Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs dokim (101 db)

Ha nincs dokim szülésznőm?

Akkor egyedül fogok vajúdni?

Legjobb válasz: Igen, akkor egyedül fogsz. Ne aggódj, semmi baj nem lesz. Reméljük gyorsan túl leszel rajta! Könnyû szülést.

Igen, akkor egyedül fogsz. Ne aggódj, semmi baj nem lesz. Reméljük gyorsan túl leszel rajta! Könnyû szülést.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, mert oda írtam h nincs beoltva.
És ha be lenne oltva, mehetne vagy azt nem írták?
A kérdező hozzászólása: én írtam email-t a kórháznak. És azt a választ kaptam, hogy bent lehet. De látogatni nem jöhet. Azt is írtam hogy nincs beoltva.
Én megkérdeztem, zárlat esetén is bent lehet a párom a szülésnél. Dél-pesti.
Én ezen nem is gondolkodtam anno, az elsõ szülésem elõtt. Nagyváradon, ahol én szültem, a szülésznõ végig velem volt. Fogta a hasam és mérte a fájások közötti idõt... Õszintén szólva egyedül lenni abban a helyzetben jobb lett volna. Amíg nem vittek fel a vajúdóba, addig bezárkóztam a mosdóba, hogy ne lássa senki hogy szenvedek... Ezen szerintem ne parázz. Akkor és ott nem ez lesz a legnagyobb gondod...
A kérdező hozzászólása: így lehet kérni epit? Kerepesen szülök.
Az a helyzet, hogyha van fogadott dokid, vagy szülésznõd, akkor is egyedül vajúdsz. Õk csak meg-megvizsgálnak, be-be néznek, de nem fognak ott ülni melletted. De semmi baj, régen nem is volt divat, hogy a férj bent legyen, így is szépen megszült mindenki. Úgyhogy nem lesz semmi baj. :-)
A kérdező hozzászólása: ez marha jó. Én nem akarok egyedül szenvedni.
Ügyeletesnél szülte. Szülésznõm se volt fogadott. Mégis végig velem volt a vajúdás alatt a szülésznõ. Igaz, nem volt másik szülés. A doki is bejött negyed-fél óránként, megkérdezte, hogy vagyok, viccelõdött, megvizsgált idõnként.
Hozám fél óránként benéztek a szülõszobába, de bent volt velem a párom is.A szülõszobába bejöhetet beöltözve csak a fekvõ osztályra nem.
Azért nem hagynak teljesen egyedül. Az ügyeletes szülésznõ bizonyos idõnként bemegy, és megnézi, hogy vagy. Ha szerencséd van, és kifogsz egy jó fej szülésznõt, és mondjuk nincs másik szülés, akkor esélyes, hogy nem nagyon hagy magadra.
Nekem sem volt fogadott dokim, és szülésznõm se.De végig ott volt a szülésznõ(hihetetlenül kedves és aranyos volt), mindig megnézte, hogy mennyire vagyok tágulva.Dokikat szinte csak mûszakváltáskor láttam, meg amikor szültem:)

Nemrég olvastam hogy a dokinak mennyi pénzt kell adni. Ha nincs fogadott orvos?

Ha magánrendelésre járok autómatikusan a n?gyógyászom lesz a fogadott dokim vay hogy van ez? Mert hozzá járok vizsgálatra de em nála szülök olyan is van? DE akkor hogy menjek máskor hozzá? ezeket nem értem segítsetek! Köszi

Legjobb válasz: Ha magánrendelésre jársz, akkor oda jársz, ennyi. Az emberek általában azért járnak magánrendelésre, mert gyorsabb, modernebb eszközök, talán szebb környezet, és ezt meg tudják fizetni. De ettõl még nem automatikusan annál a dokinál szülsz, csak ha felkéred rá. Ha nem, akkor egész egyszerûen bemész a kórházba (amelyikbe akarsz) és szólsz, hogy megindult a szülés, vizsgáljanak meg. Meg fogják kérdezni, ki az orvosod, ha nincs, akkor hívják az ügyeletes dokit, õ megvizsgál, aztán majd nála szülsz. Neki nem kell pénzt adnod. Van aki ad, de szerény véleményem szerint erre semmi szükség, hiszen õt már megfizetted, amikor a TB-t minden hónapban levonták a fizudból. Nekem sem volt fogadott orvosom, és nagyon korrekt volt az ügyeletes doki, teljesen meg voltam vele elégedve.

