Találatok a következő kifejezésre: Ha nem szeretnék (3965 db)

Hogy diétázzak ha nem szeretem a zöldségeket?

Több helyen is olvastam, hogy az étkezések felének(két harmadának) zöldségeknek kell lennie. De az a helyzet hogy alig van zöldség amit szeretek..amiket szeretek: borsó, száraz bab, krumpli, kukorica, retek. Ennyi, sajnos. Meg szoktam kóstolni a többi zöldséget, egyszerűen nem ízlik, nem tudom mért..és nem tudom, hogy diétázhatnék.. Segítségre lenne szükségem!

Legjobb válasz: Afrikában szerinted hogy diétáznak? ott sem szeretik a zöldségeket. vagy igen, de nincsen.. mindegy. esetleg az étkezést nem szeretem/nem szeretem dologgá kéne egyszerûsíteni, más részt nem igaz, hogy nem találsz még zöldséget, amit szeretnél.. de tegyük fel beteg vagy, és alapvetõen nem szereted a zöldségeket. akkor szeretet nélkül eszed meg :)

Afrikában szerinted hogy diétáznak? ott sem szeretik a zöldségeket. vagy igen, de nincsen.. mindegy. esetleg az étkezést nem szeretem/nem szeretem dologgá kéne egyszerûsíteni, más részt nem igaz, hogy nem találsz még zöldséget, amit szeretnél.. de tegyük fel beteg vagy, és alapvetõen nem szereted a zöldségeket. akkor szeretet nélkül eszed meg :)
itt egy tipikus nõi diéta. http://shop.builder.hu/kaloria.htm4?etekid=189&act=mutat&min.. én nem látok benne különösebben sok zöldséget, max rizs, brokkoli, zab, uh nem vágom mirõl beszélsz.
Amiket felsoroltál, az mind tele van szénhidráttal (bab, krumpli, kukorica), tehát hizlal. Alap zöldségek vannak, mint paradicsom, paprika, kígyóuborka, jégsaláta. Ezeket fel nem foghatom, hogy lehet nem szeretni. Brokkoli, kelbimbó, ezek is nagyon finomak párolva. Zöldség, gyümölcs nélkül elég nehéz változatosan diétázni, mivel a zöldségek elég jól telítenek, rostban és vitaminban gazdagok, viszont kevés kalóriát tartalmaznak! Én javaslom a hozzászokást a zöldségekhez, gyümölcsökhöz!
Egyél halat, sült hecket rizzsel, csirkét, csirkemájat, kacsát, libát - rizibizivel, tojásosrizzsel, naturjoghurtos barnarizzsel, kukoricás rizzsel, babos rizzsel bár olyat még nem ettem, retkes rizsel bár olyat sem, ananászos rizzsel az nem anyira rossz egyébként. Vagy egyél hozzá céklát. Azt se szereted? :) Desszertnek meg ehetsz mandarint, narancsot, sárgabarackot, mert az finom. Egyébként amikor nyaraltunk, volt ott egy nagyon vékony fiatal srác, és kérdeztük tõle mitõl olyan vékony, erre azt mondta, hát mert egy nap eszik 1 szelet kenyeret, 1 szelet hússal. Az a reggeli ebéd vacsora, és kész, semmi mást. A szülei nem adnak neki enni, nincs pénzük kajára. Ez így vidéken. Holott elmehetett volna kukoricát lopni, vagy valamit. De hát nem ment :)
Tapasztalataim szerint egyik malacka sem szereti, ha a hasát simizzük.Talán azért, mert ott túl sebezhetõnek érzik magukat. :)
a mi malacaink nem szeretik ha a hasukat simogatják!:s
Nekem eszembe nem jutna a malac hasát simogatni, akkor ki kell teríteni szegénykét! Simogasd csak a hátát!
A kérdező hozzászólása: Részvétem utolag, és ksözi a válaszodat!
A kérdező hozzászólása: Engem is érdekel léccí írj nekem is
engem érdekelne a történeted, írsz privit?
A kérdező hozzászólása: *köszi
A kérdező hozzászólása: Hát istenem....Én csk aranyos kérdéseket tudok írni. 15/f
Ez ollllyan aranyos kérdés volt! X"D Sírtunk a nevetéstõl. Ja és szerintünk TERHES, igen! Mindenképp. XDDD Amúgy a tengerimalacok félõsek, és nem igazán szeretik ha a hasukat piszkálják, ahogy ált. a nyuszik se túl simogathatóak, hacsak nem szoktatták hozzá õket, akkor akár bújósak is lehetnek.
az én kis Zsömim sem szerette... de viszont bújós volt hihetetlenül tudta szeretni az emberi közelséget...mindig mikor haza értem, már "ui"-zott... most helyette nyuszi van, ugyan úgy ugrándozik, meg szereti az embereket, de azért mégsem ugyan az. Õ nem köszön "ui"-val :)

Végzős leszek! Lenne két kérdésem! Szalagavatón muszáj táncolnom ill. szerenádozni muszáj elmennem, ha nem szeretnék?

Legjobb válasz: Az az igazság,hogy nem nagyon szeretem az osztályomat. Táncolni nem szeretek,azért nem szeretnék a szalagavatón se,meg nem is lenne kivel. Szerenádnál meg nagyon gáz,ha beadom azt,hogy nem érek rá? Vagy kényszeríthetnek bármelyikre is?

