Találatok a következő kifejezésre: Ha nincs -sem (434 db)

Ha nincsen sem fogadott orvosom, sem szülésznőm, akkor is szülhetek gátvédelemmel? Mit tegyek ennek érdekében, ha semmiképpen nem szeretném, hogy vágjanak.

Legjobb válasz: Szia! Nekem sem volt sem fogadott orvosom, sem fogadott szülésznõm! Elsõ babámat 03.03-án szültem gátvédelemmel!!!! Nem használtam semmi kencét, vagy olajat (nem azt mondom ezzel, hogy nem hatásos!!!). Én intim-tornáztam, és 36-40 hét között ittam a málnalevél teát!!! Kicsit repedtem, de másnap már törökülésben ültem az ágyamon. 6-án már hazaengedtek. 10 nappal a szülés után már nem éreztem semmit!! Sok sikert, kívánom hogy Neked is sikerüljön!!!

Szia! Nekem sem volt sem fogadott orvosom, sem fogadott szülésznõm! Elsõ babámat 03.03-án szültem gátvédelemmel!!!! Nem használtam semmi kencét, vagy olajat (nem azt mondom ezzel, hogy nem hatásos!!!). Én intim-tornáztam, és 36-40 hét között ittam a málnalevél teát!!! Kicsit repedtem, de másnap már törökülésben ültem az ágyamon. 6-án már hazaengedtek. 10 nappal a szülés után már nem éreztem semmit!! Sok sikert, kívánom hogy Neked is sikerüljön!!!
Igazából Magyarországon nem kérdeznek hanem vágnak.....vannak olyan orvosok, akik nem hívei ennek, de ezeket nagyítóval kell keresni, nem hiszem h ügyeleten pont ilyen lesz. Egyébként nem biztos h bíznék abban az orvosban akit elõször látok, mert ha nem vágnak beszakadhatsz és ha nem ért hozzá, rosszabbul is járhatsz...... Nekem 3 hétig volt rossz, de hallottam olyat, akinek nem vágtak, aztán 1 év után reménykedtek benne h talán szobatiszta lesz!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Én nem maga a vágás fájdalma miatt nem szeretném, hanem mert nehezen gyógyul, fáj, kellemetlen az ülés stb.
Nos, szerintem ez nagyban hozzáállás kérdése. Engem az elsõvel vágtak, hetekig gyógyultam, jegelni kellett, nagyon csúnya volt, azt hittem sosem lesz olyan, mint régen. Ekkor határoztam el, hogy ezután csak gátvédelemmel szülök. Az orvosommal ezt közöltem, de mondta, térjek vissza a szülésnél. A szüléskor szóltam a szülésznõnek is, s a kellõ pillanatban csak egy kicsit furcsa dolgot éreztem, s megszületett a babám. Utána mondták, hogy gátvédelemmel szültem. Nem kellett hozzá semmi sem, egy jó szülésznõ, aki megfelelõen lazította, masszírozta a szövetet. Természetesen szülhetsz gátvédelemmel, ezt a vajúdáskor megbeszélheted az orvossal és a szülésznõvel. Azonban ha kell, és szükségesnek érzik, akkor megejtik a metszést.
Hidd el, sokkal de sokkal lassabban gyógyul ha a gátvédelem ellenére véletlenül berepedsz. Sokkal fájdalmasabb és vagy dupla annyi öltés. Egy vágást kb 2-3 öltésbõl összevarrnak, míg egy repedést általában 8-al is. Nem tudom mikorra várod a babát, de ha nem akarsz gátmetszés, akkor jóval elõbb el kell kezdeni az olajozást, krémezgetést, mint ahogyan az elsõ is írta. Egyébként nem igaz az, hogy egybõl vágnak és nem kérdeznek. Csak idõben kell szólni, ennyi.
9:40-es voltam, nálam tapasztalat volt, h vágtak kérdés nélkül.....nem ért be az orvos idõben, a gyerek olyan hírtelen megindult.....már tolófájásokkal feküdtem az ágyon, amikor odaért......miért kell azt írni h nem igaz?????....miért ne lenne igaz????...nálam nem kérdeztek és a barátnõmtõl se és egyébként a környéken mindenkit vágtak......mert ez az elterjedt és egyszerûbb az orvosoknak......a kérdezõnek is csak azt tudom mondani, h senki sem tudja elõre milyen gyorsan jut be a kórházba, ezért érdemes ezt a dolgot elõre tisztázni egy orvossal vagy szülésznõvel.....
3 hete szültem én sem akartam gátmetszést de muszáj volt!1 hét volt rossz most már tûrhetõ ki lehet bírni.Fontosabb hogy a babád egészséges legyen!Könnyû szülést neked!
Hát igaz, erre sem kérdeznek, hogy vághat-e?!tõlem nem kérdezték legalábbis.

Mi a helyzet a tb-mel, ha nincs sem diák-, sem munkaviszonyom?

Gondolom, fizetek az ellátásért, kérdés h mennyit?

