Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs a kórházban (76 db)

A MÁV kórházban minden orvos szobájában van hüvelyi ultrahang? Vagy ha szerencsém van, akkor van, ha nincs, adnak külön időpontot, és vissza kell menni? Vagy esetleg van olyan, hogy rögtön átküldenek, ha nincs a szobában?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem vagyok benne biztos hogy jól értem a kérdést, de az uh gépen megvan mind a két eszköz.. ha kell hasi, ha kell hüvelyi. (tehát egy gépen megvan mind a két kimenet, bocsi, ennél hülyébben nem tudtam leírni, de remélem erre gondoltál)

Nem vagyok benne biztos hogy jól értem a kérdést, de az uh gépen megvan mind a két eszköz.. ha kell hasi, ha kell hüvelyi. (tehát egy gépen megvan mind a két kimenet, bocsi, ennél hülyébben nem tudtam leírni, de remélem erre gondoltál)
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm, de nem erre gondoltam. :) Én is hihetetlen bonyolultam írtam le a kérdést... :S :) Szóval úgy értem, hogy ha bemegyek egy orvoshoz, akkor rögtön meg tudja csinálni az ultrahangot, tehát nem kell új idõpontot kérnem arra külön? Vagy nincs minden nõgyógyászati szobában ultrahang?
Bocsi, akkor nagyon félreértettem :) Meg tudja csinálni, külön nem kell érte idõpontot kérni. (legalábbis én még nem találkoztam ilyen szituval) Van olyan "kezelõ" vagy "vizsgáló" vagy nem is tudom minek hívjam, ahol nincs uh.. de ott nekem max csak varratot szedtek. Ha eleve úgy mész hogy vizsgálatra, nem fognak küldözgetni meg csak azért visszahívni mert kell uh. Fel vannak rá készülve, hogy bármikor kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :) Kislányommal szakrendelõben voltam, ahol mázlim volt, hogy annál az orvosnál, akihez mentem, volt UH, de sok másik szobában nem volt, és akkor idõpontot kellett kérniük külön. Most a MÁV kórházba fogok menni (még kicsit késõbb, mert csak 4+3 vagyok... :) ), ezek szerint akkor ott egybõl megcsinálják. Még egyszer köszönöm a választ! :)
Igazából több oldalról is megtapasztaltam ott a dolgokat. Voltam már "utcáról beesõs", feküdtem is bent 2 hétig, mentem oda vissza kontrollra, de most onnan van az orvosom is ahova magánba járok. Mindig kéznél volt minden. Remélem nálad is így lesz és nem vezettelek félre! Jó kezekben leszel, jó dokik vannak ott! Gratulálok a babához! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és a biztatást! Még csak 3 hét múlva megyek, mert még pici a baba, de remélem én is, akkor már majd rögtön meg tudják nézni UH-val, hogy hogy dobog a szíve... :) Jó babavárást!

Hány napig kell bent lenni a kórházban szülés után kb. , ha nincs komplikáció?

Még soha nem aludtam kórházban, annyira félek ettõl!

Legjobb válasz: Ahol én szültem, ott természetes szülés után 3 nap, császármetszésnél 7 nap. De ez kórházanként eltérõ lehet. De ha simán szülsz, 2 napot mindenképpen rá kell számolni. És ne arra gondolj, hogy soha nem feküdtél kórházba, jaj, mi lesz, hanem gondolj arra, hogy azért vagy ott, hogy utána se történjen semmi gond, megfigyelnek, a babát is megfigyelik és ha minden rendben lesz, akkor irány haza! Én rengeteget feküdtem már kórházban az életem során, viszont a legtöbbet a terhességem végén és szülés után. Konkrétan 3 hetet töltöttem egyhuzamban kórházban. És kibírtam.

