Találatok a következő kifejezésre: Ha nem súlyzós (33 db)

Ha nem tartok súlyzós edzést nem ér semmit az aerob és a diétám? Súlyzós edzés nélkül nem is fogyok?

Legjobb válasz: Az utolsó hozzászólóval részben egyet is értek. DE nem lehet Zsírt átalakítani izommá, nem tudom honnét terjedt el ez az ökörség, de nem igaz. A zsírszövet az zsírszövet, az izomszövet meg izomszövet, mindkettõt lehet építeni és lebontani külön külön, de egyiket a másikba semmiképp. És hogy a kérdésre is válaszoljak, ahogy az elõttem szólok helyesen /végre már valaki aki érti is mi a dörgés :D / az izmaidat bontod. Fogysz anélkül is, de az anyaagcseréd sebessége szempontjából, illetve a zsírmentes alakod miatt is célszerû súlyzós edzés is végezni. Ráadásul nem leszel löttyedt. Lehet tehát súlyzós edzés nélkül is zsírt veszíteni és ezáltal fogyni, de az eredmény mérsékelt lesz, ezt el kell fogadnod akkor. sok sikert!

Az utolsó hozzászólóval részben egyet is értek. DE nem lehet Zsírt átalakítani izommá, nem tudom honnét terjedt el ez az ökörség, de nem igaz. A zsírszövet az zsírszövet, az izomszövet meg izomszövet, mindkettõt lehet építeni és lebontani külön külön, de egyiket a másikba semmiképp. És hogy a kérdésre is válaszoljak, ahogy az elõttem szólok helyesen /végre már valaki aki érti is mi a dörgés :D / az izmaidat bontod. Fogysz anélkül is, de az anyaagcseréd sebessége szempontjából, illetve a zsírmentes alakod miatt is célszerû súlyzós edzés is végezni. Ráadásul nem leszel löttyedt. Lehet tehát súlyzós edzés nélkül is zsírt veszíteni és ezáltal fogyni, de az eredmény mérsékelt lesz, ezt el kell fogadnod akkor. sok sikert!
Súlyzós edzés nélkül is lehet fogyni.
de, lehet fogyni, csak ördögi körbe kerülsz vele. ha nem dolgoztatod az izmaidat, akkor a tápanyaghiány hatására azokat kezdi bontani a szervezet és nem a zsírt. Amikor abbahagyod a diát, akkor a zsírtömeged kb. ugyanannyi az izomtömged meg jóval kevesebb. ráadásul a szervezet mivel eddig tápanyaghiány volt, bõgázzal nekiáll raktározni zsírban. ez a jojo effektus. a jó, tartós fogyókúránál a testsúlyod nem igazán változik, mert a zsírt alakítod izommá. Az izom viszont jóval sûrûbb, mint a zsír, ezért az alakod vékonyodik.

Ugye edzéssel (saját testsúlyos vagy súlyzos) és tömegnövelõ étrenddel nõni fogok izomban és erõben is. De ha nem tömegelek csak annyi kaját eszek amennyi kéne és mellé edzek akkor mitõl leszek erõs hol van az erõ ha nem az izmoban?

Legjobb válasz: Ha kalória pluszban leszel, akkor izmosodsz, erõsödsz, ha viszont nem figyelsz a kajára és nem leszel kalória pluszban még véletlenül sem, akkor stagnálsz, nem fogsz erõsödni, max eleinte keveset, de hamar megáll a dolog.

