Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs akkor a menzeszem (13 db)

Ha nincs peteérésem, akkor a menzeszem is szabálytalan, vagy egyáltalán nem jön akkor meg?

Legjobb válasz: Nekem úgy is megjött, de csak 42. napra nagy nehezen. :(

Nekem úgy is megjött, de csak 42. napra nagy nehezen. :(
nem igaz, nem mindig utal rendellenességre! Olvasd el a babatervezõk otthonán pontosan leírják, hogy melyik esetben utal rosszra és mikor jóra a köztes vérzés!
Utolsónak:A köztes vérzés mindig rendellenességre utal, úgyhogy az nem jó!
a köztes vérézés pont, hogy jó ha van, mert akkor tuti azt jelzi, hogy van pé, de ez nem mindenkinél jelentkezik.
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugodtam......soha nem volt még szabálytalan, a gyógyszer elõtt sem és most utána sem az. sõt, még köztes vérzésem sem volt. akkor ezek szerint van pé-m:)
A vérzés akkor is bekövetkezik, ha nincs peteérés, hisz le kell válnia a "vérfalnak" a méhrõl egyszer. Ha nincs peteérésed, akkor szabálytalan a menstruációd. Túl hosszú, vagy túl rövid, vagy össze-vissza. 30 napos ciklus teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: vettem pg53-as mikroszkópot, azzal figyelem. de azért vagyok ilyen bizonytalan, mert 2 hónapja hagytam abba a fog.gátló szedését. köszönöm a válaszokat mégegyszer.
Ha szabályosan 30 naora megjön, akkor tuti van peteérés. vegyél ovu tesztet és figyeld azzal.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. de ha szabályosan 30 napra megjön, akkor lehet peteérésem?
A köztes vérzés természetes, HA a peteérés miatt van!

Jól gondolom, hogy ha egy cikluson belül nincs peteérés, a menzesz akkor is annyi napra jön meg, mint amikor van peteérés?

Legjobb válasz: Igen, lehetséges a rendszeres havi vérzés peteérés nélkül is. Nekem is ez volt. Már van peteérésem, kezelem a PCOS-m.

Igen, lehetséges a rendszeres havi vérzés peteérés nélkül is. Nekem is ez volt. Már van peteérésem, kezelem a PCOS-m.
"A méh nyálkahártya a ciklus alatt végig "vastagodik és érik". Ha elér egy bizonyos vastagságot (érettséget), akkor lelökõdik: ez a menstruáció. Definíció szerûen menstruációról csak akkor beszélünk, ha a vérzést peteérés (ovuláció) elõzte meg. Vérzés enélkül is lehet, ezt peteérés nélküli (anovulatios) ciklusnak nevezzük. Normálisan a ciklus azért tart 28 napig, mert a peteérés a 14. nap körül van (13-15) és a progeszteron szak mindig 14 nap! Azaz, a normális ciklus tart a menstruációtól a peteérésig +14 nap! Az elsõ fázis lehet hosszabb, néha rövidebb is, de az ovulációt követõ idõszak meglehetõsen kötött. Rendszertelenek az anovulációs ciklusok (ezekben teherbe esés nem lehetséges) és azok a ciklusok, ahol az elsõ (ösztrogén) fázis valamiért (agyi szabályozás pl) megnyúlt. Ezekben a ciklusokban lehetséges a teherbe jutás, csak az ideje nem jósolható meg elõre. Mivel ezekben a típusú ciklusokban a méhnyálkahártya érése sem szabályos, ezért a vérzés sem jelentkezik (nem mindig van így) szabályos formában: elhúzódik, elején-végén barnás folyással zajlik. Az okok megkeresése segíti a megszüntetést. Tehát szabályos az a ciklus, mely 28-34 napos (és kimutatható benne peteérés, de ez már csak vizsgálatokkal). 42 nap felett már majdnem mindig baj van. Dr. Csákány M. György"
Elõzõvel az utolsó mondatot kivéve mindenben egyetértve a rövid ciklusúak nevében közlöm: 3 gyermekünk van 24-25 naposak voltak mindig a ciklusaim és semmi gond nem volt a teherbe eséssel.
Lehet, de az is lehet rövidebb, hosszabb a ciklus, ha nincs peteérés.

