fogod megtanulni, max videobol, vagy ha eloben latod es csinalod is, es a kikepzo latja, hogy mit csinalsz rosszul. Kizart, hogy csak olvasasbol ugy meg fogod tudni tanulni, hogy nem fogsz hibazni. Nem olyan egyszeru.

Meg lehet termeszetesen, meg egy 10evest is. De, ha ezt a kerdest te itt rakod fel, ebbol egyertelmuen kiderul, hogy egyedul nem fog menni, kutyaiskolaba kell menni, vagy pedig a netet napokon at kell bujni es ezzel kapcsolatos temakat olvasni folyamatosan. Itt ugyanis nem lehet leirni, es kulonben is irasbol sosem fogod megtanulni, max videobol, vagy ha eloben latod es csinalod is, es a kikepzo latja, hogy mit csinalsz rosszul. Kizart, hogy csak olvasasbol ugy meg fogod tudni tanulni, hogy nem fogsz hibazni. Nem olyan egyszeru.
A doki sem képes csodákra. Nem lát se a kutya dns-be, se a múltjába hogy megmondja kik a felmenõi. Õ az állat egészségével foglalkozik, nem a származással.
A kérdező hozzászólása: oké de csináltunk dns tesztetcsak még nem kaptuk meg na de mind 1
nem az orvos állapitja meg hogy a kutyád fajtatiszta-e és te sem ... 4 kutyád van és nem tudod hol van állatorvos?
A kérdező hozzászólása: mivel nem a 10 kerületibe járunk talán azért
A kérdező hozzászólása: akor ki álapitja meg?az ur isten?hagyuk má
Botrány a helyesírásod :S:S
a törzskönyv meg a küllembíró, bazzmeg ... komolyan mondom ... nincs otthon egy lapát? megkérhetnéd faterod üssön már agyon mielött nekiállsz szaporodni ...
A kérdező hozzászólása: üsön téged agyon valami te fasz.szopo bu.zi álljál le mert visza duglak anyucikádba
A kérdező hozzászólása: pedig az enyém az de mindegy.figyu a tk es kutyát is orvos látja és jol ki vizsgálja de az enyém is ki van vizsgálva és fatatiszta a kutya
A törzskönyv nélküli kutyák keveréknek számítanak, max hasonlítanak egy bizonyos fajtára, de senki nem tudja bizonyítani, hogy tényleg az-e.
A kérdező hozzászólása: az nem baj akor is csinálok hogy örüljön mindenki mert törzskönyv néküli kutya az márt feltétlen korcs?azt mondja mindenki pedig volt dokinál is a kutyusom
A kérdező hozzászólása: azt én is tudom.de csak azért kérdeztem mert még felnöt kutyát nem tanitotam még ugy mert én csak kis kölyök kutyát tanitotam még .de azért köszönöm.és nagyábol tisztában vagyok a fajtával
Kutya suliba kell vinni. Hozzáértéssel, türelemmel és szeretettel bármire meglehet tanítani egy kutyát amire fizikailag képes.
A kérdező hozzászólása: okéska és ez menyibe kerülhet 1 honapra ?meg a 10.ker be hol van ?ja és az állat orvos az hol van a 10 .kerbe?mert mi egy szakorvoshoz vittük de az a 17 be van
Te írtad ki a szaporítós kérdést is igaz?
A kérdező hozzászólása: ign de nekem van egy hofehér havanese kutyusom is. és amit találtunk nem öt akarjuk vinni hanem a 4 évest és neki vannak papirjai csak tk nincs de öt vettük
Ha nincs tk, akkor nem fajtatiszta. És akkor nem tenyésztõtõl vettétek hanem szaporítótól. olcsokutya.uw.hu
A kérdező hozzászólása: pedig fajta kutya mert meg izsgáltuk és fogunk csináltatni tk-et
Felnõtt kórban tkt csinálni csak dns vizsgálattal lehet. És az több százezer forint.
Ennyit a Gy.k.-rõl. Jön egy kérdés, erre a válasz kötekedés hogy nem is fajtatiszta, meg leszóljuk a másik helyesírását. Ehez értessz csak? Nagyszerû... A másik, ha a kutya megkapja a tk.-t akkor lesz fajtatisztam, addig nem? Na ne már... Egy fajtatiszta kutya amíg nincs tk-ztatva addig korcs? Onnantol h megkapja nem az? És aki ezzel spórol, hogy nem tk-s kutyát vesz, akkor már korcsot vesz?

