Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs akkor menstruácio sincs (3 db)

Ha nincs peteérés akkor menstruácio sincs?

Legjobb válasz: na és a 36-39 napos ciklusok hosszunak számitanak?de ez csak 2 honapja van igy.

A kérdező hozzászólása: na és a 36-39 napos ciklusok hosszunak számitanak?de ez csak 2 honapja van igy.
attol hogy ha valakinek van menzije attol még nembisztos hogy van peteérése.nekem mindig volt menzim és peteérés meg nemmindig
dehogy nem ha nincs peteérésed attol még van menzi csak peteérés nincs
De van menszi, csak peteérérs nincs. Nekem fordítva volt, nem volt rendszeres menszim, már gyógyszerrel kellett meghozni, de peteérésem ezek szerint volt, mert az elsõvel is úgy lettem terhes, hogy 2-3 hónapig nem jött meg, majd 1-szer pár csepp, megint kimaradt, aztán terhes lettem, csak az uh szerint tudtuk, hány hetes vagyok, mert nem volt menszi, amihez viszonyítani tudtunk volna. Most a második babát várjuk, de a menszim ismét rendszertelen volt, hónapokig kimaradt.?ajd megjött mutatóba, aztán jött a baba. Ilyen is van.

Ha nincs menstruációm, akkor peteérésem sincs?

2 hónapja nem jött meg a menszeszem, (nem vagyok terhes) -sajnos ez elő szokott fordulni- akkor peteérésem sincs?

Legjobb válasz: Nincs peteérés sem, mivel a menstruáció az érett, de meg nem termékenyült petesejt lelökõdését jelenti.

Nincs peteérés sem, mivel a menstruáció az érett, de meg nem termékenyült petesejt lelökõdését jelenti.
nem a petesejt lökõdik le. a pete felszívódik vagy távozik a hüvelyen keresztül. a nyálkahártya és szövet válik le, amit a méh lelök magáról. :)
Nagy valószinüséggel nincs. De a menstruáció nem a peteéréstõl van hanem hormonok irányítják. Gyakori hogy van menstruáció de peteérés nem volt. Nekem a meddõségi orvos mondta hogy a legtöbb nõnek évente csak 10-11 peteérése van hiába menstruál minden hónapban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. 2. válaszoló: akkor ez mit teljesen pontosan ?
micsoda? Amit leírt az történik a menstruációkor a szervezetedben.

Ha nincs menstruációm akkor peteérésem sincs?

Olyan fél évente menstruálok. Ami érdekelne, hogy ez esetben nekem nincs peteérésem? Tehát ha nem védekezek a párommal akkor sem lehetek terhes?

Legjobb válasz: Valószíûûleg nincs peteérésed. De attól még muszáj védekezni. Nekem is ilyen bajom van, de a doki kifejezetten mondta, hogy ennek ellenére nem szabad védekezés nélkül szexelnem, mert akármikor megeshet egy peteérés.

Valószíûûleg nincs peteérésed. De attól még muszáj védekezni. Nekem is ilyen bajom van, de a doki kifejezetten mondta, hogy ennek ellenére nem szabad védekezés nélkül szexelnem, mert akármikor megeshet egy peteérés.
11-02 20:43 !!!! Te tényleg ilyen avatatlan vagy? A menstruáció a méh nyálkahártyájának leválása. Mivel ebbe ágyazódik be a petesejt, nem valószínû, hogy valaki végigmenstruálja a terhességet. Ha nem a nyálkahártyába ágyazódik be, azt méhen kívüli terhességnek hívják. Igenis, mindkettõ hormonszintek változásának eredménye, és összefüggnek... Na de kérem, ez általános iskola 8. osztály biológia. Vagy már oda se jutunk el? :O Egy fél éves, rendszertelen menstruáció hormonális problémára utal. 17 évesen pedig nem fiatal a gyógyszeres kezeléshez, lévén ez sohasem fog önmagától beállni, mert az agyalapi mirigy nem termel elegendõ mennyiségû hormont valószínûleg, vagy nem egyensúlyban.
Ebben a kérdésben én semmiképp nem hagyatkoznék egy anoním felhasználó adott válaszra, bármit is ír. Mindenképp orvostól kérdezd meg! Akár neten is találhatsz oldalt/címet, ahol hivatásos nõgyógyásztól lehet kérdezni. Bár természetesen élõben jobb lenne.
Fél évente?? :O Te ki fia borja vagy? :D
Balhézhatsz, de nekem nem 1 olyan ismerõsöm van, aki azért nem vette észre hónapokig, hogy terhes, mert menstruált a terhessége alatt....
Egy jó szex simán elindíthat egy peteérést. Sok állatnál ez eleve így mûködik - de az embernél is elõfordul.
A 2 nem függ össze!Persze, hogy kell védekezni!Van, hogy egy nõ végigmenstruálja a terhességét, pedig nincs peteérése!Ez fordítva is lehetséges!
1. Kell védekezni, mert sosem tudhatod, hogy mikor lesz peteérésed. 2. Ki kell derítened, hogy mi annak az oka, hogy csak félévente menstruálsz.Tudom, hogy most [email protected] bele, hogy nem lehet gyereked, hisz nem is akarsz, de késõbb mi lesz? 19 éves vagy.Ha eddig nem állt be rendesen, akkor ezután sem fog, vagyis orvosi segítség kell.Ne engedd, hogy fogamzásgátlót írjanak fel, ami majd jól beállítja.Nem állítja be, csak mesterséges ciklust csinál és ha abbahagyod a gondjaid megmaradnak. Elöbb ki kellene vizsgálni a miérteket.Hormonvizsgálat, ultrahang (ciszta miatt) stb.Van rá pár módszer, hogy kiderüljön mi a gond.
Én a helyedben elmennék egy "Aviva torna" tanfolyamra ! Rendszeressé teszi a menstruációdat, olvasd el az oldalt és már nagyon sok helyen van ! szerintem nagyon jó, nekem bevált, 28 nap a ciklusom és lerövidült a mens.nap 3ra :DDD http://avivamodszer.hu/
A kérdező hozzászólása: Csak tényleg arra lennék kíváncsi, hogy ez esetben valószínûleg ha nem védekezünk akkor sem leszek terhes?
A kérdező hozzászólása: Voltam vele nõdokinál amikor még 17 voltam de gyógyszeres kezelést nem ajánlott olyan fiatalon. Most 19 vagyok.
"A menstruáció a méh nyálkahártyájának leválása. Mivel ebbe ágyazódik be a petesejt, nem valószínû, hogy valaki végigmenstruálja a terhességet. " Néha nem csak az elméletet, hanem a gyakorlatot is kell nézni. Bizony nem egy olyan nõ van, aki terhesség alatt menstruál. Nõgyógyásztól is megkérdeztem egyébként. Azt mondta azért, mert olyankor nem az egész nyálkahártya válik le, csak egy része.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!