Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs akkor a menzeszem is (3 db)

Ha nincs peteérésem, akkor a menzeszem is szabálytalan, vagy egyáltalán nem jön akkor meg?

Legjobb válasz: Nekem úgy is megjött, de csak 42. napra nagy nehezen. :(

Nekem úgy is megjött, de csak 42. napra nagy nehezen. :(
nem igaz, nem mindig utal rendellenességre! Olvasd el a babatervezõk otthonán pontosan leírják, hogy melyik esetben utal rosszra és mikor jóra a köztes vérzés!
Utolsónak:A köztes vérzés mindig rendellenességre utal, úgyhogy az nem jó!
a köztes vérézés pont, hogy jó ha van, mert akkor tuti azt jelzi, hogy van pé, de ez nem mindenkinél jelentkezik.
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugodtam......soha nem volt még szabálytalan, a gyógyszer elõtt sem és most utána sem az. sõt, még köztes vérzésem sem volt. akkor ezek szerint van pé-m:)
A vérzés akkor is bekövetkezik, ha nincs peteérés, hisz le kell válnia a "vérfalnak" a méhrõl egyszer. Ha nincs peteérésed, akkor szabálytalan a menstruációd. Túl hosszú, vagy túl rövid, vagy össze-vissza. 30 napos ciklus teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: vettem pg53-as mikroszkópot, azzal figyelem. de azért vagyok ilyen bizonytalan, mert 2 hónapja hagytam abba a fog.gátló szedését. köszönöm a válaszokat mégegyszer.
Ha szabályosan 30 naora megjön, akkor tuti van peteérés. vegyél ovu tesztet és figyeld azzal.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. de ha szabályosan 30 napra megjön, akkor lehet peteérésem?
A köztes vérzés természetes, HA a peteérés miatt van!

Jól gondolom, hogy ha egy cikluson belül nincs peteérés, a menzesz akkor is annyi napra jön meg, mint amikor van peteérés?

Legjobb válasz: Igen, lehetséges a rendszeres havi vérzés peteérés nélkül is. Nekem is ez volt. Már van peteérésem, kezelem a PCOS-m.

Igen, lehetséges a rendszeres havi vérzés peteérés nélkül is. Nekem is ez volt. Már van peteérésem, kezelem a PCOS-m.
"A méh nyálkahártya a ciklus alatt végig "vastagodik és érik". Ha elér egy bizonyos vastagságot (érettséget), akkor lelökõdik: ez a menstruáció. Definíció szerûen menstruációról csak akkor beszélünk, ha a vérzést peteérés (ovuláció) elõzte meg. Vérzés enélkül is lehet, ezt peteérés nélküli (anovulatios) ciklusnak nevezzük. Normálisan a ciklus azért tart 28 napig, mert a peteérés a 14. nap körül van (13-15) és a progeszteron szak mindig 14 nap! Azaz, a normális ciklus tart a menstruációtól a peteérésig +14 nap! Az elsõ fázis lehet hosszabb, néha rövidebb is, de az ovulációt követõ idõszak meglehetõsen kötött. Rendszertelenek az anovulációs ciklusok (ezekben teherbe esés nem lehetséges) és azok a ciklusok, ahol az elsõ (ösztrogén) fázis valamiért (agyi szabályozás pl) megnyúlt. Ezekben a ciklusokban lehetséges a teherbe jutás, csak az ideje nem jósolható meg elõre. Mivel ezekben a típusú ciklusokban a méhnyálkahártya érése sem szabályos, ezért a vérzés sem jelentkezik (nem mindig van így) szabályos formában: elhúzódik, elején-végén barnás folyással zajlik. Az okok megkeresése segíti a megszüntetést. Tehát szabályos az a ciklus, mely 28-34 napos (és kimutatható benne peteérés, de ez már csak vizsgálatokkal). 42 nap felett már majdnem mindig baj van. Dr. Csákány M. György"
Elõzõvel az utolsó mondatot kivéve mindenben egyetértve a rövid ciklusúak nevében közlöm: 3 gyermekünk van 24-25 naposak voltak mindig a ciklusaim és semmi gond nem volt a teherbe eséssel.
Lehet, de az is lehet rövidebb, hosszabb a ciklus, ha nincs peteérés.

28-án jött meg a menzeszem, pár nappal előtte voltunk együtt a párommal ha teherbe estem volna, akkor már nem jött volna meg, vagy menzesz előtt nincs is esélye, hogy sikerüljön?

Legjobb válasz: Elvileg teherbe lehet esni, csak nagyon ritka. Viszont ha volt peteérésed a menszez után, akkor elvileg lehet.

Elvileg teherbe lehet esni, csak nagyon ritka. Viszont ha volt peteérésed a menszez után, akkor elvileg lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!