Találatok a következő kifejezésre: Ha nem vagyok bejelentve (81 db)

Ha nem vagyok bejelentve, hogy itt tartózkodom, nem mehetek el körzeti orvoshoz?

Most költöztem fel Újpestre, és szeretnék elmenni háziorvoshoz, mert fáj a hasam és szeretném, ha tudna mondani valami okosságot, hogy miért. Még nincs bejelentve, hogy ez a tartózkodási helyem, így nem mehetek el se orvoshoz, se SZTK-ba? (n?gyógyászhoz is kellene mennem, de magándokira nincs pénzem)

Legjobb válasz: Hello! Én két éve élek Kispesten és nem vagyok bejelentve, múlthéten mentem el a legközelebbi SZTK-ba, közölte velem a fogdoki, hogy most az egyszer megvizsgál; azután ismét kaptam idõpontot, fogpolírozásra. A lényeg, hogy tudtam, bejelentett lakcímkártya nélkül nem fognak lekezelni, DE: attól még megpróbáltam! És sikerûlt... Menny el, próbáld meg.

Hello! Én két éve élek Kispesten és nem vagyok bejelentve, múlthéten mentem el a legközelebbi SZTK-ba, közölte velem a fogdoki, hogy most az egyszer megvizsgál; azután ismét kaptam idõpontot, fogpolírozásra. A lényeg, hogy tudtam, bejelentett lakcímkártya nélkül nem fognak lekezelni, DE: attól még megpróbáltam! És sikerûlt... Menny el, próbáld meg.
A kérdező hozzászólása: Jó, köszi szépen!! :)
Tudomásom szerint a háziorvoshoz elmehetsz, mivel szabad orvosválasztás van! Körzeti dokim nagyon aranyosan fejtette ezt ki nekem: Régen azt tanították, hogy ha van egy betoncsõ, két körzet határán, amiben lakik egy hajléktalan, akkor annak az orvosnak kell ellátni, ahol a csõ éppen van. De ha a csõ úgy gondolja, hogy gurul fél métert, akkor már a másik körzethez tartozik. Azt mondja, na ma már nem így van, mindenki oda megy ahova akar! :D Én sem a "hivatalos" körzetimhez járok, hanem a párom által ismert és kedvelt dokihoz, soha nem is volt elõtte ilyen rendes háziorvosom! :)

Hogyan biztosítsam magam, ha nem vagyok bejelentve?

Sajnos olyan munkahelyem van, ahol nem vagyok bejelentve, viszont szükségem van a társ.biztosításra, ha valami bajom lesz, akkor ingyen el tudjak menni a dokihoz. Ezt hogy tudom megoldani? Valami olyasmit hallottam, hogy havi nemtommennyit fizetnem kell az OEP-nak, s így lesz egy minimális biztosításom.

Legjobb válasz: Havi kb. 5000-et kell fizetni az APEH-nak. Magyarországon nincs olyan, hogy kicsi biztosítás, vagy nagy biztosítás. Vagy van TB jogviszonyod, vagy nincs. Ha van jogviszonyod, akkor minden ellátásra ugyan úgy jogosult vagy, mint akinek a fizetésébõl ennek a sokszorosát vonják le havonta. Azért is kell, hogy fizesd a TB-t, mert kötelezõ, hogy legyen jogviszonyod, ha nem fizeti senki utánad, akkor megvárják, míg összegyûlik 150-200 ezer tartozásod és utána jönnek behajtani. Sokan hiszik azt, hogy a nincs jogviszony csak annyit jelent, hogy nem látják õket el ingyen, de ez nem így van, kötelezõ a jogviszony, mert itt társadalombiztosítás van, nem pedig egyéni.

