Találatok a következő kifejezésre: Ha nem végig, (948 db)

Szülés elõtti több mint 1 év folyamatos munkaviszonynál mi jár és mennyi, ha nem végig 8 órás a bejelentés hanem 3 hónapig csak 4 órás?

Legjobb válasz: Nem az számít hány órában dolgoztál, hanem, hogy biztosított munkaviszonyban legyél. Én sem voltam teljes munkaviszonyban végig, és a két évem sem volt meg, ennek megfelelõen kapom a gyedet (tehát nem két évig kapom).

Nem az számít hány órában dolgoztál, hanem, hogy biztosított munkaviszonyban legyél. Én sem voltam teljes munkaviszonyban végig, és a két évem sem volt meg, ennek megfelelõen kapom a gyedet (tehát nem két évig kapom).
A kérdező hozzászólása: 2 éven belül 365 napnak kell meglennie úgy tudom. Hogy számolják ki mennyit kapok?
Általában az igénylést megelõzõ évet nézik, annak az évnek a bruttó átlagbérét veszik alapul, annak a 70%-át, ha van 180 bérezett napot. Ha nincs 180 bérezett napod, akkor különbözõ szabályok vannak, nem írtad mikor szülsz, hogy dolgoztál, így nehezebb válaszolni érdemben.
A kérdező hozzászólása: kb. 1-2 évig volt és most is kérne az édesanyám. (Egyedül nevel)
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, érvénytelen a kérdésem. Általános iskolában anya valóban végig kérte, és akkor tájt össze jött egy fószerral és utána nem kérte a támogatást. Most tudna megint kérni, (most májusban érettségizem), de gondolom az már nem számít.

Egyáltalán van e esély arra, hogy ez a jelenlegi válság egyszer véget érjen, s ha nem, akkor még mi lehet a vége?

Legjobb válasz: "s ha nem, akkor még mi lehet a vége?" Hát ha nem lesz vége, akkor nem lesz vége.

"s ha nem, akkor még mi lehet a vége?" Hát ha nem lesz vége, akkor nem lesz vége.
Ennek az országnak sose most már.
Amikor majd nem lesz több tabu, akkor be fog indulni a fellendülés is. Eddig minden problémát lózungokkal akartak megoldani, úgy, mint Magyarországon a '80 - as években. Be kell vallani, hogy Görögország senkit nem érdekel, kiléphetnek akár az EU - ból is, mert Újvidék EU tagsága sokkal fontosabb, mint Görögországé. Ugyanígy Spanyolországban is indokolatlan, hogy mindenki hitelbõl él és üres lakóparkokat építtet a románokkal. Spanyolország periféria és, ha valaha elérik Calabria szintjét, akkor szerencsések. Hasonlóan Írország sem zöld sziget, hanem Békés megye fontosságú valami. Most még nem tartunk itt, jelenleg a Bankia meg hasonló csõdtömegek pátyolgatása megy, és rengeteg tõzsdei átverés van Kínától Dubajig, amikkel szintén le kell számolni. Aztán majd elkezdõdhet valami, de sok ellenérdekelt fél van.
Már véget ért, csak a fellendülés még nem kezdõdött el és sokáig nem is fog.
Semmi nem tart örökké.
Matolcsy Gyurika megmon'ta hogy a válságnak vége van!
Petike te vidd a világvégés meséidet innen és menj vissza még mûvelõdni...
Minden válság véget ér egyszer, ráadásul a nagy gazdasági világválság súlyosabb volt, csak gyorsabban másztak ki belõle. Ez a ciklikusság kb. 100 évente mindig eljön. A kérdés az, hogy a tõlünk fejlettebb országok mikor gyûrik le bajt, azzal minket is húznának magukkal. 3 hét múlva lesz egy EU-s csúcs errõl, érdemes lesz majd figyelni az eseményeket, mert tervezik a megszorítások helyett, a munkahelyteremtést ösztönözni.
A mese: (írta: Matolcsy) "Magyarországon már nincs válság" Az igazság: (írta: Zeitgeist 3: A világkormány) "A harmadik lesz az utolsó válság melybõl már nem lesz kiút"
Nincs válság. Így nincs ami véget érjen.
Nincs itt semmiféle válság. Magyarország van szarban mert megint idióták kormányozzák. De olyan hogy válság nem létezik.

