Találatok a következő kifejezésre: Ha nem vérzésem (235 db)

Nem baj, ha egy vérzés kimarad?

Szombaton elfelejtettem beszedni a fogamzásgátlót(Belara), és csak több, mint 12 óra múlva tudtam pótolni. A használati utasítás azt írja, hogyha a levél az ezt követ? 7 napban elfogy, akkor bontsuk meg a következ?t és hagyjuk ki a szokásos 7 nap szünetet. Ma kell bevennem ebb?l a levélb?l az utolsó bogyót. Akkor most tényleg ne tartsak szünetet, és holnap kezdjem meg az új levelet? És az nem baj, hogy akkor így vérzés teljesen kimarad?

Legjobb válasz: Nálam is kimaradt most egy havi vérzés. Igaz nem ebbõl kifolyolag. Nyaralni mentem és nem akartam, hogy akkor jöjjön meg. Szerintem nem gond. De a következõ mindenképp legyen meg. Nyugodtan csinálhatod azt amit a tájékoztatóban írnak. Lehet, hogy lesz egy kis pecsételõ vérzés. Remélem nem lesz. Nálam nem volt. Pár éve mikor egy másik fajtát szedtem csináltam ilyet és ott volt pecsételõ vérzés. De szerncsére nem volt vészes. Tisztasági betétel elvoltam. A barátoddal ilynekor jó ha gumival védekeztek.

Nálam is kimaradt most egy havi vérzés. Igaz nem ebbõl kifolyolag. Nyaralni mentem és nem akartam, hogy akkor jöjjön meg. Szerintem nem gond. De a következõ mindenképp legyen meg. Nyugodtan csinálhatod azt amit a tájékoztatóban írnak. Lehet, hogy lesz egy kis pecsételõ vérzés. Remélem nem lesz. Nálam nem volt. Pár éve mikor egy másik fajtát szedtem csináltam ilyet és ott volt pecsételõ vérzés. De szerncsére nem volt vészes. Tisztasági betétel elvoltam. A barátoddal ilynekor jó ha gumival védekeztek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!

E hónap 15. -én volt abortuszom ami muszáj volt. Mikor lehet legelöször szeretkezni? Tudom 6hét mondták. De elöbb nem is lehet valaki 2hetet vár . Vagy már akkor lehet ha a vérzés elmult?

Legjobb válasz: Nem, nem lehet ha elmúlt a vérzés!!! Ha nem akarsz a továbbiakban komplikációt magadnak! Gondolom szeretnél még valaha gyereket! Minimum 5 hetet várd meg, hidd el, ki lehet bírni, nem te leszel az elsõ, nem halsz bele, ha nem szexelsz pár hétig! Egyébként az elõzõ válaszolónak üzenem, nem a petefészeknek kell gyógyulnia, hanem a méhnek.

Nem, nem lehet ha elmúlt a vérzés!!! Ha nem akarsz a továbbiakban komplikációt magadnak! Gondolom szeretnél még valaha gyereket! Minimum 5 hetet várd meg, hidd el, ki lehet bírni, nem te leszel az elsõ, nem halsz bele, ha nem szexelsz pár hétig! Egyébként az elõzõ válaszolónak üzenem, nem a petefészeknek kell gyógyulnia, hanem a méhnek.
HÁT AZT A MAX.5 HETET VALAHOGY PROBÁLJÁTOK KI VÁRNI.MERT A A PETEFÉSZEKNEK ÖSSZE KELL HUZODNI MEG GYOGYULNIA IS.NEKEM IS VOLT ABORTUSZOM ÉS NEM VÁRTAM MEG MÉG AZ 5 HETET SEM, OLYAN ALHASI GÖRCSEIM VOLTAK HOGY ÖSSZE RÁNDULTAM A FÁJDALOMTOL.
Sajnálom. Velem is ez történt épp egy hónapja. A beavatkozás komplikációmentes volt, nem is véreztem utána, csak 2 napig, pedig elsõ baba lett volna, és azt mondják, akkor jobban kell vérezni. Csak azt tudom mondani, amit eddig már többször is elmondtam, be is tartottam, és semmi bajom nem lett, pedig a magzat 3 hétig volt még bennem az elhalás után, minden jel nélkül. 1. Örültem vágytam a férjem kényeztetésére, ölelésére a beavatkozás utáni elkeseredettség közepette, ezért mi már az egyhetes kontroll után szeretkeztünk, análisan és orálisan, úgy, hogy mindkettõnknek volt orgazmusa, de a hüvelyemhez egyáltalán nem nyúltunk. Persze, csak módjával, vagy 2-3 alkalommal az elsõ 2-3 hétben 2. A dokim azt mondta, ha a nõnek orgazmusa van, az a méhösszehúzódások révén segíti a méh regenerálódását, tehát jót tesz. 3. Azt is mondta, hogy a hat hetet csak a „koszos” embereknek találták ki. Ha elõtte mindketten megmossátok a nemi szerveket és kezet is mostok, akkor nyugodtan lehet, óvatosan szexelni, persze így is a fertõzésveszély és egy esetleges koraterhesség elkerülése érdekében csakis gumival. Nekünk a harmadik heti ellenõrzésen már szabad utat adott. Ezeket betartottam, és most is rendben vagyok, sem fájdalmaim, sem görcseim nem voltak. Azért fõ az óvatosság:)

