Találatok a következő kifejezésre: Ha nem tavaly (112 db)

Ciki ha nem vettek fel az egyetemre tavaly és most a szüleid tartanak el már egy teljes éve, mert nem dolgozol? Szóval ciki ha nem tanulsz tovább és nem is mész el dolgozni helyette? És elsősorban: MIT GONDOLSZ EGY ILYEN LÁNYRÓL?

Legjobb válasz: Well,ha egyetemre járnál,valószínûleg akkor is a szüleid tartanának el. Az ciki,ha egy évig nem csinál semmit.Legalább beiratkozhatna okj-re vagy nyelvtanfolyamra. Én is felvételi elõtt állok,várok a papíromra,de ha nem vennének fel én ezt a kettõt csinálnám.És meglehetõsen szégyellném magam,ha otthon döglenék a nyakukon.Inkább hasznossá tenném magam.

Well, ha egyetemre járnál, valószínûleg akkor is a szüleid tartanának el. Az ciki, ha egy évig nem csinál semmit.Legalább beiratkozhatna okj-re vagy nyelvtanfolyamra. Én is felvételi elõtt állok, várok a papíromra, de ha nem vennének fel én ezt a kettõt csinálnám.És meglehetõsen szégyellném magam, ha otthon döglenék a nyakukon.Inkább hasznossá tenném magam.
19:38!Nem lehetetlen!!Ezt azok mondják, akik mentegetni akarják magukat!Nem kell, hogy büdös legyen a munka, amit ajánlanak, el kell vállalni, nem pedig válogatni a mai világban!Nekem ha nem lenne munkám, elmennék akár utcát söpörni, mert nem szeretném, hogy valaki eltartson...Jobb az, amikor az embernek SAJÁT pénze van, nem másét költi!
CIKI!Nem bántani akarlak, de szánalmas, semmirekellõ az ilyen!Nekem lesült volna a képemrõl a bõr, ha se tanulni, se dolgozni nem dolgoztam volna, hanem csak éltem volna a nagyvilágba a szüleim nyakán!
Az ilyen lány szerintem egy lusta dög.... senkit nem akarok megbántani ezért csak ennyit írok...
nem értelek... annyi OKJ-s képzés van ahová kb annyi a elvétel hogy mész és ki töltesz egy papírt és máris bent vagy! Én így kerültem az Eötvös Lóránd Tudományegyetemre! Úgyhogy mo mindenképpen állj neki neten keresgetni! Mit csináltál egész évben amíg a szüleid dolgoztak? Ha segítség kell tanulással kapcs.-ban írj privit!
azt, hogy ideje elmennie dolgozni
Hasonló a helyzet nálam , én most fogok halsztani 1 évet. Szerintem a mai helyzetben, amikor alig lehet munkát találni érthetõ. Próbáltál munkát keresni? 20/F
naplopó, közveszélyes munkakerülõ! még arra sem volt hajlandó, hogy megkeresse az elsõ egyetemi évére a költõpénzt!
Azt, hogy buta. Ha lenne egy kis esze, akkor nem a csodára várna, hanem igyekezne a következõ felvételiig plusz pontokat szerezni. Akár nyelvvizsgával, akár okj-vel, akár újra érettségizéssel. Mert ugyan van esélye, hogy a következõ évben ugyanaz a pontszám elég lesz a kívánt helyre, de elég kicsi.
Már bocs de fiúban is van ilyen sõt akik egyetemre mennek nagyrészük ugyenilyen típús csak van 1 jó alibijük mért loggnak a szülök nyakán. A legtöbb egyetemista tudja hogy a tanulmányaivel kit'rülheti de ennek ellenére nem dolgozik és elvárja hogy a bulit, ruhákat... fizessék a szülök.
bocsi, de nem mindenki bölcsész meg tanár szakos...
Mondd meg neki, hozzám jött dolgozni.... A "váltómra" ráférne egy kis fényezés.
jött=jöhet
Azért tart itt az ország, ahol mert sok ilyen semmirekellõ, dolgozni nem, csak egyetemre járni akaró "bölcsekkel" van tele ... Én érdekesképpen már 19 évesen elkezdtem dolgozni, mellette fõiskolára jártam levelezõn, plusz angolt tanultam, gyakorlatra jártam stb.. simán meg lehet oldani, csak részlegkérdés az egész. És nem csak az irodai munkákat kell ám nézegetni, én is elég kemény fizikai munkát végzek, megjegyzem nem 200 ezerért... Anyuka meg apuka helyében már rég elzavartam volna otthonról.. és bocsánat, ha sértõ amit írok, csak hát kiakasztóak az emberek:S 23L
azám, ciki......ezért nem is gondolok rólad semmi jót...hadd ne fejtsem ki bõvebben....