Legjobb válasz: Ha senki nem fizeti utánad a TB-t, akkor kötelezõ fizetned havi 4500 Ft egészségügyi hozzájárulást. Ha nem fizeted, akkor egy-két év múlva az APEH küldi magától is a csekkeket visszamenõleg. Szóval nem úgy megy, hogy fizetsz az ellátásért az orvosnál, hanem minden hónapban kell fizetned 4500 Ft-ot.

Ha senki nem fizeti utánad a TB-t, akkor kötelezõ fizetned havi 4500 Ft egészségügyi hozzájárulást. Ha nem fizeted, akkor egy-két év múlva az APEH küldi magától is a csekkeket visszamenõleg. Szóval nem úgy megy, hogy fizetsz az ellátásért az orvosnál, hanem minden hónapban kell fizetned 4500 Ft-ot.
Nem kötelezõ!Ha akar fizet ha meg nem nem.De ha mondjuk kórházba kerül, vagy mûteni kell akkor ki kell hogy fizesse.
De igen kötelezõ fizetni, jogszabály írja elõ, az apehnál kell bejelentkezni a 09T1011-es nyomtatványon, és küldenek határozatot meg csekkeket kb. 1 hónap múlva. A suli után (a tanulói jogviszony megszûnését követõen) 45 napig nem kell fizetni csak utána, addig a napig amíg nincs munkaviszonyod.
A kérdező hozzászólása: hát az az összeg sem mindegy.nem valószínû, hogy lesz munkám 1 hónapon belül.van rá esély, hogy a munkaügynél be tudok regisztrálni?
A kérdező hozzászólása: ezt inkább hagyjátok figyelmen kívül..nem így szeretném megoldani.
A kérdező hozzászólása: a szüleim erõltetik, h jelentkezzek be, vagy vmi, de pl egy ismerõsöm 1 évig otthon volt, mert nem vették fel elsõre, van, aki otthagyta a sulit és nem kezdett el mást és nem tudok róla, hogy fizettek volna bármilyen tb-t..

Ha nincs sem a páromnak sem nekem személyi igazolványunk, csak másmilyen személyazonosító okiratunk, és mindketten magyar állampolgárok vagyunk, akkor lehetséges házasságot kötni, vagy elõbb csináltatni kell személyit?

Én a magam részérõl már nagyon nem szeretnék csináltatni, mert a nevem úgyis megváltozik, és akkor az összes iratot újra kell csináltatni, ami iszonyat procedúra, és igazán nem szeretném kétszer is végig csinálni.

Legjobb válasz: hát szerintem kell a személyi.

hát szerintem kell a személyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! :)
Az a kötelezõ, hogy igazolni tudd magad érvényes okmánnyal! Ez lehet útlevél vagy jogosítvány is, +lakcímkártya velük. Nem kötelezõ, hogy épp személyi legyen. Ezt nekem az Okmányirodában mondták többek között. Az Okmányiroda csak tudja már a tutit... :)
ja+ Nem bizti, de: viszont határt átlépni a jogsi úgy tudom nem elég, tehát oda kell vagy útlevél vagy személyi eu-n belül, kívül meg útlevél kötelezõ.
fényképes igazolvány kell, ami lehet útlevél, jogsi is akár. Nem kötelezõ a személyi MO-on, az a kötelezõ, hogy legyen nálad mindig minden helyzetben egy fényképes igazolvány, amivel igazolni tudod magad.
Jogsit, útlevelet is elfogadnak. És úgy tudom, külföldi utazáshoz is elég a jogsi, sõt pl. tõlem Angliában el se akarták fogadni a személyit, csak a jogsit, mivel ott nem is létezik személyi.
Én pont ma beszéltem az anyakönyvvezetõvel mindkettõnknek le van járva személyie, de mondta hogy hogyha van érvényes jogosítvány vagy pedig útlevél az teljesen elég!Utána név változtatáskor elég elintézni amikor amugy is mennél!
Ha nem érvényes a szig. és nincs érvényes útleveled, akkor a magyar állampolgárságodat nem tudod igazolni. Az útleveled érvényes a házasságkötés idõpontjában? Az az aktõ. aki elfogadja a jogosítványt helytelenûl jár el, mert ajogszabály szerint az állampolgárságot csak 4 okmánnyal lehet igazolni, és jogsi nem szerepel közöttük.
Beszéljetek az aktõvel, ha rendes megcsinálja jogsival, õ az ASZÁban meg tudja nézni az adataitokat
minek igazolnia az állampolgárságát? nem igaz, hogy ez nincs benne a népességnyilvántartóban.
Szia! Nekem kb 1éve volt lejárva a személyim az esküvönél és elfogadták a jogsit. Direkt nem csináltam meg akkor a személyit amikor lejárt, de mai napig szinte mindenhova a jogsit használom.
Amúgy a legújabb, uniós.vezetõi engedéllyel már utazhatsz is. Azzal voltam Hirvátországban is, mást nem vittem. Kevés.embernek van.még.
lehet én vagyok a buta de a személyi nem kötelezõ?
A szemelyi igazolvany kotelezo ma Magyarorszagon.
A kérdező hozzászólása: Igen, pont erre vagyok kíváncsi, hogy kell-e személyi, vagy van-e közvetlen illetve közvetett tapasztalata valakinek hasonló helyzetrõl. Csak mert személyazonosításra határon belül ugyanúgy alkalmas még a jogosítvány és az útlevél, határon kívül pedig az útlevél. Én egyelõre csak úgy tudom, hogy személyi igazolvány hiányában (és útlevél hiányában) nem lehet a határt átlépni, mármint az Európai Unión belül sem lehet pl. egy sima jogsival mozogni, mondván, hogy az is személyazonosító, mert csak Magyarországon belül érvényes mint személyazonosító okirat. Csak hát hogy házasságkötéshez is feltétlenül kell-e, vagy ki lehet-e valahogy kerülni, ezt nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Én is tudom, hogy kötelezõ, de eddig személyazonosításra mást is elfogadtak, és senki nem kérte a személyit egyikõnktõl sem, ezért nincs.
Eszerint elég az útlevél: [link]
A kérdező hozzászólása: Az útlevelem is lejár hamarosan :) Vajon a jogsi nem elég? Az érvényes még egy 10 évig.
Nekünk elfogadták volna a kártyás vezetõi engedélyt is (októberben foglaltunk idõpontot, xix. kerületben), csak idõközben szerencsére megérkezett párom személyije, így nem volt erre szükség. De pl. egy héttel elõtte voltunk a xv. kerületnél érdeklõdni, ott nem fogadták volna el, érdekes módon...
bocsi, elírtam, a XIV. kerületben fogadták volna el :)
A jogosítvány is jó, de csak lakcímkártyával együtt, ugyanúgy, mint a személyi igazolvány.
Jogosítványon is szerepel az állampolgárság, már hogy ne lehetne azzal igazolni?


