Találatok a következő kifejezésre: Ha nem vérzésem és úgy (11 db)

Ha nem volt vérzésem és úgy lettem terhes, hogyan tudom meg, hogy kb. mikor estem teherbe?

Csak az ultrahangra hagyatkozhatok? Mennyire pontosak az ultrahang által kapott adatok? És ha nem volt vérzésem, honnan számolják a terhességet?

Legjobb válasz: Igen az ultrahangra hagyatkozhatsz nyugodtan, meg az orvosra. Szerintem már elég pontosan meg tudják állapítani a terhesség idejét. Nekem az elsõ terhességem elõtt eléggé fel volt borulva a hormonháztartásom így 12 hét vérzéskimaradás után 7 hetes terhességet állapított meg az ultrahang. Ennek alapján írta ki az orvos a szülés idõpontját és csak 3 napot tévedett.

Igen az ultrahangra hagyatkozhatsz nyugodtan, meg az orvosra. Szerintem már elég pontosan meg tudják állapítani a terhesség idejét. Nekem az elsõ terhességem elõtt eléggé fel volt borulva a hormonháztartásom így 12 hét vérzéskimaradás után 7 hetes terhességet állapított meg az ultrahang. Ennek alapján írta ki az orvos a szülés idõpontját és csak 3 napot tévedett.
Az elsõ ultrahangon tized mm pontossággal mérik a babót. A papírodra napokban írják a baba korát. Vagyis ez egy nagyon pontos eredmény, hagyatkozhatsz rá.

Ha szex után másnap véreztem kicsit, pedig még nem volt ideje a vérzésemnek, és olyan előváladékom volt rózsaszínes, mint mikor meg szokott jönni, akkor tuti nem vagyok terhes ugye?

Persze még van kis id? a vérzésemig, el is múlt az a kis vérezgetést, most semmi. Ugye így már tuti, hogy nem leszek terhes?

Legjobb válasz: Tiszta zagyvaság amit írsz. szex utáni vérzés nem normális, ha nincs itt az ideje a menstruációdnak és a terhességet sem zárja ki. sok minden okozhat ilyen vérzést, méhszáj felmaródás, fogamzásgátló tabletta közti vérzése..stb. inkább védekezz normálisan, akkor nem kell félned, hogy terhes vagy.

Tiszta zagyvaság amit írsz. szex utáni vérzés nem normális, ha nincs itt az ideje a menstruációdnak és a terhességet sem zárja ki. sok minden okozhat ilyen vérzést, méhszáj felmaródás, fogamzásgátló tabletta közti vérzése..stb. inkább védekezz normálisan, akkor nem kell félned, hogy terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: Zagyvaság, én sem értem igazán, hogy mi ez a dolog, még nem történt velem ilyen, és igen, nagy hiba volt nem védekezni tudom, de most a legnagyon kérdés az, hogy teherbe eshettem-e megszakításos módszerrel. Terhességi teszt mennyi idõ után mutat biztosat?
Igen teherbe eshetsz megszakításos módszerrel.
Igen, teherbe eshettél megszakításos "módszerrel". Az esély meg van rá, most hadd ne kezdjem magyarázni, miért. 2 héttel az aktus után tesztelj, addig fohászkodj sûrûn. Aztán megírass tablettát vagy húzzátok fel azt a nyavalyás gumit!!! most ebben mi olyan rohadt nehéz? komolyan, ezt nem értem. Miért nem lehet normálisan védekezni? akkor megspórolhattad volna magadnak az ideggörcsöt meg egy esetleges nem kívánt terhességet.
Van egy tévhit, amit igyekszem sûrûn leírni, hogy elolszlassam.Teherbeesni nem feltétlenül akkor esik, azon az éjszakán, amikor szexel.Utána pár nappal is megtörténhet a megtermékenyítés.Szex alkalmával bekerülnek a spermiumok a hüvelybe, ott eléldegélnek még jó pár napig.Ha ezalatt az idõ alatt van peteérés, akkor megtermékenyíthetik az ott idõzõ spermiumok.Ez napokkal az együttlét után is lehetséges.Ezután a megtermékenyített petesejt elvándorol egészen a méhig, ahol beágyazódig.Erre kb. két hetet kell várni.Ekkor beszélhetünk csak terhességrõl.A szervezet elkezdi termelni a HCG hormont, ezt mutatja ki a vizeletbõl a terhességi teszt.Vagyis a szextõl számítva két hét múlva érdemes csak tesztelni, sõt még pár nappal késõbb sem árt, ha negatív lett a teszt. A szex utáni vérzésed sok mindentõl lehet.Érdemes lenne felkeresnek az orvosod, hogy õ mit szól hozzá.Ha már ott vagy beszéld meg vele, hogy ezentúl normálisan akarsz védekezni és mit ajánl.Gumit vagy tablettát. Jó lenne minél elöbb elmenni, ha esetleg azt mondja szükséged van most 72 órás tabira, akkor még legyen idõd bevenni.
nálam volt, ilyen, lehet h. felsértettétek a bõröd, vagy kifakadt egy ciszta, de menj el dokihoz õ okosabbat tud mondani és biztosat, nekem 1-2 alkalommal volt ilyen, de nekem hamar elmúlt.