Ha már nincs meg kb. 3 honapja a menzeszem akkor nehezebben eshetek teherbe vagy egyáltalán teherbe eshetek?

Eddig rendzseres volt a munstuáciom de most valami miatt nincs 3 honapja és kiváncsi lennék hogyha lefeküdnék a barátommal és esetleg lecsuszna a gumi vagy iesmi akkor ezmiatt talán kevesebb az esélye ennek?

Legjobb válasz: ha eddig rendszeres volt, mostmeg egyáltalán nincs....hát nemtudom....nemvagy terhes? sztem vegyél egy terhességi tesztet rossmann-ban pl. egyébként meg akárhogy terhes lehetsz, akár van menzeszed akár nincs. de mértnem hazsnálsz tablettát? sokkal eccerûbb, és kitérdekel ha leesik a gumi, sõt nemis kell az a gumi

ha eddig rendszeres volt, mostmeg egyáltalán nincs....hát nemtudom....nemvagy terhes? sztem vegyél egy terhességi tesztet rossmann-ban pl. egyébként meg akárhogy terhes lehetsz, akár van menzeszed akár nincs. de mértnem hazsnálsz tablettát? sokkal eccerûbb, és kitérdekel ha leesik a gumi, sõt nemis kell az a gumi
Az esély megmarad...ezzel nem fog csökkeni az esélye! És véletlenül nem amiatt nem jött már meg 3hónapja?
Ugyanúgy van rá esély. De énis feltenném a kérdést: nem lehet, hogy ettõl marad ki?
A kérdező hozzászólása: Csináltam tezstet negativ lett.És mielõtt lefeküdtünk azelõtt sem volt már meg.
Ez így nagyon nem oké, hogy nem jött meg ennyi ideje, menj el dokihoz sürgõsen.

28-án jött meg a menzeszem, pár nappal előtte voltunk együtt a párommal ha teherbe estem volna, akkor már nem jött volna meg, vagy menzesz előtt nincs is esélye, hogy sikerüljön?

Legjobb válasz: Elvileg teherbe lehet esni, csak nagyon ritka. Viszont ha volt peteérésed a menszez után, akkor elvileg lehet.

Elvileg teherbe lehet esni, csak nagyon ritka. Viszont ha volt peteérésed a menszez után, akkor elvileg lehet.

A menzesz mindíg 14 nappal peteérés után jön meg? Ha 12 nappal együttlét után rendesen megjött akkor nincs baba?

Legjobb válasz: Plusz minusz 2-3 nap elõfordulhat.Ha megjött akkor sajnos nem vagy terhes.

Plusz minusz 2-3 nap elõfordulhat.Ha megjött akkor sajnos nem vagy terhes.
Általában 14 nappal uténa, de 1-2 nap csuszás belefér. Viszont ha megjött, akkor nem vagy tehres.

Ha nincs semmi terhessegi tunetem (csak pozitiv tesztek es menzesz elmaradas) akkor elhalt a terhesseg? Mult kedden kellett volna megjonnie! 19. Napon volt ovum 28 napos ciklusbol!

dokim szerint megeshet mert nincs semmi tunetem a terhessegre... 2 mmes valamit latott mehen belul, sargatest van... Hetfon tesztelnem kell hogy erosodik-e a csik... Harmadik terhessegembol lenne o a masodik baba... Elso ket alkalommal teszt se kellett mert mindig megvolt a mellfajdalom es hanyinger.Most semmi nincs! 3.an kontroll...

