Találatok a következő kifejezésre: Ha nem semmit (3997 db)

Mi lenne, ha nem tanulnék semmit? Gáz vagyok?

Semmi kedvem tanulni pedig rengeteget kell,nem tudom magam rávenni.. És buta is vagyok és lusta de nagyon. Mit tegyek?( hibák a billenty?zet miatt)

Legjobb válasz: Ha nem tanulsz semmit, de mondjuk mellette valamiben tehetséges vagy, vagy éppen nagyon talpra esett, akkor nem olyan gáz (bár én személy szerint kerülöm az olyan társaságot akikrõl süt az értelem hiánya). Ha semmiben nem vagy jó, nincs különös tehetséged és még nem is tanulsz (tehát esélyt sem adsz neki hogy valamiben jó legyél) az bizony elég gáz. Silány életed lesz amiatt mert lusta vagy tanulni, megérné erõt belefektetni most, amikor semmi más dolgod nincs az életben.

Ha nem tanulsz semmit, de mondjuk mellette valamiben tehetséges vagy, vagy éppen nagyon talpra esett, akkor nem olyan gáz (bár én személy szerint kerülöm az olyan társaságot akikrõl süt az értelem hiánya). Ha semmiben nem vagy jó, nincs különös tehetséged és még nem is tanulsz (tehát esélyt sem adsz neki hogy valamiben jó legyél) az bizony elég gáz. Silány életed lesz amiatt mert lusta vagy tanulni, megérné erõt belefektetni most, amikor semmi más dolgod nincs az életben.
A kérdező hozzászólása: Szoktam, elírtam a kérdést. Tehát most a szünetben nincs kedvem...
Ja hát így teljesen más értelmet nyer a kérdés :) Gáznak nem gáz, de megszívatod magad vele rendesen, más nem tanulja meg, idõd most van rá a legtöbb, és számon kérni ígyis-úgyis fogják.
Nekem sincs kedvem es megis tanulok. Ez agyban dol el. Gondolj arra, hogy mit szeretnel elerni az eletben mert ha semmit, akkor hagyd a tanulast, de ha szeretnel allast(mai vilagba) akkor tanulj, mert a jovodet most irod.
bocs de nem vagy normális:) )
Ezt inkább kérdezd meg Besenyõ AVMALT Pistabácsitól...azaz, Besenyõ A Világon Mindent A Legjobban Tudó Pista bácsitól
Ez ugyanaz, mint az esik az esõ! Mert ugye mi az esõ? Az esõ az, amikor az égbõl lehullik a csapadék víz formájában, tehát az esõ jelentése: esik a víz! Ebbõl következik, hogy az esik az esõ jelentése: esik az esik a víz! Nincs semmi is levezethetõ ugyanígy, de ezt már megtetted :D
én azt mondom metakommunikatíve, hogy a semmi az van!
Ez a besenyõ.s duma, de tényleg jó.
Uhh, ez egy fokkal még a 22-es csapdáján is túltesz;) Csak gratulálni tudok^^ De a kérdésre könnyû válaszolni: UGYE!:D
itt megutdahtod a választ:D http://www.youtube.com/watch?v=uqh_kWyj_iM
A semmi a valaminek a hiánya. Ha nincs valami, az a semmi. De ha nincs valami, akkor van semmi, ami már megint valami. Tehát ha úgy vesszük, a semmi nincsen, csak valami van. De ha én nem akarom, hogy valami legyen, akkor csinálok egy semmit, tehát akkor eltüntetem az összes valamit. Ha már nincs egy valami se... akkor van a semmi. De akkor már megint van valami: a semmi. Francba...
én ezt nem réem! rövid a memóriám :P
A kérdező hozzászólása: Megtettem... de még hogy? :D
I love L'art pour L'art!!!!!!

Mi a helyzet olyankor ha nincs semmi életcélom nem járok egyetemre/fősulira stb?