Abba hagyhatom a fogamzásgátlót ha még 4 szem van vissza a levélből, mert a kardiológusom azt tanácsolta ha nem akarok tüdőembóliát kapni akkor ne szedjem! Most akkor meg fog jönni? Gondolom ez köztes vérzés lesz, lehet más mellékhatása?

Legjobb válasz: Nem értem hogy mondhat ilyet egy kardiológus..taln tüdõembólia gyanús vagy most? Mert egyéb esetben ez egy marhaság lenne..igen meg fog jönni.Nem köztes vérzés lesz, mert befejezed a gyógyszert nem?

Nem értem hogy mondhat ilyet egy kardiológus..taln tüdõembólia gyanús vagy most? Mert egyéb esetben ez egy marhaság lenne..igen meg fog jönni.Nem köztes vérzés lesz, mert befejezed a gyógyszert nem?

A fogamzásgátló elején elfelejtettem bevenni 1 tablettát rá következő 3-4napig gyenge vérzésem volt. Most befejeztem a tablettát ha nem jön meg a havi akkor mikortól számítsam a peteérésemet?

Legjobb válasz: Fogamzásgátló mellett nincs peteérés,jobb esetben! Mivel elfelejtettél bevenni egyet és gondolom nem is pótoltad,így lehet,hogy gond lett,de közel sem biztos.Tabletta mellett borul minden,nem tudod kiszámolni a peteérésed,mert nem tudni biztosan semmit,hogy egy tabletta kimaradása esetén volt-e peteérés és hogy mikor.Csinálj majd egy tesztet,ha nem lenne vérzésed és keresd fel az orvosod.

Fogamzásgátló mellett nincs peteérés, jobb esetben! Mivel elfelejtettél bevenni egyet és gondolom nem is pótoltad, így lehet, hogy gond lett, de közel sem biztos.Tabletta mellett borul minden, nem tudod kiszámolni a peteérésed, mert nem tudni biztosan semmit, hogy egy tabletta kimaradása esetén volt-e peteérés és hogy mikor.Csinálj majd egy tesztet, ha nem lenne vérzésed és keresd fel az orvosod.

Beágyazódásos vérzés akkor is van, ha nem termékenyül meg a pete? Ha nem vérezgetek, vagy pecsételek a ciklusom alatt, akkor az azt jelenti, hogy nem is sikerülhetett a baba?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem törvényszerû, hogy beágyazódáskor bármilyen vérzés legyen. Ha nincs megtermékenyült petesejt akkor értelemszerûen beágyazódás sincs.

Egyáltalán nem törvényszerû, hogy beágyazódáskor bármilyen vérzés legyen. Ha nincs megtermékenyült petesejt akkor értelemszerûen beágyazódás sincs.
ezt nem értem, mi ágyazódna be, ha nincs megtermékenyülés, szerintem ez csak terhesség esetén van. ha nem vagy babás és mégis van közti vérzés az izony hormonzavarra utal. drukkolok, hogy inkább baba legyen!

Megvonásos vérzéskor mindenképp használni kell gumit? Tudom hogy ilyenkor megnõ a fertõzés veszélye. De ha nem használnánk akkor ilyenkor is védett vagyok ugye (terherbeeséstõl)?

