Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs dokim és (40 db)

Ha nincs tejem és a doki felírja a tápszert, az ingyenes?

Legjobb válasz: Nincs ingyen, csak olcsóbb.

Nincs ingyen, csak olcsóbb.
Ingyenes...de jó is lenne. :) Valamennyivel olcsóbban kapod, ha vényre van. Nekünk egy kb. 3000 Ft-os tápszer vényre kb. 2000 Ft volt.
A kérdező hozzászólása: Mekkora kiszerelésû egy doboz?
A miénk 600 grammos volt (egy dobozban 2x300 grammos csomag).
És a baba képes havi 5-6 dobozzal meginni :( Jó pénz van benne a gyártóknak!!!
a lányom hasfájós volt, Novalac SC-t kapott. amíg nem tápláltunk hozzá, egy doboz tápszer (400g) tartott 3-4 napig. egy dobozzal pedig 1400Ft.recept nélkül 2300Ft. tudok olyat hogy a doki nem írta fel az olcsóbb tápszert a babának. anyuka más okból is átment másik gyerekorvoshoz, és hogy hogy nem, az olcsóbbat is eheti a baba! csak ugye a szponzorálás....

Missed ab műtétem 3 hete volt. Most várom hogy a menstruációm megjöjjön! Utána ha elmegyek dokihoz és nincs semmi baj akkor élhetek utána már házaséletet, mert azt már tudom hogy babát csak majd szeptember körül próbálhatunk?

Legjobb válasz: Nekem házaséletre, sportra és fürdésre (fürdõkád, Balaton stb.) is egyaránt 6 hetet mondtak. De nyilván látni fogja, mi a helyzet, és ha már zárt a méhszáj, szerintem lehet. Kérdezz rá! Próbálkozásra nekem 3 hónapot mondtak.

Nekem házaséletre, sportra és fürdésre (fürdõkád, Balaton stb.) is egyaránt 6 hetet mondtak. De nyilván látni fogja, mi a helyzet, és ha már zárt a méhszáj, szerintem lehet. Kérdezz rá! Próbálkozásra nekem 3 hónapot mondtak.
Hazaselet min 3 het tiltas van de addig amig verzel tuti nem lehet. sajat kad soha nem gond ha nem verzel termeszetes vizbe ne menj 6 hetig. Probalkozni rogton lehet az elso menszes utan ez a 3 honap pihenes nagyon nagyon regi magyarazat amikor meg nem volt multivitamine ennyi ido kellett a noi servezetnek hogy rendbe jojjen es megerosidjon Termeszetessen a terhe vitamint szedd szorgalmassan ill a folsavat mar most. Sok sikert
A kérdező hozzászólása: Gravidát szedtem de abba hagytam, akkor szedjem újra és még szedjek hozzá folsavat is?
Igen szedd mindkettot. Es akkor probalkozzatok ha lelkileg mar tul vagytok ezen a vetelesen.

Az előző ciklusban closty-t szedtem, többször voltam UH-n, több petém is megérett valószínűleg, azonban baba mégsem lett. Azt mondta a doki, ha nincs baba és elmúlik a mensim, menjek vissza kontrollra. Mit fog csinálni ezek után?

Ebben a ciklusban nem kell szednem a closty-t, a doki szerint valószín?, hogy most már beáll a rendes m?ködés, de én ezt honnan fogom tudni?

Legjobb válasz: Szia! Mennyi ideig szedted a Clostit? Én hasonló cipõben járok:( 3 hónapig szedtem voltak szép tüszõk,plussz spontán tüszõrepedés és jó progeszteronszint. Mégsem jött össze:(Párom is megnézték nála is minden rendben. Most lesz az elsõ Closti mentes hónapom,de félek picit,hogy vajon lesz így is tüszõérés? mert nálam is most már az inszeminációt emlegetik,meg elõtte egy hiszteroszkópiát,de lehet az nem kell,mert volt laparoszkópiám,és nem találtak sem a petevezetõben,sem a méhben problémát. Most próbálok nem görcsölni rajta,de a gondolataim minduntalan visszatérnek,hogy ha minden rendben,akkor miért nem jön össze..Nálad a párod nézték már? miért kaptad a Clostit? szió

