Találatok a következő kifejezésre: Ha nem nyugtát (20 db)

Mire számíthatok ha adtam nyugtát, és az ár is pontos volt rajta, rendesen visszaadtam, csak nem pecsételtem le és a dátumot is így írtam 06.21 . nem írtam ki hogy 2013. 06.21, és a cég adóazonosítója hiányzott a nyugtáról. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: A mi nyugtánk 2. példányáról csak a dátum hiányzott ebbõl 50.000 forint birság lett ha viszont hiányzott a cég adat akkor elvileg nem létezõ a nyugta, az aláírásod esetleg még bizonyíték. második példányt pecsételd és egy papiron át koppints egy évszámot igy ha az 1 példány tulajdonosa hisztit csap akár már ki is lehet magyarázni vagy tagadni

A mi nyugtánk 2. példányáról csak a dátum hiányzott ebbõl 50.000 forint birság lett ha viszont hiányzott a cég adat akkor elvileg nem létezõ a nyugta, az aláírásod esetleg még bizonyíték. második példányt pecsételd és egy papiron át koppints egy évszámot igy ha az 1 példány tulajdonosa hisztit csap akár már ki is lehet magyarázni vagy tagadni

Ha nem adok nyugtát, hány HUF-ra büntethetnek meg?

Ha egyetemistaként(adószámom van) kimegyek a város közepén lév? térre pl arcfestést csinálni gyerekeknek vagy hennázni vagy hasonlót és nekem ebb?l bevételem van és nem adok róla nyugtát,jönnek ellen?rizni és elkapnak,hány ft lehet a minimum és hány ft a max...mit?l függ? A bevételem kb 600Ft/f?,az egy napra max 15000-20000Ft.

Legjobb válasz: Annyival egészíteném ki az elsõt, aki rendben le írt mindent, ami nyugtát illeti, hogy mivel közterületen vagy.....a közteres is rád száll, mert engedély nélkül foglalsz területet.

Annyival egészíteném ki az elsõt, aki rendben le írt mindent, ami nyugtát illeti, hogy mivel közterületen vagy.....a közteres is rád száll, mert engedély nélkül foglalsz területet.
A kérdező hozzászólása: engedéllyel foglalok közterületet, azzal nem lesz semmi gond
Nem akarlak bátorítani, de azt még hozzá kell tenni, hogy sajnos nagyon kicsi az esélye, hogy megbüntetnek. (fodrász, fogorvos, éttermek, bébiszitterek, nyelvtanárok stb. stb. ritkán adnak számlát...)

Tegnap vettem az Elektroban egy jack elosztót, de sajna reggelre elromlott a fülhallgatóm. Tegnap az üzletben azt mondta az eladó, hogy ad az adapterhez egy nyugtát, és így 3 napig visszavihetem ha nem jó vagy ha nem ilyen kell. Lehetne (lent)?

Szóval, azt meg lehetne csinálni, hogy visszaviszem ma az elosztót, és annak az árához még hozzádobva egy kis pénzt veszek egy fülest? 599-ért már láttam (nem kell hogy drága legyen:)), az adapter 399 volt. Az elosztóhoz megvan a nyugtája, a számlája és a doboza is. Visszaveszik így akkor is, ha jól mûködik (igaz csak kipróbálva lett), csak nem ilyen kell, hanem füles? Elõre is köszönöm a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Szerintem megoldható.