Ahol én szültem, ott természetes szülés után 3 nap, császármetszésnél 7 nap. De ez kórházanként eltérõ lehet. De ha simán szülsz, 2 napot mindenképpen rá kell számolni. És ne arra gondolj, hogy soha nem feküdtél kórházba, jaj, mi lesz, hanem gondolj arra, hogy azért vagy ott, hogy utána se történjen semmi gond, megfigyelnek, a babát is megfigyelik és ha minden rendben lesz, akkor irány haza! Én rengeteget feküdtem már kórházban az életem során, viszont a legtöbbet a terhességem végén és szülés után. Konkrétan 3 hetet töltöttem egyhuzamban kórházban. És kibírtam.
én is kórházfóbiás vagyok eléggé, de hidd el, a szülés után én szinte örültem annak, hogy bent kellett maradnunk, és páróránként ránk néztek, hogy minden rendben van-e. Magamért is aggódtam kicsit (császárom volt, és mindenféle hülye tüneteim voltak), de elsõsorban a babámmal kapcsolatban érdekelt minden olyan, amirõl addig nem hallottam (például, hogy miért bukott kajcsi után mindig, elõtte azt sem tudtam, hogy létezik ilyen jelenség). Egyébként 3, 5 napot voltam bent, teljesen kibírható volt.
Uzsokiban 4 nap.
Székesfehérváron természetes szülésnél 3 éjszakát, császárnál 5 éjszakát kell bent lenni, ha minden rendben van.
Szerintem meg egyáltalán nem más. Nagyon féltem a kórháztól ez szülés után is megmaradt. Borzalom volt az a 3 nap. Meg is fogadtam, hogy soha többet az életemben nem szülök, ha bent kell maradni.
Én is féltem ettõl, mert azelõtt sosem voltam kórházban, csak kb. 3 éves koromban. Szülésnél/után teljesen más! Végül 3 helyett 5 napig kellett bent lennem, mert a kisfiamnak antibiotikum kellett, de még egy picit "örültem" is ennek, mert nagy biztonságérzetet adott, hogy bármikor bármivel lehet menni a csecsemõsökhöz, amit otthon már nem lehet. Pl. nehezen indult meg a tejem, és csak pont az 5. nap volt az elsõ, amikor már nem kellett pótlás. Otthon biztosan frászban lettem volna, hogy sír a baba mert éhes. Szóval ezt szerintem teljesen másképpen éli meg az ember, mintha mondjuk valami betegség miatt kell bent lenni.
Másképp fogod látni! Arra gondolsz majd, h minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Hát pedig én is hazamennék szívem szerint. :)
A kórház nem börtön, saját felelõsségre bármikor haza lehet menni. Sok országban be se viszik szülni a nõt, pl Hollandia, hanem csak kiküldik hozzá az ápolót 3 napra. Sok nõt ismerek, aki még aznap hazament. Araboknál, cigányoknál ez természetes, a fehér ember kicsit puhányabb fajta...
A kérdező hozzászólása: Én még nem vagyok terhes, csak elgondolkoztam ezen a témán. :) Lehet, hogy ha az lennék, másképp látnám a dolgot.
korházfüggõ. Én császárral szültem, 3és fél napos babával már otthon voltunk. Engem befektettek pár nappal elõtte. "szörnyû" volt, nem bírom a kórház gondolatát sem, de hidd el ki lehet bírni, és ha már megvan a baba akkor úgyis vele foglalkozol.
Ez a legnagyobb bajod, hogy bent kell aludni életed legcsodálatosabb élménye után????? Néha elgondolkoztatnak egyes emberek. Mennyi mindent nem éltek még át.
Debrecenben 4ik napon engednek haza ha minden ok!(spontán szülés, problémamentes)


Akinek otthon kezdődtek a fájások, esetleg indult meg a szülés az hogy indult el a kórházba ha nincs autója?

