Találatok a következő kifejezésre: Ha nem vérzésem első (22 db)

Én olyat szeretnénk kérdezni akkinek volt már ovulációs vérzése annak hány napig tartot? és mit jelent ha valakinek az első nap barna a vérzése aztán meg piros. és nem kevés. Voltam dokinál első nap. és azt monta 3-napig fogtartani. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Nem egészen világos a kérdés!! Az ovulációs vérzés csak egy kis barna folt lehet, ami az ovuláció napján láthatsz. Az elsõ nap barna és utána piros vérzés a menstruációs vérzésre vonatkozik? Mi fog 3 napig tartani? Az orvos honnan tudja egy vérzés mennyi ideig tart??? (ha egyáltalán erre mondta) Ha ovulációkor voltatok együtt lehetsz terhes, ha nem jön meg tesztet kell csinálni.

Nem egészen világos a kérdés!! Az ovulációs vérzés csak egy kis barna folt lehet, ami az ovuláció napján láthatsz. Az elsõ nap barna és utána piros vérzés a menstruációs vérzésre vonatkozik? Mi fog 3 napig tartani? Az orvos honnan tudja egy vérzés mennyi ideig tart??? (ha egyáltalán erre mondta) Ha ovulációkor voltatok együtt lehetsz terhes, ha nem jön meg tesztet kell csinálni.

Miért kell feltétlen a vérzés elsõ napjától elkezdeni az elsõ tablettát? Ha nem akkor kezdtem el az baj?

mivel nekem alapból azért lett felírva, mert össze vissza jött meg, most pedig amikor 1nap volt piros vérzés akkor elkezdtem, de harmadik napra már nem volt vérzés. mi történt ? 3tablettát vettem már be. 17L

Legjobb válasz: A "tünetekbõl" szokás következtetni a hormontermelésed aktuális alakulására. Miután a vérzés abból áll, hogy a jól erezett méhnyálkahártyád lelökõdik, így csak arra tudok gondolni, hogy most nem jutott el olyan fejlettségi szintre a nyálkahártyád a ciklus során, hogy három napnál tovább kelljen vérezned. De lehet, hogy van okosabb nõ, aki errõl többet tud.

A "tünetekbõl" szokás következtetni a hormontermelésed aktuális alakulására. Miután a vérzés abból áll, hogy a jól erezett méhnyálkahártyád lelökõdik, így csak arra tudok gondolni, hogy most nem jutott el olyan fejlettségi szintre a nyálkahártyád a ciklus során, hogy három napnál tovább kelljen vérezned. De lehet, hogy van okosabb nõ, aki errõl többet tud.
Azért, mert a peteérés folyamata a vérzés elsõ napjától kezdõdik és (ciklushossztól függõen) két hétig-20 napig tart (és az ovulációval zárul). A tabletta a peteérés folyamatát akadályozza meg, és ezért kell a vérzés elsõ napján (illetve egyes tablettáknál megengedett, hogy a 2.-5. napon) bevenni. Orvosi hiba erre a problémára, ami neked van, fogamzásgátlót írni! Ha szeretnél majd valaha az életedben gyereket, akkor NE a nõgyógyásztól kérj megoldást, hanem egy endokrinológustól!

Hogy van ez? Lassan 5 éve szedem a Meliane-t, 2-3 hónapja van az, hogy 3-4 napig tart a vérzés, de már az első napokban sincs sok, szerintetek ez baj? Azt hallottam, hogy az nem jó ha nem vérzünk ki rendesen.

A másik, hogy az új fogamzásgátló amit írtak a pattanásaim miatt (Cypromix) nekem egyenesen félelmetes. Nincs nekem aknés b?röm se túl sok sz?röm és rá van írva, hogy ,,csak fogamzásgátlóként nem adható". Én ezt nem merem beszedni. Valaki szedett már ilyet?

Legjobb válasz: Ne aggódj,gyógyszer szedése mellett ez természetes lehet.Mivel nincs peteérés,így a nyálkahártya sem vastagszik meg annyira,és így nincs minek ürülnie.Nekem sajna a gyógyszer ellenére is rendes vérzésem van,pedig már 8 éve szedem.A másik kérdésrõl sajna nem tudok nyilatkozni.Esetleg hívd fel a dokidat...

