Találatok a következő kifejezésre: Ha nem sárgatest (14 db)

Sárgatest elégtelenséget elég gyógyteával kezelni, vagy mindenképpen el kell menni orvoshoz, ha nem akarok sokat várni a babára?

Mi a tapasztalat, mennyire nehéz ezzel a betegséggel teherbe esni, ill. mennyire eredményes a kezelése?

Legjobb válasz: szia, Mindenképpen orvoshoz kell menned. Honnan tudod, hogy sárgatest elégtelenséged van, ha orvos még nem látott? A sárgatest ahhoz kell, hogy a méh-nyárkahártya kellõképpen meg tudjon vastagodni a beágyazódáshoz, és utána táplálja a babát, amíg ezt a szerepet át nem veszi a méh-lepény. Ez teával nem igazán hozod helyre. Duphastont, vagy utogestant szoktak adni erre a problémára. De a doki dönti el, hogy melyik, és mennyi.

szia, Mindenképpen orvoshoz kell menned. Honnan tudod, hogy sárgatest elégtelenséged van, ha orvos még nem látott? A sárgatest ahhoz kell, hogy a méh-nyárkahártya kellõképpen meg tudjon vastagodni a beágyazódáshoz, és utána táplálja a babát, amíg ezt a szerepet át nem veszi a méh-lepény. Ez teával nem igazán hozod helyre. Duphastont, vagy utogestant szoktak adni erre a problémára. De a doki dönti el, hogy melyik, és mennyi.
Nekem 2 missed ab-om volt emiatt.A 3 terh-nél az 5 héttõl a 12-ig kaptam az Utrogestant.

Ha a (komplett) vetélésem barna folyással indult az az alacsony progeszteron (sárgatest) szint jele? A vetélés után, ha nem volt műtét mennyit kell várni, illetve kell várni feltétlenül míg újra próbálkozhatunk?

Legjobb válasz: Szia! Én a helyedben ahogy azt elõzõleg is írták, csináltatnék egy hormonvizsgálatot. Nekem is csináltak, de nekem a 3. és a 21. napokon. A progeszteronszintet nyilván a 21. napon nézték. Én úgy tudom, hogy spontán vetélés esetén elég kivárni egy ciklust és jöhet az újabb próbálkozás. Ha kiderül, hogy terhes vagy, egybõl menj dokihoz és ír fel neked bogyókat, amik progeszteron tartalmúak. Ha kéred, ha nem, egy vetélés után általában javasolni szokták. Az elõzõ válaszolónak: nem bántásként mondom, de a sárgatest nem szerv.

Szia! Én a helyedben ahogy azt elõzõleg is írták, csináltatnék egy hormonvizsgálatot. Nekem is csináltak, de nekem a 3. és a 21. napokon. A progeszteronszintet nyilván a 21. napon nézték. Én úgy tudom, hogy spontán vetélés esetén elég kivárni egy ciklust és jöhet az újabb próbálkozás. Ha kiderül, hogy terhes vagy, egybõl menj dokihoz és ír fel neked bogyókat, amik progeszteron tartalmúak. Ha kéred, ha nem, egy vetélés után általában javasolni szokták. Az elõzõ válaszolónak: nem bántásként mondom, de a sárgatest nem szerv.
A vetélésedet sajnos valóban okozhatta egy progeszteron elégtelenség, soknak ez okozza, de nem tudnak róla. Én azt tanácsolnám, hogy elõször várj egy ciklusst, nézesd meg a progeszteron szintedet. ezt úgy kell, hogy a ciklusod 16-ik napjától érdemes 3 vérvétellel megnézni, közöttük teljes el 2 teljes nap. ha a csúcsérték sem magasabb mint, ha jól emlékszem 21, akkor esetleg lehetne próbálkozni egy kis Clostilbegyt nevû gyógyszerrel, ez egy jó erõs ovulációt csinál és a progeszteron szintet megemeli, hogy a terhesség fennmaradjon. Nekem ugyanígy történt és ma egy boldog 4, 5 hónapos baba anyukája vagyok. sok sikert kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Még egy kérdésem lenne. A hormonszint egyéni adottságoktól függ, vagy bármikor változhat. Ha igen, akkor mitól csökken esetleg. Azért kérdezem, mert van már egy gyermekem. Vele minden "sima" volt a terhesség alatt...

