Találatok a következő kifejezésre: Ha nem tavaly október óta és (2 db)

Ha nem dolgoztam tavaly október óta és itthon vagyok, valószinű hogy addig nem is akarok menni még terhes nem leszek ami remélem ebben a hónapban lesz! Kapok valamennyi pénzt?

Mik a lehet?ségek, kapok valamilyen támogatást a terhesség alatt és után.

Legjobb válasz: Ez a kérdés nagyon érdekes. "...addig nem is akarok menni még terhes nem leszek" ...dolgozni? Gondolod hogy terhesen bárhová is felvesznek? Ezt pont fordítva kellene. Egy jó munkahelyrõl gyesre menni... Minimális tizen 1-2 ezer forintot kapsz, ha munkahely nélkül mész gyesre. "...ami remélem ebben a hónapban lesz" szerinted még ebben a hónapban terhes leszel? Van valamilyen jele? A párok átlagosan 6 évet próbálkoznak a gyermeknemzéssel Czeizel szerint. Még valami!?

Ez a kérdés nagyon érdekes. "...addig nem is akarok menni még terhes nem leszek" ...dolgozni? Gondolod hogy terhesen bárhová is felvesznek? Ezt pont fordítva kellene. Egy jó munkahelyrõl gyesre menni... Minimális tizen 1-2 ezer forintot kapsz, ha munkahely nélkül mész gyesre. "...ami remélem ebben a hónapban lesz" szerinted még ebben a hónapban terhes leszel? Van valamilyen jele? A párok átlagosan 6 évet próbálkoznak a gyermeknemzéssel Czeizel szerint. Még valami!?
Amíg terhes vagy, nem kapsz semmit, ha nem vagy munkaviszonyban. Én sem értem, miért nem most mész dolgozni, akkor kapnál táppénzt. Szülés után GYES-t kapsz (huszonvalamennyi ezer forint) meg családi pótlékot (12 ezer). Vagy most hogy van ez, terhesen akarsz munkát keresni? Annak nincs sok értelme, mert oké, hogy ha nem akarod, nem mondod meg, hogy babád lesz, ha még nem látszik, de ha nem vagy ott legalább egy éve, akkor nem mehetsz GYED-re onnan. Vagy egyáltalán nem akarsz dolgozni? Mert akkor se táppénz, se semmi, csak a GYES. Az meg még a gyerek ellátására sem elég, nem hogy magadra.
A kérdező hozzászólása: Jah és 1 évet dolgoztam kereken!
A kérdező hozzászólása: Már 3. éve hogy próbálkozunk és most várjuk az eredményt clostilbegyt tabletta után!!!!!!
Értelek, de azt is számításba kell venni, hogy mi van ha még kb 2 évig nem sikerül, ne haragudj nem kívánom, mielõbbi babázást kívánok neked, de gondold el , nem lehetsz benne 100%biztos hogy egybõl sikerül. Amúgy az utolsó egy évet veszik alapul.Ha nem volt munkaviszonyod, akkor csak gyest kaphatsz az anyaságiban nem vagyok biztos.Persze ha nem számítanak az anyagiak , akkor a Te dolgod, de ha igen, szerintemk ne alapozz arra hogy majd most egybõl...De tudod a te dolgod, én csak jót akarok neked:-)
Gyesre és egyszeri anyasági támogatásra.
Csak GYES járna, GYED, TGYAS nem, mert annak munkaviszonybol származó biztosítási jogviszony az alapja. A gyet pedig a harmadik gyerektõl járna....
Hat akkor javaslom, hogy képezd magad.... TGYAS:Ki jogosult terhességi-gyermekágyi segélyre? A terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelõzõ két éven belül 365 napon át biztosított volt, és  a biztosítás fennállása alatt, vagy  a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szül, vagy  a biztosítás megszûnését követõen 42 napon túl baleseti táppénz folyósításának ideje alatt (vagy a folyósítás megszûnését követõ 28 napon belül) szül. Terhességi-gyermekágyi segélyre jogosult  az a nõ, aki a csecsemõt örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette, a gondozásba vétel napjától, 2012. január j-jétõl tgys-re jogosult továbbá  az a gyám, aki a csecsemõt jogerõs döntés alapján gondozza, a kirendelés napjától,  a csecsemõt gondozó vér szerinti apa, ha a szülõ nõ az egészségügyi szolgáltató által igazoltan, az egészségi állapota miatt kikerül abból a háztartásból, ahol a gyermeket gondozzák, az igazoláson feltüntetett naptól ezen egészségi állapot fennállásáig,  a csecsemõt gondozó vér szerinti apa, ha a szülõ nõ meghal, az elhalálozás napjától,  az a férfi, aki a csecsemõt örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette, ha a gyermeket vele együtt örökbe fogadni szándékozó nõ az egészségügyi szolgáltató által igazoltan, az egészségi állapota miatt kikerül abból a