Ha magánrendelésre jársz, akkor oda jársz, ennyi. Az emberek általában azért járnak magánrendelésre, mert gyorsabb, modernebb eszközök, talán szebb környezet, és ezt meg tudják fizetni. De ettõl még nem automatikusan annál a dokinál szülsz, csak ha felkéred rá. Ha nem, akkor egész egyszerûen bemész a kórházba (amelyikbe akarsz) és szólsz, hogy megindult a szülés, vizsgáljanak meg. Meg fogják kérdezni, ki az orvosod, ha nincs, akkor hívják az ügyeletes dokit, õ megvizsgál, aztán majd nála szülsz. Neki nem kell pénzt adnod. Van aki ad, de szerény véleményem szerint erre semmi szükség, hiszen õt már megfizetted, amikor a TB-t minden hónapban levonták a fizudból. Nekem sem volt fogadott orvosom, és nagyon korrekt volt az ügyeletes doki, teljesen meg voltam vele elégedve.
Oda jársz dokihoz, ahova akarsz, és annál szülsz, akinél akarsz. Attól , hogy oda jársz vizsgálatra, még nem lesz az orvosod, ahhoz fel kell kérnded, hogy nála szülhess. És ha nem nála szülsz, akkor is nyugdotan visszamehetsz hozzá utána , nem jelent semmit... De akkor miért nem szülsz nála, ha már pénzeled 8 hónapig?(csak érdekelne...)
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak. Azért nem szülök nála mert a városunkb megszûnt a szülészet és másik közeli városba kell menni és én ide járok nõgyógyászatra. Különben meg vagyok eddig elégedve a dokival. Köszönöm a válaszokat.

Ha nincs fogadott dokim és úgy érzem közeleg a szülés, hova menjek? Mennyivel elöbb száll le a has?

35 hetes vagyok,szóval még korai lenne.Simán a n?dokihoz menjek?

Legjobb válasz: Szia.Ha nincs dokid és valami neked nem stimmel egyszerûen hívd fel a kórházat ahol szûlni fogsz jelen esetben ahova tartozól és õk fognak segíteni.Ha megindul a szülés és nincs autó akkor mentõ ha van akkor irány a kórház.

Szia.Ha nincs dokid és valami neked nem stimmel egyszerûen hívd fel a kórházat ahol szûlni fogsz jelen esetben ahova tartozól és õk fognak segíteni.Ha megindul a szülés és nincs autó akkor mentõ ha van akkor irány a kórház.
A kérdező hozzászólása: Az normális, hogy sokkal melegebb a köldököm?Én úgy vettem észre, hogy befér a tenyerem a mellem alá.Ez jelent valamit?
Szia Én írtam az elõbb.Igen kezd leszálni a poci de még ez nem jelenti azt hogy rögtön szülni is fogsz.Ha akarod elküldöm emilbe a számom hívj fel nyugodtan.Csak elõbb írj emilt hogy tudjak hova válaszolni.
Elsõ babánál általában 4 héttel hamarabb száll le a pocak.
Nem mindenkinek tud leszálni a pocija, nekem pl azt mondták, hogy mivel nagy a baba és még a feje is 10cm fölött van nem tud beilleszkedni.Amúgy nem kell felhívni a kórházat, egyszerûen be kell menni és az ügyeletes doki foglalkozik veled.Hogyha mentõt hívtok OTT UGYANAZ A HELYZET..bevisznek a kerületi kórházba és már indulhat is a buli :o) Könnyû szülést kívánok 39 hetes kismami
Szia! Én ugyanígy vagyok! Csak simán bemegyek a kórházba, amelyikhez tartozom és az ügyeletesnél megszülöm a babámat!! Ennyi.. Remélem!! :-)
szia! nekem 37.héten jött a babócám, elõtte héten kezdett leszállni a pocim, elõtte nap fért bele a tenyerem a mellem és a pocim közé.meg tottyogtam mint a kacsa, a baba feje beállt utirányba. Ügyeletes orvosnál szültem én is, igaz én szombathelyen, te nem tudom hol fogsz. Nekem egész nap a derekam fájt elõtte, wc-re járkáltam folyamatosan, hánytam, 5 perces fájásoknál mentünk be a kórházba. Ha éjszaka, hétvége van, akkor a szülészeti ambulanciára menj, nappal pedig a szülészeti osztályra, ott ugyis utba igazitanak. de még tartsd bent a babócát, bárha jönni akar, ugyis jön, nem rajtunk mulik.


