Találatok a következő kifejezésre: Ha nem végig, csak (144 db)

Szülés elõtti több mint 1 év folyamatos munkaviszonynál mi jár és mennyi, ha nem végig 8 órás a bejelentés hanem 3 hónapig csak 4 órás?

Legjobb válasz: Nem az számít hány órában dolgoztál, hanem, hogy biztosított munkaviszonyban legyél. Én sem voltam teljes munkaviszonyban végig, és a két évem sem volt meg, ennek megfelelõen kapom a gyedet (tehát nem két évig kapom).

Nem az számít hány órában dolgoztál, hanem, hogy biztosított munkaviszonyban legyél. Én sem voltam teljes munkaviszonyban végig, és a két évem sem volt meg, ennek megfelelõen kapom a gyedet (tehát nem két évig kapom).
A kérdező hozzászólása: 2 éven belül 365 napnak kell meglennie úgy tudom. Hogy számolják ki mennyit kapok?
Általában az igénylést megelõzõ évet nézik, annak az évnek a bruttó átlagbérét veszik alapul, annak a 70%-át, ha van 180 bérezett napot. Ha nincs 180 bérezett napod, akkor különbözõ szabályok vannak, nem írtad mikor szülsz, hogy dolgoztál, így nehezebb válaszolni érdemben.

Tegnap óta nagyon fáj a jobb forgóm. Ha ülök akkor nem fáj, csak felállás és menés közben. Elkezdtem calcium pezsgőtablettát szedni. Nem korai még ez? Most már végig igy lesz? 23 hetes vagyok

Legjobb válasz: hogy mi korai meg mi nem ez egyénfüggõ. Nekem is volt elég sok "nyûgöm" amire azt hittem korai, és ha végig megmarad akkor az húzós lesz, de a legtöbb része elmúlt és hetekig tartott ugyan de változatos volt :))) Mindig más nyûg... Lehet nem vígasztal... de ez várható :) Fõ a változatosság. Én pl. már a végén vagyok, még két napom van.. de kb 3 hete nagyon fittnek és mozgékonynak érzem magam, holott azt hittem a vége lesz a legnehezebb, van hogy könnyebben mozgok mint 27-30 hetesen.. :) Érdekes csoda ez amit átélünk! Sok sikert és változatos heteket! :)

hogy mi korai meg mi nem ez egyénfüggõ. Nekem is volt elég sok "nyûgöm" amire azt hittem korai, és ha végig megmarad akkor az húzós lesz, de a legtöbb része elmúlt és hetekig tartott ugyan de változatos volt :) )) Mindig más nyûg... Lehet nem vígasztal... de ez várható :) Fõ a változatosság. Én pl. már a végén vagyok, még két napom van.. de kb 3 hete nagyon fittnek és mozgékonynak érzem magam, holott azt hittem a vége lesz a legnehezebb, van hogy könnyebben mozgok mint 27-30 hetesen.. :) Érdekes csoda ez amit átélünk! Sok sikert és változatos heteket! :)
Szia. Én 18 hetes vagyok, nekem is van ilyen gondom. Hol az egyik oldalon fáj, hol a másikon, hol mindkettõn, ahol a comcsontom meg a csípõcsontom találkozik. És csk akkor ha megyek. És csinálni vele semmit sem tudok.

Ha nem fizetem be a következő félévet, akkor úgy fogják venni, hogy a hallgatói jogviszonyom csak júliusig állt fenn (az előző félév végéig)?

Úgy volt, hogy ebben a félévben is tanulok, most viszont kétségessé vált a dolog. Mellette egyéni vállalkozóként dolgozok, ezért a következő kérdésemre a válasz nagy fontossággal bír: Ha nem fizetem be a következő félévet, akkor úgy fogják venni, hogy a hallgatói jogviszonyom csak júliusig állt fenn (az előző félév végéig)? Vagy innentől számítva nem lesz jogviszonyom?