Már egyre jobban izgulok, hogy hogy lesznek a dolgok, mi hogy fog történni ha itt van az id?. 32 hetes kismama

Legjobb válasz: ja, kihívod a mentõt, ha nincs a közelben senki, aki el tudna vinni. Vagy taxi, de az drága. Anyukám gyalog indult el apukámmal a kórházba mikor megkezdõdtek a fájások, nem volt kocsi...Aztán megállt mellettük egy kispolszki, benne a barátaik, akik szintén mentek szülni.Na felvették anyáékat, így abban a pici kocsiban utazott 2 leendõ apuka és két vajúdó nõ:) Azt mondta anya néztek a kórházban mikor kiszálltak:D

ja, kihívod a mentõt, ha nincs a közelben senki, aki el tudna vinni. Vagy taxi, de az drága. Anyukám gyalog indult el apukámmal a kórházba mikor megkezdõdtek a fájások, nem volt kocsi...Aztán megállt mellettük egy kispolszki, benne a barátaik, akik szintén mentek szülni.Na felvették anyáékat, így abban a pici kocsiban utazott 2 leendõ apuka és két vajúdó nõ:) Azt mondta anya néztek a kórházban mikor kiszálltak:D
hívhatsz mentõt vagy bevihet a szomszéd. Én aznap szültem, amikorra ki voltam írva. Elõzõ nap este 8kor még a munkahelyemen ültem és néztem a másnapi ügyfeleimet a naptáramban, majd egy hirtelen ötlettõl vezérelve felhívtam mindenkit és áttettem 2 nappal késõbbre a tárgyalásaimat. Elsõ körben 2 héttel késõbbre voltam kiírva, így kapaszkodtam abba a dátumba.... Másnap hajnalban volt egy fura érzésem, mintha lefejeltek volna belülrõl, szaladtam a mosdóba és már folyt is a magzatvizem. Miután kicsurogta magát, bekapcsoltam a számítógépet, írtam egy emailt az asszisztensemnek, hogy szülni megyek és ezért milyen plusz teendõket varrnék a nyakába az adott napon. Ezután nekiálltam összeszedni a terhestáskám, mert addig csak egy köntöst és egy papucsot tettem bele. A férjem még elõzõ nap is hisztizett, hogy nem vagyok összepakolva és éles helyzetben majd vele fogok kiszúrni. Amikor nekiálltam reggel 6kor pakolni, akkor már fájásaim voltak, ez feltûnt a férjemnek is, így kiugrott az ágyból és segített pakolni. Hallgathattam, hogy õ megmondta, hogy pakoljak össze és végül mégis csak neki kell. :) ) Ezek után kocsival mentünk a kórházba, de mivel a kórház körül fizetõs a parkoló övezet én meg spórolós vagyok, mondtam a férjemnek, hogy parkoljunk le még ott ahol ingyen lehet parkolni. Ez azt jelentette, hogy 20 percre a kórháztól leparkoltunk, megvártuk a trolit, mentünk vele 2 megállót (a helyét senki nem adta át...), majd amikor leszálltunk, akkor még kellett menni kb 5 percet gyalog, na az már nagyon fájt.... Azt hittem megszülök a körúton sétálva. Nagyon hosszú volt zebra... 8ra értünk a kórházba és 15:45kor született a kisfiam.
Sose mentel meg be a korhazba ezt megbeszelni valakivel, vagy tajekozodni a korulmenyekrol? (Azt meg se kerdezem, hogy van-e orvosod vagy bábád...)
Azert nem kerrdezem meg, hoyg van-e, mert ha volna, akkor nem tenne fel yilen kerdest, tehat TUDNI lehet, hogy nincs neki, nem jart terhesgondozasra, nem jart tanfolyamra dulakhoz, hoyg tajekozodjon, hogy mik fognak tortenni vele, hogyan lelegezzen, stb. De azert egyzser bemenni es korbeerdeklodni, hogy mi fog tortenni, anelkul is lehet.
taxi, mentõ, ismerõst megkérsz, stb. ja, és nem vagy rossz ember, ha nincs fogadott orvosod, nekem sincs, mert másra költöm azt a pár százezer forintot :)
Én is ezen agyaltam, aztán 37. héten nst-n bent tartottak, és aznap már indították is a szülést... Most újra babát várok, ha itthon leszek, mentõt fogok hívni, mert nem nagyon számíthatunk senki másra, akinek autója van. 34 hetes km
