Találatok a következő kifejezésre: Ha nem terhes akkor a (554 db)

Ha valaki terhes, akkor a hasa milyen "állagú"? Kemény, és nem lehet behúzni, vagy puha és össze lehet szorítani a hurkákat kézzel? 1-2 hónapos terhesen be lehet húzni még a hasat ha valóban terhes vagy?

Legjobb válasz: Nekem kemeny volt es meg mindig az, most vagyok 10 hetes,de azert kemeny ,mert fel van puffadva.En nem nagyon tudom behuzni mar,meg az elejen amikor kiderult betudtam,de mostmar nem megy.

Nekem kemeny volt es meg mindig az, most vagyok 10 hetes, de azert kemeny , mert fel van puffadva.En nem nagyon tudom behuzni mar, meg az elejen amikor kiderult betudtam, de mostmar nem megy.
Én sajnos nem tudom mert még nem tapasztaltam!de ugy tudom kemény és nem tudod behuzni!
Szia! Az én hasam kemény mint amikor jól bekajálsz és meg sem bírsz mozdulni.Behúzni lehetetlen. Az elsõ két hónapban még rendszeresen puffadt a has azért nem tudod behúzni, de ez mindenkinél más. Üdv:18 hetes kismami
7 hetes babócás vagyok, és nem tudom behúzni, mert akkor fájdogál egy picikét a pocim! :)

Ha valaki terhes, akkor a nem várt mensi előtt előfordul valamilyen folyás?

A pocimat néha érzem már egy ideje,két napja szúrkákat is érzek.Három nap van a nem vártig!

Legjobb válasz: nekem fehéres folyásom volt...

nekem fehéres folyásom volt...
nekem pont az ellenkezõje. máskor menstruáció elõtt erõs folyásom van, terhesség elõtt totál szárazság. semmi a világon.
Nekem krémes fehér folyásom volt.
Nekem is fehér és sûrû folyásom volt, kb 1 héttel az elmaradt menstruáció elõtt jelentkezett.
Nekem is az ellentéte. Szinte semmi folyás csak 1-2 csepp volt! Pedig menzi elõtt szokott lenni. Ha nem jön meg, tesztelj!

Ha valaki terhes, akkor a magasabb hő, az ugyanúgy jelentkezik este is? Nem csak reggel? És nem olyan, mintha beteg lenne? Gondolok itt pl. a hidegrázásra.

Legjobb válasz: Nekem heteken keresztül minden este hõemelkedésem volt,és rázott a hideg.Kb a 4 hónap végére múlt el.Nem tudom más is van-e így.Ez a harmadik terhességemnél volt így,és tényleg mintha beteg lettem volna olyan érzés volt.A másik két gyerkõcömnél nem tapasztaltam ilyet. Üdv

Nekem heteken keresztül minden este hõemelkedésem volt, és rázott a hideg.Kb a 4 hónap végére múlt el.Nem tudom más is van-e így.Ez a harmadik terhességemnél volt így, és tényleg mintha beteg lettem volna olyan érzés volt.A másik két gyerkõcömnél nem tapasztaltam ilyet. Üdv
nem olyan mintha beteg lennél. semmitsemlehet észrevenni csak ha megméred a hõdet akkor tudod meg hogy felment.
Szia! Úgy tudom, hogy azért mérjük a reggeli höt, mert ez alacsonyabb (nyugalmi állapot után rögtön). Ha felkelsz, mozogsz akkor már pár óra múlva is eltérést mutat a reggelihez képest (ezért ajánlják, ha babát szeretnénk, hogy reggel és mindig ugyanabban az idöben mérjük). Napközben és este mindig magasabb a hömérsékletünk, akkor is ha terhesek vagyunk.

Vércsoport meghatározást és ellenanyagszûrést akkor is kér a nõgyógyász, ha nem terhes az illetõ?

Ha igen, akkor mi célból?

Legjobb válasz: El sem tudom képzelni. Elvileg ellenanyagot csak akkor termelhet a szervezeted, ha terhes vagy, hisz az "idegen testet" próbálhatja kilökni magából ellenanyaggal a tested.