23 éves vagyok , 2 fajta egyetembe be is belekezdtem , de valahogy nem jöttek be így otthagytam ?ket , és fogalmam sincs hogyan tovább. Különösebben nem érdekel semmi :S

Legjobb válasz: 20 éves vagyok! Érettségi elõtt otthagytam a sulit..Nem csinálok semmit,alszok és a szüleim pénzét költöm egész nap! Nincs semmi célom...Nincs kedvem semmihez...Depis vagyok...mindenki idegesít blbla...:) Ez vagyok én! Márciusban megyek Angliába szerencsét próbálni:) Hátha összejön:) De legalább addig se megyek anyáék agyára:) Ha van kedved tarts velünk:D 20/L

20 éves vagyok! Érettségi elõtt otthagytam a sulit..Nem csinálok semmit, alszok és a szüleim pénzét költöm egész nap! Nincs semmi célom...Nincs kedvem semmihez...Depis vagyok...mindenki idegesít blbla...:) Ez vagyok én! Márciusban megyek Angliába szerencsét próbálni:) Hátha összejön:) De legalább addig se megyek anyáék agyára:) Ha van kedved tarts velünk:D 20/L
Ja és ilyenkor vagyok ébren..nappal alszok...tehát lassan fekszek is:D Tiszta idióta vagyok amúgy:P
Azon nem gondolkoztál el h esetleg nem is érdekelnek téged azok az állások amikhez egyetem kell?? Lehet inkább vmi fél éves OKJ-s tanfolyamot kéne elvégezned és akk legalább szakmád is lesz
23 évesen szakítottam a barátnõmmel, azóta leérettségiztem és most másod éves vagyok közgázon, az egész inkább bosszúból indult, be akartam bizonyítani, hogy többre vagyok képes mint õ, de most hogy ez sikerült... már nekem sincs igazán célom, olyan üresek lettek a mindennapok és ezt nem azért mondom mert õ nincs velem, hiszen a szakításnak már 4 éve. Igaz az elsõ 2-3 év kemény depresszió volt, senkinek nem kívánom azt az érzést. A lényeg hogy most nekem sincs célom és úgy érzem hogy csak sodródom az árral céltalanul és ez rossz. Az a gondolat fojtogat, hogy minek harcolni dolgozni tanulni társaságba járni, pár évtized és úgyis mindennek vége... Jó lenne élvezni az életet mint régen de nem megy, mindig visszatér az a gondolat, hogy minden percel közelebb a vég, ami nem dob fel, tudom ez az élet rendje... lassan a drogosokon sem csodálkozom... jó lenne ha még írna valaki megoldásokat mert én is keresem a választ a feltett kérdésre.
31 vagyok dolgozom, és szeretem de nincs célom. nem volt még barátnõm s jol esne de nem vagyok hajlandó semmi pozitivat tenni s nem tudok változni. Sokszro csak alunnék s nem lássak senkit. Álmodozok boldogságról szerelemrõl szép komoly barátnõrõl s irtoan irigyelem azt akinek van barátnõje és boldogok. Angolbol diplomáztam s unalmamba atomfizikát böngészgetem forgatom az agyam de igazábol azt vettem észre érzelmi hiány lépett fel amit egy nö tudna helyrehozni. De nem vagyok képes semmire félve a csalódástól kudarctól s a kipletykálásrol. Falun Élek s ha kell ha nem mindenki ismer. Elvileg nem vagyok más szerint rosz pasi csak nem teszek eleget magamért.

Egy pályakezdő -19 éves-, ha nem talál munkát /semmit/ milyen anyagi juttatás jár-/hat/ neki? Úgy tudom, hogy már semmit sem kapnak. Igaz-ez?

Legjobb válasz: Ha nem volt legalább 200 nap munkaviszonyod (ez lehet alkalmi munkavállalói is), akkor semmi. Viszont akkor is érdemes bejelentkezned a munkaügyi központba, mert ha 1 évig regisztrált vagy, az önkormányzattól kaphatod az az új segélyt (rendelkezésre állási támogatás) ami a szoc.segély helyett van (igaz, vállalni kell érte a közmunkát legalább 90 napig) Vagy találhatsz a munkaügyinél átképzést is. Ha nincs semmilyen biztosítási jogviszonyod, akkor az egészségügyi hozzájárulást magad után kell fizetned (havi 4500 Ft-ot), ha az anyagi helyzeted alapján jogosult vagy rá, akkor ezt az önkormányzat fizeti utánad (ezt is igényelni kell az önkormányzatnál)