Szia! Mennyi ideig szedted a Clostit? Én hasonló cipõben járok:( 3 hónapig szedtem voltak szép tüszõk, plussz spontán tüszõrepedés és jó progeszteronszint. Mégsem jött össze:(Párom is megnézték nála is minden rendben. Most lesz az elsõ Closti mentes hónapom, de félek picit, hogy vajon lesz így is tüszõérés? mert nálam is most már az inszeminációt emlegetik, meg elõtte egy hiszteroszkópiát, de lehet az nem kell, mert volt laparoszkópiám, és nem találtak sem a petevezetõben, sem a méhben problémát. Most próbálok nem görcsölni rajta, de a gondolataim minduntalan visszatérnek, hogy ha minden rendben, akkor miért nem jön össze..Nálad a párod nézték már? miért kaptad a Clostit? szió
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a válaszod! Nekem ez volt az elsõ closty-s hónapom, de azok alapján amit írtál, mindaz ami veled történt, lehet, hogy még mind elõttem áll. Ez most meglehetõsen elszomorít és igencsak sötéten láttatja velem a jövõmet :(((( Azért kaptam a closty-t mert nem volt peteérésem, vagy 4 hónapon keresztül, a mensim is rendszertelen volt, arra elõtte duphaston-t kaptam.
Szia! Jaj, nem akartalak elkeseríteni! Én azt mondom, nincs miért feladnod, az én b.nõim közül volt, aki már az 5. Clostis hónapját kezdte, mégsem jött össze. aztán jött a Closti mentes hónap, és babás lett:) a másik b.nõm Closti , inszem után sem lett babás, már bejelentkeztek lombikra. És abban a hónapban nem jött meg neki, azóta megszületett a kisfiúk, rá egy évre meg újból spontán teherbeesett, azóta két kisfiú boldog anyukája!!! Tehát fel a fejjel, nem szabad feladni, én lassan megnyugszom lelkileg, próbálom elterelni a gondolataimat, és reménykedem!!! Tiszta szívembõl kívánom, hogy hamarosan babás legyél:) szió

Ha nincs autónk, és valami gond van a babámmal, és nem rendel a dokim, nappal milyen ügyelet hívható, vagy ilyenkor mentőt kell hívni?

A Heim Pál kórház honlapján az van írva, hogy munkanap 20-08ig, illetve ünnepnap, hétvége. De ha hétköznap nappal van szükségem ügyeletre, mert nem tudom elvinni a babámat, akkor kit értesítsek?

Legjobb válasz: a gyerekorvosi rendelõt, ott mindig van kijáró ügyeletes, ha éppen a dokitok rendel ,akkor más megy ki