mármint nem rólad nem gondolok semmi jót, hanem a nõvéredrõl, mivel ugye róla szól a dolog.... :)
Ciki nem ciki én érettségivel, és két szakmával nem találok munkát már másfél éve, igen a szüleim tartanak el, mert NINCS munka, a Tescoba sem vettek fel, csak azért nem csinálok meg egy harmadik szakmát, hogy a szüleim pénzét költsem. Aki szerint ez annyira ciki, ami ellen lehetne tenni valamit, mondja meg, hogy mit csináljak, álljak ki táblával a nyakamba, mert már mindent megpróbáltam, de vissza se hívnak sehonnan. Két év munkaviszonyom van az egyik szakmámban, tanulóként dolgoztam 15.000Ft ösztöndíjért. Ismerõs nincs. Mostanában már hirdetés sincs normális, csak ilyen piramiscégbe beépülõs vállalkozós házalós, meg k*rvának.
sztem akk nem ciki ha pl keres csak nem veszik fel meg ilyesmi..szal ha öhibáján kivül van igy...de az hogy a növéred a szüleiteken élösködikk... na ez nan ciki. ne vegyél róla példát..
Párom friss diplomás, 185 ezret fog keresni, 1 hét és kezd. A munka alap, ha nincs suli. Én 1 évet otthon voltam, mert nem találtam munkát! Illetve találtam, de érdekes mód sehova nem kellettem...
A kérdező hozzászólása: nem úgy néz ki mint egy munkakerülõ... drága szemcsi, táska, magassarkú...
A kérdező hozzászólása: nem én vagyok az. a nõvérem. akar munkát de nem akármilyet. azt mondja hogy havi 80-100ezerért nem fog heti 40 órát gürcölni. neki a fizetés 200ezernél kezdõdik.
Én egyetemre járok és a szüleim tartanak el, próbáltam mellette dolgozni, ez 2 évig ment (sajnos a suli rovására), ha a szülõk tudják támogatni, szerencsés helyzet. Azt az egy évet meg fordíthatja tanulásra (hogy tuti felvegyél köv. évben. Mire jelentkezett?), vagy ha nem talál ideiglenes állást (érettségivel nem könnyû), akkor OKJ képzés. Amúgy a trendi napszemüveg és magassarkú még nem utal gazdagságra...
Igen, elég ciki....
De gondolom te még nem tartasz az érettségi/felvételinél. Akkor sztem ne szólj bele, amíg nem vagy az õ helyzetében?
el kell szomorítanom a nõvéredet, mert a friss diplomás 120-at kap kezdõ fizetésnek. esetleg el kell mennie doktorira, de oda csak masteren át vezet az út. mire ledoktorál, 30 éves simán meglesz. addig anyuci-apuci nyakán fog bulikba hömpölyögni?
kedves utolsó te nagyon okos lehetsz :D:D:D minden diplomás kezdõ fizetése 120, nem több, nem kevesebb :D ha mégis, az biztos illegális, nem?:Ddd:D:DD:D:Dd:D.d:DD.d.
Pfff! 200 ezernél? :D Eszénél van a nõvérkéd? :O Szerintem nagyon pofára fog õ esni az életben még... :S Egyetemi végzettség nélkül, mindennemû munkahelyi tapasztalat nélkül, csupasz [email protected] mit akar??? Max ha elmegy strihelni... Szánalom, h egyesek milyen nagyot képzelnek magukról, de komolyan!!!
Hát ne haragudj meg rám, és az sem érdekel h le fognak pontozni... De ha a nõvérednek ilyen nagyok az igényei h havi 200 ezret keressen, akkor mondd neki h öltözzön ugyanilyen csinosan és szedjen össze gazdag pasikat, mert akármennyire jó szakember is legyen bárki, 200 ezret nem sokan tudnak megkeresni! Am én sosem tudnám elviselni h anyámék állják az összes kiadásomat! De nem vagyunk egyformák... Próbáljatok beszélni a fejével, mert felnõtt nõként azért már fel kell tudnia fogni a dolgokat. Sok sikert!
"Nem lehetetlen!!" De sajnos az...ismerõs nélkül lehetetlen...utcasöpréshez nem vagyok elég hátrányos helyzetû, a segély sem jár, és 6 osztálynál több iskolám van. Hihetetlen milyen emberek vannak, egybõl ítélkeznek, nem kívánom senkinek, hogy tudja milyen ez... Ha nincs munkahely mégis hol dolgoznának az emberek, baromi nagy a munkanélküliség, bezzeg a szüleim idejében, egy jó szakmával, sima érettségivel szinte bárhová felvették az ember, most meg semmi nem elég.