Havi kb. 5000-et kell fizetni az APEH-nak. Magyarországon nincs olyan, hogy kicsi biztosítás, vagy nagy biztosítás. Vagy van TB jogviszonyod, vagy nincs. Ha van jogviszonyod, akkor minden ellátásra ugyan úgy jogosult vagy, mint akinek a fizetésébõl ennek a sokszorosát vonják le havonta. Azért is kell, hogy fizesd a TB-t, mert kötelezõ, hogy legyen jogviszonyod, ha nem fizeti senki utánad, akkor megvárják, míg összegyûlik 150-200 ezer tartozásod és utána jönnek behajtani. Sokan hiszik azt, hogy a nincs jogviszony csak annyit jelent, hogy nem látják õket el ingyen, de ez nem így van, kötelezõ a jogviszony, mert itt társadalombiztosítás van, nem pedig egyéni.
Ja technikailag meg úgy van, hogy beballagsz az APEH-hoz, hogy magadnak szeretnéd fizetni a TB-t (egészségügyi hozzájárulásnak hívják). Kitöltetnek egy nyomtatványt, meg kapsz csekkeket, hogy havonta be tudd fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, sokat segítettél! Azt hittem, hogy OEP-hez kell mennem. Akkor ezt minél elõbb el kell intéznem.

Ha itt Budapesten lakok albérletben a suli miatt és nagyon ritkán járok haza mert messze van, akkor eltudok itt Pesten valahol orvoshoz menni, ha nem vagyok bejelentve? Kell fizetnem vagy ez hogy működik?

Köszönöm szépen a válaszokat!

Legjobb válasz: persze hogy mehetsz. nem kell ott is laknod ahol az orvosod van. A kártyádat oda adod le ahova akarod. Menj el ahhoz az orvoshoz akihez tartozni akarsz, add meg az adataidat és ö át fogja kérni a kártyádat.

persze hogy mehetsz. nem kell ott is laknod ahol az orvosod van. A kártyádat oda adod le ahova akarod. Menj el ahhoz az orvoshoz akihez tartozni akarsz, add meg az adataidat és ö át fogja kérni a kártyádat.
Engem eddig mindig elláttak. Abba a körzetbe mész, ahová az albérleted tartozna, annyit mondasz, hogy átmenetileg itt tartózkodsz, megadod a TAJ számodat, meg amit még kérnek és ennyi. Ha van TB-d, el fognak látni. Én már SZTK-ban is sokszor voltam így.
A kérdező hozzászólása: uu de jó :) köszönöm szépen :) és akkor ugye mivel van TB-m, sehol sem kell fizetnem, ugye?
Nem kell fizetned, csak azért amiért másnak is kellene.


Ha nem vagyok bejelentve egy munkahelyen, engem is megbüntetnek vagy csak a munkáltatót?

és ha engem is, akkor is, ha azt mondom, hogy "én kértem, hogy jelentsenek be, de nem akartak"

Legjobb válasz: Téged is megbüntetnek, hacsak nem tudod igazolni, hogy te nem tudtál erröl.

Téged is megbüntetnek, hacsak nem tudod igazolni, hogy te nem tudtál erröl.
ha nem vagy bejelentve ellenõrzéskor azt kell mondani hogy csak segítesz ingyen ;)
Vagy tenni a hülyét, hogy, de te úgy tudtad, hogy le vagy jelentve, nem is gyanakodtál. Egyébként igen, téged is megbüntethetnek.

Lehet háziorvosom, ha nem vagyok bejelentve?

Budapesten élek és dolgozom, de nincs itt bejelentett lakcímem. Azonban úgy alakult, hogy megbetegedtem és nem tudok majd munkába menni. Ahhoz viszont hogy táppénzre menjek, szükség van háziorvosi igazolásra. Nem tudom, hogy igénybe vehetem-e a háziorvosi ellátást, vagy a 200km-re lév? orvosomhoz kellene mennem?

Legjobb válasz: Lehet egy tanácsom? Keressél magadnak egy orvost Budapesten, vagy a kerületedben lévõt felkeresed és megmondod elvállal e betegének. Ha igen neked nem kell semmit tenned, mert õ levelezés útján átkéri a betegkártyádat, és ami kell még hozzá. Tehát te attól a naptól ahogy elvállalt az õ betege leszel. Tedd így!