Ha nem volt legalább 200 nap munkaviszonyod (ez lehet alkalmi munkavállalói is), akkor semmi. Viszont akkor is érdemes bejelentkezned a munkaügyi központba, mert ha 1 évig regisztrált vagy, az önkormányzattól kaphatod az az új segélyt (rendelkezésre állási támogatás) ami a szoc.segély helyett van (igaz, vállalni kell érte a közmunkát legalább 90 napig) Vagy találhatsz a munkaügyinél átképzést is. Ha nincs semmilyen biztosítási jogviszonyod, akkor az egészségügyi hozzájárulást magad után kell fizetned (havi 4500 Ft-ot), ha az anyagi helyzeted alapján jogosult vagy rá, akkor ezt az önkormányzat fizeti utánad (ezt is igényelni kell az önkormányzatnál)
Konkrétan semmi.

Ha a semmi semmi, miért mondjuk rá, hogy az? Elvégre ha megnevezzük, már nem semmi.

Legjobb válasz: De. A nulla is nulla, függetlenül attól, hogy azt mondjuk rá, hogy nulla - elvégre a dolgok hiányát is kell jelölni valahogy. A nulla a számok, a mennyiség hiánya, a sötétség a fény hiánya, a csend a hang hiánya, a semmi meg úgy általában bárminek/mindennek/akárminek a hiánya.

De. A nulla is nulla, függetlenül attól, hogy azt mondjuk rá, hogy nulla - elvégre a dolgok hiányát is kell jelölni valahogy. A nulla a számok, a mennyiség hiánya, a sötétség a fény hiánya, a csend a hang hiánya, a semmi meg úgy általában bárminek/mindennek/akárminek a hiánya.
Pl. "a nincs benne semmi" kifejezés a "nincs benne alma, körte, autó, stb. (az összes megnevezhetõ dolog)" rendkívül hosszú kifejezés rövidített formája.
Szia! Ajánlom Martin Heidegger: Mi a metafizika? címû mûvét. A "Semmit" elemzi. Hátha segít a kérdésed megválaszolásában. R.
hát ez nem semmi!mármint a válaszok és a metafizikus semmi elemzése!nekem viszont a nulla a legnagy problémám, mármint megszokni a 0, 13 eurót és a tobbi nulla egész euró garmadát.mert tegnap este az MTV1 és a TV2 is dicshimnuszt zengett a nálunk bevezetett /mármint Szlovákiában/ euróról, kozben pedig emberek milliói fognak bedilizni a nulla egész valamennyi eurótól.hiába van a nagy "kalkulacska" találmány az emberek agresszívak és idegesek. senkit sem kérdeztek meg arról, hogy kell-e jó-e csak eldontotték a nagy politikusok.mert ugye jó is lett volna , ha a pénzt 1:1 -ben váltsák, de mikor a harmadát kapja az ember és pl a 29, 50-bol csak o, 98 lesz akkor majd ember legyen a talpán aki beosztja.
A harmadik válaszoló mondatával visszaélek, és elétek tárok egy érdekes dolgot: "Nincs benne semmi." Amerikában ezt így szokták mondani: "There is nothing in it." >> ez a mondat magyarra fordítva annyit tesz, hogy: "Semmi van benne." Ha a semmi azt az állapotot jelenti, amikor nincs minden más, és ezt tagadjuk akkor mindent kapunk. Elég érdekes, hogy mi a magyarban, mondhatjuk úgy is, "kettõstagadunk". De ettõl függetlenül van értelme, vagy legalább is így szoktuk meg. Errõl mit gondoltok Ti?
Te magad írtad, nyelvtani sajátosság. Régóta ismert.

Ha nem indul be aszülés a doki megvárja még magátol beindul? Miért kell befeküdni ha lejár az idö és semmi bajom? Akkor is beinditja ha semmi bajom?