A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy nem nagyon szeretem az osztályomat. Táncolni nem szeretek, azért nem szeretnék a szalagavatón se, meg nem is lenne kivel. Szerenádnál meg nagyon gáz, ha beadom azt, hogy nem érek rá? Vagy kényszeríthetnek bármelyikre is?
A kérdező hozzászólása: Keringõ? Nálunk senki sem táncolt még keringõt, az nem is lenne annyira rossz :) A többi osztály mind ilyen 'valagrázós' táncikálásra készül.Na én abban nem fogok részt venni...
Én nem rég mondtam meg az ofõnek, hogy nem akarok táncolni, és teljesen jól fogadta :) Nem mindenkinek jön be ez a táncikálás, nálunk legalábbis nem kötelezõ ha nem akarod.
Fogd fel egy jó bulinak végül is 4 év után ennyit már csak kibírsz...
A keringõre gondolsz? Nálunk nem kötelezõ, aki szeretne, az táncol, aki nem, az nem. Szerintem ez így a jó, hiszen el kell fogadni, ha valaki nem szeretne táncolni. Viszont a szerenáddal nem értek egyet, ha az osztálytodat nem is szereted, legalább a tanárok miatt menj el. A szerenád a tanároknak van, nem az osztálytársaidnak. Szerintem nagyon gáz lenne, ha csak te nem mennél el. Azt a pár órát kibírod az osztályoddal. :) 17/L, én is végzõs leszek.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A szerenáddal az a gond, hogy nincs kedvem végigmászkálni a várost hajnali mittudomén hány óráig, de van olyan tanárom is, aki a megye másik felén lakik és ki nem állhatom! Miatta hagytam ott a nyelvcsoportot :S


Ha nem szeretem a gyerekeket, attól még akarhatok majd egyszer sajátot? Most nem szeretnék, de a párom szeretett volna.

Már nem vagyunk együtt, de míg jártunk, mondta, hogy szeretne gyereket stb. Én akkor nem is tudtam volna elképzelni, hogy lesz gyerekem, és ez nem sokat változott azóta. Félek, hogy sose fogok akarni, de a párom igen (ha lesz párom újra). Egyrészt azt hiszem azért nem szeretem ?ket, mert sok a bunkó gyerek, pl a munkahelyemen is, neveletlenek, hisztisek stb. A szüleik meg rájuk wem bagóznak kb, fusson keresztül-kasul a boltban, fogdosson mindent, rá van hagyva. Nagyon aranyos gyerekek is vannak, de azok ritkábbak. Lehet ez az oka annak, hogy elriadok a saját gyerek gondolatától. Na meg ha szerencsétlenségre az én jellememet öröklik (kemény fej, akaratosság, kitartás hiánya), ett?l is félek.

Legjobb válasz: Aki szülõ, az se az összes gyereket szereti, van egy olyan mondás, hogy a gyerek olyan, mint a fing: a sajátját mindenki jobban elviseli. Ha lesz sajátod, akkor az teljesen más. Van sok normális gyerek is, csak egy hisztisre jobban felfigyel az ember, mint öt másikra, aki csendben megy a szülei mellett. Amúgy hány éves vagy?