Legjobb válasz: Ha a késõbbiekben továbbra is folytatni akarod a tanulmányaidat, akkor nyilatkoznod kellene, hogy passziváltatod a jelen félévedet. Azzal ugyanis, hogy nem fizeted be a tandíjat, nem következik automatikusan, hogy szüneteltetni akarsz, azt gondolják, hogy be akarod fejezni az egyetemi/fõiskolai pályafutásodat. Vagyis ki is zárhatnak az iskolából. És igen, akkor csak az elõzõ félév végéig élt a tanulói jogviszonyod.

Ha a késõbbiekben továbbra is folytatni akarod a tanulmányaidat, akkor nyilatkoznod kellene, hogy passziváltatod a jelen félévedet. Azzal ugyanis, hogy nem fizeted be a tandíjat, nem következik automatikusan, hogy szüneteltetni akarsz, azt gondolják, hogy be akarod fejezni az egyetemi/fõiskolai pályafutásodat. Vagyis ki is zárhatnak az iskolából. És igen, akkor csak az elõzõ félév végéig élt a tanulói jogviszonyod.

Vega baba létezhet, ha a szülők nem azok, csak úgy?

13hónapos lányom ha hús van az ételben, akkor inkább éhen van, pár elkülönülő zöldséget kicsipeget, ma konkrétan( borsó répa kukorica) és slusz, se a májat se a szivet se a rizst nem eszi meg belőle. De ez mindennel így van, ami hús azt köszöni nem. És alig eszik alapból. Mit csináljak vele? Értelmezhető babáknál a vegaság?

Legjobb válasz: Szerintem, ha alig eszik, akkor nem a hussal van a gond. Ha vega lenne, akkor a zoldseget, rizst megeene, de azt irod, hogy az sem kell. Nem lehet, hogy az allagaval van a gond? Nem tul kemeny neki a hus?

Szerintem, ha alig eszik, akkor nem a hussal van a gond. Ha vega lenne, akkor a zoldseget, rizst megeene, de azt irod, hogy az sem kell. Nem lehet, hogy az allagaval van a gond? Nem tul kemeny neki a hus?
Szerintem csak válogat. A kisgyerekek elég sok minden alapján - szín, állag, forma, teríték - válogathatják még a szeretem-nemszeretem ételeket, de ez még nem következetes, változhat. Sok olyan baba van, aki több hónapig csak egy vagy pár féle ételt hajlandó elfogadni és elzárkózik az újdonságoktól (meg sem kóstolja). Ez az önállósodás, a saját akarat egyik kifejezése. Ha a szülõ ilyenkor nagy feneket kerít a dolognak (látszik, hogy kétségbeesik, szomorú vagy egyfolytában kínálgatja, alkudozik, jutalmaz), akkor elég furcsa étkezési szokások alakulhatnak ki...
Az én lányom is full vega, mostm ár 3 éves. Soha semmilyen húst - ill. hazudok, a Füstli virslit igen - nem evett meg. (mondjuk májat/szívt felnõttként sem ennék meg brrrr....). Utoljára akkor evett húst a lányom mikor még üveges bébiételben pépesítve volt. amúgy õ alapjáraton nem eszik, csak kb. 6-7 féle ételt: üres tésztát, üres kenyeret, néha virslit, gyümölcsöket, zöldségeket és slussz. (Egyébként ha ez érdekesség én is és a férjem is megvagyunk hús nélkül akármeddig - férjem 6-7 évig vega volt, én idõszakosan el-elhagyom a húst, majd vissza) De amúgykészítünk húsos ételeket, tehát ehetne ha akarna de semmi. Semmilyen fõtt ételt nem eszik meg.
A kérdező hozzászólása: Úgy ette a zöldséget, hogy ez teljesen elkülönül, a rizs az májas lett, így az is húsos. Ez egy ideje indult nála, eddig nem volt baj a hússal. Minden olyan kaja amiben nincs hús az nagyon megy nála. Pl pestos tészta azt mind egy szemig megeszi, de ha egy pici sonkát teszek bele, akkor azt már nem. Ha pl hal van rizzsel külön akkor tejföllel majonézzel a rizs elfogy a hal ottmarad. Ha nem eszik fõtételt akkor követeli a gyümit, ami akkor nem lenne baj, ha nem csak azon élne. És próbáltam teljesen íztelenül, fûszeresebben, középúton sehogy...:(
Szerintem elmúlik, legalábbis nagyon remélem, mert az én 1 éves lányom is elkezdte a válogatást. Amit eddig megevett, és szinte mindent megevett, leszûkült: krumpli, tészta, sóska, spenót. Mindenben krumplinak kell lenni, mert csak úgy eszi meg. Megeszi a sajtos-tejfölös, juhtúrós-tejfölös tésztát. Szerencsére úgy is, ha csirkemell van benne. Viszont a májat csak rizzsel ette meg, de most a rizs van tiltólistán. Tuti az állagával van baja, de nem fogom neki leturmixolni, amikor eszik már ilyen ételeket. Mindig bepróbálkozok mindennel, de van, hogy a kenyérnél kötünk ki. Inkább azt adok ebédre, mint gyümit. És szinte semmilyen zöldséget nem hajlandó most megenni.