Legjobb válasz: Hát nekem semmi tünetem nem volt úgy a 8-9.hètig, akkor aztán csõstûl jött minden.

Hát nekem semmi tünetem nem volt úgy a 8-9.hètig, akkor aztán csõstûl jött minden.
szerintem nem jelent semmit hogy nincs tüneted!!! lehet késõbb jönnek... de az is lehet semmi nem lesz, és csak élvezni fogod a terhességed :) drukkolok hogy minden okés legyen :)
dehogy jelenti azt. Vannak nõk akiknek az elsõ tünete az amikor elkezd nõni a pocakja. Nem ezen mulik hogy egészságes-e a magzat.
nekem meg NEM volt egyáltalán semmi tünetem (se hányinger, se mellfájdalom, sem fáradtság, sem semmi, csak a teszt... úgy rettegtem minden uh elõtt), a 28. hétben vagyok.
Ma léptem a harmadik trimeszterbe. Az ég világon soha semmilyen terhestünetem nem volt. Nõ a hasam, és nincs mensim, ennyi. Nem is értem az orvos mit gondolt, amikor ezt mondta neked?
A kérdező hozzászólása: hát ez nekem mindenesetre furcsa... Nekem mikor még a tesztek negatívak voltak már úgy fájt a mellem, hogy õrület volt! Olyan hihetetlen, hogy nem feltétlen jár ezzel a terhesség...
Szia. Nekem semmi bajom nem volt a 11 . hétig...aztán utána....arról jobb nem beszélni...addig örülj, amíg így érzed magad!!!
A kérdező hozzászólása: legyen igazad! Igazatok! :) Azért lehet biztosabbnak érezném a dolgot!
#1vagyok. Addig semmi. Minden uh elött aggódtam én is. A dokit is kérdezten hogy nem kellett volna már érezni a tüneteket...mindig azt mondta majd jön az is ne aggódjak. És jött is...Szerencsére már túl vagyok rajta. 15+4 hkm
A kérdező hozzászólása: háát :) Most már egy kicsit bizakodok, hogy akkor rosszat nem jelent :) Csak ijesztõ, hogy tényleg semmi nyûgöm nincs és így tényleg hihetetlen, hogy van ott valami vagy valaki... Na mindegy, a mai délutáni tesztem pozitív és erõsebb pozitív mint a hétfõ délutáni... Holnap egy reggeli teszt és hétfõn is aztán megnézzük, hogy mi van azzal a csíkkal...
Ne izgulj, nekem sem volt a lányommal semmi tünetem, csak a pozitív teszt és a menzesz elmaradása. Se hányinger, se mellfeszülés, se szurkálás, semmi. Remélem, nálad is minden rendben lesz!
Nekem se volt semmilyen tünetem most 1 éves a kisfiam :) Nyugi és jó egészséget nektek!!Ne idegeskedj az nem tesz jót!
A kérdező hozzászólása: Hat akkor most egy kicsit kezdek megnyugodni... :)
A kérdező hozzászólása: Se mellfajdalom se emelyges vagy hanyinger?
Nekem egy deka tünetem nem volt se a lányommal (2 éves), se most (29 hetes)!

33 hetes kismama vagyok és ma különösen fáj a hasam alja. Nagyon enyhén olyan mintha menzesz szerű fájdalom lenne, enyhén feszítő érzés. Ez lenne a jóslófájás? Ha igen, akkor tartanom kell koraszüléstől, vagy nincs összefüggésben?