a gyerekorvosi rendelõt, ott mindig van kijáró ügyeletes, ha éppen a dokitok rendel , akkor más megy ki
A mentõ velünk közölte, hogy õk nem taxiszolgálat. Azért mert pár órája hány a gyerek, õk nem jönnek ki. Kiküldték az ügyeletet, õk azonnal hívtak mentõt, és sürgõsen bevittek minket a bethesdába. Akkor még X. kerben laktunk. Ez amúgy este/éjszaka volt. http://www.hazipatika.com/services/cimtar?id=28 Ha meg nem olyan súlyos, akkor bkv-val, vagy taxival tudjátok bevinni.
ez autóval is nehéz dolog. ha sûrgõs, nagy baj van, akkor mentõt kell hívni!!! ha van autód, ha nincs! ha mondjuk beteg a babád és a körzeti orvoshoz vinnéd de épp nem rendel akkor az õ rendelõjüket kell hívnod, reggeltõl estig van rendelés, ilyen esetben a másik, épp rendelõ orvoshoz kell levinned. velünk pont most történt halottak napján, hogy babámnak nagyon magas láza volt és hasmenése, kórházba nem akartam vinni még, csak meg akartam kérdezni mikor kell bevinni, mennyi folyadék pótolja a hasmenést, stb, órákig hívogattam a budai gyermek kórházat (nekünk az az ügyelet) de nem vették fel! végül a védõnõvel beszéltem, õ mondta, hogy ne hívjuk az ügyeletet, 5-6 óra mire kiérnek, ha olyan van, menjünk mi
Nem, 104, bocs, tiszta lökött vagyok, gyakrabban kéne ismételnem...
Ja, 105-re gondoltam.
Kedves harmadik! Mentõ alatt a 104-et érted? Gyerekhez is hívható?
Ez attól is függ, mi baja van. Hogy kórház kell-e úgy értem. Lányom elvágta úgy a kezét, hogy dõlt a vér, és nem tudtam elállítani. (Szegénykém megbotlott egy tányérral.) A mi orvosi rendelõnket hívtam fel, ami ugye itt van nagyon közel, de tudtam, hogy nem a mi orvosunk rendel, hanem egy másik. Nagyon pozitív élmény volt, két perc múlva ott volt a doktornõ és egy védõdõ (ott hagyták a rendelést), és ellátták. Szerencsére nem volt olyan nagy a baj, csak én rosszul vagyok a vértõl, inkább engem kellett pátyolgatni... (Ja és közben egy pár hónapos kicsi is volt otthon). Viszont másik esetben, amikor kórház kellett volna, hiába hívtuk éjjel az ügyeletet, hogy nehéz légzése van a lányomnak és magas láza, nem jöttek ki, mondták, hogy csináljuk ezt meg azt vele. Másnap reggel annyira rosszul volt, hogy bevittük (apósom értünk jött kocsival, csak éjjel nem akartuk hívni), az ügyeletes orvos ránk ordított, hogy miért nem jöttünk elõbb, meg is halhatott volna, annyira súlyos az állapota. Utána 5 nap kórház volt... Szóval tapasztalatom, ha ilyen van, akkor a telefonba azt kell mondani, hogy "FULLAD A GYEREK", mert különben nem jönnek ki. Sajnos telefonon nekik is nehéz eldönteni, hogy egy beteg gyerekkel, vagy egy "hisztis szülõvel" van dolguk. De szerintem inkább egy téves riasztás legyen, mint egy katasztrófa...
Taxi?
A Heim Pál Kórház ügyeletére viheted nappal is. (Én is oda vittem a fiamat a nyáron, mert a mi dokink csak este rendelt, viszont nagyon magas volt a láza és nem bírtam addig várni.)
surgos esetben mentot barmilyen napszakban, meg akkor is, ha lenne auto, mert gyorsabban ellatashoz jut a gyerek
Nem írod, hogy hol laksz, de gondolom, Budapesten. Hogy ott hogyan mennek a dolgok, de szerintem ott is létezik kerületenként orvosi ügyelet, akiket bármikor fel lehet keresni, akár ki is lehet hívni. Mentõt csak sürgõs esetben ajánlott hívni, egy kisebb hõemelkedés, láz nem hinném, hogy az õ kompetenciájuk lenne, fõleg, hogy ha kisebb dolog miatt hívod ki, akkor lehet, hogy olyan helyre nem tudnak idõben kiérni, ahol valóban sürgõs segítségre lenne szükség. Nézz körül vagy kérdezd meg az orvosotokat, hogy hol van a közeletekben orvosi ügyelet!
Ja, amúgy háromszor telefonáltam vissza nekik. Mert azt mondták vigyem be a heim pálba, nekünk sincs autónk... Pedig 6 hetes volt, és a hányás akkor még igen veszélyes a kiszáradás miatt. Meg amúgy is, hiszen csak úgy nem hány a baba. Meg is kérdezték h hányszor telefonálok még? Mondom annyiszor, ameddig nem küldenek valakit.

Ha nincs fogadott dokim és úgy érzem közeleg a szülés, hova menjek? Mennyivel elöbb száll le a has?