Az automra tavaly év kôzben kötött biztositas idén megszűnt dijnemfizetes vegett biztosito es az ujrakotes idei dija szerint 30 rol 120 ezer lenne, mit lehet ilyenkor tenni ha nem szeretnék ennyit fizetni?

az autom 400 000 ér.szerintem a 120 ezres díj irracionális. a biztosito allítja hogy küldtek 2 felszolító levelet de egyik sem érkezett meg.

Legjobb válasz: A 120 ezerben gondolom benne van a fedezetlenségi díj is! "a biztosito allítja hogy küldtek 2 felszolító levelet de egyik sem érkezett meg." Ez nem számít semmit! Nem fizettél, tudtad hogy meg fog szûnni... Ha bejegyeztetsz egy üzembentartót, akkor õ lesz a szerzõdõ, és nem kell kifizetni a fedezetlenségi díjat. Többek szerint (bár én nem így tudom) ha két év múlva újra kötöd a biztosítást, akkor már nem követelhetik rajtad a fedezetlenségi díjat, viszont elveszted a bónuszodat!

A 120 ezerben gondolom benne van a fedezetlenségi díj is! "a biztosito allítja hogy küldtek 2 felszolító levelet de egyik sem érkezett meg." Ez nem számít semmit! Nem fizettél, tudtad hogy meg fog szûnni... Ha bejegyeztetsz egy üzembentartót, akkor õ lesz a szerzõdõ, és nem kell kifizetni a fedezetlenségi díjat. Többek szerint (bár én nem így tudom) ha két év múlva újra kötöd a biztosítást, akkor már nem követelhetik rajtad a fedezetlenségi díjat, viszont elveszted a bónuszodat!
Be kellett volna fizetni, mikor esedékes volt és akkor most nincs matekozás, okoskodás! Arra lehet számítani, hogy a biztosító csak úgy nem tekint el a díjfizetéstõl, mint a szolgáltatók általában!
A kérdező hozzászólása: Ja?köszi...
A kérdező hozzászólása: Harkonnen! igen én is ilyesmire gondoltam. a baj az volt hogy én is figyelmetlen voltam azt hittem hogy 1 félév lett befizetve de csak 1 negyed. mindegy Köszönöm a választ hasznos volt!

Ha a tavalyi évben lett volna tartozásom a NAV felé, akkor idén júniusban nem kaptam volna meg azt a teljes különbözeti összeget, ami az SZJA bevallásom végén kijött?

Levonták volna bel?le a tartozást, ha volt?

