Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs -sem milyen (12 db)

Milyen fehérjeforrásokat ajánlanátok, ha nincs lehetőségem sem hűtésre, sem főzésre, sem mikrózásra?

Tehát tejtermékek, húsok, tojás, amit h?t?ben kell tartani, vagy meg kell f?zni, kizárva...kb. 2 hétig.:S

Legjobb válasz: Tonhalkonzerv(saját lében),tojásfehérje rúd,fehérjecsoki,tasakos fehérjepor, komplett étkezést helyettesítõ turmix(scitec manna), hirtelen ennyi...mondjuk csak lesz valami a közelben ahol tudsz valamit venni pl túrót, vagy kész ételt, ha nem akkor maradnak az elõbb felsorolt dolgok.

Tonhalkonzerv(saját lében), tojásfehérje rúd, fehérjecsoki, tasakos fehérjepor, komplett étkezést helyettesítõ turmix(scitec manna), hirtelen ennyi...mondjuk csak lesz valami a közelben ahol tudsz valamit venni pl túrót, vagy kész ételt, ha nem akkor maradnak az elõbb felsorolt dolgok.
Szerintem legeljél füvet a lucernának elég magas a fehérjetartalma!Ehetsz olajoshalat, füstöltheringet és társait.
babkonzerv vagy naponta elszaladsz a boltba 1 doboz túróért
A kérdező hozzászólása: Kutyákra kell majd vigyáznom vidéken, elég nomád körülmények között, áram nélkül. Ha megy be valaki a városba és útba esek neki, lehet, hogy bevisz, de szerintem max. 1-2-szer. Köszi. Akkor konzervet tankolok.
Bab-sok benne a fehérje és eláll
A kérdező hozzászólása: Ausztriába
Ha nincs neted akkor sehogy. Ha van akkor meg van skypeod...
vagy...Balatonfüreden egy ilyen tábla alatt van egy negyvenes is...akkor most wtf?
A keresztezõdésig, mivel bizony feloldja! Hiszen aki a mellékutcából jön nem látja... Bár itt vannak értelmezési viták is, mivel többen is úgy értelmezik ezt a - megint csak szarul megfogalmazott - rendelete, hogy ha nincs kiegészítõ tábla, akkor nem is kell 30-ra lassítani! Íme: (6)A 16. § (1) bekezdés q) pontjában meghatározott jelzõtábla (84. ábra) alatt elhelyezett kiegészítõ jelzõtáblán megjelölt távolságon belül - ha a közúti jelzésekbõl más nem következik - legfeljebb 30 km/óra sebességgel szabad közlekedni. (q) „Gyermekek” (84. ábra); a tábla azt jelzi, hogy a gyermekeknek az úttestre lépésével fokozottan számolni kell;) Nos erre többen azt írták, hogy ha nincs kiegészítõ tábla, akkor nem is kell lassítani. Majd késõbb elválik...
Teljesen egyértelmû a KRESZ: ha nincs távolság megjelölve, nem kell 30-cal menni.
A kérdező hozzászólása: Na jó, de ha nincs keresztezõdés akkor kilométereken keresztül? Akkor miért nem alkotnak feloldó táblát?