Ne aggódj, gyógyszer szedése mellett ez természetes lehet.Mivel nincs peteérés, így a nyálkahártya sem vastagszik meg annyira, és így nincs minek ürülnie.Nekem sajna a gyógyszer ellenére is rendes vérzésem van, pedig már 8 éve szedem.A másik kérdésrõl sajna nem tudok nyilatkozni.Esetleg hívd fel a dokidat...
Én Cypromixet szedek másfél éve már. Nekem fog.gátlónak adták ki...:$ És nincs tõle semmi bajom. Nem tudok negativumot mondani. L/22

Egy hete volt abortuszom . Mikor jön meg az elsõ menstruáció? De ha nem jön meg akkor valószínû a teherbeesés? Abortusz utáni vérzés az csak tisztulásnak számít, vagy peteérés?

Legjobb válasz: Mûtétes befejezésem még nem volt, csak vetélésem. Utána én véreztem 2 hétig, ez volt a tisztulás. Aztán attól a naptól számítva, mikor elvetéltem 31 napra megjött az elsõ menszim. Valaki rögtön teherbe esik, meg se várva az elsõ menszit. De ez igen kockázatos. Az esetek túlnyomó részében azok a magzatok sem maradnak meg.

Mûtétes befejezésem még nem volt, csak vetélésem. Utána én véreztem 2 hétig, ez volt a tisztulás. Aztán attól a naptól számítva, mikor elvetéltem 31 napra megjött az elsõ menszim. Valaki rögtön teherbe esik, meg se várva az elsõ menszit. De ez igen kockázatos. Az esetek túlnyomó részében azok a magzatok sem maradnak meg.
Már ne haragudj de milyen ember az aki kicsivel az abortusz után már szexel védekezés nélkül? Márpedig ha kérdezed a terhességet ilyenrõl lehet szó...
Az elsõ menstruáció várható ideje az abortuszt követõ egy ciklusnyi idõszak (egyéntõl függõen 26-32 nap is lehet). Ha nem jön meg, akkor is lehet teherbe esni!! Az abortuszt követõ vérzés (1-2 hét még normális) tisztulás.
2-es, nem olvastad el, hogy spontán vetélés volt? Hány hetesen vetéltél el? Ha nem kellett orvosi befejezés, nem lehetett túl nagy. Mert az esetben nem terheli meg a szervezeted egy újabb teherbeesés, de azért 3-4 hónaposnál már igen. Ott kb 3 hónapot érdemes várni.
4-6 het utan job meg a menstruaciod, ne szexelj 6 hetig. A kesobbi termekenyseged es egeszseged erdekeben.
4es hol olvastad a spontán vetélést? Mert hogy a kérdésben nincs az fix.
#6, nem tök mindegy? Élettani szempontból semmi jelentõsége, és a Kérdezõ élettani kérdést tett fel, nem erkölcsit... Kérdezõ, az abortusz utáni vérzés a méhnyálkahártya terhesség utáni leválása, nem sima menstruáció.
Nem, nem tök mindegy, mert felelõsségre vontál olyan miatt amit te olvastál félre...
#8, én nem vontam senkit felelõsségre... de látom, akinek az elõbb reagáltál, õ is "66%-os" - úgyhogy érthetõ a feltételezésed. Én arra reagáltam, hogy nem kellene minden abortusz-témába erkölcsi kardlengetést vinni... aka "Már ne haragudj de milyen ember az..."

Ha nem a vérzésem első napjától nézik a terhességet, hanem az aktus napjától, akkor hány hetesen látszódhat a petezsák?

Legjobb válasz: A terhességet mindig az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják. Maga az aktus nem irányadó, mert lehet hogy nem is akkor volt peteérés, hacsak nem egyszer csináltátok a ciklusod alatt és pont teherbeestél. Szóval az utolsó menstruáció elsõ napjától számított 5-dik héten már biztosan jól körülhatárolhatóan látható a méhben a petezsák.

A terhességet mindig az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják. Maga az aktus nem irányadó, mert lehet hogy nem is akkor volt peteérés, hacsak nem egyszer csináltátok a ciklusod alatt és pont teherbeestél. Szóval az utolsó menstruáció elsõ napjától számított 5-dik héten már biztosan jól körülhatárolhatóan látható a méhben a petezsák.
En julius 11.en voltam egyutt a parommal es es augusztus 8.an voltam huvelyi UH.n es ott mar latszott a 12 mm petezsak es benne a 2mm embrio.

