Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs akkor a polgári (2 db)

Inkább szerezz koszorúslányt :-)
Szíved joga. Csak ne csodálkozz ha egy sárosabb nap után plusz díjat fitettetnek a mosatásáért.û
érdemes megkérdezni a szalont, ahonnan kölcsönzöd. A nõvéremnek a legapróbb hibákat is ki kellett fizetnie :(. Én egy másik szalonban béreltem, és konkréten rákérdeztem, hogy mi van ha sérül vagy nagyon koszos lesz? A hölgy szerint ez benne van az árban. Nekem is szakadt az esõ, de én végig húztam az uszályomat a templomban. Az uszály úgy a legszebb :-)
ez szalon függö. volt koszoruslány ruhám ahol azt mondták akármilyen hiba nem kell fizetni (erre rákérdeztem hogy szakadás, stb és arra sem) ahonnan a menyasszonyi ruhám volt ott azt mondták a javítható kiszedhetö dolgokért nem kell fizetni. pl nekem két uszályom volt. egy picike ami inkább csak ruha volt hoszabb ezt feltüzve szinte nem is látszpott meg egy levehtö kb 3 méteres na azt csak a fényképezésre tettem fel de egy fa hídon ahogy leraktuk tiszta szutyi lett. semmit nem szoltak érte. söt a ruhám felvarrására ráléptem és leszakadt (ez a ruha nagyon drága volt és senkin nem volt elötte) de azért sem szoltak.
Szalonfüggõ: van, ahol a tisztítás árát belekalkulálják a kölcsönzési díjba, van, ahol külõn díjat számítanak fel. Ha az a szalon, ahonnan te béreled a ruhát, a második kategóriába tartozik, úgy nem javaslom, hogy húzd az uszályt, mert egy barátnõmmel 50000 (!) forintot fizettettek utólag a tisztításért! Ennyibõl kijött volna a ruha megvétele is... :)

Ha valakinek a tartozását csak polgári peres úton lehet behajtani de az illetőnek nincsen állandó bejelentett lakcíme, akkor hogy találják meg?

Az a gondunk hogy egy bizonyos nem fizet? illet?nek több százezres nagyságrend? tartozása lett felénk. Ami valszeg csak pp-es úton hajtható majd be. Ilyenkor hová megy az idézés hogy lehet egyáltalán megtalálni. Ja és az ilyen pénzes ügyek nem avulnak el egy id? után mert az nekünk nem lenne jó. Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Egyszer beszéltem valakivel aki ilyesmi ügyben folyton "mozgásban van" és az alapján kb. sehogy.

Egyszer beszéltem valakivel aki ilyesmi ügyben folyton "mozgásban van" és az alapján kb. sehogy.
Nem "találják" meg. Amilyen címet te prezentálsz, arra küldik az idézést. Viszont elõször úgyis fizetési meghagyással kell próbálkozni a közjegyzõnél.
Én láttam ilyen ember lakcímkártyáját és az volt címnek beleírva hogy Budapest.Még a rendõrök sem tudják kézbesíteni a bírságot.
A kérdező hozzászólása: Hát ez marha jó gondolom körözést nem lehet kérni.
Azt hallottam, hogy az adósság behajtó cégek 1 millió alatti összegnél max. 24 hónapig próbálkoznak, mert utána fix, hogy csak buknak rajta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!