Találatok a következő kifejezésre: Ha nem politikusok, (23 db)

Hogy képes valaki 300 millió forintnyi összeget megkeresni ha nem politikus nem futtató és nem tudok róla hogy lopna csak egy egyszerű hétköznapi ember?

(aki nem mellesleg nem borul ki azon ha ezt az összeget elveszti tőzsdén) jól olvassátok nem elírás.Távol álljon tőlem hogy kotorászom a zsebekben,de ha tényleg ilyen jól megy akkor nincs itt pénz gond az országban Ti mit gondoltok?(Egy megbízható forrásból tudom)

Legjobb válasz: Hogyne lehetne - a mikrovállalkozásokon túllépve már a középvállalkozások ( 10-15 dolgozó felett ) tulajdonosa is simán ki tud venni 1 millió körüli nettó bért magának. Azzal 25 év alatt meg is keresi ezt a pénzt - persze aki nettó 1 milliót keres és nem totálisan agyhalott az nem elkölti vagy ül a pénzén, hanem befekteti (most ne részletezzük, hogy új vállalkozásba, tõzsdébe vagy bármi egyébbe), így lényegesen fel lehet gyorsítani a dolgot, hiszen pénz pénzt fial, szokták mondani. Persze ha te HAVI 300 millióra gondolsz az nagyon meredek, annyit MO-n senki nem keres meg, maximum Csányi és még 2-3 ember...

