Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs a fogorvosi (16 db)

Ha nincs meg a fogorvosi pecsét a kiskönyvben, akkor az azt jelenti, hogy nem kapok GYES-t vagy a többi juttatást?

Legjobb válasz: De kapsz :) Nekem sem volt fogorvosi pecsét, mert feküdnöm kellett végig, nem tudtam elmenni. Az számít csak, hogy a dokitól legyen minimum 4 pecséted!

De kapsz :) Nekem sem volt fogorvosi pecsét, mert feküdnöm kellett végig, nem tudtam elmenni. Az számít csak, hogy a dokitól legyen minimum 4 pecséted!
Ne aggodj, kapsz.Nekem sincs meg, pedig voltam fogorvosnál(nem tett bele pecsétet) és azt mondta a védõnõm, hogy nem jelent semmit.Az a lényeg, hogy menj el és tudd, hogy rendben vannak a fogaid.:)
Nem kell aggódni, a gondozás része legyen meg. Amúgy a GYES akkor is jár, ha nem vettél részt semmilyen gondozáson.Az egyszeri anyaságit kötik hozzá.A GYEDet is megkapod, gondozás nélkül is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 20 hetes terhes múltam, november végén voltam fogorvosnál, akkor mindent megcsinált, amit kellett, úgyhogy szerencsére nem rosszak a fogaim. Csak hát nem olyan egyszerû eljutni a fogorvoshoz, egyrészt nem olcsó, másrészt meg sajnos akkor rendel, amikor én dolgozom.
Szia! A fogorvosi szûrés nem kötelezõ. Ajánlott, márcsak azért is, mert ilyenkor ingyenes.

Fogorvoshoz kötelező elmenni a terhesség alatt ha nincs probléma?

27 hetes leszek és még nem voltam fogorvosnál,mivel nincs panaszom.Akkor is el kell mennem?Pecsétel a kiskönyvbe talán a Fogorvos?Köszi.

Legjobb válasz: Nem kötelezõ, csak ajánlott. Pecsétel ha viszed, igen, de nincs jelentõssége egyáltalán.

Nem kötelezõ, csak ajánlott. Pecsétel ha viszed, igen, de nincs jelentõssége egyáltalán.
Elvileg a 12. hétig el kell menni, kb. amikor az elsõ háziorvosi vizit van. Nekem a kiskiönyvben volt rubrika, ahová pecsételt a háziorvos és a fogorvos is (valahol az elején).
Szia! Tõlem meg csak megkérdezték a tanácsadóban a kiskönyv kitöltésekor, hogy az elmúlt egy évben voltam-e fogorvosnál. Mondtam igen, és ezzel el is volt tudva a dolog. A háziorvoshoz meg nem is kellet mennem. Táppénzre is a tanácsadóban írtak ki a fogadott orvosom javaslata alapján.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ha nincs jelentõsége és továbbra sem lesz panaszom akkor nem megyek.
Én sem voltam a terhességem alatt vizsgálaton mert azt hittem minden rendben van a fogaimmal. Ahogy megszültem rá 6 hónapra tönkrement 4 fogam amit tömni kellett és eget gyökérkezelni, és ráadásul a babámat is vinnem kellett magammal mert nem volt kire hagyjam. Szerintem akkor is menj el legalább egy állapotfelmérésre, mert most még ingyenes.
mindenképpen kell fogorvoshoz menni ha van panasz ha nincs. a szuvas fog (amit nem mindig vesz észre az ember) kárt tud tenni az anyában és akár a magzatban is. (baktérium belekerül a vérkeringésbe.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha kismama vagyok és most költöztünk ide a kerületbe, és érzékeny az egyik fogam akkor ellátnak az sztk fogorvosi rendelőbe? Mert még nincs a lakcímkártyámon az új cím. Eléggé nincs jól a fogam, éjjel se aludtam, ellátnak, és fizetni kell érte?

Mert még nincs a lakcímkártyámon az új cím. Eléggé nincs jól a fogam, éjjel se aludtam, ellátnak, és fizetni kell érte?

Legjobb válasz: Kismamákat mindenhol ingyen kell ellátni,ez törvény. De ha elmondod,h csak a lakcímkártyádon nincs még az új cím,akkor sem küldenek el.

Kismamákat mindenhol ingyen kell ellátni, ez törvény. De ha elmondod, h csak a lakcímkártyádon nincs még az új cím, akkor sem küldenek el.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, hát remélem ellátnak.