Aki szülõ, az se az összes gyereket szereti, van egy olyan mondás, hogy a gyerek olyan, mint a fing: a sajátját mindenki jobban elviseli. Ha lesz sajátod, akkor az teljesen más. Van sok normális gyerek is, csak egy hisztisre jobban felfigyel az ember, mint öt másikra, aki csendben megy a szülei mellett. Amúgy hány éves vagy?
Én is ilyen voltam, mint te. Aztán mégis szültem egy kislányt, és ma már el sem tudnám képzelni az életemet nélküle. Sosem gondoltam volna, hogy valakit ennyire lehet szeretni, mint õt! Szóval szerintem idõvel megérsz az anyaságra
Ez egy hülye kérdés! Honnan tudhatnánk, hogy egyszer majd fogsz-e akarni gyereket. Azt sem tudjuk, hány éves vagy, mert azért az sem mindegy, hogy hány évesen gondolkodsz így.
Te a sajátodat megneveled és nem lesz ilyen.
Igen, ne aggódj. :)
Nem biztos, hogy változik ez, én pl. 27 éves vagyok, és én sem szeretem õket, eszemben sincs, hogy gyereket akarnék. De persze az is lehet, hogy egyszer csak akarsz majd. Ezt nem lehet elõre tudni. Az biztos, hogy attól még, hogy más gyereke idegesít, nem feltétlenül lennék rossz szülõ - a saját az tényleg más. Nekem nincs sajátom, de van rokon kisgyerek, akiket például imádok. Pedig õk is hangosak, hisztiznek, koszosak tudnak lenni... De mivel õk "hozzánk tartoznak", már az is más. És pedig csak sokadik unokatesók... Szóval abban biztos vagyok, hogy a saját gyerek más - de én jelenleg akkor is azt gondolom, hogy sajátot nem szeretnék. 27/N
Engem azért pontoztatok le, mert azt írtam, hogy 27 éves vagyok, és nem akarok gyereket!? Szánalmasak vagytok!!
A pontozás nem mérvadó.. Néha olyan okos válaszokat írok, magam is csodálkozom...:) ..és lepontoznak. Nem vagyunk egyformák.Hálistennek. Ne törõdj vele! 12.voltam.
Bennem 29 évesen merült fel, hogy gyereket szeretnék. Nyugi. :)
Nyugi, a szülõk nagy része is utálja a mások gyerekét, pláne mostanában, amióta nem szokás nevelni õket.
2. jó a hasonlat. Még nem ismertem! Kérdezõ! Még nem vagy érett az anyaságra. Ennyi. Hogy érett leszel- e valaha, azt nem lehet tudni.Akkor sincs tragédia, ha úgy döntesz, nem kell gyerek. Társadalmi elvárások meg letojva. Egy nõ élete nem csak gyerektõl lesz teljes... Kérdésedre: Attól még szeretheted a gyerekedet, mert most a másokét nem szereted. Én is szeretem az enyémeket..Másokét már nem annyira...:) )
Na, hát én világ életemben utáltam a kölyköket. Szegény anyámat már a sírba tettem mert mindig mondtam neki, hogy azt felejtse el, hogy én szülök. Az akkori pasim akart volna, hát engem annyira rázott a hideg, hogy szakítottunk is. Aztán pár hónap múlva lett egy új pasim, és egyik reggel, de komolyan mondom egyik napról a másikra, arra keltem fel, hogy nekem gyerek kell. Az elsõ perctõl imádom, a szemem fénye, most már 12 éves. És azóta van másik is, azt is imádom.
Lehet hogy még változol, és késõbb akarsz majd, lehet hogy nem. Elõre nem lehet ezt tudni. Én sem akartam egész 28 évemig. Most sem mondom azt hogy nagyon szeretnék, mert sose szerettem a gyerekeket. Fõleg hogy minden nap látom és küzdök velük, mivel oviban dolgozok. De néha mostmár eszembe jut, hogy mi lenne ha mégis lenne... van egy rendes párom is. Néha elgondolkodok, hogy talán majd harmincas éveim közepén esetleg bevállalhatnék egyet. Végülis, annyira rémes csak nem lehet egy gyerek, ha ennyien vállalják és szeretik... többen mint akik nem.
Ja, meg ha nem akar pofont. :)
Az ember folyton változik, könnyen lehet, hogy te is majd másképp látod! Nem szabad erõltetni, ha nem akarsz gyereket, akkor legyél megértõ magaddal szemben! És a párodnak is meg kell ezt értenie. A gyerekvállalás nagyon komoly dolog, jól át kell gondolni, különben a gyerek is megszívja.
*lennél
Én nem tudom, hogy hogyan viszonyuljak mások gyerekéhez, nem sokszor találkozom gyerekekkel, de amelyekkel találkoztam szerintem nem problémásak olyanok, mint a gyerekek na, de valahogy nem tudom, h hogyan kéne foglalkozni velük. De sajátot nagyon szeretnék ettõl függetlenül. Aki bennem növekszik és én adok életet (párom elõzményes segítségével) teljesen más! Azt mi akarjuk, szeretnénk, mi látjuk meg elsõként, mi etetjük, látjuk minden mozzanatát, ég és föld a kettõ! Ne keverd össze! A sajátom velem él. Más gyerekét meg csak látom x idõre és annyi. 24/N

A szerelem diadalában Leonela tényleg szereti Juan Miguelt, vagy csak arra használja hogy bosszút álljon Osvaldón? És ha nem szereti, később fogja?

Legjobb válasz: Valószínûleg nem szereti a fiát, vagy csak maximum nagyon kicsit... De csak a bosszúállás miatt használja fel.. Valószínûleg késõbb sem fogja nagyon megszeretni, de még kitudja, én nem fûzök ehhez sok reményt, általában nem szokták az ilyenek megszeretni a másikat a brazil sorozatokban

Valószínûleg nem szereti a fiát, vagy csak maximum nagyon kicsit... De csak a bosszúállás miatt használja fel.. Valószínûleg késõbb sem fogja nagyon megszeretni, de még kitudja, én nem fûzök ehhez sok reményt, általában nem szokták az ilyenek megszeretni a másikat a brazil sorozatokban
A kérdező hozzászólása: Pedog szegény Juan Miguel biztos meg fogja szeretni, hisz õ az igazi anyja.:( De Victoriát remélem nem felejti el és hamar rájön hogy Leonela gonosz!
Biztos rá fog jönni, és nem felejti el Victoriát vagy ha igen akkor úgyis vissza talál hozzá. Én nagyon szeretem a brazil sorozatokat, van benne egy csomó rossz dolog, de ha optimistán nézed a dolgokat: A végén úgyis minden happy lesz xD
A kérdező hozzászólása: Igen, ezeket a sorikat én is szeretem:) Igazából tegnap az jutott eszembe, hogy mi van, ha Leonela csak összebeszélt Guillermóval hogy mondják azt Juan Miguelnek hogy õ az igazi apja, és ezzel elszakítanák Osvaldótól:(
igazából ezek latin amerikai, azonbelül mexikói telenovellák :) )
ha szeretnétek én még tudok nektek ajánlani pár ilyen jó sorozatot :) ) én is imádom az ilyeneket XDD
A kérdező hozzászólása: Oké, írhatsz:) )))

Miért baj, ha nem szeretek semmit ami falusias, hagyományos, rusztikus?