Férjem külföldön volt éppen, kocsi ott állt a ház elõtt, de jogsim nem volt, szomszéd felajánlotta, hogy ha kell azonnal szóljak éjjel-nappal , bármikor és bevisz szülni ha itt az idõ. Úgy is volt, a szomszéd dolgozott aznap éjjel, rendõr. Miután felhívtam, mondta, hogy belefér a munkaidejébe, úgy, hogy ne aggódjak, két perc és ott lesz, szirénázó rendõrautóval jött értem, hajnali négykor, és úgy is vitt be.
Mentõvel.
Mentõ! Sokan mennek úgy. Azért, mert nincs orvosod ne aggódj, nekem mind a kétszer volt, de kb. 10 percet volt ott az orvosom, és aki az ügyeletes volt, az is nagyon aranyos volt. Nem ezen múlik.
Taxival mentünk be (Budapest), mert nincs kocsink.
Haggyatok mar beken, hol irtam, hoyg ez baj??? Annyit irtam, hoyg enm kerdezek rá (mert a kerdesfeltevesbol lehet tudni, hogy NINCS)! Annyit kerdeztem, hoyg EZt, amit tolunk kerdetel, megkerdezted-e a korhazban esetleg...? Tennel-e egyszerui latogatast ott, hogy elso kezbol kapj idegenvezetest es felvilagositast egy folyoson elkapott noverketol vagy orvosi rendelesen (ami ingyenes!), hogy ne izguljal, hogy mi lesz ott... esetleg? Ugy tudtam, a terhesgondozas kotelezo magyarorszagon, csak remelem, hogy nem, mert nagyon rossz velemennyel vagyok a magyar nogyogyaszatrol.
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott orvosom, se gyerekem, elsõ babám lesz, de ez miért baj? Sajnos nem állok úgy anyagilag, hogy lehessen orvosom, de nem hiszem, hogy ezt csak egy magándokival lehetne megbeszélni. Nincs szüléssel kapcsolatos tapasztalatom, magamtól is van annyi eszem, hogy tudjam milyen lehetõségek vannak, de azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi voltam arra, hogy másnál ez hogy történt. Ez miért baj?
Akkor a Mária u - Baross u-i komplexumban szultel.:)
Én nemrég szültem, és mentõvel mentünk. Van autónk, csak a párom épp akkor ért haza a munkából piszkosan, így hívtuk a mentõt, kb. 6-7 perc múlva jött is, 20 perc alatt a kórházban voltunk (40 km-re innen). A párom meg utánam jött autóval. Semmi ciki nincs ebben. Megkérdezik a telefonban, milyen fájások vannak, magzatvíz elfolyt-e. Nálunk elfolyt. Semmi pánik! :)
Azt meg se kerdezem, hogy van-e orvosod vagy bábád... 3.vagyok, ezt nem értem...miért baj, ha nincs valakinek dokija???nekem sem volt, mégis megszültem a fiam...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
semelweis kórház ba vagy heim pába kérj egy két héten belül van idöpont
A kérdező hozzászólása: az egyik elyen juliusra, a masik helyen augusztusra tudtak volna idopontot adni. a madaraszban is lepattintottak :S
:( sziv Uh EEG kell? mi az oka a vizsgálatnak?
Nálun sziv zörej volt 3 havonta kellett vinni,
Dunujváros ? Kórház
Fürdö melett van a kardiologia, és Velencén is van
Mi is a Heim Pál szakrendelõjében voltunk - 1 héten belül kaptunk idõpontot, de a doktornõnk hívta fel õket. Mi is ezért mentünk be Pestre, mert a mi városunkban is 3-4 hónapot kellet volna várni. Kérd meg a gyerekorvosotokat, hogy kérjen õ idõpontot - õt nem fogják "lepattintani"!
Ha fogadott nõgyógyászod volt, akinél szültél, esetleg õ is tud segíteni. (Nálunk vese-probléma adódott a terhesség végén, és az sztk-s nõgyógyász ajánlotta, hogy segít bejutni a legjobb szakemberhez, akit ismer, ha megszületik a baba és probléma van. Hál' Istennek nem volt rá szükség.)

