Találatok a következő kifejezésre: Ha nem szűlésznőt, akkor az (10 db)

Ha nem választok szűlésznőt, akkor az jön aki ügyeletben van? Egyszerre hány van ügyeletben? Mennyit illik adni neki?

Legjobb válasz: Pécsen legalább 2 van a szülészeten, a nõgyógyászaton napközben 1 szülésznõ van, és gondolom van a gyerekágyon is. Ha nem fogadsz, gondolom valaki jön, aki épp dolgozik. Nem tudom mennyit illik, mert én nem adok pénzt, inkább a babámra költöm.

Pécsen legalább 2 van a szülészeten, a nõgyógyászaton napközben 1 szülésznõ van, és gondolom van a gyerekágyon is. Ha nem fogadsz, gondolom valaki jön, aki épp dolgozik. Nem tudom mennyit illik, mert én nem adok pénzt, inkább a babámra költöm.
Igen álltaláéban 2 van a szülészeten ügyeletbe és az van veled ott.Szerintem jól bának az emberrel akkor is ha nem fogadtad meg(persze vannak kivételek)!De Én sem adtam és nem is fogok neki adni pénzt, mert valóban a gyerekre kell költeni.Max. ha maximálisan megvagy elégedve vele/velük egy kisebb ajándék kosarat adhatsz! Könnyü szülést kívánok!
Én is Pécsen szültem! Az Édesanyák útján :) Ott, amennyire láttam, egy szülésznõ volt, aki iróasztal mögül irányította a tanulókat, de mint egy anyakirálynõ :D Én meg voltam elégedve, körülöttem négy tanuló volt, nagyon ügyesek voltak, kedvesek és mindent nagyon jól csináltak. A borotválásnál majdhogynem egymás kezébõl tépték ki a borotvát, mert mindegyik csinálni akarta :) Nekik tényleg fontos volt, hogy csináljanak valamit, nem csak tátották a bagólesõjüket. Én nem fizettem semmit, de vittem egy doboz bombont meg egy csokor szép virágot, annak is nagyon örültek. Egy valami miatt kicsit csalódtam: amikor a méhlepényre vártunk, kértem, hogy majd mutassák meg, meg a köldökzsinórt is, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy néz ki, de valahogy elfelejtették :( Mindegy, majd legközelebb :D
max. 20-25 ezer körül szoktak adni, ha meg vannak vele elégedve.

Mi történik akkor, ha nem adok pénzt az orvosnak és a szülésznőnek szüléskor?

34 hetes vagyok.Sokféle véleményt hallottam ezen az oldalon és az ismer?seimt?l is.Nekem nincs fogadott orvosom.A területileg illetékes orvoshoz járok (vidéken),de a lakóhelyemhez tartozó kórházba fogok szülni-ez a János kórház Pesten.Amikor eljön az ideje,megyünk és az éppen ügyeletben lév? orvosnál fogok szülni.Anyagilag sajnos nem vagyunk nagyon eleresztve,én így 20.000ft-ra gondoltam,hogy majd adok a dokinak.A férjem viszont azt mondja,az se baj,ha nem adunk semmit,mert ez a dolguk,miért fizessünk?!Azért mert segít a szülésnél?Nem ez a dolga?

Legjobb válasz: Szerintem nem mindegy,hogy hogyan bának az emberel ebben a kiszolgáltatott helyzetben és sajnos hiába,hogy ez a dolgug a bénz beszél.A szülésznõrõl meg annyit ,hogy nekik is igaz ez a dolguk,de õk meg ténleg sokat segítenek igazából õ van ott veled még vajudsz a doki csak a szüléskor megy be.