Annyiszor megkapom, hogy miért vagyok ilyen bunkó, csak mert nem szeretem a falusias dolgokat. Utálom a népviseletet, a mulatós zenét, a nótákat, a falusi mentalitást, az ottani életet. Mi baj van ezzel? Sok falusi is utálja a városi életet mégse bántja őket senki, azzal nincs semmi baj. Csak, hogy érthető legyen, NEM A FALUSIAKKAL VAN BAJOM! 2 legjobb barátnőm falusi, szóval tényleg nem. Csak az ottani szokások, rusztikus tárgyak, rusztikus éttermek, falusias beszéd, mentalitás. Miért vagyok ezért rossz?

Legjobb válasz: Ha van egy ízlésvilágot, amibe nem illik bele az ilyesmi, az oké. De valószínûleg elõszeretettel hangoztatod is, különben nem lennél bunkónak tituálva. Talán van benned némi sznobizmus, undor a falusi dolgok iránt, ami sokakat zavarhat, ha ennek hangot is adsz. U.i.: Õ-vel beszélök, az igazi szögedi tájszólás szerint. Hivatalba', egyetemön(!), hivatalos személyökkel, írásba' mindig a 'mekegést' használom(észre sé vönnéd, hogy amúgy nem így szoktam beszéli). Ettül függetlenül tanult embörök közt mozgok, nem vagyok 'paraszt'. A paraszt prejoratív értelmibe éppenséggel löhet vérbeli budapesti is. Hoppá-hoppá. U.i. 2.: Van, amibe beleszületünk. Ilyen a beszéd, a kultúra, amin ugyan lehet csiszolgatni, módosítani, letagadni, palástolni. Viszont nem árt, ha az ember idõvel rájön: nem a beszéden múlik semmi, ha amúgy valakinek megvan az élethez való esze és érzelmi intelligenciája.

