Találatok a következő kifejezésre: Ha nem peteérésem és (145 db)

Mennyi az esélye annak, hogy terhes leszek peteéréskor ha nem szedek fogamzásgátlót és amúgy meg seh sem védekezünk? És mennyi az esélye ha nincs peteérésem és úgy csináljuk védekezés nélkül?

azt tudom h peteéréskor nagyobb az esély h terhes elsz vki,de enmtom h 100% v kicsit kevesebb. és mennyi az esély ha nincs peteérése csak úgy szimplán gumi és egyéb fogamzásgátló nélkülc csinálja vki.kb hány százalék lehet?

Legjobb válasz: miért kell ilyeneket kérdezni? kockáztatni akarsz? akkor ne védekezz. de az abortusz elég drága, és fájdalmas is, testileg is, és lelkileg is. ha nem védekezel, akkor lehetsz terhes. ha sehogy se védekezel, akkor 85 % az esély rá. nézd csak meg a pearl - indexet.

miért kell ilyeneket kérdezni? kockáztatni akarsz? akkor ne védekezz. de az abortusz elég drága, és fájdalmas is, testileg is, és lelkileg is. ha nem védekezel, akkor lehetsz terhes. ha sehogy se védekezel, akkor 85 % az esély rá. nézd csak meg a pearl - indexet.
Ne írjunk már marhaságokat, a Pearl-index NEM így mûködik. Az egy statisztikai irányszám. A 85-ös érték NEM azt jelenti, hogy 85% az esélye.... Peteéréskor ha szexeltetek, nem védekeztetek sehogy és beléd élvezett a párod akkor 10% körüli a teherbeesés esélye. Ha megszakítást alkalmaztatok, akkor pár % körülire csökken ez az érték. A "nincs peteérésed" nem ennyire egyszerû. Itt az un "naptármódszer"-nek van egy táblázata, amibõl le tudod szûrni, hogy mikor kockázatosabb és mikor nem, de ez stabil ciklussal rendelkezõ nõknél számolható igazán jól.

Lombik programhoz milyen gógyszert írnak akkor, ha a peteéréssel és a ciklussal alapvetően nincs semmi gond? ( elzáródás miatt nem lehet természetes úton)

Ha valaki tudja a választ, azt is írja meg, hogy mennyi kb. a havi kölstége a gyógyszereknek. Köszönöm.

Legjobb válasz: Annyira nem vagyok járatos a lombikban, de szerintem ha "csak" elzáródás van és a pé-sel nincsen gondod, akkor is kapsz rá gyógyszert, hogy megfelelõ idõben és mérettel rendelkezzen a petesejt a levételkor, hogy "biztosra" menjenek.

Annyira nem vagyok járatos a lombikban, de szerintem ha "csak" elzáródás van és a pé-sel nincsen gondod, akkor is kapsz rá gyógyszert, hogy megfelelõ idõben és mérettel rendelkezzen a petesejt a levételkor, hogy "biztosra" menjenek.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt én is tudom, a kérdés is az volt, hogy milyen gyógyszert írnak fel, nem az, hogy írnak-e fel.....
Jah, bocs
Szerintem az index lombikababa/meddõség fórum oldalán kérdezd meg ott biztos tudnak neked segíteni. Nekem inszeminációm volt, nem kellett a ombikig elmennünk, nekünk a ktg Ft-volt. A gyógyszerek pedig különböznek két lombikosnak sem irtak fel ugyanazt (ismerõsöktõl tudom). Én peteérésre a merional injekciót kaptam.
Nem, akkor nem igazán emelkedik a hõ, ha nincs pé, illetve tüszõrepedés.
Nem, olyankor nem emelkedik, mert nincs progeszteron termelõdés, ami okozza a hõmérséklet emelkedést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Az gond, ha a peteérés és a menses közötti időben az ébredési hőmérsékletem soha nem megy 37 fok fölé?

Általában 36,7-37,0) között mozog. Feljebb kellene mennie? És ha nem, az mit jelezhet?