Hogyne lehetne - a mikrovállalkozásokon túllépve már a középvállalkozások ( 10-15 dolgozó felett ) tulajdonosa is simán ki tud venni 1 millió körüli nettó bért magának. Azzal 25 év alatt meg is keresi ezt a pénzt - persze aki nettó 1 milliót keres és nem totálisan agyhalott az nem elkölti vagy ül a pénzén, hanem befekteti (most ne részletezzük, hogy új vállalkozásba, tõzsdébe vagy bármi egyébbe), így lényegesen fel lehet gyorsítani a dolgot, hiszen pénz pénzt fial, szokták mondani. Persze ha te HAVI 300 millióra gondolsz az nagyon meredek, annyit MO-n senki nem keres meg, maximum Csányi és még 2-3 ember...
Fogadjunk, hogy aki szerint nem lehet ennyit keresni, sosem olvassa a minden évben a hvg gyûjtésében megjelenõ 100 leggazdagabb magyar címû kiadványt. Az idei még kapható az újságárusoknál és a boltokban, fóliázott, fekete borítójú. A lényeg, hogy a top száz nagy része is politikai háttér nélkül lett milliárdos, a saját vállalkozásából. Ha õk 100-an vannak, el tudom képzelni, hogy többezer ember lehet, de inkább tízezer, akinek a vagyona 100 millió forint fölött van és magától lett annyija. Csak nem reklámozzák, nincsen róluk lista ezért az átlagos ember nem is hiszi, hogy léteznek.
Még annyit, hogy õk természetesen nem a szó szoros értelmében vett hétköznapi emberek. Megtanultak és képesek voltak kilépni a hétköznapiságból, ezért vitték olyan sokra.
ennyi pénzt meg lehet keresni. akár becsületes munkával is. sok ember van azért az országban, akik nyugatra dolgoznak, nyugati árszínvonalon. ott meg nem kiugró kereset havi 2-3 millió forint. de attól, hogy néhány tehetséges és/vagy szerencsés ember tud jól keresni itthon is, az nem azt jelenti, hogy az országban nincs baj. a legszegényebb afrikai országokban is vannak, akik dúskálnak a vagyonban...
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! A pénz igen is megváltoztatja az embereket nem arról beszélek akikrõl te, ügyesek és kreatívak voltak (egyébként õket is megváltoztatta a pénz)a szorgalomra képességre felnézek félreértesz...de igenis más szemmel nézik a világot akár átélték már akár nem a szegénységet, más étekrendjük más a fontos és elkezdenek ész nélkül halmozni ami önmagában személyiségváltozás csak tudd, és ezt majdnem minden gazdagról elmondható!Lehet hogy több vagyonra tesz szert de önmagát is elveszti legbelül , ezért írtam hogy sajnálom õket jobban és lehet hogy más területen nyitott a világ nekik , de önfeledten nem tudnak élni már egyébként nem engem nem érdekel az a könyv!
Nem szeretnék megbántani senkit sem de ez a tipikus vesztes és szegény sorsú emberek egyszerû kérdése...
Kérdezõ, tán van 25-30 milliárdos ismerõsöd, hogy ilyen jól ismered a gazdagok legbelsõ gondolatait? Elárulom neked, hogy az igazán gazdag emberek már pont, hogy túlteszik magukat az anyagias dolgokon. Egyszerûen azért, mert akinek sok pénze van az lehet, hogy munka közben azon gondolkodik, hogy a vállalatánál megvonja-e a 200 ft-os cukorkát az alkalmazottaktól, mert ezzel X milliót spórol évente, viszont a leghalványabb fingja sincs arról mondjuk, hogy a bor, amit este szürcsölget otthon az mennyibe kerül, ahogy azt sem tudja mennyi egy liter benzin vagy egy doboz cigaretta. Mert nem érdekli, nem kell, hogy érdekelje. Ugyan így aki "átlagos szemmel" elképesztõen gazdag, azt meg nem érdekli, hogy mennyibe kerül a legújabb Jaguár. Csak megrendeli és az érdekli, hogy olyan színû legyen a bõrbelsõ, ahogy kérte. Az árát meg sem kérdezi és a számla végösszegét sem nézi meg, csak aláírja. De ezt sorolhatnám a végtelenségig. Aki tényleg nagyon gazdag azt nem teszi boldoggá az anyagiak halmozása, sokszor nem is tudják pontosan mekkora a vagyonuk.
A kérdező hozzászólása: nem érzem hogy kevesebb lennék sem azt hogy szegény vagyok nekem nagyon jó így és nem cserélnék senkivel mert jól érzem magam a bõrömben engem nem érdekel a vagyon üresen jöttünk és megyünk majd, úgy látom a tisztességet, erkölcsöt, önmagát jó pénzért ellehet ma már adni mindenkinek de a kérdés az megéri e. Azok szerencsés csoportjába tartozom akiket egyáltalán nem motivál és hajt a pénz a munka szeretet és az imént felsorolta annál inkább el sem hinnéd milyen kevéssel is milyen elégedettnek lenni inkább azokat sajnáld akiket ez zavar vagy akiket már megváltoztatott a vagyon!