Ha kalória pluszban leszel, akkor izmosodsz, erõsödsz, ha viszont nem figyelsz a kajára és nem leszel kalória pluszban még véletlenül sem, akkor stagnálsz, nem fogsz erõsödni, max eleinte keveset, de hamar megáll a dolog.
Akkor csak az elején lesz erõnövekedés tehát addig amíg a bevitt tápanyagból ellehet érni. Lehet hülye megfogalmazás.
A kérdező hozzászólása: Jó mondok egy példát. Pl. Al Kavadlo nem valami izmos, átlagosnál mondjuk azért izmosabbnak mondanám, viszont hogy erõben nagyon felülmúlja az átlagot az biztos. Mondjuk melyik átlagember tud eltoló zászlót csinálni? szerintem nem sok de ugyan ezt megkérdezhetném tetsépítõvel is (tudom aki meg saját testsúllyal edz tuti nem fog 150kg-t kinyomni). Ezért kérdeztem pl. az õ, hogy tud olyan erõs lenni ha nem izmos annyira, hol van az õ ereje? izületekben vagy hol
Az izomzat alapvetõen elbírja saját súlyát mind csak edzés kérdése :) Ha pl én próbálnám meg ezt a gyakorlatot nekem nem jönne össze :) de elvileg erõs vagyok 100kg nyomok fekve :)
Az ízületeknek, inaknak is erõsnek kell lenni. Más egy saját testsúlyos gyakorlat, mert az kis gyakorlással megvan, nem csak erõ kell hozzá. Én is a muscle uppot pár próbálgatás után simán megcsináltam, de a technikára rá kellett jönni. A zászlóhoz kicsit több erõ kell. De gondolj bele, egy testépítõnek hatalmas combja is van, azért azt más kitartani, mint egy vékony csirke lábat. De pl nekem nem nagy dolog egykezes fekvõt nyomni vagy egylábas guggolást. Szóval nem kell azért a testépítõket gyengének nézni. Mindenki csinálja ami neki jó. Azt sem értem miért a testépítõkkel akarják összemérni magukat a saját testsúllyal edzõk. az egy másik sport, más a lényege. Nekünk az izomméret számít. Ennyi erõvel lehetne a kézilabdásokat is ba szogatni, hogy miért nem csinálnak zászlót. Õk sem azt gyakorolják, ezért nekik sem fog menni. Így érthetõ?
A kérdező hozzászólása: Nem az volt a lényege, hogy piszkáljam a testépítõket, de köszi a választ most már nagyjából értem. Amúgy én is edzem súllyal bár valamivel kevesebbet mint saját testsúllyal. Egyébként direkt írtam, hogy egy saját testsúllyal edzõ nem nagyon fog 150kg-kat kinyomni meg 200 kg-val guggolni. Mindenkinek más a fontos.
Így van, ki mire edz, az megy neki.
Ahhoz, hogy késõbb is erõsödj, annyit kell enned, hogy kalória pluszban legyél. Az erõ és az izomméret nem egészen arányos. Az edzésben céltól függõen másra helyezzük a hangsúlyt(az izomméret vagy az erõ az elsõdleges?). Az erõben nagy szerepe van az inak, izületek erejének és az ideg-izom összeköttetésnek(!) is. Így lehetnek viszonylag kevésbé izmos emberek is nagyon erõsek. Ami pedig a testépítõk vs saját súllyal edzõk(Azokról senki nem beszél, akik plusz súllyal nyomják, pl én :D) hadakozását illeti, szerintem ez inkább egy "butább" rétegben van jelen. Egy valamire való sportoló elismeri a másik eredményeit. Meg amúgy sincs sok értelme, mert más céljaik vannak(kivéve akik azt hiszik, hogy a saját súlyos edzéssel testépítõ fizikumuk lehet). Szerintem célravezetõ lehet a kettõt vegyíteni. Meg szokott jönni a melyik tábor az erõsebb kérdés? Ez olyan, mintha azt mondanánk: Ki az erõsebb, Katona Ervin vagy Wladimir Klitschko? Hol, a ringben vagy az erõsember versenyen? Remélem kimerítõ választ adtam.

