Találatok a következő kifejezésre: Ha nem rögtön (294 db)

Gondot jelenthet az, ha nem rögtön terveztem elkezdeni a mozgást? Vagy érdemes rögtön elkezdeni azt is?

Nagyon nagy súlyból szeretnék lefogyni kalória és szénhidrátszámolással. (Másfél, 2 év, mire le tudok fogyni jobb esetben.) Az 5. héttõl terveztem beiktatni a mozgást. Ez gondot jelenthet?

Legjobb válasz: Mindenképp kell a testmozgás, csak táplálkozással nem tudod rávenni a tested hogy a zsírraktárt felhasználja. Gondot nem jelent ha nem mozogsz, de eredményt ne várj, annyi hogy legalább egészségesebb leszel, ha mellõzöd a sok szemetet amit ettél. Remélem ez az 5. héttõl elkezdem dolog nem kifogás, hogy az 5. héten meg azt mondhasd hogy majd két hét múlva.

Mindenképp kell a testmozgás, csak táplálkozással nem tudod rávenni a tested hogy a zsírraktárt felhasználja. Gondot nem jelent ha nem mozogsz, de eredményt ne várj, annyi hogy legalább egészségesebb leszel, ha mellõzöd a sok szemetet amit ettél. Remélem ez az 5. héttõl elkezdem dolog nem kifogás, hogy az 5. héten meg azt mondhasd hogy majd két hét múlva.
Adobevallasnal kerheted.
A kérdező hozzászólása: Párom venné igénybe, csak ebbe a hónapba a könyvelésen nem biztos, hogy feldolgozzák, átcsúszik a következõre, akkor ez a hónapunk bukott vagy 2 havi íródik jóvá a következõ hónapban, vagy akkor majd évvégén a bevallásnál?
Következõ év május 20-ig az adóbevallásnál kérheted, ha valamelyik hónap kimaradt.
Akkor majd jövõre az adóbevallásnál kéritek és megkapjátok...nem fogják hozzá dobni a következõhöz
A munkáltatótól is függ. A férjem munkahelye jóváírta, tehát elszámolta utólag is. De alapjáraton nem szokták, ha esetleg marad ki hónap, akkor jövõre az adóbevallásban vissza tudjátok majd kérni.

Ha nem rögtön veszem be az eseményutánit, hanem pl.30óra múlva, akkor is véd?

Én vagyok az, akinek ma reggel kiszakadt a gumija. A szitu az, hogy a n?gyógyászom csak holnap tud fogadni. Ha holnap du. veszem be a bogyót, akkor még véd a nem kívánt terhesség ellen? Köszi el?re is!

Legjobb válasz: 72 oras tablettanak is hivjak, mert 72 oran belul kell bevenni.

72 oras tablettanak is hivjak, mert 72 oran belul kell bevenni.
A kérdező hozzászólása: Ezt én is tudom. De nem csökken a hatása, ha nem 24óra alatt veszem be? Köszi a gyors választ! :)
Minél gyorsabban veszed be, annnál nagyobb a hatásfok. Szerintem ne a nõgyógyászodhoz menj, hanem ambulanciára. Ha elmondod mi történt, kérdés nélkül bármelyik idegen doki felírja kérdés nélkül.
Menj egy sürgõsségi ambulanciára ott rögtön fogadnak és nem kell várnod annyit! Én csak egyet ismerek az Örs vezér téren, bár ez nem tudom mennyire segít rajtad (pesti vagy-e), de úgy tudom minden kh nõgyógyászatán van ilyen szolgálat! Szóval ne várj a dokira, csak egy receptet kapsz, vizsgálat nem lesz, mehetsz akárkihez és tutira nem kell félned. Egyébként nem csökkenti a 30óra a tbl hatását, valóban 72órás a gyógyszer
A 30 óra még nem sok. Azért 72órás, mert a tesztek alapján addig még hatásos. Szerintem így is hatásos lesz. De ha ma még rohangálni akarsz, akkor menj az ambulanciára és még ma beveheted a tabit.

A kisfiam 15 hónapos, írtó hisztis, akaratos. Hogyan kezeljem azt, hogy ha akar valamit, akkor az kell neki rögtön és ha nem kapja meg akkor ordít, toporzékol? Elég kínos, ha az az érdekes dolog egy idegen kezébe van :-)

persze tudom, figyelemelterelés De meddig tart ez?