Ha a fogorvos azt mondta, hogy nincs lyukas, szuvas illetve rossz fogam, az mennyire biztos?

Nem sokáig vizsgált, kb. egy perc sem volt, azt mondta, hogy nincs lyukas fogam, de vissza kell majd menni fogk?levételre.

Legjobb válasz: Bár lehet jobb lenne nem görcsölni rajta, inkább nyugodt lenni erre a pár napra (ha már azt mondták, hogy nincs baj, mert mondhatták volna azt is, hogy több fogam lyukas). Bocsi, de orvos/fogorvosfóbiám van. Ez elõtt két héttel nem engedtem a fülorrgégésznek, hogy belenyúljon a fülpucolóval, így a gyerekeknek való fújóval tisztították ki a fülemet mosás után. Meg a vérvételnél is rendszeresen le kell feküdnöm, mert rosszul leszek. Még mindig rosszul vagyok attól, hogy orvosnál voltam ma.

A kérdező hozzászólása: Bár lehet jobb lenne nem görcsölni rajta, inkább nyugodt lenni erre a pár napra (ha már azt mondták, hogy nincs baj, mert mondhatták volna azt is, hogy több fogam lyukas). Bocsi, de orvos/fogorvosfóbiám van. Ez elõtt két héttel nem engedtem a fülorrgégésznek, hogy belenyúljon a fülpucolóval, így a gyerekeknek való fújóval tisztították ki a fülemet mosás után. Meg a vérvételnél is rendszeresen le kell feküdnöm, mert rosszul leszek. Még mindig rosszul vagyok attól, hogy orvosnál voltam ma.
Tuti, hogy nincs lyukas fogad. Ez a szakmája, meg tudja állapítani. Egyébként én is rettegek a fogorvostól, de pont most szántam rá magam, hogy elmenjek fogkõ-eltávolításra. No para.
De jó neked :'D Ha lenne, azt te is látnád. Mellesleg egy év minimum, ha nem is vennéd észre, hogy bármi bajt okozna, akkor sem oylat, amit egy töméssel nem lehetne még megoldani (általában.... ez lehet 10 hónap vagy 6 év is lyukasan, míg még mindig tömhetõ). Fogj egy kis tükröt. Állja egy nagy elé, nézd meg fenn a fogaidat. Lenn meg látod te is.
Ha nem vagy biztos benne, akkor csináltass legközelebb panoráma röntgent, azon olyan is látszódhat, ami kívülrõl nem.A fogkõeltávolítás elvileg nem fáj, ha nem barbár doki csinálja vagy nem nagyon gyulladt az íny.Egyébként mi ez a rettegés, soha nem volt még tömés/fogkõeltávolítás?
A kérdező hozzászólása: Állítólag tömött az egyik fogam, anyu és a fogorvos szerint is egy amalgán tömésem van. De én egyáltalán nem emlékszem, hogy tömték volna a fogamat, bárhogy is próbálom felidézni, nem emlékszem rá. Egyébként tényleg pontosan úgy néz ki az a fogam, mint anyu tömött foga. Viszont valószínûleg vannak visszaemlékezési problémáim, bár errõl csak én tudok. Volt, hogy elõzõ napi dologra nem emlékeztem vissza, pontosabban arra, hogy munkát kerestem, és elmentem hazulról. Lehet errõl is érdemes lenne feltennem egy külön kérdést. Tehát nem kizárt, hogy valóban tömött a fogam.
Ezek szerint neked sokkal komolyabb problémáid vannak.
Nekem volt már olyan, hogy az elsõ fogsoromon hátul egész az ínyemnél volt egy iszonyúan pici lyuk, amit nem vett észre, csak amikor már elkezdett egy kicsit fájni, és szóltam neki, és csinált róla röntgent, akkor lett meg. A fogkõlevétel egyáltalán nem fáj. Régebben én is féltem a fogorvostól, de aztán átmentem egy másik, tuti dokihoz, tõle mindig kapok érzéstelenítõt, és még azt is úgy adja be, hogy nem is érzem. :)
ha nem vak akkorigen

Begyulladt foggal mit lehet házilag kezdeni, ha nincs fogorvos? Ettől beindulhat a szülés?