Ha nincs peteérésetek csak clostival és akkor is a méhnyálka vékony de nem a closti miatt hogyan kezel a doki?

nekem 1 évig clotit adott!!!!!!és norcolutot!nem a clostitol vékony a méhnyálkám sajna amugy is!Most uj dokit váltok . kiváncsi lennék ilyen esetben a dokik hogyan kezelnek?

Legjobb válasz: Szia! Érdemes dokit váltanod. Nekem van peteérésem és támogatásképpen kaptan 1 ciklusban clostit, UH ellenõrzés mellett, nekem vastagította a méhnyálkámat (13. napon 14 mm volt), mert a mensim nagyon gyenge volt, a closti után erõsebb lett, de csak 1 hónapot szedtem, majd májusban szedek még egyszer, de amikor szedtem elmentem laborba is. Ha csak clostival van peteérésed, akkor az valamilyen hormonproblémára utal. Mivel a closti az agyalapi mirigy hormontermelését stimulálja, serkenti és ezátal beindítja a petefészek mûködését. Ha abbahagyod és nincs peteérés akkor a hormontermeléssel van probléma. Tehát hormonvizsgálat a 3. és 22 ciklusnap körül mindenképpen kell és az megmutatja a további irányokat. 1 évig pedig nem is lehet clostit szedni, ez a tájékoztatóján is rajta van!

Szia! Érdemes dokit váltanod. Nekem van peteérésem és támogatásképpen kaptan 1 ciklusban clostit, UH ellenõrzés mellett, nekem vastagította a méhnyálkámat (13. napon 14 mm volt), mert a mensim nagyon gyenge volt, a closti után erõsebb lett, de csak 1 hónapot szedtem, majd májusban szedek még egyszer, de amikor szedtem elmentem laborba is. Ha csak clostival van peteérésed, akkor az valamilyen hormonproblémára utal. Mivel a closti az agyalapi mirigy hormontermelését stimulálja, serkenti és ezátal beindítja a petefészek mûködését. Ha abbahagyod és nincs peteérés akkor a hormontermeléssel van probléma. Tehát hormonvizsgálat a 3. és 22 ciklusnap körül mindenképpen kell és az megmutatja a további irányokat. 1 évig pedig nem is lehet clostit szedni, ez a tájékoztatóján is rajta van!
A kérdező hozzászólása: még a legelején volt hormonvizsgálat magas prolaktin volt de már helyrejött gyogyszerrel.1 éve volt azota megsem nézette a hormonomat!aztmondta van tüszö csak nemérik meg nagyra

Miért nem vizsgálnak meg az orvosok? Ha nincs fogadott dokim, ennyire szarnak a fejemre? 33hkm

folyamatosan járok terhesgondozásra, és tegnap sem, sem egy hónapja mikor bent voltam nem vizsgált meg az orvos. csak ráirják a papirra,hogy 3000... nincs pénzem fogadott orvosra, de ez igy nem normális szerintem. mi legyen? :(