35 hetesen megnéznék a magzatvizemet (mintát vennének) ha kérném? Nagyon fontos volna. Ha nem akkor a terhesség végén mikor? Csak túlhordás esetén?

Legjobb válasz: Miért nézetnéd meg??? mintát nem tudnak venni csak ha beleszúrnának, de azt ugye te sem akarod??? 40héten néznek amúgy magzatvízet de csak bevilágítanak és csak akkor tudják ha nyitva van a belsõ méhszájad....

Miért nézetnéd meg??? mintát nem tudnak venni csak ha beleszúrnának, de azt ugye te sem akarod??? 40héten néznek amúgy magzatvízet de csak bevilágítanak és csak akkor tudják ha nyitva van a belsõ méhszájad....
Nekem 38 hét végén 39 hét elején vettek mindkét gyerekemnél. Elõbb nem hinném hogy vennének hacsak nõdoki nem látja indokoltnak. Szerintem ha valami aggályod, kétséged van feltétlenül említsd meg neki, õ majd eldönti mit tesz.
Amnioscopiára gondoltam, magzatvizvételre. Amniocentézist talán 20-ik terhességi hétig vesznek.
A kérdező hozzászólása: De konkrétan mintavételre gondoltam hasira vagy hüvelyire..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszokat.
Szerintem a te kérésedre biztosan nem vesznek belelõ mintát. De miért szeretnéd megnézetni? Amúgy én úgy tudom, hogy csak túlhordás esetén kezdik el vizsgálni, akkor akár naponta-kétnaponta, hüvelyen keresztül, de csak akkor, ha már nyitva vagy valamennyire. De ne aggódj, ha valami olyan rendellenesség lenne, azt a doki látná az ultrahangon is.
20. hét körül akkor vesznek ha valamelyik eredményed nem jó-pocin keresztül. Utána már csak túlhordás eseten, de legkorábban betöltött 36. héten, mert beindíthatja a szülést, tehát neked borzasztóan veszélyes ez a vizsgálat!!! egyébként a magzatvízet azért nézik a terhesség végén, mert a baba a 40. hét körül már belekakilhat a vízbe, de nálad ez még kizárt. Mi miatt aggódsz ennyire, hogy veszélyeztetnéd a babád egészségét? :S
Nekem hüvelyen keresztül vettek(amnioscopia), de csak a kiírt után egy héttel.Kérdezz rá, de szerintem ha nem feltétlenül indokolt nem vesznek mintát.

Miért van az, hogy ha letöltök egy filmet nem játsza le végig csak 10percet mindegyikből?