El sem tudom képzelni. Elvileg ellenanyagot csak akkor termelhet a szervezeted, ha terhes vagy, hisz az "idegen testet" próbálhatja kilökni magából ellenanyaggal a tested.
Ha pl autoimmumbetegsege van valakinek, akkor is termel ellenanyagot a szervezete. Lehet, hogy nalad vannak erre utaló jelek. Illetve ha volt abortuszod a múltban, vagy szülészeti esemenyed, akkor is.
A kérdező hozzászólása: Értem. Hát van egy bizonytalan eredetû petefészek cisztám, ami most derült ki egy hónapja. Két hónapja babaprojekt van. Második gyerek. Nem volt abortuszom még soha. Semmi hasonló. Viszont csodálkoztam, mert ha kérdezi az orvos, akkor megmondtam volna, hogy negatívos a vérem, és hogy a fiamé pedig pozitív, és az anti D-t is megkaptam szüléskor.
A kérdező hozzászólása: Esetleg valaki más?

A terheségi tesztnél, ha valaki nem terhes akkor nagyon-nagyon halvány csík megjelenik a pozitív oldalon?

Tegnap csináltam egy tesztett és a második csík éppen hogy látszik .A menszeszemnek 27-én kellene megjönnie.

Legjobb válasz: Ha látszik a mésodik csik akármilyen halványan is,akkor nagyon valószinû hogy terhes vagy!

Ha látszik a mésodik csik akármilyen halványan is, akkor nagyon valószinû hogy terhes vagy!
Szerintem csinálj késõbb egy kontroll- tesztet, én is jártam már így. Nem voltam terhes, csak a hormonok valahogy becsapták a tesztet.
A vékony csík is csík, tehát igen. De csinálj pár nap mulva megint, és irány a doki, õ tud tutit mondani.
Én is azok közé tartozom, akik két csíkosat teszteltek, de a második csak kamu csík volt. :-( Mint utólag kiderült, a bent lévõ papírcsík ferdén állt, és egy kevés piros "festék" átcsorgott, és megszínezte a másik csíkot is. Csinál másik tesztet, de másik gyártótól!!!
igen tevedhet ha nem jo, mondjuk gyari hibas vagy lejart szv idos a teszt, csinalj meg egyet par nap mulva, ha terhes vagy akkor mar erosebben kell latszania ha nem akkor teves volt.de fura h mar egy hettel a mensi elott is pozitivat mutat.mindenkepp csinalj megegyet.

Ha nem volt lyukas a gumi akkor van esélye annak hogy a barátnőm terhes legyen?

és normálisan védekeztünk és én nem is élveztem el de a barátnőmnek még is van egy olyan érzése hogy terhes mert olyan tünetei vannak PL: görcsöl a hasa fáj a melle és hány ingere van

Legjobb válasz: Dehogy terhes, csak parázik. Az elsõ aktus volt? A menzesznek is ugyanilyen tünetei lehetnek, nem kell beszarni. Fõleg, ha el sem élveztél.