35 hetes vagyok,szóval még korai lenne.Simán a n?dokihoz menjek?

Legjobb válasz: Szia.Ha nincs dokid és valami neked nem stimmel egyszerûen hívd fel a kórházat ahol szûlni fogsz jelen esetben ahova tartozól és õk fognak segíteni.Ha megindul a szülés és nincs autó akkor mentõ ha van akkor irány a kórház.

Szia.Ha nincs dokid és valami neked nem stimmel egyszerûen hívd fel a kórházat ahol szûlni fogsz jelen esetben ahova tartozól és õk fognak segíteni.Ha megindul a szülés és nincs autó akkor mentõ ha van akkor irány a kórház.
A kérdező hozzászólása: Az normális, hogy sokkal melegebb a köldököm?Én úgy vettem észre, hogy befér a tenyerem a mellem alá.Ez jelent valamit?
Szia Én írtam az elõbb.Igen kezd leszálni a poci de még ez nem jelenti azt hogy rögtön szülni is fogsz.Ha akarod elküldöm emilbe a számom hívj fel nyugodtan.Csak elõbb írj emilt hogy tudjak hova válaszolni.
Elsõ babánál általában 4 héttel hamarabb száll le a pocak.
Nem mindenkinek tud leszálni a pocija, nekem pl azt mondták, hogy mivel nagy a baba és még a feje is 10cm fölött van nem tud beilleszkedni.Amúgy nem kell felhívni a kórházat, egyszerûen be kell menni és az ügyeletes doki foglalkozik veled.Hogyha mentõt hívtok OTT UGYANAZ A HELYZET..bevisznek a kerületi kórházba és már indulhat is a buli :o) Könnyû szülést kívánok 39 hetes kismami
Szia! Én ugyanígy vagyok! Csak simán bemegyek a kórházba, amelyikhez tartozom és az ügyeletesnél megszülöm a babámat!! Ennyi.. Remélem!! :-)
szia! nekem 37.héten jött a babócám, elõtte héten kezdett leszállni a pocim, elõtte nap fért bele a tenyerem a mellem és a pocim közé.meg tottyogtam mint a kacsa, a baba feje beállt utirányba. Ügyeletes orvosnál szültem én is, igaz én szombathelyen, te nem tudom hol fogsz. Nekem egész nap a derekam fájt elõtte, wc-re járkáltam folyamatosan, hánytam, 5 perces fájásoknál mentünk be a kórházba. Ha éjszaka, hétvége van, akkor a szülészeti ambulanciára menj, nappal pedig a szülészeti osztályra, ott ugyis utba igazitanak. de még tartsd bent a babócát, bárha jönni akar, ugyis jön, nem rajtunk mulik.

Ha nincs peteérésetek csak clostival és akkor is a méhnyálka vékony de nem a closti miatt hogyan kezel a doki?

nekem 1 évig clotit adott!!!!!!és norcolutot!nem a clostitol vékony a méhnyálkám sajna amugy is!Most uj dokit váltok . kiváncsi lennék ilyen esetben a dokik hogyan kezelnek?

Legjobb válasz: Szia! Érdemes dokit váltanod. Nekem van peteérésem és támogatásképpen kaptan 1 ciklusban clostit, UH ellenõrzés mellett, nekem vastagította a méhnyálkámat (13. napon 14 mm volt), mert a mensim nagyon gyenge volt, a closti után erõsebb lett, de csak 1 hónapot szedtem, majd májusban szedek még egyszer, de amikor szedtem elmentem laborba is. Ha csak clostival van peteérésed, akkor az valamilyen hormonproblémára utal. Mivel a closti az agyalapi mirigy hormontermelését stimulálja, serkenti és ezátal beindítja a petefészek mûködését. Ha abbahagyod és nincs peteérés akkor a hormontermeléssel van probléma. Tehát hormonvizsgálat a 3. és 22 ciklusnap körül mindenképpen kell és az megmutatja a további irányokat. 1 évig pedig nem is lehet clostit szedni, ez a tájékoztatóján is rajta van!