A tesztoszteron.hu-n olvastam, hogy a zsírégeté 44%hatékonyabb ha nem csak aerob edzést hanem súlyzósat is végünk? Hány kilogrammos súlyzóval és milyen gyakoraltokat? 20 L

Legjobb válasz: Most zsírt akarsz égetni vagy izmosodni akarsz? A kettõ nem fog menni egyszerre. Eddz 4*4-8*8-as szériákban akkora súllyal amekkorával bírod... ezt neked kell érezni mi nem fogjuk tudni megmondani. Gyakorlatokat itt találsz: http://body.builder.hu/edzesek_index.htm4

Most zsírt akarsz égetni vagy izmosodni akarsz? A kettõ nem fog menni egyszerre. Eddz 4*4-8*8-as szériákban akkora súllyal amekkorával bírod... ezt neked kell érezni mi nem fogjuk tudni megmondani. Gyakorlatokat itt találsz: http://body.builder.hu/edzesek_index.htm4
*Zsírégetés szempontjából a súlyzózásra nézve is az edzés intenzitása a lényeg*-az elõzõ hozzászólásom korrigálása.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy buta kérdésnek hangzik meg persze nem ismertek de egy átlagos lány vagyok közepesen jó erõnléttel. Eddig olyan 6-8 féle gyakorlatot végeztem 5 kilogrammos súlyzóval de szeretném ezt fokozni, anélkül, hogy nagyin kiizmosodjak bár tudom a nõk erre alapból kevésbé hajlamosak.
Mi a baj az izmosodással? Az izom úgy is használ energiát, ha pihensz, vagy alszol, ezáltal gyorsul az anyagcseréd. És olyan súlyokkal edz, amilyen súlyokkal 8-10 szabályos ismétlést végre tudsz hajtani.
Az általad olvasott oldal a legjobb amit találhatsz ilyen kérdésekben(így fejbõl kb 200 cikk van a zsírégetésrõl), szerintem olvass még a témáról.minden esetre:1)Súlyzózás szempontjából is(!) az intenzitás a lényeg! 2)Ha van kedved növelheted a súlyt.Ha az izomfejlesztés csak ezen múlna mindenki hatalmas karokkal járkálna.Szóval nem kell félni. 3)vagy akár a sorozatok számát is növelheted ha nagyon tartasz a súly növelése által okozott izomnövekedéstõl 4)A súlyzózás nem feltétlenül azt jelenti h pl kezd el alkarozni...mehetnek a guggolások, kitörések, akár vállazás, vagy akár tricepszezés. 4) A sok kardió hatására eleve nehezebb izmot növelni. Remélem tudtam segíteni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
[link]
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! :DD

Ha a súlyzós edzések után futok fél órát 8, 5 sebességgel, az nem "rontja" a hatékonyságot?

El?tte egész testre végzem a súlyzós edzést teremben. A kényes rész a fenekem/combom. (körte alkat). Tehát attól még ugyanúgy keményedik a fenekem, vagy a végén történ? futással már ártok neki? Annyi helyen annyi mindent olvastam, már nem tudom mi a jó. Ha olyan valaki válaszolna, aki tényleg ért hozzá, nagyon hálás lennék.

Legjobb válasz: Köszönöm. Edzés után mindig fehérjeturmixot iszok vízzel. Csak az a baj, h észrevettem, hogy puffadok tõle. Ezért most keresgélek valami másikfajtát, ami nem puffaszt. Ha reggel járok edzõterembe, akkor este mondjuk hasznos lehet a futás? Imádok futni egyébként, engem teljesen kikapcsol és feltölt energiával.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Edzés után mindig fehérjeturmixot iszok vízzel. Csak az a baj, h észrevettem, hogy puffadok tõle. Ezért most keresgélek valami másikfajtát, ami nem puffaszt. Ha reggel járok edzõterembe, akkor este mondjuk hasznos lehet a futás? Imádok futni egyébként, engem teljesen kikapcsol és feltölt energiával.
ez így rendben lesz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséged!
a fitt modellek is aerobbal zárják az edzést. nézz utána hogyan edzenek, csomónak fent az étrendje, edzésterve, méretei, minden ilyesmi.
a helyedben a futást lecserélném Gyorsgyaloglásra, eliptikus trénerre vagy szobabiciklire. A futással az a baj hogyha kezdõ vagy túl nagy lehet az izomunka és nem a zsírt fogod égetni hanem az izmaid glikogén készletét. Ha teheted súlyzós edzés után fogyassz egybõl glutamint vagy BCAA-t és edzés után ha végeztél az aerob mozgással akkor pedig egy fehérje turmixot.
amint a szavaidból kiveszem már régóta jársz futni, este is mehetsz nyugodtan futni, ha a táplálkozásod is megfelelõ lesz az edzés mellet akkor jönni fog hamar az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Reggelire puffasztott búzát eszek sonkával és zöldséggel, után szoktam járni edzeni, úgyhogy utána (azt veszem tízórainak) fehérjeturmix, ebéd sült csirkemell barnarizzsel, uzsonna csirkemell zöldséggel, vacsora túró. És megiszom minden nap minimum 4 liter ásványvizet. (lehet hogy sok, de az én szervezetem kívánja, még régen hozzászoktattam).