Szerintem nem mindegy, hogy hogyan bának az emberel ebben a kiszolgáltatott helyzetben és sajnos hiába, hogy ez a dolgug a bénz beszél.A szülésznõrõl meg annyit , hogy nekik is igaz ez a dolguk, de õk meg ténleg sokat segítenek igazából õ van ott veled még vajudsz a doki csak a szüléskor megy be.
Semmi nem történik ha nem adsz. Ugyanis utólag adod, akkor már a "foglalkozáson" túl vagy. Amit kapsz érte cserébe... bemegy a doki szülés után és megkérdezi, hogy vagy. A szülésnáél a szülésznõ messze fontosabb szerintem mint a doki. Sokszor többet is tud mint a doki. De vágni csak a doki vághat... Õszinén: én ha most szülnék – ezzel a két tapasztalattal a gátam mögött :D:D – nem adnék pénzt csak az anesztes orvosnak aki a császármetszés alatt végig a fejem mellett ült és mesélte, hogy éppen mi történik a hasamon. :D Õ volt a legemberségesebb, a legkorrektebb. És nagyon meglepõdött amikor utólag pénzt adtunk neki. Ugyanis nem szokott kapni. :) A többiek lélektelenül és rutinból csinálták a munkájukat. Azért meg, hogy valaki dolgozik de semmi extrát nem ad... a fizetés legyen elég.
Szia! Én is úgy voltam, mint te, nem volt fogadott orvosom, és az ügyeletesnél szültem. Nem is tudta, hogy adok-e majd, vagy nem. Végig rendes volt, a varratszedésnél pedig csupán megköszöntem. Nem adtam pénzt, õ pedig nem követelt. Lehet, hogy csak nagyon meglepõdött?:) Hát azt nem tudom. De én azt a pénzt a kisfiamra költöttem!
Ez egy örök vita marad, de én veled értek egyet. Én azt vallom, hogy az olyanok miatt van ott az orvostudumány, ahol, akik adnak pénzt. Én soha sehol nem adok, és szülésnél sem fogok. Soha nem szenvedtem csorbát. Ha lenne pénzem, magánorvoshoz mennék, és perkálnék neki, de mivel nincs annyi pénzem, nem megyek magándokihoz, hanem megyek sztkba és szülni is az ügyeletesnél fogok. Én is azt vallom, hogy erre esküdött fel, ezért kapja a fizetését, és nem belõlem építsen hétvégi házat. Ez egyáltalán nem ciki, ez kéne, hogy legyen a normális. Akinem van pénze, az szüljön magánkórházban, abból is van már bõven. Keresztlányom is így születettett, nagyon aranyosak voltak velük, mindent megkapott és nem tartották a markukat. A pénzt amúgy is utána adnád oda, tehát szülés alatt nem fog veled másképp bánni. Tartsunk ki elveink mellett..
Negyedik gyerkõcöt várom, 42 éves vagyok. Ha 20 éves lennék, én sem gondolkoznék azon, kell-e pénzt adni, vagy nem! De mivel problémás terhességem volt, maximális figyelmet kaptam az orvostól (genetikai vizsgálatnál Õ szúrt, 2 hetente UH vizsgálattal ellenõrzött, mindenre figyelt, megfigyelt engem és a babámat is) úgy gondolom, a biztonságérzetem többet ér minden pénznél. Nem vagyok anyagilag jól eleresztve, de az, hogy egy olyan szmély áll mellettem, aki korrekt, türelmes és szakmailag tökéletesen megbízható, nekem - nekünk megéri azt az összeget (amit egyébként én teljesen korrektnek tartok) amit megbeszéltünk. Szerintem, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, mert minden terhesség más és más, mindenki más figyelmet igényel. Persze, 19 évesen, mikor az elsõt szültem, nekem sem voltak ilyen problémáim, igaz, orvosom akkor is volt, de nem pénzt adtan neki végül, és érdekes módon mégsem sértõdött meg, sõt, a következõ két gyereknél is elvállalt. Sajnos, idõközben elköltöztem, és már nagyon távolt esett volna visszajárni Hozzá. Egyszóval más az, amikor egy orvoshoz jársz évek óta és más, ha nem.

Ha nem lesz fogadott orvosom szülésnél, akkor kell valamit előre megbeszélnem az ügyeletes orvossal, vagy ha szükség lesz rá azonnal fog-e jönni? Szülésznőm az lesz fogadott.35 hetes km

Legjobb válasz: Nem tudhatod, hogy éppen melyik orvos lesz akkor ügyeletben. Nem kell az ügyeletessel beszélned leõre, ha beérsz, szólnak neki és õ azonnal megvizsgál. Õ dönti el mik lesznek a következõ teendõk.