Legjobb válasz: mi az a 3000? az elso gyerekemnel nekem.sem volt dokim, visszahivtak rendszeresen semmi gond nem volt ebbol. milyen vizsgalatokat hianyolsz? 32 hetes uh volt? megneztek a leletet? ha minden ok volt akkor majd 36-38 hetesen varnak vissza. Ma mar ritka a belso vizsgalat, legalabbis az en kornyezetemben mar nem nyulkalnak a dokik, csak uh; nst es aramlas vizsgalatok vannak. fejtsd ki jobban h milyen vizsgalatokat hianyolsz

mi az a 3000? az elso gyerekemnel nekem.sem volt dokim, visszahivtak rendszeresen semmi gond nem volt ebbol. milyen vizsgalatokat hianyolsz? 32 hetes uh volt? megneztek a leletet? ha minden ok volt akkor majd 36-38 hetesen varnak vissza. Ma mar ritka a belso vizsgalat, legalabbis az en kornyezetemben mar nem nyulkalnak a dokik, csak uh; nst es aramlas vizsgalatok vannak. fejtsd ki jobban h milyen vizsgalatokat hianyolsz
Én is az enyém arcát, hogy egyesek minden hónapban piszkálják a méhszájat.
10-es vagyok. Miért mondjátok, hogy normális orvos nem nyúlkálgat csak úgy fel? Nem csak úgy felnyúlkálgat, hanem megvizsgál, elég baj lenne, ha csak "buzerálná" a méhszájat. Nekik ez a dolguk, így teljes a vizsgálat a terhességgondozás alatt. Most elképzeltem az orvosom arckifejezését, ha ezeket a kommenteket elolvasná. :)
Én havonta 1x járok magánba, és MINDIG megvizsgál. Kb pont 2 percig tart.. A méhszáj nyílása nem mindenkinél jár bármiféle tünettel. Egyébként meg - ha lepontoztok magatokat minõsítitek - ha nem kellene vizsgálat, akkor miért írnák be a 3000-et? Mert ugye az csak vizsgálatnál derül ki.. Nálunk egyébként is kötelezõ a 4 cet vizsgálat. Szerintem kérdezd meg a védõnõd, kit ajánl, kihez menj sztk rendelésre (gondolom beosztást meg tudnak nézni amikor kérsz idõpontot.) De a következõ alkalommal biztos meg fognak nézni, 36 héttõl csak lelkiismeretesebbek ott is.
Állj a sarkadra, és szólj a dokinak hogy legyen szíves és nézzen meg. Viszont, problémamentes terhességnél egyáltalán nem szükséges állandóan a méhszájat buzerálni. (a méhszáj nyílását általában görcsök, keményedések kísérik) Ha valaki mégis nagyon szeretné, akkor erre a legjobb megoldás a hüvelyi UH. Jobban is látnak vele, így pontosabb képet ad a méhszáj állapotáról, és sokkal kevesebbet árthatnak vele, mint egy manuális vizsgálattal.
Engem csak a 41. héten nézett meg a doki, nem is bántam. Normális orvos valóban nem nyúlkál fel indok nélkül.
Nekem minden hónapban megnézi a méhszájat, és ez így normális. Nem értek egyet az elõzõ hozzászólóval. Nagyon jó szakember az orvosom, emellett rettentõ lelkiismeretes. Maga a méhszáj vizsgálat egyáltalán nem kellemetlen, szinte nem is érzem, de muszáj tudnia, hogy nem-e kezd kinyílni idõ elõtt. Ez a vizsgálat beletartozik a terhesgondozásba. Sõt óvatosan áttapintja a méhet, megméri a méhfeneket. Ultrahangozni szerencsére nem szokott, ennek az elején nem örültem, de miután fél órát nézték uh-on a babámat 16 hetesen, és utána görcsölni kezdett a hasam, azóta nem annyira kedvelem az uh-t. Persze mondják hogy nem káros, de azért az a folyamatos nyomkodás, rázkódás (ha épp nem úgy fekszik) és ez mind hosszú-hosszú percekig, az görcsöléshez is vezethet. Szóval kedves kérdezõ, mindenképp állj a sarkadra!