Dehogy terhes, csak parázik. Az elsõ aktus volt? A menzesznek is ugyanilyen tünetei lehetnek, nem kell beszarni. Fõleg, ha el sem élveztél.
Nem hát, majd ha megjön neki megnyugszik. A legtöbb nõ átéli ezt, én is vettem már tesztet kétszer is, annak ellenére, hogy mindig tisztességesen védekeztem, kb. esélyem se lett volna teherbe esni. De kellett a megnyugtatás. Ezt férfiként nehéz megérteni. Azért egy nõnek mindig más lesz. Mert rajta van a nagyobb súly, hisz ha gyerek van, az benne növekszik, neki kell dönteni a dologról, neki kell szülni, vagy épp abortuszra menni. Majd pár aktus meg menzesz után rájön, hogy felesleges ezen parázni. Ha meg nem múlik el neki ez a félelem, akkor keresni kell olyan módszert, amiben meg tud bízni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
A kérdező hozzászólása: oksa még nem késett neki majd pár nap múlva kéne meg jönnie neki de az a baj hogy hiába mondom neki hogy nem az nem hiszi el :(
Egyébként ha késik neki, inkább vegyél egy tesztet s nyomd a kezébe. Ha látja, hogy negatív, rögtön meg fog neki jönni. Ha viszont folyamatosan parázik, akkor még többet késni fog:D
Az excsajom ugyanezt a mûsort nyomta. Annyira ráparázott, hogy terhes lett gumin keresztül, hogy produkált két hétnyi késést, reggeli rosszulléteket, gyakori vizelési ingert, stb. Szóval... mondd meg neki, hogy nyugodjon szépen meg, aztán nem lesz semmi gáz. Ez az ügy inkább a fejében van, mintsem máshol.
A kérdező hozzászólása: ok köszi
Szerintem csak izgul és bebeszéli magának!( Így legyen) Amúgy elég kicsi rá az esély, hogy terhes legyen! Ha nem jön meg neki, akkor egy terhességi teszt, a többit meg gondolom tudod...
A kérdező hozzászólása: igen az elsõ volt
Ha van aktus, akkor mindig van esélye. Ejakuláció nélkül is van. Nagyon kicsi, de van. A 100%-ra azt szokták mondani, hogy "külön szoba".
persze lehet terhes akkor is ha nem volt lyukas a gumi és még el se mentél. de fellélegezhetsz mert akkor biztos hogy nem tõled:D
Vedd ki a benn maradt szabadságaidat és utána menj táppénzre szülésig.
Még valami eszembe jutott. Nem tudom, hogy tudod-e, inkább leírom :) Tegyük fel, hogy már ott van a ketteske a pocakodban. Mivel nem mész vissza ténylegesen dolgozni a két gyerek között, ezért nem lesz meg a tgyás igénylésekor a megelõzõ évbõl 180 bérezett napod. Ezért ebben az esetben a tgyásnak is lesz maximuma, ami megegyezik a gyed maximummal, azaz a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a (2010-ben ez 102900 Ft). Ha azonban a szerzõdésed szerinti bér kevesebb, mint a minimálbér kétszerese (2010-ben 147eFt), akkor a szerzõdésed szerinti bérbõl fogják a tgyást (és a gyedet) számolni.
A kérdező hozzászólása: oké! köszönöm szépen!
Szia megint! Jól is, meg rosszul is értelmezted a dolgokat :) Valóban igaz, ha fizetés nélküli szabadságon vagy, akkor nem lehetsz táppénzen is, a kettõ egyszerre nem megy. DE! Mennyibõl tart visszamondani a fizetés nélküli szabit? Egy levél, vagyis egy mondat az egész :) T. Cégvezetõ! A mai nappal a fizetés nélküli szabadságomat megszüntetem. Ha ez megvan, már másnaptól igényelheted a táppénzt. Arra figyelj, hogy ugyanezzel a nappal a mák-nak is írj egy levélkét, hogy a gyes-t lemondod és ennek a levélnek a másolatát kell a táppénzes lapodhoz csatolni. Ennek is az "egyszerre csak egy ellátás járhat" az oka. Ja, és másnaptól apa kérje meg a gyest.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat most néztem elírtam majd csak le fog járni a gyesem. csak a kisfiam itt volt az ölembe és segített az írásban.
Szia! Lehet én értem rosszul, de azt írod, hogy lejárt a gyesed, a fizetésnélküli szabi csak a (teljes gyes v.gyed idejére vonatkozik), ha lejárt a gyes, utána elmehetsz táppzre, mert van munkaviszonyod, csak keresõképtelen vagy.Szerintem irasd ki magad és küld el a táppénzes papírokat a munkahelyednek, majd szülés elõtt 4 héttel igényeld a tgyst.
A kérdező hozzászólása: köszönöm kedves utolsó! a 4 oldalon oda van írva, hogy mikor nem jár táppénz. ész is oda van írva, hogy fizetés nélküli szabadságnál nem jár. azért kérdeztem rá, mert ezt olvastam!
Akkor más a helyzet. Mivel a biztosítási jogviszonyod nem szûnt meg, így bármikor mehetsz a szülésig táppénzre, mert több a munkaviszonyod, mint 5, 5 hónap. Abból a szempontból van jelentõsége, hogy gyed-en, gyes-en voltál, hogy mekkora lesz a táppénzed összege. De ez is sok verzió lehet, attól függõen, hogy mikor igényled a táppénzt. Itt nagyon jól le van írva, hogy milyen esetben mibõl számolják a táppénzt: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..
A kérdező hozzászólása: a szabijaimat már kivettem gyed után, de nem tudtam visszamenni a munkahelyemre. még csak informálódók mi van ha terhes lennék, mert lehet az vagyok/leszek!
Szia! Nincs olyan, hogy azért nem mehetsz el táppénzre, mert fizetés nélküli szabin voltál a gyes miatt. A kettõnek semmi köze nincs egymáshoz. Ha még tart a gyes idõszaka, akkor azt visszamondva kell igényelni a táppénzt (illetékes szerv: oep, ha nem tb. kifizetõhely a munkáltatód). Ekkor érdemes apának megigényelnie a gyest (ha már elmúlt egy éves a gyerek, 8 órában lehet mellette dolgozni). Ha pedig teljesen kimerítetted a gyes idõszakot (ergo: három éves a gyerek), akkor vissza kell menni dolgozni, ami úgy kezdõdik minden esetben, hogy a bent maradt szabadságokat ki kell venned, ezt követõen elmehetsz táppénzre. Mivel nincs egy éves munkaviszonyod sem (azért megjegyzem, az, hogy fizetés nélküli szabin vagy, munkaviszonynak számít, így 5, 5 hónap a munkaviszonyod?) ezért csak annyi ideig jár táppénz, amennyit dolgoztál, vagyis ha ez 5, 5 hónap, akkor 5, 5 hónap táppénzre vagy jogosult. Ha ez lejárt de még nem szültél meg, akkor elméletileg nem vagy jogosult semmire, illetve hivatalosan vissza kéne menned dolgozni. Nem derült ki, mennyi idõs terhes vagy, de ha korai terhes, akkor a másodikkal lehet, hogy fog már tgyás, gyed is járni. Ha igen, akkor nyertél még 28 napot, mert a tgyást a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet igényelni.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Ha nem vagyok terhes akkor a második csík egyáltalán nem látszik?