Szerintetek az depresszió ha nincs kedvem semmihez, sem dolgozni, sem szòrakozni, senkire sem vagyok kivàncsi, beszélgetni sem akarok senkivel, mèg csak ki sem mozdulni, se étvàgyam nincs?

Vagy csak luzer vagyok?

Legjobb válasz: Lehet ez is, lehet az is. Az mindenesetre nem lúzerés, ha valakinek nincs étvágya. Te tudod, lehangolt vagy-e.

Lehet ez is, lehet az is. Az mindenesetre nem lúzerés, ha valakinek nincs étvágya. Te tudod, lehangolt vagy-e.
Velem is ez van. Ráadásul még szorongok is. Nálam diagnosztizálták a depressziót.
A depressziótól még messze vagy, lehet ez csak egy ilyen idõszak nálad, valószínû hogy testileg vagy agyilag kicsit le gyengültél és egy kis kikapcsolásra van szükséged. Velem is volt ilyen semmihez nem volt kedvem otthon ültem egésznap és bámultam a képernyõt, el is mentem pszichológushoz õ azt mondta hogy kicsit kapcsoljam ki magam pihenjek és szórakozzak egy kicsit amihez kedvem van azt csináljam mert volt ugyan kedvem valamihez csak az nem valósult meg. Hidd el jót fog ez tenni.
A kérdező hozzászólása: Jah lehangolt is vagyok.
A kérdező hozzászólása: A multhèten elmentem 2 napra a cimbikkel kikapcsolódni, piknikeztünk. grilleztünk a folyó parton, jàrkàltunk, hüjültünk, de alig vàrtam hogy haza huzzak ès ledöglödjek.
Lehet, hogy csak antiszocialitás. Többet kéne röhögnöd, az egyszer biztos.
Velem is ez van, lassan egy éve tart. Voltam korábban pszichológusnál párszor, de nekem semmit sem ért..õ annyit mondott akkor hogy szorongásos beteg vagyok, azóta szerintem már átmentem depresszióba. Sokszor úgy fekszem le, hogy másnap öngyilkos leszek..
Mostanában lehet önkéntesnek is jelentkezni. Nincs felesleges ember! Hasznosan töltheted a napjaidat úgy is, hogy másoknak segítesz, akár csak egy-két órát egy héten.
Az állatmenhelyeken lehet kutyasétáltatást vállalni. Várnak rád!

Ezt olvassátok el! Mégis mit engednek meg még maguknak a nőgyógyászok? Ha nincs boríték, nincs normális ellátás sem állami intézménybe?

Én kiakadtam rajta teljesen, mert ha csak 1 kórházról és orvosról lenne szó benne, még oké, van ilyen, de a cikkben több kórház és több orvos is szerepel.