Nekem fogadott orvosom volt, de az egész terhesség alatt kétszer nézte a méhszájat. Normális orvos nem nyúlkál minden indok nélkül.
Itt Szegeden minden terhesgondozás alkalmával a védõnõ átküld egy dokihoz aki megvizsgál, ha úgy van mintát vesz és itt szerencsére 4d-s ultrahang van és azzal is mindig megnézi a kicsit. Nekem pl. 16 hetesen szûrtek a streptococcusra is ami sajna pozitiv lett:( de itt mindent alaposan vizsgálnak. Szerintem közelesek lennének ott is havi 1x legalább megvizsgálni. Én volt a legelején annyira izgultam, hogy minden héten mentem az épp aktuális nõdokihoz aki bent volt hogy uh-zzon meg.
Második terhességem, fogadott orvosom van most is és az elsõvel is volt. Mindkét terhességnél 36 hetes kenetvételnél volt csak vizsgálat. Ha lenne panaszom vizsgálna, de mivel szerencsére problémamentes volt a terhesség, nem vizsgált. 39+4 hkm
Fogadott, ráadásul alapos orvosom van. Ha nincs panasz, akkor az UH leletet nézi meg, de vagy 2 hónapig nem is találkoztunk. Azt mondta, hogy ha nem érzek problémát, akkor nem indokolt a vizsgálat. Most 31 hetes vagyok, 29. héten UH volt, ott belsõ méhszájat is látnak. Minden érték normális volt, így külön nem vizsgált meg. De azt jelezte, hogy a 35-36. héttõl már heti szintû vizsgálatok lesznek. Ha valamelyik eredmény indokolja, akkor még gyakoribbak is.
Nekem egyiknél sem volt fogadott orvosom, mindkét terhességnél csak a vége felé néztek egyszer méhszájat, viszont ha nem néztek, nem is írták a papírra az értéket!
Én 4 éve voltam terhes, és volt fogadott orvosom, minden alkalommal megvizsgált, nézett és mért mindent, azt mondta van egy protokoll amin õk végigmennek, és ami alapján tudják, hogy minden rendben van-e, egyik vizsgálat nem helyettesíti a másikat, az én válaszom a kérdésre az, hogy sajnos ennyire lesz.rnak :( Legyél erõszakos, az érdeketekben. Én örültem volna, ha nem vizsgál annyiszor de azt mondta az orvos hogy kell!
Nekem sincs dokim, de engem mindig megnéznek, ha más nem is, hasi ultrahang minden vizsgálatomnál volt eddig. Bár itt amúgy is az a szokás, hogy havonta legalább egyszer megnézik a babát. (Szeged)Amúgy szerintem ez az a helyzet, amikor nem szabad hagyni magad lerázni.
Hát szerintem ez pont az a helyzet, amikor kicsit erõszakosnak kell lenni: Doktor Úr, szeretném ha megvizsgálna. Nekem ugyan volt fogadott dokim, de a barátnõmnek nem, õt is mindig megvizsgálta a doki.
Hiába nyomjátok ezerrel a piros pacsit, meg hiába hivatkoztok az orvosotok arcára, mert egészséges terhességnél egyszerûen semmi nem indokolja hogy havonta felnyúljanak méhszájat ellenõrizni. Az újabb nézetek szerint. Viszont van akit megnyugtat. Engem is. Gondolom a dokimat is mert õ is nézte havonta. Ettõl függetlenül arra hivatkozni hogy hogy nézne az orvosotok az ilyen kommentekre jó nagy hülyeség. Gondolom annak sem örülne egyikük sem ha a hálapénzt mindig csak számla ellenében fogadhatná el.... Vagy ha nem lenne rutin a gátmetszés. Vagy az oxy. Vagy a burokrepesztés. Vagy egy csomó minden amit még rutinból alkalmaznak és nem csak akkor amikor kell és szükség van rá. Amúgy meg írtam, hogy méhszájat nézni hüvelyi UH-val lenne a legjobb nézni. Mindig, mindenkinek.

