Találatok a következő kifejezésre: Ha nem szeretnék (4181 db)

Hogy diétázzak ha nem szeretem a zöldségeket?

Több helyen is olvastam, hogy az étkezések felének(két harmadának) zöldségeknek kell lennie. De az a helyzet hogy alig van zöldség amit szeretek..amiket szeretek: borsó, száraz bab, krumpli, kukorica, retek. Ennyi, sajnos. Meg szoktam kóstolni a többi zöldséget, egyszerűen nem ízlik, nem tudom mért..és nem tudom, hogy diétázhatnék.. Segítségre lenne szükségem!

Legjobb válasz: Afrikában szerinted hogy diétáznak? ott sem szeretik a zöldségeket. vagy igen, de nincsen.. mindegy. esetleg az étkezést nem szeretem/nem szeretem dologgá kéne egyszerûsíteni, más részt nem igaz, hogy nem találsz még zöldséget, amit szeretnél.. de tegyük fel beteg vagy, és alapvetõen nem szereted a zöldségeket. akkor szeretet nélkül eszed meg :)

Afrikában szerinted hogy diétáznak? ott sem szeretik a zöldségeket. vagy igen, de nincsen.. mindegy. esetleg az étkezést nem szeretem/nem szeretem dologgá kéne egyszerûsíteni, más részt nem igaz, hogy nem találsz még zöldséget, amit szeretnél.. de tegyük fel beteg vagy, és alapvetõen nem szereted a zöldségeket. akkor szeretet nélkül eszed meg :)
itt egy tipikus nõi diéta. http://shop.builder.hu/kaloria.htm4?etekid=189&act=mutat&min.. én nem látok benne különösebben sok zöldséget, max rizs, brokkoli, zab, uh nem vágom mirõl beszélsz.
Amiket felsoroltál, az mind tele van szénhidráttal (bab, krumpli, kukorica), tehát hizlal. Alap zöldségek vannak, mint paradicsom, paprika, kígyóuborka, jégsaláta. Ezeket fel nem foghatom, hogy lehet nem szeretni. Brokkoli, kelbimbó, ezek is nagyon finomak párolva. Zöldség, gyümölcs nélkül elég nehéz változatosan diétázni, mivel a zöldségek elég jól telítenek, rostban és vitaminban gazdagok, viszont kevés kalóriát tartalmaznak! Én javaslom a hozzászokást a zöldségekhez, gyümölcsökhöz!
Egyél halat, sült hecket rizzsel, csirkét, csirkemájat, kacsát, libát - rizibizivel, tojásosrizzsel, naturjoghurtos barnarizzsel, kukoricás rizzsel, babos rizzsel bár olyat még nem ettem, retkes rizsel bár olyat sem, ananászos rizzsel az nem anyira rossz egyébként. Vagy egyél hozzá céklát. Azt se szereted? :) Desszertnek meg ehetsz mandarint, narancsot, sárgabarackot, mert az finom. Egyébként amikor nyaraltunk, volt ott egy nagyon vékony fiatal srác, és kérdeztük tõle mitõl olyan vékony, erre azt mondta, hát mert egy nap eszik 1 szelet kenyeret, 1 szelet hússal. Az a reggeli ebéd vacsora, és kész, semmi mást. A szülei nem adnak neki enni, nincs pénzük kajára. Ez így vidéken. Holott elmehetett volna kukoricát lopni, vagy valamit. De hát nem ment :)
Tapasztalataim szerint egyik malacka sem szereti, ha a hasát simizzük.Talán azért, mert ott túl sebezhetõnek érzik magukat. :)
a mi malacaink nem szeretik ha a hasukat simogatják!:s
Nekem eszembe nem jutna a malac hasát simogatni, akkor ki kell teríteni szegénykét! Simogasd csak a hátát!
A kérdező hozzászólása: Részvétem utolag, és ksözi a válaszodat!
A kérdező hozzászólása: Engem is érdekel léccí írj nekem is
engem érdekelne a történeted, írsz privit?
A kérdező hozzászólása: *köszi
A kérdező hozzászólása: Hát istenem....Én csk aranyos kérdéseket tudok írni. 15/f
Ez ollllyan aranyos kérdés volt! X"D Sírtunk a nevetéstõl. Ja és szerintünk TERHES, igen! Mindenképp. XDDD Amúgy a tengerimalacok félõsek, és nem igazán szeretik ha a hasukat piszkálják, ahogy ált. a nyuszik se túl simogathatóak, hacsak nem szoktatták hozzá õket, akkor akár bújósak is lehetnek.
az én kis Zsömim sem szerette... de viszont bújós volt hihetetlenül tudta szeretni az emberi közelséget...mindig mikor haza értem, már "ui"-zott... most helyette nyuszi van, ugyan úgy ugrándozik, meg szereti az embereket, de azért mégsem ugyan az. Õ nem köszön "ui"-val :)

Végzős leszek! Lenne két kérdésem! Szalagavatón muszáj táncolnom ill. szerenádozni muszáj elmennem, ha nem szeretnék?

Legjobb válasz: Az az igazság,hogy nem nagyon szeretem az osztályomat. Táncolni nem szeretek,azért nem szeretnék a szalagavatón se,meg nem is lenne kivel. Szerenádnál meg nagyon gáz,ha beadom azt,hogy nem érek rá? Vagy kényszeríthetnek bármelyikre is?

A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy nem nagyon szeretem az osztályomat. Táncolni nem szeretek, azért nem szeretnék a szalagavatón se, meg nem is lenne kivel. Szerenádnál meg nagyon gáz, ha beadom azt, hogy nem érek rá? Vagy kényszeríthetnek bármelyikre is?
A kérdező hozzászólása: Keringõ? Nálunk senki sem táncolt még keringõt, az nem is lenne annyira rossz :) A többi osztály mind ilyen 'valagrázós' táncikálásra készül.Na én abban nem fogok részt venni...
Én nem rég mondtam meg az ofõnek, hogy nem akarok táncolni, és teljesen jól fogadta :) Nem mindenkinek jön be ez a táncikálás, nálunk legalábbis nem kötelezõ ha nem akarod.
Fogd fel egy jó bulinak végül is 4 év után ennyit már csak kibírsz...
A keringõre gondolsz? Nálunk nem kötelezõ, aki szeretne, az táncol, aki nem, az nem. Szerintem ez így a jó, hiszen el kell fogadni, ha valaki nem szeretne táncolni. Viszont a szerenáddal nem értek egyet, ha az osztálytodat nem is szereted, legalább a tanárok miatt menj el. A szerenád a tanároknak van, nem az osztálytársaidnak. Szerintem nagyon gáz lenne, ha csak te nem mennél el. Azt a pár órát kibírod az osztályoddal. :) 17/L, én is végzõs leszek.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A szerenáddal az a gond, hogy nincs kedvem végigmászkálni a várost hajnali mittudomén hány óráig, de van olyan tanárom is, aki a megye másik felén lakik és ki nem állhatom! Miatta hagytam ott a nyelvcsoportot :S

Ha nem szeretem a gyerekeket, attól még akarhatok majd egyszer sajátot? Most nem szeretnék, de a párom szeretett volna.

Már nem vagyunk együtt, de míg jártunk, mondta, hogy szeretne gyereket stb. Én akkor nem is tudtam volna elképzelni, hogy lesz gyerekem, és ez nem sokat változott azóta. Félek, hogy sose fogok akarni, de a párom igen (ha lesz párom újra). Egyrészt azt hiszem azért nem szeretem ?ket, mert sok a bunkó gyerek, pl a munkahelyemen is, neveletlenek, hisztisek stb. A szüleik meg rájuk wem bagóznak kb, fusson keresztül-kasul a boltban, fogdosson mindent, rá van hagyva. Nagyon aranyos gyerekek is vannak, de azok ritkábbak. Lehet ez az oka annak, hogy elriadok a saját gyerek gondolatától. Na meg ha szerencsétlenségre az én jellememet öröklik (kemény fej, akaratosság, kitartás hiánya), ett?l is félek.

Legjobb válasz: Aki szülõ, az se az összes gyereket szereti, van egy olyan mondás, hogy a gyerek olyan, mint a fing: a sajátját mindenki jobban elviseli. Ha lesz sajátod, akkor az teljesen más. Van sok normális gyerek is, csak egy hisztisre jobban felfigyel az ember, mint öt másikra, aki csendben megy a szülei mellett. Amúgy hány éves vagy?

Aki szülõ, az se az összes gyereket szereti, van egy olyan mondás, hogy a gyerek olyan, mint a fing: a sajátját mindenki jobban elviseli. Ha lesz sajátod, akkor az teljesen más. Van sok normális gyerek is, csak egy hisztisre jobban felfigyel az ember, mint öt másikra, aki csendben megy a szülei mellett. Amúgy hány éves vagy?
Én is ilyen voltam, mint te. Aztán mégis szültem egy kislányt, és ma már el sem tudnám képzelni az életemet nélküle. Sosem gondoltam volna, hogy valakit ennyire lehet szeretni, mint õt! Szóval szerintem idõvel megérsz az anyaságra
Ez egy hülye kérdés! Honnan tudhatnánk, hogy egyszer majd fogsz-e akarni gyereket. Azt sem tudjuk, hány éves vagy, mert azért az sem mindegy, hogy hány évesen gondolkodsz így.
Te a sajátodat megneveled és nem lesz ilyen.
Igen, ne aggódj. :)
Nem biztos, hogy változik ez, én pl. 27 éves vagyok, és én sem szeretem õket, eszemben sincs, hogy gyereket akarnék. De persze az is lehet, hogy egyszer csak akarsz majd. Ezt nem lehet elõre tudni. Az biztos, hogy attól még, hogy más gyereke idegesít, nem feltétlenül lennék rossz szülõ - a saját az tényleg más. Nekem nincs sajátom, de van rokon kisgyerek, akiket például imádok. Pedig õk is hangosak, hisztiznek, koszosak tudnak lenni... De mivel õk "hozzánk tartoznak", már az is más. És pedig csak sokadik unokatesók... Szóval abban biztos vagyok, hogy a saját gyerek más - de én jelenleg akkor is azt gondolom, hogy sajátot nem szeretnék. 27/N
Engem azért pontoztatok le, mert azt írtam, hogy 27 éves vagyok, és nem akarok gyereket!? Szánalmasak vagytok!!
A pontozás nem mérvadó.. Néha olyan okos válaszokat írok, magam is csodálkozom...:) ..és lepontoznak. Nem vagyunk egyformák.Hálistennek. Ne törõdj vele! 12.voltam.
Bennem 29 évesen merült fel, hogy gyereket szeretnék. Nyugi. :)
Nyugi, a szülõk nagy része is utálja a mások gyerekét, pláne mostanában, amióta nem szokás nevelni õket.
2. jó a hasonlat. Még nem ismertem! Kérdezõ! Még nem vagy érett az anyaságra. Ennyi. Hogy érett leszel- e valaha, azt nem lehet tudni.Akkor sincs tragédia, ha úgy döntesz, nem kell gyerek. Társadalmi elvárások meg letojva. Egy nõ élete nem csak gyerektõl lesz teljes... Kérdésedre: Attól még szeretheted a gyerekedet, mert most a másokét nem szereted. Én is szeretem az enyémeket..Másokét már nem annyira...:) )
Na, hát én világ életemben utáltam a kölyköket. Szegény anyámat már a sírba tettem mert mindig mondtam neki, hogy azt felejtse el, hogy én szülök. Az akkori pasim akart volna, hát engem annyira rázott a hideg, hogy szakítottunk is. Aztán pár hónap múlva lett egy új pasim, és egyik reggel, de komolyan mondom egyik napról a másikra, arra keltem fel, hogy nekem gyerek kell. Az elsõ perctõl imádom, a szemem fénye, most már 12 éves. És azóta van másik is, azt is imádom.
Lehet hogy még változol, és késõbb akarsz majd, lehet hogy nem. Elõre nem lehet ezt tudni. Én sem akartam egész 28 évemig. Most sem mondom azt hogy nagyon szeretnék, mert sose szerettem a gyerekeket. Fõleg hogy minden nap látom és küzdök velük, mivel oviban dolgozok. De néha mostmár eszembe jut, hogy mi lenne ha mégis lenne... van egy rendes párom is. Néha elgondolkodok, hogy talán majd harmincas éveim közepén esetleg bevállalhatnék egyet. Végülis, annyira rémes csak nem lehet egy gyerek, ha ennyien vállalják és szeretik... többen mint akik nem.
Ja, meg ha nem akar pofont. :)
Az ember folyton változik, könnyen lehet, hogy te is majd másképp látod! Nem szabad erõltetni, ha nem akarsz gyereket, akkor legyél megértõ magaddal szemben! És a párodnak is meg kell ezt értenie. A gyerekvállalás nagyon komoly dolog, jól át kell gondolni, különben a gyerek is megszívja.
*lennél
Én nem tudom, hogy hogyan viszonyuljak mások gyerekéhez, nem sokszor találkozom gyerekekkel, de amelyekkel találkoztam szerintem nem problémásak olyanok, mint a gyerekek na, de valahogy nem tudom, h hogyan kéne foglalkozni velük. De sajátot nagyon szeretnék ettõl függetlenül. Aki bennem növekszik és én adok életet (párom elõzményes segítségével) teljesen más! Azt mi akarjuk, szeretnénk, mi látjuk meg elsõként, mi etetjük, látjuk minden mozzanatát, ég és föld a kettõ! Ne keverd össze! A sajátom velem él. Más gyerekét meg csak látom x idõre és annyi. 24/N

Ha nem szeretem a zsidókat, nem szeretem a cigányokat, és a melegeket is utálom, attól még miért neveznek nácinak, és jobbikosnak?

Nem vagyok egyik sem! Rühellem a nácikat, rühellem a kukluxklánt és a többi hülyeséget. Hitler egy idióta volt, és egy mészáros.

Legjobb válasz: „A legtöbb ember egy másik ember. Gondolataik valaki más véleménye, életük utánzat, szenvedélyük idézet." Oscar Wilde mondta ezeket a csodálatos sorokat. A mai világban az emberek úgy gondolják hogy nincsenek egyéni vélemények, megnyilvánulások csakis közösségi. Ha te azt valód, hogy mi egykor a majmokból lettünk akkor Darwinista vagy. Lényegtelen, hogy a büdös életben nem halótál róla, az õ véleményén vagy ezért az õ közösségébe tartozol. Ha azt mondod az isten teremtette az embert, akkor keresztény. Ha azt mondod az ufók csináltak minket, hogy aranyat bányászunk nekik, amik a bolygójuk sztratoszférájának megvédésére kell, akkor paleoasztronauta. Ha pedig simán azt mondod, téged nem érdekel, akkor lusta dög vagy! Mára már minden véleményre van jelzõnk.