Nincs semmi baj Veled. Amit leírok, az nem sértés, hanem tények, az alapján, amit írtál. Egyszerûen a legújabb kor hagyományelvetõ, egységesítõ, globalizációs folyamatának tökéletes terméke vagy. Egy természetes, hagyományos gyökereitõl sikeresen elszakadt kozmopolita. A nyelvet leszámítva a világbármely fejlett országának polgára lehetnél. Ezek tények. És ettõl nem vagy rossz ember, csak a még nem kiszakadottak (pl. én) szemében sajnálatra méltó, viszont a kialakulóban lévõ új világrendben való életre tökéletesen felkészült. Akkor vagy rossz ember, hogyha a letûnõben lévõ nemzeti kultúránk roncsának képviselõit kulturális sovinizmus alapján lenézed és leszólod, magadat kiemelkedettnek, náluk többnek tartod. Hozzátenném, hogy a magyar irodalmi nyelv valamikor ugyan olyan nyelvjárás volt, mint amit Te "parasztbeszédnek" hívsz.
A mulatós zenének mi köze a falusiakhoz? Én falun élek, mégis utálom. Másrészrõl meg azért baj, mert nem egy internacionalista országban élünk, függetlenek akarunk lenni, és ehhez kellenek a hagyományaink. Én legszívesebben kalocsaiba öltöztetnélek, leöntenélek pár veder vízzel, utána pedig éjjel-nappal népzenét hallgattatnék veled. Persze elõtte egy pofont is kapnál... Kozmopolita p*csa!
Ejnye-ejnye:-) Nem szereted a "rusztikus" stílust, a népviseletet - ez rendben van. A "mulatós" zenét is utálod, amiben egyetértünk: minõségromlás, silány giccs, akár az ún. "magyar nóta". Iszonyú kár, hogy a magyar ember elfordult a népdalaitól, hiteles zenéjétõl. Amit azonban a tájszólással beszélõkrõl mondasz, az visszatetszõ. Abban már van valami "procc": a városba szalajtott volt-falusi gõgje. Tudod...minél csiszoltabb és mûveltebb egy ember, annál inkább értékeli és tiszteli az anyanyelvét, a tájszólások színeit és gazdagságát (de még a beszélõket is, akik megõrízték, éltetik ezt). A szokások meg..Hát, nekem csak azokkal van bajom, amelyek a mindent uniformizáló tömegkommunikációs eszközök hatására a falvakba is begyûrûztek. Nem részletezném, mire gondolok: a talmi divatokra. Nem szeretném, ha kiszorítanának olyan szokásokat, mint pl. a barátságos köszönés - ismeretlennek is..aztán a kölcsönös segítség, aminek még példáit lehet látni. Fõvárosi vagyok, de falusi emberek között legtöbbször fellélegzem.
Ha van egy ízlésvilágot, amibe nem illik bele az ilyesmi, az oké. De valószínûleg elõszeretettel hangoztatod is, különben nem lennél bunkónak tituálva. Talán van benned némi sznobizmus, undor a falusi dolgok iránt, ami sokakat zavarhat, ha ennek hangot is adsz. U.i.: Õ-vel beszélök, az igazi szögedi tájszólás szerint. Hivatalba', egyetemön(!), hivatalos személyökkel, írásba' mindig a 'mekegést' használom(észre sé vönnéd, hogy amúgy nem így szoktam beszéli). Ettül függetlenül tanult embörök közt mozgok, nem vagyok 'paraszt'. A paraszt prejoratív értelmibe éppenséggel löhet vérbeli budapesti is. Hoppá-hoppá. U.i. 2.: Van, amibe beleszületünk. Ilyen a beszéd, a kultúra, amin ugyan lehet csiszolgatni, módosítani, letagadni, palástolni. Viszont nem árt, ha az ember idõvel rájön: nem a beszéden múlik semmi, ha amúgy valakinek megvan az élethez való esze és érzelmi intelligenciája.
Ha ez megnyugtat: én sem akarok igazi lagzi zenéket a lagzimon, max jól feltuningolt mulatós zenéket, de azt is az idõsebbek miatt, viszont modern, de nem tüc-tüc zenét szeretnék. a népviseleti dolgokat én sem nagyon szeretem, de hagyomány, érdekes annyiból, hogy mi volt régen. néptáncolni biztos nem táncolnék és menyecske ruhának sem vennék fel olyan gusztustalan népviseletes ruhát, mint jó páran szoktak, szép piros estélyi és kész. a tájszólás meg kicsit mókás a számomra.
Szánalmassssss a kérdezõ.
egyet értek a kérdezõt kritizálókkal sajnos, nem terjedt el még el annyira a népi hímzés annyira, amennyire jogos lenne, és amennyire büszkék lehetnénk rá. Az a jó rabszolga, aki nem tanult, gyökereit eltépték, identitástudata nincsen, apját, anyját megtagadja, lemaradizza, mert globális nagycégeknél a városban angolnyelvû munkakört tölthet be, és a hasonló korú pénzzel felpumpált majmok befogadják a társadalmi csoportjukba. Az ilyenekkel könnyû elbánni. Egyes csoportjait lehet etetni az ízléstelen, népzenéhez-semmi-köze mulatóssal, egy másik csoportjuk inkább a dubb-dubbra gerjed...
Tegnap 13:49-es vagyok: Kedves Utolsó...Tökéletes volt a hozzászólás. ÉN köszönöm - talán a Kérdezõ helyett.
