Találatok a következő kifejezésre: Ha nem nem is eshetek teherbe (23 db)

Ha inzulinrezisztenciám van akkor nem is eshetek teherbe amíg rendbe nem jön az inzulinom?

2 és fél éve nem jön össze az inzulin mellett még enyhe pcos van.Szedek merkformin 500-at.

Legjobb válasz: Én eddig úgy tudtam, hogy a PCOS okozza az inzulinrezisztenciát. A PCOS portálon az Életmód alatt van fent PCOS diéta, az segít. Endokrinológusnál voltál már, vagy csak nõgyógyásznál?

Én eddig úgy tudtam, hogy a PCOS okozza az inzulinrezisztenciát. A PCOS portálon az Életmód alatt van fent PCOS diéta, az segít. Endokrinológusnál voltál már, vagy csak nõgyógyásznál?
A kérdező hozzászólása: Egy ideig jártam endokrinológushoz csak nem tehettük meg anyagilag.De most megint vissza akarok menni hozzá mert szerintem csak õ ért hozzá.Szerintetek nem gáz ha kb. 3 hónap után megyek vissza?
Nem gáz, mert nem te vagy érte, hanem õ van érted, tehát nem az õ baja, hogy nem mentél vissza. Neki szerintem mindegy. Viszont: mindenképpen hozzá menj vissza, mert ez NEM nõgyógyászati probléma, ott csak tüneteket okoz, cisztákat meg meddõséget. A nõdoki nem fog tudni érdemben segíteni, csak ezt sajnos mindig "elfelejtik" mondani. A diétát meg csinált (tul.képpen életmód), mert azzal sokal lehet javítani. Nekem az egyik doki azt mondta, hogy PCOS vagyok. Elkezdtem egészségesebben táplálkozni más okok miatt (akkor még nem tudtam, hogy van PCOS diéta, de tul.képpen nagyjából azt csináltam, amit késõbb olvastam ennek kapcsán). Ezután dokit váltottam, aki szerint nincs PCOS-m. Sosem fogom megtudni, hogy az elsõ doki tévedett-e vagy az életmódváltás ennyire bevált-e, de ártani biztosan nem ártasz vele.
Szia! Az elsõ válaszoló rosszul tudja, pont fordítva van, az IR okozza a PCOS-t. A lényeg az, hogy nem elég a merckformin, mert diéta nélkül nem fog segíteni, sõt még ronthat is a helyzeten. Nagyon nehezen sikerül ezzel a betegséggel teherbe esni, és még nehezebb meg is tartani a babát. Persze nem lehetetlen. De jobb, ha megvárod, amíg rendezõdik az inzulinod.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget.
Nekem két barátnõm IR-es :( Nekik azt mondták, hogy sokkal nehezebben eshetnek teherbe, viszont sokkal könnyebben elvetélhetnek. Az egyik egyáltalán nem esett teherbe, a másiknak már volt 4 vetélése a 6-10 hét között.
A kérdező hozzászólása: ó te jó ég.Akkor jobb ha lefoglalom magam valamivel ami eltereli a gondolataimat a teherbeesésrõl.
Én PCO-s vagyok , de nincs inzulinrezisztenciám, ami annak köszönhetõ, hogy diétázom (már akkor amikor még nem tudtam, hogy PCO-m van). Rengeteget segít a diéta. Szakember tud segíteni, és vannak rá gyógyszerek is! Ne izgulj, jönni fog az a baba. EZ NEM KIZÁRÓ OK, csak kezelni kell! Sok sikert!

Én badattam magamnak a fogamzásgátló injekciót, egy hónapja. Sajnos most elég sok rosszat lehet hallani róla! Februárba letelik a 3 hónap, ha babát szeretnék lehet az éven nem is eshetek teherbe? Ki mit hallott róla?

Legjobb válasz: Én azt hallottam, hogy ha valaki sokat lapozgatja a magyar helyesírási szótárat, annak jelentõsen javulnak az esélyei. Mármint arra, hogy valaki komolyan veszi.

