Találatok a következő kifejezésre: Ha nem szűlésznőt, (55 db)

Jó szülésznő Délpestiben vagy Bajcsy kórházban? Gond ha nem fogadok orvost csak szülésznőt?

Legjobb válasz: Én a Bajcsyban szültem 2 éve és most is ott fogok, a szülésznõm akkor és most is Garáné Magdi volt. Nagyon aranyos, azonnal jött, amikor telefonáltunk neki, végig ott ült mellettem, maximálisan elégedett voltam vele. Viszont a Bajcsyban csak úgy lehet szülésznõt fogadni, ha van orvosod, külön nem.

Én a Bajcsyban szültem 2 éve és most is ott fogok, a szülésznõm akkor és most is Garáné Magdi volt. Nagyon aranyos, azonnal jött, amikor telefonáltunk neki, végig ott ült mellettem, maximálisan elégedett voltam vele. Viszont a Bajcsyban csak úgy lehet szülésznõt fogadni, ha van orvosod, külön nem.
Hali, én a Dél-pesti-be járok ugyan magándokihoz de az asszisztense ugyanott szülésznõ. Pelády Andreának hívják. Szerintem teljesen normális, csak jókat hallottam én is róla. Nem tudom, hogy külön fel lehet e fogadni.
Nekem a Bajcsyban a szülésznõm Bányai Nóra. Igaz még nem szültem, de nagyon kedves és segítõkész.

Mikor adtátok oda a szülésznőnek, fogadott dokinak a pénzt? Ha nem mondták mennyit kérnek, akkor a szülésznőnek 20, a dokinak 30 elég? Nem Bp. és nem jártam hozzá magánrendelésre, csak szülésre kértem fel!

Köszönöm

Legjobb válasz: Engem császároztak mindkét fiam születésekor. A férjem adta át a borítékot a szülésznõnek amikor én még megfigyelés alatt voltam. A doki más helyzet, mert én régóta járok hozzá, neki a 6 hetes kontrollon adtam oda. De szerintem amikor alkalom van rá a szülés után odaadni nem fog tiltakozni.

Engem császároztak mindkét fiam születésekor. A férjem adta át a borítékot a szülésznõnek amikor én még megfigyelés alatt voltam. A doki más helyzet, mert én régóta járok hozzá, neki a 6 hetes kontrollon adtam oda. De szerintem amikor alkalom van rá a szülés után odaadni nem fog tiltakozni.
A párom adta oda közvetlen szülés után, mikor készült haza a doki! A szülésznõnek is akkor adta! Neked kell tudnod, h mennyit szánsz rá! És ha nem mondott árat, akkor annyit adsz amennyit szeretnél! :)
Én csak az orvosomat fogadtam meg, szülésznõt nem. A varrat szedéskor adtam neki oda, aznap, mikor haza engedtek. Az összeg pedig reális, amit adni akarsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nem mondott árat, hozzá, mint orvos nem járok magánrendelésre! A szülésznõ lesz ott jobban, a doki csak úgyis varr, és megnézi, hogy rendben mennek-e a dolgok! Emiatt nem akarok neki többet adni! Köszönöm
Én Csongrád megyében szültem, és én varratszedéskor adtam oda a dokinak a borítékot.A szülésznõt pedig megkerestem privátban, mikor még benn feküdtem a picivel.Ez év februárban volt mindez.
Orvosnak varratszedéskor, szülésznõnek pedig azon a napon, mikor hazajöttünk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

SoteII. -n szülők júliusban. Mi van, ha nem fogadok szülésznőt? Leírnátok tapasztalataitokat, milyen az ügyeletes szülésznő?

Legjobb válasz: Én az elsõnél 3 éve nem fogadtam, de most erõsen ragaszkodtam hozzá, hogy fogadjak. Nem írnék indokot, de én azt ajánlom, hogy fogadj.