„A legtöbb ember egy másik ember. Gondolataik valaki más véleménye, életük utánzat, szenvedélyük idézet." Oscar Wilde mondta ezeket a csodálatos sorokat. A mai világban az emberek úgy gondolják hogy nincsenek egyéni vélemények, megnyilvánulások csakis közösségi. Ha te azt valód, hogy mi egykor a majmokból lettünk akkor Darwinista vagy. Lényegtelen, hogy a büdös életben nem halótál róla, az õ véleményén vagy ezért az õ közösségébe tartozol. Ha azt mondod az isten teremtette az embert, akkor keresztény. Ha azt mondod az ufók csináltak minket, hogy aranyat bányászunk nekik, amik a bolygójuk sztratoszférájának megvédésére kell, akkor paleoasztronauta. Ha pedig simán azt mondod, téged nem érdekel, akkor lusta dög vagy! Mára már minden véleményre van jelzõnk.
Nyugalom, nem vagy náci, csak rasszista, antiszemita, és homofób. A nácik is vallották mind a hármat, de azért ennél többrõl szólt a nácizmus, mint politikai ideológia.
Figyelj én egy katolikus vallásos családba nevelkedtem s egész kicsi koromtól tudtam hogy meleg vagyok! Ezt nem látással tanultam el, nem erõszakoltak meg, így jöttem-e világra.
Én beszûkült gondolkodású, elõítéletes, fasisztoid taplónak nevezlek, így jó?
Legalább nem vagyok egyedül.
Kérem szépen ez antiszemitizmus.Nektek gojoknak meg kell tanulni tisztelni minket kiválasztottakat. csak egy vicc
Már megint egy szörnyû goj. Mit képzelsz magadról?
Ha zsidó vagy elítéled Radnóti Miklóst? Amúgy nem zsidók hanem oroszok kínaiak és arabok mozgatják a világot, de nézd meg Dubait az is te benzin kúton elköltött pénzedbõl épült fel. Meleg vagyok, de semmi közöd nincs ahhoz hogy mit teszek, én smárolok, de nem leszek benne a másik szájába hogy hány ingert keltsek.
A kérdező hozzászólása: "a kommentedbõl egyértelmûnek tûnik, hogy nagyon is helyesnek tartod az alapvetõ emberi jogok ilyen szintû korlátozását" A melegek házasságkötése nem alapvetõ emberi jog! Mirõl beszélünk? Ha az lenne már nemzetközileg elfogadott lenne! Viszont soha nem lesz az, mert szerencsére vannak és lesznek is értelmes országok, ahol gondolkodnak is, és nem csak engedélyeznek minden hülyeséget! Ugyanúgy nem lesz engedélyezve az eutanázia sem és az abortusz sem, mert nem alapvetõ emberi jogok!
A kérdező hozzászólása: Teljesen meghülyült az oldal, valami moderátor biztosan kontárkodik és belepiszkál a dolgokba! Na látod most sérülnek a jogaink! :D Valaki kénye kedve szerint variál itt, pedig nincs rá oka, és elvileg nem is tettünk/írtunk olyat ami ezt indokolná!
A kérdező hozzászólása: Katolikus keresztényként a Bibliát forgatom és az újszövetség az alapja a vallásomnak! "A biblia szerint a melegeket meg kell gyilkolni. " Idézz nekem ide egy rész Jézustól ahol ezt mondja és leírták a Bibliában! Hülyeségeket beszélsz!
"Ha a melegek "meleg házasságot" akarnak, akkor adjanak neki más nevet!" tényleg csak ennyi a problémád? hidd el a melegeket eddig sem érdekelte, hogy nevezik azt a "dolgot", ami nem diszkriminálná õket. nyugodtan lehet a neve (mint ahogy az is) polgári bejegyzett élettársi kapcsolat. a lényeg olyan apró jogi kérdéseben van, hogy ha a pár egyik tagja váratlanul elhuny, akkor annak családja ne túrhassa ki a másikat a közös lakásból. például. de még van több más jogtechnikai kérdés. ismétlem és hangsúlyzom: jogi kérdésekrõl van szó, nem az általad hõsiesen védelmezett házasságról, ami szerinted "vallási eredetû intézmény! " nem errõl van szó, hanem a polgári házasságról, aminek lényege az egyén párkapcsolatban való élésének megkönnyítése. fel tudod ezt fogni a pici begyöpösödött vallási fanatikus agyacskáddal? nyugodtan bárminek lehet nevezni ezt a _közjogi_ intézményt, ez a legkevesebb..
bakker ekkora öngólt: Kérdezõ elõször: "nem szeretem a zsidókat, nem szeretem a cigányokat, és a melegeket is utálom" Kérdezõ másodszor: "Katolikus keresztényként a Bibliát forgatom és az újszövetség az alapja a vallásomnak! " idesüss: Jézus mondá: 42. Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyûlöld ellenségedet. 44. Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyûlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket. (Máté evangéliuma) Kedves kérdezõ, ha most ezek után nem ég le a pofádról minden bõr, és nem sunnyogsz el a francba wannabe ideológiai fosmányos szarságaiddal, egy utolsó kis képmutató komplexusos náci vagy!
A kérdező hozzászólása: Nem gyûlölöm sem a cigányokat sem a zsidókat sem a melegeket! Csak nem szeretem õket azért amik, lehetek ettõl rasszista, és lehetek bûnös is, nem mondtam, hogy szeplõtelen vagyok, és bûntelen, ennek semmi köze ahhoz, hogy vallásos is vagyok, senki sem tökéletes! Nem ég le a pofámról a bõr, amúgy meg nem pofám van hanem arcom, és nem vagyok náci, pláne nem komplexusos! A jogi házassággal is van bajom, mert a gyermekvállalást nem engedélyezném, és még pár dolgot, de tõlem lehet köztük szerzõdés az öröklést illetõen, az nem érdekel, erre most is van lehetõség, úgy hívják, hogy végrendelet, de köthetnek eltartási szerzõdést is, vagy más hasonlót! A házasság jelképét nem kaphatják meg, sem társadalmi sem vallási szempontból. Jogilag most is megoldhatják a köteléket, szerzõdjenek, de ne házasodjanak!
"Csak nem szeretem õket..." Szeres felebarátodat, mint magadat.. ha már Jézust akarod követni. "... végrendelet, de köthetnek eltartási szerzõdést is, vagy más hasonlót!" végrendelet? váratlan elhalálozáskor z nem segít. meg különben miért kéne mindenféle szerzõdést írni, ha másnak nem kell? ez neked az egyenlõ jog? a mindenféle szerzõdés? "A házasság jelképét nem kaphatják meg, sem társadalmi sem vallási szempontból. " és miért nem? mert te azt mondtad? oké...
A kérdező hozzászólása: Már mondtam, egy házasság férfi és nõ közt köttetik! Az hogy ennek lett jogi háttere is az csak a jogi viták elkerülése miatt alakult ki! A házasság társadalmi és vallási szimbólum, vallási szempontból pedig szentség! Egy egészséges társadalom nem hagyja, hogy egy kisebbség, amely eltér a természetes és egészséges létformától, megbontsa ezt a jelképet, ezt a viselkedésformát, vagy hívjuk emberi közösségi alappillérnek! Egy olyan meleg ember, aki a saját önös érdekein is túllát, nem akar házasságot kötni úgy mint egy hetero. Tudatosítja magában, hogy szó sincs arról, hogy kétféle ember él a világon, meleg és hetero. Az ember nem születik fele arányba melegnek, fele arányban pedig heteronak! Születik egészséges hetero ember, és néha néha genetikai hiba okán sajnos egy-két meleg tudatú egyed is. Sajnos becsúszik ilyen hibás selejtes génállomány is a természetben, de ezek szerencsére nem szaporodnak, és jobb esetben kikopik a vérvonal. A természet kijavítja a hibáit. Nincs szó egyenjogúságról! Egy beteg embernek ahhoz van joga, hogy egészségügyi ellátást kapjon, és a társadalom segítse, elviselhetõvé tegye számára a betegségét. A homoszexualitás az elme betegsége, és ezt sajnos nem lehet gyógyítani egyelõre! Hiába rinyálnak a melegek! Ha lenne módszer arra, hogy kiszûrjék a meleg hajlamot egy születendõ gyermeknél, akkor ugyanúgy vizsgálnák, mint más betegségeket, vagy betegségre való hajlamot. Ha egy petesejtbõl vagy egy spermiumból, vagy a megtermékenyített petesejtbõl ki tudnák olvasni, hogy az utód meleg lesz vagy sem, akkor megtennék. Ha be tudnának avatkozni és javítani a hibát megtennék! Ha a természet maga tudná ideje korán javítani a hibát megtenné! Ez a normális hozzáállás! Senkinek nem jó, ha egy meleg ember születik! Ha már megszületett, és felnõtt, akkor segíteni kell, és elfogadni, ilyen és kész, ahogy egy másfajta betegségben szenvedõ embertársunkat is segítjük. Viszont a betegségre hivatkozva nem kérhet olyan jogokat, ami szemben áll alapvetõ természeti törvényekkel! Egy meleg nem fog szaporodni, mert nem tud azonos nemû fajtársával, és ellenkezõ nemûhöz pedig nem vonzódik! Ahogy már mondtam a természet nem hülye! A melegek persze csak meleg aggyal tudnak gondolkodni, és követelik az ésszerûtlen "jogaikat" és szembefordulnak a természet törvényeivel, és bomlasztani akarják az egészséges emberek világképét. Olyan kisebbségrõl van szó, amely nem arról szó, hogy valaki fehér, néger, kínai, vagy indián, és emiatt nem különbözik tõlünk, hanem arról szól, hogy egy sajnálatos genetikai hiba miatt így születnek néhányan, és õk alkotnak egy kisebbséget. Az egészséges emberek mindig is undorral, idegenkedve és távolságtartóan fognak viszonyulni hozzájuk. Persze kulturált és civilizált ember módjára elfogadjuk õket, és mindaddig, míg nem emelik ki ferde hajlamukat, és nem érzékeltetik ezt a többiekkel, nem mutatjuk feléjük az idegenkedésünket és undorunkat. Természetes dolog, hogy egy hetero undorodik a homoszexualitás minden megnyilvánulásától! Ezt nem kell megváltoztatni, ez így van rendjén, és jól! Aki nem ezt mondja, az vagy meleg, vagy semmibe veszi, hogy kicsoda valójában, egy emberi lény, egy élõlény amelynek neme van, és amely szaporodásra és utódnemzésre van kitalálva, ez az életének fõ irányvonala, ha tetszik ha nem!
báj dö véj: "alapvetõ természeti törvények" címû retorikát Hitler is elõszeretettel alkalmazta, annak ellenére, h semmi értelme sincs. te kis náci :P
... csak a saját véleményedet szajkózod el újra és újra: pl: "az egészséges társadalom nem hagyja.. " kezdetû mondatoddal is. nem veszed észre, hogy azok a társadalmak, ahol nem kérdés a szex. orientáción alapuló diszkrimináció, jóval egészségesebbek, mint a te "egészséges társadalmad". még mindig nem látod a különbséget vallás és jogállam közt.
Jó és ez a te Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatára épített világod hol áll ellentétben pl. a jelenlegi katolikus egyház tanításaival? A biblia szerint a melegeket meg kell gyilkolni. Magyarországon 1961-ig bûntették a homoszexualitást. A szodómia törvény egyértelmûen az egyház mûve. mária teréziát is az egyház irányította. Halomra gyilkolták a melegeket. Uganda is keresztény ország. ott most egy "meleg holokauszt" történik. Az egyház propagandája rövid idõ alatt úgy átmosta az emberek agyát, hogy a melegek egy elkerített nyomornegyedben próbálnak bujkálni. Most fogják bevezetni azt, hogy minden meleget meg kell gyilkolni. Halál bûntetés vár rájuk. Ez történik akkor, amikor az egyház hatalomra kerül.
A kérdező hozzászólása: javítás: hupsz, csalást írtam család helyett bár lenne értelme :) mert, igen, csalás lenne ha egyenlõ lenne!
Szekularitásról, az állam és az egyház szétválasztásáról nem hallottál még? Magyarországnak nincs államvallása. De ha ennyire vallásos alapokon akarod elképzelni az életet, akkor kíváncsi vagyok, mik a terveid a válás betiltásával kapcsolatban, esetleg milyen büntetést tartasz megfelelõnek azon asszonyok számára, akik nem tanúsítanak kellõ engedelmességet a férjüknek. Merthogy ezekrõl is van ám szó a bibliában.
A kérdező hozzászólása: De hallottam a szétválasztásról, viszont ez is csak a kényelmes és lusta megoldás, és azért erõltették mindig, mert menekülni akartak a kötelezettségek alól, és csak a jogokat akarták érvényesíteni az emberek. Én vagyok az Isten, nincs is Isten, nem kell, hogy lenne már Isten? Én mondom meg mi lesz, én döntöm el ki leszek mi leszek, és hogy mi lesz velem, hogy mi történjen azt én szabom meg! Én én én én én ..... Én vagyok az Isten, és nincs felettem senki! —> vagyis libertárius vagyok, akinek nem parancsol senki, és aki bármit megtehet mert mindenhez van jogom, és kötelezettségem az nincs, mert szabad vagyok! Ez nem szabadság! Sajnálatos módon elszakadtunk a Szent István korabeli és Szent László, Könyves Kálmán korabeli keresztény magyar állam felépítésétõl, azoktól a törvényektõl, és szokásjogoktól, amik rendet, békét elégedettséget és nyugalmat tartottak fenn az országban! Hiába volt egy ember kezében a hatalom, mégis korrupciómentesen képes volt irányítani az országot, és most ne menjünk bele a nemesség kiváltságaiba, meg stb, mert akkoriban nem volt olyan ember aki ha dolgozott, tett a közösségért és a családjáért és betartotta a törvényeket akkor éhezett volna, vagy hajléktalanná és kirekesztetté vált volna! Semmi olyan rész nem volt a vallási törvények közt, ami korlátozta volna az emberek szabadságát, hiszen mindenki vallásos volt, és az, hogy eljárt templomba nem volt számára kényszer, és azt, hogy ezt kötelezõ volt megtenni, nem is érzékelte, mert ment magától. Ateista ember meg nincsen, csak beképzelt és lusta arrogáns emberek, akik magukat helyezik a világ középpontjába mindenféle önkritika és szerénység nélkül! A szabad párválasztás lehetõségét pedig nem a vallás tiltotta, hanem az akkori társadalmi szokások, de errõl az emberek tehettek, nem a vallás és nem az állam írta elõ, hogy két szülõ pár döntsön a gyerekek házasodási sorsáról. Ez nem tetszett volna, de mint mondtam, ez speciel nem volt se törvénybe foglalva sem állami sem egyházi oldalról. A bûncselekmények büntetése példát statuált, és rendet tartott. Ha valaki lopott x érték felett annak levágták a kezét, vagy mindkettõt stb. Akkoriban nyomozni sem nagyon kellett, mert az emberek maguk kiderítették ki a tettes, és segítették egymást, nem letojták, hogy a szomszédban mi van, hanem jóban voltak, és támogatták egymást. Ha a bûnös elbújt vagy le akart lépni, az emberek maguk elkapták és törvény elé vitték! A halálbüntetéssel most sem értek egyet, de a szigorú törvénykezés igenis rendet teremt és visszatartó erõ! Akkoriban nem volt ennyi válás, és megcsalás sem, mert nem merték megtenni, és mert volt a nõkben és férfiakban hûség és tartás, és erkölcs. A zsidóknál megkövezték a csalfa asszonyt, de Mózes idejében a gyilkosokat is, és nem nagyon volt kibúvó ez alól. Persze van némi elnyomás a nõkre nézve a zsidóknál is, hiszen ott a nõt mindig jobban büntetik, mint a férfit, ha hibázik, ezzel sem értek egyet. Persze megölni valakit hûtlenségért manapság nem lehet, nem is szabad. Ha ez lenne a módszer, akkor már kihaltunk volna, ráadásul több lenne a megkövezésre váró, mint a kövezõ nép, akik nem követtek el soha semmit. Az egyház tud jól és igazságosan is mûködni, nem a korrupt egyházat kell nézni, hanem a korrupciómenteset, mert olyan is van, nem kell a vallást okolni a dolgok miatt. Ha meg valaki házasságra adja a fejét, az tudja mit vállal, mert az életre szól, és abból nem lehet kilépni, de miért is lépne ki bárki? Aki nem felelõtlen és nem egy megbízhatatlan és erkölcstelen elvek nélküli senkiházi, az tudja kezelni a házasságot, és ha dönt akkor tudatosan és megfontoltan dönt egy házasság mellett, és nem 1-2 évre tervez, hanem élete végéig. A mai kor embere erre képtelen! Kifogásnak felhozza a gazdasági helyzetet, a nehézségeket, panaszkodik, tele van félelemmel és közben meg követel és nem tûri el, hogy vannak kötelezettségei, és csak a jogait emlegeti és emeli ki, de tenni nem akar semmit. Ezért vannak válások, és ezért nincsenek házasságok, vagy ha vannak nem sokáig tartanak. Az emberek képtelenek tartós értékeket találni az életben és képtelenek megtalálni a boldogságot, és csak az örömöket kergetik de azok nem tartósak így mennek a következõ örömforrásra és így tovább... A mai kor embere õrült, hasonlít egy kutyára amelyik az autókat kergeti, rohan utánuk, és mikor elkap egyet, rájön, hogy nem is kell neki, nem is tud vele mit kezdeni, lepisálja és rohan a következõ után. Ebben pedig támogatásra lel a libertárius eszmékben és ezt követi. Ahogy az elején is írtam, az emberek már nem úgy beszélnek a hétköznapokban, hogy "mi ..." hanem hogy "én, én, én ...!". Ez a legnagyobb baj, és nem a vallás okoz bajt, hanem az elkorcsosult és betegen értelmezett szabadság!
Ejha. Elismerésem, kérdezõ, ennyi hülyeséget egy rakáson már régen olvastam. Ha tényleg elhiszed ezt a hagymázas teokrata utópiát, csak sajnálni tudlak. Nem véletlenül múlt el az a kor, és nem véletlenül nem vágyják vissza az emberek. Ha te igen, lépj be valami szektába, ahol a saját elveid szerint szabályozzák az életed, ne te akard szabályozni másokét.
A kérdező hozzászólása: 58: Értem, ez utópia, és ezzel tisztában is vagyok, nem azért írtam le, mert azt várom/gondolom, hogy ilyen valaha is lesz. A te világod mivel jobb ennél? Nincs egyház, nincs vallás, mindenki azt csinál amit akar, totális szabadság, totális liberalizmus, vagyis legyen anarchia? Az jobb lenne? Erre vágytok?
Az én utópiámban elfér az egyház és a vallás, de csak addig, amíg tiszteletben tartják mások szabadságjogait, és nem kívûnják a saját szabályaikat másokra is kiterjeszteni. Az én világomban jogilag egyenlõ vagyok mindenki mással, nemtõl, bõrszíntõl, etnikai hovatartozástól vagy szexuális orientációtól függetlenül. Az én világomban megkapom ugyanazt a tiszteletet, amit másoknak megadok, nem kell kirekesztést, megbélyegzést, diszkriminációt szenvednem olyasmiért, amirõl nem tehetek. Az én világomban az empátia és a tolerancia alapvetõ társadalomalkotó erõk. Az én világomat az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata definiálja.
A kérdező hozzászólása: Jó és ez a te Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatára épített világod hol áll ellentétben pl. a jelenlegi katolikus egyház tanításaival?
Hát hogy messzebb ne menjünk, ott van a házasság intézményének kiterjesztése a melegekre, ami miatt a pápa pár éve polgári engedetlenségre szólított fel spanyol közszolgákat. A házasság közjogi intézmény, aminek mindenkire kell vonatkoznia, de úgy látszik, a katolikus egyház ezt nem így gondolja, vagyis sérül az egyenlõség. Vagy ott van, amit már írtam egyszer, hogy a biblia szerint az asszony engedelmességgel tartozik a férjének. Mi ez, ha nem nemi alapú diszkrimináció?
A kérdező hozzászólása: Hová tûnt a kommentem?
Nem tudom, én nem jelentettem, válaszolni akartam rá. Tiszteletben tartom a véleményedet, de felszólalok ellene. Viszont mivel a kommentedbõl egyértelmûnek tûnik, hogy nagyon is helyesnek tartod az alapvetõ emberi jogok ilyen szintû korlátozását, ugyanakkor figyelmen kívül hagyod a valóság bizonyos részleteit, amelyek nem felelnek meg az elképzeléseidnek, azt hiszem, a továbbiakban nincs mirõl vitatkoznunk.