A kérdező hozzászólása: utolsó pontosan ahogy mondod nem teszi boldoggá..nem boldog mert kiüresedett kiégett már nem érték, öröm a pénz csupán eszköz és az ilyen sosem fog visszatalálni önmagához igazán pontosan errõl beszéltem!
Nagybátyám elektromérnök, külföldön dolgozik többnyire Ázsiában és Dél-Amerikában 1-2 éves projekteken, legutóbbi fizetése nettó!! 2.6 milla volt, a projekt befejezésekor erre rájött még 2 havi bónusz, így tisztán megkeresett 16 hónap alatt majdnem 47 milliót, abból alig költött mivel étkezést, szállást, egyszóval mindent biztosítottak.
Rengetegféleképp meg lehet keresni ennyi pénzt. Azért annál jóval több lehetõség van hogy valaki politikusként lop meg qrvapecérkedik, utóbbival sem lehet egyébként ennyit olyan könnyedén. Sõt legálisan is de az már egy nehezebb mûfaj meg kell sok szerencse is.
Ahol én dolgozom, pénzügyi szektorban, ott egyáltalán nem ritka a 1, 5-2 milliós nettó fizetés.
én a médiában dolgozom. fõleg szerviz produkciókban. 30ezer a legalja a napidíj, de a százezres sem túl ritka. egy stábban van kb száz-kétszáz ember...
Pénzhalmozás? Az egyik leggazdagabb ember a világon, Warren Buffett néhány évente odaadja a vagyona felét jótékony célokra. De olyan ügyes befektetõ, hogy miután emiatt mindig lecsúszik a listán, vissza is kerül a legelejére pár év alatt. Bill Gates is hatalmas adományozóként ismert, megmondta, hogy a gyerekei maximum néhány millió dollárt örökölnek majd (mert teremtsék meg csak a saját gazdagságukat), a vagyonát jótékonysági alapítványokra hagyja. A 100 millió forintnál gazdagabb emberek Magyarországon, vagy a néhány millió dollárral rendelkezõk Amerikában már nem azért dolgoznak, hogy pénzt keressenek, hanem mert imádják, amit csinálnak. És abból még mellékesen pénz is jön be.
Örökölte.
A kérdező hozzászólása: nem a függõségrõl beszéltem , de az sem utolsó dolog!
Ennyi erõvel szomorú még: - A cigaretta - Az alkohol - A PCs játékok - Az internet - A prostitúció - stb stb stb okoz még egy pár dolog függõséget a szerencsejátékon kívül.
1-es mondanál példákat?
A kérdező hozzászólása: igen , én is kérek példákat és tippeket amúgy meg az illetõ nem külföldön dolgozik
A kérdező hozzászólása: amúgy meg nekem ne mondja senki hogy kibúvók és határozott fellépéssel lehet ennyi pénzt összeszedni becsületes úton!!NEM LEHET!még a szerencsejátékokat is adóztatják abból sem lehet ennyi pénzt összeszedni!
Ott vannak a celebek is..mennyi idõ alatt kereste az illetõ, az se mindegy
A kérdező hozzászólása: nem gondolom hogy akinek nem gond hogy elveszt ennyit az 25 év alatt szerezte meg egyébként max fele annyi munkavállalója van és az õ bérezésüket és adójukat is fizetni kell nem sztár nem jár fellépni ilyesmi mindent a kisemberekkel végeztet amúgy hát nem tudom nekem itt valami bûzlik valahonnan volt amibõl elindulhatott mert ha 30 millió az "oké" na de 300 na mindegy kösz a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: és még valami a vállalkozások ellehetetlenülnek kis hazánkban nem még virágoznak és elõszeretettel nyomozgat a Nav is ilyen helyeken nincs itt kérem gond úgy látom!!
Linkelt kérdésben az 53-as választ érdemes elolvasni!
A kérdező hozzászólása: szomorú!
Miért szomorú?
A kérdező hozzászólása: miért nem az?vagy szerinted ez teljesen rendjén van és természetes emberek nem tudják hogy a határ és még több kell meg még több, mások azt sem tudják milyen íze van a fagyinak aki erre rákérdez az bizonyára nem éhezett huzamos ideig és nem forgolódott éhesen!Sajnálni rájöttem nem a szegényeket kell hanem a gazdagokat
Aki jol tozsdezik 10ev alatt par millios tokebol siman elerheti eves szinten.... Persze ez nem az atlag hanem 0, 5% :) )