Ha nincs fogadott orvosom, es a megyei korhazhoz tartozom, mehetek szulni a Semmelweisbe?

Legjobb válasz: Szabad orvosválasztás van, annyi az egész hogy kinézel egy dokit magadnak abba a kórházba és az õ sztk-s rendelésére jársz el terhesgondozásra. Én Budapesti vagyok eredetileg a Szert Margit eggyesített kórházhoz tartozok a III.kerületbe, viszont a Sote II. számú nõi klinikán szültem, Dr.Tahy András sztk-s rendelésére jártam terhesgondozásra így minden beutalómat a Sote II.re irányította mert õ ott dolgozik :)

Szabad orvosválasztás van, annyi az egész hogy kinézel egy dokit magadnak abba a kórházba és az õ sztk-s rendelésére jársz el terhesgondozásra. Én Budapesti vagyok eredetileg a Szert Margit eggyesített kórházhoz tartozok a III.kerületbe, viszont a Sote II. számú nõi klinikán szültem, Dr.Tahy András sztk-s rendelésére jártam terhesgondozásra így minden beutalómat a Sote II.re irányította mert õ ott dolgozik :)
Szerintem nem. Ha nem miskolci vagy, hanem környékbeli, akkor azok a kismamák mind a Megyeihez tartoznak.
Ha nincs dokid, akkor a megyeiben kell szülnöd.
3-as, ez nagyon nem így van!! Szabad orvosválasztás van, viszont a terhesgondozás körzetenként zajlik, nem mehetsz akárhová. Miskolcon élek, tudom, hogy így mûködik.
Akkor kérlek magyarázd meg azt hogy én a III.kerületbe élek akkor hogy is vállatak el a VIII.kerületi Sote II.be ahol szültem is......Kedves kérdezõ érdeklõdj az orvosnál, biztos vagyok benne hogy fogsz tudni oda járni...
Azért írtam, hogy miskolci vagyok. Miskolcon sajnos nem lehet ahhoz menni terhesgondozásra, ahová kedvünk tartja (próbáltam, elzavartak...). Pesten lehet, hogy más rendszer van, ezt nem tudom. A kérdezõt Miskolc érdekli, ebben én tudtam neki választ adni.

3 hétre vagyok a kiírt időponttól és az első gyermekemet császárral szültem. Nincs fogadott orvosom, ilyenkor mi a helyzet? Automatikus császár, vagy majd egyszer csak elkezdődnek a fájások és irány a kórház? Honnan tudom, ha baj van?

Már eddig is vannak hasfeszüléseim, de nem vészes. A els? azért volt császár, mert leesett a fájásoknál a szívhangja, az utolsó napokban már nem nagyon akart mozogni CTG közben, és beindított szüléssel kezdtük, burokrepesztés, beöntés, borotválás, majd kiderült, hogy baj van és akkor csaszi.. Tényleg nincs fájdalomcsillapításra lehet?ség, ha az els? csaszi volt és megpróbálom természetes úton?