Legjobb válasz: 2-es vagyok! Így van, ahogy a 10-es írja: A beküldött bevallásokat egy automatikus ellenõrzõ rendszeren futtatják keresztül, (nem pedig ellenõrök saját kézzel próbálják megnézni, hogy aki visszakér, az igazat ír-e a fennálló tartozása tekintetében) Az ellenõrzõ programjuk alapján a gép már eleve kidobja, ha valaki e tekintetben "tévedett", és akkor a gépezet ennek megfelelõen megy tovább: értesítõ levél, levonják a visszajáróból a tartozást, és annyival kevesebbet utalnak. Ha korábban volt fizetendõ adó, ami nem ment be nekik határidõre, akkor most aug. hóban küldik a késedelmi pótlék összegérõl az értesítéseket. Nézd meg, hogy az anyud amit kapott levelet, az u.n. "Napi pótléklista", vagy "Késedelmi pótlék" fizetési értesítõ, esetleg valami adónem-fizetési esedékesség. Ha nem tudtok rajta elmenni, akkor be kell menni a legközelebbi Kirendeltséghez, majd ott segítenek.

2-es vagyok! Így van, ahogy a 10-es írja: A beküldött bevallásokat egy automatikus ellenõrzõ rendszeren futtatják keresztül, (nem pedig ellenõrök saját kézzel próbálják megnézni, hogy aki visszakér, az igazat ír-e a fennálló tartozása tekintetében) Az ellenõrzõ programjuk alapján a gép már eleve kidobja, ha valaki e tekintetben "tévedett", és akkor a gépezet ennek megfelelõen megy tovább: értesítõ levél, levonják a visszajáróból a tartozást, és annyival kevesebbet utalnak. Ha korábban volt fizetendõ adó, ami nem ment be nekik határidõre, akkor most aug. hóban küldik a késedelmi pótlék összegérõl az értesítéseket. Nézd meg, hogy az anyud amit kapott levelet, az u.n. "Napi pótléklista", vagy "Késedelmi pótlék" fizetési értesítõ, esetleg valami adónem-fizetési esedékesség. Ha nem tudtok rajta elmenni, akkor be kell menni a legközelebbi Kirendeltséghez, majd ott segítenek.
Mostanában küldik ki az ilyen értesítõket. Idézet a törvénybõl: "Ha az adószámla 1000 forintot meghaladó összegû tartozást vagy túlfizetést mutat, az adóhatóság az adózó adószámlájának egyenlegérõl és a tartozásai után felszámított késedelmi pótlékról az adózók részére október 31-ig értesítést ad ki. Az állami adóhatóság az adózó adószámlájának egyenlegérõl és a tartozásai után felszámított késedelmi pótlékról nem értesíti azt az adózót, aki (amely) bevallás benyújtására, illetõleg adatszolgáltatás teljesítésére elektronikus úton kötelezett, vagy önkéntesen elektronikusan nyújtotta be a bevallását." Mikor keletkezett a tartozás? Mert ha már tavaly is megvolt ez a tartozása és akkor is 1000 ft fölött volt, már tavaly is kellett volna ilyen levelet. Vagy az is lehet, hogy az idén beadott bevallásban lett volna fizetnivalója. Ha el akarod kerülni az idegeskedést, akkor az 5. válaszoló tippjét ajánlom én is, mert így bármikor meg tudod nézni, hogy áll az egyenleged.
A kérdező hozzászólása: Azért parázok, mert anyukámnak most jött levél, hogy van tartozása, amirõl nem tudott (viszont neki nem volt visszaigényelhetõ lóvé az adóbevallás után), ezért érte meglepve, hogy fizethet (egyelõre késedelmi kamat nélkül) és én is csak attól tartok, hogy így járok. Köszi
Ha lett volna nyilvántartott tartozásod, akkor biztos nem kaptad volna meg. A hangsúly a nyilvántartottan van, mert a gép biztosan kiköpi, ha mínuszban vagy. De ha csak az ellenõrzés után kerülsz mínuszba, akkor az nyilván akkor még nem volt nyilvántartva. Aztán ott a másik tény: nem kaptál egyenlegértesítõt, ez is azt mutatja, hogy nincs tartozásod. Amúgy miért parázol ennyire?
A kérdező hozzászólása: http://adobevallas.info/adobevallas-2012/adobevallas-2012-es.. Elbizonytalanodtam a válaszoktól, akkor most ezt értelmezné valaki? Mert én azt vettem ki belõle, hogy addig nem utalnak, amig le nem csekkolják, hogy van-e tartozás...
"Biztos, hogy levonták volna belõle és kaptál volna egy írásos értesítést..." Miért vonnák le és miért fizetnék vissza? Inkább behívnák egy egyeztetésre, hogy miért jelölte be, hogy nincs hátraléka, ha egyszer van. (Csak ha már ilyen jóhiszemû vagy.) Egyébként inkább kifizetnek egy kisebb összeget, mint hibát keressenek, fõleg bevallási idõszakban, amikor a nagy tételekre koncentrálnak. Ha a bevalló hibázott, úgyis ki fog derülni, és akkor kamatostól, büntetéssel együtt hajtják be. Kérdezõnek: akinek nyilvántartott hátraléka vagy többlete van, az évente egy egyenlegközlõ levelet kap.
Nyiss egy ügyfélkaput és az EBEVen keresztül megnézheted az adófolyószámládat (is)
Nyugodj meg, 66x megnézik, hogy valakinek valóban kifizethetnek-e akár egy fillért is, vagy találnak-e valami jogalapot arra, hogy ne kelljen visszaküldeniük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, egyébként nem kaptam levelet tartozásról, és az egész összeget megkaptam ami kijött, csak felmerült bennem, hogy honnan tudhatom, ha mégis van bármi elmaradásom a NAV irányába
Biztos, hogy levonták volna belõle és kaptál volna egy írásos értesítést, hogy a bevallásodban visszakért összeget teljes egészében azért nem áll módjukban részedre elküldeni, mert x adónemben tartozásod van, amit a visszajáró SZJA-ból rendeztek. Ha ilyen levelet nem kaptál, a bevallásban kijött adótöbbletet visszakaptad, akkor minden rendben.
Nem, mert te az SZJA bevallásban nyilatkoztál, hogy visszakéred és hogy nincs tartozásod. Kaptál egy levelet, hogy van tartozásod? Mikor keletkezett?