Ha én súlyzós edzést végzek és fejlődést akarok elérni de közben futok is naponta edzés után ez nem akadályoz engem a fejlődésben?

Na már most olvastam róla hogy aerob edzés az jó de végülis nem értettem meg igazán most ha én súlyzós edzést csinálok és a kajám nem a legjobb így a hasam egyre csak nő ezért le akarom dolgozni futással ezt csinálhatom-e? Vagy így a súlyzós edzésemmel kicsit lassabban fogok elérni eredményeket? Igen tudom a 130pulzus alatti futás csak zsírt éget úgyhogy nem kéne hogy akadályozzon engem az edzésben de mégis csak ha véletlenül pár percre 130pulzus felé megyek akkor mi lesz? Mert nincs pulzus mérőm hogy tudjam mégis mérni hogy futás közben mennyi vagy ha van valami tanácsotok arra hogy futás közben hogy lehet megnézni nagyon jó lenne

Legjobb válasz: Miután beledzõdsz a futásba (1-2 hónap) érezni fogod. Az aerob a legalsó tartomány, Kardio onnan számít ahonnan már intenzívvé válik a légzés, nem esik jól orron venni a levegõt. Az aerob futás inkább kocogás, kényelmes, légzés szempontjából. hosszú Órákon át tartható alap edzettséggel.