Köszönöm a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: Nem feltétlenül josló fájás. Lehet az idõjárás okozza. Pihenj le , és ne csinálj semmit csak feküdj. Eü-s

Nem feltétlenül josló fájás. Lehet az idõjárás okozza. Pihenj le , és ne csinálj semmit csak feküdj. Eü-s
Nekem is elõfordult, most is szokott.Az ilyen idõben meg fõleg.Tényleg pihenj, vegyél be magnéziumot, az szokott segíteni.
Szerintem ha enyhén fáj, akkor az lehet jósló, de nem jelent koraszülést. Nekem kb. a 36. héttõl vannak ilyenek, de nekem idõm sincs lepihenni, mert mire eljutnék odáig, elmúlik :o)) Ilyenkor én alkalmazni szoktam a szülésfelkészítõn tanult légzéstechnikát és ellazulást. Tényleg segít, és legalább gyakorlok is az igazira :o)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Sajnos nekem sincs nagyon lehetõségem napközben lepihenni, mert dolgozom, este meg általában még fõzök.... Lehet ezt kellene visszafogni.

Ha szoptatás alatt lesz valaki terhes úgy, hogy nem volt menzesze, akkor honnan tudják h mikor fog megszületni a baba? Mert nincs "utolsó menzesz első nap"-ja. A magzat méreteiből pl?

Legjobb válasz: A terhesség elsõ 12 hetében méreteit tekintve minden baba egyformán fejlõdik. Az ultrahangos mérésekkel szokták ilyenkor belõni a terhesség korát.

A terhesség elsõ 12 hetében méreteit tekintve minden baba egyformán fejlõdik. Az ultrahangos mérésekkel szokták ilyenkor belõni a terhesség korát.
nekem a tabletta abbahagyása után még nem állt be rendesen a menzesz, de az ultrahang alapján kiszámolták, mikor foganhatott a babánk. 2 hét eltérés volt az utolsó vérzés és az UH adatok között, a végén kiderült, hogy az UH volt a pontos. 8.5 hós kisfiú anyukája

Ha menzesz elott eggy ket nappal eggyuttvagyunk a parommal, akkor mar nincs eselyem hogy teherbeesek? Vilagos barna folyas mit jelent?

Legjobb válasz: Elvileg azt jelenti,hogy meg fog jönni.Túl sok esély szerintem nincs,inkább peteérés környékén próbálkozzatok.

Elvileg azt jelenti, hogy meg fog jönni.Túl sok esély szerintem nincs, inkább peteérés környékén próbálkozzatok.
Én 2 nappal azután lettem terhess miután elmúlt..... (5 napig szokott meglenni)

Mi történi akkor ha valaki már 18 éves és nincs menzesze de lefeküdne a barátjával az orvos szerint minden rendben van. Lelkileg pedig nagyon érett arra hogy a barátjával lefeküdjön. Mit tegyen?

Legjobb válasz: lefeküdhettek, de ugyanúgy védekezzetek! És én elmennék egy másik orvoshoz is, mert valami biztos nincsen rendben.