Legjobb válasz: Én fiam 10 hós, de már látom hogy ilyen lesz, kezdek rettegni. Anyu szerint az elsõ feladat megértetni vele, hogy ne hisztizzen. Én is ilyen voltam, földhöz vágtam magam a boltban satöbbi. Anyu úgy nevelte ki belõlem, hogy hiszti alkalmával otthon leöntött egy pohár vízzel. Ha legközelebb hisztiztem, elég volt csak egy poharat mutatni, és rögtön abbahagytam. Ha a boltban palávereztem, elmondta (tehát vigyelmeztetett elõre) hogy ha nem hagyom abba, büntit kapok. (Pl. kedvenc játék elkobzása) És amikor legközelebb figyelmeztetett, már abbahagytam. Én nem tudom, hogy ezek jó módszerek-e, én is még elõtte vagyok a problémának.

Én fiam 10 hós, de már látom hogy ilyen lesz, kezdek rettegni. Anyu szerint az elsõ feladat megértetni vele, hogy ne hisztizzen. Én is ilyen voltam, földhöz vágtam magam a boltban satöbbi. Anyu úgy nevelte ki belõlem, hogy hiszti alkalmával otthon leöntött egy pohár vízzel. Ha legközelebb hisztiztem, elég volt csak egy poharat mutatni, és rögtön abbahagytam. Ha a boltban palávereztem, elmondta (tehát vigyelmeztetett elõre) hogy ha nem hagyom abba, büntit kapok. (Pl. kedvenc játék elkobzása) És amikor legközelebb figyelmeztetett, már abbahagytam. Én nem tudom, hogy ezek jó módszerek-e, én is még elõtte vagyok a problémának.
Sokáig tarthat, ha nem szoktatod le róla idejében. Szépen mondod kétszer, hogy az, "nem a mienk", harmadjára már nem mondod, hanem rácsapsz a fenekére. Hiszti ellen nincs más orvosság.
A kérdező hozzászólása: Értelmes a kisfiam tényleg, tudja hogy a telefont a fülünkhöz tesszük, a kulcsot hova, hova való a cipõje, ha mondom neki, hogy tapsi, akkor tapsol stb, tehát beivódnak a dolgok a rendszerességgel. De ha arról beszélek, hogy mit miért nem szabad, teljesen az az érzésem, hogy semmit nem fog fel belõle.
És milyen jól érzed! Képzeld az enyém ugyanez és most lesz 16 hós. Van már egy 4 éves tesója, Õ nem volt ilyen. Még sajnos nem tudom hogyan kezeljem. Én most azt próbálom, hogy közönyös vagyok vele ilyenkor. Egyszerûen rá sem nézek. Ettõl egyelõre még idegesebb de remélem rájön hamar, hogy azért nem veszem észre mert úgy viselkedik. most jobb ötletem nincs. Én a boltban is ezt csinálom. És közben ég a pofám. :O De ez van! Akinek nincs gyereke az azért ne merjen szólni egy szót se akinek meg van az azért tudja mirõl van szó. Mindig abból indulok ki, hogy persze hogy megnéznek az emberek, én is nézem ha üvölt ha egy gyerek de nem a gyereket sajnálom hanem a szülõket. És inkább most mint késõbb. Ez csak egyre rosszabb lesz ha nem teszünk ellene. ja, és az enyém üt, harap, húzza a hajunkat! Igazi kis terrorista!
A tiéd is bak jegyû kisfiú? Szupi! :p Úgy látszik ezzel jár. :)
Az én fiam is 15 hónapos és ugyanez a szitu, márisrögtönkésõ típus és ha nem kapja meg, elereszti magát, leül bárhol bármikor vagy toporzékol és úgy üvölt mint akit ölnek. Nekem az egyetlen ami bevált eddig, az az, hogy felveszem és elviszem, ha raplizik, ha lenyugodott visszamegyünk, újrakalibráljuk :D A figyelemelterelés már nem mûkszik, mert már emlékszik hogy mit is akart pár pillanattal ezelõtt :) ) Nem tudom ez a lótifuti módszer meddig fog beválni, persze közben mondom neki hogy nem szabad és miért, de kétlem, hogy halvány figyelmet is fordítana rám...

Több esélyem van tehesbeesni ha nem kellek fel rögtön az ágyból? Van valakinek egy sikertörténete?

Legjobb válasz: Amikor nem akartam teherbe esni, minden együttlét után rögtön mentem a wc- re, és mégis összejött. most soha nem kelek fel együttlétek után, akkor sem, ha épp nincs ovuidõ, mégis hónapok óta semmi...