Teherbe eshetek-e, ha gyógyszerváltásnál nem a vérzés első napján szedtem be a másik tabit, hanem a 7 nap után? és nem védekezünk egyéb módon.

ezt a verziót a n?gyógyász mondta, közben a betegtájékoztatón más volt :S

Legjobb válasz: Szia! Ha a nõgyógyász javasolta, akkor az rendben van. Az antibiotikum mellé kiegészítõ védekezés szükséges, az alkohol nem számít, hacsak nem dõltél ki totál és hánytad ki az egészet :)

Szia! Ha a nõgyógyász javasolta, akkor az rendben van. Az antibiotikum mellé kiegészítõ védekezés szükséges, az alkohol nem számít, hacsak nem dõltél ki totál és hánytad ki az egészet :)
17:33as vok még mindig:) akkor marad az, hogy védekeztek:)
nekem is ezért javasolta a doki, hogy a szünet végén kezdjem el, mert addigra már elmúlt. hát 3 hét múlva kiderül, hogy védett e...nagyon remélem.
A kérdező hozzászólása: majd írj! :) én is közzéteszem, ha lesz baba :)
oks majd írok. de amúgy elég sok helyen azt olvastam, hogy megmarad a védettség így. hátha. amúgy te milyet szedtél és mire váltottál?
A kérdező hozzászólása: belarát szedtem, de volt mellette köztes vérzés, így milligestre tértem rá, direkt kértem, mert még pár évvel ezlõtt nekem a milligest bevált, de 2 évre abbahagytam. és te? neked mi volt az ok?
lindynette20ról milligestre. úgyszint közti vérzés miatt.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Szia. csak érdeklõdök, hogy végül megjött e neked. nekem szerencsére igen:)
A kérdező hozzászólása: :) oké
A kérdező hozzászólása: ja, amugy a betegtájékoztatón az volt, hogy gyógyszerváltásnál nem kell 7 napot kivárni, hanem mikor megjön, akkor kell elkezdeni az újfajta gyógyszert. csak mire kiváltottam a gyogyit, addigra már csak a 7 nap szünet-es verzióra volt esélyem, mint ahogy a doki javasolta :S
17:33-as vagyok, pedig így van, és pl a Mercilonnál így van a betegtájékoztatóban:) de mind1 h h van, sztem az a lényeg, hogy úgy kéne eljárni ahogy a betegtájékoztatóban van....az orvos nem mindig tudhatja, hogy hogy kell alkalmazni a gyógyszert ilyen esetben. jók legyetek:)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! igazából múlt hónapban is szedtem antibiotikumot, és akkor sem estem teherbe. lehet, csak mázlim volt. nem hánytam ki a tabit :)
Antibiotikum mellett kifejezetten ajánlott a kiegészítõ védekezés, én nem mernék ezzel szórakozni! Mivel gyógyszert váltasz, és nem elkezded, ezért ugyanolyan, mintha a másik tablettát szednéd, csak hát ugye nem azt... Megtartod a rendes szünetet, majd elkezded szedni az új tablettát... szerintem ez így teljesen rendben van! Az antibiotikum + gyógyszer viszont nem poén! Alkohol nincs hatással a fog.gátlóra, de az antib-re nagyon is, szóval...
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!!!
Az én foggátlóm betegtájékoztatójában az áll, hogyha úgy kezdem el szedni a gyógyszert, hogy egy másikról váltok, akkor amint elfogyott az utolsó szem abból, akkor ugyanúgy kell folytatni a szedését, mintha még mindig ugyanazt a gyógyszert szednéd.
nekem is ezt javasolta most váltáskor a nõgyógyász. állítólag megmarad a védettség. máshol is ezt olvastam, ha így történik a váltás.
szia az utolsó válaszolót elküldtem a moderálóba... témához hozzászólva:én 21 éves vagyok, lány, a nõgyógyászod rossz tanácsot adott! a gyógyszerrõl úgy kellett volna áttérni, hogy nem hagyod meg a 7nap gyógyszermentes napot, hanme a régebbi gyógyszer utolsó szemének bevétele után, a következõ nap már az új gyógyszer elsõ szemét kellett volna beszedned, ahogy gondolom az a betegtájékoztatón is van. A hónapban védekezz óvszerrel, fõleg hogy antibiotikumot is szedsz. Most könnyen becsúszhat/ott egy baba ha nem védekeztél.:(
nah ez gyors volt:D le is törölték a válaszát:D 21/lány voltam uccsó válaszoló
ilyet még nem is hallottam, hogy így elkezdeni az újat szedni, hogy szünet nélkül. ez olyan, mintha el akarnád tolni a megvonásost. én is úgy csináltam, mint te, mert nekem is így mondta az orvos. és, hogy a védettség is megmarad.
A kérdező hozzászólása: köszi az intézkedést :) nem értem az ilyen parasztokat ... :( sajna mindenki mást mond, de a legbiztibb a más védekezés is, oksa köszike a hozzászólásokat
A kérdező hozzászólása: nekem is :D

Ha nem tudom pontosan az utolsó vérzésem első napját, hogyan számol az orvos?