Én azt hallottam, hogy ha valaki sokat lapozgatja a magyar helyesírási szótárat, annak jelentõsen javulnak az esélyei. Mármint arra, hogy valaki komolyan veszi.
Az, hogy mikor esel teherbe, millió dolgon múlik. Kell hozzá minimum 1 kiszabadult petesejt, 1 egészséges spermium, megfelelõ méhnyálkahártya és megfelelõ homonális körülmények. Ha ez mind megvan, akkor egy egészséges párnak minden hónapban kb. 20% az az esélye, hogy sikerüljön a baba. Az, hogy az injekció után mikor áll helyre a ciklusod, azt senki nem tudja megmondani. Tablettával az a tapasztalat, hogy akinek szedés elõtt rendben volt a ciklusa, annak hamar vissza is áll, akinek már elõtte is gond volt vele, az ott folytatja a ciklusproblémákat, ahol a szedés elõtt abbahagyta. Szeritem ha neked elõtte rendben volt, akkor hamar helyre fog állni és utána ugyan olyan eséllyes eshetsz teherbe, mint aki nem oltatott.
ha eddig semmi bajod nem volt vele akkor örülj neki már valószínûleg ezután sem lesz. a baba biztosan hamar összejön ha csak most egyszer adattad be. utána csak gumival!
A kérdező hozzászólása: miért védekeznék utána ha lejár a 3 hónap!babát szeretnék
A spermiumok 72 óráig is életképesek és várják bennt a petesejtet.
Attól hogy kitörlöd, még simán teherbe eshetsz.
A kérdező hozzászólása: koszi a gyors valaszt akkor ezek szerint ha egybol felkelek es kitorlom magam akkor is teherbe eshetek?
Ha holnaptól vagy termékeny akkor nyugodtan próbálkozhattok ma is. Mert az a holnapi nap nem 100%. Egyébként elõtte is kell meg utána is egy nappal. A spermiumok 2-3 napig életképesek. Ne csak egy napon csináld! A felkelésrõl pedig csak annyit, hogy sokkal nagyobb az esély ha nem folyik ki rögtön. Persze úgy is összejöhet ha szerencséd van.
Bocsi, most látom hogy tegnap írad. Akkor már a tegnapi úgyis kimaradt!

Akkor is teherbe eshetek ha nem csak pete éréskor vagyok együtt a párommal? Pl. :vagy elötte vagy utánna 2 héttel?

Legjobb válasz: Igen, a ciklus bármelyik napján teherbe lehet esni, csak peteéréskor a legvalószínûbb, legyetek elõtte is együtt és utána is együtt és akkor ha akar a babóca, akkor úgyis összejön, szóval a peteéérés nem mérvadó, bármikor teherbe lehet esni, drukkolok neked!!!!!!

Igen, a ciklus bármelyik napján teherbe lehet esni, csak peteéréskor a legvalószínûbb, legyetek elõtte is együtt és utána is együtt és akkor ha akar a babóca, akkor úgyis összejön, szóval a peteéérés nem mérvadó, bármikor teherbe lehet esni, drukkolok neked!!!!!!
Akkor eshetsz teherbe a "normál" peteérési idõn kívül, ha az adott hónapban még egy, ún. spontán peteérésed is lesz. Ez aránylag ritka, de elõfordul.
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm!
Persze hogy teherbe eshetsz
Még meg sem jött az elsõ menzeszed, de már b*szni akarsz? Remélem, hogy rosszul értelmeztem a kérdést, ha pedig nem, akkor remélem, hogy fake. -.-'
Ha nem jött meg az azt jelenti nem csak agyilag és érzelmileg hanem testileg is éretlen vagy a szexhez nagyokos menj inkább vissza babázni, komolyan mai tinik 90% eszetlen idióta
Nem jött még az elsõ menzeszed, de már leakarsz feküdni a 'pasiddal'? Úristen, hova fajul ez a világ?
Ha még nem jött meg - az eszed - akkor ne szeretkezz...
Ááááááá, dehogy soha, ne hallgass arra, aki ezt mondja; nem is létezik terhesség!
Nem!!! Mert, ha elõtte szeretkezel akkor ikreid fognak születni minimum!!! 3-as vagy 4es ikreid!
:|
#16: nem értem, hogy függ össze a kettõ? A szüzesség és a menstruáció két tök független dolog... Most vagy nem ezt akartad írni, vagy megbuktál biológiából és ciki hogy így írogatsz ide okosnak tûnõ dolgokat... #17: már feljebb kifejtettem, hogy miért közel sem egyértelmû a kérdés... Gondold csak végig újra amit írtam...
am a csaj 13 éves, küldtem neki üzit... válaszolt... -.-
Jogos Norbi felvetése is.é A "nem jött meg" számomra is azt jelenti, hogy kimaradt vagy késett. Így azok a nõk emlegetik a dolgot, akik már "rutinos" menstruálók. Az meg hogy a szüzesség kategóriában van, megint nem perdöntõ, mert láttam már én is kérdést a számítástechnikáról, de abszolút nem az odaillõ kategóriában tette fel... Erre szoktam írni, pontatlan kérdés, pontatlan válasz...
Azt meg, hogy 13 éves, inkább nem kommentálom, mert még megharagszik!!
ez az oldal tele van ilyen kérdésekkel, csak azt az egyet nem értem hogy az ilyenek minek szexelnek?!egy érett lány tudná-legyen 16 vagy 26 éves-hogy az óvszer nélküli szexnek milyen hátrányai vannak, de az hogy van melled nem egyenlõ azzal hogy érett is vagy.
na ott a pont!
Szerintem egyértelmû, hogy " ha még nem jött meg de óvszer nélkül szeretkezek a pasimmal" tehát még egyszer sem jött meg neki
Akkor miért a szuzesseg kategóriába tette fel a kérdést?????
Ti totál hülyék vagytok!!! Szó nem volt róla hogy még az elsõ nem jött meg... Bár a kérdés eleve nem egyértelmû, de némi intelligenciát feltételezve azért normálisan lehet értelmezni. Hogyan? Hát így: Én pl eleve úgy értelmeztem, hogy azelõtt akar szexelni hogy épp megjönne... de ettõl már leehet havija és lehet akár 25 éves is... Na? ugye? Itt a hangsúly szerintem azon van, hogy menstruáció elõtti néhány napban is kell-e gumi, és nem azon hogy a ciklus legelsõ beindulása elõtt. Jó, persze úgy is lehet értelmezni, de ezt a kérdezõnek kellene tisztáznia hogy megértsük mire kíváncsi...
Ja felidegelt, csak a telo kiírja h õ mit szeretne leírni én meg nem figyeltem!
Ja bocsi a helyesirasi hibákért, de ez úgy felszerelt!!! És meg annyi h most vagyok 23!!
B.sszus emiatt félek gyereket vállalni, mert mire majd az én gyerekem oda jut, hogy óvodás legyen, már ciki lesz szûznek lenni lassan! Emberek hol vannak a szülõk? én a 12öt még nem töltöttem betmikor megjött az elsõm, akkor te hány éves vagy 9-10?? Jaa és hozzáteszem 17voltam mikor túlestem az elsõn, mert akkor lettem rá készen! De kérdezd meg a szüleidet, hogy õk mit szólnának hozzá!
jó nagy ...vagy :D
TE NORMÁLIS VAGY? még nincs is meg a menstruációd de máar b*szni akarsz? szégyelheted magad.. -.- tudod hogy hívják az ijeneket? :) RIB-ANCNAK ^^
Ja és mennyi idõs vagy 13??
Nem kellene leblamalni, ismerek olyat, akinek 20 eves koraban jott meg, hiaba jart nogyogyaszhoz, nem talaltak semmi rendellenesseget.Egyszeruen ennyi idos koraban indult be a peteeres.