40 feletti kismamák! Kaptatok sárgatest pótlást, akkor is ha nem volt gondotok?

Én Duphastont kaptam, de 4 nap után viszketek tõle, nem merem tovább szedni.

Legjobb válasz: akkor menj vissza az orvoshoz hogy adjon utroghestant és lehet szájon át is szedni nem muzsáj a hüvelykúp. Az sosem árt ha van progi pótás. Túladagolni nem lehet viszont segiti megtartani a terhességet. Én mindenképp szedném a helyedben.

akkor menj vissza az orvoshoz hogy adjon utroghestant és lehet szájon át is szedni nem muzsáj a hüvelykúp. Az sosem árt ha van progi pótás. Túladagolni nem lehet viszont segiti megtartani a terhességet. Én mindenképp szedném a helyedben.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Még nem sikerült elérnem az orvosom. Én erõsködtem, hogy írja fel, lehet, hogy nem lett volna semmi gond nélküli. Ez sem hüvelytabletta volt, a hasam és a mellem környéke viszket és ég.
akkor nem hiszem hogy attól van. Szerintem simán lehet a terhességtõl is, föleg a mellnél.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Utrogestan hüvelykapszulát kaptam helyette. Biztos, hogy gyógyszertõl van, volt már ilyenem másfajta gyógyszertõl, még ma is ég a testem egy része, ha megvakarom piros csíkok maradnak. Mást meg nem szedek amit eddig ne szedtem volna. Remélem elmúlik mielõbb.
Én nem kaptam, 40 éves vagyok, 27 hetes terhes. A 8. hétig volt némi pecsételõ vérzésem, azóta semmi gondom nincs. Semmilyen hormonpótlást nem kaptam. Mit mondott az orvos, hogy miért adott neked? Ha jól értettem, akkor nincs rá szükséged?
A kérdező hozzászólása: Igazából én harcoltam ki, mert így biztonságosabbnak gondoltam, hogy megmaradjon. Már rég vártunk rá és nem bírnám ki, ha "elmenne". Lombikunk is volt és ott mindig adták mindenkinek beültetés után. Remélem nem ártunk vele. Lehet, hogy nem kellett volna kérnem, most meg már nem célszerû abbahagyni. Azon csodálkozom, hogy pecsételéskor sem kaptad, mert olyankor tényleg szokták adni, de már túl vagy a kritikus idõszakon.

Mikortól kell számolni a mensit, ha előtte pár napig barnázok? És az is sárgatest-elégtelenség, ha nem minden hónapban barnázok? Arra jó a Premens? Mert azt nem írja a tájékoztató.

Legjobb válasz: szerintem nem feltétlenül az, én minden ciklusban barnáztam 1-2 napot, negyedikre összejött a gyerek, akkor nem volt már se barnázás se semmi.

szerintem nem feltétlenül az, én minden ciklusban barnáztam 1-2 napot, negyedikre összejött a gyerek, akkor nem volt már se barnázás se semmi.
Nekem is sokszor volt barna pár nappal a vérzés elõtt. Elsõ terhességnél jött kevés barna folyás, majd elmúlt és nem jött vérzés. Most pedig egyáltalán nem volt barnázás... Nekem anno nem volt sárgatest elégtelenségem és mégis barna folyás elõzte meg a rendes menstruációt! De orvos könnyen megmondja egy hormonlabor alapján, hogy mi a helyzet nálad. Én premens-et nem használtam, azzal kapcsolatban nincs infóm.
a menzit piros rendes vérzés megindulásátol kell számolni.

Ha sárgatest problémára gyanakszom, a mensi elötti 6 napos barnázás miatt, akkor is foglalkoznak vele, ha nem akarok gyereket?

38 éves vagyok. Nincs gyerekem és nem is akarok. Viszont évek óta barnázok mensi elött. Januárban volt polip eltávolításom és eü-i ksparásom. A vérzés azóta normális. Viszont a barna folyás nem múlt el. Ezért gondolom, hogy hormonális a baj. Hogyan derítik ki? Akkor is foglalkoznak vele, ha nem akarok gyereket? Esetleg valami házi gyógymód létezik erre?