Legjobb válasz: Az embrió méretei alapján állapítja meg a hetet.

Az embrió méretei alapján állapítja meg a hetet.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nagyon szerencsétlen hiba ez a részemrõl, sajnálom nagyon. Lehet ebbõl probléma? Úgy értem az ultrahangos szûréseknél. Járt már valaki így?
Nyugi, nem lesz ebbõl semmi probléma :) Amúgy sem mindig lehet számolni, egy ismerõsömnek pl. 60 napos ciklusai voltak, így a menzesz napjától számolás nem volt mérvadó... Lehet, hogy késõbb, lehet hogy elõbb fogant, ilyenkor indig az ultrahang eredményt kell nézni!
A kérdező hozzászólása: Köszi. :)
Nekem is így volt, aztán a doki mondta nekem, hogy mikor is lehetett az utolsó idõpontja.Ultrahanggal megnézte méreteket aztán 4d-n is megnézték és napra pontosan megmondták.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Akkor is bevegyem a következő levél első szemét, ha nem múlt még el a vérzés?

Legjobb válasz: Prospektus vagy hasznalati utasitas ahogy neked jobb csak olvasd el legyszives. Es igen be kell venni. 26 F

Prospektus vagy hasznalati utasitas ahogy neked jobb csak olvasd el legyszives. Es igen be kell venni. 26 F
benne van a tájékoztatóban, hogy mindenképp be kell venni. egyébként nem mondta el az orvos? (nem tudom, minek van ott, ha ennyit nem képes elmondani...) 18/L
A kérdező hozzászólása: Az orvos kb semmit nem mondott..:S A betegtájékoztatót pedig elolvastam...még az elején..ezen gondolom átsiklottam, vagy kiment a fejembõl...és így talán gyorsabban is kaptam választ, mintha átbogarásztam volna... Köszi a válaszokat!
Igen, nem véletlenül 7 napos szünet a neve, 7 napnak kell lennie, ha esik, ha fúj. )
Igen, akkor is be kell venni a köv levél 1. szemét a 7 napos végén, ha még nem múlt el a köztivérzésed.

Első levél fogamzásgátló közben ha megjön a "bajom" vagy közti vérzésem van, nem szívódott fel rendesen a gyógyszer?

Vmelyik válaszban írta ezt vki,hogy mivel közti vérzése volt 1 lánynak az azt jelenti,hogy nem szívódott fel rendesen a gyógyszer,ezért kiegészít? fogamzságátlót kell használnia. Nekem van még hátra 7 db az els? levélb?l,de megjött.. ha elmúlik a 7 napos szünet el?tt,attól még lehetek rendesen a barátommal? Az menszi 1. napjától szedem és 1 hetet vártunk.

Legjobb válasz: A betegtájékoztatójában benne van! Az elsõ hónapokban teljesen normális a közti vérzés, a tabletta ettõl még ugyanúgy hat! Attól van a vérzés, hogy most szokja a szervezeted!

A betegtájékoztatójában benne van! Az elsõ hónapokban teljesen normális a közti vérzés, a tabletta ettõl még ugyanúgy hat! Attól van a vérzés, hogy most szokja a szervezeted!
Nem feltétlenül erre utal, ilyen elöfordul. Hiszen a szervezeted nem szokta még meg a hormonokat.
Azrét sztem az elsõ hónapban biztos ami tuti alapon védekezzetek mellé :) Következõben már nem lesz gond, sok esetben elõfordul az elsõ hónap alatt a foylamatos pecéstelés, amíg hozzászokik a szervezeted.

Miligest tablettát kezdtem el szedni, most vagyok túl az első 21-es dobozon. Ha a hét gyógyszermentes nap alatt nem jelentkezett vérzés, akkor is kezdjem el szedni a 8. napon a gyógyszert?

Legjobb válasz: ezt miért nem orvostól kérdezed? :) egyébként szerintem igen. az elsõ 3 hónapban elõfordulhat ilyen vérzéskimaradás meg ilyesmi. ha 2 hónapig nem jelentkezik vérzés, akkor szerintem menj vissza dokihoz.

ezt miért nem orvostól kérdezed? :) egyébként szerintem igen. az elsõ 3 hónapban elõfordulhat ilyen vérzéskimaradás meg ilyesmi. ha 2 hónapig nem jelentkezik vérzés, akkor szerintem menj vissza dokihoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!