Pár napja csináltam egy tesztet és nagyon halványan ott volt a második csík. Ez jelenti azt hogy babás vagyok?

Legjobb válasz: Egy orvos írta egyszer: Hamis pozitiv teszt nincs. Ha ott a csík terhes vagy. Még ha egy óra múlva jelenik is meg. Én is igy jártam. késõn, és halványan jelent meg a csík. De ott volt. El is dugtam nem mutattam meg a páromnak, nehogy hiába reménykedjen, de pár nap múlva újat csináltam és ott már erõsen látszott. Javaslom ismételd meg 1-2 nap múlva. De szerintem az vagy, gratulálok!

Egy orvos írta egyszer: Hamis pozitiv teszt nincs. Ha ott a csík terhes vagy. Még ha egy óra múlva jelenik is meg. Én is igy jártam. késõn, és halványan jelent meg a csík. De ott volt. El is dugtam nem mutattam meg a páromnak, nehogy hiába reménykedjen, de pár nap múlva újat csináltam és ott már erõsen látszott. Javaslom ismételd meg 1-2 nap múlva. De szerintem az vagy, gratulálok!
valószínûleg igen, de azért kb. 5-7 nap múlva csinálj egy újabb tesztet, az már biztosabban jelez. 5 hónapos kisfiú anyukája
már másnap is erõsebb lesz a csík ha tényleg babás vagy, ahogy emelkedik a hormonszint.. sok sikert!

Ha nem mész el a barátnődben, és kiveszed, akkor lehet terhes a barátnőd?

Szeretkezel a baratnoddel es ido elott kiveszed! nem mesz el a baratnodben ,nem elvezel el meg utana se , terhes lehet a baratnod?