Világ vége 2012-ben? Itt ér véget a maják naptára. Ha nem is világ vége, esetleg háború vagy? Vélemény?

Legjobb válasz: Akkor 2000-ben remélem tajtrészeg voltál? Az egy ugyanilyen dátum volt. Naptárforduló.

Szerintem ez egy kicsit hülyeség, de aki hisz benne az higyen. Azért van benne valami, de mondjuk 2000-re is ígérték, meg valami meteoritot is, és hát láss csodát itt van 2009 és én még semmilyen meteoritot sem látok. De arról már hallottam, hogy 2012=a világ megújulása, elõtte meg valami világháború:S. Na de ki tudja, a jövõ mindenki számára titok.
Akkor 2000-ben remélem tajtrészeg voltál? Az egy ugyanilyen dátum volt. Naptárforduló.
Nostredámus nevét nem tudom hallotad-e már de õ 2030-ig jósolt még egy nagy háborút...aztán 2030ban 3 évtizedes béke kezdõdik...
Hát a gazdasági válság elkezdõdött, meg az emberek manipulálása is, a környezetszennyezés stb. Szóval sztem az ember magát fogja megölni. Megnéztem a zeitgeist-ot (film), hát az is kapcsolódik a témához.
Nyugalom! Még csak valahol az 1700-as években járunk, messze van még a világvége! http://tttweb.hu/gyujtemenyek/cikkek/regi/Hamis_kozepkor/Az%.. :D
Te jó ég... Egyre többet csodálkozom azon, hogy mennyi idióta van a világon. Egy okos ember azt mondta (nem jut eszembe, hogy ki, de most nem keresek utána), hogy az emberiség IQ szintje állandó, csak a népesség növekszik. ... Ahogy elnézem a kérdezõ hozzászólásait, be kell lássam, igaza volt! :S
17 vagyok, de már körülbelül 3 világvégét túléltem. nem aggódok.
Én nem tudom pontosan, hogy mikor lesznek ezek a katasztrófák, de azt tudom, hogy lesznek, mert láttam õket!Szoktam rosszakat álmodni, de ezekhez a katasztrófákhoz, amiket ilyenkor látok, semmi sem hasonlítható, borzalmas, olyan mintha ott lennék, érzek mindent, mindig más ember bõrében vagyok, más földrészen.Ilyenkor, mikor felébredek, egész nap remegek, mint a kocsonya, mert bennem marad az élmény!Egész testemben érzem, hogy ez valós, de nem tudom, hogy mikor lesznek!Most biztos sokan hülyének néztek, tisztában vagyok vele, de tényleg így van, ahogy leírtam, és számomra ez nagy teher, szeretnék tõle megszabadulni!:(
Remélem nem igaz.Különben csak 13 évig élné.Mindig is tudtam hogy a 13 szerencsétlenséget hoz.
A kérdező hozzászólása: Hát szerintem akkor 2012. dec. 20-án bebaszok, mint az atom :D:D Jah bocs nem használtam most a keresõt, kosz, amúgy csak a vélemények érdekelnek..nem mondm h hiszek vagy nem benne
A kérdező hozzászólása: Egyik haverom meg most mondta, hogy egy pc program ami megjosolta a tsunamit meg stb. az mar 2009es evtol mondja a "változast" ami három evig fog tartani. Nem tudom mi igaz mi nem, de kivancsi vagyok :D
Mindenki azt hiszi hogy véget ér a maja naptár nem ér véget csak egy új ciklus kezdõdik!!!

Ha április végére múlt el a vérzésem, május 1-től együtt vagyunk a párommal, védekezés nélkül, akkor lehetséges hogy már terhes vagyok? Ha május vége felé nem jön meg akkor már pozitív lesz a teszt?

kezdetben ilyenkor a szagokra már érzékeny lehetek? meg néha hányingerérzés? ha nem akkor ez mikor jön ki, hanyadik naptól?

Legjobb válasz: Igen, lehetsz terhes. A kérdéseidbõl kiderül, hogy nagyon fiatal lehetsz, és a minimális ismereteid sincsenek meg. Ezt olvasd el: http://www.vital.hu/themes/baba/kilencho1.htm Ha szabad megkérdezni, miért nem védekeztetek? Vagy gyereket akartok?