Legjobb válasz: szia, Nekem még eddig sem ment fel soha. Ne görcsölj ilyeneken, csak élvezzétek az együttlétet a pároddal és meglesz a gyümölcse. Sok sikert. Egy 7 hetes kicsilány anyukája. :)

szia, Nekem még eddig sem ment fel soha. Ne görcsölj ilyeneken, csak élvezzétek az együttlétet a pároddal és meglesz a gyümölcse. Sok sikert. Egy 7 hetes kicsilány anyukája. :)
Sajnos mi is ebben a cipõben járunk. Csak mi most kedjük a 6 hónapot. :-(
Ennek számos oka lehet. Ha pár hónapon belül sem sikerül akkor nem ártana felkeresni egy dokit a pároddal, mert azt is lehet hogy nem benned van a hiba.
Nekünk 8 hónap után sikerült, csak ne görcsöljetek rajta.
Nekünk ez lesz az 5. hónapunk. Állítólag minden rendben velünk, mert már van egy két éves kisfiunk. Most Clostit szedtem, de ma megjött és holnap kell mennem vérvételre. Megnézi a doki, hogy minden rendben van-e a hormonokkal. Az elõzõ terhességem elõtt minden hormoneredményem jó volt és mégis csak Clostival sikerült az elsõ hónapban 1, 5 éves sikertelen próbálkozás után. Én azt tanácsolom, hogy legyetek optimisták és próbálkozzatok sokat. Azt nem mondom, hogy ne görcsöljetek, mert szerintem ha valaki nagyon akar valamit olyan nincs, hogy nem gondol rá.
Pl elõfordulhat, hogy elzáródott a petevezeték, és sem a pete, sem a sperma nem tud átjutni rajta, hogy találkozzanak.
Szerintem , még korai arra gondolni hogy gond van , mi 4 hónapja próbálkozunk . Én úgy gondolom, hogy az 1 év a minimum, de ez mellet persze pl nagy segítség nekem legalábbis megnyugatató a hõmérõzés, mert látom belõle hogy nagy bajom nincs. egy hónapja kezdtem csak lázat mérni, és ez talán segíthet abban hogy figyeljem , hogy egyáltalán jókor vagyunk e együtt......

Előfordulhat, hogy van peteérés menstruáció előtt 3-4 nappal? És ha akkor teherbe esik valaki, akkor még megjön neki, utána nem?

Legjobb válasz: Nem valószínû. Peteérés után progeszteron termelõdik, hogy elõsegítse az esetleges beágyazódást, és a baba megmaradását. Ez kb. 14 napig tart, ha nem következik be, akkor leesik a progeszteron szint, és megindul a mestruáció. Szóval ez csak akkor lehetséges, ha valami okból elhúzódott a peteérésed, és olyan késõn történik, de nyilván akkor nem fog megjönni a várt idõpontban, hanem az is csúszik. De ha elõtte a "normál" idõben már volt peteérésed, akkor nem valószínû, hogy olyankor lesz még egy.

Nem valószínû. Peteérés után progeszteron termelõdik, hogy elõsegítse az esetleges beágyazódást, és a baba megmaradását. Ez kb. 14 napig tart, ha nem következik be, akkor leesik a progeszteron szint, és megindul a mestruáció. Szóval ez csak akkor lehetséges, ha valami okból elhúzódott a peteérésed, és olyan késõn történik, de nyilván akkor nem fog megjönni a várt idõpontban, hanem az is csúszik. De ha elõtte a "normál" idõben már volt peteérésed, akkor nem valószínû, hogy olyankor lesz még egy.
A kérdező hozzászólása: Elmondom hogyan történt : Szóval, mi is babát szeretnénk. 2 hete kellett volna megjönnie de nem jött meg. A tesztem negatív lett, elmentem a múlt héten orvoshoz. Azt mondta nem vagyok terhes, de úgy látja péntek körül lesz peteérésem, szóval hajrá. Tegnap este volt pecsételõ vérzésem, és ma reggel úgy néz ki megjött. Tévedett volna az orvos? Azt mondta még nem olyan vastag a nyálkahártya, hogy megjöjjön. Na mindegy, fura.
Érdekes, lehet mégsem repedt meg a tüszõ, különben nem jött volna meg.
A kérdező hozzászólása: És ha most csak egynapos volt?van ilyen?