Szia! Érdemes dokit váltanod. Nekem van peteérésem és támogatásképpen kaptan 1 ciklusban clostit, UH ellenõrzés mellett, nekem vastagította a méhnyálkámat (13. napon 14 mm volt), mert a mensim nagyon gyenge volt, a closti után erõsebb lett, de csak 1 hónapot szedtem, majd májusban szedek még egyszer, de amikor szedtem elmentem laborba is. Ha csak clostival van peteérésed, akkor az valamilyen hormonproblémára utal. Mivel a closti az agyalapi mirigy hormontermelését stimulálja, serkenti és ezátal beindítja a petefészek mûködését. Ha abbahagyod és nincs peteérés akkor a hormontermeléssel van probléma. Tehát hormonvizsgálat a 3. és 22 ciklusnap körül mindenképpen kell és az megmutatja a további irányokat. 1 évig pedig nem is lehet clostit szedni, ez a tájékoztatóján is rajta van!
A kérdező hozzászólása: még a legelején volt hormonvizsgálat magas prolaktin volt de már helyrejött gyogyszerrel.1 éve volt azota megsem nézette a hormonomat!aztmondta van tüszö csak nemérik meg nagyra

Ha a doki eppen nincs a varosban mikor szulok, es mas orvost ajanl fogadjam el?

Mar 2x valtottam orvost, de ugy nez ki, hogy a szules idopontjan ez a doki sem lessz ott. Azt mondta, hogy ne aggodjak, mert mond egy nevet es bejon mas helyette. De en nem akarok egy 3-ik orvost, aki idegen nekem, ezzel az erovel szulhetek az ugyeletessel akinek nem is kell annyit fizetni. Vagy esetleg a dokik megosztjak maguk kozt a penzt, ezert talan az en dokimnak is erdeke lenne, hogy a masik bejojjon? Mert akkor behivom a masikat. Mit tegyek? Ugyanannyit kell adni, mint amenyit eredetileg a sajat dokimnak is adni akartam?

Legjobb válasz: Mondd, hogy szülsz az ügyeletesnél és kész, azok is épp annyit tanultak mint a többi, néha többet is. Az ügyeletesnek pedig nem is kell pénzt adni, elég egy ajándékcsomag bor,stb, ha pedig nagyon elégedett lennél adsz 10-20 ezret neki.. A saját dokid pedig ha nem jön a szülésre, akkor mit vár?-neki is adj egy csomagot , mert megvizsgált rendesen és kész.

Mondd, hogy szülsz az ügyeletesnél és kész, azok is épp annyit tanultak mint a többi, néha többet is. Az ügyeletesnek pedig nem is kell pénzt adni, elég egy ajándékcsomag bor, stb, ha pedig nagyon elégedett lennél adsz 10-20 ezret neki.. A saját dokid pedig ha nem jön a szülésre, akkor mit vár?-neki is adj egy csomagot , mert megvizsgált rendesen és kész.
A kérdező hozzászólása: Nem maradtam eddig sem "halatlan".Koszi a valaszt!
Bar en meg csak most varom a babam, de mindenkitol azt hallom, hogy nem az orvos az, aki levezenyli az egesz szulest, hanem a szuleszno. Az orvos nem szokott ott lenni vegig. Szerintem fontosabb, hogy a szulesznod veled legyen, orvosnak meg szerintem az ugyeletes is megteszi. Amugy nem ertek valamit: valahogy a fogadott orvos PONT akkor sosem tartozkodik otthon, vagy eppen szabin van, vagy mas dolga van, amikor szukseg lenne rajuk...
azzal a dokival akihez jársz terhesgondozásra sztk-ban vagy kórházban. esetleg szülésznõ.

Mit lehet tenni? Hét hónapja abbahagytam a fogamzásgátlót. Azóta csak akkor jön meg, ha a dokim rásegít Clostival. Ez nem normális, és a nyálkahártyám sem túl vastag. Szervi bajom nincs, csak felborult a szervezetem a bogyótól.