A kérdező hozzászólása: Akkor leírom röviden mégegyszer. Házasság = nõ + férfi = család -> gyerekek Házasság != nõ + nõ V férfi + férfi != csalás -/-> gyerekek A katolikus vallásban is így van, a természetben is, és a világi házassági törvények is ebbõl fejlõdtek ki, nem jogászok találták ki, sem szociológusok, sem pszichológusok, sem más tudósok! A házasság vallási eredetû intézmény! Senki nem kérdõjelezheti meg, hogy egy házassághoz nõ és férfi kell! A meleg és hithû katolikusok (biztosan vannak), nem házasodnak! Elfogadják, hogy nem lehet, ahogy egy mozgássérült, vagy egy vak elfogadja, hogy nincs lába, vagy nem lát! Nem követel, nem tüntet, nem hõbörög emiatt! A vak nem megy lövészversenyre, mert nem neki találták ki és a mozgássérült meg nem fut maratont, mert nem neki találták ki! Nem keres erre jogi megoldást, és nem nyafog, hogy diszkriminálva van! A paraolimpia != olimpia, létezik, hogy lehessen ilyen is a korlátozott sportolók számára! Nemes és szép dolog! Ha a melegek "meleg házasságot" akarnak, akkor adjanak neki más nevet! Ne legyen benn a házasság szó! Találjanak ki újat ne lopják el a heterok jogait, mert ez csak heteroknak van, nem melegeknek! Egy katolikus keresztény házasságban nem kell hogy a nõ szolga legyen! Tévedésben élsz! Egy nõ segíti támogatja a férjét és mellette van jóban rosszban de nem parancsolgathat neki a férje mint egy rabszolgának! A zsidóknál lehet ilyet, és a cigányoknál, de az más tészta...
A kérdező hozzászólása: Lehet itt vitatkozni, de aki meleg, az azért meleg, mert genetikailag hibás a génállománya. Egészséges ember nem meleg, és nem közösül azonos nemû fajtársával! Csak a melegek vitatkoznak ezzel, mert nekik mûködik a fejükben fordítva a nemi vágy. A többség ugyanúgy mint én, egy hibás fejlõdés eredményének látja a melegek szexuális hajlamát. Lehet itt nácizni, de ezt nem Hitler találta ki, hanem a természet, akármit is jelent ez a fogalom bárkinek is, genetikát, Istent, isteneket, vagy ufókat, tökmindegy. A nemek szerepe okkal van kitalálva, egy egészséges egyed heteronak születik és nem melegnek! Ennyi!
hiba? neked hiba ha valami eltér a többségtõl? akkor a vörös haj is hiba. meg a balkezeség. meg ha valaki túl magas, alacsony? akkor maga a természet is hibás, hisz a homoszexuális élõlények is a természet részei (pingvinek, muslicák zsiráfok, mindenhol elõfordul beleértve az embert is). ekkora egy kevély pöffeteg embert mint te... minden hiba, ami nem egyforma... és hiába írsz úgy, mintha te lennél a viláuniverzum igazságának a szószólója (ennyi, lol), még mindig csak saját jelentéktelen véleményedet prosperálod.. ennyi.
Hát akkor nem náci, csak fasiszta vagy. Most jobb? xD
A kérdező hozzászólása: 91: "Állami törvénykezésben nincs helye a kirekesztésnek, a jogi egyenlõség a társadalom alapelve." Mégis jelen van, nem házasodhatnak a melegek, és nem nevelhetnek gyermeket Magyarországon. Ezek szerint mégis helye van, vagy te nem fogadod el a magyar alkotmányt és szerinted az állami törvénykezés amivel a lakosság többsége egyetért helytelen és rossz. Emellett ezek szerint te nem tartod társadalomnak a magyar emberek közösségét, mert nincs meg benne az ami szerinted alapelv kéne hogy legyen. Ez viszont senkit nem érdekel, mert a többségnek nagyon jó így ahogy van, téged meg a véleményedet pedig többség [email protected] 92: Nem, nem jobb, fasiszta sem vagyok hiszen nem jellemzõ rám a totális polgári demokrácia tagadása, és az etatizmussal sem értek teljes mértékben egyet. Vagyis nem vagyok fasiszta. Ha nem tudod mi mit jelent akkor ne írd le, mert csak okoskodásnak fog tûnni, és az is!
"szerinted az állami törvénykezés amivel a lakosság többsége egyetért helytelen és rossz" Így van. A melegházasság indoklás nélküli, deklaratív tilalma ellentmond az Alkotmány szellemiségével, így ezt a hibát egy késõbbi kormány kénytelen lesz korrigálni. Egyébként is, ha mindenki minden törvénnyel egyetértene, akkor felszámolhatnánk az egész törvényhozó apparátust, nem igaz? "Emellett ezek szerint te nem tartod társadalomnak a magyar emberek közösségét, mert nincs meg benne az ami szerinted alapelv kéne hogy legyen." Dehogynem tartom társadalomnak a magyar emberek közösségét. És az emberek többsége igenis hajlik az empátiára és a toleranciára. Csak rámutatok, hogy az elmúlt évtizedekben elért fejlõdés ellenére is a mai állapotok még azért távol vannak a magunk elé tûzött ideáltól, a magyar társadalomnak azért van még hova fejlõdni.
Te osztod az észt 10 oldal óta :D Hogy tetszik, hogy beskatulyáznak és ezáltal ítélnek el? :D Ha te is ezt csinálod, mert ezt csinálod akármit beszélsz mellé, nehogy már neked álljon feljebb :D A végén majd a lekvár teszi el a nagymamát is.
A kérdező hozzászólása: Lassan értelmét veszti a vita, mert csak meleg hozzászólókkal vitatkozom, és így értelmetlen, mert úgyis csak a követelõzést tudják leírni, én meg úgysem adom meg nekik amit követelnek, ahogy a magyarok többsége sem, és ahogy a mindenkori állami vezetés sem fogja megadni, feltéve, hogy nem valami liberális SZDSZ-bõl átkorcsosult [email protected] párt kerül kormányzó pozícióba, ami nagy valószínûséggel, és reményeim szerint kizárt dolog! Mivel egyelõre a törvények az én álláspontom mellett vannak és azt támogatják, így nincs is mirõl vitatkoznom veletek melegekkel, mert jelenleg az van amit én is jónak találok és érzek, és ti csak követelitek azt ami nincs, és csak reménykedhettek benne, hogy majd egyszer lesz, hát remélem soha nem lesz! Részemrõl lezárom a témát, további hozzászólásokra nem reagálok, de persze az ócsárol meg írja le a véleményét még aki akarja, ehhez van jogotok! :) Sziasztok!
ja, nem egy kérdést tettél fel? és nem azt vártad, hogy kifejtik neked az ellenkezõ álláspontot? vagy azt vártad, hogy bólogató birkák jönnek neked ide megerõsíteni fasiszta szemléletedet? nem tetszik, hogy vannak máshogy gondolkodók? meglepõdtél, hogy kevesen osszák a gyûlöletpropagandádat? remélem már tudod a választ a feltett kérdésekre..
Jézusom, van valaki akit nem utálsz? Amúgy meg a melegekrõl: ilyen formán akkor azt se mutasd ki, hogy heteró vagy. Én pl undorodom attól ha valakik a szemem elõtt falják egymást közterületen. Miért kell nekem azt nézni? Ellenben meleggel még sosem találkoztam (értsd úgy, hogy soha senkivel nem találkoztam aki a viselkedésével felhívta magára a figyelmet és abból tudtam volna, hogy meleg)
Pár évvel ezelõtt elolvasva egy ilyen kérdést jelentõsen megemelkedett volna a vérnyomásom. Most csak sajnálom szegény kérdezõt, mert ennyire szûklátókörû. Realitás nem igazán van az írásaiban, inkább csak sztereotípiák.
Abnormális vagy enyhén szólva, és te vagy a nevetséges, de van még idõ felnõni mert tuti nem vagy több 14-nél. Ha mégis, akkor veszett fejsze!!! (Nem meleg, nem cigány, nem zsidó, nem kreol, nem néger, sem semmi egyéb nem vagyok mellékesen, amit esetlegesen még utálhatsz te segg)
09:18 A családideálod kirekesztõ. Attól, hogy egy egynemû pár és az általuk nevelt gyermekek szerinted nem alkotnak egy családot, az még így van, ezt számos példa illusztrálja. És a házasság nem az utódnemzésrõl szól elsõsorban (ami azt illeti, a gyermekek jelentõs része házasságon kívül fogan és/vagy nevelkedik), hanem a monogám, hosszútávú kapcsolatról, amelyre nem csak a különnemûek képesek. Állami törvénykezésben nincs helye a kirekesztésnek, a jogi egyenlõség a társadalom alapelve.
attól, hogy valamit rengetegszer leírsz, még nem lesz sem hihetõbb, sem valóságosabb.
A kérdező hozzászólása: Itt nem a szeretet meg a tolerancia hiánya a lényeg, mert nincs ebben hiány, hanem a pofátlanság a lényeg, amit a két videóban láthatunk! Egyrészt ilyesmivel nem viccelõdünk, mert sértõ az említett országokra nézve, másrészt olyat nem követelünk, ami nem jár, és nincs valóságalapja, és ha valaki a kisujját nyújtja nekünk, akkor nem tépjük le az egész kezét, mert hogy az jár nekünk!
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy itt egyedül vagyok, mert nem egy nyílt vitafórum, de a lakosság többsége velem ért egyet, és még mindig nincs meleg házasság sem meleg gyermek vállalás, sem mindenféle szabadosság, amit szélsõséges liberálisok és melegek annyira követelnek, és nem is lesz, itt Magyarországon biztosan nem mostanában, és remélhetõleg sohasem! Ennyi!
jól mondod. itt még nincs. régen itt is kommunizmus volt. meg a nõknek itt sem volt szavazati joguk. régebben. de szerencsére nem visszafele haladunk az idõben, hanem elõrefele. és semmi "szélsõséges liberális szabadosságról" nincs szó, hanem normális alapvetõ emberi jogokról, amivel minden normális ember egyet ért. legyen hetero v homo. csak megsúgom, h a normális országokban mindenhol támogatja az állampolgárok többsége a ezt a fajta jogegyenlõséget. sõt.. még az adoptálást is. nézz utána csórikám..
A melegek elfogadását nálunk is a lakosság többsége támogatja a legutolsó Eurobarométer-felmérés szerint, csak a házasság és az örökbefogadás kérdésében vannak kisebbségben a támogatók (egyelõre). A kérdezõ által megálmodott teokrata államrend támogatói viszont szerintem törpe kisebbségben vannak.
A kérdező hozzászólása: Itthon már köthettek bejegyzett (regisztrált) élettársi kapcsolatot. Elégedjetek meg vele, ez is már eléggé nagy gesztus az állam részérõl! így is vannak országok (pl. Lengyelország, Ukrajna, Litvánia, Lettország, Szerbia, az USA számos tagállama) ahol törvényben vagy az alkotmányban kifejezetten tiltják az azonos nemû párok közötti házasságot, szóval még itt könnyebb dolgotok is van. Már megyünk lefelé a lejtõn ezek szerint. Magyarországon a családjogi törvény értelmében házasságot csak egy nõ és egy férfi köthet. Az azonos nemû párok együttélését a Polgári Törvénykönyv élettársi kapcsolatnak ismeri el. Itt tartunk most, és pont. Maradjon is ennyiben, azért mindennek van határa!
A kérdésre: Valszeg azért, mert az elôítéletes, antiszemita, rasszista, homofób fasisztoid embereket sokan nácinak tartják. Valójában, ha nem vagy agresszív ( nem kötsz bele azokba, akiket utálsz ) akkor nem vagy kifejezetten náci, csak amit az elején említettem. Ami a magyarázataidat illeti, röviden: a tanulatlanságodat, szellemi tunyaságodat mutatják. ( "Mindig elmondom, hogy szerintem a zsidók irányítják a világot" - szerinted, de bizonyítani nem tudod, mert nem így van. Persze, szellemi tunyaságod megakadályoz abban, hogy kellô alaossággal utánanézz. "Mindig elmondom, hogy cigány bûnözés van" - nem azért bûnözô, mert cigány, csak ezt rendesen meggondolni persze fárasztó lenne. "bezáratnám, kitoloncoltatnám" Lehet, hogy mégis náci vagy? Vagy legalábbis nemcsak fasisztOID, hanem kifejezetten fasiszta. "Utálom a melegek viselkedését" A túlzások valóban nem rokonszenvesek és a tettet már a Tóra is büntetni rendelte. De a hajlamot nem, csak a tettet, ha volt rá legalább két szavahihetônek ismert tanú, akik elôzôleg figyelmeztették is. Amúgy, ha fiú és lány nyelik el és fogdossák egymást a villamosn, buszon, stb, az rendben van? Mert ha az se, akkor ugye nem az a baj, hogy azonosnemûek, hanem, hogy rám tukmálják a magánügyüket, amihez semmi közöm és nem is érdekel. Ha nem volnál annyira tunya szellemileg, talán elgondolkodhatnál, nincs-e valami halvány lehetôsége annak, hogy esetleg tévedsz? Bár elismerem, ez fárasztó lehet. "eléggé nagy gesztus" Az emberi jogok megkülönböztetés nélküli biztosítása a jogalkotó részérôl nem gesztus, hanem kutya kötelessége. Azért kapja a fizetését. "vannak országok" Vannak. Ilyesmire kérdezte az elsôs tantónénink, hogy "ha Pisti a kútba ugrik, akkor Te is?". "Magyarországon a családjogi törvény értelmében házasságot csak egy nõ és egy férfi köthet." Így igaz. És ez hiba. A polgári házasság ugyanis csak az anyakvvezetô és a tanuk elôtti egybehangzó akaratnyilvánítást és az aláírást követeli meg, semmi mást. Vallási házasság a zsidó - keresztény - muszlim kultúrkörben temészetesen elképzelhetetlen, mert a vallási hazasság az érvényességhez azt is megköveteli ( tanuval! ), amit a Tóra tilt.
A kérdező hozzászólása: "Magyarországon a családjogi törvény értelmében házasságot csak egy nõ és egy férfi köthet." Ez nem hiba, ezt csak te tartod hibának, az emberek többsége nem! Innentõl kezdve miért én vagyok a tunya és miért nem te? Szerintem meg te vagy tudatlan, és összekevered a házasságot, és a családot valami gazdasági társasággal, ahol vannak tagok, meg hivatalosan létrejön oszt csókolom! Azért az nem egészen úgy van ám, hogy jogállamba élünk, és akkor egy jogi úton köttetett házasság kérdésében csak jogi szempontok alapján hoznak ide vonatkozó törvényeket. Ha így lenne, akkor nem lennének sem kulturális sem érzelmi vonásaink. A magyar házasságkötés tisztán hivatalos állami formában is többet jelent puszta gazdasági egyesülésnél, és nem csak egy jogi kérdés, függetlenül egyházaktól, egy világi esküvõ mögött kulturális értékek vannak, amibe beletartozik, hogy a családalapítás a házassággal kezdõdik nõ és férfi közt, és a család a nõ és férfi kapcsolatára épül! Csak nõ és csak férfi között!! Ennek oka van, és nem matekozni kell egy ilyen kérdésben, ez nem egzakt jogi kérdés, hanem kulturális is, és a kultúrát befolyásolja a többség vallási meggyõzõdése is, és Magyarország a megalapítása óta egy keresztény ország, még ha más vallásúak ezt nem is szeretnék elfogadni és azon vannak, hogy ezt felszámolják/elfeledtessék és rombolják! Az ország kultúrája keresztényi értékrendeken alapul, és ez a jövõben is így lesz, ha nem így lenne, akkor beolvadunk Európa mocskába, vagy mi leszünk Izrael2 esetleg majd feldarabolnak és felvásárolnak minket, ahogy viccelõdött ezzel az izraeli miniszterelnök anno. Hát neki lehet, hogy k.urva vicces volt, de nekünk annyira nem! http://www.youtube.com/watch?v=zK0paj_hFWw
A kérdező hozzászólása: Tessék inkább itt van felirattal is: http://www.youtube.com/watch?v=UPHCiGL6r-M&feature=related
A kérdező hozzászólása: Ja és amirõl egy korábbi kommentemben írtam, hogy országalapítónak meri magát nevezni a zsidó kisebbség, és követel, követelõzik, követeli, hogy ismerjük el, hogy ez így van. Hát nincs így! Nem alapítottatok ti semmit sem! http://www.youtube.com/watch?v=nTPQBtMaV1Y&feature=related
én is tudnék videókat belinkelni szeretetrõl, elfogadásról, toleranciáról, nem nagy tudomány..
Még kérdezed is? Nem gondolod hogy kicsit ellentmondásos vagy? Utálod a neonácikat, a Jobbikosokat, de közben ugyanazt szajkózod mint õk. Nem vagy túl hiteles. A melegekkel kapcsolatban a tipikus álszent szöveget mondod, utálod ha 2 pasi együtt nyalja-falja magát, bezzeg ha 2 csaj tenné akkor már állna egybõl. Mikor keverik a közszférába a dolgaikat? Az év 1 napján mikor felvonulnak? Basszus, nem fogsz belehalni abba az egy délutánba, nem kell nézni, nem kell gyerekkel odamenni és belenevelni, hogy fúj micsoda búzik. Azt kívánom, bár meleg lennél, hogy megtudd milyen melegként élni - amit SENKI nem választ magának - és akkor nem lenne ekkora arcod. Én meg téged büntetnélek, mert ilyen végtelenül ostoba ember vagy. Nem baj elég nagy büntetés ez az élettõl, ha ilyen iq light valaki.
A kérdező hozzászólása: És ezzel mi a baj? Az emberek 99%-a vallásos, és Magyarország alapvetõen keresztény katolikus ország, a többi vallás csak hozzácsapódott és megtûrtük, majd demokrácia jött, és lett vallásszabadság. Ettõl még sok vallás tiltja a homoszexuálisak bizonyos tevékenykedését, a Bibliában is jelen van a téma, szodomizmus stb, Szodoma és Gomora városának pusztulása stb stb
A kérdező hozzászólása: Semmi olyat nem írtam, ami nem igaz, vagy nem állna nagyon közel a valósághoz!
15:17 Hú. Nagyon nem érted ezt. Nem fognak venni óvszert, nem fognak vigyázni, mindenkivel szexelni fognak, ha az emberiség a pincébe kényszeríti õket.
"Nyilván ha lenne rá gyógymód akkor a melegeket gyógyítanák, de sajnos nem ismerjük a hibás gént/géneket és helyrehozni sem tudjuk a dolgot! " Nahát a génmanipuláció aztán rohadt természetes én normális.
"Szexuális felvilágosítást pedig mindenki kap, ott sem kérdik a suliban meg, hogy ki meleg és ki nem, mert ha van meleg az most menjen ki, ilyen nincs!" Na ja. A hímvesszõt behelyezzük a vaginába. ezzel aztán sokra mennek a melegek... Egyébként hány éves vagy? Amiket írogatsz elég éretlen lehetsz.
Tönkretenni a melegeket, elvenni az alapvetõ emberi jogaikat nem érték. Mindannyian erre a világra születtünk. NINCS JOGOD MEGFOSZTANI MÁSOKAT A JOGAIKTÓL. Keleten meg elnyomás van. Utazz csak oda, de remélem akkor téged is el fognak nyomni valami miatt, ami speciel nekik nem tetszik és akkor megtudod, milyen érzés.
Te nem náci, hanem diktatúra párti vagy. Gondolom neked az elõzõ rendszer maga volt a mennyország.
A kérdező hozzászólása: 21-es: Dehogy álljon ki egy politikus azzal, hogy "hello, 3 éve dolgozom, ismertek, politikus vagyok itt meg itt, ebben meg ebben a pártban, de most elmondom, meleg vagyok." Nem kell elmondania! Senkinek nem kell a családját és a magánéletét mutogatnia a médiában, ez önálló döntés. Az hogy Orbán mutogatja a családját, az az ö dolga, nyilván kampányfogás is, mindig is az volt külföldön is, de pl. egy átlag politikusnak, pl. Kis Pista Kisgazda (direkt írtam nem létezõ pártot) képviselõnek nem kell magáról mondani a médiában semmit ha nem akar! Aki meleg, az tartsa meg ezt az információt magának, a párjának meg azoknak az embereknek akiket közel tud magához és megbízik bennük, barátok, család stb. Engem xy-t nem érdekel, sem az utcán sem a tv-ben! Ha férfiról van szó aki meleg, az meg viselkedjen férfiként ha nõrõl az meg nõként, és ne az ellenkezõ nemet utánozza! Tudom, meleg és meleg közt is van különbség, de mivel heteró aggyal én ezt nem érthetem, felmerül bennem a kérdés, hogy attól még, hogy a saját nememhez vonzódom miért kellene az ellenkezõ nem vonásait magamra vennem? Vagy egy meleg ember az ellenkezõ nem vonásait genetikailag is magában hordozza? Mármint nõnek érzi magát? Hiányolja a melleit meg bántja hogy farka van? Nem hinném, hogy ez igaz lenne, akik meg ilyenek azoknál már pszichés gond is van nem csak simán melegek! 22-es: Miért szexelne egy meleg óvszer nélkül, én még mindig nem értem. Nekem a hetero agyammal soha nem jönne olyan ötlet, hogy egy totál ismeretlen csajjal gumi nélkül szexeljek. Ha pedig hetero létemre egy lánnyal anális szexet gyakorlok, akkor meg még inkább mindenképpen óvszert használnánk, mert nem vagyok hülye, hogy fertõzésnek tegyem ki magam. Egy meleg agya nem mûködik másként alapvetõen mint egy heteroé, vagy mégis? Ne mond már! Ugyanannyi hülye barom hetero van arányosan mint meleg! Sõt ez alapján több a hülye hetero, mert többen vagyunk, így több a hetero AIDS-es mert több hülye ahhoz, hogy tudja ha nem húz gumit beteg lehet. Szóval ez nem logikus. Ha egy meleg nem vonulhat fel, és nem taperolhatja meg nyalhatja falhatja a párját egy parkban vagy nyilvános helyen mert tiltjuk neki attól még nem fog gumi nélkül szexelni, sem otthon sem máshol, és miért szexelne wc-ben meg mindenféle más helyen? Ezt sem értem. Hazamegy a párjával és otthon szexelnek! Nincs rájuk írva hogy mit csinálnak otthon, és nem kell rózsaszín háromszöget varrniuk magukra mint anno... semmi ilyenrõl nincs szó!