Legjobb válasz: Lehet terhes az elöváladéktól,ritka de lehet.

Lehet terhes az elöváladéktól, ritka de lehet.
Igen hisz az elõváladékban is van ondó szóval 46-50%!
Meg az ovszer sem nyujt tokeletes biztonsagot, nem meg nelkule szeretkezni.
Valóban nem túl biztonságos a dolog. De ha "mindenképpen" ezt akarod, akkor legalább a menstruáció utáni néhány napban. De akkor sem ajánlatos!!
Megnyugtatásként közlöm veled, hogy mi a férjemmel éveken át így szeretkeztünk, és mivel egyikünk sem akart babát, így nem is lett. Most akarunk, és úgy néz ki, hogy sikerült. Négy év volt. Attól még lehettem volna terhes.

Van itt olyan aki abszolut nem vágyott a babájára mikor már terhes volt? Mikor változott ez meg, hogy birta leküzdeni a nehézségeket ugy hogy ha nem az lebegett a szeme előtt hogy a baba mindenek felett?

Kétségbe vagyok esve,sajnálom hogy ilyet kell kérdeznem,ne akadjon ki senki légyszi.

Legjobb válasz: Fogod szeretni! De miért nem vágysz rá? Végülis mi nem ismerjük a helyzetet... Én pl. most úgy érzem, hogy rosszul lennék, ha terhes lennék, egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy tudok szeretni még valakit a kisbabámon kívül... (5 hónapos) sokszor beszélünk róla, hogy mi lenne, de egyelõre elképzelni sem tudom, hogy mit éreznék. Most biztosan sokan lepontoznak ezért. De! Azt gondolom, amikor az embernek mocorog reggelente a pocakban, ill. születése után megpuszilgatod, nincs annál jobb dolog. Szóval ez az érzés változhat. De miért érzed ezt most?