Mellesleg a fog.gátló el?tt is rendszertelen volt, és anyukám is ezzel a problémával küzdött anno. Aki hasonló cip?ben járt, annak mikor jött össze? Vagy tudtok mondani olyan szert ami segítene? 3 hónapja lelkes fogyasztója vagyok a málnalevél-palástf? kett?snek. Nagyon el vagyok keseredve, nagyon várjuk a picurkát!

Legjobb válasz: Szia én ugyan igy vagyok:( Nekem ajánlották a cickafark teát,én most hagytam abba a fogit de volt hogy szüneteltettem a a tabit és 6 hónapig nem jött meg:(most remélem másként lesz megpróbálom ezt a teát azt mondják ez jó:)már elõre félek hogy mi lesz pedig nem szabad,én anyum is ugyan igy volt,de õ ahogy abbahagyta a fogit nem tartott szünetet és egybõl terhes lett velem:) nem szabad feladni!!!!!Sok sikert magunknak,én most várom hogy megjöjjön és elmúljon és keressünk dokit

Szia én ugyan igy vagyok:( Nekem ajánlották a cickafark teát, én most hagytam abba a fogit de volt hogy szüneteltettem a a tabit és 6 hónapig nem jött meg:(most remélem másként lesz megpróbálom ezt a teát azt mondják ez jó:) már elõre félek hogy mi lesz pedig nem szabad, én anyum is ugyan igy volt, de õ ahogy abbahagyta a fogit nem tartott szünetet és egybõl terhes lett velem:) nem szabad feladni!!!!!Sok sikert magunknak, én most várom hogy megjöjjön és elmúljon és keressünk dokit
hát ez nehéz ügy, sajnos ismerek olyat, akinek a gyógyszer miatt csak lombik babája lehett, de a lényeg, hogy lehett. Neked még nem ennyire gáz a helyzet, még normalizálódhat is a ciklus, és nyálkahártya is, de ha nem válztozik, akkor menj meddõségspecialistához!
Ha babát szeretnétek mihamarabb keress fel egy szakorvost. A barátnõm 2 évet "pazarolt" különféle hiedelmekre.Most már 1 éve próbálkoznak szakorvossal és most jött el lombik program.Drukkolunk.
Nálam ugyanez volt. Abbahagytam, és 10 hónapig nem jött meg. Az én dokim 1 évig szeretett volna várni a clostival, nem akarta megerõszakolni az agyamat... Én meg persze türelmetlen voltam, addig már kipróbáltam az E vitamint, a cickafark-palástfû kombit, a Hormeel S cseppet, a maca kaspzulát, és semmi nem segített. Aztán a 10. hónapban a babatervezõk otthonáról rendeltem fekete üröm kapszulát. Napi 5 db-ot szedtem belõle, és 14 nap után ett peteérésem. Jó fájdalmas, és félreérthetetlen! :) ) A 12. hónapban uezt csináltam, akkor már nem éreztem, hogy peteérés lenne, de ez semmit nem jelentett, használt a kapszula, mert idán január elején pozitívat teszteltem. Sajnos a fogi elhagyása nálam nem a nõi nemi hormonokban okozott gondot, hanem a pajzsmirigy mûködése állt le tõle! Ez jan-ban derült ki, így csak 5 hetes terhesen kezdtem el szedni a gyógyszert rá. Ez már sajnos késõ volt, 7 hetesen elvetéltem... Akkie nnyi ideig nem menstruál, ott nem csak a sima hormonokkal lehet gond, hanem a pajzsmiriggyel is, mellékvesével, vagy az inzulinnal is. És persze a nyálkahártya rossz minõségû, ahogy te is írtad, vékony, és a növekvõ baba beágyazódásához szinte mindig kevés. Én az elejétõl barnáztam, kaptam duphastont aztán utrogestant is, ez utóbbi használt (elmúlt a barnázás), de akkor már késõ volt. :( A következõ terhességnél az elejétõl kezdve szednem kell az utrogestant, - ez sárgatest pótló hormon: progeszteron, ami az elsõ 12. hétben táplálja a babát, amíg a méhlepény a 12 hét után át nem veszi a szerepét... Egyébként nekem is elõtte nagyon rendszertelen volt a mensim, ezért akart várni a dokim 1 évet, mert az ilyen emberkéknél még lassabban áll vissza a rend... A mûtét napja óta megint szedem a fekete ürömöt, és reménykedem a 14. napi peteérésben...