Legjobb válasz: Sajnos én is voltam már hasonló helyzetben, amíg nem történt meg velem, el sem akartam hinni. Ráadásul egyedül kellett bemennem, hirtelen senki nem tudott elkísérni, legalább egy órát vártam a folyosón, ügyeleten éjszaka,vetélés közben, azt hittem, ottmaradok, megmozdulni nem bírtam a görcsöktõl, közben szinte teljesen átáztam a vértõl. És amikor végre bejutottam, még a dokinak állt feljebb, minek mentem én most oda, most õ mit csináljon velem. (megvizsgálni sem akart) Amikor nagy nehezen mégis rávettem, hogy ugyan nézzen már meg, nagy flegmán közölte, hogy "nincs szívhang". és kb enniyvel elintézett. Utólag is alig akarom felfogni, hogy ilyenek komolyan megtörténnek.

Hihetetlen mik vannak...Hát igen valóban ez a magyar valóság. Elszomorító és nem látom a kiutat. Viszont azt megjegyezném, hogy én a MÁV kórházban szültem novemberben ügyeletes dokinál és szülésznõnél, nagyon rendesek, kedvesek voltak, pedig nem fogadottak voltak, és nem tudták, hogy jövök. Szerencsére azért van ellenpélda is, de valóban szánalmas ami ma az egészségügyben folyik.
Sajnos ez az átlag. Egészségügyben dolgozom, de néha nekem ég a fejem mások miatt is, és minden nap eszembe jut, hogy ezek az emberek lennének az ország legempatikusabbjai? A kevés, tiszteletet érdemlõ, elhivatott embert is húzzák le magukkal, és már senki sem bízik bennük, pedig vannak még, akik megérdemelnék! (nem a pénzért!)
Sajnos én is voltam már hasonló helyzetben, amíg nem történt meg velem, el sem akartam hinni. Ráadásul egyedül kellett bemennem, hirtelen senki nem tudott elkísérni, legalább egy órát vártam a folyosón, ügyeleten éjszaka, vetélés közben, azt hittem, ottmaradok, megmozdulni nem bírtam a görcsöktõl, közben szinte teljesen átáztam a vértõl. És amikor végre bejutottam, még a dokinak állt feljebb, minek mentem én most oda, most õ mit csináljon velem. (megvizsgálni sem akart) Amikor nagy nehezen mégis rávettem, hogy ugyan nézzen már meg, nagy flegmán közölte, hogy "nincs szívhang". és kb enniyvel elintézett. Utólag is alig akarom felfogni, hogy ilyenek komolyan megtörténnek.
Hol a cikk?
Már 15 éve is ez volt.z sztk-s nõgyógyászom közölte, majd legközelbb megbeszéljük a tarifát, már akkor 20 000-ret akart kérni úgy, hogy õ már nem is vezethetett szülést a szeme miatt. Azóta találtam egy szuper orvost s 4 gyerekem született.Sajnos csak 1-szer jutok el egy évbe az orvosomhoz is mivel magánkórház lett s nagyon drága.
?
A kérdező hozzászólása: bocsi a link lemaradt http://praxis.blog.hu/2011/09/14/eletemben_nem_szegyelltem_m..
saját szülésemmel minden rendben volt.viszont a két éves fiam beteg lett, természetesen szombat reggelre.köhögött, a köhögéstõl hányt, lázas volt.mellette én is alig éltem.ügyeletre mentünk, ahol a fiatal doki közölte, nem kell mindennel orvoshoz menni.a kicsit ugyan megvizsgálta, rám viszont rám sem nézett, pedig úgy köhögtem, hogy be sem állt a szám.
A kérdező hozzászólása: Persze ez azért nem általános, és szerencsére én is nagyon sok pozitív példát hallok, de az sem mindegy hogy az ember hova megy. Itt Pesten rémes a helyzet. A lányom õsszel került oviba, minden nyavalyát összeszedett és haza hordott, úgyhogy volt szerencsém az egészségügyhöz az utóbbi idõben, Hát a helyzet elszomorító. A kicsi orrmanduláját az elsõ fül orr gégészeten tett látogatásunk után kivetette volna az orvos, aki amúgy szakorvos volt és heveny fülgyulladást állapított meg, másnap egy másik orvos közölte, hogy a gyereknek semmi baja, kicsit meg van fázva de a füle oké, orrmandulamûtét stornó... no comment Most épp a bõrgyógyászok próbálják meg hogy a kisebbik gyerekemnek mi baja, de mindenki csak találgat, egyedül a gyerekorvos tud épkézláb véleményt mondani, akinek nagyon hálás vagyok. Na jól elkanyarodtam a témától! :) )
Szerencsétlen nõ, jól kifogta! :( Hogy lehetnek ennyire [email protected]ékok az orvosok???? Nekem is volt vetélésem. Reggel görcsöltem, majd véreztem. Azonnal be a kórházba. Csöngettünk az orvosi ügyeleten, futólépésben jött a doki. Felküldött a nõgyógyászati ügyeletre. Ott is sietett a doki, nem kérdezõsködött feleslegesen. Megvizsgált, azonnal uh, hátha menthetõ még a terhesség. A beérkezés után 3 órával már a mûtõben voltam... Bocsánat az offért, csak leírtam, hogy van még néhol normális orvos-kórház is.
2 gyerek két különbözõ kórház. Ok, hogy nem volt párom karjába való kanül, stb. De emberségesek voltak mindenhol.
nagyon sajnálom ezt a hölgyet, én is hallottam már cifra sztorikat.... De azért nem szabad általánosítani szerintem...én végig sztk-ba jártam, a terhességem vége felé többször bementünk férjemmel a kórházba-mint utólag kiderült-hülyeségek miatt, mégsem ordították le a fejem.A szülésem is ügyeleten volt és annak ellenére, hogy a szülésznõk egy egész napos tanfolyamon vettek részt elõtte, mind nagyon kedvesek voltak. Szóval vannak azért pozitív példák is.
A kérdező hozzászólása: Nekem 2 gyerkõcöm 2 külön dokinál született Budapesten más-más kórházban. Szerencsére nekem sikerül nem pénzéhes és boríték nélkül is kedves, segítõkész orvosokat kifognom, de ez. Rettenet. Én is állami alkalmazott vagyok, nem egészségügyben, de engem fele ennyiért azonnal, de mindjárt kiraknának és jók kis pénzbírságot akasztanának a nyakamba egy fincsi kis ügyész kivizsgálással. Elképesztõ!!!
A kérdező hozzászólása: Utolsónak! Az nagyobbikom az I. -en született, hát a nõvérekrõl no comment. A terhesosztály egyenesen tragédia, csecsemõsök között egy nagyon segítõkész volt, a többi felejtõs. Dokiba is botlottam ott bele olyanba, mikor az enyém épp mûtött vagy nem ért rá, hogy legszívesebben elkértem volna a diplomáját, hogy megbizonyosodjak róla, hogy tényleg orvos-e, a stílusról már nem is beszélve. :((