Csak a begyulladt fog fáj? Vagy ha nincs is begyulladva akkor is fájhat?

Legjobb válasz: ha lyukas akkor is fáj. pont ezzel szenvedek... bár nem állandóan fáj, csak ha édeset eszem, és belemegy.

ha lyukas akkor is fáj. pont ezzel szenvedek... bár nem állandóan fáj, csak ha édeset eszem, és belemegy.

Csajok titeket zavar ha a párotok vagy szimplán egy pasi szedi a szemöldökét? Vagy jobban szeretitek a nagy vastag szemöldököt egy fiún? És az zavar-e ha nincs is szemöldöke csak pár szőr száll áll összevissza?

Kort is írjatok légyszi.

Legjobb válasz: hát én egyszer már kiszedtem a páromét :D de csak azért mer úgy szebb formája volt ^^ amúgy nem zavarna és én szeretem..:) hát neki is vastag van :D szóval nem zavar..:) az ha pár szál lenne..az lehet hogy egy kicsit zavarna :D de ha szeretném úgysem érdekelne ^^ (L)

hát én egyszer már kiszedtem a páromét :D de csak azért mer úgy szebb formája volt ^^ amúgy nem zavarna és én szeretem..:) hát neki is vastag van :D szóval nem zavar..:) az ha pár szál lenne..az lehet hogy egy kicsit zavarna :D de ha szeretném úgysem érdekelne ^^ (L)
Ha egy pasi szedi a szemöldökét, annak általában nem csaja van, hanem pasija.
Engem nagyon zavarna. Inkább legyen bozontos, de ne szedje, mert annak már tényleg pasi kell. Egyet ismerek látásból, aki nagyon nõies ívûre szedi, én örülnék ha az enyémnek olyan szép íve lenne, de férfin...undorító. Mondják is róla hogy õ a férfiakat szereti (kb 35 éves) 20L
sztem gaz. Csak az össze-vissza allo szalakat szedje ki, de nehogy mar formara. Johogy nem jar el gyantaztatni kozmetikushoz.
Én leszarom, csak a farka legyen nagy. 25
Az én párom is szedi, de csak ízlésesen!Nem látszik rajta, de mégse 3 centi vastag!:) 23/n

Igaz az, hogy ha antibiotikumot kell szednem és egy két nap nem veszem be akkor meghalhatok? És ha nincs is nagy bajom de szedem az is káros? Orvos írta fel.

Legjobb válasz: Ha orvos írta fel, akkor szedd. Nyilván káros valamennyire, de nem halálos, akkor nem írná fel. És nem halsz meg, ha kihagysz pár szemet véletlenül. :)

Ha orvos írta fel, akkor szedd. Nyilván káros valamennyire, de nem halálos, akkor nem írná fel. És nem halsz meg, ha kihagysz pár szemet véletlenül. :)
Az antibiotikumot csak és kizárólag úgy szabad szedni, hogy ha elkezded, akkor végig becsületesen be is szeded, ahogyan az orvos felírta. Tudniillik az antibiotikum csak ez esetben hat, amúgy teljesen feleslegesen szeded. Ha nincs bajod és szeded, akkor sem fogsz meghalni! Viszont antibiotikum szedése után néhány napig egyél napi 1 doboz kefírt, mert az antibiotikum kedvezõtlen hatással van a bélflórára, és a kefír ezt helyrehozza. Vagy vegyél a gyógyszertárban normaflore-t, az is erre van. Gyógyulást, és tartsd be az orvos utasításait! ili
Ha egy-két napig nem szeded az antibiotikumot, akkor arra az antibiotikumra rezisztens baktériumok alakulhatnak ki, amire aztán hiába szeded a gyógyszert, nem hat rá, és ha azzal fertõzöl le valakit, akkor neki sem fog az adott gyógyszer hatni.