Szerintem megoldható.
A kérdező hozzászólása: Akkor majd megkérdezem, köszi.:)
Nem bízol a könyvelõdben?
Az igen szép csokor virág lenne, 2 millió forintot meghaladó ÁFAval. http://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa080101_hatalyos/vevoi_adosz..
S egy rendelet alapján még adószámot is fel kell tüntetni a számlán, s ez csak vállalkozóknak, cégeknek van. Tehát egy csokor virágot nem tudok leszámlázni XY-P-nek.
"Max. azt tudod bizonyítani vele, hogy jóhiszemûen jártál el, de egy keményebb NAVosnál az annyit ér, mint halottnak a csók." "Remek" ez a magyar rendszer, ha tényleg így van...
Az 5. válaszban szereplõ linken egy 2013.áprilisi NAV állásfoglalás van, konkrétan ilyen esetre. A könyvelõd hiába ad bármit írásba, arra felesleges hivatkoznod egy esetleges ellenõrzésnél. De ha már kértél valamirõl NAV állásfoglalást, vagy végigolvasod a linkelt levelet, ott van a végén, hogy a válaszlevélben részletezettek kötelezõ jogi erõvel nem bírnak. Azaz hiába van egy ilyen állásfoglalásod a NAVtól, ha egy esetleges ellenõrzésen szabálytalannak minõsítenek, az írásos állásfoglalásuk nem kötelezi õket semmire. Max. azt tudod bizonyítani vele, hogy jóhiszemûen jártál el, de egy keményebb NAVosnál az annyit ér, mint halottnak a csók.
A kérdező hozzászólása: Nem könnyû egyikõtök azt írja jól értelmeztem, a másik, hogy nem. A lényeg nyomtattam 1 táblát ami az ajtón kifüggesztve áll hogy:"A VÁSÁRLÁSRÓL SZÁMLÁT ADUNK! Kérjük a tisztelt vevõ nevét, címét közölje köszönettel" /aki nem adja meg avval sajnálatos módon nem fogok üzletelni/ így már csak nem büntetnek meg?
DE jól értelmezi. Ott van a második oldal alján, hogy a vevõi adatok hiányával kiállítva nem minõsül számlának, hanem nyugtának. Viszont ha pénztárgép használatára kötelezett, akkor nyugtát csak pénztárgéppel állíthat ki (egyes eseteket kivéve)
Egyáltalán nem értelmezed jól, ha nincs pénztárgép és a vevõ nem adja meg az adatait, akkor részére nem tudsz jogszerû bizonylatot adni... A számla vevõ adat nélkül hibás, mert egy fontos tartalmi kelléke hiányzik!
Igen, jól értelmezed.
A kérdező hozzászólása: Akkor adhatok számlát és mûködhetek pénztárgép nélkül is, de csak akkor ha kitöltöm a vevõ adatait is? Amennyiben õ nem járul hozzá, akkor nyugtának minõsül a számla is? Viszont nyugtát csak pénztárgép mellet tudok adni? Most én ezt jól értelmeztem?
Kereskedelmi cégnél csak számlaadás nagykernél fordulhat elõ. A vevõ adatait nem kérheted el, csak ha õ kér számlát, tehát ilyen esetben nem mindig kerülhetõ ki a nyugtaadás, és ellenõrzések is kõkeményen folynak e téren....
A NAvtól kértek állásfoglalást ebben az ügyben (is) A NAV válasza alapján: ha az adóalany számla kibocsátásáról gondoskodik, mentesül a gépi kiállítású nyugtakibocsátási kötelezettség alól. Ebben a PDFben a 2. oldal alján találod az idézett részt: http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=..
Ha a könyvelõd azt mondja, akkor úgy van. Ha nem bízol benne, akkor keress valaki mást, akiben megbízol! Úgy nem lehet élni, hogy bármit mond a könyvelõd olyanról ami neki a szakmája és utána te elkezdesz azon filózni, hogy vajon igaza volt-e?
Mi ugyan elsõsorban gyártó cég vagyunk, de nálunk mégcsak pénztárgép sincs, szóval mi csak számlát tudunk írni. És soha semmi baj nem volt a könyvelésnek ezzel.
Ha szerzõdésed van vele, és neki van fellelõség biztosítása, akkor õ fizet.
Kiskereskedelmi tevékenységes teáor esetén pénztárgépnek lennie KELL! Nincs mese. A kisker partnert nem kötelezheted az adatai megadására!

Vajon sosem lesz nyugtom ha nem tudom meg?

Van egy lány, nagyon tetszik, mondhatni szerelmes vagyok belé. Valamiért(most nem részletezem) meg vagyok róla győződve hogy nem jövök be neki, így hanyagoltam őt. Ez mind szép és jó, ment is jó ideig, de van pár jel, ami miatt most nem tudom hogy mégis mi van. Eszem szerint továbbra is le kellene tojnom meg ilyenek, de valami azt sugallja, hogy örökre bánni fogom, és örökké kísérteni fog ez a dolog, ha nem derítem ki. Sokat gondolkozom ezen, hogy mi járhat a fejében, de nem tudok dűlőre jutni. Állandóan felbosszant ez a dolog, mert nem tudom mi van. Attól tartok, bele fogok őrülni, és sosem lesz nyugtom ha nem tudom meg. Pedig szép sikeres, hosszú életet terveznék. Szerintetek mit tegyek? Hogyan érhetném el, hogy ne foglalkozzam ezzel az üggyel? Vagy csak az a megoldás, ha kiderítem? Már ott tartok, hogy a dolgaimra se nagyon tudok koncentrálni...

Legjobb válasz: Bizony, lépned kell!

