Találatok a következő kifejezésre: Ha nem politikusok, akkor is (3 db)

Ha nem lennének politikusok, akkor is ismernénk a hazugság fogalmát?

Legjobb válasz: Valószínûnek tartom, hogy akkor is ismert lenne a hazugság, mint fogalom, de ennyire nem lenne körbeírható, mint amennyire most az. Példálózásképp annyit mondok, hogy 'Gyurcsány vagy éppen Orbán szavai', és mindenki tudja mirõl van szó... De szép is, mikor egy fogalmat ilyen egyszerûen lehet definiálni.

Valószínûnek tartom, hogy akkor is ismert lenne a hazugság, mint fogalom, de ennyire nem lenne körbeírható, mint amennyire most az. Példálózásképp annyit mondok, hogy 'Gyurcsány vagy éppen Orbán szavai', és mindenki tudja mirõl van szó... De szép is, mikor egy fogalmat ilyen egyszerûen lehet definiálni.
Mióta kötjük össze a hazugságot a politikusokkal ?
Hogyne! Mi az hogy! Nagyon is!
Ez dejókérdés, jót röhögtem XD igen, akkor is simenrénk valószínüleg :P
a hazugságét nem.de az igazság fogalmát igen.amit meg így nem ismerünk, hogy vannak politikusok!
A hazugság nem csak a politikusok kiváltsága. Gondoljunk csak az újságírókra! És ráadásul mennyivel több újságíró van mint politikus!
Nem ismernénk!
Akkor lehet hatása, ha egy vezetõ politikusa teszi ezt. Ha ennek hatására a forint romlik, akkor az mindenfajta magyar értékpapírra hatással lehet.
Attól függ, hogy mi maga a bejelentés, és érdemes az értékpapírok között is különbséget tenni. Pl. váratlan, nagyon kedvezõtlen belsõ keresleti adatok bejelentése hatással lehet az állampapírokra és a hazai piacra termelõ vállalatok papírjaira nézve is... de a német piacra exportáló vállalatok részvényeit nem fogja különösebben zavarni.
Nincs jelentõsége, nem oszt, nem szoroz, a politikusoknak minden szava hazugság.
A kérdező hozzászólása: de a befektetõi hangulatot csak befolyásolja egy rossz bejelentés.

HA Schmitt nem közjogi méltóság és nem fidesz/Orbán hű politikus lenne akkor is ez az eredmény lett volna a vizsgálat végeredménye?

http://www.origo.hu/itthon/20120327-fideszes-reakciok-a-schm..

Legjobb válasz: akkor ki se derült volna

akkor ki se derült volna
egyetértek az 1. hozzászólóval
mármint ha nem közjogi méltóság, akkor melyik újságírót érdekelte volna a kisdoktorija?
A vizsgálat eredményével szerintem nincs különösebb baj. Kerülgetve ugyan a lényeg kimondását, azt azért megállapították, hogy a 215 oldalból 210-et nem Schmitt írta. Kell ennél több? Erre a jelentésre alapozva Schmittet meg kellene fosztani a doktori címtõl, de ez már nem a bizottság feladata. Nem véletlenül küldték meg a jelentésüket a nemzeti erõforrás miniszternek, mert õ vonhatja vissza a doktori címet, meg még a Semmelweis Egyetem doktori tanácsa. De látjuk az origós cikkbõl is, hogy õk nem fogják, mert van egy náluk nagyobb hatalom is, akinek a kedvében kell járniuk, és ez Orbán Viktor. Akik folyton beszólogatnak, hogy bizonyítsam, miért vagyunk diktatúra, hát itt egy újabb bizonyíték. Ha a gyerekem 14 mondatot a 15-bõl a szomszédjáról másol egy iskolai dolgozatban, az gáz. Ha ugyanezt csinálja Orbán barátja, az nem gáz. Ettõl kezdve nincs mirõl beszélni. Csak a szégyen marad.
Schmitt Pál már nem köZjogi méltóság, KÖZJOGI MÉLTATLANSÁG!
Ha nem lenne a Fidesz embere, akkor mindenki magasról szarna rá. Az Alsóbivalybasznádó Kovács Pistike is másolta a dolgozatát, ráadásul mindet, mégse érdekel senkit.
Alsóbivalybasznádról*
Ha Fletónak lett volna (ill. lenne) ilyen ügye, akkor kinek volna habosabb a szája: Viktornak, vagy a veszett kutyának?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!