Nem kell cserélni semmit ami rajta van az teljesen jó. A törzskönyv és a forgalmi lesz majd 6-6000 ft.
A kérdező hozzászólása: Átírási költséget és a vagyonszerzési illetéket is fizetni kell? Sok oldalon mindig csak a kettõ közül valamelyik egyiket említik hogy azt kell fizetni. Hogy van ez??
Parancsolj, itt levan írva az össz költség csak beíroda kért adatot az autóról: http://kalkulatorlap.hu/atirasi_koltseg_kalkulator_2013.html Ja illetve még kalkuláld bele a biztosítást is, mert mikor mész az okmányirodába addigra azt is meg kell kötnöd(fizetni kb 2- 3 hét múlva ha csekken kéred)
Az Én értelmezésem szerint az átírási költség az vagyonszerzési a. + törzskönyv + eredetiségi vizsga+ biztosítás + forgalmi.....de szerintem Téged az zavart meg, hogy sok helyen az átírási költség = a vagyonszerzési adóval......
Valószínûleg olyan mint most. Sz.r.
Feltehetõleg akkor nem a keleti blokkhoz tartoztunk volna hanem a nyugatihoz. Akkor olyan.
Hát ha nincs Szovjetunió. Akkor Dublintól Vlagyivosztokig fatherland van. Kemény. Nem mellesleg min 10 de inkább 20-25 év technikai elmaradás, a kihívás hiányában.
Kihívásnak még mindig ott lett volna az USA, mind1 hogy a másik pólus végén németek vagy ruszkik állnak.
Csak az ezért önmagába a gyarmatosító háborúkkal, mert másra egymás ellen nem lettek volna így már a huszadik században képesek, nem lett volna nagy motiváció. Se a németek sem az amcsik nem a végsõ gyõzelemre gyúrtak volna. Afrika és Ázsia bizonyos részeinek birtoklásra nem gyúrtak volna rá annyira. Viszont irtózatosan felhalmoztak volna.
És az ipari termelékenység növekedés és irányvonal, a tizenkilencedik századit folytatta volna szépen.
Osztrák életszínvonal. De jó lett volna.
Nézd, ha nem lett volna Szovjetunió, meg szocializmus, akkor az egész világ nem így nézne ki, tehát ez beszámíthatatlan. Hogy elképzeljük azt a világot, ahol nincs Szovjetunió, akkor meg kell keresnünk az okokat, amik kiváltották. Az a világháború volt, Oroszország és a cár gyengesége, az oroszországi forradalmat kirobbantó háttérerõk és miegymás. Tehát ha nincs Szovjetunió, akkor ezek sincsenek, de ha ezek sincsenek, akkor még további okok szüntethetõk meg, vagyis a pillangóhatás elvére épülve semmi nem ilyen lenne.
Hát Lenint és a Warburg bankár családot és a pár vagon aranyat jól kihagytad. Ha az nem lett volna, könnyen a szocdemek maradnak hatalmon.

Ha nincs pé. -sem milyen módszerrel lehet segíteni?

Legjobb válasz: Menj el a dokidhoz és beszélj vele errõl! Általában elküldik az embert hormonvizsgálatra! Én clostilbegyt-et kaptam, hogy legyen peteérésem. De jó, ha iszol cickafark teát is.

Menj el a dokidhoz és beszélj vele errõl! Általában elküldik az embert hormonvizsgálatra! Én clostilbegyt-et kaptam, hogy legyen peteérésem. De jó, ha iszol cickafark teát is.
clostit ad majd a doki szerintem, én a cickafarkot egyáltalán nem javaslom.
A kérdező hozzászólása: A cickafark teát miért nem ajánlod?
mert nekem nagyon bekavart totál felborította a ciklusomat

Miért van az, hogy ha a sógornőmnek azt mondom, nincs pénzünk, meg hogy milyen nehéz manapság az élet, úgy érzem, fel sem fogja?

...örülök ha a rezsit,a hitelt,meg a havi kajánkat meg tudom venni, plusz havonta nőgyógyászhoz el tudok menni,ugyanis terhes vagyok. Az üzemanyagról meg ugye ne is beszéljünk. Sajnos a páromnak munkája miatt nem tehetjük le a kocsit. Nem panaszkodom én,mert más rosszabb helyzetben is van, de...nem költök magamra,most is a gyerkőcnek vettünk meg mindent. Hála Istennek mindene meg van már. Szóval mikor ezt ecsetelem a sógornőmnek, ő is helyesel, szerinte is nehéz ma megélni. Lehet hogy hihetetlen,de nekem pl heti 5000 van kajára. És főzzek. De megoldom. Õ meg? Új ruhák állandóan,tegnap is új cipő -nem kínai,Converse...stb. Akkor miről beszélünk?! Közöm nincs hozzá mit vesz meg,de akkor miért mondja hogy megért/átéli? Annyira idegesítő. És akkor tegnap is hoz egy rakat ruhát,amik eladók,Nike,Adidas...stb. Nézzem meg ezt-azt,biztos jó. Hát majdnem hogy visszadobtam a táskába. Mit nézegessem? Úgy sincs rávaló! Akkor mit fájdítsam a szívem? Inkább veszek a babának vmit ha van egy kis pénz...

Legjobb válasz: A sógornõd nem akar neked rosszat,csak segíteni akar abban,hogy ne érezd magad egyedül a problémáddal. Nem hiszem ,hogy jobb lenne neked ha panaszkodsz,hogy nincs pénz,és õ meg azt mondaná,hogy "kit érdekel? nekem van és kész" Ez rosszabbul esne szerintem.Nem akar õ rosszat neked,csak te reagálod másképp le. Egyébként én is elég jómódban élek,mégis átérzem azok problémáját akiknek komoly anyagi gondjaik vannak.Mert pontosan tudom mit élnek át.Volt idõ amikor egész hónapra volt 20 ezer forintom amibõl enni is kellett.Ma meg naponta akár 50.000 is kidobhatnék az ablakon nem vágna földhöz.De megértem,és igyekszem én is olyan barátok mellé állni akiknek nem jut ennyi minden. Ezért is gondolom,hogy a sógornõd nem akar bántani..csak támogatni szeretne ha más nem akkor lelkiekben..(bár én szoktam ruhákat,sokszor ki sem vett dobozból cipõket elajándékozni,ha ezzel örömet szerzek már megérte..)