Lehet egy tanácsom? Keressél magadnak egy orvost Budapesten, vagy a kerületedben lévõt felkeresed és megmondod elvállal e betegének. Ha igen neked nem kell semmit tenned, mert õ levelezés útján átkéri a betegkártyádat, és ami kell még hozzá. Tehát te attól a naptól ahogy elvállalt az õ betege leszel. Tedd így!
Táppénzre csak a háziorvosod vehet fel. Keress egyet a közelben.

Mennyibe kerük a 13. Kerületben egy tüdőszürő vizsgálat, ha nem vagyok bejelentve? Fontos!

Hívom ?ket,de nem veszik fel.Nagyon fontos lenne.13. Kerületben lakom,de vidéki címemre vagyok bejelentve.köszi puszi

Legjobb válasz: Tudtommal ingyenes! Ha fizetve van a TB-d.

Tudtommal ingyenes! Ha fizetve van a TB-d.
Nekem 1 éve Szegeden 1000 Ft volt. Pedig én még ide is tartozom...
Én ahova tartozom ott ingyenes volt, de ki volt írva, ha 1éven belül még 1x kell akkor már fizetni kell, de az összegre már nem emlékszem. Szerencsére nem volt gond, nem hívtak vissza.

Kell e terhesség alatt TB-t fizetni, ha nem vagyok bejelentve?

Én kikértem a csekkeket, hogy alanyi jogon fizessem, de mindenki lehurrogott hogy terhes n?nek nem kell fizetni mert fizeti az állam. Most akkor mi az igazság, és mit csináljak a csekkekkel?

Legjobb válasz: kell fizetni, nekem az apehnál kellett "szerzõdést" kötnöm, hogy én fizetem a tb-t magam után, ezt szülés után kell lemondani. Nem fizetio az állam, jobb, ha utánajársz.

kell fizetni, nekem az apehnál kellett "szerzõdést" kötnöm, hogy én fizetem a tb-t magam után, ezt szülés után kell lemondani. Nem fizetio az állam, jobb, ha utánajársz.
Persze, fizesd, nem fizeti az állam. Csak így maradsz biztosított. Ha nem fizeted, akkor a szülést, és a te kórházi ellátásodat ki kell majd fizetned! Ami nem vicc, hiszen a szülés olyan 100 ezer körül van (ezt írták nekem az elszámolási papírra), amit ugye a TB fizet ki, kivéve, ha nem vagy biztosítva.
Nem tudom most mire gondolsz a tb befizetésnél, de nekem tavaly decemberben a tb-nél azt mondták az eü hozzájárulást 2005tõl megszüntették, hogy magunk után fizethessük, mondván , hogy kajunk támogatásokat.Nekem sem volt bejelentett munkaviszonyom 10hetesen kellett munkát találnom..most újra be kellett jelentsenek, lejárt a szerzõdésem, mert kiderült, hogymunkanélküli után nem adnak gyedet, jan 1 óta.Pedig évek óta dolgoztam , bejelentve végig..nem számított.Tehát kérdezz rá a tb-nél erre, és ne az apehnál, mert az az adózást csin.csak.A tb ad tgyást és gyedet , a gyest is az államkincstártól kapjuk...az alanyi jogon jár, de az nagyon kevés.Szval a legtutibb a tb, még mielõtt bármit is fizetgetnél.36hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Arra gondolok hogy nem vagyok bejelentve a munkahelyemre és nem is leszek, 20 hetes vagyok, és kikértem az apehtõl a tb csekkeket, mert a TB-nél oda küldtek. Most akkor fizessem e vagy ne?
Igen fizesd. Mert különben nem leszel biztosított. AKinek nincs bejelentett munkahelye, akkor jobb ha maga után fizeti a tb-t, mert akkor biztositva van.
En lefizettem es a vedonom, doktorom nagy csodalkozva rakerdett hogy miert fizettem mert terheseknek nem kell...de nallatok nem tudom mi a helyzet..A vedonod biztos megmondja..
Szia. Terhesség alatt kell fizetni, csak a GYES alatt jár alanyi jogon, ingyenesen a TB elláttás. Én is fizetem.
Szia! Sajnos fizetned kell, ha nem vagy bejelentve, és ez 100%! Ha nem fizeted, akkor nem vagy biztosított, terhesség ide vagy oda, és minden uh-ért, vizsgálatért, a szülésért stb. rengeteg pénzt kérnek majd. Tavaly óta nem védi a kismamákat sem az eü törvény. Szóval jobban teszed, ha befizeted azokat 4000-5000 Ft-os csekkeket.