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok diktatúra párti, de túlliberalizált demokrata sem vagyok és nem is leszek! Az emberek önmagukban képtelenek irányítani a társadalmat, aki ezt nem így látja, az nem ismeri az emberi elmét, a csoportos emberi viselkedést. Aki azt meri mondani, hogy egy totálisan népuralmi, liberális, vezetõk és minimális összpontosított hatalom nélküli világban fenn lehet tartani egy társadalmat az totálisan hülye, és teljesen el van tévedve! Még a nagyon összetartó és barátságos békés népeknél is volt vezetõ! (pl, indiánok, és egyes benszülött törzsekben most is) Egy kézben volt a döntés és a vezetés, csak nem voltak korrupt vezetõk, ennyi! Az emberekkel van a baj nem a vezetõkkel!
A kérdező hozzászólása: 26-os baromságokat beszélsz és olyan dolgokhoz kötsz amikhez semmi közöm, és nem is írtam róla! Totálisan nem errõl beszélek, és az elõzõ rendszer totálisan nem azt csinálta amirõl én beszélek, és nem is szimpatizálok azzal a korszakkal.
"Egy meleg agya nem mûködik másként alapvetõen mint egy hetero, vagy mégis? Ne mond már!" De igen máshogy mûködik. Úgy nõttek fel, úgy élnek, ahogy azt te el se tudod képzelni. Te heteroszexuálisként nõttél fel egy heteroszexuális társadalomban. Mintha egy teljesen másik bolygón élnénk. Én meleg vagyok, ezért pontosan tudom, hogy rengeteg meleg emberben mi játszódik le, ezért pontosan tudom, hogy elnyomva csak a saját fejük után fognak menni. Nem fognak óvszert húzni, nem fognak vigyázni. A legapróbb örömöket amik maradtak igyekeznek majd kihasználni. Már írtam. nyilvános WC-kben, parkokban stb. Képzelj el egy embert, teljesen lecsupaszítva, minden szexuális civilizációt nélkülözne, akár csak egy állat. Egy olyan meleg generáció, amely az általad világban nõ fel, ilyen lesz. El fogják fogadni, hogy deviánsok, perverzek, alternatívak, és eszerint fognak élni. Nem fognak foglalkozni olyasmikkel, mint a biztonságos szex, hiszen olyasmit csak szexuálisan civilizált emberek használnak, nem pedig állatok.
"Mikor láttál te olyan riportot, hogy "Gipsz Jakab színmûvész megkereste stábunkat, mert nem bírta már tovább és riportot adott amiben kijelentett, hogy hátulról szereti csinálni az asszonnyal" itt már el is árulta magát, hogy asszonya van. A homoszexualitás nem arról szól, hogy ki milyen pózban szexel. egy politikus igenis álljon ki, hogy ne legyen zsarolható. A közszereplõket meg üldözi a média. Vagy kiállnak, vagy bujkálnak, mint ahogy sok közszereplõ teszi. Én olyan heteroszexuális közszereplõt még nem láttam, amelyik ne dicsekedne azzal, hogy õ mennyire házas, meg mennyire szeret az ellenkezõ nemû párját. Orbán Viktor egyenesen futtatja a családját. Folyamatosan mutogatja õket. Ricky Martinnak is felrótták, hogy mért dicsekedik, miközben 20 paparazzi ólálkodott a háza elõtt.
15:10 folyt. (véletlenül entert nyomtam) a szõnyeg alá söpörve, elhallgattatva nem lehet civilizáltan élni. Oroszország szó szerint egy beteg társadalmat hoz létre. Sok homoszexuális ember a nyomás alatt megtör és heteroként fog élni. Megházasodik, gyereket csinál, de az ösztöneit nem tudja leküzdeni, így titokban futó kapcsolataik lesznek. Elkapják a betegséget, amit utána hazavisznek és megfertõzik vele a feleségüket, aki beteg gyerekeket fog a világra hozni. Persze nem fognak tudni róluk, hogy elkapták a vírust. Ha nem hiszitek, nézzetek utána mi volt a kommunizmusban. Akkor se lehetett beszélni róla. Tele volt minden nyilvános WC meg park melegekkel, akiknek egy része azt hitte, hogy ez a módja a szexualitásuk kielégítésének (nem kaptak civilizált felvilágosítást, hiszen ismétlem nem lehetett beszélni róla), a többiek nyomásra megházasodtak és csak így tudták kiélni a vágyaikat. Még szerencse, hogy akkoriba nem volt AIDS, legalábbis a késõi kommunizmusban már volt, de a vasfüggöny valamilyen szinten felfogta. Eleve a meleg szervezetek munkájának és erõlködésének köszönhetõ, hogy nem terjedt el nagy mértékben. Nem hagyták magukat és "propagálták" az AIDS megelõzõ programokat (Szigeten meg is gyûlt a bajuk Tarlóssal). Ha az elõzõ rendszer a szájbefogós politikájával most lenne, sokkal több AIDS beteg élne közöttünk. A nagy részük nem is tudna róla.
A kérdező hozzászólása: Miért terjedne az AIDS azért mert nem lehet mindent ugyanúgy megengedni a melegeknek mint a heteroknak? Ettõl miért terjedne? Ha valaki meleg, ugyanúgy bemehet óvszert venni a patikába vagy a boltba és senki nem kérdi meg, hogy hová fogja dugni az óvszerrel felszerelt farkát, seggbe vagy punciba! Attól hogy nem lehet nekik mindent, és nincs meleg propaganda még nem jelenti azt, hogy nem szexelhetnek a saját házukban a meleg partnerükkel óvszerben! Ez miféle kifogás megint? Senkinek nem tilos óvszert húzni, hogy elkerülje a nemi betegségeket. Szexuális felvilágosítást pedig mindenki kap, ott sem kérdik a suliban meg, hogy ki meleg és ki nem, mert ha van meleg az most menjen ki, ilyen nincs!
A kérdező hozzászólása: A melegek ne smároljanak közösségben! Milyen példát mutat egy meleg pár ezzel egy gyereknek, vagy egy fiatalnak, aki még csak most kezd ismerkedni a nemi identitásával? Amúgy meg igen, beskatulyázzák az embert, pedig egyéni véleményem és gondolataim vannak, és nem akarok tartozni egyetlen kreált szervezetbe sem!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek joga van a véleménynyilvánításhoz. Nem vagyok fasisztoid, ez kb olyan mintha lenáciznának, az sem vagyok. Nem szeretem, ha beskatulyáznak, már mondtam, hogy egyik szervezettel sem szimpatizálok, és azokkal a kezdeményezésekkel, vagy ötletekkel, hogy a zsidókat, cigányokat, és melegeket bántani kellene, vagy eltüntetni, azzal sem értek egyet, és nem támogatom. Én csak azt mondom, hogy a melegek károsak a társadalomra, károsak az egészséges szexualitású emberekre. A zsidók egy része cionista és hatalomvágyuk mértéktelen, és folyamatosan másoknál magasabbra helyezik magukat, és másokon akarnak uralkodni. A cigányok kb 80%-a pedig segélyekbõl él, gyereket gyárt, a segély megszerzése érdekében, lop csal hazudik és gyilkol, garázdálkodik, mindent csinál, csak nem dolgozik, és nem próbál meg beilleszkedni a társadalomba! Nekem nem a cigányokkal vagy a zsidókkal van bajom, vagy a melegekkel, hanem ezen csoportok egy bizonyos rétegével! A cionista és ártó zsidóságot utálom, a lusta és bûnözõ antiszociális cigányokat, és a magamutogató és botrányt keltõ melegeket, akik a ferde hajlamukat kiviszik az utcára, nyilvánosan intim helyzetben mutatkoznak az egészséges szexualitású társaik között, és mindezt szándékosan teszik, hogy megbotránkoztassák a többieket. Ehhez pedig támogatást ad a beteg liberális közeg, ami sajnos a nyugati hatás hoz folyamatosan be hozzánk is!
"Amúgy meg igen, beskatulyázzák az embert, pedig egyéni véleményem és gondolataim vannak" Kicsit a nézeteid és az elvárásaid kissé kiütik egymást. Ezek után ne te követelõzz szerintem...
18:55 Azt nem írtad, hogy ha te dirigálhatnál mit tennél ezzel a három csoporttal?
A kérdező hozzászólása: Én dirigálni nem akarok! Én csak azt akarom, hogy ha a gyerekem kimegy az utcára, akkor ne kelljen attól félnem, hogy bûnözõ cigányok megverik, meglopják és megerõszakolják, vagy megölik.(, de a nem cigányok is tesznek ilyet tudom, vannak nem cigány bûnözõk is ezt aláírom, de a lakosság cigány-magyar arányát tekintve, és ezzel az aránnyal súlyozva a cigány lakosság nagyobb része büntetett elõéletû és követett el erõszakos bûntettet mint a magyar lakosságé.) Ne kelljen attól féltenem, hogy melegek erkölcstelen és ártó viselkedésének szem és vagy fültanúja lesz. Azt akarom, hogy ne cionista gyûlöletet hirdetõ zsidók kezében legyen a monetáris piaci hatalom, és ne szinte csak tõlük függjenek a nagyobb világszintû és méretû kérdések eldöntései, és ne õk irányítsák a médiát a sajtót. Felháborító, mikor azt merik mondani bizonyos zsidó vezetõk itt az országon belül, hogy õk is államalapítók, õk is honfoglalók, mert mennyit adtak ennek az országnak meg a kultúrájának. Azért ez már arrogancia, és kissé beképzelt hozzáállás! Nélkülük is magyar volt a magyar, és nem tartoznak hozzá a nemzethez, különösen ezért nem, mert míg én azt mondom, hogy magyar vagyok, és esetleg ha van bennem nemzetiségi vér, akkor másodsorban vagyok csak szász, szerb, görög, horvát, vagy akármi, de elsõsorban magyar! Ezzel szemben egyes zsidók azt vallják, hogy õk elsõsorban zsidók, izraeliták, és csak ezután magyarok, mert itt élnek, de az õ hazájuk Izrael! Hát az ilyen ember nem magyar! Húzzon vissza a sivatagba aztán lövöldözzön. Egymásközt összetartanak, de a magyart az igaz magyart csak gójnak tartják, és ott verik át ahol lehet, és kihasználják! Nem fajgyûlölet az a kijelentés, hogy a cigány és a zsidó olyan nép amelynek soha nem volt és soha nem is lesz igazán hazája! Megy ide oda, kereskedik meg spekulál, és dolgoztat, mások munkáját eladja, de maga nem termel értéket, csak a már megtermelt értéket értékesíti. Ezek a dolgok nagyon is erõsen jelen vannak a cionista irányzatú zsidókban! Miért tud a cigányok 10%-a normálisan együtt élni a magyarokkal! A maradék 90%-nak mi baja? Örülhetnének, hogy van egy ország amely eltûri õket, és próbál velük együtt élni és közösen a jövõbe tekinteni! Az a 10% miért normális, miért nem lop és miért nem bûnözõ, és miért kell eltûrnie a társainak a magatartását, és azt, hogy miattuk õket is diszkriminálják? A zsidóknál is ez a helyzet. Vannak normális zsidók, akik nem emelik magukat mások fölé! Nem verik a mellüket, hogy õk a kiválasztottak, és nekik mindent lehet, és a többi gójt meg le kell [email protected] Ezek a zsidók miért büszkék rá, hogy magyarok és csak vallásuk miatt zsidók? Nem keverik a [email protected], és nem élõsködnek és verik át a nem zsidókat! Miért fizetünk még mindig kártérítést a holokauszt áldozatainak leszármazottai részére? Meg hová tûnnek a pénzek, amiket oda adott a magyar állam nekik? Mennek a pereskedések, mert eltûntek, mert ezek a zsidók már egymástól is lopnak! Kaptak már eleget! Mit akarnak még? Meddig támogassuk õket? Engem ki fog támogatni azért, mert a nagyapámat megölték a zsidók a második világháború után? Vagy mert egy rokonom miattuk volt kénytelen menekülni az országból? Én miért nem kapok kártérítést? Hogy merészelnek pénzt és bocsánatkérések tömkelegét kérni és követleni a magyaroktól? Azért mindennek van ám határa! Meddig sajnáltatják még magukat? 10, 20, 50, 100 évig? Örökre? Miért vannak melegek, akik tudnak viselkedni! Nem mutogatják magukat szexuális töltettel az utcán, nem vonulnak fel csak azért mert melegek, ahogy én sem vonulok ki csak mert nem vagyok meleg! Jó õk a kisebbség, ez az indok? Na és? Én is kisebbségben vagyok azzal, hogy pl szeretem a nyers uborkát mustárral enni, persze nem szeretem, de csak hogy mondjak valami példát hirtelen... Szóval ez még nem jogosít fel magamutogatásra! Csókolóznak meg tapogatják egymást az utcán, és külön kiemelik, hogy õk melegek, mindenki vegye tudomásul. Ja és amit leginkább utálok és nevetséges, az a "vállaljuk fel, hogy melegek vagyunk" szöveg, amit a politikusok közt lévõ melegek és az ismert emberek közt lévõ melegek tesznek/mondanak. Mit kell felvállalni? Mi közünk nekünk ehhez? Mi közöm egy másik ember szexualitásához? Miért kell ezt köztudatba vinni? Ki nem [email protected] le? Csak azért, hogy odafigyeljünk rájuk? Én büntetném a melegeket, ha másságukat reklámoznák. betiltanám a melegfelvonulást! A trafó melegeket bezáratnám, ha nõi ruhában mutatkoznak köztéren, vagy olyan helyen ahol kiskorúak is vannak! Nem engedném nekik a házasságot, sem a gyermek vállalást! Totálisan meg kell szüntetni a pozitív diszkriminációt is! Igenis van cigány bûnözés és tenni kell ellene! Folyamatosan pozitív diszkriminációt kapnak a cigányok, mert fajgyûlöletre hivatkoznak! Baromság! Nem fajgyûlölet az oka annak, hogy utálják õket, hanem a viselkedésük! Ha nem tudnak beilleszkedni az országba akkor menjenek máshová! Segélyért sorba állni tudnak, meg gyereket gyártani, de erõfeszítéseket tenni már nem! Dolgozni elvbõl nem dolgoznak, a kultúrájuk nem is erre van berendezkedve és szégyen náluk a munka! Ilyen népség nem való egy dolgozó magyar nép közé! Nem érdemelnek támogatást, és nem hogy támogatást nem adnék nekik, még büntetném is õket ha három gyereknél többet vállalnak! De minimum mindenféle pótlék megvonás lenne a hatása annak, ha több gyereket csinálna valamelyik! Felháborító volt, hogy eddig nem lehetett védekezni a saját otthonunkban, mert ha valaki bejött és megtámadott minket, és mondjuk halálra vertük, leszúrtuk vagy agyonlõttük, vagy csak egyszerûen védekezésbõl leütöttük, akkor még mi, az áldozatok jártunk rosszul, mert bûncselekmény és testi sértés bûntette miatt minket ítéltek el! Hála Istennek ez megszûnt, ha valaki bejön a házamba az engedélyem nélkül és úgy érzem fenyeget engem vagy a családomat, akkor nyugodtan állampolgári jogomnál fogva lelõhetem, és még csak egy szót nem is szólhat a hatóság érte! Ez így nagyon helyes! Már rég ezt kellett volna törvénybe hozni! Folytathatnám de minek! Úgyis az jön, hogy fajgyûlölõ meg rasszista meg antiszemita és homofób vagyok, mást nem is tudtok mondani, csak ezt, miközben a tények mellettem szólnak és nem túlzom el a dolgokat. Ez az én véleményem, és szerintem megfelelõ hozzáállással együtt lehetne élni még a melegekkel, a zsidókkal és a cigányokkal is! Nem én keltek gyûlöletet azzal, hogy ha támadás ér engem ezekbõl a körökbõl, akkor felháborodom és dühös vagyok, hanem az kelti a gyûlöletet, hogy ezek a csoportok igenis támadóan viselkednek a lakosságra nézve! Én senkit nem akarok agyonlõni, sem deportálni sem gázkamrába küldeni, én azt akarom, hogy rend legyen és mindenki megkapja a büntetését aki bûnt követett el, és ne hivatkozhasson holokausztra meg rasszizmusra, meleg gyûlöletre, vagy egyéb kifogásra, mert legtöbbször ezek miatt nincs normális igazságszolgáltatás, mert már nem mernek az emberek szólni, és ha nem vagyok eléggé betegen liberális, akkor nem vagyok trendi meg európai... stb.. Mondok valamit! Nem akarok európai lenni! Ilyen Európában nem! Inkább húzok a kelethez, és a keleti kultúrák hagyományaihoz, ahol még volt becsület, bátorság, hazaszeretet, rend és igazság. Hol vannak már a régi magyar értékek, amik a honfoglalláskor és államalapításkor megvoltak!??
Szóval simán csak azt akarod, hogy a cigányok meg zsidók legyenek olyanok, mint mindenki más (ne legyenek bûnözõk stb.) Viszont a melegeket az alapvetõ emberi jogaiktól akarod megfosztani. Nem tudom, hogy ez szimplán rosszindulat, vagy tudatlanság. Mindenkit érdekel mások magánélete. Aki ezt tagadja, az hazudik. Amint elkezdenek gyanakodni arról, hogy valaki meleg, azonnal összeül a válságstáb, a pletykások gyülekezete, hogyan is deríthetnék ki az igazságot. Az érintett ember két dolgot csinálhat. Vagy nyíltan vállalja (amit te büntetnél), vagy úgy él, mint a zsidók a holokauszt idején, bujkálnának. Mindenkinek hazudniuk kéne (egy beszélgetésnél mindig elõkerül a szexualitás, legalább azon a szinten, hogy van-e valakije a másiknak, egyedül él-e, netán házas stb.), a párjukkal nem mehetnének sehova, nehogy gyanút fogjanak (amire te simán rámondhatod, hogy hirdetik, mivel valamiért elkezdtek gyanakodni), nem intézhetnek hivatalos ügyeket, ha nem akarnak tettetni és hazudni, nem állhatnak szóba senkivel, hátha valaki feljelenti õket. A tolerancia gondolom nálad szóba se jöhet. Több tucat meleg fiatal követ el öngyilkosságot pont az olyan emberek miatt, mint te. Sokukat a saját szülei kergetnek öngyilkosságba. A homofóbia egy társadalmi probléma, amirõl igenis beszélni kell, mert túl sok ember életét keseríti meg (gondolj bele mit érezhet egy anya, amikor rájön, hogy megölte a saját gyerekét a begyepesedett elõítéleteivel). Az AIDS megelõzésrõl nem is beszélve. Ahol szõnyeg alá söprik a homoszexualitást és az érintettek nem kapnak semmilyen szexuális felvilágosítást, niylvános "propagandát" arról, hogy éljenek komoly, monogám kapcsolatba (sok sorozatban a meleg karakterek még a legunalmasabb házaspárokon is túltesznek pl. Született feleségek), ott sokkal jobban terjed az AIDS (pl. Ukrajna), mert a melegek elfogadják, hogy a szõnyeg alá vannak söpörve és csinálhatnak amit akarnak, a nagy többség úgyis elítéli õket (így minek veszõdjenek komoly kapcsolattal, ami egy társadalmi elvárás lenne), akár a legerkölcsösebb emberek is lehetnek, akik 50 éve egy társ mellet vannak, akkor is megbélyegzik és erkölcstelenséggel vádolják õket. Az AIDS megtalálja az elnyomott és megalázott embereket.