Ha fogamzásgátlót szedek és valahogy mégis teherbe esek - de erről nyilván nem tudok - de tovább szedem a bogyót akkor a 7 napos szünetben ugyan úgy lesz megvonásos vérzés?

Tudom hogy kicsi az esélye de elfelejtettem bevenni egy bogyót, másnap szeretkeztünk párommal és most elgondolkodtam, ha én vagyok az a 0,001% aki teherbe esik azt honnan tudom meg? :)

Legjobb válasz: Vedd be utólag, rajta van a papírján, hogy ilyen esetben mi a teendõ. 0,001% akkor van, ha tökéletesen szeded. Te nem így tettél... Amikor már 1 is kimarad, már jóval nagyobb az esélyed. Ilyenkor írja is, hogy meddig kell kiegészítõ védekezés. Ha minden "normálisan" mûködik és terhes vagy, akkor nem lesz megvonásos vérzésed.

Vedd be utólag, rajta van a papírján, hogy ilyen esetben mi a teendõ. 0, 001% akkor van, ha tökéletesen szeded. Te nem így tettél... Amikor már 1 is kimarad, már jóval nagyobb az esélyed. Ilyenkor írja is, hogy meddig kell kiegészítõ védekezés. Ha minden "normálisan" mûködik és terhes vagy, akkor nem lesz megvonásos vérzésed.

Nem mindenkinél jár vérzéssel, ha elveszíti a szüzességét? Úgy értem, hogy lefeküdtem a barátommal, és azóta már máskor is voltunk együtt, de nem véreztem.

Legjobb válasz: Nem baj,hidd el,nem vesztettél semmit. Valóban nem mindekinek jár vérzéssel,de ne aggódj,szûz már tutira nem vagy!

Nem baj, hidd el, nem vesztettél semmit. Valóban nem mindekinek jár vérzéssel, de ne aggódj, szûz már tutira nem vagy!
én sem véreztem:D se az elején, se utána. valószínûleg nagyon rugalmas a szûzhártyád, vagy már átszakadt az elsõ együttlét elõtt. (pl.lovaglás, bicajozás, ilyesmi.)
Vagy alvajáróvagy lementél a parkba és egy csöves magáévá tett egy karton papir darabon!xd bocs de muszály volt
én egyáltalán nem
A kérdező hozzászólása: Hahaha Nem emlékszem ilyesmire, de nincs kizárva :) :P
Azz komoly...xd Jolsejtem hogy te vmi nyelvtan vagy helyesírás tanárnõ vagy??? Nyelvtanból kettes voltam évvégém...xd
A helyesírás egy szó, úgyhogy igen! :D
Nemis tudtam hogy itt is oztályozzák a helyes írást... Megbuktam tanárnõ??
A muszáj pontos j. Bocs ezt meg én nem hagyhattam ki, mert majdnem mindenki ly-vel írja
Adj hálát az Istennek...
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint nem velem van a baj :) Köszönöm mindenkinek a válaszát. :D
Én se véreztem. De fiuknál nem is szokott tudtommal:/
Nálam senki se vérzett még pedig szûzek voltak 2-3-an... nem mindenkinél van
az alvajáros vok:D Nem akarsz alvajárás közben erre is sétálni egyet?? és hol vagy tanárnéniiiiii????:Sxd

3éve szedek gyógyszert, most a 7napos szünetben nem jött meg. Tesztet csináltam késés után 5. nap:Nega. A hónapban kimaradt! Tegnap kezdtem az uj levelet, és barátom bennem ment el! Ugye véd a gyógyszer, ha szedem rendesen, attól, h nem volt vérzés?