Amikor nem akartam teherbe esni, minden együttlét után rögtön mentem a wc- re, és mégis összejött. most soha nem kelek fel együttlétek után, akkor sem, ha épp nincs ovuidõ, mégis hónapok óta semmi...
Igen és tedd fel a lábad.
2 és fél éves a sikertörténet! :) Tedd a lábad a falhoz, és lelkileg add át magad ennek a pillanatnak is , ne görcsbõl csináld:)
Nekem mindkét gyerkõcnél a falhoz felrakott lábak jöttek be, ez a gyertyázás tul.képpen. Az elsõ 5 hónap után a második egy hónap után. Bár iszogattam cickafark teát is, de csak egy-egy hónapig.
Ha már valaki ilyen praktikákat vet be, hogy felemelt lábbal "meditál" szex után az összebújás helyett, az már görcsölés :) )) Mondom ezt én, aki nem ítéli el az ilyesmit. Nálam is volt ilyen, de nem tudom, hogy ha nem teszem, akkor is terhes lettem volna-e. Tehát nem tudom sikeres-e a módszer :)
Mi kilenc hónapig próbálkoztunk. Szex után mindíg letusolta. Majd egyszer kitaláltam, hogy nem kellene szex után egybõl felkellni. Pihenni kellene. Aludtam másfél, két órát. Pár nap múlva nem ment reggel a kaja. Nem gondoltam, hogy terhes lennék. Aztán nem jött meg. Csináltam tesztet, de mind az 5 negatív volt. Sírva fakadtam, és elmentem az orvoshoz. Õ mondta, hogy bizony van egy kis zsákom. 8 hópara megszületett a lányom Lilla. Márciusban lesz 3 éves.

Rögtön feláll? egy negyvenes pasinak rögtön feláll? ha nem mit csináljak?

egy negyvenes pasinak rögtön feláll? ha nem mit csináljak?

Legjobb válasz: ha nem beteg,meg semmi baja testileg,akkor olyan hamar feláll neki,mint egy 18 éves fiúnak.

ha nem beteg, meg semmi baja testileg, akkor olyan hamar feláll neki, mint egy 18 éves fiúnak.
Ilyenkor már lehet, hogy kis ingerlésre is szükség van. De ez nem minden esetben van így.
Próbáld felállítani és ha nem megy adj neki viagrát.... Am nemtom nem voltam még 40es pasival...
Egy negyvenes pasinak rögtön feláll.Ha nem szed gyógyszert, nem beteg és nem alkoholista. Mit csinálnál??Egy kis símogatás, csókolgatás mindenkinél csodát tesz.
Mindent kétszer írsz le? Mindent kétszer írsz le?

A hütönk jelenleg 1, 5-re van állitva. Ha nem zug és kinyitom az ajtaját majd becsukom rögtön elkezd müködésbe lépni. Ha magasabbra állitom a hőfokszabályozóját akkor is ugyan ezt csinálhatja vajon?

Mi lehet a probléma?

Legjobb válasz: A hûtõgép kompresszorra akkor kapcsol be ha a hõmérséklet odabent a beállított érték fölé emelkedik(mondjuk +6 fölé). Van a hûtõtérben egy hõkapcsoló(szenzor) és amikor kinyitod az ajtót nyilván bekerül a melegebb kinti levegõ,és ezért az rögtön be kapcsolja a kompresszort. Ez így teljesen normális,nincs vele probléma.

A hûtõgép kompresszorra akkor kapcsol be ha a hõmérséklet odabent a beállított érték fölé emelkedik(mondjuk +6 fölé). Van a hûtõtérben egy hõkapcsoló(szenzor) és amikor kinyitod az ajtót nyilván bekerül a melegebb kinti levegõ, és ezért az rögtön be kapcsolja a kompresszort. Ez így teljesen normális, nincs vele probléma.
De miért nincs legalább 4-esen? Így a több napig betett felvágott könnyebben romlik.Azért indul be mert magas a hûtött tér hõmérséklete.
A kérdező hozzászólása: ezek szerint ha 4-es teszem akkor nem kapcsol be akkor a hütõ ha kinyitom az ajtaját és éppen nem zug csak azt követõen? Mennyivel fogyaszt többett a hütõ 4-esen mint a kisebb fokozaton?
Azért minden ajtónyitásra nem kellene a hûtõnek elindulnia. Persze az is számít, hogy mennyi ideig marad nyitva? Le kell ellenõrizni a hûtõ vizszintes beállítását, az ajtón körbefutó tömítés állapotát.
Valószínûleg éppen a bekapcsolás határán van az érzékelõ, és amikor az ajtó becsapódik, a rezgéstõl át is billen "be" állapotba! Semmi gáz!