Sziasztok! Ma reggelre arra ébredtem, hogy a fogam alatt az íny nagyon be van dagadva, vörös is, nagyon fáj. Elmentem a fogorvoshoz, de szabin van, és nagyon messze van ügyelet (30km), és addig a kicsiket nem tudtam itthagyni,mert apa ment dolgozni. Mit lehet vele kezdeni hétfőig? Akkor már el tudok hozzá utazni. Ettől beindulhat a szülés? 38 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Öblögess Corsodyllal, nagyon jó, terhesen is lehet használni, én is ezt használom. http://www.argep.hu/trend/CORS/Corsodyl.html

Öblögess Corsodyllal, nagyon jó, terhesen is lehet használni, én is ezt használom. http://www.argep.hu/trend/CORS/Corsodyl.html
Hétfõig? Hétvégén nem tudsz beutazni az ügyeletre? Én megpróbálnám sós vízzel is az öblögetést, a só is fertõtlenít és természetes - ha épp nincs kéznél Corsodyl.
jobb lenne ha a hétvégén eltudnál menni.De a paradicsom nagyon jól lehúzza, tegyél rá azt.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm! Kipróbáltam a paradicsomot, öblögettem sós vízzel, már nem olyan durva a fájdalom! :-)
Jobban vagy már?

Nincs tébém az ínyem be van gyulladva napok óta, ha elmegyek a körzeti fogorvoshoz megnézetni azért fizetni kell?

Legjobb válasz: Ellát a doki, fizetned sem akkor kell, hanem majd késõbb, mikor majd kiutalják a kezelés árát.

Ellát a doki, fizetned sem akkor kell, hanem majd késõbb, mikor majd kiutalják a kezelés árát.
A kérdező hozzászólása: értem köszi
ha ugyis fizetned kell akkor inkább menj a magánhoz az sztk tarrifa megegyezik a magánével, nagy eltérés nincs, viszont a hozzáállásukban lehet különbség mivel nem szeretik sztk kezelésen ha valaki tb nélkül megy neklik ezzel több adminisztrció van aminek nagyon örülnek miközebn igy is túlterheltek, kevés az orvos stb. (eü dolgozó vagyok)

Ha kismama vagyok és most költöztünk ide a kerületbe, és át akarom nézetni a fogam még szülés előtt is, meg érzékeny az egyik fogam, akkor ellátnak az sztk fogorvosi rendelőbe? Mert még nincs a lakcim kártyámon az új cim.

Fizetni kell érte ha sztk-ba csinálják a fogam? Pl. tömés, vagy gyökérkezelés.

Legjobb válasz: Elvileg megcsinálják, de ha lakhely szerint nem oda tartozol (ahogy írtad, még nem), akkor mindenképpen fizetõs. Az orvostól függ, hogy megcsinálja e, és mennyiért. A régi helyre nem tudsz elmenni? Másik város?

Elvileg megcsinálják, de ha lakhely szerint nem oda tartozol (ahogy írtad, még nem), akkor mindenképpen fizetõs. Az orvostól függ, hogy megcsinálja e, és mennyiért. A régi helyre nem tudsz elmenni? Másik város?
A kérdező hozzászólása: hát sajnos nem tudok elmenni, nincsen közel a régi hely, meg érzékeny az egyik fogam, igy minél hamarabb meg akarom nézetni.

Csak úgy, előzetes bejelentkezés nélkül elmehetek a fogorvosomhoz akihez tartozom? Ingyenesen megvizsgál, rendbeteszi a dolgokat ha kell? nincs semmi panaszom igazából, csak jó lenne megvizsgáltatni a fogaimat.18 év alatti vagyok amúgy.

Legjobb válasz: Nálunk idõpontot kell kérni,mert csak sürgõs esetben fogadnak soron kívül akkor is várni kell míg "beférek"valahová.De neked ingyenesen elvézik az általános vizsgálatokat,mert 18 év alatt ingyenes,csakúgy mint más orvosi kezelés.

Nálunk idõpontot kell kérni, mert csak sürgõs esetben fogadnak soron kívül akkor is várni kell míg "beférek"valahová.De neked ingyenesen elvézik az általános vizsgálatokat, mert 18 év alatt ingyenes, csakúgy mint más orvosi kezelés.
Leginkább idõpontot kell kérni. Gondolj bele, a fogorvoshoz nem csak receptet íratni járunk, ott egy-egy kezelés több idõt is igénybe vehet, így elõretervezetten mennek a dolgok. Igen ingyen megnéz, redbe tesz, ha kell, de nem minden ingyen van, például fehér tömést csak elsõ fogakhoz van ingyen stb. Én olyan dokihoz járok, aki magán, de iskola fogászatot is ellát, a hét más-más napján. Én 100km-rõl vagyok hûséges hozzá, nekem azt mondta, hogy akármikor mehetek, nem is csak magánrendeléses napon, csak beállítok, mikor tetszik. Bár én 12ezreket fizetek egy tömésért, szóval nem csoda. De amíg a doki azt nem mondja, hogy gyere mikor tetszik, addig jobb bejelentkezni, úgy szokás. (Kivéve az ügyeletet.)
Fogorvostól függ. Van, amelyiknél idõpontot kell kérni, de dolgoznak még mindig olyanok is, akikhez egyszerûen oda kell menni rendelési idõben, és végigülni a sort. Én jobb szeretek elõre bejelentkezni, mint fél napot ott ülni.
Nálunk is idõpontot kell kérni, és kb. 3 hónapot kell várni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy írtatok :)