Legjobb válasz: Nem vagy terhes, ha normálisan szedted a gyógyszert, és a teszt is negatív. Ha mégis, a babának semmi baja nem lesz a gyógyszertõl, az elsõ idõben nem árt neki. (Persze ettõl még jobb lenne, ha terhesen nem szednéd, de majdnem biztos, hogy nem vagy terhes.) Fölösleges pánikolni, meg olyanokat írni, kedves válaszadók, hogy "lehet, hogy nagy a baj", mert ha végigolvasnátok a gyógyszer tájékoztatóját, benne lenne, hogy egy vérzés kimaradhat, akkor kell másik tabi meg orvos, ha a második is kimarad. Ettõl függetlenül mindenki a saját testéért felelõs, akit megnyugtat, menjen dokihoz már az elsõ után. Csak könyörgöm, ne írjatok baromságokat!

Nem vagy terhes, ha normálisan szedted a gyógyszert, és a teszt is negatív. Ha mégis, a babának semmi baja nem lesz a gyógyszertõl, az elsõ idõben nem árt neki. (Persze ettõl még jobb lenne, ha terhesen nem szednéd, de majdnem biztos, hogy nem vagy terhes.) Fölösleges pánikolni, meg olyanokat írni, kedves válaszadók, hogy "lehet, hogy nagy a baj", mert ha végigolvasnátok a gyógyszer tájékoztatóját, benne lenne, hogy egy vérzés kimaradhat, akkor kell másik tabi meg orvos, ha a második is kimarad. Ettõl függetlenül mindenki a saját testéért felelõs, akit megnyugtat, menjen dokihoz már az elsõ után. Csak könyörgöm, ne írjatok baromságokat!
Menj el az orvosodhoz. Lehet h komolyabb baj van. Nem szabad az ilyenekkel viccelni. Ha meg nincs probléma akkor sem vagy kétségek között!
A kérdező hozzászólása: igen, elmegyek mképp!de szted véd a gyógyszer amit elkezdtem?
Szia! Tuti véd a gyógyszer. De mielõbb doki, mert ha valami gond van vagy terhes vagy csak még nem tudta a teszt kimutatni, akkor el sem kezdhetted volna az új levelet!

A hétvégén a barátnőmhöz utazom, és éppen megjön majd a menstruációm. Lehet, hogy nem tudok majd annyit WC-re járni, amennyit saját megnyugtatásomra szoktam. Tudtok tanácsot adni ez ügyben? Ha véletlenül sok lesz a vérzésem, trükkök?

Legjobb válasz: emelt adag c- vitamin, és nem hangzik szépen, de ha nem iszol annyit( két litert kéne), szóval ha ebédhez csak egy pohár valami, és este reggel sem két három bögrényi a folyadék, akkor kevesebb a vér mennyisége. aztán semmi kávé, tea, azok is fokozzák a vérzést. Ilyenekre tudsz figyelni.

emelt adag c- vitamin, és nem hangzik szépen, de ha nem iszol annyit( két litert kéne), szóval ha ebédhez csak egy pohár valami, és este reggel sem két három bögrényi a folyadék, akkor kevesebb a vér mennyisége. aztán semmi kávé, tea, azok is fokozzák a vérzést. Ilyenekre tudsz figyelni.
Super plus tampon + éjszakai betét
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat!
Használj erõsebb tampont/nagyobb nedvszívó-képességû betétet. Ha tampont használsz a mensi alatt, akkor tegyél be egy tisztasági betétet a bugyidba :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

HA egy ANYA úgy nemiszervenn veri (nem ököllel) lányát tehát veri azt jelenti sokszor oda ütött. (KB még két hét a természetes menszesz-ig, ) hogy idő előti menstruációt okozot, és nem "megszokott a vérzés" ENNEK LEHET-e későbbi életéra szövődménye?

Legjobb válasz: 1. ki az a hülye ember aki puncin veri rendszeresen a gyerekét?? 2. Azért mert valakit rendszeresen puncin ütögetnek, legfeljebb a külsõ felülete fog piros lenni, és fájni fog neki egy kicsit. A menstruációja ettõl nem fog hamarabb megjönni. 3. Semmi köze nincs a menstruációnak a külsõ szervhez a a puncihoz. Nem a punci miatt jön meg a nõknek. Hanem a petefészek miatt, amikor onnan leválik a nem megtermékenyített petesejt, és a hámsejt ilyenkor sebet képez ami vérzés formájában távozik. Ezt nevezzük menstruációnak..