Ha nincs fogadott orvosa a kismamának és annál szül aki ép bent van a kórházba az milyen? Itt Dunaújvárosra gondoltam. Azért segít a doki mindenben vagy leszarja az ember fejét? Valakinek volt ilyen téren tapasztalata?

Legjobb válasz: Én 3x szültem ügyeletsnél, igaz nem ott ahol te fogsz. A doki nem, viszont a szülésznõk foglalkoztak velem. Nincs etéren rossz tapasztalatom.

Én 3x szültem ügyeletsnél, igaz nem ott ahol te fogsz. A doki nem, viszont a szülésznõk foglalkoztak velem. Nincs etéren rossz tapasztalatom.
Hát itt Dunaújvárosban nagyon ki kell fogni ki van éppen bent. De a szülésznõ biztos hogy ott lesz és segít.
Szülj otthon! :) nekem olyan gyorsan jött a második lányom, hogy még a mentõsök sem étek idõben ki, így a saját ágyamon szültem meg a picit. és bátran kijelentem, sokkal jobb volt mint kórházban
én 5x szültem.....sokat érnek a szülésznõk legtöbbet õk vannak veled, nekem sincs rossz tapasztalatom, ennél is annál is volt részem, volt hogy kedvesebb volt az ügyeletes dr :) mint akinek havi szinen adogadttam zsebébe.....
Szülj otthon...persze...ha meg gond van, akkor azt is old meg magadnak...Nem az volt a kérdés, hogy hogy szüljön. Én fogadtam orvost, igaz én Sopronban szülök, de nem az orvos van végig az emberrel, hanem a szülésznõ. Talán jobban figyel rád a doki, ha megfogadod, de ha "szarik" rád pénz nélkül, akkor az sokat elárul a jellemérõl...
3as vagyok..elsõ szülésem kórházban történt, ugyan nem fogadtam dokit, hisz az a dolguk hogy ott legyenek ahol kell, anélkül hogy pénzt adnál nekik. ügyeletes orvos be sem dugta a képét egész nap, nem hogy a szülésem idõpontján. igaz a szülésznõk kedvesek voltak, értettek mindtn, de a doki miért is van akkor??
Azért van a doki, hogy a szülést levezesse.....Erre a szülésznõ is képes HA komplikációmentes a szülés....mondjuk egy sürgõsségi császárt nem hiszem, hogy el tud végezni....
Nálunk foglalkozik az emberrel, ha kell. Velem nem sokat kellett, burkot repesztett vizsgálat után, 20 perc múlva megszületett a kicsi. Utána összevarrt, és csók. :) Ennél többet hova foglalkozott volna velem?

Ha a doki eppen nincs a varosban mikor szulok, es mas orvost ajanl fogadjam el?

Mar 2x valtottam orvost, de ugy nez ki, hogy a szules idopontjan ez a doki sem lessz ott. Azt mondta, hogy ne aggodjak, mert mond egy nevet es bejon mas helyette. De en nem akarok egy 3-ik orvost, aki idegen nekem, ezzel az erovel szulhetek az ugyeletessel akinek nem is kell annyit fizetni. Vagy esetleg a dokik megosztjak maguk kozt a penzt, ezert talan az en dokimnak is erdeke lenne, hogy a masik bejojjon? Mert akkor behivom a masikat. Mit tegyek? Ugyanannyit kell adni, mint amenyit eredetileg a sajat dokimnak is adni akartam?

Legjobb válasz: Mondd, hogy szülsz az ügyeletesnél és kész, azok is épp annyit tanultak mint a többi, néha többet is. Az ügyeletesnek pedig nem is kell pénzt adni, elég egy ajándékcsomag bor,stb, ha pedig nagyon elégedett lennél adsz 10-20 ezret neki.. A saját dokid pedig ha nem jön a szülésre, akkor mit vár?-neki is adj egy csomagot , mert megvizsgált rendesen és kész.