Ha egy politikus lehet nyíltan magyarellenes, akkor miért nem vállalhatná fel egy politikus az antiszemitizmusát?

És most nem a gyűlöletkeltésre gondolok (bár sokszor sajnos ezek összeforrnak), hanem a nézetekre. Ha egy politikus kifejezi a magyarok iránt érzett ellenszenvét, esetleg intézkedésekkel is nehezíti a helyzetüket, az kevésbé jogsértő, mint mikor valaki kifejezi a zsidók iránt érzett ellenszenvét?

Legjobb válasz: Egy politikus nem fejezheti ki konkrétan a magyar nép iránt érzett ellenszenvét és nem hozhat intézkedéseket, amelyek kifejezetten a magyar emberek ellen irányulnak. Mármint technikailag megteheti, de elítélendõ. Pont úgy elítélendõ, ahogy a rasszizmus is.

Egy politikus nem fejezheti ki konkrétan a magyar nép iránt érzett ellenszenvét és nem hozhat intézkedéseket, amelyek kifejezetten a magyar emberek ellen irányulnak. Mármint technikailag megteheti, de elítélendõ. Pont úgy elítélendõ, ahogy a rasszizmus is.
#9 A "magyar" politikusok nagy része is magyarellenes. Csak gondolj bele, hány helyen diszkriminálják a magyarokat még Magyarországon is!
amúgy Jan Slota nyíltan magyarellenes, ez magáért beszél, nem kell bizonygatni viszont vele foglalkozni sem kell, egy alkoholista suttyó, remélem egyszer idetéved hozzánk és helyben el is hantoljuk azt a szemétládát és nem, nem amiatt utálom, ahogy beszél a magyarokról (mert a szlovákok 90%-a is így beszél rólunk), hanem ahogyan azt teszi, nyíltan, mindenki elõtt itt nálunk mikor hallassz így beszélni egy politikust a szlovákokról? az egész szlovák parlamentet is felgyújtanám, amiért ezt hagyja...
na hármas vagyok mégis mit kéne írjak? legközelebb beleírhatnád a kérdésbe azt is, hogy nem magyar poltikusra gondolsz ma a magyarok között is rohadt nagy divat lett magyarellenesezni amúgy meg nem hülyeség amit kérdeztél, ennek valószínüleg senki sem fogja tudni megmondani az okát lehet azért mert a zsidók kezében vannak a magyarok és nem fordítva?
A kérdező hozzászólása: Na, én írta egy magyarellenes politikust, várom a válaszokat, fõleg harmadik és negyedik válaszoló. Vagy tévesen nevezik Jan Slotát magyarellenesnek?
Zsidók haza!
A kérdező hozzászólása: 3#, legközelebb olvasd el a kérdést..:) 4#, ha már kioktatsz, fogalmazd meg, mi a hibás. meg lehet gyõzni, csak ahhoz kellene a magyarázat is. Nem magyar politikusra gondoltam. Jan Slota például nem magyarellenes?
Az erõs kutya b...szik elv érvényesül. Az erõsebb etnikumok terrorizálhatják a gyengébbet, a gyengébb pedig nem tud visszavágni. Ami pedig a zsidókat illeti, õket senki sem bánthatja, ez a tény pedig sok konspirációs teória alapja.
A kérdés alapjáraton hibás feltevéseken alapszik, tehát ebbõl kifolyólag értelmezhetetlen és megválaszolhatatlan.
én ezt az egész magyarellenességet nem értem szerintem magyarellenes magyar nem is létezik csak azért mert valaki nem hirdeti boldog boldogtalan, hogy "én bizony magyar vagyok", meg nem lobogtat árpád sávos zászlót és neadjisten még rá is mer világítani a Magyarország hibáira, attól még nem lesz magyarellenes valaki a fent ülõ poltikusaink szarnak a nemzetre, csak a saját zsebük tömése a cél, ez magyarellenesség? mondjuk ez már meggondolandó...
Ugyanolyan jogsértõ mindkettõ, bár én még nyíltan magyarellenes politikust még nem láttam. Tehetségtelen, gerinctelen, elvtelen figurát láttam néhányat, de a bárki ellen való zsigeri gyûlölet megnyilvánulásnak azért mégis csak bajosan lehet aposztrofálni, bármely megnyilvánulásukat.
tudom, olvass visszább, még félre is értelmeztem a kérdést, mert biztos voltam benne, hogy magyar politikusokra gondol
Akkor lehet hatása, ha egy vezetõ politikusa teszi ezt. Ha ennek hatására a forint romlik, akkor az mindenfajta magyar értékpapírra hatással lehet.
Attól függ, hogy mi maga a bejelentés, és érdemes az értékpapírok között is különbséget tenni. Pl. váratlan, nagyon kedvezõtlen belsõ keresleti adatok bejelentése hatással lehet az állampapírokra és a hazai piacra termelõ vállalatok papírjaira nézve is... de a német piacra exportáló vállalatok részvényeit nem fogja különösebben zavarni.
Nincs jelentõsége, nem oszt, nem szoroz, a politikusoknak minden szava hazugság.
A kérdező hozzászólása: de a befektetõi hangulatot csak befolyásolja egy rossz bejelentés.

Ha egy politikus érzi, tapasztalja és tudja, hogy nem kívánatos személy a társadalom szerint, akkor miért nem mond le?

Pl: Matolcsy, Hoffmann, Rogán, Kubatov, Lázár, Kósa stb stb...

Legjobb válasz: Normális országban lemondana. Mondom normálisban ...