Jár nekem tgyás, ha a tavalyi év alapján a szülést megelőző 2 hónapra nem kaphatok táppénzt, és nem is dolgozhatok?

December végén szülni fogok, már táppénzen vagyok 1 hete, és ott is kell maradnom szülésig, mert rossz a vérnyomásom meg a cukrom. A tavalyi évet alapul véve nekem csak november elejéig fog járni táppénz, onnantól a szülésig hátralev? kb. 2 hónapra nem. Az a kérdés mardos, hogy ha ki is fizetem egyénileg a tb-t arra a bizonyos 2 hónapra, akkor sem fog tgyás járni, mert nem biztosított id?szakban, vagy táppénz folyosítás alatt, vagy azt követ? 28 napon belül szülök?(a 2 éven belüli 365 biztosított nap megvan).

Legjobb válasz: Ha jól értelmezem, amit írtál, a munkaviszonyod megmarad, de nem volt egy év biztosítottság megszakítás nélkül, igaz? Mivel a munkaviszonyod él majd annak ellenére, hogy nem kapsz táppénzt, így jár majd a tgyás, és utána a gyed is. A 365 nap mellett a biztosítottság ami kell hozzá, és ez élõ munkaviszonnyal megvan. Amit leírtál, hogy milyen idõintervallumokon belül jár, az azokra vonatkozik, akiknek megszûnik a munkaviszonya, még az igénylés elõtt. Amúgy gyere el 28 nappal a szülés várható idõpontja elõtt tgyásra, így nem marad ki 2 hónap a bevételeidben. A TB-t meg szintén csak akkor kell magad után rendezned, ha megszûnik a munkaviszonyod.