Te irigy vagy, persze nem fogod bevallani. Sógornõd szerintem semmit rosszat nem csinált. Te kb. olyan vagy mint az én sógornõm, állandóan megszólt , hogy de jó megy neked, drága cipõ, minden héten új ruha. Azért mert neki nincs rá pénzem attól még nekem van.
A sógornõd nem akar neked rosszat, csak segíteni akar abban, hogy ne érezd magad egyedül a problémáddal. Nem hiszem , hogy jobb lenne neked ha panaszkodsz, hogy nincs pénz, és õ meg azt mondaná, hogy "kit érdekel? nekem van és kész" Ez rosszabbul esne szerintem.Nem akar õ rosszat neked, csak te reagálod másképp le. Egyébként én is elég jómódban élek, mégis átérzem azok problémáját akiknek komoly anyagi gondjaik vannak.Mert pontosan tudom mit élnek át.Volt idõ amikor egész hónapra volt 20 ezer forintom amibõl enni is kellett.Ma meg naponta akár 50.000 is kidobhatnék az ablakon nem vágna földhöz.De megértem, és igyekszem én is olyan barátok mellé állni akiknek nem jut ennyi minden. Ezért is gondolom, hogy a sógornõd nem akar bántani..csak támogatni szeretne ha más nem akkor lelkiekben..(bár én szoktam ruhákat, sokszor ki sem vett dobozból cipõket elajándékozni, ha ezzel örömet szerzek már megérte..)
Most mit kellene tennie? Azt mondani, hogy nem érti meg a problémádat? Vagy szolidaritásból õ se vegyen magának semmit? Én hála Istennek jól élek, de ettõl függetlenül megértem azokat, akik rossz körülmények között élnek.
Nem értem miért vagy kiakadva. Meghallgat, egyetért veled. Ha nem tetszik a reakciója, ne mondj neki semmit. Kicsit irigy vagy. Jobb lenne neked, ha neki is nehéz lenne?
Mindenki mindig panaszkodik! Ez van és ezt mindenki megszokta mint ahogy azt is hogy a panaszkodás nem jelent egyet azzal hogy valóban nincs pénze valakinek... És a "nincs pénzem" is sokaknak egészem mást jelent! Haveroméknak szintén nincs pénze és spórolnak de 2 naponta megy a full étkezés a mekiben miközben a ruhát meg turiban veszik és a kocsit is eladták! Anyámék másik ismerõse is rosszul él de mellette elmegy a havi 10-es legalább cigire... Nekem úgy tûnik mintha sokat panaszkodnál a sógornõdnek miközben õ helyesel neked. De azt mégsem mondhatja hogy "fogalmam sincs hogy mirõl beszélsz..."! A leírtak alapján egy tök jófej sogórnõd van akinek az egyetlen "hibája" hogy valoszínû egyedül van és így több mindent megengedhet magának...
Mégis milyen reakciót vársz tõle? Próbál megértõ lenni veled, reagál a panaszaidra. Mégis mit kellene mondania: "Hát, bocsi, de nekem jól megy". Te csak egyszerûen irigy vagy rá, nem az õ "hibája", hogy neki jobban megy. A másik meg az, hogy aki ilyen anyagi helyzetben babát vállal, az meg is érdemli, hogy így éljen. 3-an fogtok 5000 Ft-ból/hét kajálni... az szép!
Egy kicsit nézz magadba. Panaszkodsz, h erre nincs, arra sincs, mégis jön a baba.
Szerinted mit kellene mondnia, ha éppen panaszkodsz?
Szerintem csak szeretne sorsközöséget válallni veled, tudod az embernek sokkal könnyebb ha valaki kívûlálló meghallgatja panaszát.
De még mindig nem válaszoltál arra, hogy szerinted mit kellene mondania, hogy elégedett legyél!