Nem tudhatod, hogy éppen melyik orvos lesz akkor ügyeletben. Nem kell az ügyeletessel beszélned leõre, ha beérsz, szólnak neki és õ azonnal megvizsgál. Õ dönti el mik lesznek a következõ teendõk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Szia!Nekem is csak szülésznõm volt, mikor bementem megvizsgált õ volt velem végig és amikor eljött az idõ szólt az ügyeletes dokinak.A szülésznõd fog szólni az éppen ráérõ ügyeletesnek, mivel többen vannak.Gyors, könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a másodiknak is! Konkrétan erre gondoltam, amit leírtál! Köszönöm!
A második válaszoló vagyok, ha tudok még segíteni irj ha van kérdésed, akár privátot is, ja és szivesen. szia
A kérdező hozzászólása: Kedves második! Elnézést, hogy csak most válaszolok! Már elég késõ van, úgyhogy holnap írnék majd privit, ha nem gond... Elõre is köszi! Akkor holnap! Jó éjszakát!


Ha az 1. számú klinikán fogok szülni, akkor az, hogy működik? Kell szülesznőt fogadni? Ha igen mennyiért? És a dokim? Még nem beszéltem vele. Valaki szült a Zsolnai Bertalannál?

Legjobb válasz: Én arra tudok válaszolni, hogy nem kötelezõ senkit sem fogadni, de jobban jársz, mert 5 hete szültem ott és velem elég ocsmányul viselkedtek. Elvileg férfi orvosom volt, de soha nem találkoztam vele, és csak rezidens orvosjelölt és szülésznõ volt bent a szülésnél, az orvos csak aláírta a zárójelentésem, de még átadni sem jött oda, odaküldette a rezidenssel. A szülésnõ üvöltözött velem, hogy nem kelhetek fel és csak feküdhettem, de nem hagytam magam, mert állva akartam vajúdni, ezért folyton kiabáltak velem és megalázóan viselkedtek. fájdalom csillapítót nem voltak hajlandóak adni, mert viseljem el szépen csendben és ne ordítsak 15 óra vajúdás után... Stb, de inkább nem is folytatom! Fogadj fel valakit! Jobban jársz. :(

Én arra tudok válaszolni, hogy nem kötelezõ senkit sem fogadni, de jobban jársz, mert 5 hete szültem ott és velem elég ocsmányul viselkedtek. Elvileg férfi orvosom volt, de soha nem találkoztam vele, és csak rezidens orvosjelölt és szülésznõ volt bent a szülésnél, az orvos csak aláírta a zárójelentésem, de még átadni sem jött oda, odaküldette a rezidenssel. A szülésnõ üvöltözött velem, hogy nem kelhetek fel és csak feküdhettem, de nem hagytam magam, mert állva akartam vajúdni, ezért folyton kiabáltak velem és megalázóan viselkedtek. fájdalom csillapítót nem voltak hajlandóak adni, mert viseljem el szépen csendben és ne ordítsak 15 óra vajúdás után... Stb, de inkább nem is folytatom! Fogadj fel valakit! Jobban jársz. :(
Azért voltak nálam bent ilyen sokan, mert egyik nap délután mentem be és másik nap reggel szültem meg. Tehát 3 mûszak is volt nálam.
Aki velem volt éjszaka szülésznõ õt nem tudom, hogy hogy hívták sajnos nem néztem meg. Viszont volt egy rezidens, aki nagyon kedves volt Dr. Fényi Anett. És volt egy Szilvi nevû szülésznõ is aki kedves volt. Õket tudom ajánlani, de sajnos, aki bunkó volt, annak nem tudom a nevét megmondani. Egy nagyon rövid barna hajú csaj volt, de több ilyen hajú dolgozik ott.
Volt egy Rózsa nevû idõsebb szülésznõ. Õ nagyon rendes volt és értette a dolgát. Szerintem õ jó. Csak sajnos pont váltásra került, mert a délutánosok között volt akkor és jöttek az éjszakások. De õ nagyon aranyos volt.
A kérdező hozzászólása: Ez megnyugtató. És mi alapján válasszunk szülésznõt? Vagy ki az akit semmi esetre sem?
Elsõ vagyok! A szülészet nagyon szép, rendezett és tiszta. Azzal nincsen probléma. Vannak egy ágyas szülõszobák és szerencsére én olyanban voltam. Nem kellett ezért külön fizetni semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hát ezek után 100% , hogy felfogadunk.És azt , hogy tudom elintézni ? Màrmint a felfogadást. A nõgyógyàszommal kell beszéljek? És ahoz képest kultúràlt a szülészet?
Én is ott szültem és a legjobb szülésem volt. Az orvosom fogadott volt, bár gyakorló, a szülésznõ pedig az ügyeletes (Rózsa volt a neve). Elfogadták, hogy nem akarok oxit, és békén hagytak, állhattam szinte végig. A végén Rózsa simán kisegítette gátvédelemmel a 4 és fél kilós fiamat. Szülés után két órával adott kaját és bekísért a kórterembe. Egy fillért sem adtam, nem tudtam, elég csórók vagyunk, a dokim is csak egy tízest kapott összesen, de még azt is megköszönte. Én a szülésrõl csak jót tudok mondani.
elírtam véletlen szülésnõre és javítottam
szülésznõ*
A kérdező hozzászólása: Többen is ajánlották már a Rózsát, valószínû, hogy akkor õt választanám.De, hogy lehet elintézni?Be kell menni a kórházba elõtte? Vagy már most kell?