Miért nem érti meg, hogy ne főzzön ennyi rengeteget, főképp ha nincs is miből?

Anyós kiakaszt. Havonta-kéthavonta ebédelünk náluk. Olyankor ő pakol főtt kaját,én viszek süteményt.Ezzel nem is lenne baj. De van hogy csak beugrunk 1-1 órára ha arra járunk,akkor is késztetést érez,hogy bármi kaja van,azzal felpakoljon,ha tudja előre hogy másnap beugrunk 1 órára (nem kajaidőben),akkor annyit főz,hogy hadseregnek elég lenne. Már rengetegszer mondtam,hogy ne csinálja,párom is,el sem hozzuk,mert én is főztem,nem kell (nem is finom),öntheti ki,mert le nem fagyasztaná. És siránkozik,hogy de nekünk főzte.De nem érti meg,hogy ne főzze,mert főzök én is,azt esszük. Ráadául hónap végére mindig kifutnak a fizetésükből,tőlünk kérnek.Ha nem főzne annyit ami a kukában landol,simán kijönnének,de nem érti meg,arra alapoz,mi van ha mégse főztem,és elvisszük.De sosem visszük... (nem,nekem nem opció hogy hozzuk el mindig,és adjuk oda az árát,én szeretem a saját főztömet enni) Megoldás?

Legjobb válasz: Csak gondoskodni szeretne rólatok, ezen nem kell úgy kiakadni. Én is jobban szeretem a saját fõztöm. De ettõl még párom édesanyja is jól fõz. És párom így ehet a gyerekkora ízvilágából. Attól, mert te nem szereted, õ még szeretheti. Miért nem fogadsz el belõle egy keveset, lefagyasztod, és párod majd eszik belõle. Azt hangsúlyozod, hogy TE szereted a SAJÁT fõztödet enni. De párod szeretheti a tiédet is és az anyjáét is. Ez nem verseny.