Ha jól értelmezem, amit írtál, a munkaviszonyod megmarad, de nem volt egy év biztosítottság megszakítás nélkül, igaz? Mivel a munkaviszonyod él majd annak ellenére, hogy nem kapsz táppénzt, így jár majd a tgyás, és utána a gyed is. A 365 nap mellett a biztosítottság ami kell hozzá, és ez élõ munkaviszonnyal megvan. Amit leírtál, hogy milyen idõintervallumokon belül jár, az azokra vonatkozik, akiknek megszûnik a munkaviszonya, még az igénylés elõtt. Amúgy gyere el 28 nappal a szülés várható idõpontja elõtt tgyásra, így nem marad ki 2 hónap a bevételeidben. A TB-t meg szintén csak akkor kell magad után rendezned, ha megszûnik a munkaviszonyod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, sikeresen megnyugodtam

Ha nem használtam ki a családi adókedvezményt tavaly akkor a többit visszaigénylehetem?

Tudom, hogy lassan a csapból is hasonló kérdések folynak, de már mindenfélét olvastam. A lényeg, hogy 1.405.617 volt a szuperbruttósított bérem, és 687.500-t használtam ki a kedvezményből, 1 gyerek után. Előre is köszi

Legjobb válasz: Bocsi, hogy nem tudok érdemben hozzászólni, de engem is érdekelne. Munkahelyemen azt mondták, hogy igénybe tudom benni majd mindet, de ha nem akkor még módosíthatunk (?) vagy visszaigényelhetünk (?). Nem igazán értettem :S

Bocsi, hogy nem tudok érdemben hozzászólni, de engem is érdekelne. Munkahelyemen azt mondták, hogy igénybe tudom benni majd mindet, de ha nem akkor még módosíthatunk (?) vagy visszaigényelhetünk (?). Nem igazán értettem :S
Mivel egy gyerek után egy évben 750 ezer vehetõ igénybe, így igen, kérheted a különbözetet a bevallással egyidejûleg. Ha lenne fizetendõd, akkor ez csökkenti, ha nem, akkor meg ezt a különbözetet visszaigényelheted.
A kérdező hozzászólása: és hol lehet visszaigényelni?
A bevalláson.

Szerintetek jogilag lépni fog az oktatási hivatal, ha a tavalyi 9000 forint oktatási díjamat, amit akkor nem fizettem be-meggondoltam magam a fősulival kapcsolatban-most se fizetem be?

Kiküldtek egy levelet-már másodszor vagy harmadszor-, hogy fizessem be a díjat, csekket is küldtek, de most komolyabbnak tűntek valamivel. Szerintetek fpglalkozzak vele?

Legjobb válasz: Ha jól értem, nem iratkoztál be a fõiskolára? Nem lehetne a tudtukra adni ezt, hogy nem mentél el beiratkozni, és ezért tekintsenek el a felvételi díjtól? Egyébként úgy tudtam, hogy aki nem fizeti be a díjat, annak a felvételi jelentkezése automatikusan semmisnek minõsül, nem értem, hogy most miért akarják ezt behajtani rajtad.

Ha jól értem, nem iratkoztál be a fõiskolára? Nem lehetne a tudtukra adni ezt, hogy nem mentél el beiratkozni, és ezért tekintsenek el a felvételi díjtól? Egyébként úgy tudtam, hogy aki nem fizeti be a díjat, annak a felvételi jelentkezése automatikusan semmisnek minõsül, nem értem, hogy most miért akarják ezt behajtani rajtad.
Ezt most én nem egészen értem. Ha nem fizettél díjat felvételinél, akkor elúszott a jelentkezés. Ez automatikusan így van. Én sem fizettem, mert utolsó pillanatban meggondoltam magam, de semmilyen adatot, még a jelentkezést sem töröltem. Kaptam egy értesítõ emailt, (február 15 elõtt), hogy fizessem be blablabla, de nem tettem, nem történt semmi. Törölték a jelentkezésem.
A kérdező hozzászólása: Pontosan nem emlékszem a dátumokra, de a jelentkezési díjról kiküldött csekket annak idején egyszerûen nem fizettem, figyelmen kívül hagytam. Írok nekik egy jól megfogalmazott levelet, a felvételitõl való elállásra hivatkozva.
A kérdés engem is érint...én sem szeretném, hogy 2 kattintás miatt 9000 ft-al lehúzzanak... az ár/érték arány szerintem nincs igazán összhangban, inkább a pénzéhség van a dolog mögött. Nekem is küldtek levelet. A kérdés az, hogy jogi eljárást kezdeményezhetnek-e 9000 ft miatt vagy van valami értékhatár, (mondjuk 10.000 ) és a levél csak pusztán fenyegetõzés? Az egyébként szerintem lényegtelen, hogy felvettek e vagy sem...meggondoltad e magad vagy sem...a díj egyszerûen csak a jelentkezés díja... A kérdés, hogy belekezd e ennyi pénzért valami jogi procedúrába az oktatási hivatal, ha eddig sem tette.... Nincs kedvem a semmiért 9000-et "bedobni a gépbe"...

