Találatok a következő kifejezésre: Ha nem vagyok bejelentve mint (6 db)

Vehetek bérletet ha nem vagyok bejelentve ide mint lakos?

Dunakeszin lakok már töb, mint egy éve, de még mindig vidékre vagyok bejelentve.. Pestre fogok járni suliba, és innen szeretnék bérlettel utazni.. lehetséges ez? Vagy kell valami papír arról, hogy itt tartózkodom?

Legjobb válasz: Felnõtt bérletnél nincs gond. Kedezméynesnél viszont bizonyítanod kell, hogy tényleg ott laksz, különben nem adják ki.

Felnõtt bérletnél nincs gond. Kedezméynesnél viszont bizonyítanod kell, hogy tényleg ott laksz, különben nem adják ki.

Ha nem annnyira vagyok bejelentve mint amennyit keresek, de még nem adóztam akkor büntethető vagyok, vagy csak az adózás után, mivel nem vallottam be? Ha kérem a fönököm hogy jelentsen be és megtagadja akkor mit tehetek?

Legjobb válasz: Már az adóelõleget sem vonják és vallják be megfelelõen a béred után, ha nem a valós értékre vagy bejelentve. Amennyiben tudatában vagy ennek és nem "avatkozol közre", akkor tettestárs vagy az adócsalásban. Ha kéred a fõnököd, hogy jelentsen be, és õ ezt nem teszi meg, akkor munkaügyi felügyelethez, végsõ soron bírósághoz fordulhatsz, illetve megalapozott ok lehet rendkívüli felmondásra.

Már az adóelõleget sem vonják és vallják be megfelelõen a béred után, ha nem a valós értékre vagy bejelentve. Amennyiben tudatában vagy ennek és nem "avatkozol közre", akkor tettestárs vagy az adócsalásban. Ha kéred a fõnököd, hogy jelentsen be, és õ ezt nem teszi meg, akkor munkaügyi felügyelethez, végsõ soron bírósághoz fordulhatsz, illetve megalapozott ok lehet rendkívüli felmondásra.
Majdnem biztos, hogy elveszted a munkádat, ha bármit is csinálsz. Legjobb, ha találsz másik munkát, ahol tisztességesek veled. Ha ez nem jön össze, akkor természetesen ne jelentsd fel magad. Két dologgal is védekezhetsz. Egyrészt hazudhatod azt az ellenõrnek, hogy te csak annyit kaptál, amennyi a bérpapíron van. Másrészt azt is mondhatod, hogy a munkaadó megfenyegetett, hogy ha bárkinek szólsz kirúgnak, és te nagyon féltél, hogy elveszted az állásod.

Ha a bejelentett; lakcímkártyámon lévő címem más, mint ahol tartózkodok (nem vagyok bejelentve), akkor is ellátnak a terhesgondozás, szükséges vizsgálatok alatt ingyenesen?

Most költöztünk új helyre, és a tulajdonos érthet? módon nem szeretne még bejelenteni. Viszont nekem a szükséges vizsgálatok miatt jó lenne a legközelebbi kórházba járnom a vizsgálatokra. A bejelentett lakcímem vidéken van, nagyon macerás lenne állandóan le-fel utazni. szerintetek ellátnak ingyenesen így is?

Legjobb válasz: Szerintem meg oda kell menned,ami a lakcimkártyádon szerepel! Tõlem rögtön a lakcimkártyát kérték,amikor elõször kértem idõpontot. De akkor tudod meg biztosra,ha elmész és megkérdezed.