Csak gondoskodni szeretne rólatok, ezen nem kell úgy kiakadni. Én is jobban szeretem a saját fõztöm. De ettõl még párom édesanyja is jól fõz. És párom így ehet a gyerekkora ízvilágából. Attól, mert te nem szereted, õ még szeretheti. Miért nem fogadsz el belõle egy keveset, lefagyasztod, és párod majd eszik belõle. Azt hangsúlyozod, hogy TE szereted a SAJÁT fõztödet enni. De párod szeretheti a tiédet is és az anyjáét is. Ez nem verseny.
A Mamám is ilyen. Akkor is fõz, ha nincs aki megegye. De én rájöttem ettõl érzi azt, hogy fontos a család. Ez a családi összetartó erõ a szemébe, hogy fõz és mi jövünk. Én mindig elõre telefonálok neki, hogy jövök hozzá akkor fõz. De ha csak pár perce ugrok be hozzá akkor mondom neki, hogy nem fõzzön, mer nem lesz idõm enni.
Fú, nálam a gyerekeim apja csinálja ezt, küld egy hûtõnyi kaját, amit a gyerekeknek kell hazacipelnie. Ilyenkor tele van a hûtõ, nem tudok hova pakolni, én meg nem eszem meg azt, amit õ küld. De a gyerekek sem eszik meg, nem is bírnák, olyan mennyiségek. Hiába mondom a gyerekeknek, hogy értessék meg az apjukkal, hogy kidobjuk mindig a sok kaját, egyszerûen hiába mondanak neki bármit, annyit fõz, mintha 10-en lennének, pedig két 40 kilós lányról van szó. Én sem tudom mit kéne csinálni, én nem szólhatok neki, mert így is utál, nem vagyunk beszélõ viszonyban sem. :(
Fogd meg a kezét, nézz a szemébe, és mondd azt hogy már máskor is elmagyaráztuk neked, de most nyomatékosítani fogom. Akármit is fõzöl, akármikor, soha de soha nem fogjuk elvinni. Szóval légyszíves ne készítsél több ételt nekünk. Ennyi. Egyébként annó nekünk is volt ilyesmi, még a szüleimmel jártunk a nagyszülõkhöz, és mindig pakolt mama. Na neki is így elmagyaráztuk, és soha többet nem hoztunk el semmit. Egy idõ után megértette.
Valószínûleg azért csinálja ezt, mert gondoskodni akar valamiként rólatok, segíteni titeket. Nem rosszindulatból csinálja, Mi is mindig, ha hazamegyünk, annyi kajával térünk vissza, hogy egy hónapig elég lenne. Mi megköszönjük, mert ezzel segíteni szeretnének nekünk, és jól esik nekik, hogy adnak valamit. Sokszor anyósom olyan ételeket készít, ami a férjem kedvencei, nekem is mindig vmi kedvenc kaját készít anyukám. Mi is meg tudnánk fõzni, de a gyerekkor ízei általában felülmúlhatatlanok :) De ha ennyire nem akarod elfogadni, akkor mondd meg kedvesen, hogy csak megromlana, mert nem tudjátok megenni, inkább fõzzön kevesebbet, hogy ne menjen kárba.
Legközelebb amikor pénzt kérnek, ne adjatok és mondjátok meg hogy ezért. Ha ennek ellenére mindig fõz és pakol, vigyétek el egy hajléktalannak, nagyon fog neki örülni.
Biztos hogy jóindulatból, gondoskodásból csinálja. Nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen anyósod van. Ettõl függetlenül persze kicsit tényleg le kell állítani, mert a felesleg óriási pazarlás. Próbáljátok meg azt, hogy nem hozzátok el a kaját. Ha össze is pakol, mondjátok, hogy tele a hûtõtök, nem tudnátok hova tenni, így nem viszitek el. Pár alkalom után észre venné magát. Drasztikusabb ugyan, de ha hó végén pénzt kér, azt kell neki mondani, hogy "ebben a hónapban nekünk se maradt, de anyukának maradt volna ha nem csomagolt volna nekünk annyit, aminek több mint a felét meg se ettük". Ha már harmadszorra nem kap pénzt ezzel az indokkal talán átértékeli a fõzési szokásait. Esetleg a férjed négyszemközt is beszélhetne vele. Amúgy ha semmiképp nem megúszható, hogy elhozzátok a kaját szerintem ne dobjátok ki, annyi rászoruló, éhezõ ember van. Biztos találtok valakit a környéketeken akinek jól fog jönni az étel.
Egyszer mi is megöregszünk, kérdezõ. Nyugdíjasok leszünk (ha ugyan lesz még akkor ilyen), és mi sem találunk semmi olyan elfoglaltságot, amitõl újra fontosnak érezzük magunkat.