Ha nincs térerő valakinél mikor hívom, akkor az sms-t sem kapja meg?

Legjobb válasz: Óh, dehogynem. A rádióhullámok olyanok, hogy válogatnak, mit hová visznek. Beszédet a Királyrétre? Na azt nem! Szó sem lehet róla. Na egy kis esemes, az még elmegy. Nem, ha nincs térerõ, akkor az azt jelenti, hogy nincs térerõ. Nem kap meg semmit. Késõbb igen, ha olyan helyre kerül, ahol már van. A központ többször is próbálkozik. Nem tudom megmondani meddig.

Óh, dehogynem. A rádióhullámok olyanok, hogy válogatnak, mit hová visznek. Beszédet a Királyrétre? Na azt nem! Szó sem lehet róla. Na egy kis esemes, az még elmegy. Nem, ha nincs térerõ, akkor az azt jelenti, hogy nincs térerõ. Nem kap meg semmit. Késõbb igen, ha olyan helyre kerül, ahol már van. A központ többször is próbálkozik. Nem tudom megmondani meddig.
Ha nincs térerõ, vagy nincs bekapcsolva éppen a telefonja, az sms-t akkor is megkapja, mert a rendszer tárolja, és csak akkor küldi ki, amikor ismét bejelentkezett a hálózatra
Ha egyáltalán nincs, akkor nem. Ha egy pillanatra is van térerõ, megkapja az sms-t, feltéve, hogy a telefonodon beállított "üzenetérvényességet" nem haladta meg. (Ez utóbbit célszerû maximumra állítani, akkor tovább próbálkozik a szolgáltatód)

Mennyibe kerül egy temetés, ha nincs sírhely sem?

Szóval az lenne a kérdésem, hogy mennyi a temetés, mennyi a sírhely? Meg lehet e előre vásárolni pl a sírhelyet?

Legjobb válasz: 100 rugó alatt nincs. plusz a sírhelyet újra meg újra bérelned kell majd, nincs olyan, hogy megveszed és a tied. Rokonomnak alap hamvasztásos temetése volt, minden extra nélkül és így is ilyeneket felszámoltak, hogy koszorúleszedési díj 17.000 forint, vagy papi tiszteletdíj (az alap pénzen felül!)... szóval nem olcsó. Ezek pont arra mennek, hogy mivel szükséges eltemetni az illetõt, minél többet lenyúlhassanak. Nem tudod kikerülni. Az sem éppen praktikus, ha a kerted végében van a sírhely.

100 rugó alatt nincs. plusz a sírhelyet újra meg újra bérelned kell majd, nincs olyan, hogy megveszed és a tied. Rokonomnak alap hamvasztásos temetése volt, minden extra nélkül és így is ilyeneket felszámoltak, hogy koszorúleszedési díj 17.000 forint, vagy papi tiszteletdíj (az alap pénzen felül!)... szóval nem olcsó. Ezek pont arra mennek, hogy mivel szükséges eltemetni az illetõt, minél többet lenyúlhassanak. Nem tudod kikerülni. Az sem éppen praktikus, ha a kerted végében van a sírhely.

Mit kezdejek magamal és az életemmel ha semmi sem érdekel és nem értek semmihez? Ha nincs ambícióm, nincsenek céljaim, nincs semmi amit szeretnék elérni akkor hogyan tovább? Ha egyáltalán nem motivál semmi.