Legjobb válasz: Ha nincs semmi gond max a 42.hétig várnak.A kiírt idõpont után azért kell befekündi,mert ilyen kor már naponta kell NST és így nem kell beutazni a kórházba+csinálnak UH-t,kézzel is vizsgálják,hogy nyílik-e a méhszáj+csinálnak amnioszkópiát(a méhszájon át megvilágítják a mburkot és ha zavaros,zöld,akkor a baba belekakált).Ilyen esetben vagy indítják a szülést vagy ha több probléma is adódik császároznak.

Ha nincs semmi gond max a 42.hétig várnak.A kiírt idõpont után azért kell befekündi, mert ilyen kor már naponta kell NST és így nem kell beutazni a kórházba+csinálnak UH-t, kézzel is vizsgálják, hogy nyílik-e a méhszáj+csinálnak amnioszkópiát(a méhszájon át megvilágítják a mburkot és ha zavaros, zöld, akkor a baba belekakált).Ilyen esetben vagy indítják a szülést vagy ha több probléma is adódik császároznak.
Azt kihagytam, hogy a magzatvíz zavaros.
Engem a fentiek miatt, illetve azért akart befektetni a dokim, mert szeretett volna terhelt CTG-t csinálni (oxitocin infúzióval fájásokat kelt, és nézi, hogyan reagál a baba). Persze ebbõl lehetett volna az is, hogy kapásból megindul a szülés. Végül szerencsére a kisfiam a kiírt napon megszületett.
Szia! nekem bekelett feküdnöm aznap mikor betöltöttem 40-et.Minden másnap csináltak oxitocin tesztet, hátha beindítja a fájásokat 5-öt kaptam semmi reakció.40+9 napon meg kellet császározni mert belázasodtam ez du.3 kor volt.(reggel még azt mondták minden oké)Fertõzött volt már minden.Persze én nem is tágultam semmit szûk egy újnyit csak. 20 hetes kisfiú anyukája

Az értékesítési munkát végzőknek van jövedelmük ha nem adnak el semmit sem abban a hónapban?

Most jelentkeztem erre a munkára és azt mondták, hogy a fizetést az eladott termékek után kapunk. De ha nem adunk el 1 Zepter terméket sem akkor nem adnak semmennyit?

Legjobb válasz: Hajjaj.. Akkor leírom az én tapasztalatom. Amikor még tudatlan voltam egy ismerõsömmel megpróbáltuk. Az hogy csak jutalékos az nem a legrosszabb. Ha értékesítesz, akkor se nagyon akarnak fizetni. Vagy ha igen nem annyit,amennyit kéne. Ismerõsöm 1 napig bírta, én 3 hét de csak mert semmi munkalehetõség egyébként. Pest megyei vagyok, nem Budapesten dolgoztam, de atyaég ami itt ment. Sokan benn voltak, de nem csináltak semmit. Az állítólagos irodavezetõ ült és nézett a kis zöld öltönyében. Minket az újakat meg persze ki akarta küldeni bevásárlóközponthoz "kérdõívezni". Sajnos abba is beleláttam, hogyan vágják át az idõs embereket, én akkor jöttem el. Szal sok sikert :D

Hajjaj.. Akkor leírom az én tapasztalatom. Amikor még tudatlan voltam egy ismerõsömmel megpróbáltuk. Az hogy csak jutalékos az nem a legrosszabb. Ha értékesítesz, akkor se nagyon akarnak fizetni. Vagy ha igen nem annyit, amennyit kéne. Ismerõsöm 1 napig bírta, én 3 hét de csak mert semmi munkalehetõség egyébként. Pest megyei vagyok, nem Budapesten dolgoztam, de atyaég ami itt ment. Sokan benn voltak, de nem csináltak semmit. Az állítólagos irodavezetõ ült és nézett a kis zöld öltönyében. Minket az újakat meg persze ki akarta küldeni bevásárlóközponthoz "kérdõívezni". Sajnos abba is beleláttam, hogyan vágják át az idõs embereket, én akkor jöttem el. Szal sok sikert :D
Úristen Zeptert kerüld el nagy ívbe!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Miért?
Írd be keresõbe, hogy zepter, jó páran kifejtették már róla a véleményüket és nem éppen pozitívat....