Legjobb válasz: azt hiszem a filmekkel lehet a gond,mert akár mit telepítek/codec packot is/nem játsza le végig

A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget
A kérdező hozzászólása: azt hiszem a filmekkel lehet a gond, mert akár mit telepítek/codec packot is/nem játsza le végig
Codec hiba. Töltsd le, és telepítsd az ace mega codec pack 6.03 pro verzióját.
Igaza lehet az elõttem íróknak, codec hiba vagy a lejátszó csak sharware. A Codec Pack telepítést én meggondolnám. Régen még a Windows 98-as korszakban én is telepítettem Codec Packot vesztemre, mert utána Windows-t is kellett. Lehet, hogy valaki biztonsággal használja így is a gépét, de nekem fontos, hogy stabil rendszer legyen. Már nagyon régóta a lejátszáshoz a KMPlayer-t használom amit biztonsággal telepíthetsz. Ez magában foglalja szinte az összes codecet, de nem szemeteli velük össze a rendszert. Régóta használom, de eddig mindent hibamentesen lejátszott.
Milyen lejátszót használsz? Lehetséges, hogy csak egy shareware verzió és lejárt az idõd. Telepíts fel egy ingyenesen használhatót. Én a bsplayert ajánlom. Az Ace mage codec pack helyett, de semmikép SEM MELLÉ, pedig a k-lite codec pack, vagy az ffdshow is barátságos codec packok.
A kérdező hozzászólása: most már azt szeretném tudni, hogy hol tudok letölteni olyan filmeket amit le is lehet játszani, mert nekem kevés az a film amit ha letöltök el is indul, ha elindul akkor 10 percnél megáll
Na ez az! A három legjobb lejátszó közül kettõ rajta van a gépeden...szóval menni kellett volna. Hiba a filmben van ezek szerint. A KmPlayerre ha kíváncsi vagy amúgy, itt egy zip-ben lévõ verzió, nem is kell telepíteni, csak kicsomagolni egy mappába. http://www.honositomuhely.hu/index.php?option=com_remository..
Ffdshow-t tedd fel, az jó kodekcsomag. http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/ffdshow-mpeg-4-video-de.. De kíváncsi vagyok ez segít-e, mert a fent említett programoknak le kéne tudni játszani a filmet.
A kérdező hozzászólása: igen codec hibát írt ki akkor most a codec pack-ot telepítsem vagy a KM playert
Most komolyan...a GOM is, és a VLC is "beépített" kodekekkel dolgozik, pont mint a KMPlayer...ha ez a kettõ nem játssza le akkor nem tudom mi! Esetleg szedd le, és telepítsd újra mondjuk a GOM-ot, hátha segít. Nekem furcsa ez a tíz perc...addig mükszik a kodek, utána meg nem? Ráadásul ingyenes programokról van szó. Ki kéne próbálni más gépen lejátszható-e?
A kérdező hozzászólása: letelepítettem a bs playert de az még 10 percet sem játszot le belõle, valami hibát írt ki
A kérdező hozzászólása: GOM player és VLC media playerem van de egyik sem játsza le végig
Itt nézz körbe. A menetérõl találsz segítséget. http://cold.hu/main.php

Miért választanak meg bárkit az emberek, utána a végén csak szidják? Mi lenne, ha többert nem lenne népszavazás, kijelölnek valakit, aztán mindenki örüljön vagy sírjon!

Mindig az a vége, hogy megválasztanak valakit 4 évre, valamelyik pártot, és szidják, most Orbánt szidják, de minek választották meg? Régen szidták Gyurcsányt, volt tüntetést is... Miért van az, hogy bárki kerül hatalomra, 1-2 év után mindenhol azt hallom, hogy "zsidó, takarodjon az országból, be kéne zárni meg a bandáját is! nem szavazok rá! diktátor..." Mindig ez megy... Az emberek úgy látszik sose örülnek semminek! Mi lenne ha mostantól nem lenne népszavazás, valakit kijelölnek, aztán vagy örülsz, vagy sírsz! Már volt ilyen ha jól emlékszem a magyar történelemben...