Én az elsõnél 3 éve nem fogadtam, de most erõsen ragaszkodtam hozzá, hogy fogadjak. Nem írnék indokot, de én azt ajánlom, hogy fogadj.
Szerintem is fogadj, nekem az elsõ szülésnél is volt, és végig melletem volt, nélküle nem is tudom mi lett volna.
En nem fogadtam es nagyon rosszat fogtam ki (iszonyat bunko volt velem), de nekem csaszar lett belole, aki ott volt velem rokon adott igy is neki penzt (en errol nem tudtam), de meg igy is masnap nagyon szemet volt, mikor osszefutottunk. Nem tudom, hogy mennyivel jobb a fogadott, mert latod, kapott penzt, megis ilyen volt...ahhoz ismerni kellene a szemelyiseget, hogy tudd, milyen. Szoval erdemes nev szerint erdeklodni azoktol, akiknek van fogadott. Sok a szuleszno ott.


Mostanság mennyi hálapénzt szokás adni az orvosnak szüléskor, ha nem az orvos hanem a szülésznő fogadott? Mert gondolom a dokinak is szoktak adni? És a szülésznőnek?

Legjobb válasz: Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.

Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.
hát az elsõ válaszolónak üzenném, hogy szólhattál volna szegény dokikámnak, hogy csak egy bort adsz neki, akkor tuti lepasszol :) Egyébként gratula, mindenkinek így kellene, szépen szokjanak le a hálapénzrõl! Én az ügyelestes dokinak adtam 30ezret, a fogadott szülésznõmnek 40ezret. Maximálisan meg voltam elégedve mkettõjük munkájával És máskor is csak szülésznõt fogadok! Ja, volt fogadott orvosom is, csak nem jött be! Neki amúgy 70et adtam volna, de nem kellett neki.
Tõlem csak azért kapott egy üveg finom bort a doki(nem fogadott volt), mert szerencsétlennek beleszültem a szabadság elõtti utolsó ügyeletébe, és utána nap, mint nap bejött hozzám a kh-ba megkérdezni h vagyok, nem passzolt le másnak.Nem mellékes, h meg sem éreztem nála a varratszedést, amirõl azt mondják mások, h nem kicsit tud fájni.Ezt a lekiismeretességet honoráltam a borral.

Baj ha nem akarok fogadott orvost vagy szülésznőt? Származhat ebből hátrányom?

Abszolút nem ragaszkodom fogadott orvoshoz, nem csak a pénz miatt, amúgy sem.

Legjobb válasz: Nekem nem volt. De azért úgy érzem, hogy legközelebb ha szülnék, akkor lenne választott dokim. Nem volt semmilyen negatív élményem, nagyon korrekt volt mindenki, de vannak olyan dokik, akik baromi ellenszenvesek, és szerencsém volt, hogy amikor szültem, nem ilyen volt bent. de egy szülést úgy végigcsinálni, hogy nem bízok a dokiban, nem szimpi, nem lenne túl jó. Szerintem a szülésznõ annyira nem lényeg, nekem a doki szerepe sokkal fontosabbnak tûnt. Szóval, ha a szülésznõ nem lett volna normális, az nem számít, mert igazából a beöntésen és borotváláson kívül semmit nem csinált. De azért ha még egyszer szülnék, fogadnék fel dokit, nem biztos hogy szerencsém lenne megint, és szimpi doki lenne bent.