Attól, hogy valaki nem tudja beosztani a pénzét ezért mások jóindulatára támaszkodva kéregetnek nem szép dolog. Ha drasztikus megoldást szeretnél ami "talán" hatásos. Ne adj több pénzt. Ha továbbra is megszánod ezt a magatartását nem fogod megváltoztatni. Nem tiszted, hogy megváltoztasd egy ember rossz szokását, addig amig õ nem kérni a segitséged. Tehát nem biztos, hogy TE vagy aki megmutassa neki, hogyan kell beosztani a pénzét. DE lehet valaki, akitõl ezt elfogadja, és megérti. Keresd meg azt a személyt akitõl befogadó, és elmondja neki hogy nem éppen jól ossza be a pénzét stb stb. Tudatra ébredés. Talán egy másik ember példájával elõbb tanul az ember, ha elmondanak neki egy történetet, aki hasonlóan viselkedi ahogyan õ, mit reagál arra, ebbõl megtudhatod, hogy hol tart szellemiségben. Ezt megteheted többet sajnos nem.
A kérdező hozzászólása: Nincs kutyánk, és a közelben sincs, nem családi házban élünk, itt max ilyen minikutyák vannak, de azok nem házikoszton élnek.
A kérdező hozzászólása: Valószinû akkor is rengeteget fõz, amikor mi nem megyünk, de azt nem látom. Anyóséknak se kevés a bevételük, rezsi kifizetése után marad 100-130ezrük, és hónap végén már gyógyszerre nincs (lassan megint fizu, felbosszantom magam és megmondo, hogy most van pénze, most menjen el a dokihoz a következõ adagért)
Szerintem akkor is elfõzné a pénzt, ha nem nektek csinálná. Van aki ilyen, csak csinálja. Én anyósom is ilyen, nem járunk gyakran, nem is nagyon pakol nekünk, mondjuk nem is nagyon szeretjük a fõztjét, a férjem egyszerûen annyit mondott rá, hogy õ alig szeretett pár kaját amíg nem találkozott velem, mert nem tudta, hogy ilyen finoman is lehet fõzni. Szóval anyósék alig élnek meg, rohad rájuk a ház, pedig egész idáig nagyon jó nyugdíj (130 ezer) mellett még jó fizetésért dolgozott is, apósom is dolgozik, és jól keres, sose költenek semmire, nincs hitelük még sincs sose pénzük. A férjem mondta, hogy a kaja miatt. Folyton kaját csinál, sajtot, felvágottat mindenfélét rengeteget megvesznek, ami aztán csak megrohad a hûtõben, és kidobálják. Hónap végén meg azt eszik, amit a szomszéd ad. Nagyon érdekes jelenség.
Kutyátok nincs?:D
A kérdező hozzászólása: Nem eszi meg párom sem a fagyasztott ételt, de a 2 napnál régebbit sem. Én 2 napra elõre fõzök, ha elhozzuk anyósét, akkor az én fõztömet lehet kidobni, azt nem fogom. Fõképp, hogy ha errõl nem szoktatjuk le, akkor pénzelhetjük feleslegesen mindig. És nem a pénzt sajnálom, hanem azt, hogy felesleges, mert más lenne a helyzet ha nem lenne pénze, vagy értelmes dolgora kellene.De így kidobott pénz.
A kérdező hozzászólása: Jóindulat, gondoskodás, család fontossága...ez mind szép és jó lenne, ha nem nekünk lenne dupla teher (pénz+visszautasitáskor a sajnálkozás)
A kérdező hozzászólása: Csak akkor hozunk 1-1 adagot, amikor elõre megbeszélve 1-2 havonta ottebédelünk párom öccséékkel együtt. Azon kívül nem hozzuk el, ez havi 3-4 alkalom, mindig ottmarad, nem engedek ebbõl, örülök ha azt a havi-kéthavi egy alkalommal elhozottat megesszük, nem szeretem a fõztjét. Hónap végére mindig annyi pénze marad, ami kajára még épp elég, de orvoshoz mindig akkor megy, gyógyszert kell kiváltani, hogy tegyük meg hogy arra nem adunk?
Az igazi problémája a kérdezõnek, hogy nem tudja az anyósa beosztani a pénzét, ezért tõle kéreget a hó végén. Ezt nem olvassa el senki? Csak azt látja meg mindenki, hogy szegény anyós, kire fõzzön, de azt nem, hogy beosztási problémákkal küzd, ezért másik emberre támaszkodik, õ majd úgyis megoldja, hiszen van mibõl, és hát úgyis gyereke kötelessége.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!