Legjobb válasz: Mert már én is és sokan mások is milliószór leírtuk it az oldalon is, hogy a magyar ember nem demokráciára termett. Igazi demokrácia nálunk még sosem volt. Felelõtlenül, érzelmi alapon szavaznak, aztán csodálkoznak, hogy egyik szarból a másikba lépnek. De persze mindenki hibás, csak õk nem. Végülis az elõzõ kormány szar volt és kormányt váltottunk. Ja, hogy kétharmadot adtak egy olyannak, amelyik egyszer már megbukott? Akik ellenzékben sem csináltak semmit, csak hátradõltek a székeikben és ha valamirõl szavazás volt a kormány ellen voksoltak? Igen, az elõzõ kormány rossz volt, de azért nem ártott volna körülnézni kire érdemes lecserélni, nem beszavazni helyette azt, amelyik a leginkább tülekedett.

Mert már én is és sokan mások is milliószór leírtuk it az oldalon is, hogy a magyar ember nem demokráciára termett. Igazi demokrácia nálunk még sosem volt. Felelõtlenül, érzelmi alapon szavaznak, aztán csodálkoznak, hogy egyik szarból a másikba lépnek. De persze mindenki hibás, csak õk nem. Végülis az elõzõ kormány szar volt és kormányt váltottunk. Ja, hogy kétharmadot adtak egy olyannak, amelyik egyszer már megbukott? Akik ellenzékben sem csináltak semmit, csak hátradõltek a székeikben és ha valamirõl szavazás volt a kormány ellen voksoltak? Igen, az elõzõ kormány rossz volt, de azért nem ártott volna körülnézni kire érdemes lecserélni, nem beszavazni helyette azt, amelyik a leginkább tülekedett.
Kb elmondták már amit gondolok. Az emberek elhiszik amit a pártok ígérnek választás elõtt. Nagypapám mondta mindig "Szegény ember az aki ígérni sem tud!". Most is itt tartunk. Olyan dolgokat ígér minden párt amirõl (ha az ember egy kicsit is belegondol) egyértelmûen látszik, hogy esélytelen betartani. Kolbászból kerítés, manna az égbõl meg világelsõ magyar gazdaság. Hát persze. Az emberek nem gondolkodnak, érzelmi alapon szavaznak. Ez egy nagy valóságshow amiben 4 évente van a kiszavazás. Szomorú de ez az igazság...

Megsértem a vidéki rokonaimat, ha nem hívom el őket az esüvőnkre? Helyhiány miatt nem tudom őket elszállásolni (21 főt). Ha meg csak pl.5 főt hívok el közülük, akkor is sértődés a vége, nem?

Legjobb válasz: Szerintem ha nem hívod meg õket, akkor is nagy sértõdés lesz belõle, fõleg hogyha azért tartjátok a kapcsolatot. Az sem jó megoldás, ha csak egy párat hívsz meg közülük. Valahogy próbáld meg megoldani, hogy a szállásolás ügyet.