Ha nem teszek semmit a hajamra mikor ricinus olaj van rajta történik valami?

icinus, olaj, hajápolás

Legjobb válasz: nekem semmi nem történt én se raktam rá semmit sose, de azzal vigyázz, hogy ha nem melegíted fel az olajat ugye nehezebb felkenni és egy idõ után nagyon hullani fog a hajad. Én abba is hagytam és vissza álltam a bánfi hajszeszre, igaz, hogy nem olyan feltûnõ az eredmény és nem is olyan gyorsan "hat".. de nem hullik tõle a hajam tincsekbe. Meg azt halottam, hogy valaki tetûirtó port kever a samponba és azzal mos hajat, majd egy sima samponnal is átmossa. Szemmel látható a változás és nagyon puha a haja :) remélem segítettem.

nekem semmi nem történt én se raktam rá semmit sose, de azzal vigyázz, hogy ha nem melegíted fel az olajat ugye nehezebb felkenni és egy idõ után nagyon hullani fog a hajad. Én abba is hagytam és vissza álltam a bánfi hajszeszre, igaz, hogy nem olyan feltûnõ az eredmény és nem is olyan gyorsan "hat".. de nem hullik tõle a hajam tincsekbe. Meg azt halottam, hogy valaki tetûirtó port kever a samponba és azzal mos hajat, majd egy sima samponnal is átmossa. Szemmel látható a változás és nagyon puha a haja :) remélem segítettem.

Szerintetek az erősíti egy kisgyerek immunrendszerét, ha néha-néha elkap valamit, vagy az, ha soha semmit nem kap el?

Legjobb válasz: Továbbmegyek: a sterilizálás kimondottan árt! Mert ahogy az elsõ is írta, napi rendszerességgel találkoznia KELL kórokozókkal a gyerek szervezetének hogy aztán ne betegedjen meg! Én még újszülöttnek se sterilizáltam semmit. Minden tiszta, de semmi nem steril. Egyik gyerekem se volt másfél-két éve orvosnál. Még járványok idején se betegek. Akik meg burokban tartották a gyereküket és pl. nem vitték ki mert épp fújt a szél, és agyon sterilizálgattak mindent azok üvegszám önthették a gyerekbe az antibiotikumokat.

Továbbmegyek: a sterilizálás kimondottan árt! Mert ahogy az elsõ is írta, napi rendszerességgel találkoznia KELL kórokozókkal a gyerek szervezetének hogy aztán ne betegedjen meg! Én még újszülöttnek se sterilizáltam semmit. Minden tiszta, de semmi nem steril. Egyik gyerekem se volt másfél-két éve orvosnál. Még járványok idején se betegek. Akik meg burokban tartották a gyereküket és pl. nem vitték ki mert épp fújt a szél, és agyon sterilizálgattak mindent azok üvegszám önthették a gyerekbe az antibiotikumokat.
Igen erõsíti. Hagyni kell a gyereket.Nekem nem volt play station-on se Wii-m, bújócskáztam. Haza kellett mennem mikor felkapcsolták a lámpákat, és anyukám nem hívott fel mobilon hanem kikiabált "gyere haza"! Játszottam a barátaimmal és nem chat-eltem velük. Nem volt antibakteriális gél, bogarakkal játszottunk, levelekkel és sárral és senki nem szólt ránk. Tte is csapból ittad a vizet és mégis túlélted....
Kicsit értelmetlen a kérdés, áldilemma! Azt feltételezed, hogy vagy beteg, és akkor fejlõdik az immunrednszere, vagy nem beteg és akkor nem fejlõdik. Valóságban az immunrendszert napi rendszerességgel érik támadások, nem kell ahhoz betegnek lennie, hogy fejlõdjön, mitöbb, az a bíztató, ha nem betegeszik meg a gyerek, annak ellenére, hogy pl tisztára nyalja a busz kapaszkodóját.
Én mondjuk a nyers husist, esetleg tojásost nem hagynám. :( Meg azért ha wc-rõl jön az ember akkor is inkább mosson elõször kezet, mielõtt a gyerekhez nyúl. De az a jó a gyereknek, minél több kosszal találkozik, mert így az immunrendszere felismeri a késõbbiekben is a bacikat és már tud ellenük védekezni.
A kérdező hozzászólása: én sem fertõtlenítek, viszont anyós-problélám van, elég gyakran elfelejt kezet mosni, és fõzés közben a nyers hússal is mindent összefogdos. Soha nem tudom, hogy szóljunk neki, vagy hagyjuk, mert ennyi baci kell.
Hát épp azért nem beteg mert nincs sterilen tartva! Az immunrendszere találkozik naponta kórokozókkal, legyõzi õket és megerõsödik! Pont az a gyerek nem lesz beteges akit nem óvnak mindentõl.
Az én 3 évesem nincs túl sterilizálva, sõt rengeteget járunk orvoshoz, kórházba, betegekkel találkozik, bkv-n szó szerint megnyalja a kapaszkodót, játszótéren a taknyos gyerekekkel játszik, mégsem kapja el. Ilyenkor mi a helyzet???? Miért nem??? És a 11 hónapos huga sem szerencsére. Macskánk is van és apa nem a tisztaságáról, rendszeretetérõl híres.
Egyetértek. Nem kell mindentõl védeni, óvni. Meg kell ismerkednie a földdel, piszokkal, állatokkal, mindennel. Nálunk is állandó téma ez. A párom nagyon félti minden porszemtõl, én meg hagyom, hogy csúszkáljon a földön, pld.
jo amit irtál tetszik!uccso
11.04-es a Facebook-ról lopta, hónapokig keringett ez a szöveg!:D Attól még igaz. Ha egy kisgyermek ritkán betegszik meg, az azt jelenti, hogy erõs az immunrendszere. Azok betegségek pedig, amiken átesik, még jobban erõsítik, mert a szervezet "megjegyzi" magának a kórokozót. Így mûködik az immunrendszerünk.