Normális országban lemondana. Mondom normálisban ...
Mert akkor is megkapja a fizetését, ha nem szimpatikus az embereknek.
Azért, mert oly édes a hatalom és pénz íze, hogy magasról le.... hogy te csipázod-e vagy sem.
Mert kell neki a társadalom pénze.
"Normális országban lemondana. Mondom normálisban ..." Minden országban minden politikust utál néhány ember. Mégsem mondanak le. Mondj már egy olyan politikust, akit TÉNYLEG nem utálnak. Még a "Kedves Vezetõ" sem ilyen, csak ott nem mernek hangot adni neki...
Mert a pénz a mindenük.
"3-as "Minden országban minden politikust utál néhány ember." Ezeket nem néhány ember utálja hanem milliók!" Tényleg? Mert csak párezernek hallani a hangját.
Akit nem mernek utálni, az nyílván olyan szinten fenyegeti a társadalmat hogy inkább nem merik utálni.. A másik dolog a temérdek pénz amennyit keresnek holmi cs*cska munkával, azért kinek ne érné meg le aljasítani és megutáltatnia magát? Nem beszéltem még a partyk-ról, k*rvájukról Szerintetek, ezek foglalkoznak azzal hogy ki milyen módon kívánja a föld alá õket? 20/F
A kérdező hozzászólása: 3-as "Minden országban minden politikust utál néhány ember." Ezeket nem néhány ember utálja hanem milliók!
Ennyi pénzért bevállalják ezt is.

Ha nem lennének politikusok, akkor is ismernénk a hazugság fogalmát?

Legjobb válasz: Valószínûnek tartom, hogy akkor is ismert lenne a hazugság, mint fogalom, de ennyire nem lenne körbeírható, mint amennyire most az. Példálózásképp annyit mondok, hogy 'Gyurcsány vagy éppen Orbán szavai', és mindenki tudja mirõl van szó... De szép is, mikor egy fogalmat ilyen egyszerûen lehet definiálni.

Valószínûnek tartom, hogy akkor is ismert lenne a hazugság, mint fogalom, de ennyire nem lenne körbeírható, mint amennyire most az. Példálózásképp annyit mondok, hogy 'Gyurcsány vagy éppen Orbán szavai', és mindenki tudja mirõl van szó... De szép is, mikor egy fogalmat ilyen egyszerûen lehet definiálni.
Mióta kötjük össze a hazugságot a politikusokkal ?
Hogyne! Mi az hogy! Nagyon is!
Ez dejókérdés, jót röhögtem XD igen, akkor is simenrénk valószínüleg :P
a hazugságét nem.de az igazság fogalmát igen.amit meg így nem ismerünk, hogy vannak politikusok!
A hazugság nem csak a politikusok kiváltsága. Gondoljunk csak az újságírókra! És ráadásul mennyivel több újságíró van mint politikus!
Nem ismernénk!

Ha egy politikust jogerõsen elítélnek, és errõl ír egy cikket az index, akkor miért nem írják meg, hogy melyik párthoz tartozik az illetõ?

http://index.hu/belfold/2013/11/06/rafazott_a_moslek_jozsira.. A cikk alapján ez egy primitív, bunkó paraszt lehet, viszont fogalmam sincs, hogy Ajkának melyik párt adta a polgármesterét.. Miért kell ehhez külön google.hu-ban megnéznem, hogy (nagy meglepetésre) a jogerõsen elítélt polgármester MSZP-s? Miért nem írják ezt bele a cikkbe?

Legjobb válasz: Az Index kissé elfogult portál. Függetlennek mondja magát, de a balliberális oldal felé húz ezért használ egy kis kettõs mércét.

Az Index kissé elfogult portál. Függetlennek mondja magát, de a balliberális oldal felé húz ezért használ egy kis kettõs mércét.
Nem tudom, mennyire torzítanak szándékosan, de szerintem nem eléggé. Sokkal erõsebben kellene ennél torzítaniuk.
Mert az ügy szempontjából lényegtelen. Aki kíváncsi rá, utánanéz, ahogy te is tetted. Rágalmazási és becsületsértési ügyek sajnos mindkét oldalon vannak, minõsíthetetlen stílusban.