Legjobb válasz: Az sztk-s doki azt mondta, hogy császárpártiak a dokik, ha az elsõ az volt, de nem törvényszerû. Viszont a Margit kórházban volt az elsõ is, és akkor velem nagyon gonoszak voltak, mert az egyik ottani dokinõ volt az sztk-ban helyettesíteni, és felírt nekem vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, mert miután 3 órát vártam és 3 különbözõ vizsgálatom volt nyilván magas volt a vérnyomásom és addig nem is volt vele semmi baj. Na amikor 3 nappal késõbb mentem a kórházba, akkor megmondtam, hogy nem szedem a gyógyszert, mert otthon, ha nem [email protected], akkor normális a vérnyomásom, na és erre aztán én voltam az, aki a dokiknak ellenszegül, így is viselkedtek velem. Ezért kicsit aggódok, hogy inkább megcsászároznak mondvacsinált ürüggyel, csak hogy menjek már onnan. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ilyenkor (1. császár, 2-nál mi várható) mi a helyzet?

A kérdező hozzászólása: Az sztk-s doki azt mondta, hogy császárpártiak a dokik, ha az elsõ az volt, de nem törvényszerû. Viszont a Margit kórházban volt az elsõ is, és akkor velem nagyon gonoszak voltak, mert az egyik ottani dokinõ volt az sztk-ban helyettesíteni, és felírt nekem vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, mert miután 3 órát vártam és 3 különbözõ vizsgálatom volt nyilván magas volt a vérnyomásom és addig nem is volt vele semmi baj. Na amikor 3 nappal késõbb mentem a kórházba, akkor megmondtam, hogy nem szedem a gyógyszert, mert otthon, ha nem [email protected], akkor normális a vérnyomásom, na és erre aztán én voltam az, aki a dokiknak ellenszegül, így is viselkedtek velem. Ezért kicsit aggódok, hogy inkább megcsászároznak mondvacsinált ürüggyel, csak hogy menjek már onnan. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ilyenkor (1. császár, 2-nál mi várható) mi a helyzet?
Azthiszem 2 évnek kell eltelnie két csaszi közt... de sztem ez orvosfüggõ is
A kérdező hozzászólása: Igen, az ügyeletes dokinál és szülésznõnél szültem, minden nagyon rendesek, segítõkészek voltak. Hát, a fájások tényleg fájnak, az érzéstelenítõ szuper volt, de a végénél (kitolás résznél) ismét érzel mindent. A kitolás nagyon gyorsan történt, max pár perc volt, a gátmetszést nem is éreztem mikor vágták, viszont a varrása nekem nagyon fájt. A császár miatt volt betapintás, inkább kellemetlen, hülye érzés, mint fájdalmas.. Mikor jöttünk ki a kórházból, aznap kiszedték a varratokat, az is fájt, meg utána még 1-2 napig. De már jól vagyok, ma 1 hete szültem és tegnap már voltam a nagyobbikkal boltban. Nem fájok sehol, tejem van bõségesen!!! Így azért sokkal könnyebb a szülés utáni élet, mint császár után!! Könnyû, természetes szülést mindenkinek és utána jó babázást! :D
Gratulálok nagyon!!! Akkor az ügyeletesnél szültél? Nem volt gond? Hû, annyira örülök :) . Jobb volt a természetes szülés? Jó babázást :)
A kérdező hozzászólása: 6 napja megszületett természetes úton második kislányom :D Kaptam epidurális érzéstelenítést, volt betapintás a szülés után.. Mindenki úgy állt hozzá, hogy megnézzük, hogy alakul, aztán ha baj van, csak áttolnak a mûtõbe és kiveszik a babát. Mondták, hogy kicsi a baba, így talán nem lesz baj (utólag kiderült, hogy 55 cm 3450 g, tehát teljesen normális súlyú). Egyébként elfolyt a magzatvíz és megindultak a fájások.. Köszönöm a válaszokat!
Szia, megszületett a babád? Hogy alakult a szülés? Remélem már babázol :) Így elõre is gratulálok :)
nem keserítek, hanem elmondtam ami a szokás. nekik szerencséjük volt. van doki aki bátran kockáztat, van aki eleve nem
utolsó, ez nem igaz, amit írtál. Nem egy olyan ismerõsöm van, ahol a császár utáni újabb szülésnél kevesebb, mint 2 év telt el, és sikerült nekik hüvelyi úton szülni! Nem az idõ a fõ tényezõ, hanem az, hogy a heg milyen, és a heg állapotán nem segít 3-4-5 év. Ahol pedig nem sikerült, hiába volt meg a 2 év a szülések között, ott nem a heg volt a gond, hanem nem tágult az anya, vagy leesett a szívhang, vagy a magzatvíz volt zavaros. úgyhogy ne keserítsd el a kérdezõt :)
ha nincs minimum 2 év, nem kockáztatnak. a 2. császár nem kiszúrás, hanem életmentõ mûtét. mert szakadhat a heg, ami életveszély neked is a babának is. van ahol 3 évet is ajánlanak, és még úgy sem 100%. ha hagynak vajúdni akkor is folyamatosan monitoroznak és elsõ legkisebb gondnál azonnal mûtenek
de jársz dokihoz nem? vele beszélj! neked kell ezt szóba hozni egy sztk-s doki nem tudhatja magától h van e más orvosod. legközelebb mész beszélj vele.
Gratulálok! :) jó babázást