Mik a következményei annak, ha nem csináltam adóbevallást (nem is dolgoztam tavaly)?

Legjobb válasz: ...és ha dolgoztam, de nem csináltam, akkor mi történik?

A kérdező hozzászólása: ...és ha dolgoztam, de nem csináltam, akkor mi történik?
Ha nem volt jövedelmed, akkor nincs semmi. Ha volt, akkor eltitkolt jövedelemnek fogják nevezni késõbb ha kiderül és utólag be kell fizetni a kamattal terhelt adót. De ha nem jelentenek fel, és nem csinálnak vagyonosodási vizsgálatot ellened, akkor nem derül ki soha.
Ha nem volt adóköteles bevételed, akkor nem is kellett adóbevallást csinálnod. Ha dolgoztál és a munkáltatód bejelentett (nem feketén dolgoztál), akkor a munkáltatód az APEH felé adatot szolgáltatott rólad: a neved és adószámod alapján bejelentette az APEHnak, hogy mennyi volt a bruttó összeg, amit neked kifizettek. Ezeket az adatszolgáltatásokat idõközönként összefuttatják a bevallásokkal és ha kibukik, hogy nem küldtél be adóbevallást, felszólítanak a pótlására. Ha SZJA fizetési kötelezettséged is volt, de nem teljesíttetted, akkor meg is büntetnek és késedelmi kamatot is számolnak az elmaradt összegre.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!

Ha nem dolgoztam tavaly egy napot se mit kell írni az adóbevallásra?

Legjobb válasz: Akinek nincs adóköteles bevallandó jövedelme, nem kell bevallást benyújtania még akkor sem, ha postán kap üres bevallás-garnitúrát és csekket.

Akinek nincs adóköteles bevallandó jövedelme, nem kell bevallást benyújtania még akkor sem, ha postán kap üres bevallás-garnitúrát és csekket.
ez az info mennyire ttuti? mert akkor nekem sem kell, mert en sem dolgoztam egesz evben..sajnos. valaki tudna erre valami apeh hivatkozast linkelni?
Olvasd el a tájékoztatót. http://www.apeh.hu/data/cms180410/1053.pdf 5. oldal
"mert en sem dolgoztam egesz evben." Az, hogy nem dolgoztál, és az hogy nem volt bevallásköteles jövedelmed nem ugyanaz. Ha például kaptál munkanélkülit, azt már be kell vallani. Elvileg hó végéig meg kell kapd az igazolásokat.

Mi a véleményetek a mypartystrandról? Volt olyan aki volt tavaly? Ha nem akkor nem átverés? (link)

http://mypartystrand.hu/

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi lennék,mert engem érdekelne ez.Szívesen elmennék,úgyhogy ki kellene valahogy deríteni,hogy ez nem csak átverés e.Ha valaki tud róla vmt az írjon pls.

Erre én is kíváncsi lennék, mert engem érdekelne ez.Szívesen elmennék, úgyhogy ki kellene valahogy deríteni, hogy ez nem csak átverés e.Ha valaki tud róla vmt az írjon pls.
mivel idén van elõször ez leszervezve, ezért tavaly senki sem mehetett. az elsõ három turnus ideje lejárt, akik arra mentek, csak azok tudhatják. én tavaly pont ebben a hotelben üdültem, és a palace-be jártam minden este. isteni volt. én tuti menni fogok idén, és így sokkal olcsóbb. nem hinném, hogy átverés lenne, hiszen a roxy szervezi le, de mindenképpen utána fogok még én is kérdezni!!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!