Budapesten annyi a fizetése egy utcaseprőnek, mint egy kezdő orvosnak. Csodálkoznak, ha elmegy az összes orvos külföldre? Miért a semmirekellő politikusoknak vannak milliós fizetéseik, nem pedig azoknak, akik megmentik az életünket? Nem vérlázító?

forrás: origo

Legjobb válasz: Akkor most hasonlítsd össze, mit is csinál egy utcaseprõ, és milyen munkaidõben. Mit egy kezdõ orvos. Akibõl egyesek tévképzetével ellentétben nem mindenki szülész, aki cipõsdobozban viszi haza a paraszolvenciát... Nincs ügyelet, nem kell 24 órákat ébren maradni, nem életek függnek tõle, nem vonják felelõsségre, ha rosszul söpört össze, 8-tól 4-ig dolgozik, mire zár a suli, már otthon van a gyerekkel. Az a hülye, aki ezek után tanul ebben az országban... Akinek van kapcsolata, az pikkpakk lehet vezérigazgató egy érettségivel is, közel fog kerülni a húsosfazékhoz. Ha nem, akkor elmegy asszisztensnek a haver cégéhez, akkor is megkapja a nettó 300 ezres fizetést. Aki tanult: tanárok, orvosok, stb, az meg dolgozhat vakulásig, és nem keres annyit, mint egy operátor valami gyártósor mellett, akinek 12 év alatt, kegyelemkettessel lett meg a nyócáttalános.

Akkor most hasonlítsd össze, mit is csinál egy utcaseprõ, és milyen munkaidõben. Mit egy kezdõ orvos. Akibõl egyesek tévképzetével ellentétben nem mindenki szülész, aki cipõsdobozban viszi haza a paraszolvenciát... Nincs ügyelet, nem kell 24 órákat ébren maradni, nem életek függnek tõle, nem vonják felelõsségre, ha rosszul söpört össze, 8-tól 4-ig dolgozik, mire zár a suli, már otthon van a gyerekkel. Az a hülye, aki ezek után tanul ebben az országban... Akinek van kapcsolata, az pikkpakk lehet vezérigazgató egy érettségivel is, közel fog kerülni a húsosfazékhoz. Ha nem, akkor elmegy asszisztensnek a haver cégéhez, akkor is megkapja a nettó 300 ezres fizetést. Aki tanult: tanárok, orvosok, stb, az meg dolgozhat vakulásig, és nem keres annyit, mint egy operátor valami gyártósor mellett, akinek 12 év alatt, kegyelemkettessel lett meg a nyócáttalános.
Igazából egy tisztességes országban az utcaseprõknek is jól meg kellene élniük, egy orvosnak meg pláne. Nálunk egyik sem él meg jól, csak a haveri kutyák, akik bekerülnek az ismerõs mellé a cégek vezetésébe, aztán meg keresztbe szalmát nem tesznek, inkább felvesznek még valakit maguk mellé, aki dolgozik helyettük.
Csak jelzem hogy ne nézzük le az utcaseprõket, mert pl ausztriában csak osztrák álampolgár lehet kukás vagy utcaseprõ és nem is [email protected] fizetésért!1500-2000 euró körül keresnek, ott nem úgy néznek egy kukásra mint nálunk! Nyílván nem hasonlitható össze a kettõ, de ott külön szakmát is tanulnak a kukások ha jól tudom!És meg is nézheted hogy török vagy cigány vagy bármely más etnikumot nem látsz a kukás autón csüngni!Az már más kérdés hogy ott egy orvos az 5 szörösét keresi egy szakmunkásnak! Náluk pont forditva vannak a dolgok, nálunk a fegyõrök, tûzoltók, rendõrök, mentõsök, és hasonló foglalkozásuak keresnek [email protected]!Na ez nyugaton pont forditva van, ott egy fegyõr megkeresi az 2500 eurót, míg itthon csak alig a 100 ezret!
Ezen nincs mit csodálkozni. Ha nem volna paraszolvencia akkor már nem is lenne "egyetlen" orvos sem az országban.
Nagy baj lesz ebbõl pillanatokon belül, meg már van is. Nõ a várakozási idõ mindenütt, nem látják el az embereket rendesen vagy sehogy. Én már észrevettem, hogy mindenütt csak öreg orvosok vannak. Orvosnak több mint 20 évig tanul az ember (mindent beszámítva), és ez rengeteg erõfeszítést igényel az egyéntõl és a családtól anyagilag is. Egy kukásnak meg nem kell semmiféle felkészültség. Itt tartunk!
ma 10:36! Magyarországon még akkor is kevesebb fizetést kapnak. Még az osztrákoknál kapott fizetés is sokkal jobb, mint a magyar.
A "semmirekellõ politikusok" nélkül anarchia és észak-korea-szerû körülmények köszöntenének be! Gondolkozz, mielõtt írsz!
Ezekre a politikusokra szavaztunk az elmúlt 15 évben , ne csodálkozzatok a parlamenti munka azzal kezdõdik, hogy az õ fizetésüket rendezik. A parlamenti közvetítésekbõl látszik , hogy nincsenek ott , így nem lehet a napi eseményekrõl hozzászólni, dönteni....

