Találatok a következő kifejezésre: Ha nem súlyzós edzést nem ér (2 db)

Ha nem tartok súlyzós edzést nem ér semmit az aerob és a diétám? Súlyzós edzés nélkül nem is fogyok?

Legjobb válasz: Az utolsó hozzászólóval részben egyet is értek. DE nem lehet Zsírt átalakítani izommá, nem tudom honnét terjedt el ez az ökörség, de nem igaz. A zsírszövet az zsírszövet, az izomszövet meg izomszövet, mindkettõt lehet építeni és lebontani külön külön, de egyiket a másikba semmiképp. És hogy a kérdésre is válaszoljak, ahogy az elõttem szólok helyesen /végre már valaki aki érti is mi a dörgés :D / az izmaidat bontod. Fogysz anélkül is, de az anyaagcseréd sebessége szempontjából, illetve a zsírmentes alakod miatt is célszerû súlyzós edzés is végezni. Ráadásul nem leszel löttyedt. Lehet tehát súlyzós edzés nélkül is zsírt veszíteni és ezáltal fogyni, de az eredmény mérsékelt lesz, ezt el kell fogadnod akkor. sok sikert!

Az utolsó hozzászólóval részben egyet is értek. DE nem lehet Zsírt átalakítani izommá, nem tudom honnét terjedt el ez az ökörség, de nem igaz. A zsírszövet az zsírszövet, az izomszövet meg izomszövet, mindkettõt lehet építeni és lebontani külön külön, de egyiket a másikba semmiképp. És hogy a kérdésre is válaszoljak, ahogy az elõttem szólok helyesen /végre már valaki aki érti is mi a dörgés :D / az izmaidat bontod. Fogysz anélkül is, de az anyaagcseréd sebessége szempontjából, illetve a zsírmentes alakod miatt is célszerû súlyzós edzés is végezni. Ráadásul nem leszel löttyedt. Lehet tehát súlyzós edzés nélkül is zsírt veszíteni és ezáltal fogyni, de az eredmény mérsékelt lesz, ezt el kell fogadnod akkor. sok sikert!
Súlyzós edzés nélkül is lehet fogyni.
de, lehet fogyni, csak ördögi körbe kerülsz vele. ha nem dolgoztatod az izmaidat, akkor a tápanyaghiány hatására azokat kezdi bontani a szervezet és nem a zsírt. Amikor abbahagyod a diát, akkor a zsírtömeged kb. ugyanannyi az izomtömged meg jóval kevesebb. ráadásul a szervezet mivel eddig tápanyaghiány volt, bõgázzal nekiáll raktározni zsírban. ez a jojo effektus. a jó, tartós fogyókúránál a testsúlyod nem igazán változik, mert a zsírt alakítod izommá. Az izom viszont jóval sûrûbb, mint a zsír, ezért az alakod vékonyodik.

Ugye edzéssel (saját testsúlyos vagy súlyzos) és tömegnövelõ étrenddel nõni fogok izomban és erõben is. De ha nem tömegelek csak annyi kaját eszek amennyi kéne és mellé edzek akkor mitõl leszek erõs hol van az erõ ha nem az izmoban?

Legjobb válasz: Ha kalória pluszban leszel, akkor izmosodsz, erõsödsz, ha viszont nem figyelsz a kajára és nem leszel kalória pluszban még véletlenül sem, akkor stagnálsz, nem fogsz erõsödni, max eleinte keveset, de hamar megáll a dolog.

Ha kalória pluszban leszel, akkor izmosodsz, erõsödsz, ha viszont nem figyelsz a kajára és nem leszel kalória pluszban még véletlenül sem, akkor stagnálsz, nem fogsz erõsödni, max eleinte keveset, de hamar megáll a dolog.
Akkor csak az elején lesz erõnövekedés tehát addig amíg a bevitt tápanyagból ellehet érni. Lehet hülye megfogalmazás.
A kérdező hozzászólása: Jó mondok egy példát. Pl. Al Kavadlo nem valami izmos, átlagosnál mondjuk azért izmosabbnak mondanám, viszont hogy erõben nagyon felülmúlja az átlagot az biztos. Mondjuk melyik átlagember tud eltoló zászlót csinálni? szerintem nem sok de ugyan ezt megkérdezhetném tetsépítõvel is (tudom aki meg saját testsúllyal edz tuti nem fog 150kg-t kinyomni). Ezért kérdeztem pl. az õ, hogy tud olyan erõs lenni ha nem izmos annyira, hol van az õ ereje? izületekben vagy hol
Az izomzat alapvetõen elbírja saját súlyát mind csak edzés kérdése :) Ha pl én próbálnám meg ezt a gyakorlatot nekem nem jönne össze :) de elvileg erõs vagyok 100kg nyomok fekve :)
Az ízületeknek, inaknak is erõsnek kell lenni. Más egy saját testsúlyos gyakorlat, mert az kis gyakorlással megvan, nem csak erõ kell hozzá. Én is a muscle uppot pár próbálgatás után simán megcsináltam, de a technikára rá kellett jönni. A zászlóhoz kicsit több erõ kell. De gondolj bele, egy testépítõnek hatalmas combja is van, azért azt más kitartani, mint egy vékony csirke lábat. De pl nekem nem nagy dolog egykezes fekvõt nyomni vagy egylábas guggolást. Szóval nem kell azért a testépítõket gyengének nézni. Mindenki csinálja ami neki jó. Azt sem értem miért a testépítõkkel akarják összemérni magukat a saját testsúllyal edzõk. az egy másik sport, más a lényege. Nekünk az izomméret számít. Ennyi erõvel lehetne a kézilabdásokat is ba szogatni, hogy miért nem csinálnak zászlót. Õk sem azt gyakorolják, ezért nekik sem fog menni. Így érthetõ?
A kérdező hozzászólása: Nem az volt a lényege, hogy piszkáljam a testépítõket, de köszi a választ most már nagyjából értem. Amúgy én is edzem súllyal bár valamivel kevesebbet mint saját testsúllyal. Egyébként direkt írtam, hogy egy saját testsúllyal edzõ nem nagyon fog 150kg-kat kinyomni meg 200 kg-val guggolni. Mindenkinek más a fontos.
Így van, ki mire edz, az megy neki.
Ahhoz, hogy késõbb is erõsödj, annyit kell enned, hogy kalória pluszban legyél. Az erõ és az izomméret nem egészen arányos. Az edzésben céltól függõen másra helyezzük a hangsúlyt(az izomméret vagy az erõ az elsõdleges?). Az erõben nagy szerepe van az inak, izületek erejének és az ideg-izom összeköttetésnek(!) is. Így lehetnek viszonylag kevésbé izmos emberek is nagyon erõsek. Ami pedig a testépítõk vs saját súllyal edzõk(Azokról senki nem beszél, akik plusz súllyal nyomják, pl én :D) hadakozását illeti, szerintem ez inkább egy "butább" rétegben van jelen. Egy valamire való sportoló elismeri a másik eredményeit. Meg amúgy sincs sok értelme, mert más céljaik vannak(kivéve akik azt hiszik, hogy a saját súlyos edzéssel testépítõ fizikumuk lehet). Szerintem célravezetõ lehet a kettõt vegyíteni. Meg szokott jönni a melyik tábor az erõsebb kérdés? Ez olyan, mintha azt mondanánk: Ki az erõsebb, Katona Ervin vagy Wladimir Klitschko? Hol, a ringben vagy az erõsember versenyen? Remélem kimerítõ választ adtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!