14:53 Ahogy a szexuális propaganda a heteroszexuális embereket arra készteti, hogy ne csak az ösztöneik után menjenek, mint az állatok, hanem éljenek meggondolt párkapcsolatokban, állapodjanak meg, ugyan ezt kéne csinálni a homoszexuálisokkal. Igenis tanítsa meg a társadalom a melegeket, hogy ne szégyelljék magukat és ne éljenek "nekem úgy is mindegy, hiszen elítélnek, bármit csinálok" alapon. Szükség van a meleg propagandára ugyanúgy, mint a hetero propagandára, hiszen ettõl vagyunk civilizáltak.
Oroszországban bizonyos részeiben nemrég betiltották a meleg "propagandát". Nem lehet beszélni a jelenségrõl egyáltalán. A fejemet tenném rá, hogy nemsokára megduplázódik az AIDS megbetegedések száma, utána a végeredményt is nyugodtan meg lehet duplázni és így tovább. A szõnyeg alá söpörve, elhallgatása nem lehet
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nem jól fogalmaztam, vagy nem jött ki a lényeg az írásomból. A melegeknél a "vállaljuk fel" dolgot kicsit máshogy értelmezted. Nem azt mondom, hogy ha van egy társaság, és beszélgetnek, és megkérdezik konkrétan, hogy "te Dezsõkém, meleg vagy, ugye jól gondoljuk?", akkor Dezsõke kezdjen el hazudozni, hogy nem is jajj dehogy stb.. ez nem az a "vállaljuk fel" amirõl én beszélek. Én arról beszélek, mikor kb mint egy új költségvetési tervet a tv-ben bejelenti egy politikus, hogy meleg. Vagy egy színész vagy zenész, a fókuszban errõl nyilatkozik. Miért teszi? Ne tegye, ne teregesse ki a szexuális életét. Mikor láttál te olyan riportot, hogy "Gipsz Jakab színmûvész megkereste stábunkat, mert nem bírta már tovább és riportot adott amiben kijelentett, hogy hátulról szereti csinálni az asszonnyal..." vagy akármi, szóval érted? Ennek ugyanannyira semmi köze semmihez, mint hogy nõvel vagy férfivel csinálja, nem akarom tudni, nem akarom ezt hallani tõle, és ne is nyilatkozza le se a Fókuszban se az Aktívban, se a hülye Hajdú Péternél (jó sok pénzért biztosan). Ha errõl beszélni akar azt tegye egy meleg mûsorban vagy szextakshowban pl este 10-11 után valami kereskedelmi csatornán, de ne fõmûsoridõben a többi hír között leadva. Pláne egy politikus ne tegyen ilyet, mert szánalmas, hogy ezzel foglalkoznak, neki nem ez a dolga, és semmi közünk hozzá kibe rakja a farkát az otthonában! Egy melegnek nem lehet olyan joga a hétköznapokban mint egy nem melegnek! Már írtam korábban, hogy a természetes biológia normáktól eltérõen viselkednek. Ennek megfelelõen nem helyezhetõ elõtérbe a biológiai törvények fölé az õ szociális igénye! Ez olyan mintha azt mondanák, hogy nekik jár az a jog, hogy mivel melegek, külön nyilvános wc-t követelnek mintegy harmadik opciót, vagy a nõi wc-be akarnak járni mert nem férfiak. Joguk van hozzá, mert melegek, és nem férfiak! Vagy mintha követelnének egy másfajta személyi számot. Azt is tiltanám, hogy egy férfit nõvé vagy egy nõt férfivá operáljanak, mert ez ugyanolyan sértõ a többi emberre nézve mintha valaki hazudna a személyazonosságát illetõen ée pénzt vagy mást csalna ki a másiktól. Átveri a környezetét. Nem normális dolog a homoszexualitás! Mirõl beszélünk egyáltalán? Férfi nem közösülhet férfival sem nõ nõvel! Az emberi faj férfi és nõ közösülése által szaporodik, minden más kombináció csak egy hiba, egy rossz gén következménye, ha úgy tetszik mutáció, de olyan mutáció, ami nem mutat elõre, hanem csak egy sikertelen biológiai folyamat eredménye. Nyilván ha lenne rá gyógymód akkor a melegeket gyógyítanák, de sajnos nem ismerjük a hibás gént/géneket és helyrehozni sem tudjuk a dolgot! Nem akarom és nem kívánom egy melegnek sem hogy öngyilkos legyen és ha az én gyerekemrõl derülne ki akkor sem bántanám érte, de nem engedném neki, hogy ezt olyan szabadosan tegye mint egy heteroszexuális, mert hát az hogy meleg, az nem egy egészséges vágy hanem természetellenes!
A kérdező hozzászólása: 24-es: Nem gondolod komolyan, hogy száz hetero diákból egy meleg diák kedvéért majd meleg felvilágosító kampányt indít a Magyar Egészségügyi Minisztérium? Amúgy meg a felvilágosítás arról szól, hogy húzz óvszert a farkadra a nem kivánt terhesség, és a nemi betegség ellen. Egy meleg fiúnak is van farka, szóval rá is vonatkozik, ráadásul abban a korban mikor felvilágosítást kapnak a diákok, még nem hiszem, hogy kiforrott szexuális identitásuk lenne, legalábbis normál esetben nem teljesen. Bár manapság már az oviban is szexelnek, annyira elborult világot élünk. Most komolyan pár meleg miatt nem fogunk gyökeres változásokat eszközölni! Ugyanúgy ahogy nem tesszük ezt más kisebbségek kedvéért sem! Nekem sem tartanak csak azért görög nyelvû szexuális felvilágosítást, mert görög kisebbségbe tartozónak vallom magam, vagy a dédszüleimben volt görög vér és én görögnek érzem magam a magyar állampolgárságom mellett. Nem jár ezért megkülönböztetés nekem... Hiába akarják a melegek azokat a jogokat megkapni amit egy heteroszexuális megkap, õk nem kaphatják meg és soha nem is fogják megkapni, ha bele szakadnak akkor sem! Sem házasságot nem köthetnek sem szülõi feladatokat nem láthatnak el! Errõl ne is álmodjanak, errõl szó sem lehet! Egy családban apa és anya van, és gyerekek és nem azonos nemû szülõk! Innentõl kezdve máris elvehetem a melegek jogait ehhez a családalapítási tevékenységhez, és el is veszem ha rajtam múlik! Ez nem diktatúra, ez egészséges gondolkodásmód, természetes, és mind társadalmilag mind biológiailag életképes és csak ez életképes!
"az elõzõ rendszer totálisan nem azt csinálta amirõl én beszélek" dehogynem. Meleg témában ugyan azt csinálta, amit te itt vizionálsz. Teljesen ugyan az a politika. Meg is látszódott az eredménye a melegeknél.
"Magyarországon tudomásom szerint két azonos nemû ember nem házasodhat össze és nem vállalhat gyereket sem. Ha tévednék akkor bocs, és akkor eléggé elszomorító, hogy már ez az ország is ilyen dolgokra adta a fejét, mert ez nagyon nem normális az biztos!" Hivatalosan nem... Persze ki az a balek, aki évekig járja a köröket, hogy legális úton örökbe fogadhasson. Itthon ez nagyon bürokratikus. Mesterséges megtermékenyítésrõl meg nem kell tudnia senkinek sem. Egy leszbikus párnak meg ez sokkal egyszerûbb. Csak egy donor meg egy fecskendõ kell. Pár száz forint a gyógyszertárban.
Mindent meg lehet oldani, csak meg kell lobogtatni a meleg politikusok listáját.
Egyébként mit csinálnál azokkal a meleg párokkal, akik gyereket nevelnek? Erõszakkal elvennéd tõlük? Még a sajátjukat is (mesterséges megtermékenyítés)?
A kérdező hozzászólása: "Egyébként mit csinálnál azokkal a meleg párokkal, akik gyereket nevelnek? Erõszakkal elvennéd tõlük? Még a sajátjukat is (mesterséges megtermékenyítés)?" Nyilván nem lehet, mert a gyermeknek ezzel kárt okoznánk, de ez éppen olyan nem megoldható "bûntett" mint az, hogy valaki a gyermekét erõszakra neveli, vagy éppen direkt vegának, vagy mondjuk nem járatja iskolába. Elítélendõ, de törvényes úton képtelenség kordában tartani. Nyilván ilyen esetben nincs házasság a két nõ között, hanem valakié a gyermek biológiailag, aztán azt kamuzhat amit akar, elhagyta a pasija stb bármi hadd menjen, elengedte nem kér pénzt tõles stb. tökmindegy mit hazudik... elhiszik és pont le is szarják. Ha meg a meleg párjával megy ide-oda, orvoshoz stb, ott meg akár mondhatja azt is, hogy elkísérte egy barátnõje, agy egy nõi rokona stb. Közeli barátok és családon, szomszédon kívül senki nem tudna a két nõ intim kapcsolatáról. Viszont az megint csak be kéne látni, hogy egy gyerek fejlõdésében a normális családkép apa és anya hiánya igenis okoz egy helytelen pszichés fejlõdést. Minden lány az apját veszi alapul mikor párt keres, valahol az apjához vagy az apja egyes tulajdonságait magán viselõ férfit keres, az apja a férfi modell a lánygyermek életében, majd a párja lesz a következõ. Egy fiú életében pedig ugyanez az anya személyére vetítve. Ez a normális és egészséges emberi fejlõdés menete. Ezt megint csak nem cáfolhatják a melegek, mert ha ezt is baromságnak tartják, akkor ennyi erõvel holnaptól kézen állva is járhatnánk mert az is lehet normális egy kisebbség szerint és akkor miért ne?
"Viszont az megint csak be kéne látni, hogy egy gyerek fejlõdésében a normális családkép apa és anya hiánya igenis okoz egy helytelen pszichés fejlõdést." Már az elõbb írtam. Nincsen semmi bajuk. Komoly szakemberek pszichológusok hada vizsgálta meg õket. Lehet, hogy azért, mert egy homoszexuális ember olyan, mint egy harmadik nem, ezért anyai és apai tulajdonságokkal is rendelkezhet. Két hetero férfi vagy nõ nem biztos, hogy így tudna gyereket nevelni.
A kérdező hozzászólása: 49: ezen nem fogunk vitatkozni és ebbõl nem fogok engedni, mert ha ez ennyire tökmindegy lenne, akkor nem lennének tiltások törvények és lehetne mindent amit a melegek akarnak, mégsem lehet és biztos vagyok benne, hogy nem csak a homofobia az oka ennek! Te biztosan mondod, hogy olvastál errõl, vagy tudsz errõl, hogy egy gyerek fejlõdésében tökmindegy, hogy két apa két anya vagy egy hagyományos pár neveli fel, én meg olvastam és én meg úgy tudom, hogy igenis problémás és nem normális fejlõdést okoz két azonos nemû szülõ nevelése. Lehet, hogy nem lesz baja a gyereknek, én sem állítom, hogy pszichopata vagy más szélsõség lesz belõle, de a természet nem hülye, hím és nõstény szülõje van minden emlõsnek, és általában így is történik a nevelés. Ez nem véletlen.
Azért hívnak nácinak mert magyar országon élsz. +Rasszista vagy egy pöppet...
Látom, te nem hagyod, hogy a valóság megzavarja a tisztánlátásodat. Empirikus vizsgálatok igazolják, hogy az eszmefuttatásaid tévesek, a természet nagymértékû alkalmazkodóképességrõl tesz tanúbizonyságot ezen a téren. Ezért nevezlek elõítéletesnek, mert nem a valóságra, hanem saját elképzeléseidre alapozva alkotsz véleményt másokról. Ja és én neveztelek fasisztoidnak is, ami nem ugyanaz, mint nácinak nevezni, ugyanis az -oid latin toldalék annyit tesz, valamihez hasonló. Te nem vagy nemzetiszocialista párt vagy eszmerendszer tagja/támogatója (náci), de a nézeteid nagyon hasonlítanak a fasisztákéhoz - elutasítod az egyenlõséget mint a demokrácia egyik alapelvét, saját ízlésedet közerkölcsként akarod beállítani és másokra kötelezõ érvényû törvényként kiterjeszteni. És igen, a demokrácia védelméhez tartozik, hogy az ilyesfajta nézeteket nem szabad hagyni szó nélkül terjeszteni, hanem - a véleménynyilvánítás szabadságának tiszteletben tartása mellett - szembe kell szállni vele, amikor felüti a fejét. Te ezzel szemben büntetni akarsz másokat, amiért élni szeretnének az alapvetõ emberi jogaikkal. Ebben mellesleg nagyon is egybevág a hozzáállásod a nácikéval meg a Jobbikéval, úgyhogy ne lepõdj meg, ha összeboronálnak velük.
A kérdező hozzászólása: fasisztoidnak nevezel én pedig téged libertáriusnak!
Az a legnagyobb baj, hogy fölöslegesen ügyet csinálsz az egészbõl. Ha a gyereked meglát egy meleg párt, nem lesz semmi baja sem. Ha pedig úgy alakulna, hogy szintén meleg (én így születtem. mindig tudtam, hogy meleg vagyok), akkor legalább egy példa lehetne elõtte. nekem is sokkal egyszerûbb lett volna megbirkózni az egésszel, ha van elõttem egy példa. A közszereplõkben ez a jó. Nem érzem magam UFO-nak, hiszen más normális emberek is vannak rajtam kívül, akik melegek. Gyereket meg már évtizedek óta nevelnek meleg párok. generációk nõttek fel így, akiket megvizsgáltak, és kiderült, hogy nincsen semmi bajuk. Nekem is lesz gyerekem, ebbe biztos vagyok. Az egész hiszti fölösleges.
A kérdező hozzászólása: Magyarországon tudomásom szerint két azonos nemû ember nem házasodhat össze és nem vállalhat gyereket sem. Ha tévednék akkor bocs, és akkor eléggé elszomorító, hogy már ez az ország is ilyen dolgokra adta a fejét, mert ez nagyon nem normális az biztos! Nem fogom azt mondani a gyerekemnek, "hogy igen vannak olyan bácsik/nénik akik másik bácsit/nénit szeretnek és együtt élnek és szerelmeskednek, de emiatt nem szabad bántani õket, õk ugyanúgy tehetnek mindent mint mi, és ugyanolyanok mint mi, és nekik is majd lesz kislányuk/kisfiúk mint ahogy nekem meg anyunak te lettél, de biztos jó emberek, köszönj ám szépen nekik stb..." hát egy frászt! azt fogom mondani neki, és ez az igazság is, hogy: "hogy igen vannak olyan bácsik/nénik akik másik bácsit/nénit szeretnek, de emiatt nem szabad bántani õket, csak mások mint mi, õk majdnem ugyanúgy tehetnek mindent mint mi, de nem ugyanolyanok mint mi, és nekik nem lesz nem lehet kislányuk/kisfiúk mint ahogy nekem meg anyunak te lettél, õk sajnos ilyenek, és így kell elfogadni õket, így születtek és már nem lesznek mások sajnos, de azért biztosan kedves emberek, szépen köszönj nekik stb.."
Terry Black-el nem az a baj, hogy meleg, hanem az hogy egy idióta barom! Az pedig, hogy gyereket nevelhet/nevelhetett, nem tudom most mi van ezzel az üggyel... az egyenesen felháborító! Megzsarolta az egész magyar politikai elitet. Ennyi történt :) ))
A régi idõkben a melegeket nem lehetett embereknek nevezni. Roncsok voltak, és te ezt a világot akarod visszahozni. Lehet, hogy te magad nem akarod tönkretenni a melegeket, de az a világ, amit te vizionálsz, igenis tönkreteszi õket. Nem akarod, hogy meleg fiatalok öngyilkosak legyenek, de egy ilyen világnak ez a következménye.
"Errõl ne is álmodjanak, errõl szó sem lehet! Egy családban apa és anya van, és gyerekek és nem azonos nemû szülõk!" Ez nem álom, hanem valóság. A külvilág szerint tiltva van, de ez nem a valóság. Hála az olyan embereknek, mint te. Már írtam, hogy a meleg politikusok zsarolhatóak... Emlékezz Terry Blackre.
"Most komolyan pár meleg miatt nem fogunk gyökeres változásokat eszközölni!" Kilóg a lóláb, mert azzal, hogy tiltani akarod sokkal nagyobb energiát fektetsz az egészbe. Nem nagy dolog a szexuális felvilágosítás MINDENKINEK. Sok nyugati országba mûködik.
A kérdező hozzászólása: Én személy szerint nem bánok és nem is tekintek a melegekre állatként, és ahogy már írtam, a hálószobájukban azt csinálnak amit akarnak! És húzzanak is óvszert, ezt nem hogy engedjük nekik, ezt el is várjuk tõlük! Értem én, hogy mire írod, hogy máshogy mûködik az agyuk, de te mondtad, meleg vagy! Értelmeseket írsz és értelmesnek talállak! Nem tekintek rád állatként és nem érdekel, hogy mit csinálsz a partnereddel! Mivel nem vagy hülye feltételezem, hogy te sem óvszer nélkül csinálod, és nem is csináltad soha anélkül, csak mert meleg vagy! Ennyire hülye te sem voltál, és nem is vagy hülyébb másoknál csak mert meleg vagy! Már mondta, ez hülyeség, nem kerül semmibe óvszert húzni, és ha ezt nem fogja fel egy meleg agya, hogy az miért kell, akkor nem az a baja, hogy meleg, hanem más pszichés baja van, és akkor már nem meleg-problémáról beszélünk, hanem pszichés betegségrõl! Nem diszkriminállak, de ha a családommal sétálok a gyerekeimmel, és te mellettem smárolsz az azonos nemû pároddal, és a gyermekem kénytelen ezt végignézni akkor igenis fel leszek háborodva rád jogosan! Nem várhatod el, hogy a gyerekemet arra tanítsam meg, hogy "igen kislányom/kisfiam, vannak lányok/fiuk akik nem fiut hanem lányt keresnek és nem lányt hanem fiút maguknak, és vele élnek és vele szerelmeskednek, nincsenek olyan sokan mint azok akik ellenkezõ nemû párt választanak, de vannak bizony ilyen emberek"..."de apu apu akkor ki az apuka és ki az anyuka?" ... vagy mit fog gondolni a gyerek, meg totál összezavarodik. Ha valaki meleg, az legyen tudatában annak, hogy nem megfelelõen fejlõdött ki az agyában valami és ezért ilyen. Ez nem betegség, ez egy állapot, rendellenesség, mint mondjuk egy felemás színû szem, vagy egy 6. ujj, vagy stb. Viszont legyen benne annyi felelõsség, hogy a társadalomban fejlõdõ gyermekek elõtt ezt a rendellenességét nem veri nagy dobra és nem reprezentálja, mert ezzel kárt okozhat, és befolyásolhatja a fejlõdésben rossz irányba!
"Hiába akarják a melegek azokat a jogokat megkapni amit egy heteroszexuális megkap, õk nem kaphatják meg és soha nem is fogják megkapni, ha bele szakadnak akkor sem!" Már megkapták hála a politikusok és a melegek összetartásának hála. Annyira vicces ezt a naiv szöveget végigolvasni. Nem tudtak, hogy a legüldözöttebb kisebbség mindig a legösszetartóbb? A melegek ráadásul mindenhol ott vannak. Nem olyanok, mint a cigányok. Nem lehet megkülönböztetni õket. Legalábbis egy heteronak ezt nem megy. A melegek természetesen felismerik egymást.
-hála
"igen kislányom/kisfiam, vannak lányok/fiuk akik nem fiut hanem lányt keresnek és nem lányt hanem fiút maguknak, és vele élnek és vele szerelmeskednek, nincsenek olyan sokan mint azok akik ellenkezõ nemû párt választanak, de vannak bizony ilyen emberek" Pontosan így kell elmagyarázni a gyereknek. Hidd el, nem lesz semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Terry Black-el nem az a baj, hogy meleg, hanem az hogy egy idióta barom! Az pedig, hogy gyereket nevelhet/nevelhetett, nem tudom most mi van ezzel az üggyel... az egyenesen felháborító! Akkor még elnézhetõ, ha a gyereket maga neveli mint az apja, és nem él házasság szerû kapcsolatban egy másik férfival s ezt nem kell a gyereknek fejlõdése alatt átélnie és végig megtapasztalnia. Az még mellette szól, hogy legalább a gyerek nem intézetben nõ fel, ahol más bajok és rossz behatások érhetik! Viszont egy ilyen meleg szülõ köteles a gyereket úgy nevelni, hogy az egy heteroszexuális világban élhesse le a gyermekkorát, és ne érzékelje hogy a nevelõszülõje egy meleg férfi vagy nõ!
Én még csak nemrég végeztem a sulival, így már egy olyan világban nõttem fel, ahol már nincsenek annyira elnyomva a melegek, de ha 40 évvel fiatalabb lennék valószínûleg már halott lennék. vagy én is állatként viselkednék, mikor a szexualitásról lenne szó. Még azt se tudom elképzelni, hogy mi lett volna, ha 10 évvel idõsebb lennék, annyit fejlõdött minden a témában.
"ezen nem fogunk vitatkozni és ebbõl nem fogok engedni, mert ha ez ennyire tökmindegy lenne, akkor nem lennének tiltások törvények és lehetne mindent amit a melegek akarnak, mégsem lehet és biztos vagyok benne, hogy nem csak a homofóbia az oka ennek! " Nem, a vallásé. Azok állnak mindenhol a tiltó törvények mögött. Azok a "szakmai" vélemények, amik azt mondják, hogy az azonoson nemû szülõk ártalmasak, azok mögött mind a vallás áll. Csak meg kell nézni a forrást.