Miután beledzõdsz a futásba (1-2 hónap) érezni fogod. Az aerob a legalsó tartomány, Kardio onnan számít ahonnan már intenzívvé válik a légzés, nem esik jól orron venni a levegõt. Az aerob futás inkább kocogás, kényelmes, légzés szempontjából. hosszú Órákon át tartható alap edzettséggel.
Maga a futás nem fogyaszt. Kis érv a szervezet háztartásának hogy aggat a súly, de ennyitõl nem adja le. KAlória minuszban kell lenned. Ha pedig kalória minuszban vagy akkor minél jobb kajákat kéne enni, és nem tudsz izomban nõni! Ha edzel is mellé az jó, kevésbé hajlika szervezet az izomból fogyásra, hisz látja hogy kell! DE!!!!!! Ha nincs mibõl akkor nem fogja fenntartani fogyás alatt! Szálkásíts. Azért! mert ha futsz, az jó energia fogyasztásnak anyagcsere javításnak, stb stb. Kel a szálkásításhoz. De ahhoz hogy a szervezet izmot akarjon építeni, sok fehérje kell, mivel sokat eléget a szervezet hogy az izmaidnak legyen energia! A maradékból építené, de túl kevés. Inkább cska regerenálja az edzés okozta sérüléseket. Ezáltal tónusosodik, és nem esik össze, csak picit. Ha ügyesen kiszámolod az étrended. Sok pihenés. (Nem tudom hogy érted-e. Nem lehet izmosodni fogyás alatt. Annyit tehetsz hogy izmosodnál!!! csak nem tudsz. De ez miatt látja a szervezet hogy izom kell, zsír kevésbé)
Ha már nem fogyás végett akarsz futni hanem a többi nagyon hazsnos tulajdonsáa miatt, akkor mehet kardio intenzitáson is inkább, és edzés után. Nem hátráltat. Ha még is az alig észrevehetõ. Jobban kell figyelni a kajára, hisz elvonna némi nyersanyagot. Több idõ kellene a regerenációra, kevesebbet súlyzózhatnál, nem érhetnél el olyan eredményeket mint nélküle. De nem drasztikus a különbség, csak pici. És ha kaja okés akkor meg egyenesen észrevehetetlen, még géppel is.
A szálkásítás messze a legkényesebb diéta sajnos. Amikor szintentartassz, figyelni kell a kajára. Amikor tömegelsz akkor különösen figyelni kell a kajára. Amikor szálkásítassz, akkor ultra brutál módon figyelni kell a kajálásra. Az ideális az 3g fehérje testsúlykilógrammonként, és valamivel kevesebb CH. Összesen 2000kcal alatt kell kijönni (Nagy átlagban emberek között). Ezt sima ételekbõl fedezni nem lehet. Egy negró sem fér bele. Ha most neked nincsen fehérjéd, és ritkán eszel húst, és nagy vagy zsíros, akkor sajnos nem fogod leadi az összes zsírt ami aggat, hanem átmész tisztán izomból fogyásba. Szálkásítani nem kell sûrûn, de amikor még is pl egy hónapot szálkásítassz, akkor arra be kell ruházni, kis táplálék kiegészítõre. Ugyan úgy, ha picit rosszabb a kajád, tehát nem 3g fehérje kgonként meg kicsit több ch nem vészes, pusztán nem udsz addig leszálkásodni amíg lebírnál jobb kajával. De a szálkásítás, sima hétköznapi étrenddel nagyon távoli sjanos. Sok izom kárba vész érte, és nem leszel 12% alatt sehogysem ha engem kérdezel. (Persze nem láttalak, nem ismerem a genetikád sem semennyire) Utána pedig mehet a tömegelés ezerrel, ami megint csak étrendet igényel valamelyest. Nem irreálisan nagy súlyokat szintentartani lehet úgy hogy ha megteszed étrendben ami tõled tellik. Húsok heti párszor, tojás, naponta, gyakori kis étkezések, tejtermékek, fölösleges energia kerülése, stb. Elég nehéz ügy sajnos elmozdulni jó irányba egy férfinak... HOgy mit javaslok? Én a helyedben edzenék, alapoznék, aerob mozognék, esetleg kardio, és kicist sportosabb lenne a tartásod, az izmaid formája. Majd szépen nagyon lassan adnék le a zsírból. A lassú fogyás kevésbé veszélyes. Majd ha már 18 körül vagy, és kapsz valami ösztöndíjat, vagy keresel, vagy akármi, akkor meg ráérsz réfeküdni a témára. Nem testépítõ akarsz lenni. A sportos forma meg elérhetõ.
Meg ne feledd. Amíg nem vagy kalória minuszban addig nem foghatsz. (Max dekákat)

Igaz, hogy ha a súlyzós edzést nem egy szívhez közeli izomcsoporttal kezdem, akkor magas vérnyomást kaphatok?

Legjobb válasz: ezt egy oktató filmben mondta egy edzõ,de kívácsi vagyok más mit mondd rá.nekem is furcsa egy kicsit a dolog.