háztartásból, ahol a gyermeket gondozzák, az igazoláson feltüntetett naptól ezen egészségi állapot fennállásáig,  az a férfi, aki a csecsemõt örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette, ha a gyermeket örökbe fogadni szándékozó nõ meghal, az elhalálozás napjától,  az a férfi, aki a csecsemõt egyedül vette örökbefogadási szándékkal nevelésbe, a gondozásba vétel napjától, GYED: Ki jogosult a gyed-re? A 2010 május 1-jét követõen született gyermekekre tekintettel igénybe vehetõ gyed jogosultsági feltételeként szükséges elõzetes biztosítási idõ – fõszabály szerint – 365 napra emelkedett. Ez alapján gyermekgondozási díjra jogosult:  a biztosított, gyermeket szülõ anya, ha a szülést megelõzõen két éven belül 365 napon át   biztosított volt, a biztosított szülõ, ha a gyermekgondozási díj igénylését megelõzõen két éven belül 365 napon át biztosított volt, a terhességi-gyermekágyi segélyben részesült anya, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi- gyermekágyi segély igénybevételének idõtartama alatt szûnt meg feltéve, hogy a terhességi- gyermekágyi segélyre való jogosultsága a biztosítási jogviszony fennállta alatt keletkezett és a szülést megelõzõen két éven belül 365 napon át biztosított volt, azzal, hogy valamennyi esetben további feltétel, hogy a gyermekgondozási díjat kérelmezõ személy a gyermeket saját háztartásában nevelje.
Hiába van neki meg a két év, utolsó, ha a szules idõpontjában nincs munkaviszonya, se TGYAS, se GYED nem jár neki....
A GYED, TGYAS igénylésének feltétele, hogy a szules idõpontjában a munkaviszony elõ legyen. Ha te csak októberig dolgoztál, akkor gyest fogsz kapni
köszi 4-es, 3-as vagyok, ezt nem tudtam :) hátha a kérdezõt is érdekli!
De jó, hogy vannak akik ilyen pontos választ tudnak adni!!! :) Nagyon hasznos!!!
Bérszámfejtõ - TB ügyintézõ vagyok, ha nekem nem hiszed el, hogy így van, akkor nézz utána. Nekem 8, csak válaszoltam, mert véletlenül láttam a kérdést.
GYED-re akkor vagy jogosult, ha az elmúlt két évben volt legalább 360 nap bejelentett munkaviszonyod. TGYÁS-ra pedig akkor, ha közvetlen szülés elõtt bejelentett munkaviszonyod van. A GYES alanyi jogon jár, akár fizeted a TB-t, akár nem.
és mi van, ha dolgozott októberig amúgy? nekem van munkám, volt is, csak érdekel. mert ugye ha idén esik teherbe a kérdezõ, akkor a tavalyi fizu az alapja.
Kedves 10.-es. Én nem tudok hozzászólni a kérdéshez, de viszont érdekelnek. Tegnapi naptól vagyok tgyás-on, hétfõig (03.12.-ig) táppénzen novembertõl mert nem akartam a gyest megigényelni, elõtte gyeden voltam a fiammal. Március 30.-ra vagyok kiírva, de viszont március 25.-én megszûnik a munkahelyem most már végleg. Én eddig tartottam ki. Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor elvileg megkapom ugyanúgy a tgyást mert már meg van igényelve meg a gyedet is csak passzívan. Jól tudom?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a választ. Amugy 2011. szeptembertõl decemberig volt munkám. Illetve 2012.januártól októberig. A két munkahely között volt egy pár nap, amikor nem dolgoztam. Amugy 22 éves, van szakmám is és érettségim is, de egyszerûen nem kapok sehol munkát, millió helyre elküldtem az önéletrajzomat és 100-ból ha 5 visszajelez. És így h nem vesznek fel sehova, így nem is lesz gyakorlatom.Viszont az éveim meg mennek és hát azért nem 30 évessen szeretnék családot.
A kérdező hozzászólása: Miért nem akarod a gyest megigényelni?
1-es vagyok, elnézést, hogy én válaszolok, de azért nem akarta a gyest megigényelni, mert ugye az 25000 ft, de õ táppénzen tudott lenni ami a jövedelme 60%-a volt, gondolom több mint 25000 Ft
A kérdező hozzászólása: Értem. :) Köszi a választ!
Ha nekem (11-es vagyok) írtad a kérdést, hogy miért nem igényeltem meg a gyest, akkor igen, azért mert az kevesebb, mint a táppénz. Nem mindegy, hogy kapok 25.000 ft-ot vagy 3x annyit kb. Remélem a tgyással és a gyeddel sem lesz gondom és megkapom passzívan a gyerek 2 éves koráig. Aztán szerettünk volna majd egy 3. babát is, hát arra már csak gyest kapnék sajnos. De majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!