Az egyik Párbeszéd Magyarországért párti politikus azt mondta, hogy törvényellenes volt önkénteseket hívni a Fidesz székháznál lévő tüntetéshez, a gyilkosságért ült férfi pedig több törvénysértést is elkövetett. Ha így van, miért nem jelentették fel?

Hazudott, ferdített, vagy valami okból inkább nem tettek feljelentést?

Legjobb válasz: Mivel gyilkosságért ült, nem lehetne biztonsági õr. A biztonsági õrök nem cipelhetnek odébb senkit (mint azt megtették), csak feltartóztathatják a törvénysértõket a rendõrök kiérkezéséig. A Fidesz már feljelentette a székházfoglalókat, kíváncsi vagyok mi lesz belõle. Így, hogy valószínûleg bíróságra kell járkálniuk, nem csodálkoznék, ha a biztonságiakat feljelentenék a foglalók.

Mivel gyilkosságért ült, nem lehetne biztonsági õr. A biztonsági õrök nem cipelhetnek odébb senkit (mint azt megtették), csak feltartóztathatják a törvénysértõket a rendõrök kiérkezéséig. A Fidesz már feljelentette a székházfoglalókat, kíváncsi vagyok mi lesz belõle. Így, hogy valószínûleg bíróságra kell járkálniuk, nem csodálkoznék, ha a biztonságiakat feljelentenék a foglalók.
A foglalók hiába jelentenének fel bárkit is, a Fidesz nem engedné bírósági szakaszba az ügyet. Vajon az is törvényes volt, hogy a székházban egy nõ t.kön rúgta ez egyik tüntetõt?
Bár a tüntetõkkel szimpatizálok, de azért volt egy kis ferdítés, õk is felfújták a dolgot a figyelemfelkeltés miatt. Mindkét félnek van vaj a fején, de igazából patthelyzet alakult ki, egyik fél sem tett olyat, amit igazán meg lehetne fogni. Kicsit pedzegették egymást, ennyi. Figyelemfelkeltés volt az akció, hogy bekerüljenek a médiába, hogy minél többen értesüljenek, hogy minél többen tüntessenek. Sajnos jól kezelte a kormány a helyzetet és nem lett semmi nagy durranás. Viszont ezek az eszközök nem tetszenek a tüntetõk részérõl.

EGYETÉRTÉS? Szerintetek többre vitte volna az ország az elmúlt 20 évben, ha minden párt nem vívta volna a piti kis háborúját a hatalomért, a politikusok nem tömték volna a zsebüket, hanem az ország érdekeivel is foglalkoztak volna?

Hová juthatott volna így az ország?

Legjobb válasz: Természetesen Igen. A mostani választásokon azonban a nép birka módjára megint a saját hentesét szavazza meg. Azt aki a legnagyobb ígéretet teszi, és a legtöbb közpénzt költi reklámra. A propagandára költött MILLIÁRDOKBÓL inkább hasznos dolgokra költhettek volna. (egészségügy, oktatás, úthálózat, adócsökkentés...) Évente közel 1500-MILLIÁRDOT osztanak szét egymás közt, most ezeknek a visszaáramoltatott "JUTALÉKÁBÓL" fizetik a kampányukat a nagy pártok. Amíg a TÁRSADALOM nem KÉRI SZÁMON mire költik a közpénzt azt tesznek amit akarnak. Egy példa arra mit is lehetne tenni: http://www.majp.hu/ oldalon.