Legjobb válasz: hormon vizgsálat kell és igen foglalkkozni fognak veled. Endokrinológushoz menj. Elõször derítsd ki mi a pontos gond és utána nézhetsz házi gyógymód után is,

hormon vizgsálat kell és igen foglalkkozni fognak veled. Endokrinológushoz menj. Elõször derítsd ki mi a pontos gond és utána nézhetsz házi gyógymód után is,

Ha nem a sárgatest hormonszám magas, hanem a formája nagy a sárgatestnek, ami termeli a homonokat, arról mit kell tudni?

Azt mondta a doki, hogy kell figyelni, nehogy a petefészek megcsavarodjon. Az átlagosnál nagyobb, talán 2 mm kéne legyen, és az enyém 3. ha jol ertettem.

Legjobb válasz: Az érett petesejt nagyságára gondolsz? Nem jártál véletlenül hormonkezelésre, ahol esetleg túl stimulálták a petefészked mûködését?

Az érett petesejt nagyságára gondolsz? Nem jártál véletlenül hormonkezelésre, ahol esetleg túl stimulálták a petefészked mûködését?

Az utrogestantól késhet a vérzés? Ugyebár az egy sárgatest hormon. Ha alkalmazza valaki, akkor amikor aktuális lenne a mensi nem tud leesni a sárgatest ami megindítja.

Legjobb válasz: Ha nem sikerült az inszem, és a doki azt mondja, hogy hagyd abba, akkor utána egy pár nap múlva meg fog jönni.

Ha nem sikerült az inszem, és a doki azt mondja, hogy hagyd abba, akkor utána egy pár nap múlva meg fog jönni.
Nekem is volt inszemem. Az én dokim azt mondta, hogy a beavatkozás utáni 14. napon teszteljek. Ha negatív, rögtön álljak le az Utrogestannal, mert különben nem tud megjönni, ha meg pozitív, folytassam a szedését. Sajnos mindkétszer le abba kellett hagynom a szedését. :( 3 napra rá jött meg a menstruációm.
Az utrogestan terhességi tüneteket okoz: álmosság, mellfeszülés stb. Ezt a terhesség "megtámogatására" szokta adi a doki. Én lombikos voltam, mindaddig szednem kellett, mig ki nem derült, hogy nem sikerült. Utána megjött, de elég rendesen....
Jól látod a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Inszemem volt, 2 nap múlva lesz a 28. napom, a 14. nap volt az inszem, akkor is repedt meg a tüszõ. Vannak inszemes ismerõseim, egyiküknek megjöt, másikuknak nem, csak amikor abbahagyták a gyógyszert...
A kérdező hozzászólása: Az utro okozhat olyan fájdalmat mint amikor megjön? Ezt is olvastam valahol...

Ha sárgatest-elégtelenség van, akkor hiába termékenyül meg a petesejt, nem ágyazódik be?

A ciklus második felében többször lement 36-6,36-7-re a h?m.

Legjobb válasz: Ha a peteérést követõ 5 napban magasan marad, illetve a mensiig legalább 10 nap telik el, akkor nincs sárgatest elégtelenséged. Az, hogy 5 nap után leesik, teljesen normális.

Ha a peteérést követõ 5 napban magasan marad, illetve a mensiig legalább 10 nap telik el, akkor nincs sárgatest elégtelenséged. Az, hogy 5 nap után leesik, teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/5ee92c77e1c0ce68a007d9.. Ez a múlt hónap.
Tökéletes a görbéd. :)
A kérdező hozzászólása: De ha terhesség van akkor nem esik le? Nem?
A tökéletes görbét arra értettem, hogy nincs semmilyen sárgatest elégtelenségre utaló jel benne, illetve látszik, hogy volt pé-d és ovu-d. Persze ha leesik a hõ, akkor nagy valószínûséggel megjön. Viszont ebbõkl a görbébõl látszik, hogy egészséges vagy. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszod.:)

Ha a doki 1 tüsző-t látott UH-on a petefészekben - gondolom sárgatest, terhességet még nem látta (korán mentem), akkor az azt jelenti, hogy tutira csak 1 babó lesz? Vagy lehetnek még egypetéjűek?