Hibát követek el ha nem ugrok rögtön a 3 hónapos babasírásra? Nem kapom őket rögtön fel?

Legjobb válasz: egy 3 hónapos még nem hiszti miatt sír,hanem mert vmi baja van!De leht hogy csak közelségre vágyik.a 11 hónapos fiam már néha hisztizik,azért én sem ugrom minden nyüszögésre.de egy 3 hónapossal én ezt nem tenném.most alakul ki a bizalma feléd.

egy 3 hónapos még nem hiszti miatt sír, hanem mert vmi baja van!De leht hogy csak közelségre vágyik.a 11 hónapos fiam már néha hisztizik, azért én sem ugrom minden nyüszögésre.de egy 3 hónapossal én ezt nem tenném.most alakul ki a bizalma feléd.
Egy 3 hónapos baba sosem azért sír, mert hisztizik. És ekkora babát nem lehet elkapatni. A hiszti majd 1 éves kora körül kezdõdik
Osztom a hármas véleményét. Egy ilyen kicsi gyerek nem hisztizik, hanem igényei vannak. A késleltetést meg nem érti meg, hanem arra fog kondicionálódni, hogy az õ baja úgysem nyer vigasztalást.
Ha jól értem ketten vannak (vagy többen) és így biztos vannak élethelyzetek, amikor nem tudsz egyszerre két helyen, két dolgot csinálni, pláne ha még wc-re is kell menni vagy fõzni és épp fut a leves :) De annyit mindenképp hozzátennék, hogy egy 3 hónapos még nem képes manipulálni és hisztizni, csupán a szükségleteit szeretné kielégíteni, ami lehet csak odafigyelés, babusgatás is.
Igen, ugyanis a hiszti feltételez egy magasabb szintû agymûködést, mint ami egy három hónaposnak van. Szerinted egy pici baba képes belegondolni és manipulálni téged? Hát nem. Õ akkor sír, ha baja van. És lehet, hogy rád vágyna, szomjas, éhes, megunta a plafont, stb.
És sztem meg kell próbálni minél hamarabb felvenni....
Már elõttem is írták, hogy egy ilyen kis gyerek még nem hiszti miatt sír. Ilyenkor még szükségük van a közelségedre. Állítólag ha ilyen kis korban nem hagyod sírni, és sokat tartod magadon, vagy a közeledben a gyereket, akkor könnyebben alakul ki az önmegnyugtatás, és késõbb sokkal nyugodtabb lesz. Nyilván ezt két babánál nehezebb megoldani, de ha ott van a nagymamád is, akkor ketten egyszerûbb. Majd ha eléritek az igazi hisztikorszakot, akkor lehet hagyni õket.
nem követsz el hibát.. a sírásnak úgyis van pár fokozata és felismered hogy mikor miért sír.. hogy hiszti e vagy ténleg baj van.. ha ténleg baj van akkor azért érdemes rögtön oda menni és vigasztalni... hisztiért viszont nem :D
16: Egyetértek. Nekem is az az érzésem, sokaknak a két véglet van, ha valaki azt írja, hogy nem veszi fel az elsõ nyekkentésre a gyereket, akkor rásütik, hogy órákig hagyja üvölteni a picit amíg be nem reked, anyuka meg békésen kávézik közben.
Az, hogy nem kapkodod fel minden nyekkenésre, éppen hogy jót teszel, minden sírás más, ha nem éhes, nem álmos, tiszta a pelenka, nem fáj a hasa akkor el kell inkább foglalni, játékot tenni elé nem ki kapdosni, egy 3 hónapos eléggé tisztában van azzal, hogy ha sír anya rögtön ott van, még nem hisztizik de tudatosan is képes már sírni, mert unatkozik pl.
Nagyon nehéz lehet egyedül két ilyen pici babával, senki nem kárhoztathat érte, ha nem tudsz kétfelé szakadni, és amíg mondjuk pelenkázod, öltözteted vagy vigasztalod az egyiket, a másik közben sír pár percet. Ettõl nem lesz semmi baja, neked is csak két kezed van. De nevelési célból, hogy fel ne kapatódjon, meg megtanuljon várni, meg ilyenek, teljesen felesleges bõgetni egy 3 hónapost. Nem ettõl lesz késõbb türelmes meg jólnevelt, hidd el.
Na most itt mindenkinek úgy jött le, mintha te hagynád õket sirni. Hát szerintem meg semmi lelki problémájuk nem lesz ha nem ugrasz rögtön. Az anyósom minden kis nyöszörgésre ugrik és megy vigasztalni az 1 hónapos babámat, miközben pl. csak álmában nyöszörög vagy épp csak úgy felsirt 2x. Igy hát fel is ébreszti szépen, vagy kizökkenti a nyugalmából. Én sem ugrok azonnal, és 80 százalékban 1-2 nyögés után csend is van. Lehet, hogy elkapatni nem lehet ilyen idõsen egy babát, de bizony neki is meg kell tanulnia, hogy anya itt van, még ha nem is jön minden rezdülésre. Ha baja van, éhes, szeretetre, ölelésre vágyik, ugysem fogja befejezni 2-3 nyöszörgéssel.