Szerintem meg oda kell menned, ami a lakcimkártyádon szerepel! Tõlem rögtön a lakcimkártyát kérték, amikor elõször kértem idõpontot. De akkor tudod meg biztosra, ha elmész és megkérdezed.
A kérdező hozzászólása: Fejér megyei vagyok én is, de Budapesten élek. A Jahn Ferenc kórházba szeretnék járni terhesgondozásra. Jár vki oda? :-)
muszáj nekik
Elvileg el kell látniuk, de ha nem akarsz bonyodalmat akkor érdemes orvost fogadnod aki abban a korházban dolgozik ahova járni szeretnél.Mivel szabad orvos választás van és igy 1000%-ra ellátnak.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. az orvos választásra gondoltam, de mivel senkit sem ismerek az orvosok közül; ezért elõször inkább "megfigyelnék", és szimpátia alapján választanék. remélem tényleg ellátnak.
A kérdező hozzászólása: felhívtam õket, és azt mondták, h ellátnak. köszi a válaszokat!
én másik megyébe járok orvoshoz és ellátnak, igaz ott uh-t és a 12 és 16 hetes vérvizsgálatot csinálták.a többi labort itt csináltam a házorvos adott beutalót.annyi a hátulütõje, h hivatalos terhesgondozást nem csinálhatnak mert nem tartozom oda de az igazolást megkapom az anyaságira, mert nagyon rendes a doki.
szia! Én borsod megyében vgyok bejelentve lakcimileg, de már 2 éve albérletben lakom Budapesten. Engem egy szó nélkül elláttak a János kórházban is, a védõnõ is, ezzel nem volt sehol probléma. A nõgyógyászom meg Fejér megyei.:)
én meg fejér megyei vagyok, zalában lakom és senkinek nem gond! elmondtam mi a helyzet és megértõek voltak!


Inkább spórolj még pár hónapig, ne vegyél fel hitelt, csak rosszul járhatsz.
A kérdező hozzászólása: 0% thm-es, meg tudom éppen venni most is, de ilyenkor nyáron sok mindenre kell a pénz:) , szívesebben vettem volna részletre,
Azt a lakcímet add meg, ahol be vagy jelentve, ami a lakcímkártyádon szerepel.
Igen, elmehetsz. Kötelesek mindenhol ellátni.
10éve próbálkoztam ilyesmivel, és csak úgy fogadtak, hogy a PESTI munkahelyem üzemorvosa írt beutalót. Különben mehettem volna a világ végére millió szabadságot elpazarolva... Nem hinném, hogy azóta sokat változott a világ... Ja és pár éve egy pesti ortopédiára is csak úgy tudtam bemenni, hogy szereztem egy ismerõsöm ismerõsének orvos ismerõsétõl beutalót.... :( Bár ott meg olyan sor állt 3 hónapra elõre beosztva, hogy nem jutottam be mégsem. Azóta pesti lakásra gyûjtök, hogy nekem is járjanak végre alanyi jogon az ilyen ellátások... Fogorvoshoz menést is évek óta halogatom emiatt.
én tudtam menni, bár volt ahol csúnyán néztek rám, de egyszerûen nem tudok hazautazni hétköznap. Próbáld meg mindenképp.

Nemrég kaptam munkát, de nem szeretném, ha megtudnák otthon mennyit keresek. Oda vagyok bejelentve, oda megy minden levelem. Milyen leveleket stb. kell a mostani címemre íratni, esetleg kérjek ide ideiglenes lakcímet?

Legjobb válasz: Maximum a banki egyenlegközlõ jön levélben, amin rajta van a fizetés. A legtöbb bank amúgyis díjazza, ha nem kérsz havi egyenlegközlõt csak legfeljebb elektronikusan.

Maximum a banki egyenlegközlõ jön levélben, amin rajta van a fizetés. A legtöbb bank amúgyis díjazza, ha nem kérsz havi egyenlegközlõt csak legfeljebb elektronikusan.
Egyetértek az elõttem szólókkal. Nem szokás leveleket küldözgetni egy cégtõl sem az alkalmazott lakására. Ha meg a banki egyenlegközlõt is nézegetik az gáz. Bár ha ennyire mindenbe belefolynak és ezt te hagyod akkor kötve hiszem hogy a fizudat nem fogják tudni kiszedni belõled...
Azért az nem feltétlen igaz, hogy nem küldenek levelet. Nekünk a mol kb. 2-3 havonta küld ezt-azt. Például a munkáltatói igazolást is postázza az adóbevalláshoz. A legegyszerûbb átirányíttatni a leveleid egy másik címre. Ennek a havi költsége kb. 1200 Ft. A legolcsóbb viszont megtanítani a családtagokat a levéltitokra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!