Természetesen Igen. A mostani választásokon azonban a nép birka módjára megint a saját hentesét szavazza meg. Azt aki a legnagyobb ígéretet teszi, és a legtöbb közpénzt költi reklámra. A propagandára költött MILLIÁRDOKBÓL inkább hasznos dolgokra költhettek volna. (egészségügy, oktatás, úthálózat, adócsökkentés...) Évente közel 1500-MILLIÁRDOT osztanak szét egymás közt, most ezeknek a visszaáramoltatott "JUTALÉKÁBÓL" fizetik a kampányukat a nagy pártok. Amíg a TÁRSADALOM nem KÉRI SZÁMON mire költik a közpénzt azt tesznek amit akarnak. Egy példa arra mit is lehetne tenni: http://www.majp.hu/ oldalon.
most ezt minek tetted fel? úgyis tudod a választ rá
Szerintem tökre mindegy mi VOLT. Azon nem tud senki változtatni... De a szebb jövõért még lehet tenni!
A kérdező hozzászólása: 09:53 Miért is? Légyszíves magyarázd már el?
Akkor vitte volna többre az ország, ha másképp alakulnaka dolgok. Ha 90-ben felkötöttek volna jó pár besúgó patkányt, ha az ügynöklistát nyilvánosságra hozták volna, ha a privatizációt el sem kezdik. Ezenkívül a volt rendszer elemeit (pl: mszp, ami ugye a hajdani mszmp-bõl alakult) ki kellett volna zárni a politikából. és még sorolhatnám....
"MAJP...? Sose hallottam róla eddig. Amúgy ahogy nézem, az alapötlet jó, de ez megint elaprozódás. Tagozódjanak be inkább az LMP-hez, õk is hasonlókat akarnak, és akkor legalább nem oszlanának szét a szavazatok, meglenne rá az esély, hogy együtt bekerüljenek. Így viszont csak egymás alatt vágják a fát." Rajtunk nem múlik! Önállóan nem indulunk a választásokon! Az ÖSSZEFOGÁS JEGYÉBEN elvoltunk a PARLAMENTEN KÍVÜLI PÁRTOK találkozóján, ahová az LMP és a CM el sem jött!!!! Õk nem akarnak senkivel közösködni! Ráadásul Seres Máriával találkoztam mielõtt pártjuk megalakult volna, azt mondta felkérésünkre, hogy nem akarnak semmilyen párttal együttmûködni, mivel az ÖVÉK CIVIL kezdeményezés! Hmmm..rá pár hónappal megalakultak mint PÁRT!! Most már csak a nevük CIVIL, ezzel megtévesztik a szavazókat.
Hülye, demagóg kérdésre nincs válasz.
MAJP...? Sose hallottam róla eddig. Amúgy ahogy nézem, az alapötlet jó, de ez megint elaprozódás. Tagozódjanak be inkább az LMP-hez, õk is hasonlókat akarnak, és akkor legalább nem oszlanának szét a szavazatok, meglenne rá az esély, hogy együtt bekerüljenek. Így viszont csak egymás alatt vágják a fát. Az se jó, ha túl sok párt van...
A kérdező hozzászólása: Érdekes oldal, olvasom.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: Miért ne tehetném fel?
Hülye kérdés. Hogy tolnak le elõbb egy sziklát az útról? Ha ketten egy irányba, nyomják, vagy ha két oldalról egymás felé? Ha tényleg a mi és az ország érdekeit nézték volna ez alatt a 20 év alatt olyan életszénvonalat lehetett volna teremteni, mint ami a briteknél, vagy finneknél van. Így lettünk elsõkbõl az utolsók. A kommunizmus legvidámabb barakkjából, a kapitalizmus legszomorúbbja.
South Park:Szexfüggõség
Fegyvernepper Keresztapa 1-2-3
Amerikan Psycho
A Wall Street farkasa -DiCaprio
sorozat: House of Cards (Kártyavár)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!