A szerelem diadalában Leonela tényleg szereti Juan Miguelt, vagy csak arra használja hogy bosszút álljon Osvaldón? És ha nem szereti, később fogja?

Legjobb válasz: Valószínûleg nem szereti a fiát, vagy csak maximum nagyon kicsit... De csak a bosszúállás miatt használja fel.. Valószínûleg késõbb sem fogja nagyon megszeretni, de még kitudja, én nem fûzök ehhez sok reményt, általában nem szokták az ilyenek megszeretni a másikat a brazil sorozatokban

Valószínûleg nem szereti a fiát, vagy csak maximum nagyon kicsit... De csak a bosszúállás miatt használja fel.. Valószínûleg késõbb sem fogja nagyon megszeretni, de még kitudja, én nem fûzök ehhez sok reményt, általában nem szokták az ilyenek megszeretni a másikat a brazil sorozatokban
A kérdező hozzászólása: Pedog szegény Juan Miguel biztos meg fogja szeretni, hisz õ az igazi anyja.:( De Victoriát remélem nem felejti el és hamar rájön hogy Leonela gonosz!
Biztos rá fog jönni, és nem felejti el Victoriát vagy ha igen akkor úgyis vissza talál hozzá. Én nagyon szeretem a brazil sorozatokat, van benne egy csomó rossz dolog, de ha optimistán nézed a dolgokat: A végén úgyis minden happy lesz xD
A kérdező hozzászólása: Igen, ezeket a sorikat én is szeretem:) Igazából tegnap az jutott eszembe, hogy mi van, ha Leonela csak összebeszélt Guillermóval hogy mondják azt Juan Miguelnek hogy õ az igazi apja, és ezzel elszakítanák Osvaldótól:(
igazából ezek latin amerikai, azonbelül mexikói telenovellák :) )
ha szeretnétek én még tudok nektek ajánlani pár ilyen jó sorozatot :) ) én is imádom az ilyeneket XDD
A kérdező hozzászólása: Oké, írhatsz:) )))