Nekem nem volt. De azért úgy érzem, hogy legközelebb ha szülnék, akkor lenne választott dokim. Nem volt semmilyen negatív élményem, nagyon korrekt volt mindenki, de vannak olyan dokik, akik baromi ellenszenvesek, és szerencsém volt, hogy amikor szültem, nem ilyen volt bent. de egy szülést úgy végigcsinálni, hogy nem bízok a dokiban, nem szimpi, nem lenne túl jó. Szerintem a szülésznõ annyira nem lényeg, nekem a doki szerepe sokkal fontosabbnak tûnt. Szóval, ha a szülésznõ nem lett volna normális, az nem számít, mert igazából a beöntésen és borotváláson kívül semmit nem csinált. De azért ha még egyszer szülnék, fogadnék fel dokit, nem biztos hogy szerencsém lenne megint, és szimpi doki lenne bent.
Szerintem ugyanúgy kötelesek válaszolni a kérdéseidre. Nekem bár van fogadott orvosom, a terhesgondozáson is mindig megkérdezik van-e panaszom, kérdésem. A tanácsadós doki is ismer már elég jól, volt már néhány konfliktusunk is, ennek ellenére õ is odafigyel. Gondolom kórháza, és orvosa válogatja, de ahol én fogok szülni, ott minden kismamát tökéletesen ellátnak.
Nekem sem volt. Tökéletesen elégedett voltam mindennel, sõt a kádban vajúdtam, és az alternatív szobában szültem. Szerintem kórházfüggõ is. Én a Szent Imrében voltam.
Az utolsónak írom, hogy én is szültem, és nekem ez volt a tapasztalatom, hogy a szülésznõ nem csinált semmit. Borotvált, beöntést adott, aztán azt mondta, hogy menjek tusolni. Aztán ott vajúdtam (õ nem volt sosem ott a szobában), és amikor jöttek a tolófájások, akkor szóltunk neki, hogy ugyan jöjjön már be, benézett, kiment hívta a dokit, és ennyi. A doki vezette le a szülést, nem a szülésznõ. Szóval én neki egyáltalán nem tulajdonítottam nagy szerepet.
Nekem nem volt fogadott egyik sem.Szülésznõt érdemes szerintem is inkább fogadni de csak ha nincs semmi komplikációd.Én egy olyan orvosnál szültem akit sokan felfogadtak(sok pénzért).túlhordtam a fiamat egy héttel így azalatt hozzá jártam vissza vizsgálatokra is.Ingyen.Komplikált szülésem lett.Nagyon nagy baba.Nem mézesmázos a modora de profi volt.Azt mondták nem fog kiférni a fiam de kinyomtuk, így nem lett császár. 3/4 órán keresztül vart(szép lett), mindig bejött megkérdezni hogy vagyok, minden rendben van-e.Õ engedett haza is elátott információkkal.Megvoltam vele elégedve.A szülésznõ pedig egy tünemény volt.A péterfyben szültem két szülésznõt fogyasztottunk el és mind a kettõ hihetetlen kedves és figyelmes volt.
Nekem nincs fogadott orvosom, nem is lesz. Nem érzem szükségességét, viszont szülésznõt szívesen fogadnék.
Nálam az elsõ terhességemnél volt fogadott dokim is és szülésznõm is. Nálam is a szülésznõ csinált szinte mindent. Meg voltam elégedve a dokival is és a szülésznõvel is. Most még csak 13 hetes vagyok, de az orvosom Németországban van, a szülésznõm "kórházába" nem mehetek, mert nem oda tartozom, igy én úgy gondolom, hogy orvost nem szeretnék fogadni, szülésznõt viszont mindenképpen. Remélem nem mindenhol csak dokival együtt lehet.
Nekem egyik szülésemnél se volt fogadott orvosom meg szülésznõm se (bár eüsök vagyunk a férjemmel mindketten). Szerencsére minden oké volt mindkétszer, így most harmadjára sem fogadok. Ami rossz: felénk egyrészt lenéznek ha nem fogadsz orvost mert úgy értékelik nem ér meg neked 50-60 ezret a gyereked élete... Holott én is úgy voltam mint az elõttem válaszoló hogy az orvos a végén odanézett hogy ja nem kell gátmetszés? (ez a második szülésemnél volt) az elsõnél meg összevarrt 10 perc alatt és ennyi. Amúgy a szülésznõ vezette le lényegében. A másodiknál a szülésznõ kb. ott hagyott magamra még jó hogy a férjem ott volt, tudott szólni. Terhesgondozás terén is változó szerencsére nekem így harmadik babánál már nincs kérdésem de elsõnél lenne és felénk 2 perc alatt lerendezik a gondozást és még akkor is neked kell rákérdezni hogy mégis mikor gyere legközelebb stb. Na ez nem teljeskörû gondozás, meg nem is a mindent kérdésemre választ kapok kategória. Ha szerencséd van van egy jó védõnõd eközben (ami nem fizetõs) és sok mindenrõl engem pl. õ tájékoztatott.

Tatabányán szülnétek-e? Milyen a tatabányai kórház, szülésznők, szobák, orvosok? Ha nem akkor hol?