Jó kis vita lett egy viszonylag egyszerû kérdésbõl :D Én valahogy a közép utat javaslom neked. Nekem 5 hónapos a drága lánykám és nagyon vidám baba és kötõdik is hozzám. Nem voltam sose annak a híve, hogy minden nyekkenésre vegyük fel a kicsit, de annak sem, hogy hagyjuk sírni órákig. Elméletileg az anyjuk vagy és tudnod kell, hogy mikor miért sír. Nekem viszonylag egyszerû dolgom volt, mert ha tényleg valami nem tetszik neki akkor könnyesen sír, ha viszont csak hiszti akkor egy csepp könny sem jön ki a szemébõl (nem tudom ez másnál is gy van e). Két babával minden elismerésem, mert eggyel is nagyon nehéz. A nagymamának meg meg kell mondani, hogy mikor mehet oda és mikor nem. :)
Jaj de jó olvasni, hogy mindenki az ölelésre szavaz :) Engem meg pont amiatt bánt a nagymama, hogy ne vegyem fel azonnal, õ sem vett fel engem. (Erre szívesen visszavágnám, hogy akkor nem csoda, hogy sosem éreztem, hogy szeretne és én sem tudtam õt sosem szeretni...)
Már megint végletekben gondolkodnak sokan:(. Ha a konyhában vagy és a szobában sír elkezd nyekegni, netán sírni az egyik babád, semmi baja nem lesz attól ha kicsit sír amíg odaérsz hozzá. KÖzben "kiabálsz", hogy mindárt jövök, valami, hogy tudja, nem tûntél el és amint tudsz mész. Ettõl az ég világon semmi baja nem lesz. "Baja" a babának a viszonylag hosszan tartó, rendszeres, magára hagyott bõgetéstõl lesz a kicsiknek, nem attól, hogy anya néha befejezi a pisilést, rántáskeverést, mielõtt ugrik érte. Szerintem.
De persze 2 nyekkenés még nem sírás...
A csakúgy sírásnak is van jelentése. Ekkora babnak biológiai szükséglete a testközelség is. Pontozzatok le :)
De igenis sirhat csak úgy egy 3hónapos.Nagyon hamar megtanulják, hogy minek a hatására lesznek felvéve.Lányom is 5hónapos és elég régóta próbálgatja már a hangját, hogy melyik az a frenkencia amivel eléri, hogy kivegyük, illetve hogy felvegyük az ágyról, mert kiságyban csak akkor van ha alszik.De rendkívül jól tud visitani, ha nincs kedve feküdni hanem a kezünkben akar nézelõdni.Nem lesz semmi baja a te babáidnak sem, ha sirnak kicsit.Tudod úgyis mikor van baja, mert teljesen más az a sirás, mint amikor csak a figyelmet akarja felkelteni magára a pici.
Persze ebben igazad van hogy azért olyan kis nyafogásért nem kell felkapni egybõl egy pár perc (persze ha nem magából kikelve ordít) nyûglõdés még belefér. Én rendkívül jól elrontottam pl. anno a második babámat (nem akartam hogy felverje a családot éjjel) és egy nyösszentésre már felvettem, na nem is tanult meg visszaaludni egyedül 3 éves koráig minden éjjel 2-3 szor ébredt. Természetesen olyan 1 éves kora után már jó adag manipuláció is volt benne a részérõl hiszen ha próbáltam volna hagyni nyûglõdni egybõl magasabb fokozatra kapcsolt. Az elsõ gyereket nem kapdostuk ki folyton és érdekes módon 4 hónapos korától átaludta az éjjelt. És nem lelkisérült egyébként egyik se, semmi bajuk, egészséges gyerekek.
A kérdező hozzászólása: Szerintem ha pár másodpercig hagyom nem lesz semmi baja. Rengetegszer elõfordul hogy sírnak meghallom a konyhában mire odaérek már csöndben van. Fõleg éjjel mire elkészítem a tápszert ami kb 5 perc mire vizet melegítek addigra elalszanak megint.
A kérdező hozzászólása: Nagyanyám rögtön felkapja õket én megmondtam neki hogy ne piszkálja õket egy kis hisztiért. Mondja hogy õ régen rögtön felvette õket nem engedte sírni és nem érti h én miért hagyom. Csak azt nem érti hogy két babát nem tudok mindig egyszerre felkapni és meg kellene tanulniuk kicsit várni.
Látom itt mindenkinek a két véglet létezik, attól nem bõgött az én gyerekem sem órákat, hogy nem kapdostam fel minden nyekkenésre, ráadásul 3 hónapos korára már nagyon tudtam mikor miért hogyan sír.