Mondd, hogy szülsz az ügyeletesnél és kész, azok is épp annyit tanultak mint a többi, néha többet is. Az ügyeletesnek pedig nem is kell pénzt adni, elég egy ajándékcsomag bor, stb, ha pedig nagyon elégedett lennél adsz 10-20 ezret neki.. A saját dokid pedig ha nem jön a szülésre, akkor mit vár?-neki is adj egy csomagot , mert megvizsgált rendesen és kész.
A kérdező hozzászólása: Nem maradtam eddig sem "halatlan".Koszi a valaszt!
Bar en meg csak most varom a babam, de mindenkitol azt hallom, hogy nem az orvos az, aki levezenyli az egesz szulest, hanem a szuleszno. Az orvos nem szokott ott lenni vegig. Szerintem fontosabb, hogy a szulesznod veled legyen, orvosnak meg szerintem az ugyeletes is megteszi. Amugy nem ertek valamit: valahogy a fogadott orvos PONT akkor sosem tartozkodik otthon, vagy eppen szabin van, vagy mas dolga van, amikor szukseg lenne rajuk...
azzal a dokival akihez jársz terhesgondozásra sztk-ban vagy kórházban. esetleg szülésznõ.
Ha van (akár érvénytelen) TAJ számod, akkor nem kell.
ha esetleg terhesség miatt kellenek a vizsgálatok, akkor mindegyik ingyenes

20 hetes kismama vagyok, tegnap óta fáj ott lent, meg a kismedencénél. Nem tudom ez normális e, volt e másnak is így? Elég kellemetlen érzés. Nincs dokim, de ha nem javul mindenképp megyek vizsgálatra!

Legjobb válasz: Én 15 hetes vagyok, folyamatosan fáj a medencém. Elmentem dokihoz és azt mondta, persze, hogy fáj, hiszen a medencecsontnak is tágulnia kell terhesség alatt. Ezt érezheted fenn a derekadnál vagy lenn a csípõdnél is. Remélem segítettem :-)

Én 15 hetes vagyok, folyamatosan fáj a medencém. Elmentem dokihoz és azt mondta, persze, hogy fáj, hiszen a medencecsontnak is tágulnia kell terhesség alatt. Ezt érezheted fenn a derekadnál vagy lenn a csípõdnél is. Remélem segítettem :-)
A kérdező hozzászólása: akkor ne haragudj, azt hittem megint valami fiatal anyuka, akinek ez a legnagyobb baja! tényleg bocsi! ne aggódj, hátha te szerencsés leszel! :)
Kedves Kérdezõ, nem rád értettem, hanem azokra, akik genetikailag olyan alkatúak, hogy teljesen kiszélesednek. Sajnos én is ilyen alkat vagyok. Látnád a nõi felmenõimet, értenéd, hogy miért aggódok, de "nem így állok a terhességhez".
A kérdező hozzászólása: miért lennél az??? nem értem akik így állnak a terhességhez.... nekem második baba, elsõ babámmal sose fájt sehol, ezért tettem fel a kérdést! de én sem voltam se széles se tehén.csak odafigyelés kérdése! most 54kilóról kezdtem ezt a terhességet, tök vékonyan!
Az a szörnyû, hogy ilyenkor szélesedik a csípõ, és szülés után nem fog visszamenni, hanem kitellik zsírral. Mégcsak a 7. hétben járok, de már rettegek attól, hogy nagyseg*û kistehén leszek. :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy írtál te is! nekem azért fura, mert második baba és elsõvel abszulut semmi ilyet nem éreztem. de védõnõvel is beszéltem, õ is ezt mondta tágulnak a medencecsontok, meg ugy minden és ezzel jár :) meg is nyugodtam.
Utolsó vagyok, most 23 hetes.
Nekem is ugyan ez volt a 19.-20. héten és egyre többször van kisebb-nagyobb szurkálás, nyilalás itt-ott azóta is. Teljesen normális, de persze én is aggódtam emiatt. Az én dokim is mondta, hogy ezek természetes dolgok, dolgozik a természet. :)
A kérdező hozzászólása: köszi, igen segítettél, megnyugtató azért hogy másnak is van így :)
Reméljük a legjobbakat!! :) Boldog babavárást!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!