Igen, lehetsz terhes. A kérdéseidbõl kiderül, hogy nagyon fiatal lehetsz, és a minimális ismereteid sincsenek meg. Ezt olvasd el: http://www.vital.hu/themes/baba/kilencho1.htm Ha szabad megkérdezni, miért nem védekeztetek? Vagy gyereket akartok?
Nem, nem lehetsz terhes! 4 nap telt el, ennyi idõ alatt a megtermékenyített petesejt még be sem tudott ágyazódni, addig pedig nem beszélhetünk terhességrõl!
Május 4-e van, még nem lehetsz terhes!
Még peteérésed sem volt!:S
Nem, még nem lehetsz terhes. Terhességrõl akkor beszélünk, mikor már beágyazódott az embrió, az pedig a fogantatás után kb. 7-10 nap múlva következik be, az pedig nem sokkal az elõtt van, hogy esedékes lenne az újabb menzesz. Még valószínûleg peteérésed sem volt, nemhogy beágyazódás... A terhességi tünetek is a beágyazódást követõen kezdõdhetnek meg. Az, hogy kinél mikor, az változó. Én speciel a szagokra nem voltam érzékeny, a hányinger is csak jó 2 héttel a pozitív teszt után kezdõdött. Tesztelni akkor érdemes, ha már késik, akkor jó eséllyel már kimutatja.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. nem vagyok fiatal, csak idáig a gyerek téma nem érdekelt így az sem mikor mi várható, ezért kérdezek. igen, szeretnénk babát, már tavaly december óta elhagytam a gyógyszert, kivártam az idõt mondhatjuk így is.És május 1tõl szabad a pálya :) remélem sikerülni fog, azon leszünk minden esetre. 25/N
Bármikor lehet extra peteérés, a naptár módszer nem megbízható.

Melyik az a játék mikor egy kis pontot kell végig vezetni a labirintuson és a végén ha elrontod ha nem, megjelenik a Körbõl az a sikítós kislány?

Legjobb válasz: Ez a "Scary maze game". [link] Javaslom halkítsd le a hangszóródat, vagy kapcsold ki, a te érdekedben :)

Ez a "Scary maze game". [link] Javaslom halkítsd le a hangszóródat, vagy kapcsold ki, a te érdekedben :)
A kérdező hozzászólása: Ó, igen:) már megtaláltam, mert a bátyám tudta, és az egyik osztálytársamnak mutatta meg, és mit ne mondjak vicces volt a feje, de azért köszönöm:)

Van-e valami alapja nagyanyám azon kijelentésének, misterint ha már végre szexelnék nem lennék enyire pattanásos?

Legjobb válasz: Õ meg ha végre sütne süteményt, nem unatkozna annyira, hogy téged [email protected]$ztasson.