Ha a kígyó emberrel találkozik, akkor rögtön támad? Vagy ha nem, akkor mi kell ahhoz, hogy támadjon?

Legjobb válasz: A támadáshoz az kell, hogy fenyegetve érezze magát miattad. Alapjáraton nem nézik az embert prédának, de önmagukat természetesen próbálják megvédeni, ahogy minden más élõlény is, és ha pl hirtelen felzavarod, akkor beléd marhat! Ezért kell figyelni, hová lépsz, ha olyan helyen túrázol, ahol elõfordulhat mérges kígyó. De ha nem piszkálod, természetesen nem fog utánadmenni, hogy megtámadjon.

A támadáshoz az kell, hogy fenyegetve érezze magát miattad. Alapjáraton nem nézik az embert prédának, de önmagukat természetesen próbálják megvédeni, ahogy minden más élõlény is, és ha pl hirtelen felzavarod, akkor beléd marhat! Ezért kell figyelni, hová lépsz, ha olyan helyen túrázol, ahol elõfordulhat mérges kígyó. De ha nem piszkálod, természetesen nem fog utánadmenni, hogy megtámadjon.
A kérdező hozzászólása: Szóval attól nem kell félni, ha véletlenül találkozom eggyel, megfordulok és elmegyek, akkor utánam jön? Bocsánat, ha értetlenkedem, de tényleg kíváncsi vagyok, mert nagyon félek tõlük, de rájöttem, hogy szinte nem is tudok róluk semmit.
Az átlag kígyó nem támad, csak ha hergelik, vagy ha nem vagy egy pocok :D. A legtöbb hazai kígyóféle inkább elmenekül, elbújik, ha embert lát. Max akkor haraphat, ha tényleg piszkálod, esetleg véletlenül rálépsz. Egy két hazai viperafajon kívül nincsenek itt mérges kígyók, azoknak a mérge is max allergiás reakciót vált ki. A többi kígyónak meg nincs mérge, ha meg is harap, max ott marad a nyoma. A természetfilmekben látható mérgeskígyókkal úgyse nagyon fogsz összefutni az állatkerteken kívül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

A segítségetek kellene. Nagyon izgulok. Lehetek terhes, ha nem szexeltem a barátommal és még szűz is vagyok, és meg sem ujjazott csak ráverte a puncimra? Aztán rögtön le is töröltem.

Legjobb válasz: a letörléssel nem érsz el semmit szinte.. az meg h szûz voltál a egy dolog.. a szûzhártya eleve lyukas mert ott folyik át a vér ha menstruálsz.. ha a vér kitud jutni a sperma is betud jutni.. a hüvelyedbe nem került sperma akk lehetetlen.. ezt neke kell tudnod.. 2 hét mulva tesztelj

a letörléssel nem érsz el semmit szinte.. az meg h szûz voltál a egy dolog.. a szûzhártya eleve lyukas mert ott folyik át a vér ha menstruálsz.. ha a vér kitud jutni a sperma is betud jutni.. a hüvelyedbe nem került sperma akk lehetetlen.. ezt neke kell tudnod.. 2 hét mulva tesztelj
nem
nem
Attól függ hová.
Baromság! Nem lehetsz. 34N
kizárt dolog....
szerintem kérdezd meg a szüleidet.õk biztos segitenek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!