Bocsi, de én sem értelek. Te elmondhatod neki a pénzügyi problémáitokat, hogy mire nincs pénz, de õ nem mondhatja el neked ugyanezt? Vagy csak akkor, ha az téged nem zavar? Te félreteszel, õ nem vagy kevesebbet. Na és? Mindenki máshogy képzeli a jövõjét. Amúgy meg ha a párod jól keres és kamatmentes kölcsönt kapnátok, akkor minek panaszkodsz? Ezzel sokkal több, mint amit a legtöbb ember elmondhat. Ha félre akarsz tenni, tegyél félre de ne panaszkodj hogy nincs pénzed kajára meg ruhára. Ha kajára meg ruhára akarsz költeni tedd azt, de ne panaszkodj hogy nincs félretett pénzetek.
Nem hogy örülnél, hogy ilyen fain sógornõd van, hogy meghallgat téged és együtt érez veled....az meg, hogy õ mire költ, semmi közöd hozzá!Nekem az jön le, hogy irigy vagy rá, amiért õ bármit megvehet!Ha meg az a bajod, hogy akkor mért nem segít neked egy kicsit anyagilag, tudod, néma gyereknek anyja sem érti a szavát....nyílván, mikor vitte neked a ruhákat, hogy eladók, csak jót akart, mert így olcsóbban tudtad volna megvenni, mint üzletben.....!Jaj, istenkém, nagyon rosszindulatú vagy vele, kezet foghatnál az én sógornõmmel.....!
Ne panaszkodj neki és nincs probléma.
A 7.20-as hozzászólónál a pont! A te problémád csak a te problémád, ha elmondod, sok fül meghallgat, sok fej bólogat együttérzõen, de igazából senki mást nem érdekel. A sógornõdnek más az értékrendje, neked fontos kijönnöd heti 5000bõl kajálni (nekem is ennyi a keretem!), õt a Converse cipõ teszi boldoggá. Átnézni egy rakat ruhát egy filléredbe sem kerül, de közben lehet beszélgetni, és együttérzõen te is bólogathatnál: "Aham, eladóak, értem..." Neked ettõl fáj a szíved? Gondolj inkább a babádra, aki téged anélkül is szeretni fog, hogy nem Nike mackó van rajtad! ;-)
Nézd, azt hogy te mire költöd a pénzed, vagy hogy spórolsz az csakis a te magánügyed.Azt hogy a sógornõd mire költi a pénzét az az õ magánügye.Ha neki úgy jó, hogy minden nap drága ruhákat vesz, akkor lelke rajta.Ha egy nap a házad elé menne, és az összes pénzét elégetni elõtted, akkor is a saját dolga..Neked semmi közöd ahhoz, hogy hogyan gazdálkodik a pénzével.Õ sem kotnyeleskedik bele az életedbe.Az is lehet, hogy azért viselkedik így, mert a panaszkodásod nem igazán állja meg a helyét.Nincs annál bosszantóbb amikor valaki sír, hogy milyen szegény, de plazma tévét vásárol vagy mekiben vacsorázik..Jól írta valaki.Kinek mit jelent a "nincs pénzem" kifejezés.
szerintem ez nem bunkóság részérõl. meghallgat, viszont azért, mert neki futja, miért ne vegye meg? vagy csak akkor ért meg, ha õ sem vesz?
Kérlek áruld el, hogy valójában mi a probléma!
A kérdező hozzászólása: Nem panaszkodok, nem létszükségletem hogy minden hónapban új ruhám legyen. Sokan félreértik a problémám. Nem havonta ecsetelem én másnak hogy nincs pénz, csak vannak fontosabb és kevésbé fontos dolgok. A babára van pénz, engem ne oktasson senki, hogy minek vállaljuk. Soha nem lennék képes elvetetni egy babát! SOHA. Van félretett pénzünk is, éhen nem halunk. Csak nem cseszem el mindenre. Ebben a világban soha nem lehet tudni. Nem irigykedek, nem kérem hogy õ se vegyen semmit. De mikor elvetélt pl pár hónapja, nem hívtam másnap, hogy olyan boldog vagyok a babával a pocakomban.
dilis nõk... csak ti kezdtek el ilyen hülyeségen filozofálni -__-