Amikor közömbös vagyok és minden mindegy. Még a sex sem érdekel és nem is motivál pedig sz?z vagyok 24.

Legjobb válasz: Madách:"Mondottan ember: küzdj és bízva bízzál!". szóval "csinálni" kell az életet és majd lesz valami. egyszer valahol azt olvastam hogy az unalom,a tétova gondolatok, semmittevés öli meg az embert. hát ezért kell dolgozni, mert mellete nem lesz ilyen gondod, csak az alvásra/pihenésre fogsz gondolni. tulajdon képpen a kérdésed elgondolkoztató hogy milyen választ is akarsz hallani? mert 1 feltételt írtál. akkor írjunk olyat amiben egyetértünk veled? én is meg rajtam x ezren életcél nélküliek? "Ha nincs ambícióm, nincsenek céljaim, nincs semmi amit szeretnék elérni akkor hogyan tovább?" ezt a kérdés én is feltehetném neked, akkor te mit írnál nekem? a válaszod tényleg érdekelne. töltsd azzal az idõdet ami mellet gyorsan eltelik. pl.:én amikor beszélgetek valakivel, akkor csak ugy repül, ezért teszem gyakran és minnél hosszabban a "beszélgetést". neked is eltelik valamivel a napod, tedd azt.

Valamikor én is így voltam. És tudom, hogy a monitor elõtt most sokan lehülyéznek, a való életben is megkaptam már a szép szavakat e téma iránt, de engem az állatvédelem foglalkoztat. Költséges, idõigényes, de ebben a témakörben otthon érzem magam. És nagyon jó érzés. Lehet, hogy nem mindenki jó valamiben, de mindenkinek van valami olyan dolog, ami érdekli, maximum még nem vette észre. Ismerek egy olyan fickót, aki a számítógépnek élt, de mindig azt mondta, hogy nincs az életének célja, nem érdekli õt semmi. Késõbb észrevette a "gép függõségét". Elment dolgozni egy kisebb boltba, ahol programozással foglalkozik máig. Nem a legjobban fizetõ állás, de egyszerûen imádja. És ez motiválja. Szóval hajrá, olyan nincs, hogy semmi sem érdekel. Ha meg mégis, akkor kezdj el érdeklõdni: ismerj meg kultúrákat, tanulj nyelvet, énekelj, táncolj - fedezd fel, miben vagy jó, mi érdekel. (Engem a török kultúra nagyon érdekel, tudok törökül, az egész történelmet ismerem és hamarosan ki is megyek egy kis idõre Törökországba. Engem ez érdekel;)) L:)
Madách:"Mondottan ember: küzdj és bízva bízzál!". szóval "csinálni" kell az életet és majd lesz valami. egyszer valahol azt olvastam hogy az unalom, a tétova gondolatok, semmittevés öli meg az embert. hát ezért kell dolgozni, mert mellete nem lesz ilyen gondod, csak az alvásra/pihenésre fogsz gondolni. tulajdon képpen a kérdésed elgondolkoztató hogy milyen választ is akarsz hallani? mert 1 feltételt írtál. akkor írjunk olyat amiben egyetértünk veled? én is meg rajtam x ezren életcél nélküliek? "Ha nincs ambícióm, nincsenek céljaim, nincs semmi amit szeretnék elérni akkor hogyan tovább?" ezt a kérdés én is feltehetném neked, akkor te mit írnál nekem? a válaszod tényleg érdekelne. töltsd azzal az idõdet ami mellet gyorsan eltelik. pl.:én amikor beszélgetek valakivel, akkor csak ugy repül, ezért teszem gyakran és minnél hosszabban a "beszélgetést". neked is eltelik valamivel a napod, tedd azt.
Szia! Én is ilyen helyzetben vagyok... Én megoldottam azzal, hogy elmegyek rendõrnek. Remélem te is hamarosan megtaálod az életcélod! Sok sikert!
Az ok marha egyszerû! 24 évesek vagytok.....:) hjajj, azok a boldog, tanácstalan gyermekévek......!
Valami csak érdekel, akármi... az nem baj ha nem értesz hozzá, bármit meg lehet tanulni, bár sokszor nem egyszerü. Én is 24 vagyok és jelenleg fogalmam nincs mihez kezdjek mert nincs eröm meg kedvem semmihez. Szerintem oka van ennek, nálad is, pszichológusnál jártál már?
itt ellentmondás van, hohohóóó! mert: "az állatvédelem szerintemis fontos." --- tehát a nagy univerzális nihilben mégis van valami, ami ráadásul nem csak egyszerûen létezik, hanem egyenesen: "fontos". "Bizonyos dolgokba azért sem fogok bele, mert nem reális." --- ez hülyeség és/vagy gyávaság és/vagy nyavalygás. honnan tudod, hogy valami nem reális, ha meg sem próbálod megcsinálni/megoldani? (egyébiránt pedig próbálkozni és esetleg kudarcot vallani - de tényleg mindent, ami az embertõl tellik, megtenni - EZERSZER hasznosabb, értelmesebb, mint ülni és malmozni.)