Ha még nincs saját dokim, és az SZTK-ba megyek először dokihoz, akkor ott hogyan vizsgálnak meg először?

A régi dokim, valószín? visszavonult, így most még nincs dokim. Az SZTK-ban is csak ultrahangot csinálnak el?ször, vagy egyb?l turkálnak? Még csak 5 hetes vagyok, úgyhogy nem tudom, hogy nem korai-e ha turkálással kezdenek?

Legjobb válasz: Én is az SZTK-ba mentem elõször. Volt kézi vizsgálat is, hogy kitapintsa mi újság. Vett kenetet is és csinált rákszûrést és uh-ot. Kicsit én is sokaltam a vizsgálatokat. Aztán sajnos nem alakult ki a babám szívhangja, így el kellett venni tõlem. Nem tudom miért alakult így és ezt sosem fogom megtudni. De az biztos, hogy legközelebb mikor ismét +-at tesztelek, elmegyek de csak azért, hogy felírja a gyógyszert. Majd a 7. héten fogok visszamenni.

Én is az SZTK-ba mentem elõször. Volt kézi vizsgálat is, hogy kitapintsa mi újság. Vett kenetet is és csinált rákszûrést és uh-ot. Kicsit én is sokaltam a vizsgálatokat. Aztán sajnos nem alakult ki a babám szívhangja, így el kellett venni tõlem. Nem tudom miért alakult így és ezt sosem fogom megtudni. De az biztos, hogy legközelebb mikor ismét +-at tesztelek, elmegyek de csak azért, hogy felírja a gyógyszert. Majd a 7. héten fogok visszamenni.
A turkálással állapítja meg a terhesség tényét, és ez alapján írja rá az uh beutalóra, hogy valószínüleg nagyjából hány hetes terhes vagy-legalábbis nálam így történt. És rákszûrést mindig csinálnak terhesség elején, augusztus már majd fél éve volt...-nálunk legalábbis. És a turkálás nem árt, mert ha ártana, nem csinálnák a dokik. És a turkálás helyett sokkal szebb szó lenne a vizsgálat.
Én a pozitív teszt után elõször magándokihoz mentem, bár nem õ a doki és egyáltalán nem biztos, hogy fogadok dokit, de jobbnak láttam, mint a kórházban. Kifizettem neki 5000 ft-t és megvizsgált rendesen, ultrahanggal is és elmagyarázott még pár dolgot. Nem volt kötelezõ megfogadnom. Viszont nekem így jobb volt, mert az sztk-ban csalódtam. Van egy-két doki itt, aki elég bunkó és nemtörõdöm. De ha nálatok ez másképp van és normálisabbak a dokik, akkor csak nyugodtan! Minden jót! 20 hetes kismami
Szia! Engem a pozitív teszt után megvizsgált a doki, majd elküldött uh.-ra, és mivel semmilyen panaszom nem volt a szülésig hozzám se nyúlt senki. Igaz nekem nem volt dokim, végig az sztk-ba jártam.
Szerintem ez dokifüggõ. Nekem volt hogy turkált és utána uh, de egy másik doki meg rögtön elküldött uh-ra. Ha kézzel is vizsgál meg, nem lesz baja a babának! Gratula!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Az elsõ gyerkõcömnél is csak azért turkált a dokim, hogy rákszûrést csináljon, de utána nem turkált. Most rákszûrés nem kell, mert augusztusban csináltak az SZTK-ban. Remélem nem lesz baj!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!