Legjobb válasz: Szia! Én pár hónapja szültem volt fogadott dokim és szülésznõm is, így errõl a részérõl nem tudok rosszat mondani de nem tudom milyen lett volna ha nem fizetek senkinek semmit. Csecsemõsök között volt nagyon aranyos és volt olyan is akit jobb volt nem is látni. Elsõ baba, szoptatáshoz segítséget kértem volna ezt kaptam: fektessem magam mellé és tegyem a szájába a mellem. Na bumm magamtól aztán eszembe sem jutott volna, hogy így kell szoptatni. Már fél órája szenvedtem mert nem érzett rá a technikára a picúr amikor bejött a szülésznõm és kérdezte, hogy megy a dolog. Õ segített és 5 perc múlva már szopizott is a babám. A csecsemõsökre egyszer voltam még mérges mert szülés utáni reggel nem hozták a kicsimet, mondván vért kell még venni tõle mert terhesség alatt cukros voltam. Még rá 3 órára sem volt sehol és amikor rákérdeztem, hogy baj van-e az volt a válasz, hogy minden ok és majd hozzák csak most nincs rá idejük. Azt inkább nem kommentálom, hogy akkor mit gondoltam. A tisztasággal nem volt gondom, és minden szobához külön volt WC -zuhanyzó is aminek nagyon örültem. Szerencsére látogatók a szobába nem jöhettek így elkerültük, hogy bizonyos emberek 20 fõs látogatócsapata ne bámuljon óbégatva a mellembe miközben szoptatni próbálok. Szóval így összegezve nem volt brutálisan rossz de a lehetett volna jobb is.

Szia! Én pár hónapja szültem volt fogadott dokim és szülésznõm is, így errõl a részérõl nem tudok rosszat mondani de nem tudom milyen lett volna ha nem fizetek senkinek semmit. Csecsemõsök között volt nagyon aranyos és volt olyan is akit jobb volt nem is látni. Elsõ baba, szoptatáshoz segítséget kértem volna ezt kaptam: fektessem magam mellé és tegyem a szájába a mellem. Na bumm magamtól aztán eszembe sem jutott volna, hogy így kell szoptatni. Már fél órája szenvedtem mert nem érzett rá a technikára a picúr amikor bejött a szülésznõm és kérdezte, hogy megy a dolog. Õ segített és 5 perc múlva már szopizott is a babám. A csecsemõsökre egyszer voltam még mérges mert szülés utáni reggel nem hozták a kicsimet, mondván vért kell még venni tõle mert terhesség alatt cukros voltam. Még rá 3 órára sem volt sehol és amikor rákérdeztem, hogy baj van-e az volt a válasz, hogy minden ok és majd hozzák csak most nincs rá idejük. Azt inkább nem kommentálom, hogy akkor mit gondoltam. A tisztasággal nem volt gondom, és minden szobához külön volt WC -zuhanyzó is aminek nagyon örültem. Szerencsére látogatók a szobába nem jöhettek így elkerültük, hogy bizonyos emberek 20 fõs látogatócsapata ne bámuljon óbégatva a mellembe miközben szoptatni próbálok. Szóval így összegezve nem volt brutálisan rossz de a lehetett volna jobb is.
Én Tatabányán szültem, ha nem lett volna fogadott orvosom, akkor tuti, hogy nem szültem volna itt. A csecsemõsök között van egy-két normális, a szülésznõk teszik a dolgukat, kedvesség nem nagyon szorult beléjük. EDA még kérésre sincs. De van PIC, és kórházválasztásnál nekem ez nagyon fontos volt. Kórház tiszta, szobák is. A legjobb az egészben, hogy nem lehet bemenni a szobákba, így nem jönnek be a nemzetiségiek csapatostól. Az aulában lehet találkozni a látogatókkal.
4éve mikor választhattam Szõnyt választottam, nem bántam meg, 2 éve már csak Tatabánya volt , nem csalódtam...olyan rossz volt ahogy mesélték...órákig kerestük a nõvért de nem találtunk egyet sem, a babákat kint hagyták az ajtó elõtt sírni, nem vihettük be szoptatni, mert majd õk mindjárt behozzák, vizes hajjal a huzatos folyosón vitték õket, jághideg volt kezük, lábuk, megfáztak , tüsszögtek.Kérdeztem, hogy mikor lesz varratszedés számolgatott a doki majd kijelentette , hogy már ki kellett volna....
huh ez nagyon jó kérdés. engem is nagyon érdekelne. nem rég kerültem Tatára és én is most keresgélek nõgyógyászt itt a környéken. tatabányáról én is csupa rosszat hallottam. érdekelne ki mit ajánl helyette.
Szombatra voltam kiírva, itt fogok szülni Tbányán rmeélem már mielõbb. Megírom majd a tapasztalataimat ha gondolod.
Tatabányáról eddig csupa rosszat hallottam... még szerencse hogy az én lányom még Szõnyben született!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Az elsõ válaszadótól kérdezném: mi az az EDA és a PIC? Szép napot
Szia! EDA - gerincbe adott (epidurális) érzéstelenítõ. PIC- koraszülött és újszülött intenzív osztály. Egy kis leírást bemásolok: A Perinatalis Intenzív Centrum olyan intenzív osztály, ahol a születés körüli idõszakban létrejött kórállapotokat, betegségeket látjuk el. Méhen belül fejlõdési rendellenességek, a megszületés elõtti hetekben létrejött fertõzések, a szülés alatt keletkezett kórállapotok (magzatvíz-, meconium-aspiráció, oxygénhiányos állapotok) ill. a koraszülöttek ellátása történik itt. A súlyos légzési és keringési elégtelenség kezelése gépi lélegeztetéssel, keringéstámogató gyógyszerekkel, mesterséges táplálás, vércsere, koraszülöttek szem-elváltozásának kezelése lézer-mûtéttel- mindezen beavatkozásokhoz a neonatológus szakorvosoknak intenzív szakasszisztens nõvérek segédkeznek.