Ha szülésznő szeretnék lenni akkor az Orvosi Egyetemre kell járnom vagy nem?

Legjobb válasz: Nem. A szülésznõ képzés alapképzés.

Nem. A szülésznõ képzés alapképzés.
Orvosi Egyetemre kell járnod, de nem az ÁOK-ra.Ez általános orvosi kar.Neked az ETK kell, egészség tudományi kar.
Én szülésznõnek tanulok. Nem kell orvosi egyetem hozzá, csak akkor, ha szülész és nõgyógyász szeretnél lenni. Abban az esetben, ha szülésznõ akarsz lenni, akkor direktben tudsz jelentkezni rá orvosi egyetem nélkül. Én Budapesten a Semmelweis egyetem egészségtudományi kar, ápolás és betegellátás szak szülésznõ szakirányán tanulok. De ha jól emlékszem akk van még ilyen suli Níregyházán, Szombathelyen és Gyõrben is.Sok sikert!
Én is az Istvánba fogok majd szülni, dec. végére vagyok kiírva. Te mikorra vagy? És kinél fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Van privát címed? Szivesebben írnék oda, ha lehet.
Szia!Én 4 hete szültem az Istvánban.Fogadott szülésznõm volt és ügyeletes dokinál szültem. A szülésznõnek kb. 20-30 ezer között adnak az ügyeletes dokinak nem kötelezõ adni, ha megvagy vele elégedve akkor adj neki. Én adtam mert nagyon rendes volt a szülésnél is és minden nap bejött megnézni, hogy rendben van e minden, ami ügyeletes dokiknál nem szokás.Könnyü szülést kivánok!
Elsõ válaszoló vok, írtam neked privit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

A szülésznőnek pontosan mi a feladata? Van fogadott orvosom, akkor ha itt az idő, de ép nem lesz bent a szülésznő szól neki? Addig ki lát el?

Legjobb válasz: Az ügyeletes szülésznõ megy be hozzád, illetve azokhoz a kismamákhoz, akik akkor szülnek. Szerintem vannak páran ügyeletben. Nekem fogadott volt. Õ jött, csak velem foglalkozott, még a páromnak is biztosított fekhelyet. :D Engem megnyugtatott a tudat, hogy csak rám koncentrál, és ott van velem, nem bántam meg. Sorra kötötte be az oxitocint, tágított, megvizsgált, nem kellett várnom, én voltam az elsõ a sorban, és nem rohangált és nem is tûnt el, pedig az összes szülõszobában szültek aznap éjjel..:) Persze ez pénztárcafüggõ is, nem pedig csak annak függvénye, hogy akar-e valaki.