nem vagy depressziós vagy valami?csak azért hogy nem érdekel semi.....nekeem sincs életcélom -nagyon rossz- de keresgélek, mindenbe belenézek hátha megtetszik ....
Ilyen vagyok én is, csak van egy kis korkülönbség, 15vagyok de pl a sex érdekelne, de célom nekem sincs.
A kérdező hozzászólása: Hát.. köszönöm a bíztató szavakat. Mibl gondolod, hogy sikeres ember leszek?? pont én? Mások keményen dolgoznak a sikerért és enm jön össze nekik. Vannak dolgok amik az érdekelnek , de bele sem fogk mivel nem sikerülhet. Nem akarom beleloholni magam és aztán prfáraesni, mert a nem létezõ önbizalmamat még jobban földbe taposná a kudarc. Ez nem is tagadom, hogy belefásultam semittetvésbe éa a céltalanságba.Van ugyan minkám, de lényegében semmi sem változott. Akkor, hogy magyarázzammeg magamnak, hogy valamire mégis jó vagyok és, hogy dolgozzam fel az elvesztett éveket? A probléma pont a szorgalommal, kitartással, higgy magadbannal és a bízz magadbannal van. valhogy ezen akarok változtatni.
http://www.eletcelkonzultacio.hu/hun/index.php Nézd meg, olvasgasd, és menj el elõadásra, aztán még a konzultációjukra is elmehetsz. Nem pszichológus baromság, kõ kemény technológia, amivel magadra találsz. Egyik ismerõsöm vett részt egy ilyenen (megkapta az Életcélkonzultációt). Az illetõ egy középkorú hölgy, aki sok éve már nem találta, hogy mit is akart magával. Van diplomája stb, de nem örült az életének. Ezen a több napos konzultáción találta meg, hogy mi is motiválta az életben. Sõt, ami még a plusz hozzá, hogy ezen a konzultáción nem csak megtalálod az életcélod, hanem azt is kidolgozzátok, miképpen tudod az elérni. Nagyon durva!
figyelj, tudom hogy ez közhelyes és elcsépelt szöveg, de oylan nincs hogy nem érdekel semmi! Valami legbelül, legeslegbelül, még magadnak sem mered bevallani, de biztosan érdekel, csak annyira belefásultál a semmittevésbe, a céltalanságba, hogy nem veszed észre, és bebeszéled magadnak, hogy te nem vagy jó semmire! Ha nincsen motivációd az nagy baj, javaslom hogy keress egy példaképet, egy embert vagy mûvet akit/amit bálványozhatsz és máris lesz célod! Ne érezd haszontalannak magad, hidd el, sikeres ember leszel még egyszer! Legyél szorgalmas és kitartó! Tudom hogy ez nehéz, de máshogyan nem tudsz elõrejutni! Tenned is kell valamiT! Menni fog, bízz magadban, higgy magadban! Menni fog az! :)
én úgy látom, hogy te kötöd az ebet a karóhoz. (ne tedd!) ha pedig mégis, akkor kezdj bele apróbb, véghezvihetõ, belátható dolgokba. tényleg apróságokra gondolok itt: nézz ki egy receptet és fõzz meg egy ételt, rendszerezd a könyveidet/lemezeidet/fájljaidat, írj meg egy levelet egy ismerõsnek, amit már régóta halogatsz, stb. és mondjuk legyen minden napra egy-két ilyen bizbasz apróság. nem kell mindjárt megváltani a világot. csak lazán, nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Sajnos malmozós vagyok. Ha belegondok mi minden kellene ehhez vagy ahhoz akkor rögtön látom, hogy nem lennék rá képes.Következésképpen minek próbálgassam ha elev kudarcra van ítélve. Már olvastam, hogy próbálkozni kell csak én nem vagyok olyan.Ha nem látom mi lesz belõle nem szívesen ugranék bele
A kérdező hozzászólása: 1 Jártam már dilidokinál és azóta utálom õket.Lenézik az embert, lehúzzzák és szarnak rájuk. 2 depresszíós vagyko-e? Honnan tudjam.A dilidoki biztos azt mondaná csak azért, hogy szedjak valami pszichodrogot. 3bízva-bízzak? Mondani könnyû, hogy csináljam.Az ember elkezd valamit és nem szereti, de muszály csinálnia és ott esz meg majd a fene.Vagy csak keresgél és még mindig nincs semmilye. 4 az állatvédelem szerintemis fontos.Bizonyos dolgokba azért sem fogok bele, mert nem reális.
A kérdező hozzászólása: köszi, ettõl jobb lett.most még kisebbnek érzem magam
mi van veled azóta kérdezõ ??

Ez tenyleg ugy van, hogy nincs mindig olyan, hogy valaki tetszik valakinek? Lehet, hogy valaki tenyleg nem tetszik senkinek sem, ha nincs meg benne egyetlen ferfias tulajdonsag sem?