Sztk-s orvosi ellátás akkor is jár, ha nem vagyok bejelentve az adott városba?

Pécsen vagyok egyetemista, albérletbe de nem vagyok bejelentve, csak 300kmre innen.

Legjobb válasz: Sürgõs esetben jár csak.

Sürgõs esetben jár csak.
Jár és el is látnak. Az egyik gyerekem Debrecenben, a másik Pesten tanul, nincsenek bejelentkezve (mi is több 100 km-re lakunk, más megyében), mindig ellátja õket az orvos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Vehetek bérletet ha nem vagyok bejelentve ide mint lakos?

Dunakeszin lakok már töb, mint egy éve, de még mindig vidékre vagyok bejelentve.. Pestre fogok járni suliba, és innen szeretnék bérlettel utazni.. lehetséges ez? Vagy kell valami papír arról, hogy itt tartózkodom?

Legjobb válasz: Felnõtt bérletnél nincs gond. Kedezméynesnél viszont bizonyítanod kell, hogy tényleg ott laksz, különben nem adják ki.

Felnõtt bérletnél nincs gond. Kedezméynesnél viszont bizonyítanod kell, hogy tényleg ott laksz, különben nem adják ki.

Mit tudok tenni ha nem fizetnek ki? Vagyonvédelmi cég nem fizet. Csak az a baj nem vagyunk bejelentve, tudunk tenni valamit? Vagy mi is büntetést kapunk?

keveset keresünk 330ft/óra mi sem tudtuk hogy nem jelent be,

Legjobb válasz: Már az is baj, hogy nem vagy bejelentve. Ha a munkaügy ezt észreveszi, te is épp olyan bûnös vagy, mint a munkáltató, hiszen adót nem fizetsz, zsebbe kapod a pénzed-kvázi ez adócsalás. Jobb mielõbb tisztázni ezt a munkáltatóddal, hogy Te nem szeretnél csalni, jelentsen be. Ha nemet mond, akkor mérlegelned kell : kockáztatsz? (van-e fizetés vagy sem, +adót csalsz) vagy kilépsz és nincs egy darabig állásod se pénzed.

Már az is baj, hogy nem vagy bejelentve. Ha a munkaügy ezt észreveszi, te is épp olyan bûnös vagy, mint a munkáltató, hiszen adót nem fizetsz, zsebbe kapod a pénzed-kvázi ez adócsalás. Jobb mielõbb tisztázni ezt a munkáltatóddal, hogy Te nem szeretnél csalni, jelentsen be. Ha nemet mond, akkor mérlegelned kell : kockáztatsz? (van-e fizetés vagy sem, +adót csalsz) vagy kilépsz és nincs egy darabig állásod se pénzed.
A kérdező hozzászólása: azzal tisztában vagyunk hogy mi is sárosak vagyunk ebbe hogy nem jelent be, de sajnos nem nagyon van munka ha kilépek akkor azt a pénzt se látom amivel tartozik, és ha kilépek mikor tudnék munkába álni, az a másik kérdés, ha lenne ajánlat már mennék is, de sajnos nincs


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!