Õ meg ha végre sütne süteményt, nem unatkozna annyira, hogy téged [email protected]$ztasson.
A kérdező hozzászólása: upc, bocs a kategoria fail értXD
A kérdező hozzászólása: jajó, kösz a válaszokat, hát amúgy 18 vagyok, recsizek eleget, csak unatkozom s pont ezen gondolkodtam :D
Szupernagyi... Ebbõl is láthatod, hogy mennyire szeret téged. Amúgy rendszeres recskázással tesztelheted az állítás igazságtartalmát. Kár, hogy eddig nem jutott eszedbe, próbáld ki. Ha nem tetszik, szorítsd össze a fogad, és gondolj a pattanásaidra...
õõõ...igen...tudom mirõl beszélsz, csak nekem anyám mondja ezt. valamiért valaki, lehet régen még rendszerváltás elõtt voltak ilyen felvilágosító órák, amik lehet nem is voltak olyan körültekintõen megtervezve és nem is az arra alkalmas személyek tartották. És lehet, hogy õk mondták ezt nekik és belenevelték ezt. De ez 1 nagy hülyeség!!!!
Érdekes egy nagyanyád van. Ne hallgass rá, csak akkor élj nemi életet, ha a lelked és tested is úgy akarja. A pattanások korfüggõek is lehetnek. De nem árt, ha elmész egy bõrgyógyászhoz. Vannak kiváló patikai keverékek, melyek segítenek ilyenkor.
Egy tincsi fiú hormonszintje a szex után 2 órával megint a régi szinten van :) Nem sok értelme van ami nagymamád mondott. Talán abból a megfigyelésbõl alakult ki, hogy a pattanás idõvel úgy is elmúlik, a "nagyfiúk" pedig már élnek nemi életet. Innen jöhet egy ilyen téves logika. (tipikusan, ha a bolha lábát levágom megsüketül, mert nem ugrik ha azt mondom, hogy "ugorj". (tudom a rovarok füle a lábukon van, de értitek :D )) És nagymamád nem hiszem, hogy olyan penge lenne hormon rendzserbõl, és szexualitásból, akinek még annyit tanitottak, hogy a gólya hozza, és majd a férjed elkap a nászéjszakán :) (mert akkoriban ez volt a felvilágositás :) )
A kérdés nem hülyeség. Kedvezõ módon érinti a hormonháztartásodat a renszeres, kielégító szex. Aki nem hiszi, próbálja ki, vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét! :)
Semmi alapja. Egyél kevesebb édességet, csokit, stb és pattanásod is kevesebb lesz. :) A szexxel meg tessék várni, amíg ÉRETT leszel rá és nem csak testileg. Legalább is gondolom, hogy fiatal vagy még.
Hát én elég pattanásos voltam régen, amikor elkezdtem rendszeres nemi életet élni, akkor valahogy rögtön elmúltak. Aztán, ha volt egy nagyobb "szexböjt", akkor visszajöttek... persze ez lehet véletlen is.

Ha nem fizetem be a következő félévet, akkor úgy fogják venni, hogy a hallgatói jogviszonyom csak júliusig állt fenn (az előző félév végéig)?

Úgy volt, hogy ebben a félévben is tanulok, most viszont kétségessé vált a dolog. Mellette egyéni vállalkozóként dolgozok, ezért a következő kérdésemre a válasz nagy fontossággal bír: Ha nem fizetem be a következő félévet, akkor úgy fogják venni, hogy a hallgatói jogviszonyom csak júliusig állt fenn (az előző félév végéig)? Vagy innentől számítva nem lesz jogviszonyom?

Legjobb válasz: Ha a késõbbiekben továbbra is folytatni akarod a tanulmányaidat, akkor nyilatkoznod kellene, hogy passziváltatod a jelen félévedet. Azzal ugyanis, hogy nem fizeted be a tandíjat, nem következik automatikusan, hogy szüneteltetni akarsz, azt gondolják, hogy be akarod fejezni az egyetemi/fõiskolai pályafutásodat. Vagyis ki is zárhatnak az iskolából. És igen, akkor csak az elõzõ félév végéig élt a tanulói jogviszonyod.

Ha a késõbbiekben továbbra is folytatni akarod a tanulmányaidat, akkor nyilatkoznod kellene, hogy passziváltatod a jelen félévedet. Azzal ugyanis, hogy nem fizeted be a tandíjat, nem következik automatikusan, hogy szüneteltetni akarsz, azt gondolják, hogy be akarod fejezni az egyetemi/fõiskolai pályafutásodat. Vagyis ki is zárhatnak az iskolából. És igen, akkor csak az elõzõ félév végéig élt a tanulói jogviszonyod.

Ha nem hisztek valamiben tisztességből végig csinálnátok?

Legjobb válasz: Attól függ mirõl van szó. Attól hogy nem hiszek valamiben még végig lehet csinálni. Ha azonban van helyette más lehetõség amiben hiszek, akkor azt választom.