Van.olyan aki senkinek sem tetszik, mert nincs benne semmi vonzo. Ezt irta egy srac ma, sajnos lehet igaza van, en bun ronda srac vagyok, de sajnos lehet forever alone leszek 51 visazautasitassal.

Legjobb válasz: Áh... Szerintem ez hozzáállás kérdése. És a "ronda" srácoknak tényleg tök könnyû dolga van, mert a mai világban az számít hogy nézel ki. Minden "ronda srác" elmehet vágatni egy jó frizurát, használhat arctisztító termékeket, dezodort, figyelhet a megjelenésére, viselkedhet kulturáltan és jólnevelten, lehet igényes, és (akár a turiban, olcsón) ki lehet fogni jó cuccokat. És edzeni is lehet, el lehet menni futni, fekvõtámaszozni, hasazni otthon is lehet, a mama régi szarjait emelgetve súlyzóként... Ha ezeket elkezdi a srác, és nem áll le depizni, akkor jobban fog kinézni testileg, és emiatt nagyobb lesz az önbizalma... Emiatt kevésbé érzi magát rondának. Én ezt gondolom. :) De ha még mindig kétséged van, küldj magadról egy képet, mert felkeltette az érdeklõdésem, hogy hogy nézel ki, ha így állsz a dolgokhoz...

Áh... Szerintem ez hozzáállás kérdése. És a "ronda" srácoknak tényleg tök könnyû dolga van, mert a mai világban az számít hogy nézel ki. Minden "ronda srác" elmehet vágatni egy jó frizurát, használhat arctisztító termékeket, dezodort, figyelhet a megjelenésére, viselkedhet kulturáltan és jólnevelten, lehet igényes, és (akár a turiban, olcsón) ki lehet fogni jó cuccokat. És edzeni is lehet, el lehet menni futni, fekvõtámaszozni, hasazni otthon is lehet, a mama régi szarjait emelgetve súlyzóként... Ha ezeket elkezdi a srác, és nem áll le depizni, akkor jobban fog kinézni testileg, és emiatt nagyobb lesz az önbizalma... Emiatt kevésbé érzi magát rondának. Én ezt gondolom. :) De ha még mindig kétséged van, küldj magadról egy képet, mert felkeltette az érdeklõdésem, hogy hogy nézel ki, ha így állsz a dolgokhoz...

Ha nincs a közelben sem park sem játszótér, hogy levegőztetitek a pár hetes babátok?

Legjobb válasz: Sétálva? :) Pár hetes babának nem fontos a játszótér vagy a park, bár nyilván a levegõ talán tisztább mint egy 4 sávos út mellet. Vagy mi miatt aggódsz? Nincs egy csendesebb utca a közelben esetleg ahol nincs olyan nagy forgalom?

Sétálva? :) Pár hetes babának nem fontos a játszótér vagy a park, bár nyilván a levegõ talán tisztább mint egy 4 sávos út mellet. Vagy mi miatt aggódsz? Nincs egy csendesebb utca a közelben esetleg ahol nincs olyan nagy forgalom?
Sajna pedig akkor nincs más megoldás. Ha otthon vagy és az ablakot nyitod ki, akkor is ugyanazt a levegõt szívja. Gondolom akkor kocsitok sincs, hogy beültesd és elmenj vele valahova. Tény, hogy egy erdõ közepén lakni jobb lenne az egészsége szempontjából, de ha nem tudtok költözni, azért ne ostorozd magad. Hiszen õ ehhez a levegõhöz fog hozzászokni, nem hiszem, hogy annyira nagy baj lenne. Vagy kisebb babakocsit kell venni, vagy egy kengurut/hordozókendõt/stb. és akkor ölben tudsz vele buszozni egy parkig. Megértelek egyébként, én is el lennék kicsit szontyolodva. :S
Mi is elég forgalmas környéken lakunk, igaz hogy van egy kisebb park a közelben, de szerintem az nem fog le annyit a füstösebb levegõbõl. Ahogy fentebb is írták, sétáltasd házak között, de szerintem nem lesz tõle semmi baja, és hát mást meg nem tehetsz sajna.
A kérdező hozzászólása: Igen, a szmog miatt aggódom, hogy nincs a közelben fás terület, jármûre nem tudok a nagy babakocsival felszállni, meg a tömegben nem is akarom.
A kérdező hozzászólása: Csendesebb utcákban tologatom, de szerintem ott is szmogos. :(
Nekem a hordozós ötlet tetszik. Szerintem próbáld ki. Akkor kényelmesen tudsz utazni, tuti átadják a helyet, a baba pedig nagyon jókat alszik a kendõben vagy mei-taiban. Az én fiam akár 2 órát is aludt egyhuzamban, amíg kirándulni voltunk. Nagyon szerette.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, kipróbáljuk az ötleteket. :) Most hogy nyár van, majd akkor megyünk amikor nem olyan túl sok az ember a tömegközlekedésen. Ha nem is minden nap, de elmegyünk a parkig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!