Fogod szeretni! De miért nem vágysz rá? Végülis mi nem ismerjük a helyzetet... Én pl. most úgy érzem, hogy rosszul lennék, ha terhes lennék, egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy tudok szeretni még valakit a kisbabámon kívül... (5 hónapos) sokszor beszélünk róla, hogy mi lenne, de egyelõre elképzelni sem tudom, hogy mit éreznék. Most biztosan sokan lepontoznak ezért. De! Azt gondolom, amikor az embernek mocorog reggelente a pocakban, ill. születése után megpuszilgatod, nincs annál jobb dolog. Szóval ez az érzés változhat. De miért érzed ezt most?
Soha sem éreztem úgy a terhesség ideje alatt hogy nem vágyom a babámra!Ilyen nem szabad még gondolni sem nem hogy érezni!Ha már így érzed akkor mit fogsz érezni ha megszülted már?Nem fogod szeretni?Akkor miért tartottad meg?
érthetõ a helyzeted én nem is tudom mit tennék!8 hónapos az elsõ babátok?most 4 hetes terhes vagy?neki meg 1 hónapja úgy mondd szeretõje van?én kiakadnék totál nem is tudom hogy mit tennék komolyan!viszont szerintem az legyen a fejedben hogy a 8 hónapos babód és a kis pocaklakód szeret a legjobban ne idegeskedj mert nem tesz jót a babádnak!vigyázz rájuk!és a férjed miért küldözgetett sms-ket másnak?meg is csalt?és most mi lesz veletek?
A kérdező hozzászólása: Elõször voltak az smsek, utána derült ki a baba.És igyexunk rendbehozni a kapcsolatunkat, bár eddig sem volt rossz...de lehet ez csak az én véleményem.Szeretem õt, és egyszer szeretni fogom a babát is.Csak most még nagyon nehéz.
Szia! Én teljesen megértelek. Nekem elsõ baba. Én már a 30. hétben voltam, amikor megtudtam, hogy a férjemnek viszonya van egy másik nõvel. Teljesen összetörtem, bár nem szóltam neki, hogy tudom. Nagyon fájt, hogy a terhességem alatt teljesen elhanyagolt, nem tudtam mindig örülni a pocaklakómnak. Azóta már 2 hónapos a babám, imádom, a férjem is szereti, de nagyon nehéz, mert lélekben nem itthon van. Szinte állandóan egyedül vagyok itthon. A baba nagy boldogság, de ha a férjed nem szeret, vagy nem foglalkozik veletek, akkor úgy nagyon nehéz. mert ilyenkor lenne a legnagyobb szükséged szeretetre és törõdésre. Én javaslom, hogy beszélj vele, mert fel fogsz õrlõdni. Ez a szerelem lehet, csak fellángolás, és ha most elveteted a babádat, és a kapcsolatotok rendbejön, késõbb bánni fogod. Ne légy olyan hülye, mint én, ülj le vele, és mondd el, hogy tudsz a viszonyáról, mik a tervei. Sok sikert!
Szia! 7 hetes terhes vagyok és van egy 5.5 hónapos kislányom. Mit ne mondjak, én is meglepõdtem mikor pozitív lett a tesztcsík és én sem tudtam mit gondoljak. Szerettünk volna tesót, de nem ilyen korán. Tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de megtartjuk, mert soha nem lennék képes elvenni az életét, fõleg, hogy most már van egy pici lányom. Még mindig vannak bennem kételyek, de tudom, minden rendben lesz. Biztosan meg fogod szeretni, e felõl ne legyen kétséged. :) A férjednek mi a véleménye? Nem lehet, hogy ettõl ijedt meg? BeaAnya
uh, megértem, hogy most nehéz! Én sem vágytam a babámra mikor terhes voltam, mert nem fogtam fel. Nehéz terhességem volt, sok problémára és valahogy nem jutott el az agyamig, hogy egy kis csoda van a pocimban. még így utólag is olyan mint egy film... de mióta megszületett IMÁDOM, jobban mint bármit a világon. Viszont az, hogy elvetessem soha meg sem fordult a fejemben. nem ítélem el ha valaki így dönt, csak én nem tudnám megtenni. és milyen jó... :) ))
A kérdező hozzászólása: 4 hetes terhes vagyok, még nincs semmi sem eldöntve.Van egy 8 hónapos gyerekünk akit imádok, a férjemrõl pedig mult héten derült ki hofgy szerelmes smseket küldözgett 1 honapja egy másik nõnek...
szerintem tereld el ezeket a gondolatokat, mert nagyon könnyen megérzi a baba. szuicid hajlamokat számoltak be olyan emberekrõl, akiket korábban el akartak vetetni, de végül mégis megtartottak. sokan az abortusz kiírt dátumán próbáltak öngyilkosok lenni évekkel késõbb. tudom, borzasztó. szóval szerintem csak megijedtél, ami teljesen természetes, nem baj, hogy nem kizárólag a babád van mindenek felett, de számíts rá, hogy meg fog változni az életed, és igenis jó irányba. nem tudom mennyi idõs terhes vagy, ha majd megmozdul, vagy hallod az nst-n a kis szívkalapálását, biztos már nagyon akarni fogod! fel a fejjel!
Szia! Ne legyel elkeserdeve! En is hamarabb lettem terhes mint, ahogy terveztuk a ferjemmel, de amint megfogant es foleg amikor eloszor megmozdult, ketsegem sem volt a felol, hogy ez a baba eletem ertelme. Nem tudom hany hetes terhes vagy, de szerintem amugy is kell mindenkinek egy kis ido amig megszokja, hogy van valaki a pocakban, talan neked tobb ido kell. Szerintem eljon az az ido hamarosan amikortol mar vissza szamlalod a napokat, hogy lathasd a babadat. Es az valo igaz, hogy, ha ugy dontottel, hogy megtartod ( hisz volt ra jo nehany heted, hogy vegig gondold )akkor nyilvan azert tetted mert vagysz ra.
A kérdező hozzászólása: Együtt maradunk, azt mondja nem csalt meg, csak szüksége volt valakire akinek elmondhatja a problémáit(minden nap faggattam hogy beszélgessen már velem is), és tul közel kerültek...Tegnap du.elkezdtem barnázni, a doki azt monbdta majd meglátjuk meg marad e a baba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!