Legjobb válasz: Igen, a tabletta a megvonásos vérzés idején is véd. A fertõzésveszély pedig az óvszer használatától teljesen független, hiszen ilyenkor arról van szó, hogy a hüvelyben lévõ, ott nyilván hasznos baktériumok "tolódnak" beljebb a pénisz segítségével - nyilván ez akkor is megtörténhet, ha óvszer van rajta.

Igen, a tabletta a megvonásos vérzés idején is véd. A fertõzésveszély pedig az óvszer használatától teljesen független, hiszen ilyenkor arról van szó, hogy a hüvelyben lévõ, ott nyilván hasznos baktériumok "tolódnak" beljebb a pénisz segítségével - nyilván ez akkor is megtörténhet, ha óvszer van rajta.
A kérdező hozzászólása: oh értem. szóval nem ajánlatos ilyenkor együttlenni barátommal? vagy esetleg vannak valamilyen "óvintézkedések" ilyenkor?
Inkább az a fontos, hogy ilyenkor a péniszrõl bekerülhetnek kórokozók a hüvelybe és a nyitott méhszáj miatt a méhbe is. Az óvszer pedig steril. De egyébként ha elõtte megmossa, akkor jó eséllyel semmi bajod nem lesz.

Végbél vérzésnek mi lehet a következménye, ha nem fordulok vele orvoshoz?

Mitol lehet hogy székelés után mindig verzik az anuszom? Es mi tortenhet, ha nem megyek el vele orvoshoz? Gunyos megjegyzesek kimeljenek, szerintem ez konoly tema. A valaszokat elore is koszonom!

Legjobb válasz: Friss vér? Ha konkrétan a végbeled záró része vérzik, az lehet a széklet állagától. Ugye sérülhetnek a szövetek. Úgy tudom ez az aranyér témához vezethet, de nem ez a szakterületem. Az már igen, hogy az egészséges, megfelelõ állományú székletet száraz vagy hígabb irányba (azaz szorulás, hasmenés irányba) eltolják a gabonás, tejes ételek. Tehát próbálhatsz kevesebb lisztet, tejet enni több zöldséget, húst és megfigyelhetnéd történik-e változás. Hogyan alakul a vérzés stb.

Friss vér? Ha konkrétan a végbeled záró része vérzik, az lehet a széklet állagától. Ugye sérülhetnek a szövetek. Úgy tudom ez az aranyér témához vezethet, de nem ez a szakterületem. Az már igen, hogy az egészséges, megfelelõ állományú székletet száraz vagy hígabb irányba (azaz szorulás, hasmenés irányba) eltolják a gabonás, tejes ételek. Tehát próbálhatsz kevesebb lisztet, tejet enni több zöldséget, húst és megfigyelhetnéd történik-e változás. Hogyan alakul a vérzés stb.
A kérdés az, hogy mi okozza. Lehet: - arany ér - végbél berepedés - polip - fekélyes vastagbél gyulladás - végbél rák Bár melyik rosszabbodhat
, ha nem kapsz idõben kezelést. ( ez lemaradt )
Az egyszerû aranyértõl a komoly bélrákig bármi következménye lehet! Mióta vérzik, és mennyi vér folyik? Spontán esetleg szokott vérezni?
A kérdező hozzászólása: Kb egy hete allandosult. Elotte epp csak egy pici volt, mostmar amikor kitorlom akkor latom, hogy eleggee veres a papir... 3honapja Dietazom, megvaltozott az etrendem es 15kg tol megszabadultam. Lehet hozza koze?
A kérdező hozzászólása: Friss ver, spontan nem szokott.
Igaza van annak aki súlyos betegségeket IS említ.. De sokkal gyakoribbak az enyhébb okok. Változott a székleted a diéta óta mit gondolsz?
Szerintem szinte biztos, hogy a diétához lesz köze! Próbálj meg enni a napokban több szilvát, szerintem az kicsit meglazít, és talán elmúlik a probléma! Ha nem, nincs mese: orvos!
A kérdező hozzászólása: A szeklet allaga nem valtozott szerintem. Koszonom szepen a velemenyeket, nagyon sokat segitett!

Minden rendben a tabival ha a vérzésem az elején kissé "darabos" (mint mikor még nem szedtem tabit)? A 4. levél után 1 nappal rövidebb volt, ez normális?

Rendesen szedtem, egy alkalmat kivéve de 10 órán belül pótoltam.