Attól függ mirõl van szó. Attól hogy nem hiszek valamiben még végig lehet csinálni. Ha azonban van helyette más lehetõség amiben hiszek, akkor azt választom.
Hit nélkül nem vágnék bele. Volt "szerencsém" közvetlen közelrõl végignézni, hogy mit él át egy lombikos pár. Hát nem kívánom senkinek. Az övék sikersztori, a végére már nagyon belejöttek, 38 éves korukra már 3 gyerekes és 5 kutyás családot alkottak. :) Viszont, ahogy más is írta, ezt hit és bizalom nélkül nem lehet végigcsinálni. Egyszerûen rámegy az ember és van egy olyan közhely, hogy amiben nem hiszel, amit nem akarsz igazán, azért kár is erõfeszítéseket tenni. Szerintem ez tipikusan egy olyan szituáció, amire ez nagyon igaz!
Mit értesz meddõségi kezelés alatt? Kivizsgálásokat? Azt persze igen, hiszen lehet, hogy kiderül valamilyen egyszerûen gyógyítható betegség . Inszeminációt? Lombikot? No, abba semmiképp ne menj bele, ha nem akarod nagyon a szíved mélyébõl. Mert az egész nagyon megterhelõ. Az egyetlen, ami miatt hajlandó az ember túllépni a nehézségeken, hogy annyira a lehetséges pozitív végeredményre koncentrál, hogy nem akar foglalkozni az azzal járó pszichikai és fizikai terhekkel. Szóval ebbe csak akkor vágj bele, ha teljes mellszélességgel tudod vállalni.
Ha nem hiszel benne, akkor saját magadat igazolod be, ha nem fog összejönni!!! Hinned kell benne és össze fog jönni a baba! Csak pozitívan! Mi mindannyian szurkolunk neked!
Bíznod kell magadban, és tényleg, ahogy elõttem írta valaki: bízni a sikeredben! Sokszor az ember már feladja, nem bízik, mert sok ideje már vágyik valamire de szerintem ne add fel. Az ember a jót csak a hittel(nem a vallási HIT-re értem), akarással és türelemmel tudja bevonzani, a rosszat pedig a másodperc tört része alatt.. Ez a tisztességbõl végig csinálni - dolog olyan, ha meg is teszed, keresztül mész rajta, hogy csakis azért csinálod végig hogy utána nyugodt legyen a lelkiismereted, hogy mindent megtettél, és nincs eredménye. Ne add fel, ne görcsölj rá, próbáld meg picit élvezni az életet ez mellett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
11es vagyok. Hidd el hogy a hitnek semmi köze a fogantatáshoz.Gondolj csak bele, hiába hittél eddig mégsem sikerült.Nagyon sokaknak akkor sikerül ha feladják, lelkileg megszabadulnak a görcstõl, a nagyon akarástól.
A kérdező hozzászólása: Ott a gond, hogy fogy a hit.
Ezt most nem annyira értem. Ha azt írtad, hogy évek óta ezen vagytok és bármit bevállalsz, akkor hol a probléma?
Nem kell hinned benne csak ne azt mondogasd magadnak hogy ugysem sikerül.Állj hozzá úgy hogy megprobálod de sem negativ sem pozitiv hozzáállásod ne legyen. 4év után én is feladtam, elegem volt, sok kezelés hasztalan volt ha biztam a sikerben ha nem nem jött össze, tehát nálam egyik sem müködött.Utolsó pár probálkozást csak úgy lazán vettem, hátha.Végülis spontán lettem terhes, feladtuk.
Ez attól függ, mirõl van szó, mert nem mindegy.Egy szerelmet, kapcsolatot, házasságot pusztán tisztességbõl, érzelem nélkül csinálni megint más, mint mondjuk megcsinálni egy diplomát, amire úgy érzed, nem feltétlenül lesz késõbb szükséged.Szóval ez teljesen helyzetfüggõ.
A kérdező hozzászólása: Bármit vállalok a cél érdekében, hiszen évek óta ezen vagyok. Kezdem feladni.Emiatt az elbizonytalandás.Páromnak is tartozom annyival, hogy kitartok mellette.Ez a minimum.
A kérdező hozzászólása: Meddõségi kezelés
Nézd, az életben a hit az egyik legfontosabb dolog.Ha nincs hited, ha nem bízol semmiben, akkor nincs semmid, és az életed értelmetlen.Szóval ha te ettõl a kezeléstõl várod a végsõ megoldást, akkor csináld, és bízz a sikerében!Már ettõl jobban fogod érezni magad.
A kérdező hozzászólása: Igazatok van teljesen.Sokszor gondolom, hogy hasznos ez az oldal, mert erõt tudunk egymásnak adni egy egy jól elhelyezett mondattal, véleménnyel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!