Ha epidurális érzéstelenítést szeretnék, azt ugye nem tagadhatják meg a kórházban? Éjszaka sem, ugye? Meg ha nincs fogadott orvosom, akkor sem, ugye?

Legjobb válasz: Ahova én járok, ott 24 órában rendelkezésre áll, nem tudom, hogy ez a többi kórházban hogy van, szerintem kérdezd meg.

Ahova én járok, ott 24 órában rendelkezésre áll, nem tudom, hogy ez a többi kórházban hogy van, szerintem kérdezd meg.
Elvileg kérheted bármikor, bárkitõl. Nem kell hozzá fogadott orvos, ez jár neked, ha kéred. De hozzátennék valamit: nagyon veszélyes, csúnya szövõdményei lehetnek.
20.14 es! Mit értesz az alatt, hogy szövõdmény? Csak mert én pár hét múlva szülök és "beletettem a pakliba" az eda-t. Én eddig csak jót olvastam róla. Érdekelne.
Nekem adott a dokim, az segített kitágulni, és már úgy éreztem, hogy nem bírom tovább. Nekem jó volt. De a dokim is profi ebben. Azt mondta a dokim, hogy az esetek 2%-ban adja be. Úgyhogy szerintem csak úgy szíre-szóra nem adják be, pláne, ha nincs fogadott orvosod. Szerintem ha nekem nem lett volna dokim, akkor nem adtak volna nekem. Terhesgondozásra én sem fogadott dokihoz jártam, szerintem felesleges, de szülésre nem árt megfogadni valakit.
Ha nem sikerül tökéletesen beadni, akkor le lehet tõle bénulni.Elõfordult már, hogy a nõ soha többé nem tudott járni! Érdemes végiggondolni az elõnyt és a kockázatot!
Nem fájdalmas, és nem voltak szövõdményei sem. elsõ
Szia! Két esetben nem adnak epidurális érzéstelenítést. Az elsö, ha belépsz a szülöszoba ajtaján, s még a "küszöbön" szólsz, hogy megkezdödtek a fájások, s kérek egy EDA-t. Ilyenkor elöször megvizsgálnak, illetve várnak, mert ha leállnak a fájások, akkor csak vaklárma volt. A másik, ha bemégy és már kb. 8 cm-re ki vagy tágulva. Ilyenkor sem adnak, mert akkor a kitolási szakaszban nem tudnál aktívan tolni. Ja és akkor sem, ha már volt egy császáros szülésed, kb. egy-két éve. De minden egyéb esetben kaphatsz!