Legjobb válasz: Hogy kevés lett a vérzésed az normális. Tudtommal a 3. hó után van gáz hanem állítódik be vagy nem stimmel valami. Ha a darabos alatt vérrögöket értesz, akkor szerintem vas hiányos vagy.

Hogy kevés lett a vérzésed az normális. Tudtommal a 3. hó után van gáz hanem állítódik be vagy nem stimmel valami. Ha a darabos alatt vérrögöket értesz, akkor szerintem vas hiányos vagy.
A kérdező hozzászólása: Tényleg vashiányos vagyok, csak amiatt aggódom mert tabi elõtt mindig sok volt de ugyaneddig tartott. Tabi óta kevesebb de a napok száma nem változott csak most. :S

Ha nincs vérzésem, barnásom. Egyáltalán nincs semmi ilyenem az jó ugye? Nem érzek semmi rosszat nagyon jól érzem magam. Eszek, iszik, alszok . Ezért agaszt, hogy remélem minden rendben van a babával

Legjobb válasz: szia, Ne aggódj, minden okés! Az jelentene valamit ha lenne vérzés, vagy barnázás.. Nekem sincs se hányinger se rosszullét. Az elsõ babóval sem volt. Õ mát 16 hós.

szia, Ne aggódj, minden okés! Az jelentene valamit ha lenne vérzés, vagy barnázás.. Nekem sincs se hányinger se rosszullét. Az elsõ babóval sem volt. Õ mát 16 hós.
Ne aggódj! Nekem sincs tünetem, és minden rendben van. Inkább örülj neki, hogy nem vagy rosszul.
Gondolom voltál orvosnál és õ is megnyugtatott... Nekem legalábbis sokat jelentett, hogy kb. hat hetesen elmentem hozzá és mindent rendben talált. Volt szívhang, megfelelõ helyen tapadt meg stb.
Szia, hányadik héten vagy? Természetesen, ha nincs vérzés, barnázás az nagyon-nagyon jó. Én azon aggódtam, hogy semmi émelygés, aztán pár napja barnázás jött, jól meg is ijedtem, de szerencsére elmúlt. Le is kopogom valahol. Aztán most a 6. héten kezdõdik a hányinger is, de még ígysem vészes. Nem mindenki van rosszul a terhesség elején. Örülj neki, de azért ne erõltesd meg magad! Pihenj is. :o) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugszom egy kicsit.egyébként 15-hetes vagyok.köszönöm a válaszokat puszi és boldog karácsonyt nektek

Miért kell feltétlen a vérzés elsõ napjától elkezdeni az elsõ tablettát? Ha nem akkor kezdtem el az baj?

mivel nekem alapból azért lett felírva, mert össze vissza jött meg, most pedig amikor 1nap volt piros vérzés akkor elkezdtem, de harmadik napra már nem volt vérzés. mi történt ? 3tablettát vettem már be. 17L

Legjobb válasz: A "tünetekbõl" szokás következtetni a hormontermelésed aktuális alakulására. Miután a vérzés abból áll, hogy a jól erezett méhnyálkahártyád lelökõdik, így csak arra tudok gondolni, hogy most nem jutott el olyan fejlettségi szintre a nyálkahártyád a ciklus során, hogy három napnál tovább kelljen vérezned. De lehet, hogy van okosabb nõ, aki errõl többet tud.

A "tünetekbõl" szokás következtetni a hormontermelésed aktuális alakulására. Miután a vérzés abból áll, hogy a jól erezett méhnyálkahártyád lelökõdik, így csak arra tudok gondolni, hogy most nem jutott el olyan fejlettségi szintre a nyálkahártyád a ciklus során, hogy három napnál tovább kelljen vérezned. De lehet, hogy van okosabb nõ, aki errõl többet tud.
Azért, mert a peteérés folyamata a vérzés elsõ napjától kezdõdik és (ciklushossztól függõen) két hétig-20 napig tart (és az ovulációval zárul). A tabletta a peteérés folyamatát akadályozza meg, és ezért kell a vérzés elsõ napján (illetve egyes tablettáknál megengedett, hogy a 2.-5. napon) bevenni. Orvosi hiba erre a problémára, ami neked van, fogamzásgátlót írni! Ha szeretnél majd valaha az életedben gyereket, akkor NE a nõgyógyásztól kérj megoldást, hanem egy endokrinológustól!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!