Bizony, lépned kell!
Hívd meg szerintem egy kávéra, beszélgessetek. Mindegy hogy mirõl beszélgettek, a lényeg az, hogy a csajszi jól érezze magát a társaságodban és egy idõ után megkedvel, ha nem így van. Ha meg így van az meg csak alátámasztja a tényt, hogy jó fej vagy. Ha meg látod rajta, hogy nagyon megkedvelt már és sokat beszélgettetek, találkoztatok már beszélgethettek a kapcsolatról is. De elõbb fontos az alapozás, (az hogy jól érezze magát a társaságodban) mert házat sem kezdhetsz el úgy építeni hogy nincs meg az alap. És igen, valóban. Ha nem próbálod meg késõbb bánni fogod. Hiszen mit veszítesz? : ) 17/F
Lépj felé mindenképp!;)
A kérdező hozzászólása: Azt mondjátok lépjek? Lehet tényleg ez lenne alegjobb, mert a nem-et is akkor legalább a saját szájából hallanám, és kezdhetnék más lánnyal. Így viszont dekoncentrált vagyok, és már az õrület határán vagyok. Kicsit tartok attól h mégsem fogok lépni semmit sem, és ez fog az õrületbe kergetni...
így van, ahogy írtad, tõle hallanád, hogy tényleg nem! Elhiszem, hogy rossz lenne az elutasítás is, de ismét téged idézlek, legalább akkor tudnál rajta túllépni. Megéri ez a bizonytalanság? :) Másrészt meg lehet a lány is csak rád vár. :) Hajrá! Van veszíteni valód? nincs. csak megkönnyebbülhetsz. :)
Elkaptak az ellenõrök?
Nekem épp holnap telik le a bünti. Az én esetemben szintén ez volt, nekem 12napra be kellett zárnom a vendéglátót, sõt plusz 120.000.- :(( Viszont nekem nem az elsõ, folyton csalódok az alkalmazottaimban. A te esetedben max. 50.000.- körüli lesz szerintem a bünti. Mostmár arra is kell vigyáznod, hogy ne légy " visszaesõ ", mert ha legközelebb (ami ne leyen) lesz valami bibi, akkor már bezárással is számolnod kell, meg jó pár ezerrel többet fizethetsz. Hát ez van. A legelszomorítóbb viszont az, hogy minket 50.- esetleg 100.- forint miatt vesznek le több 100.000-el, aki meg él mint Marci hevesen, annak semmi gondja a hatóságokkal. Nem a kisembereket kell büntetni, hiszen megvan a magunk baja, mi csak próbálunk élni valahogy. NEM MINKET KELLENE CSESZTETNI......

Ha elküldők 1 alkatrészt (csak nyugta van róla) amit előre utaltak, ez nem érkezik meg és közben kérnék vissza a pénzt. (de szerintem megérezett csak próbálná vissza szerezni a lóvét is) mi a teendő?

Legjobb válasz: A postán remélem ajánlottként lett feladva. Ha nem kézbesítették, akkor visszakapod a csomagot. Ha kézbesítették, arról nyugta van. Az, hogy a vásárló követelhet-e vissza pénzt, az a ti megegyezések kérdése. Ha van indoka, akkor nem szép dolog lenyúlni a pénzét, de ha a te idõddel szórakozik, akkor meg így járt... Nem ismerem a körülményeket.

A postán remélem ajánlottként lett feladva. Ha nem kézbesítették, akkor visszakapod a csomagot. Ha kézbesítették, arról nyugta van. Az, hogy a vásárló követelhet-e vissza pénzt, az a ti megegyezések kérdése. Ha van indoka, akkor nem szép dolog lenyúlni a pénzét, de ha a te idõddel szórakozik, akkor meg így járt... Nem ismerem a körülményeket.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem ajánlva lett feladva csak simán és csak 1 sima nyugtám van.(hiba)

Ha valahol nem kapok nyugtát, hol lehet bejelenteni (feljelenteni)?

Legjobb válasz: A szerelõktõl soha nem kérek nyugtát,mert nem akarok 25 %-al többet fizetni! Nem vagyok milliomos,hogy felesleges pénzt adjak az államnak.