Ha nincs arról papírom orvostól, hogy nem vagy nagyon nehezen esek teherbe, csak egyszerűen mesterséges megtermékenyítést szeretnék, a Szent János Kórházban hasonló kórházakban akkor is "ingyenes"?

Továbbá, ha az én petesejtem és egy másik n? petesejtjét is be szeretném magamnak ültetni mennyivel lenne több?

Legjobb válasz: Nem, csak ugy, kérésre nem végeznek mesterséges megtermekenyitest. Más nõ petesejtjet pedig nem ültetik be a tieddel együtt.

Nem, csak ugy, kérésre nem végeznek mesterséges megtermekenyitest. Más nõ petesejtjet pedig nem ültetik be a tieddel együtt.
Mesterséges megtermékenyítést csak indokolt esetben végeznek, ahhoz pedig kivizsgálások sora szükséges, általában mind a nõtõl, mind a férfitól. Béranyaság ma Magyarországon nem legális.Úgy tudom, csak petesejt adományozás van. Tehát ha neked van saját "mûködõképes", akkor másét nem kaphatod. (Miért is kapnád?)
szia!! kedves kérdezõ!! a kérdésedbõl nekem nem derült ki miért is akarsz mesterséges megtermékenyítést!!ha van alapja , hogy ez kell akkor meg lennie kellene róla papírodnak vagy a párodnak , hogy ez kell!! az elõzõ két válaszolónak igaza van !okkal lehet csak mesterséges megtermékenyítést kérni!!lombikos!!
más nõ petesejtjét max akkor ültetnék be neked ha neked egyáltalán nem lenne, de gyereket akarnál (lásd Rippel eset). De ha azért akarnád beültettetni másét, hogy másnak hordjál ki gyereket, olyan nincs! Nagy-Brittaniában már hallottam esetrõl, de Magyarországon ez tilos, mivel nálunk a biológiai anya az anya, tehát aki kihordja. Ha vki nem tud kihordani gyereket, örökbefogadni tud.
És arra nem gondoltok, hogy esetleg nõnemû a párja is? Biztos meg van az oka, hogy nem részletezte.
Felõlem lehet nõnemû a párja, de ettõl még a ma Magyarországon érvényben lévõ szabályok szerint ez nem lehetséges.
helyesen mondja az utolsó, igen, ezt Mo-n nem lehet megtenni, de ha az a helyzet, hogy a kérdezõ spermabankból szeretne babát akkor gondolom a saját petesejtjét beültetik neki, és el tudom képzelni, hogy olyan mértékben "ingyenes" mint egyébként is.

A régi máv kórházba mit kell pontosan össze pakolni a kórházban töltött napokra? Valamint hogy ha nincsen fogadott orvosom akkor milyen stílusra számíthatok az ellátással kapcsolatban?

Sok mindent olvastam, hogy mit kell vinni vagy mit nem. Olvastam hogy már nem adnak a picire ruhát sem hogy azt is kell már sajátot vinni igaz ez?

Legjobb válasz: szia én tavaj szeptemberbe szültem ott a babákra akkor adnak ruhát mikor megszületnek utána mikor másnap megkapod neked kell öltöztettni. ugyan úgy pelenka popsi törlõ popsi krémet ott adnak. neked ruhák,tisztasági dolgok és betétet is vigyél magaddal.

szia én tavaj szeptemberbe szültem ott a babákra akkor adnak ruhát mikor megszületnek utána mikor másnap megkapod neked kell öltöztettni. ugyan úgy pelenka popsi törlõ popsi krémet ott adnak. neked ruhák, tisztasági dolgok és betétet is vigyél magaddal.
tavaly* bocsánat
A kérdező hozzászólása: Igazán köszönöm a válaszokat sokat okosodtam belõle. Még egy kérdésem lenne a szülésfelkészítõ csoportos beszélgetést mikor tartják?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!