Szerintem ha nem hívod meg õket, akkor is nagy sértõdés lesz belõle, fõleg hogyha azért tartjátok a kapcsolatot. Az sem jó megoldás, ha csak egy párat hívsz meg közülük. Valahogy próbáld meg megoldani, hogy a szállásolás ügyet.
Hát, szerintem hívd meg õket mindenképp, és kérd meg õket hogy próbáljanak meg szállást keresni maguknak...ha szeretnének elmenni, akkor úgyis elintézik...szerintem
Nálunk is valami hasonló a helyzet, mondjuk és paksi vagok a võlegényem meg debreceni. "bajban" vagyunk, hogy hol tartsuk meg az esküvõt. Én szeretném ha pakson lenne, mert akkor teljesnek érzem az esküvõt is és akkor mindenki el tuna jönni a vendégeim közül, de akkor meg a debreceniek sértõdnének meg, és én sem tudom elszállásolni õket. És akkor én mit tehetnék?
A pécsi-debreceni rokonos vagyok. Helytálló lenne, ha úgy hívnád meg õket, hogy a buli az elsõ vonat indulásáig tart , a legjobb az lenne , ha a vasúthoz közeli helyet keresnétek a lagzihoz, hogy ne nagyon keveredjenek el, bár ilyenkor úgyis belekalkulálnak egy taxit, mert megérthetik, hogy a te esküvõdön nem te leszel az idegenforgalmista..amit a többiek írtak, hogy ajánld fel nekik, hogy elszállásolod õket egy panzióban, át nekem erre nem lenne pénzem 2-3ezer egy fõ éjjelente és nem hinném, hogy a menyasszonytáncos pénzt erre kéne költened..és ha olyanok a rokonaid mint az enyémek ezt el sem várják. Sok boldogságot.
nálunk nem helyhiány volt hanem kapcsolta hiány. anyukámnak nincs testvére és a nagyszüleim is meghatak már, csak 2 testvér unokatesó akik már 60 felettiek unokákkal. az egyik nem hívott meg a gyerekek esküvöjére mert kicsi volt a másiknak 300 fös volt meghívott (nekünk meg pont már egy másik jóbaráti esküvö meghívásunk volt pont akkorra így nem mentünk) de aki nem hívott meg ök sokszor látogatnak meg anyuéknak nagyon jó a kapcsolatuk , a másikkal meg szinte semmi, néha telefonálnak, de én kisgyerek korom óta nem is láttam öket. és azt mondtam én azt hivom meg akivel kapcsolatom van aki szinte nem is kiváncsi ránk azt nem. szerintem jó ötlet hogy ülj le velük és beszéljétek meg. mond hogy a lagziban is szivesen látjáok öket de max 5 före tudok szállást adni.
Mi Pest megyébõl Debrecenbe voltunk hivatalosak, kaptunk szállást panzióban, amit a võlegény fizetett, mi meg dobtunk annyit a menyasszonytánckor, amibõl még a szállás is kijött!
A vidéki rokonokat elszállásolahatod, pl. panzióban, diákszállóban. S megbeszélheted velük, hogy a szállás költségét hogy álljátok. Szerintem értékelni fogják az igyekezetedet.
A kérdező hozzászólása: Budapesti vagyok, és debreceniek a rokonok nekem is. Jó ötletet adtál köszönöm, mert ez a hazautazás a reggeli vonattal eszembe sem jutott. :)
Én pécsi vagyok Debreceni rokonokkal....Ebbõl adódóan ott eleve sokan vannak és nagy a távolság..mindenkine szóltam, hogy lagzi van, de kultúráltan megbeszéltük, hogy nincs szállás és nemtudom õket hova tenni, de aki jönne szívesen várjuk, ha tud valami megoldást..nos nem törték a fejüket egy családot küldtek el megbízással, hogy a nevükben gratuláljanak, persze ilyenkor ajándék nem jár ám. Mennyire vidékiek? Mert mi amikor ott voltunk a lagzin, a reggeli vonattal jöttünk haza. hátha õk is így meg tudják oldani. Aki viszont meghívott az õesküvõjére és még ott is voltál azt illik elhívni.Vagy megmondodhogy olyan lagzi lesz ahol a szûk család lesz meg néhány kollega, de hivatkozhatsz anyagiakra is a kicxsi lagzi miatt, de akkor a párodnak sem illõ 100 embert meghívni.
Azt esetleg nem lehet, hogy meghivod oket, de megmondod, hogy sajnos a szallast nem tudod megoldani szamukra, arrol nekik kell gondoskodni? Szerintem ez nem bunkosag, miert is a parnak kellene mindenki szallasarol gondoskodni (vagy ez igy illik? nem tudom)? Epp eleg mas dolgot kell inteznetek (arrol nem is beszelve, hogy aztan lehet, hogy el sem jonnek a vegen).

Szóval. Segítség kéne. Nem tudom mi ez? 14 éves vagyok és egy ideje az egyik kisajkam megnyúlt. Olvastam errõl, hogy az nem baj csak ha fáj. Nos hát nekem nem fáj csak a végén ilyen recés/rojtos és sötétebb és nagyon félek, hogy mi ez?