Ha április22. -én volt a ciklusom 1. napja, és nekem 3-4napig tart, akkor mikor volt peteérésem? és május 4. -én nem védekeztünk, lehetek terhes? és hány nap a p. érés?

Legjobb válasz: Ezt úgy tudod kiszámolni, hogy elvileg (hangsúlyozom, elvileg) a ciklusod 14. napján van peteérés. Kiszámolod, neked ez hányadika volt. De ez amúgy nem biztos, sokaknak van elõbb vagy éppen késõbb peteérésük. ovulációs teszttel nagyjából biztos lehetsz benne, mikor van péd. Amúgy a nyákra és a hõdre tudsz támaszkodni, ha írtad:)

Ezt úgy tudod kiszámolni, hogy elvileg (hangsúlyozom, elvileg) a ciklusod 14. napján van peteérés. Kiszámolod, neked ez hányadika volt. De ez amúgy nem biztos, sokaknak van elõbb vagy éppen késõbb peteérésük. ovulációs teszttel nagyjából biztos lehetsz benne, mikor van péd. Amúgy a nyákra és a hõdre tudsz támaszkodni, ha írtad:)

Ha nem emelkedik a hőm, és nincsen folyásom, akkor most tuti hogy nincs peteérésem?

Legjobb válasz: Hát nagyon ritka hogy valakinek peteérése van és nem emelkedne a hõ, de elõfordul. Valószínû ha nem fog emelkedni a hõd és folyásod sem lesz, akkor nincs peteérés sem abbana ciklusban. De mondom, vannak kivételek. 100-ból mondjuk 2.

Hát nagyon ritka hogy valakinek peteérése van és nem emelkedne a hõ, de elõfordul. Valószínû ha nem fog emelkedni a hõd és folyásod sem lesz, akkor nincs peteérés sem abbana ciklusban. De mondom, vannak kivételek. 100-ból mondjuk 2.
Amennyiben minden nap vezetted a hõdet naptárban, ki kell derülnie. De a leírtakból én arra következtetenék, hogy nincs pé-d. Ajánlom a következõ oldalt: http://www.babatervezok.otthona.net

Akinek PCO-ja van, annak milyen gyakran lehet peteérése? És hogy veszi észre, ha már jó ideje nem jött meg neki?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Én is PCOs vagyok és nagyon ritkán van peteérésem,vagyis van peteérés,csak nem érettek,de attól még megjön rendesen.Ha nem jön meg a menzid,abból veszed észre,hogy nincs vérzésed.

Szia! Én is PCOs vagyok és nagyon ritkán van peteérésem, vagyis van peteérés, csak nem érettek, de attól még megjön rendesen.Ha nem jön meg a menzid, abból veszed észre, hogy nincs vérzésed.
A kérdező hozzászólása: Húúúú .... Biztos én fogalmaztam rosszul ... nem a menszit hogy veszem észre, hanem azt, ha véletlen van egy rendes peteérésem ... Köszönöm!
Minden nap csinálj ovutesztet! Neten lehet kapni olcsón, lehet, hogy havi 2-3000 ft-od rámegy, de biztosan fogod tudni így! Vaterát, teszveszt ajánlom.
Nem minden esetben lehet megérezni a peteérést.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehetséges, hogy mensi után már volt egy spontán pete érés(ami nem volt érezhetõ), és utána a középidõben mégegy, ami érezhetõ?
Lehetséges.
A kérdező hozzászólása: Viszont akkor tuti nem estem teherbe az elsõ spontánnál, ugye?
Sosincs olyan, hogy tuti :)
A kérdező hozzászólása: :D Oké, akkor normál esetben? :)
Simán lehetett. Én is meg voltam róla gyõzõdve, hogy érzem a peteérést, volt középidõs hasfájásom, amit egyre korábban éreztem, és megijedtem, hogy már a 10. napon peteérés van, néztek egy ciklust UH-val, és totál a 15. napon volt, amikor semmit se éreztem, miközben a 10. napon bztosra éreztem, hogy akkor van...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!