lefeküdhettek, de ugyanúgy védekezzetek! És én elmennék egy másik orvoshoz is, mert valami biztos nincsen rendben.
18 éves és még nincs menzesze? Ebben az esetben az utolsó lenne, amin gondolkodnék, a lefekvés. Elõbb mindenképp ennek járnék utána!
az, hogy 18 évesen nincs vkinek mensese, nemhogy nem normális, de egyenesen kóros! vizsgáltasd ez ki épeszû orvossal, ne nyugodj bele. aztán majd ráérsz a szexszel foglalkozni.
mit sportolsz? és milyen gyakran?
Hát ha az orvos szerint minden rendben van, és semmi akadálya, akkor miért ne?? :)
A kérdező hozzászólása: hú már nagyon izgulok nem lehet azt mondani hogy ne izguljak.... :S
A kérdező hozzászólása: anyukám vitt el az ultrahangra és õt szerintem ezzel meg is gyõzték h várjak türelmesen mert a doktornõ lányának még nálam is késõbb jött meg
szomorú, hogy ennyivel meg lehetett nyugtatni anyukádat
A kérdező hozzászólása: na jó mostmár télleg nagyon aggódok :S :S LEGTÖBBEN 16 ÉVESEN ELVESZTIK A SZÜZESSÉGÜKET NEKEM MEG MÉG CSAK MEG SE JÖN! a melleim se fejlettek túlzottan :/ :(
Ne akarj a "többiek" közé tartozni! Ha elmennél nõgyógyászhoz, lehet, hogy feliratna neked valami fogamzásgátló bogyót, ami megzavarná a hormonháztartásodat. Nem értek hozzá, lehet, hogy ez a megoldás, de hülyeséget nem akarok tanácsolni. (Amugy én is 16 évesen vesztettem el, de ez mellékes, szerintem kicsit korai volt, de ezt már nem lehet visszafordítani... bár még mindig járunk, majdnem 2 éve.)
A kérdező hozzászólása: az tök jó remélem együtt maradtok és köszi :)
Nah nekem van egy ismerõsöm akinek szintén nem jött meg..és 17 évesen elment dokihoz mert már nagyon aggódott!És igen...súlyos hormonproblémái voltak és 1, 5 évig hormoninjekciót kapott majdnem 19 volt mikoe elõször megjött neki!Ma 26 és van egy gyönyörû kislánya!Sztem nézesd meg magad...de egy másik dologgal!
xd bocsi.. dokival!álmos vagyok már nah! :D
A kérdező hozzászólása: ok
16 évesen sem egészen kóser, hogy még nem jött meg! Én is egy másik dokihoz venném az irányt minél elõbb! Anyukád mit szól ehhez?
A kérdező hozzászólása: 15 évesen azért voltam mert európabajnokságra készültem és teljes kivizsgálást tartottak akkor azt mesélte a dokinõ ogy az õ lányának 17 évesen jött meg de akkor gyakorlatilag ömlött belõle én meg 16 vagyok de már izgulok
Igen 17 évesen is azt tanácsoljuk, hogy keress fel egy rendes nõgyógyászt! Ha nem akarod, hogy a késõbbiekben még komolyabb problémáid legyenek! Belegondoltál már, hogy rákod is lehet, vagy esetleg a késõbbiekben majd nem lehet gyereked??? Ne légy ilyen gyerekesm fogd magad és irány a doki! Én a helyedben nem várnék!
A kérdező hozzászólása: én még nem vagyok 18 éves szerencsére a 17 ig is van még 5 hónapom csak érdekel, mert félek hogy ugyan úgy nem lesz. :Sésem amiért nem jön meg?vagy túl so sport miatt?sok csapattársamnak rendszertelen a sok sport miatt.....
A kérdező hozzászólása: vagy arra gondoltam hogy valami fertõzést kaptam valahogy
A kérdező hozzászólása: évek óta várom hogy megjöjjön és már elég rosszul viselem ismerõseim se voltak ily késõnérõek és a barátaim sem attól félek ez 1 2 év múlva sem lesz másképp
A kérdező hozzászólása: korcsolyázom ehez hozzátartozik a tánc , erõlléti és balett is
A kérdező hozzászólása: heti 4* 4órán keresztül
A kérdező hozzászólása: köszi hogy foglalkoztok velem :)
Mindenképpen menj el egy normális orvoshoz, mert aki azt tanácsolta, hogy minden redben van, az egy kókler orvos lehet! 18 évesen már valami komoly probléma miatt lehet, hogy még nem jött meg! Az csak egy dolog, hogy sportolsz, attól még menstruálhatsz, mégha rendszertelenül is!
A kérdező hozzászólása: figyelj most töltöm nemsokára a 17 et de mivel már vagy 3 éve várom hogy nekem is legyen ezért attól félek hogy 18 évesen se lesz így 16 , lassan 17 évesen is azt tanácsoljátok hogy menjek el orvoshoz?ultrahangon már 1* voltam ezért 15 éves koromban
15 éves korodban is azt mondták, hogy minden rendben? akkor miért voltál ultrahangon?
A kérdező hozzászólása: tuti nekem van csak ilyen pehhem hogy ilyen elõforduljon...:@

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!