Ha megfogadsz valamit az új évre mi lesz az, vagy ha nem fogadsz meg semmit, mit szeretnél jobban csinálni 2012-ben?

Gondolok itt a családi kapcsolatokra, szerelmekre, barátságokra, munkára, tanulásra, pénzköltésre, f?zésre-sütésre, kézimunkázásra, bármire...

Legjobb válasz: Semmit nem fogadok meg, ha valamit csinálni akarok, akkor azt megcsinálom, az év vége nem ad 'több erõt' semmihez. Meg amúgysem akarok változtatni, most tök jó ahogy van minden.

Semmit nem fogadok meg, ha valamit csinálni akarok, akkor azt megcsinálom, az év vége nem ad 'több erõt' semmihez. Meg amúgysem akarok változtatni, most tök jó ahogy van minden.
Tegnap fogadtam meg, hogy csökkentem a cigiadagomat. Szilveszterkor részegen felesleges fogadkozni...úgyse emlékszik rá másnap az ember :)
A kérdező hozzászólása: Én is most próbálom összegyûjteni azokat a dolgokat amik eszembe jutnak, illetve próbálom kiértékelni az évem :')
Le fogok fogyni, életmódot váltok, többet sportolok, igényesebb leszek magamra.
Megfogadni ugyan nem merem, mert félek úgysem tartanám be, de épp itt az ideje, hogy továbblépjek és ne egy ember után siránkozzak, bár a legjobb az lenne, ha ez az ember visszatérne hozzám. :( 22/N
"...bár a legjobb az lenne, ha ez az ember visszatérne hozzám." - ezzel a hozzáállással nem is fogod elfelejteni soha! :)
Tudom, de attól még próbálkozni lehet, igazából próbálkoztam is :( A gondom mindössze annyi, hogy számomra õ testesíti meg a boldogságot :) Amikor vele voltam akkor voltam a legboldogabb, ennél nem is nagyon létezhet jobb. Õrült nehéz lemondani róla :(
A kérdező hozzászólása: Igen, változtass a hozzáállásodon! Nekem sikerült tovább lépnem, most csak magamra akarok koncentrálni, és az ügyes-bajos dolgaimra, a családomra, és a barátaimra. És úgy igazándiból mindenre, köszi szépen a válaszokat! Sok sikert mindenkinek a fogadalmak betartásához, akinek meg nem kell ilyesmi, annak remélem a következõ éve is ilyen jó lesz! :) Köszi!
egyetértek a 2. válaszolóval de én nem csak életmódot váltok hanem kinézetet is

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!