Szerintetek nagy baj lenne, ha a terhességem alatt járnék a fogorvoshoz? Most nagyin nincs időm, rengeteget dolgozom. Árt vajon a babának, ha a terhesség alatt járok fogászatra?

Legjobb válasz: Nekem is kellett mennem, és kaptam érzéstelenítõt! Meg van hogy a terhesség elején és a végén milyet adhatnak! Mindig megkérdezte a dokim hogy hányadik héten járok, és úgy mondta az asszisztensnek hogy milyet szívjon fel! Elsõ terhességemnél is voltam, és nem volt semmi gond! Most a másodiknál is kellett mennem sajnos.

Nekem is kellett mennem, és kaptam érzéstelenítõt! Meg van hogy a terhesség elején és a végén milyet adhatnak! Mindig megkérdezte a dokim hogy hányadik héten járok, és úgy mondta az asszisztensnek hogy milyet szívjon fel! Elsõ terhességemnél is voltam, és nem volt semmi gond! Most a másodiknál is kellett mennem sajnos.
Én 3 és 6 hónap között jártam, és minden alkalommal kaptam érzéstelenítõt, persze eleinte amikor még nem látszott a pocakom szóltam, hogy babát várok. Nem volt semmi gond. Menj nyugodtan!
Ezt én nem is értem. Hiszen a védõnõ is elküld fogorvoshoz a terhesség alatt, még be is pecsételnek a kiskönyvbe. Igaz, hogy ez a pecsét nem kötelezõ, de nyilván nem így lenne az eljárás, ha veszélyes lenne terhesen a fogászat. Oké, nem ilyenkor kell kicseréltetni az amalgám töméseidet, de amúgy semmi gond nincs vele. Sõt, szülés után pár hónapig kisebb bajod is nagyobb lesz annál minthogy a fogaiddal foglalkozz... Úgyhogy hajrá, én is most megyek (19 hetes, 2. babás).
Mehetsz terhesen is, ckaphatsz szurit is. az elõzõ rosszul írta, csak röntgenezni nem lehet. Én elmentem elõtte. azért csak jobb. Terhesen, amikor hányingered van, hányni kell sem igazán jó... Utána meg nagy hassal, örülsz, ha élsz. Fogorvos meg manapság van este 8-ig. a meló ne legyen kifogás..
Ugy tudom akkor nem kaphatsz érzéstelenitöt...ha bírod...
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!Nem kifogás a munka, csak nem a saját városomban dolgozom, és így nem lehetséges, mind1 is ebbe nem akarok belemenni.Örülök, hogy lehet menni terhesség alatt, akkor úgyis lesz idõm, rengeteg:D
Én munka mellett is próbáltam eljárni, de mire beértem a városba ahol lakom vége volt a rendelésnek, fizetni meg nem igazán akartam tömésekért meg húzásokért magánrendelésen. Amikor tudtam elmentem fogorvoshoz, de végül most terhesen lett befejezve a dolog. 2-szer voltam tömésen 1-szer húzáson 1-szer fogkõ leszedésen, kaptam érzéstelenítõt is. Röntgent nem lehet egyedül, minden más megengedett. Terhesség alatt egyébként is el kell menni fogorvoshoz legalább 1-szer, mert pecsétel a doki kiskönyvbe. Menj nyugodtan, de ha esetleg meló mellett ráérsz akkor kezd el. Ja, majd elfelejtettem: elsõ trimeszterben nem voltam, mert hányingeres idõszakom volt. Bocsi hogy hosszú lett.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, sok erõt adtatok, hogy lehet menni, megnyugodtam.Ha eddig senkinek nem volt baja, akkor nekem sem lesz.Nagyon köszi, hogy leírtátok a Ti eseteteket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!