Milyen jogi lépést lehet tenni egy szórakozóhely üzemeltetõje ellen, ha nem engedik be az embert, pedig sem teltház nem volt, sem a ruházattal nincs gond, és még ittas sem volt?

Nagyon gusztustalannak tartom,hogy csupán fejre válogatják az embert. De még csúnya sem vagyok,és mégsem engedtek be,egy B.P.-i szórakozóhelyre......

Legjobb válasz: A biztonságisnak megmondja, hogy kit engedhet be. Lehet, hogy túl fiatal vagy? Vagy nem olyan stílusú emberek járnak oda, mint te?

A biztonságisnak megmondja, hogy kit engedhet be. Lehet, hogy túl fiatal vagy? Vagy nem olyan stílusú emberek járnak oda, mint te?
Semmit. A tulaj azt enged be akit akar. Gyõrben például sok szórakozóhelyre nem engedik be a cigányokat, mert akkor elpártolnak a fogyasztó vendégek. Annyit mondanak nekik, hogy privát esemény folyik. Persze, lehet valami libsik elkezdenének kavarni, de jogi lépéseket nem tehetnek.
"A tulaj azt enged be akit akar. " Hát azért ez nem így van ! -.- Akkor a parlamentbe sem engedhetné be a kormány az ellenzéket, vagy a szupermarketbe sem engednének be romákat. NEM ! Egy cégnek kötelessége minden ügyfélnek az igényeit kielégíteni, ha az fizetõképes ! Mert kartelezés, maffiagazdaság lenne és azt a kormány bünteti ! Akkor lehetne az hogy flosztják egymás közt a piacot a cégek A fogyasztóvédelemhez kell fordulni, telefonon vagy levélben mindent elmondanak !
A kérdező hozzászólása: de amúgy természetesen nem a tulaj nem engedett be, hanem az egyik alkalmazottja. biztonsági ember.
Az Egyenlõ Bánásmód Hatósághoz fordulhatsz a 2003. évi CXXV. tv. megsértése miatt, esetleg személyiségi jogi pert indíthatsz az illetékes bíróságon. Amúgy aki nem ért hozzá, az ne válaszoljon. Ha valaki nyilvános szolgáltatást nyújt, akkor nem válogathatja meg, hogy kivel köt szerzõdést, és kivel nem (ugyanezen tv. 5. § b) pont).
A kérdező hozzászólása: he he he.... :) egyik sem. :)
vagy csak mert ismernek már, és nem akarnak többet látni :)
A boltos is megtagadhatja a kiszolgálást, ahogy a bár is dönthet úgy, hogy nem enged be, mert pl. nem odaillõ az öltözeted, ittas vagy, büdös vagy, zárt rendezvény van stb.
A kérdező hozzászólása: értem. nem is rossz ötlet! :)
A kérdező hozzászólása: én nem vagyok cigi...... mégsem engedtek be.... és volt 20 e ft nállam, amit máshol költöttem el igy.... akkor máskor esetleg az ilyen gesztusért, egy b. riadót nekik. :)
A kérdező hozzászólása: na ez az... szerintem fejre megy a dolog nagyon... egyszerûen bunkó gyökér.
Akkor szimplán bunkó volt, vagy nem tudom. Ha sem cigány nem vagy, sem trógernak nem nézel ki, beillesz a vendégek közé, akkor nem értem...
A kérdező hozzászólása: nem vagyok túl fiatal, illetve olyan emberek járnak mint én.... nem tudom mi a francért nem engedett be.... zártkörü bulira hivatkozott.... szánalmas, és ráadásul egy ismert szórakozóhely.....
Az ittas személyt sem szolgálják ki, tehát vannak kizáró okok.

Ha veszek egy használt gépet és újratelepítem rajta az op. Rendszert, de nincsenek hozzá driver-jeim, honnan tudhatom meg, hogy milyen driver-ok kellenek hozzá? A hardverek márkájáról sem tudok semmit.

Legjobb válasz: segít a Driver Genius Pro10 kilistázza a gépen lévõ összes meghajtó programot. Tippet ad, hogy melyiket ajánlatos frissíteni és ha elfogadod, letölti és telepíti a frissítést. A kilistázott meghajtóprogramokat, még a gép újratelepítése elõtt, elmentheted külsõ adathordozóra, vagy ha van másik meghajtóra (nem arra, ahová majd az új Op.rendszert telepíted!) és onnan a Rendszertelepítés és a Driver Genius Pro10 újboli telepítése után, vissza tudod állítani!

segít a Driver Genius Pro10 kilistázza a gépen lévõ összes meghajtó programot. Tippet ad, hogy melyiket ajánlatos frissíteni és ha elfogadod, letölti és telepíti a frissítést. A kilistázott meghajtóprogramokat, még a gép újratelepítése elõtt, elmentheted külsõ adathordozóra, vagy ha van másik meghajtóra (nem arra, ahová majd az új Op.rendszert telepíted!) és onnan a Rendszertelepítés és a Driver Genius Pro10 újboli telepítése után, vissza tudod állítani!
a hardvereket megnézheted ezzel az ingyenes, magyar nyelvû is! programmal: http://www.gtopala.com/download/siw-setup.exe (OS: XP, Server 2003, Vista, WIN7)
[email protected]ó spyware programok helyett leveszed a gép oldalát, és elolvasod, ami az alaplapra van írva. Utána a gyártó honlapján kikeresed, és letöltöd hozzá a cuccot. Ugyanez mûködik pl. videokártya esetén is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!