Az ügyeletes szülésznõ megy be hozzád, illetve azokhoz a kismamákhoz, akik akkor szülnek. Szerintem vannak páran ügyeletben. Nekem fogadott volt. Õ jött, csak velem foglalkozott, még a páromnak is biztosított fekhelyet. :D Engem megnyugtatott a tudat, hogy csak rám koncentrál, és ott van velem, nem bántam meg. Sorra kötötte be az oxitocint, tágított, megvizsgált, nem kellett várnom, én voltam az elsõ a sorban, és nem rohangált és nem is tûnt el, pedig az összes szülõszobában szültek aznap éjjel..:) Persze ez pénztárcafüggõ is, nem pedig csak annak függvénye, hogy akar-e valaki.
Amíg nincs ott az orvosod, addig a szülésznõ és az ügyeletes orvos lát el. De fõleg a szülésznõ. A pontos feladatait hosszú lenne meghatározni a "beteg" felvételtõl egészen a kitolási szakaszig, a baba megszületéséig. Figyel Téged a vajúdás alatt, persze, nem folyamatosan, ha nincs semmi probléma, figyel a babára, a méhösszehúzódásokra, a tágulásra, õ készít elõ a szülésre (beöntés, zuhany, borotválás), és magát, a szülést is aktív közremûködéssel követi. Egy anya és szülésznõ :)
Nálam ügyeletes szülésznõ volt, csak a dokim volt fogadott. Mérte a méhösszehúzódásokat, oxit kötött be, kicsit beszélgetett is velem és a férjemmel, nagyon hálás vagyok neki mert nagyon profi és kedves volt. 2-re értem be a kórházba, a dokim 7-re, a szülésznõ is ott volt a szülésnél is, sõõt õ vette le a köldökzsinórvért, várta meg a méhlepény születését és még vajúdásnál asszisztált az epidurál beadásához is. Bár nem volt fogadott de nagyon lelkiismeretes volt. Ha elindul a szülés felhívod a dokid, és amíg nem ér be addig ügyeletes szülésznõ lesz veled és a szülésnél is segíteni fog.
Nekem volt fogadott orvosom, és szülésznõm is. Én elõször neki telefonáltam, Õ hívta a dokit mikor jónak látta. Magdi volt velem kb. 1-tõl, a dokit csak 4 körül hívta be. Amit elõttem leírtak, figyelt ránk, de nem volt tolakodó. Amikor már semmire nem tudtam koncentrálni (inkább magam szerettem volna "szenvedni" ) szóval tartotta a páromat, tök jól elbeszélgettek, tv-t néztek....

A Peterfyben akkor is beadja valaki az EDA-t, ha epp meg nem ert be a fogadott orvos, vagy szuleszno?

Legjobb válasz: Nekem nem adták be. Meg kellett várni az orvosomat. Mondjuk sokáig tartott a vajúdás, és az orvos telefonkapcsolatban volt a szülésznõmmel, amíg meg nem érkezett. Szerintem ez szituációfüggõ.