Ha nem lesz fogadott orvosom szülésnél, akkor kell valamit előre megbeszélnem az ügyeletes orvossal, vagy ha szükség lesz rá azonnal fog-e jönni? Szülésznőm az lesz fogadott.35 hetes km

Legjobb válasz: Nem tudhatod, hogy éppen melyik orvos lesz akkor ügyeletben. Nem kell az ügyeletessel beszélned leõre, ha beérsz, szólnak neki és õ azonnal megvizsgál. Õ dönti el mik lesznek a következõ teendõk.

Nem tudhatod, hogy éppen melyik orvos lesz akkor ügyeletben. Nem kell az ügyeletessel beszélned leõre, ha beérsz, szólnak neki és õ azonnal megvizsgál. Õ dönti el mik lesznek a következõ teendõk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Szia!Nekem is csak szülésznõm volt, mikor bementem megvizsgált õ volt velem végig és amikor eljött az idõ szólt az ügyeletes dokinak.A szülésznõd fog szólni az éppen ráérõ ügyeletesnek, mivel többen vannak.Gyors, könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a másodiknak is! Konkrétan erre gondoltam, amit leírtál! Köszönöm!
A második válaszoló vagyok, ha tudok még segíteni irj ha van kérdésed, akár privátot is, ja és szivesen. szia
A kérdező hozzászólása: Kedves második! Elnézést, hogy csak most válaszolok! Már elég késõ van, úgyhogy holnap írnék majd privit, ha nem gond... Elõre is köszi! Akkor holnap! Jó éjszakát!

Mennyit szokás adni szüléskor a dokinak? Fogadott, vagy ha nem? Pesten mi a szokás? 13-heteske. szülésznö?