Miért baj, ha nem szeretek semmit ami falusias, hagyományos, rusztikus?

Annyiszor megkapom, hogy miért vagyok ilyen bunkó, csak mert nem szeretem a falusias dolgokat. Utálom a népviseletet, a mulatós zenét, a nótákat, a falusi mentalitást, az ottani életet. Mi baj van ezzel? Sok falusi is utálja a városi életet mégse bántja őket senki, azzal nincs semmi baj. Csak, hogy érthető legyen, NEM A FALUSIAKKAL VAN BAJOM! 2 legjobb barátnőm falusi, szóval tényleg nem. Csak az ottani szokások, rusztikus tárgyak, rusztikus éttermek, falusias beszéd, mentalitás. Miért vagyok ezért rossz?

Legjobb válasz: Ha van egy ízlésvilágot, amibe nem illik bele az ilyesmi, az oké. De valószínûleg elõszeretettel hangoztatod is, különben nem lennél bunkónak tituálva. Talán van benned némi sznobizmus, undor a falusi dolgok iránt, ami sokakat zavarhat, ha ennek hangot is adsz. U.i.: Õ-vel beszélök, az igazi szögedi tájszólás szerint. Hivatalba', egyetemön(!), hivatalos személyökkel, írásba' mindig a 'mekegést' használom(észre sé vönnéd, hogy amúgy nem így szoktam beszéli). Ettül függetlenül tanult embörök közt mozgok, nem vagyok 'paraszt'. A paraszt prejoratív értelmibe éppenséggel löhet vérbeli budapesti is. Hoppá-hoppá. U.i. 2.: Van, amibe beleszületünk. Ilyen a beszéd, a kultúra, amin ugyan lehet csiszolgatni, módosítani, letagadni, palástolni. Viszont nem árt, ha az ember idõvel rájön: nem a beszéden múlik semmi, ha amúgy valakinek megvan az élethez való esze és érzelmi intelligenciája.