Nekem nem adták be. Meg kellett várni az orvosomat. Mondjuk sokáig tartott a vajúdás, és az orvos telefonkapcsolatban volt a szülésznõmmel, amíg meg nem érkezett. Szerintem ez szituációfüggõ.
A kérdező hozzászólása: Koszi :)
Akkor lehet, hogy most nem is lesz rá idõ, mert hamarabb meglesz. :) Szorítok nektek!
A kérdező hozzászólása: Bar azt hittem belehalok a fajasokba!
A kérdező hozzászólása: Az elsot en 2, 5 ora alatt szultem...
Nem tudom mennyit rövidít, nem szültem még nélküle. Az elsõ baba 16 óra után, a második 12 óra után született meg, és mindkettõvel oxit is kaptam (a harmadik sürgõsségi császár volt). Szerintem a kitolási szakaszt rövidíti le, mert nem fáradsz el annyira a vajúdás alatt.
A kérdező hozzászólása: A szulesznom azt mondta, hogy leroviditi a vajudast. Ezek szerint megsem!?
Mikor beadják az kellemetlen, mert nehéz nyugton maradni a fájások közben. Viszont utána szuper. Érzed a fájásokat, de már nem olyan intenzíven. Tudod, érzed, hogy mikor kell tolni, de nem érzed, hogy mindjárt szétszakadsz. A legnagyobb elõnye pedig, hogy nem fáradsz el annyira a kitolási szakaszra. Nekem az mindig nagyon rövid volt, viszont a vajúdás hosszú.
A kérdező hozzászólása: Es milyen volt az EDA? A masodik babamat varom es az elsot mashol szultem es nem kaptam. Most mindenkeppen akarok!
Azt elfelejtettem írni, hogy amíg meg nem jött az orvosom más doki rám sem nézett. Viszont ha gond lett volna biztos vagyok benne, hogy a szülésznõm (szintén fogadott) kerített volna valakit. Ne izgulj, én 3x szültem ott, és nincs kellemetlen tapasztalatom.
Persze, ahogy megjött az orvosom. Megvárták, hogy elég erõsek legyek a fájások ( ha korábban adják fájásgyengeséget okoz), és utána beadta, de így is volt megbeszélve.
A kérdező hozzászólása: Es aztan kaptal? Mennyi ido utan kaptal?
Nem fogják beadni, és az is igaz hogy más doki rád sem fog nézni(!)ha van fogadott orvosod!Nem tudom, hogy miért így mûködik, valószínûleg a pénz miatt, de így van. :( :(

37+2 naposan a babánkat 3300g- ra becsülték. A szülésznőm kitapogatta és az orvosom is azt mondta, hogy 3500g körül lesz, nem lesz nagyobb. A következő 3 hétben ha bent marad végig akkor nem hízik tovább? Vagy esetleg fogynak a babák olyankor?

Legjobb válasz: De, híznak, csak ilyenkor már keveset.Meg ne felejtsd el, hogy a 3300 g csak egy becslés.+/- fél kg is lehet az eltérés.Így, a vége felé már nem híznak olyan nagy ütemben a babák, ami nem baj szerintem, mert könnyebb lesz megszülni.