A szerelõktõl soha nem kérek nyugtát, mert nem akarok 25 %-al többet fizetni! Nem vagyok milliomos, hogy felesleges pénzt adjak az államnak.
Apeh
Sehol.. Minek az neked? Neked jobb lesz tõle valami?
aranyos ember lehetsz biztos sokan szerenek
jobb lenne ha saját magaddal foglalkoznál...
Ez boldoggá tesz? Sivár életed lehet.
Neked mivel lesz jobb?Ha mindenki kapna nyugtát tönkremenne minden kereskedõ, elhiheted.Nekem eddig rendes fõnökeim voltak és ha több pénzük volt mint nekem, nem irigyeltem.Sok stresszel jár a munkájuk.Nem tudom, h te mit dolgozol, de gõzöd sincs a kereskedelemhez az tuti.Miért adózzanak az emberek?Hogy a kisebbség megkapja a piára, cigire valót?Én is csalnék ahol tudnék az állammal szemben, mert megérdemlik.Egy dolgozó Nõ
Apeh És jelentsd csak fel. Engem is igencsak zavar, amikor tõlem keményen vonják az adókat, egyesek, meg ilyen könnyedén megoldják a dolgaikat.
nyugodtan jelentsd csak be az apehnek, de akár a vásárlók könyvébe is beírhatsz, lehet a tulaj sem tud róla, hogy az alkalmazottja saját zsebre melózik
A kérdező hozzászólása: köszönöm. panaszkönyvezésnek milyen következményei vannak ?
Bár nem tudom, hogy kereskedelmi egységekbe ez hogy mûködik, de én postán dolgozok és ott minden bejelentést, panaszt kivizsgálnak.
utolsó: a vásárlók könyvét nem kell elkérni, mivel elérhetõ helyen ki kell függeszteni a vásárlótérben ;)
Nem KELL már kifüggeszteni. Biztosítani kell, hogy a vevõ hozzájuthasson, de nem kell kirakni. Nálunk sincsen kirakva, pedig teljesen tiszta üzlet vagyunk. Kérésre persze odaadjuk.
A kérdező hozzászólása: no ez az . van ahol nem próbálnak meg kedvesek és normálisak sem lenni, de cserébe még nyugtát sem kapok :)
Mindenben ilyen kitartó vagy? Akkor az életben sokra viszed!!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon helyes ! :) Nos hol lehet próbavevõt kérni akkor ?:)
Én eladó vagyok és mindig odaadom a nyugtát (eleve nagy üzlet vagyunk, KÖTELEZÕ odaadni). Engem is zavar, ha nem kapom meg, mert jártam már úgy, hogy dobhattam ki a drága sajtot, mert nem volt róla blokk. De emiatt nem jelentenék fel senkit. Az ilyen üzletek elõbb-utóbb úgyis megbuknak. Max. annyit érsz el, hogy kimegy az APEH és mivel nem tudod igazolni a vásárlásod, õk küldenek egy próbavevõt. Ha õ megkapja a blokkot és a pontos visszajárót, akkor neked reszeltek, semmit sem értél el. Legfeljebb majd jól megjegyez magának az APEH! :D Mondom én ezt úgy, hogy kereskedelemben dolgozom és adóügyileg maximálisan tiszta vagyok.
A kérdező hozzászólása: :DDDD tipppikus magyar felfogás :) aztán meg szidjátok a raptorokat, hogy felveszik a segélyt:)
A kérdező hozzászólása: jó most gondolhatjátok hogy nem unalmamban játszom ezt :) Az a baj, ha az apeh-et felhívom, ezzel nemhiszem hogy foglalkoznak túlzottan. meg hát hogy bizonyítom....
A kérdező hozzászólása: De nekem jobb lesz :) Asszem nem a VPOP járkál ilyeneket ellenõrizni ?
Tetszenek a válaszok... :) Egyébként APEH, de nem tudod bebizonyítani, hogy nem kaptál. Viszont beírod a vásárlók könyvébe, azt kötelesek kivizsgálni és egy hónapon belül megválaszolni. Én sem szeretem, ha nem kapok nyugtát. És miért, mert megjegyezném, hogy aki a kormányt szidja az államháztartási hiány és ezzel kapcs. intézkedései miatt, ebbõl következõ áremelések, és állami költségcsökkentés, nnnna! az pont azért van, mert az adókat jó magyar módjára egyesek szeretik elbliccelni. Csak nem tudom, mit gondolnak, hogy az államháztartás bevétele mibõl van? Én is adófizetõ vagyok, az államigazgatásban. És igenis bosszant, ha valaki átverni az embereket, továbbá az én adóemelésem az õ disznósága miatt van. Egyébként az Apeh nagyon szereti az ilyeneket.:) )

Az étel- és italautomata miért nem ad nyugtát vagy számlát? Kitöl kell kérni, ha szükségem lenne rá.

Megjegyzem nincs, csak felvetettem.

Legjobb válasz: Tényleg, ez egy jó kérdés. Hiszen számla (nyugta) adási kötelezettség van... :-)

Tényleg, ez egy jó kérdés. Hiszen számla (nyugta) adási kötelezettség van... :-)
Léteznek ilyen automaták, de azok üzemeltetése jóval bonyolultabb. Nyilván ezekre az automatákra korlátozott mértékben érvényesek a jogszabályok, ha annyira nagyon kell neked a számla, akkor nem automatából, hanem egy trafiknál veszel innivalót.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!