Nincs semmi baj Veled. Amit leírok, az nem sértés, hanem tények, az alapján, amit írtál. Egyszerûen a legújabb kor hagyományelvetõ, egységesítõ, globalizációs folyamatának tökéletes terméke vagy. Egy természetes, hagyományos gyökereitõl sikeresen elszakadt kozmopolita. A nyelvet leszámítva a világbármely fejlett országának polgára lehetnél. Ezek tények. És ettõl nem vagy rossz ember, csak a még nem kiszakadottak (pl. én) szemében sajnálatra méltó, viszont a kialakulóban lévõ új világrendben való életre tökéletesen felkészült. Akkor vagy rossz ember, hogyha a letûnõben lévõ nemzeti kultúránk roncsának képviselõit kulturális sovinizmus alapján lenézed és leszólod, magadat kiemelkedettnek, náluk többnek tartod. Hozzátenném, hogy a magyar irodalmi nyelv valamikor ugyan olyan nyelvjárás volt, mint amit Te "parasztbeszédnek" hívsz.
A mulatós zenének mi köze a falusiakhoz? Én falun élek, mégis utálom. Másrészrõl meg azért baj, mert nem egy internacionalista országban élünk, függetlenek akarunk lenni, és ehhez kellenek a hagyományaink. Én legszívesebben kalocsaiba öltöztetnélek, leöntenélek pár veder vízzel, utána pedig éjjel-nappal népzenét hallgattatnék veled. Persze elõtte egy pofont is kapnál... Kozmopolita p*csa!
Ejnye-ejnye:-) Nem szereted a "rusztikus" stílust, a népviseletet - ez rendben van. A "mulatós" zenét is utálod, amiben egyetértünk: minõségromlás, silány giccs, akár az ún. "magyar nóta". Iszonyú kár, hogy a magyar ember elfordult a népdalaitól, hiteles zenéjétõl. Amit azonban a tájszólással beszélõkrõl mondasz, az visszatetszõ. Abban már van valami "procc": a városba szalajtott volt-falusi gõgje. Tudod...minél csiszoltabb és mûveltebb egy ember, annál inkább értékeli és tiszteli az anyanyelvét, a tájszólások színeit és gazdagságát (de még a beszélõket is, akik megõrízték, éltetik ezt). A szokások meg..Hát, nekem csak azokkal van bajom, amelyek a mindent uniformizáló tömegkommunikációs eszközök hatására a falvakba is begyûrûztek. Nem részletezném, mire gondolok: a talmi divatokra. Nem szeretném, ha kiszorítanának olyan szokásokat, mint pl. a barátságos köszönés - ismeretlennek is..aztán a kölcsönös segítség, aminek még példáit lehet látni. Fõvárosi vagyok, de falusi emberek között legtöbbször fellélegzem.
Ha van egy ízlésvilágot, amibe nem illik bele az ilyesmi, az oké. De valószínûleg elõszeretettel hangoztatod is, különben nem lennél bunkónak tituálva. Talán van benned némi sznobizmus, undor a falusi dolgok iránt, ami sokakat zavarhat, ha ennek hangot is adsz. U.i.: Õ-vel beszélök, az igazi szögedi tájszólás szerint. Hivatalba', egyetemön(!), hivatalos személyökkel, írásba' mindig a 'mekegést' használom(észre sé vönnéd, hogy amúgy nem így szoktam beszéli). Ettül függetlenül tanult embörök közt mozgok, nem vagyok 'paraszt'. A paraszt prejoratív értelmibe éppenséggel löhet vérbeli budapesti is. Hoppá-hoppá. U.i. 2.: Van, amibe beleszületünk. Ilyen a beszéd, a kultúra, amin ugyan lehet csiszolgatni, módosítani, letagadni, palástolni. Viszont nem árt, ha az ember idõvel rájön: nem a beszéden múlik semmi, ha amúgy valakinek megvan az élethez való esze és érzelmi intelligenciája.
Ha ez megnyugtat: én sem akarok igazi lagzi zenéket a lagzimon, max jól feltuningolt mulatós zenéket, de azt is az idõsebbek miatt, viszont modern, de nem tüc-tüc zenét szeretnék. a népviseleti dolgokat én sem nagyon szeretem, de hagyomány, érdekes annyiból, hogy mi volt régen. néptáncolni biztos nem táncolnék és menyecske ruhának sem vennék fel olyan gusztustalan népviseletes ruhát, mint jó páran szoktak, szép piros estélyi és kész. a tájszólás meg kicsit mókás a számomra.
Szánalmassssss a kérdezõ.
egyet értek a kérdezõt kritizálókkal sajnos, nem terjedt el még el annyira a népi hímzés annyira, amennyire jogos lenne, és amennyire büszkék lehetnénk rá. Az a jó rabszolga, aki nem tanult, gyökereit eltépték, identitástudata nincsen, apját, anyját megtagadja, lemaradizza, mert globális nagycégeknél a városban angolnyelvû munkakört tölthet be, és a hasonló korú pénzzel felpumpált majmok befogadják a társadalmi csoportjukba. Az ilyenekkel könnyû elbánni. Egyes csoportjait lehet etetni az ízléstelen, népzenéhez-semmi-köze mulatóssal, egy másik csoportjuk inkább a dubb-dubbra gerjed...
Tegnap 13:49-es vagyok: Kedves Utolsó...Tökéletes volt a hozzászólás. ÉN köszönöm - talán a Kérdezõ helyett.
"Szerintem meg pont az az elvárt és az egységesítõ, hogy midnenkinek imádnia kell a kalocsai hímzést meg a májusfát. Nekem semmi rokonom nincs vidéken, még a nagyszüleim, dédszüleim is városiak voltak. Akkor? Milyen hagyományokat kövessek? Akkora divat lett manapság ez a nagy magyar hagyományörzés, hogy az lóg ki a sorból, aki nem ájul el egy kalocsai hímzéses menyasszonyi ruhától vagy egy hagyományos menyecske ruhától(nekem nem is lesz egyáltalán menyecskeruhám, szerintem baromság. Nem azért fizetek 200 ezret a ruhámért, hogy éjfélkor levegyem) meg egy idióta võfély szánalmas kis poénjaitól. Mindenki annyira meghökken ezen..." Kedves Kéredezõ! Az egységest én globális értelemben vettem, ahogyan azt leírtam az elõzõ válaszomban is. Tehát globálisan egységes, azaz nemzeti, egyedi vonásoktól mentes. Mivel minden felmenõd városi volt, és a hagyományos magyar kultúra gyökerei rurálisak, a gazdálkodó, természetközeli életmódot folytató, hívõ, nagycsaládos mezõvárosi/falusi/tanyasi réteghez kapcsolhatóak, elmondhatjuk, hogy Te (a családod) már generációk óta elszakadtál a hagyományos magyar kultúrától. Így nem is alakulhatott ki Benned semmilyen kötõdés eziránt a kultúra iránt. Kihangsúlyozom mégegyszer, ez nem baj, ez egy természetes társadalmi folyamat eredménye. Neked a hagyományos magyar kultúra emiatt nem jelent semmit, hiszen nem abban nevelkedtél (egyre kevesebben nevelkednek benne), szokásai, ízlése számodra idegenek, ismeretlenek. Tökéletes világpolgár vagy. A hagyományõrzés azért lett akkora "divat" manapság (bár pl. Kodály Zoltán népdalgyûjtési kezdeményezését nem nevezném "manapságnak", de mindegy), mert azok, akik láttak/látnak még valamit a már 100-150 éve pusztuló-eltûnõ, haldokló hagyományos magyar kultúra maradványaiból, próbálnak abból, ami számukra értéket jelent, minél többet megmenteni a jövõ számára. Még ha nincsenek is ennek feltétlenül tudatában. Pont ez a hagyomány ereje, hogy egyébként nem tudatosan, de sokan manapság is bizonyos forgatókönyv, menetrend szerint szervezik az esküvõiket. Lehetnek teljesen haladó gondolkodásúak, de valahol azt érzik helyesnek, hogy így tegyenek. Ezt, és az ehhez hasonló dolgokat nyugodtan fel lehet fogni egy letûnõben lévõ hagyományos kultúra utolsó rúgásainak. Ezt lehet megértéssel, belenyugvással, sajnálattal fogadni. Végül lehet dühvel, elkeseredettséggel, daccal fogadni. Ez egyénfüggõ. Lehet értetlenséggel, elhatárolódással, kárörömmel fogadni. Olyan helyzet ez ez, mint amikor (ne adja Isten) haldoklik Édesanyád. Tudod, hogy menthetetlen, és valahogy ezt fel kell dolgoznod. Vagy elfogadod a tényt, és a kezét fogva, együtt nevetve a régi emlékeket felidézve, mosollyal az arcán engeded elmenni. Vagy dacolni próbálsz a ténnyel, harcolsz az életéért az utolsó pillanatig, és végül rádöbbensz (ha rádöbbensz egyáltalán), hogy csak a szenvedéseit nyújtottad meg. Vagy bedugod valami elfekvõbe, és kapod a telefont, hogy meghalt, lehet intézni a temetést, meg végre lehet osztozkodni az örökségen. Rajtad áll, hogy a Te emberségedhez melyik megoldás áll a legközelebb. Mégegyszer kihangsúlyozom, nem a megsértésed a célom. Csak a Te példádon keresztül szerettem volna kicsit összefüggésbe helyezni, láttatni olyan társadalmi feszültségeket és kérdéseket, amik foglalkoztatnak. Nem vagyok társadalomismerettel foglalkozó szakember, ezek az én egyéni meglátásaim, laikus gondolataim.
A kérdező hozzászólása: Amúgy a lagzim miatt jutott eszembe a dolog, hogy ragaszkodnak sokan a mulatóshoz meg a võfélyhez meg ilyesmikhez. Mulatósba muszáj volt belemenni, annyit csesztettek érte. Pedig hányok tõle konkrétan.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen a legújabb kor hagyományelvetõ, egységesítõ, globalizációs folyamatának tökéletes terméke vagy. Szerintem meg pont az az elvárt és az egységesítõ, hogy midnenkinek imádnia kell a kalocsai hímzést meg a májusfát. Nekem semmi rokonom nincs vidéken, még a nagyszüleim, dédszüleim is városiak voltak. Akkor? Milyen hagyományokat kövessek? Akkora divat lett manapság ez a nagy magyar hagyományörzés, hogy az lóg ki a sorból, aki nem ájul el egy kalocsai hímzéses menyasszonyi ruhától vagy egy hagyományos menyecske ruhától(nekem nem is lesz egyáltalán menyecskeruhám, szerintem baromság. Nem azért fizetek 200 ezret a ruhámért, hogy éjfélkor levegyem) meg egy idióta võfély szánalmas kis poénjaitól. Mindenki annyira meghökken ezen...
"Nem tájszólásról beszéltem, hanem a paraszt beszédrõl: hun, mír, pínz, stb" Pedig ez is tájszólás, amivel példálózol.
A kérdező hozzászólása: Na errõl beszélek...:) Mégis miért vagyok pi.csa, csak mert nem szeretem a kalocsai hímzést meg a népdalokat? Miért kell mindenkire ráeröltetni ezt a sok szarságot?
A kérdező hozzászólása: Nem, én a normális, HELYES magyar beszédet beszélem. Nem tájszólásról beszéltem, hanem a paraszt beszédrõl: hun, mír, pínz, stb
Nem baj, de minek kell hangoztatni? És a falusi beszédet utálni meg szimplán bunkóság, nem tehetnek róla, hogy tájszólásban, sajátos kiejtéssel beszélnek. Ez is egy szépsége országunknak, ahány tájegység, annyiféle beszéd. Nem tudom, fõvárosi vagy-e, de egyébként mindenütt, még városokban is vannak tájszólások. Te is azt beszéled.
Miért foglalkozol azzal mit mondanak mások?Mindenki azt szeret, amit akar.
Keresztül kasul bejártam már az országot, de mindig érdeklõdve hallgattam egyes emberek arra a vidékre jellemzõ tájszólását és szóhasználatát. Párszor fel is nevettem azon, hogy lám egy országban élünk és nem értem, mit beszél :D Kérdezõ: Nem baj, ha utálod azt amit leírtál. Tuskó városinak még jó leszel. Csak el ne hagyd soha a várost, mert belehalhatsz.

Az jelent valamit, ha nem szeretem a férjem illatait?

Imádom ?t, szerelmes vagyok bele, de nem szeretem a b?re illatát, a haját, nem szeretem, amikor reggel felkel és szájszaga van. Félreértés ne essék, ápolt, nem igénytelen kicsit sem, szóval ezek a természetes illatai.

Legjobb válasz: Azt mondják, hogy akit igazán szeretünk, annak az izzadtság szagát is szeretjük. Magamon tapasztalom, hogy ez igaz....

én szeretem a párom izzadt illatát is...
Azt mondják, hogy akit igazán szeretünk, annak az izzadtság szagát is szeretjük. Magamon tapasztalom, hogy ez igaz....
reggeli szájszag oké, de hogyha a többit sem birod... szerintem nem vmi jó jel :S
Két felé lehet bontani a kérdést. Ha a teste illatát nem szereted, akkor van vmi bibi, mert a kémia valahogy úgy mûködik, hogy "szeretjük" a párunk természetes szagát ill. illatát. De a szájszag más. Az az én páromnak is van reggelente, meg nekem is-de ettõl még nagyon szeretem!
a nagy öregek azt mondják, h aludj egy csutak izzadt polójával a kedvesnek és akkor kiderül, h összeilletek e......a szájszag még oké, bár én nem nagyon lehelgetek reggel a páromra, inkább diszkréten fogatmosok.....a haj, a bõr? szerintem kéne szeretned, lehet nem õ az igazi, bár ezért még nem mondom, h váljatok el! Milyen szaga van, olaj? vagy milyen? lehet nem a természetes szaga csak a munkájából ered!
Szerintem Õ se csodálhatja reggelente a szájszagodat...
Te sokminden lehetsz de szerelmes az tuti nem
Ez már baj. Te biztos nem vagy szerelmes. Undorodsz tõle, ahogyna igy elmondtad. Ne etesd tovább a pasid, hagyd élni mással, aki majd tényleg szerelmes lesz bele. Mert igy megfosztod attól, hogy megtalálja számára a megfelelõt... Nevetséges vagy.
Megoldás? Mondd neki, hogy találtál vmi nagyon jó illatú tusfürdõt, próbálja már ki a kedvedért....és csodáld, hogy milyen friss, férfias illata lett. De mondjuk nem tudom ez mennyire fogja elnyomni az igazi testszagot....:S
én sem mindig szeretem a pasim illatát...neki is tud fura szaga lenni. Mondjuk én már rég nem vagyok szerelmes, lehet ezért.Fura dolgok ezek.
A kérdező hozzászólása: az én orrommal nem lehet baj? a bõr illata függ attól is, ki hogyan él, mit eszik, iszik, tehát lehet, hogy apróságról van szó. De itt a sok okos már válásról beszél, még véletlenül sem a megoldásról.
Egy újabb olyan kérdezõ, aki csak a saját igazát fogadja el :) De akkor mi értelme a kérdésnek??!! Szerintem sem szereted a férjed igazán. Hiszen akkor nem lenne ez a szagprobléma. De tudjuk, ez ne lehet igaz, hiszen te szereted õt.... na perszee
te nagyon okos 15:25, tudhatnád, h. a tusfürdõ meg sampon semmit nem fog változtatni a bõre illatán. az olyan marad és kész. megszokod, vagy megszöksz.
15:03 ne légy önimádó...XD
Jaj Istenem most nem szereti az illatát és akkor?A kémiai izét meg felejtsétek el, már nem vagyunk állati szinten, hogy ez legyen a mérvadó.Vegyél neki új fajta tusfürdõt vagy szappant és hátha változik.
Bebeszéled magadnak, hogy rossz az illata. Önuralommal errõl leszokhatsz! Neki pedig még véletlenül se szólj!
Szerintem is ezek valami kémia dolgok. Lehet hogy ilyen szempontból nem nagyon illetek össze. Szerintem nem arról van szó, hogy nem szereted. Csak nem nagyon illetek össze. Olvastam valami újságban, hogy egy másik nõnek lehet hogy pont nagyon is tetszene a párod természetes szaga. Mondjuk hogy mit csinálj ebben az esetben, azt nem tudom. Ha tényleg szereted, akkor ilyen miatt azért már csak nem fogsz szakítani vele.
A kérdező hozzászólása: és nem undorodom tõle, csak nem tetszenek a szagok.
A kérdező hozzászólása: szeretem õt tiszta szívembõl, a világon a legjobban, úgyhogy nem kell az ellenkezõjérõl gyõzködni. Lehet nekem túl érzékeny a szaglásom, mert olyat is megérek, amiket mások nem, csak érdekel, hogy ez vajon mitõl lehet és tudok-e változtatni rajta.
Én minden embernek utálom a szagát, de a férjem illatáért meghalok. Esténként odabújok, és állandóan szagolgatom. Az elõzõ kapcsolataimban nem voltam így, inkább zavartak a szagok, csak frissen fürödve, tusfürdõ illattal tetszett mindenki, de az õ illata a legfinomabb! Én erre azt mondom mindig, ez a kémia, ami nálunk nagyon mûködik.

Szereted a GROOVEHOUSE-T! Melyik a kedvenc dalod tőlük? Ha nem szereted, mi miatt?

Legjobb válasz: Hu sok szàmot szeretek,kedvencem a Pàrizsi làny,Hol vagy nagy szerelem.

Hu sok szàmot szeretek, kedvencem a Pàrizsi làny, Hol vagy nagy szerelem.
Ha újra látom ♥
Nem biztos, hogy a Groovehouse-tól van ez a szám, de nekem így rémlik: Hajnal. Vagy valami ilyesmi a címe, de nagyon tetszik. És még sok jó számuk van. :)
Ha újra látom, na meg a Legyen ez egy õrült vágy.Már két hónapja sza...rá hallgatom, mert szinte kísérteties amin keresztül megyek.
Rühellem a magyar zenét.:D de a tõlük a Legyen ez egy örült vágyat meghallgatom(:
Nagyon nem szeretem õket, utálom a playbackes gépzenét, az énekhang igen gyenge. A "Híd a folyón" tetszik Keresztes Ildikó berockosításában HANGSZEREKKEL :D
utálom. magyar, harmadrangú, unalmas, stílustalan zenét játszik.
és szerinted ez most a szépség vagy a divat részhez tartozik?! :/
egyszerûen IMÁDOM õket Judyt is és Zsoltit is:) egyépként mind:) Hol vagy nagy szerelem, Múlté a fájdalom, Mit ér neked, Õrült vágy, Ha ujra látom, Hajnal, Fénykép a szavakon, Párizsi lány (mert az még a baleset elõtt volt) akkor Ébredj mellettem, Õrült lennék, Szívvel lélekkel, Vándor, Hadadi.. meg ami nem az õ szerzeményük, de Judy gyönyörûen énekli a Szemeddel látsz:) minden számuktól kiráz a hideg... Mióta élõben taliztam velük azóta csak õket hallgatom:) )) Kedvenc!!!!!!(L)
és az Elmúlt a nyár Judy(L)Zsolti(L)
Hol vagy nagy szerelem, Ha újra látom.

Miért van együtt az ember valakivel, ha nem szereti igazán? Ha közben eltöpreng azon, hogy milyen lenne mással? Ha van olyan mikor nem is hiányzik neki? De ha szakít vele, akkor mer sír, meg bömböl?

Legjobb válasz: Ismerõs. Összejössz vele mert õt ismered és félsz az ismeretlentõl. Lehet h nem szereted eléggé de tudod h õ szeret és a magány rosszabb is lehet

Ismerõs. Összejössz vele mert õt ismered és félsz az ismeretlentõl. Lehet h nem szereted eléggé de tudod h õ szeret és a magány rosszabb is lehet
megszokás, kényelem, beletörõdömség, mókuskerék miatti figyelmetlenség, önzés.. csak a szokásos
Mert a megszokás összetart, meg ki tudja, mikor futsz bele egy újabb kapcsolatba?! Addig is jobb a másik mellett maradni, majd onnan startolni! Nem a legkorrektebb megoldás, de addig is leápolnak, már amennyire intenzív a kapcsolat még...?
Azért, mert még sem akarnak egyedül maradni, tudod...Ha nincsen ló, akkor jó a szamár is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!