Ha védekeszés nélkül szeretkeztem, de nem ment el belém a barátom. Meg nem is volt bennem sokat, hanem vagy 5-10másodpercet, és utána gumit hózott, ami ráadásul sperma ölős, akkor is teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Nagyon kicsi az esélye, de még így is megtörténhet bár nem hiszem. Szerintem nem kell aggódnod, de ha nem jön meg a mensid akkor csinálj egy tesztet. De az is fontos hogy a ciklusod hányadik napjánál vagy/voltál. cukorfalat

Nagyon kicsi az esélye, de még így is megtörténhet bár nem hiszem. Szerintem nem kell aggódnod, de ha nem jön meg a mensid akkor csinálj egy tesztet. De az is fontos hogy a ciklusod hányadik napjánál vagy/voltál. cukorfalat
Mivel ideges vagy, késni fog úgyis, lehetetlen h ettõl terhes legyél.
A kérdező hozzászólása: a mensesem után 2héttel! de mielött ez megtörtént már egyszer elment..és utána voltunk gumi nélkül..de még aznap este!majd másodszor is csak a gumiba ment el! melinda
A kérdező hozzászólása: pontosabban a 13-14napomon kb.:S
A kérdező hozzászólása: Aham az lehet! mert szétvet az ideg..:D Hát remélem, h akkor nem történt semmi baj..:) am. köszi:)
A kérdező hozzászólása: Jah meg elötte már egyszer elment a barátom..szóval ez már a második menet elején volt!
A kérdező hozzászólása: ez volt pénteken és elvileg szerdán kéne megjönnie
szerintem nem

3-dik gnrh injekciómat ápr.15-én kaptam, enyhe endo miatt, azóta még nem menstruáltam. Mennyi idő múlva fogok? Teherbe eshetek igy is ha nem menstuálok vagy ez hozza csak meg a peteérést?

Legjobb válasz: Szia én nem tudom erre a választ!De nekem is volt mûtétem és fél évig szedtem Danoval 200mg-os gyógyszert,napi 2x1-et.Május 30-ig szedtem,29-30 naposak voltak a ciklusaim,de fél évig semmi se volt.Most cickafarkfû teát iszok,hogy legyen peteérésem,de még nem volt.Sajnos.Csak azért írtam mert egy cipõbe járunk. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/198056d0f7b1f28664c1c0..