1. ki az a hülye ember aki puncin veri rendszeresen a gyerekét?? 2. Azért mert valakit rendszeresen puncin ütögetnek, legfeljebb a külsõ felülete fog piros lenni, és fájni fog neki egy kicsit. A menstruációja ettõl nem fog hamarabb megjönni. 3. Semmi köze nincs a menstruációnak a külsõ szervhez a a puncihoz. Nem a punci miatt jön meg a nõknek. Hanem a petefészek miatt, amikor onnan leválik a nem megtermékenyített petesejt, és a hámsejt ilyenkor sebet képez ami vérzés formájában távozik. Ezt nevezzük menstruációnak..
ennek semmi köze a menzeszhez, elkell menni orvoshoz, hogy mi vérzik mert komolyabb baja is lehet!
Ha meg hamarabb jött meg neki, az nem azért van, mert puncin verték, hanem a stressz miatt. De ettõl még nem lesz szövõdménye, csak annyi hogy nem áll be neki a normális, rendszeres menstruáció..
Ez lehet sérülésbõl fakadó vérzés. De ki ilyen hülye, hogy puncin veri a lányát?
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló . Pontosan tudja a lány , hogy az anya okozta a vérzést hogy ott verte meg :( mint irtam a RENDES MENSZESZ KB:2 hét mulva kelett volna hogy megjõjön :(
Elsõ vagyok. Tudom, hogy az anyja verte puncin a lányát, csak azt nem értem, hogy miért.
Mondjuk én személy szerint elõször is az édesanyát küldeném orvoshoz! -.-" Másrészt jól írta az egyik válaszoló, hogy a lánynak is orvoshoz kéne mennie, mielõtt nagyobb baja nem lesz!
A kérdező hozzászólása: *nem sejti
Jelentkezhet is, de akár el is maradhat, ez totál lutri. Sokszor elõfordul egyébként, hogy ha terhesség mellett szed valaki fogamzásgátlót, akkor valamilyen jellegû, de általában pecsételõ vérzés jelentkezik. Ez nem feltétlenül a szünet idõpontjában alakul ki, hanem bármikor, a "ciklus" egyéb napjain, többynire sárgatestelégtelenség miatt. Ezért a tabletta szedés mellett (a szedés 1-2. hónapját leszámítva) mindig orvosi vizsgálat indikációja a gyógyszeres napokon jelentkezõ vérzés.
Az elsõ eset: A fogamzásgátlót a menstruációd elsõ napján (vagy a 2.-5. napon tablettától függõen) kezded el szedni. Az pedig elég ritka, hogy valaki menstruációszerûen vérezzen a terhessége alatt (sokkal ritkább annál, mint ahogy itt a gyik-en emlegetik). A másodikra: nem biztos, hogy kimarad a megvonásos vérzés, de azért többségében mégis az a jellemzõ. Összegezve: érdemes egy tesztet ellõni, mielõtt belevágnál a tablettaszedésbe! Illetve ha hibázol a szedéssel (kihagyás, hányás, hasmenés, antibiotikum, orbáncfû tea), akkor nem árt egy teszt, akkor is ha a megvonásos jelentkezett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ha menstruáltál nem lehetsz terhes.
A kérdező hozzászólása: azért aggódom mert hallottam olyat h vki még 3 hónapig menstruált és terhes volt..v az sokkal gyengébb vérzés? vagy honnan tudom megkülönböztetni?
Ha negatív lett a teszt, akkor nem vagy terhes.Szóval végezz el egy vizeletes terhességi tesztet....
Ha csak 20-at használtál volna, akkor bizony terhes lennél!
ha nem pirosodik be akár baba is lehet csinálj egy tesztet
Baba, hormonprobléma, vékony nyálkahártya, vagy mégsem volt tüszõrepedés (ezt uh-n nézte a doki?). Hirtelen ennyi lehetõség jut eszembe. De biztos van más ok is.
A kérdező hozzászólása: Nem voltam uh-n, csak abból gondolom, hogy megvolt a tüszõrepedés, hogy pé után emelkedett a hõm. Köszönöm a válaszokat!
Értem. Tesztet csináltál? Lehet megérné, hátha. :) Utolsó voltam
A kérdező hozzászólása: 37-rõl 36.8-ra visszaesett a hõm. Ezért nem tesztelek még. De gondolom, innen már nem megy vissza 37-re. Utolsó válaszolónak köszönöm szépen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!