A kérdező hozzászólása: ezt egy oktató filmben mondta egy edzõ, de kívácsi vagyok más mit mondd rá.nekem is furcsa egy kicsit a dolog.
ehh micsoda hülyeség... én attól kaptam magas vérnyomást mert iszonyat dagadt voltam... aztán elkezdtem gyúrni minden zsír lement rólam de még ma is szednem kell a gyógyszert sajnos... :/
ha viszont ha heréidhez közelivel kezded, impotens leszel. szóval szvszs, akkor inkább magasvérnyomás...
Lábnapon hogy kezd az edzõ aki ezt mondta szívhez közeli izommal? Ez hülyeség.
Nem!
A kérdező hozzászólása: hát kicsit szocreál:-)gondoltam ha edzõ volt akkor nem lehet olyan hülye, de ezek szerint mégis:-)
te jó ég?D:D:D:D ez meg milyen videó?:D vagy ilyen 40éves sz*r?:D akkor még mindenrõl azt hitték hogy káros.
Nana, azért hátrább az agarakkal. Fekete Ferenc a magyar testépítés egyik úttörõje volt, számos sikeres versenyzõ edzõje, aki tiszteletet érdemel ezért. Még akkor is, ha egy 20éves videón (akkoriban általánosan elfogadott, igaznak vélt) baromságot mond.
" Ez hülyeség, ha pl elindulsz futni, akkor sem a szívedhez közeli izommmal futsz..." Mi? Hát mi a faszommal? A szívizom nem izom? A kardió mit edz? Az izmaidat vagy a szív és érrendszered? Gondolkozni emberek !!!!!! Nem véletlenül kell 5-10 perc bemelegítés súlyzós edzés elõtt!
át kell alakitanod az étkezési rendedet is :D :D sirok ezen a videón, köszi, hogy belinkelted, feldobtad az estém!
Na ne viccelj már, ez milyen videó? :D :D Nézzél BBTv-t, abban szoktak okosságokat mondani, ne ilyeneket :D
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom, de szerintem is hülyeség.
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=vymPje2ex5s itt a link a 4:46-nál mondja.
A kérdező hozzászólása: utcsó hehe:)
Ez hülyeség, ha pl elindulsz futni, akkor sem a szívedhez közeli izommmal futsz...
"RdneyD válasza: Na ne viccelj már, ez milyen videó? :D :D Nézzél BBTv-t, abban szoktak okosságokat mondani, ne ilyeneket :D" Úgy van, azt nézzétek, attól lesztek ilyen sügérek..... Komolyan mondom, néha elhiszem -testépítõ edzõ létemre- hogy a testépítõk 99% -a értelmi fogyatékos. :-)
A kérdező hozzászólása: Ja és nõ vagyok. Elõre is köszönöm a választ!
Ha eddig foglalkoztál testépítéssel, és abbahagyod, akkor lassan le fogsz fogyni izomból is. Nemtudom, hogy mennyi izmod van most, amennyi az aerobikhoz kell, meg a futáshoz, annyi biztosan meg fog maradni.
naná hogy fogsz, a súlyzós edzésnek az a lényege pont hogy amikor tápanyaghiány van: - fenntartsa az anyagcsere sebességét, amit még a diéta is segít lást napi 8x étekzés, -és az izomvesztést meggátolja azáltal hogy ha le is épülne a tápanyaghiány miatt nem engedi, hiszen folyamatosan építed be a fehérjét és a minimális szénhidrátot is amit beviszel a diéta által, így nem bontod az izmodat, vagy legalábbis a legcsekélyebb mértékben, persze ezt nagyon hétköznapian fogalmaztam sok sikert

Súlyzós edzés előtt baj, ha biciglizek vagy futok ilyen aerob mozgást végzek, ahol nem egy a pulzusom 13 fölé?

Legjobb válasz: A mozgás sohasem árt. Az zavarhat, h izzadtan lehet, h kellemetlen edzeni. A súlyzós edzés után célszerûbb cardiózni v aerob mozgást végezni mert akkor már nem a szén-hidrátokat fogyasztod(ami energiát szolgáltat a súlyzós edzéshes), hanem a csúnya zsírokat...ha a pulzusod nem emgy 13 fölé akkor tartós tejet ne vegyél:)))

A mozgás sohasem árt. Az zavarhat, h izzadtan lehet, h kellemetlen edzeni. A súlyzós edzés után célszerûbb cardiózni v aerob mozgást végezni mert akkor már nem a szén-hidrátokat fogyasztod(ami energiát szolgáltat a súlyzós edzéshes), hanem a csúnya zsírokat...ha a pulzusod nem emgy 13 fölé akkor tartós tejet ne vegyél:) ))
A kérdező hozzászólása: 130 fölé bocs.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!