Legjobb válasz: a fogadott orvost ha behívod akkor illik adni, mert miattad kel fel éjszaka közepén esetleg. valaki megmondja de olyan 30 ezertöl a csillagos égig terjed. ha nem fogadsz és az éppen ügyeletes dokinál szülsz akkor pedig semmit. mivel a pénzt mikor elmész a korházbol adnád neki így hátrányod már elötte lenne belöle. így feleseleges egy ügyeletes orvosnak pénzt adni.

a fogadott orvost ha behívod akkor illik adni, mert miattad kel fel éjszaka közepén esetleg. valaki megmondja de olyan 30 ezertöl a csillagos égig terjed. ha nem fogadsz és az éppen ügyeletes dokinál szülsz akkor pedig semmit. mivel a pénzt mikor elmész a korházbol adnád neki így hátrányod már elötte lenne belöle. így feleseleges egy ügyeletes orvosnak pénzt adni.
Székesfehérváron szültem. Volt fogadott dokim és 30000 adtam. Volt fogadott szülésznõm annak 15000 adtam. Minden nap bejöttek 2-3 szor megnézni, szerintem meg voltak elégedve a pénzzel.
Én Pesten szültem a dokimnak 40 ezret adtunk majdnem 4 éve ( magánrendelésre jártam), a szülésznõmnek 20 ezret.
doki 60 szülésznõ 30-at kapott elsõ babánknál 2 éve.Örültek.
Nézem az elöttem írokat és irigykedek. Nálunk dunaújvárosban a doki közli, hogy mennyit kér, ha felkérik, és ez az összeg: 150.000, - nekem ennyim nincs. Ha van is akkor inkább a babára költöm. ÉN nem tudom mit képzelnek magukról. Ennyit elkérni! Gondoljanak már bele mennyibe kerül egy babakocsi, babaágy stb. Felháborít 7 hetes kismama

Általában mennyit kérnek a dokik a szülésért pécsen a klinikán? A szülésznőnek is kell adni pénzt ha nem fogadott, és az ápoloknak mit szoktak adni?

Legjobb válasz: ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.

ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.
A kérdező hozzászólása: nem mondott semmit az orvosom, ezért gondoltam az átlagot adnám az mennyi?
Szia. Én is ott fogok szülni, ki az orvosod?
ált.ban úgy van, hogy a terhesgondozás tízszerese. pl ha egy vizsgálatért 6 ezret fizettél, a szülés 60 ezer.
A kérdező hozzászólása: Toth tamás az orvosom és te kihez jársz?Te mennyit fogsz adni az orvosodnak?
Én Dr Halvax Lászlóhoz járok, és 50ezret fogok adni neki. Ez a tizszerese a vizsgálatnak. Szülésznõt nem fogadok, neki nem adok pénzt. Ha nagyon megleszek elégedve kap ajándékot.

érdemes a szülésznőnek utólag pénzt adnom, majd a 6 hetes kontrollon ha nem találtam már meg őt a szülés után a kórházban, úgy hogy lehet nem is emlékszik rám? !

hiába kerestem ?t kés?bb míg bent voltam nem dolgozott, én meg nem akartam idegen kezébe adni a pénzt..

Legjobb válasz: Az az én véleményem, hogy késõbb is, így a kontrolon is odaadhatod, én a dokinak adtam a kontrolon. Szerintem nem volt az olyan régen, hogy ne emlékezne rá. Illetve tudod milyen jól fog esni neki, hogy gondoltál rá? Még ha az nem is boríték, hanem egy ajándékcsomag, akkoris nagyon fog örülni neki. Meg már nem is számít rá, hogy így mondjam. Én adnék utólag is.

Az az én véleményem, hogy késõbb is, így a kontrolon is odaadhatod, én a dokinak adtam a kontrolon. Szerintem nem volt az olyan régen, hogy ne emlékezne rá. Illetve tudod milyen jól fog esni neki, hogy gondoltál rá? Még ha az nem is boríték, hanem egy ajándékcsomag, akkoris nagyon fog örülni neki. Meg már nem is számít rá, hogy így mondjam. Én adnék utólag is.
A kérdező hozzászólása: hát nem pénzre gondoltam hanem ajándékcsomagra, amúgy nincs az a pénz amivel meghálálhatnám amit õ és a doki tett értem a szülõszobán pedig csak ügyeletesek voltak. még a nevét sem tudom igazából, majd a dokit akarom megkérdezni hogy ki volt õ aki segített a szülésben õ biztos tudja, és ha nem fog dolgozni akkor megkérhetem szerintetek a dokimat hogy adja neki oda a csomagot? és persze a dokim is fog kapni pénz a kontrollon, neki szülés után jutott ajándékcsomag.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!