ismerõsömnek végig kicsi babát "ígértek" majdnem 4kg-os lett a kislánya
De, híznak, csak ilyenkor már keveset.Meg ne felejtsd el, hogy a 3300 g csak egy becslés.+/- fél kg is lehet az eltérés.Így, a vége felé már nem híznak olyan nagy ütemben a babák, ami nem baj szerintem, mert könnyebb lesz megszülni.
Még hízhat, de ilyenkor már nem sokat. Én 4 kg fölötti súlyú babát szültem hüvelyi úton, nem volt vészes. Nyugodj meg, rendben lesz minden, ki fog férni, az orvos vigyázni fog rád, tudják, mekkorát vágjanak, ha mégis repedsz, nem a világ vége, én is repedtem, de gyönyörûen összevarrtak (és a sex is jobb azóta:) )
36. héten 3800-ra becsülték a babámat, két héttel késõbb 3660-al megszületett. Sokkal könnyebb volt megszülni, mint a 2850-es babámat. Nem a súlyán múlik. Egyébként a magasabb súlyú babák sokszor erõsebbek és aktívabbak "születéskor". Emellett ami számít, az a fejkörfogat. Továbbá lehet egy három kilós baba duci is, meg cingár is, attól függ, milyen hosszú. Szóval itt annyi tényezõ van, hogy nem érdemes ezen rágódni... Fogyni tényleg nem fog, ahogy már írták. :o) Szép szülést!
A becsüléssel nekem többet mondtak. Inkább azt jó tudni, h a normál 3 kg felett van. Hízik még, de nem sokat. Inkább majd kint. :)
Nekem a 37. héten 3, 15 kg-ra saccolták a babát, aztán 1 hét múlva 2, 73 kg-mal született meg. Nálunk nem jött be az elõrejelzés. :-)
Az utolsó hónapban heti átlag negyed kilót híznak babaák. Nálunk ez nagyjából bejött. 1. fiú 37+6-on UH szerint 3600 gr szül 40+6-on 4400 gr (57 cm) 2. lány 37+1-en UH: 3301 gr szül: kiírás napján 3950 gr (56 cm)
elõzõ Mind a két babát hüvelyi úton szültem EDA-val, a fejkörfogatuk nem volt nagy: 36-os. Igaz a fimnak, mikor megszületett kicsit csúcsfeje volt, de elmúlt:-))))
Szia! Nekem a 40. héten az UH szerint csak a 37. hétnek megfelelõ babucim volt, nem akart megszületni, így még vártunk egy hetet, 41. héten indították és 4560 grammal született 61 cm-el... ennyit errõl. :)
fogyni biztosan nem fogynak....
40+3-on becsülték 3960-ra, másnap született 3460-al. Úgyhogy tévedhet is a becslés. Még fog hízni a kicsikéd, de nem sokat. És ha hosszú baba, akkor az uh gép a súlyát is többre becsüli, hiszen átlagot számít.
Szia!nekem a kisfiam 37+1 naposan 2780 gramm volt, 40+2 napra született 4070 grammal. Én úgy tudom, hogy pont az utolsó hetekben hizzák a legtöbbet, akár heti 25 dkg-ot is.
Szia! Nálam a 36. héten 3340g-ra becsülte az uh. Szülés elõtt 4 nappal ( pont betöltött 40. hét) 4020g, mondtam doktornak mérje meg még egyszer erre 3740 g-ot mért azt mondta valahol a kettõ között lesz. 4 nap múlva megszületett és 4230g volt a súlya. Normál hüvelyi szülés volt és semmi gond nem volt. Barátnõm 2 gyermeket szült 4, 5 kiló felett és gond nélkül. Könnyû szülést kívánok!
A mehlepeny allapotatol fugg, hogy mennyit hizik az utolso hetekben. Elvileg 15-20 dkg az atlaghizas hetente, de ha peldaul erosen meszesedik a mehlepeny es meg nem indul meg a szules, akkor egyaltalan nem biztos, hogy hizni fog. Lehet, hogy csak stagnal, de valamennyi fogyas is elofordulhat (ez inkabb tulhordasnal jellemzo, de nem feltetlenul igaz). Ebben az esetben altalaban latszik a baban szuletes utan, hogy fogyott bent valamennyit, nagyon rancos a bore.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Szorítsatok:)
Ugyan ez. 36+6 hetesen 3233 gramm UH szerint. Doki 3, 5 kg-ot tippelt. Kereken 3 hétre rá született meg, 4020 grammal.
A kérdező hozzászólása: 9 nappal a kiírt idõpont elõtt megszületett a kisfiunk 4150gr , 49 cm:)

Ha a szülésnél csak szülésznőt választok dokit nem, akkor ki dönti el, hogy kell-e gátmetszés, azt ki csinálja, utána ki varrja össze?

Legjobb válasz: A szülésznõ dönt róla, hogy kell-e, a doki csinálja, és õ is varrja össze.

A szülésznõ dönt róla, hogy kell-e, a doki csinálja, és õ is varrja össze.
Attól, hogy nincs fogadott orvosod, a szülésnél köteles az ügyeletes orvos jelen lenni. Õ dönt a gátmetszésrõl, õ végzi el és varrja össze. És õ gyõzõdik meg róla, hogy a placenta egésze megszületett-e.
A gátmetszésrõl az orvosod fog dönteni, függetlenül attól, hogy ügyeletes-e vagy sem vagy hogy fogadott-e a szülésznõd vagy sem. Õ is vágja és varrja össze. Lehet, hogy ezerbõl egyszer a szülésznõ dönt, ahogy itt is írták, de abszolút nem ez a jellemzõ.
Nálunk a szülésznõ döntött róla. a doki is hallgatott rá, folyamatosan figyelte, és utána döntött a gátmetszés mellett. Szólt a dokinak, az meg vágott:) De a barátnõm szülésénél is a szülésznõ döntött, sõt más ismerõsöm is mesélte.
Nálunk összeszokott csapatként a szülésznõ elkezdte a gátvédelmet, mert még olyan stádiumnál jártunk, hogy vagy vagy, és ha valamelyik úgy gondolja kell a gátmetszés, akkor a doki vág, majd õ varr. A gátra a szülésznõ figyel, és tesz javaslatot, hogyan tovább.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!