"Szerintem meg pont az az elvárt és az egységesítõ, hogy midnenkinek imádnia kell a kalocsai hímzést meg a májusfát. Nekem semmi rokonom nincs vidéken, még a nagyszüleim, dédszüleim is városiak voltak. Akkor? Milyen hagyományokat kövessek? Akkora divat lett manapság ez a nagy magyar hagyományörzés, hogy az lóg ki a sorból, aki nem ájul el egy kalocsai hímzéses menyasszonyi ruhától vagy egy hagyományos menyecske ruhától(nekem nem is lesz egyáltalán menyecskeruhám, szerintem baromság. Nem azért fizetek 200 ezret a ruhámért, hogy éjfélkor levegyem) meg egy idióta võfély szánalmas kis poénjaitól. Mindenki annyira meghökken ezen..." Kedves Kéredezõ! Az egységest én globális értelemben vettem, ahogyan azt leírtam az elõzõ válaszomban is. Tehát globálisan egységes, azaz nemzeti, egyedi vonásoktól mentes. Mivel minden felmenõd városi volt, és a hagyományos magyar kultúra gyökerei rurálisak, a gazdálkodó, természetközeli életmódot folytató, hívõ, nagycsaládos mezõvárosi/falusi/tanyasi réteghez kapcsolhatóak, elmondhatjuk, hogy Te (a családod) már generációk óta elszakadtál a hagyományos magyar kultúrától. Így nem is alakulhatott ki Benned semmilyen kötõdés eziránt a kultúra iránt. Kihangsúlyozom mégegyszer, ez nem baj, ez egy természetes társadalmi folyamat eredménye. Neked a hagyományos magyar kultúra emiatt nem jelent semmit, hiszen nem abban nevelkedtél (egyre kevesebben nevelkednek benne), szokásai, ízlése számodra idegenek, ismeretlenek. Tökéletes világpolgár vagy. A hagyományõrzés azért lett akkora "divat" manapság (bár pl. Kodály Zoltán népdalgyûjtési kezdeményezését nem nevezném "manapságnak", de mindegy), mert azok, akik láttak/látnak még valamit a már 100-150 éve pusztuló-eltûnõ, haldokló hagyományos magyar kultúra maradványaiból, próbálnak abból, ami számukra értéket jelent, minél többet megmenteni a jövõ számára. Még ha nincsenek is ennek feltétlenül tudatában. Pont ez a hagyomány ereje, hogy egyébként nem tudatosan, de sokan manapság is bizonyos forgatókönyv, menetrend szerint szervezik az esküvõiket. Lehetnek teljesen haladó gondolkodásúak, de valahol azt érzik helyesnek, hogy így tegyenek. Ezt, és az ehhez hasonló dolgokat nyugodtan fel lehet fogni egy letûnõben lévõ hagyományos kultúra utolsó rúgásainak. Ezt lehet megértéssel, belenyugvással, sajnálattal fogadni. Végül lehet dühvel, elkeseredettséggel, daccal fogadni. Ez egyénfüggõ. Lehet értetlenséggel, elhatárolódással, kárörömmel fogadni. Olyan helyzet ez ez, mint amikor (ne adja Isten) haldoklik Édesanyád. Tudod, hogy menthetetlen, és valahogy ezt fel kell dolgoznod. Vagy elfogadod a tényt, és a kezét fogva, együtt nevetve a régi emlékeket felidézve, mosollyal az arcán engeded elmenni. Vagy dacolni próbálsz a ténnyel, harcolsz az életéért az utolsó pillanatig, és végül rádöbbensz (ha rádöbbensz egyáltalán), hogy csak a szenvedéseit nyújtottad meg. Vagy bedugod valami elfekvõbe, és kapod a telefont, hogy meghalt, lehet intézni a temetést, meg végre lehet osztozkodni az örökségen. Rajtad áll, hogy a Te emberségedhez melyik megoldás áll a legközelebb. Mégegyszer kihangsúlyozom, nem a megsértésed a célom. Csak a Te példádon keresztül szerettem volna kicsit összefüggésbe helyezni, láttatni olyan társadalmi feszültségeket és kérdéseket, amik foglalkoztatnak. Nem vagyok társadalomismerettel foglalkozó szakember, ezek az én egyéni meglátásaim, laikus gondolataim.
A kérdező hozzászólása: Amúgy a lagzim miatt jutott eszembe a dolog, hogy ragaszkodnak sokan a mulatóshoz meg a võfélyhez meg ilyesmikhez. Mulatósba muszáj volt belemenni, annyit csesztettek érte. Pedig hányok tõle konkrétan.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen a legújabb kor hagyományelvetõ, egységesítõ, globalizációs folyamatának tökéletes terméke vagy. Szerintem meg pont az az elvárt és az egységesítõ, hogy midnenkinek imádnia kell a kalocsai hímzést meg a májusfát. Nekem semmi rokonom nincs vidéken, még a nagyszüleim, dédszüleim is városiak voltak. Akkor? Milyen hagyományokat kövessek? Akkora divat lett manapság ez a nagy magyar hagyományörzés, hogy az lóg ki a sorból, aki nem ájul el egy kalocsai hímzéses menyasszonyi ruhától vagy egy hagyományos menyecske ruhától(nekem nem is lesz egyáltalán menyecskeruhám, szerintem baromság. Nem azért fizetek 200 ezret a ruhámért, hogy éjfélkor levegyem) meg egy idióta võfély szánalmas kis poénjaitól. Mindenki annyira meghökken ezen...
"Nem tájszólásról beszéltem, hanem a paraszt beszédrõl: hun, mír, pínz, stb" Pedig ez is tájszólás, amivel példálózol.
A kérdező hozzászólása: Na errõl beszélek...:) Mégis miért vagyok pi.csa, csak mert nem szeretem a kalocsai hímzést meg a népdalokat? Miért kell mindenkire ráeröltetni ezt a sok szarságot?
A kérdező hozzászólása: Nem, én a normális, HELYES magyar beszédet beszélem. Nem tájszólásról beszéltem, hanem a paraszt beszédrõl: hun, mír, pínz, stb
Nem baj, de minek kell hangoztatni? És a falusi beszédet utálni meg szimplán bunkóság, nem tehetnek róla, hogy tájszólásban, sajátos kiejtéssel beszélnek. Ez is egy szépsége országunknak, ahány tájegység, annyiféle beszéd. Nem tudom, fõvárosi vagy-e, de egyébként mindenütt, még városokban is vannak tájszólások. Te is azt beszéled.
Miért foglalkozol azzal mit mondanak mások?Mindenki azt szeret, amit akar.
Keresztül kasul bejártam már az országot, de mindig érdeklõdve hallgattam egyes emberek arra a vidékre jellemzõ tájszólását és szóhasználatát. Párszor fel is nevettem azon, hogy lám egy országban élünk és nem értem, mit beszél :D Kérdezõ: Nem baj, ha utálod azt amit leírtál. Tuskó városinak még jó leszel. Csak el ne hagyd soha a várost, mert belehalhatsz.