Szia én nem tudom erre a választ!De nekem is volt mûtétem és fél évig szedtem Danoval 200mg-os gyógyszert, napi 2x1-et.Május 30-ig szedtem, 29-30 naposak voltak a ciklusaim, de fél évig semmi se volt.Most cickafarkfû teát iszok, hogy legyen peteérésem, de még nem volt.Sajnos.Csak azért írtam mert egy cipõbe járunk. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/198056d0f7b1f28664c1c0..
A kérdező hozzászólása: Nem tudom hogy a peteérés csak az elsõ menszesz után jön? Még mindig nagyon rosszul élrzem magam a szuriktól és nem akarok folyton csalódni ha a terhességi teszt negativ. Vajon kell elõtte menszeszelni vagy is sikerülhet? Azért köszi hogy irtál!
Szia.Én hat szurit kaptam tavaly.Októberben az utolsót és idén márciusban jött meg elõször, az áprilisom kimaradt és még mindig semmi.Én is rosszul érzem magam, még mindig van hõhullámom, hányingerem és szédülök is.Az én dokim azt mondta, hogy nem feltétlenül muszáj a menzeszt várni mert összejöhet anélkül is.De sajnos nálam még mindig semmi.Egy jó pár negatív teszten kívül :((
Ja és én úgy tudom, hogy az endósoknak nem ajánlott a cickafarkfû tea mert elõsegíti az endószövetek növekedését.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! A dokim azt mondta 4-6 hét mulva kb menstruálok a 3 szuri után. Megprobálok egy tesztet csak eléggé félek az újabb csalódástól. Sok sikert neked is!
Szia 1 vagyok.Igaz én gyógyszert szedtem, de nekem azt mondta a doki egy menzit várni kell, hogy kitisztuljon a gyógyszer a szervezetbõl.Most várom majd, mert május végéig szedtem, de szerintem nincs pém(:-.http://www.ciklus.hu/images/diagramok/198056d0f7b1f28664c1c0..

Ha nem menstruálok nem is eshetek teherbe?

Már kétszer abba hagytam régebben a gyógyszert, és kb mindig egy évre rá jött meg gyógyszer nélkül, az orvosok azt mondták noralis hormonális probléma, ki kell várni míg megjön, és mit tesz a sors volt hogy kb egy évre jött meg. de akkor normálisan. kb egy év múlva szeretnék gyerek projektet de ha akkor hagyom abba a gyógyszert félek egy évig nem esek teherbe, vagy ha nem vérzek attól még van pete érésem?

Legjobb válasz: Elõször is sztem neked hormongyogyszert kéne szedned hogy helyrejöjjön a ciklusod, ha már beállt normálisra utána kezdj el gondolkodni a babán.Ne hogy a hormonzavarod miatt legyen gond a terhességgel az se neked se a babának nem jó.Keress fel egy normális dokit aki rendesen odafigyel rád és tud segíteni a problémádon.Én csak jót akarok neked.

Elõször is sztem neked hormongyogyszert kéne szedned hogy helyrejöjjön a ciklusod, ha már beállt normálisra utána kezdj el gondolkodni a babán.Ne hogy a hormonzavarod miatt legyen gond a terhességgel az se neked se a babának nem jó.Keress fel egy normális dokit aki rendesen odafigyel rád és tud segíteni a problémádon.Én csak jót akarok neked.
elõfordul az is, csak nagyon ritka.

Ha szex közbe nem használunk gumit és ha nem élvez belém akkor is teherbe eshetek?

Gúnyolódásokat,kötekedéséket köszönöm szépen nem kérek

Legjobb válasz: igen

igen
Nem kérsz kötekedést? Én meg azt nem kérném, hogy naponta tegye fel valaki ezt a kérdést 10x. Nem hiszem el, hogy nem tudjátok használni azt a k*baszott keresõt, ahol 3 millió ilyen kérdést találnátok. Nem hiszem el, hogy lehettek ennyire h*lyék. És igen, lehetsz terhes, remélem már az is vagy.
Van rá esély, igen. Az elõnedv is tartalmaz spermiumokat, és bár kisebb a valószínûsége, messze nem kizárt, hogy teherbe ejt.
Igen! Már az elõváladékban is lehetnek spermiumok, szóval inkább védekezzetek! :)
igen van rá esély, bár elég kicsi. de a gumi nem csak arra való, hogy a terhességet megelõzzük, ha csak azért nem használtok, hogy "élvezetesebb legyen" vagy nemtudom, szerintem nem éri meg, mert elég sokmindent el lehet már kapni manapság. de ti tudjátok, nem akarok beleszólni, csak figyelmeztetés, biztos megkaptad már néhányszor ezt a dumát, szóval... de igen, úgy is teherbe eshetsz...
35% ha pontosak akarunk lenni 1 év alatt 100 nõbõl 35 esik teherbe átlagosan az ilyen " védekezéssel"
VAN RÁ ESÉLY!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!