A kéréseim,hogy ne mondjátok,hogy menjek orvoshoz csak ha tapasztaltatok,vagy ismerõseitek tapasztaltak ilyet azt írjátok le.és könyörgöm ne ijesszetek meg jobban mint amennyire most meg vagyok ijedve.kérlek adjatok tanácsokat,ötleteket.

Legjobb válasz: Azt pedig csak orvos tudja megmondani, hogy valami probléma okozza vagy sem. Mást nem tud senki mondani, mert távdiagnózist nem lehet felálllítani. De eleve nem értem, miért vagy ennyire kétségbeesve attól, hogy elmenj orvoshoz?!?!??!

Azt pedig csak orvos tudja megmondani, hogy valami probléma okozza vagy sem. Mást nem tud senki mondani, mert távdiagnózist nem lehet felálllítani. De eleve nem értem, miért vagy ennyire kétségbeesve attól, hogy elmenj orvoshoz?!?!??!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, bár még mindig elég...csúnyának látom, de igazán segítettek a kommentek.köszönöm:)
Teljesen normális jelenség amit leírtál és nem kóros.
Neked ilyen, nekem nem, nekem baba puncim van, viszont mással nem vagyok megelégedve, teljesen jogosan, szívesen cserélnék veled, hogy ilyen rejtett "hibám" legyen.
Semmilyen páros szervünk nem teljesen szimmetrikus, szóval ez se. Ettõl függetlenül még nyúlhat a másik is, de nem biztos hogy fog. Ne foglalkozz vele. Ha a pasi már izgatott, akkor a te nemi szerved a leggyönyörûbb neki a világon, és az ilyen kis specialitásait inkább szeretni fogja... :)
A kérdező hozzászólása: De akkor is zavar, hogy csak az egyik ilyen..:/ úgy értem örökre így marad?
Nincsen semmi bajod. Hidd el, hogy az enyémnél biztosan nem rojtosabb és sötétebb a kisajkad! :) Normális variáció. Sok nõnél felgyûlik azon a részen a pigment, azért sötét. Férfiaknál is így van egyébként (a szerszám vagy a golyók környékén lehet sötétebb). A rojtosság meg, hát ilyen a formája, aztán kész. :)
A kérdező hozzászólása: Csak hát azért félek az orvostól mert félek hogy valami nagy baj van. ÉS lehet hogy ez kínos meg szõrnyû, de anyukámnak sem tudom hogy mondjam el ezt moost...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Nem azért, négyes, de a nõk nemi szerveinek a formája a nemi érés során szokott változni. Kérdezõ, a leírt forma (egyik végén recésebb/rojtosabb és sötétebb) teljesen normális, de a saját érdekedben légy szíves próbálj több bizalommal állni az orvoshoz. Nem bánt, nem is borzasztó, és a felnõtt nõ életének része, hogy idõnként, minimum évente egyszer, nõgyógyászhoz megy. Elõbb vagy utóbb neked is kell majd. Nyugodtan el lehet menni orvoshoz bármikor, ha bizonytalan vagy, vagy ha kérdésed van, és el KELL menni az orvoshoz mindig, amikor valami rendellenességet érzel.
ma 18:09-es: nem az a gond, hogy ILYEN, hanem hogy MEGVÁLTOZOTT. Ezért mindenképpen el kellene menni orvoshoz, mert ugyan nagy valószínüséggel ártalmatlan dologról van szó, de lehet komolyabb baj is.
szerintem elüszkösödött :'(
Nos, hát ilyenre sikerült a kisajkad. Ha zavar és bizonytalan vagy, hogy gond van-e, akkor menj dokihoz. Hidd el, nem tudsz te nekik olyant mondani, mutatni, amit még nem láttak. Légy bizalommal.
Egyáltalán nem betegség ez, teljesen normális dologról van szó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!