Legjobb válasz: Elméletileg a 2 petefészek összhangban dolgozik. Egyik hónapban az egyik, a másik hónapban a másik érleli a petét. De ez nem "szentírás". Van, akinek csak az egyik petefészke dolgozik, van akinek mindkettõ . Ha csak az egyiket nézte, a másik petefészekben még lehet érett petesejt. Ha ez is kiszabadul, és megtermékenyül lehet 2 petéjû ikerterhesség. Az egy petéjû genetikusan öröklõdik. Ez azt jelenti, ha van a családban 1petéjû ikertestvérpár /pl. nagyszülõk/, akkor nagy az esély rá. Végül a tüszõ sajnos nem egyenlõ a lehetséges terhességgel. A tüszõ -ha megérik!- "kilöki" magából az érett petesejtet. Ha ez a petevezetõn haladva hímivarsejtek egyikével megtermékenyül, majd x nap múlva beágyazódik a méhbe, na onnantól beszélhetünk igazi terhességrõl!

Elméletileg a 2 petefészek összhangban dolgozik. Egyik hónapban az egyik, a másik hónapban a másik érleli a petét. De ez nem "szentírás". Van, akinek csak az egyik petefészke dolgozik, van akinek mindkettõ . Ha csak az egyiket nézte, a másik petefészekben még lehet érett petesejt. Ha ez is kiszabadul, és megtermékenyül lehet 2 petéjû ikerterhesség. Az egy petéjû genetikusan öröklõdik. Ez azt jelenti, ha van a családban 1petéjû ikertestvérpár /pl. nagyszülõk/, akkor nagy az esély rá. Végül a tüszõ sajnos nem egyenlõ a lehetséges terhességgel. A tüszõ -ha megérik!- "kilöki" magából az érett petesejtet. Ha ez a petevezetõn haladva hímivarsejtek egyikével megtermékenyül, majd x nap múlva beágyazódik a méhbe, na onnantól beszélhetünk igazi terhességrõl!
A kérdező hozzászólása: De lett + tesztem, és a mnykahártya is vastag, csak még nem lát a doki semmit, azt mondta, menjek késõbb.
értem, csak még reggel van....:D hát ha 1et látott, akkor valószínû, az szabadult ki.(másik petefészket nem nézett)? Ha 1 is van attól még lehet egypetéjû ; de az, mint írtam, genetikai alapú.
A kérdező hozzászólása: A másikban nem látott semmit. Vagy legalábbis nem írt róla semmit. A családban (másodunokatesóim) van iker. De szerintem õk 2 petéjûek.
szia, lett babád?
A kérdező hozzászólása: Igen, 9 hónapos kislány. Valóban korán mentem még akkor, de egy hétre rá már volt szívhangja is.

Honnan tudhatom, hogy van-e esetleg sárgatest elégtelenségem? (hőmérsékleti görbe alapján előfordulhat, de nem tudom annyira kiértékelni) Ha az van, mi a teendő?

Legjobb válasz: Ha a peteérés utáni fázis rövid azaz 12 napnál rövidebb, vagy esetlega a mensit több napos pecsételés elõzi meg, akkor elképzelhetõ de nem biztos a SE. Ha az van, akkor terhesség esetén a doktor felír hormontablettát, ami pótolja. De pl. hormonvérvételre nem nagyon utalnak be a dokik. Én elvetéltem szilveszterkor majd kértem hogy nézzenek meg, azt mondta az orvso hogy egy vetélés után még nem néznek. Majd ha újból. Eléggé felhúztam magam, de az megnyugtató, ha újból pozit tesztelek rohanhatok az orvoshoz és felír valami gyógyszert. Legalábbis azt mondta.

Ha a peteérés utáni fázis rövid azaz 12 napnál rövidebb, vagy esetlega a mensit több napos pecsételés elõzi meg, akkor elképzelhetõ de nem biztos a SE. Ha az van, akkor terhesség esetén a doktor felír hormontablettát, ami pótolja. De pl. hormonvérvételre nem nagyon utalnak be a dokik. Én elvetéltem szilveszterkor majd kértem hogy nézzenek meg, azt mondta az orvso hogy egy vetélés után még nem néznek. Majd ha újból. Eléggé felhúztam magam, de az megnyugtató, ha újból pozit tesztelek rohanhatok az orvoshoz és felír valami gyógyszert. Legalábbis azt mondta.
Szia! Nekünk nem jött össze a baba, és a dokim elküldött hormonos vérvételre, ahol megállapították, hogy mim nincs rendben. Kaptam rá Clostyt és mellé még Duphaston nevû gyógyszert, ami sárgatestet tartalmaz. Szerintem mindenképp menj el Te is dokihoz, õ biztos tud segíteni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!