Az jelent valamit, ha nem szeretem a férjem illatait?

Imádom ?t, szerelmes vagyok bele, de nem szeretem a b?re illatát, a haját, nem szeretem, amikor reggel felkel és szájszaga van. Félreértés ne essék, ápolt, nem igénytelen kicsit sem, szóval ezek a természetes illatai.

Legjobb válasz: Azt mondják, hogy akit igazán szeretünk, annak az izzadtság szagát is szeretjük. Magamon tapasztalom, hogy ez igaz....

én szeretem a párom izzadt illatát is...
Azt mondják, hogy akit igazán szeretünk, annak az izzadtság szagát is szeretjük. Magamon tapasztalom, hogy ez igaz....
reggeli szájszag oké, de hogyha a többit sem birod... szerintem nem vmi jó jel :S
Két felé lehet bontani a kérdést. Ha a teste illatát nem szereted, akkor van vmi bibi, mert a kémia valahogy úgy mûködik, hogy "szeretjük" a párunk természetes szagát ill. illatát. De a szájszag más. Az az én páromnak is van reggelente, meg nekem is-de ettõl még nagyon szeretem!
a nagy öregek azt mondják, h aludj egy csutak izzadt polójával a kedvesnek és akkor kiderül, h összeilletek e......a szájszag még oké, bár én nem nagyon lehelgetek reggel a páromra, inkább diszkréten fogatmosok.....a haj, a bõr? szerintem kéne szeretned, lehet nem õ az igazi, bár ezért még nem mondom, h váljatok el! Milyen szaga van, olaj? vagy milyen? lehet nem a természetes szaga csak a munkájából ered!
Szerintem Õ se csodálhatja reggelente a szájszagodat...
Te sokminden lehetsz de szerelmes az tuti nem
Ez már baj. Te biztos nem vagy szerelmes. Undorodsz tõle, ahogyna igy elmondtad. Ne etesd tovább a pasid, hagyd élni mással, aki majd tényleg szerelmes lesz bele. Mert igy megfosztod attól, hogy megtalálja számára a megfelelõt... Nevetséges vagy.
Megoldás? Mondd neki, hogy találtál vmi nagyon jó illatú tusfürdõt, próbálja már ki a kedvedért....és csodáld, hogy milyen friss, férfias illata lett. De mondjuk nem tudom ez mennyire fogja elnyomni az igazi testszagot....:S
én sem mindig szeretem a pasim illatát...neki is tud fura szaga lenni. Mondjuk én már rég nem vagyok szerelmes, lehet ezért.Fura dolgok ezek.
A kérdező hozzászólása: az én orrommal nem lehet baj? a bõr illata függ attól is, ki hogyan él, mit eszik, iszik, tehát lehet, hogy apróságról van szó. De itt a sok okos már válásról beszél, még véletlenül sem a megoldásról.
Egy újabb olyan kérdezõ, aki csak a saját igazát fogadja el :) De akkor mi értelme a kérdésnek??!! Szerintem sem szereted a férjed igazán. Hiszen akkor nem lenne ez a szagprobléma. De tudjuk, ez ne lehet igaz, hiszen te szereted õt.... na perszee
te nagyon okos 15:25, tudhatnád, h. a tusfürdõ meg sampon semmit nem fog változtatni a bõre illatán. az olyan marad és kész. megszokod, vagy megszöksz.
15:03 ne légy önimádó...XD
Jaj Istenem most nem szereti az illatát és akkor?A kémiai izét meg felejtsétek el, már nem vagyunk állati szinten, hogy ez legyen a mérvadó.Vegyél neki új fajta tusfürdõt vagy szappant és hátha változik.
Bebeszéled magadnak, hogy rossz az illata. Önuralommal errõl leszokhatsz! Neki pedig még véletlenül se szólj!
Szerintem is ezek valami kémia dolgok. Lehet hogy ilyen szempontból nem nagyon illetek össze. Szerintem nem arról van szó, hogy nem szereted. Csak nem nagyon illetek össze. Olvastam valami újságban, hogy egy másik nõnek lehet hogy pont nagyon is tetszene a párod természetes szaga. Mondjuk hogy mit csinálj ebben az esetben, azt nem tudom. Ha tényleg szereted, akkor ilyen miatt azért már csak nem fogsz szakítani vele.
A kérdező hozzászólása: és nem undorodom tõle, csak nem tetszenek a szagok.
A kérdező hozzászólása: szeretem õt tiszta szívembõl, a világon a legjobban, úgyhogy nem kell az ellenkezõjérõl gyõzködni. Lehet nekem túl érzékeny a szaglásom, mert olyat is megérek, amiket mások nem, csak érdekel, hogy ez vajon mitõl lehet és tudok-e változtatni rajta.
Én minden embernek utálom a szagát, de a férjem illatáért meghalok. Esténként odabújok, és állandóan szagolgatom. Az elõzõ kapcsolataimban nem voltam így, inkább zavartak a szagok, csak frissen fürödve, tusfürdõ illattal tetszett mindenki, de az õ illata a legfinomabb! Én erre azt mondom mindig, ez a kémia, ami nálunk nagyon mûködik.

Szereted a GROOVEHOUSE-T! Melyik a kedvenc dalod tőlük? Ha nem szereted, mi miatt?

Legjobb válasz: Hu sok szàmot szeretek,kedvencem a Pàrizsi làny,Hol vagy nagy szerelem.

Hu sok szàmot szeretek, kedvencem a Pàrizsi làny, Hol vagy nagy szerelem.
Ha újra látom ♥
Nem biztos, hogy a Groovehouse-tól van ez a szám, de nekem így rémlik: Hajnal. Vagy valami ilyesmi a címe, de nagyon tetszik. És még sok jó számuk van. :)
Ha újra látom, na meg a Legyen ez egy õrült vágy.Már két hónapja sza...rá hallgatom, mert szinte kísérteties amin keresztül megyek.
Rühellem a magyar zenét.:D de a tõlük a Legyen ez egy örült vágyat meghallgatom(:
Nagyon nem szeretem õket, utálom a playbackes gépzenét, az énekhang igen gyenge. A "Híd a folyón" tetszik Keresztes Ildikó berockosításában HANGSZEREKKEL :D
utálom. magyar, harmadrangú, unalmas, stílustalan zenét játszik.
és szerinted ez most a szépség vagy a divat részhez tartozik?! :/
egyszerûen IMÁDOM õket Judyt is és Zsoltit is:) egyépként mind:) Hol vagy nagy szerelem, Múlté a fájdalom, Mit ér neked, Õrült vágy, Ha ujra látom, Hajnal, Fénykép a szavakon, Párizsi lány (mert az még a baleset elõtt volt) akkor Ébredj mellettem, Õrült lennék, Szívvel lélekkel, Vándor, Hadadi.. meg ami nem az õ szerzeményük, de Judy gyönyörûen énekli a Szemeddel látsz:) minden számuktól kiráz a hideg... Mióta élõben taliztam velük azóta csak õket hallgatom:) )) Kedvenc!!!!!!(L)
és az Elmúlt a nyár Judy(L)Zsolti(L)
Hol vagy nagy szerelem, Ha újra látom.

Miért van együtt az ember valakivel, ha nem szereti igazán? Ha közben eltöpreng azon, hogy milyen lenne mással? Ha van olyan mikor nem is hiányzik neki? De ha szakít vele, akkor mer sír, meg bömböl?

Legjobb válasz: Ismerõs. Összejössz vele mert õt ismered és félsz az ismeretlentõl. Lehet h nem szereted eléggé de tudod h õ szeret és a magány rosszabb is lehet

Ismerõs. Összejössz vele mert õt ismered és félsz az ismeretlentõl. Lehet h nem szereted eléggé de tudod h õ szeret és a magány rosszabb is lehet
megszokás, kényelem, beletörõdömség, mókuskerék miatti figyelmetlenség, önzés.. csak a szokásos
Mert a megszokás összetart, meg ki tudja, mikor futsz bele egy újabb kapcsolatba?! Addig is jobb a másik mellett maradni, majd onnan startolni! Nem a legkorrektebb megoldás, de addig is leápolnak, már amennyire intenzív a kapcsolat még...?
Azért, mert még sem akarnak egyedül maradni, tudod...Ha nincsen ló, akkor jó a szamár is.

Huszonéves Fiúk! Mennyi ideig várnátok a szexre, ha szeretitek az adott lányt vagy ha nem szeretitek? Sok különbség lenne?

Tegyük fel, hogy a lány is a húszas évei elején jár és még szûz.

Legjobb válasz: Ameddig kell, addig. Ha nem szeretném, akkor nem is érdekelne egyáltalán... 22/F

Ameddig kell, addig. Ha nem szeretném, akkor nem is érdekelne egyáltalán... 22/F
Hihetetlen egyes mit képzelnek, hogy 1-2 hónapnál több nem fekszik nekik.Ennyi idõ alatt nem is lehet igazán megismeri a másikat és kellõ bizalmat kiépíteni. Ez a legbelsõbb feltárulkozás, nem "jár" két hónap alatt és akárkinek szerintem. Aztán sírnak az emberek a mûködésképtelen kapcsolatok hegyén hátán, mikor már mindenük a másiké és csodálkoznak a csalódások miatt.Hát megérdemlik! Tudod kinek adnám oda magam, akitõl nem tudom mit várhatok és utána lehet otthagy.Majd ha kellõen leteszteltem az illetõt és kiismertem nagyon alaposan.
"de mivel 1 hónap alatt" az 2 hónap alatt akart lenni.
Mivel egy kapcsolatnak fontos tényezõje a szex, ezért nem sokat. Mondanám, ha szeretném 2 hónapot is, de mivel 1 hónap alatt nem lehet kiismerni egy embert, tehát nem tudsz isten igazából beleszeretni, ezért max. 1 hónap. Nagyon max. Ha annyi idõ alatt nincs szex, megmondom neki, hogy szeretem, de így nem megy. Kényszeríteni nem fogom. Úgyhogy sajnos itt a vége.
Elég sok mindentõl függ, de ha õ is tapasztalt, akkor szerintem a 2-3 hónap (mellette azért pettinggel) még kibírható. Utána viszont sértene, ha még mindig nem akarna lefeküdni velem.
Ha igazán szeretem akkor akármennyit. ha nem tudom megszeretni bizonyos idõn belül akkor mindegy a szex mert nincs értelme a kapcsolatnak.
A kérdező hozzászólása: Akik 1-2-3 hónapot írtak, ha nem történik meg ennyi idõ alatt, akkor szakítanátok?
Amennyit szükséges egészséges kereteken belül. Nálam ez max 2-3 hónap.
Fél év maximum, de elõtte azért petting és hasonlók mehet nyugodtan. :) Amúgy én is még szûz vagyok, és 22 éves srác, szóval nem csinálnék belõle olyan nagy problémát, de azért butaság lenne ennyi idõsen fél évnél tovább húzni.Addigra biztosan meg tudnám teremteni neki azt, hogy megbízzon bennem annyira, és készen álljon rá.De ha nagyon nem akarja, várhatnánk többet is, csak ott már azért érdekes lenne.
Ha látom a lányon h nem csak az agyamat húzza, és nem azért nem fekszik le velem mert épp mással csinálja, akkor ameddig kell ;)
2 hónap, talán. Most ezt mondom de ha ilyen szituba lennék lehet h várnék többet is.
1-2 napot.
maximum fel ev de nagyon max!!
1-2 hónapot max.
Ne nevettess, ha már hónapok óta járok valakivel, én elvárom, hogy szexeljünk is. Mint írtad, ennyi idõ alatt nem lehet kiismerni a másikat, de ettõl függetlenül nem tudom miért kéne fél évet meg éveket várni egy felnõtt kapcsolatban a szexel. Ez nem valami féle törzsi beavatás, nem egy maratont kell lefutni, nem egy házat kell felépíteni, hogy fél évet, évet készülj rá, csak egy olyan dolog, ami mióta világ a világ, alap egy faj két neme között. Nem 10-en éves tini kapcsolatokról van szó, nem vagyunk óvodások. Meg nem az 50-60-as években vagyunk, mikor 16-20 évesen férjhez "kellett" mennie a lánynak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!