Találatok a következő kifejezésre: Ha nem napos a menzesz (7 db)

Ha nem 28 napos a menzesz ciklusom, hanem 33 akkor hihetek a terhes karkulátoroknak?

Jelenleg kedden töltöm a 37 hetemet.De most egy kicsit összezavarodtam mennyi is vagyok.Az eggyik június 10-re irja ki a szülést,a másik 15-re.Most akkor melyiknek hihetek?A menzeszem els? napja 2007.09.04 volt.Szerintetek?Köszönöm a válaszokat.Mindenkinek boldog babavárást.

Legjobb válasz: www.timmermann.hu szerint: Szülés várható idõpontja: 2008-06-10 Fogamzás feltételezett ideje: 2007-09-18 Betöltött hét: 36 Hátralévõ napok száma: 23 Trimeszter: harmadik Magzat átlagos méretei: CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 450 milliméter BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 93 milliméter THQ (mellkas átmérõ): 92 milliméter FL (combcsonthossz): 69 milliméter Súly: 2750 gramm HC (fej körfogat): 325 milliméter AC (has körfogat): 234 milliméter

http://www.timmermann.hu szerint: Szülés várható idõpontja: 2008-06-10 Fogamzás feltételezett ideje: 2007-09-18 Betöltött hét: 36 Hátralévõ napok száma: 23 Trimeszter: harmadik Magzat átlagos méretei: CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 450 milliméter BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 93 milliméter THQ (mellkas átmérõ): 92 milliméter FL (combcsonthossz): 69 milliméter Súly: 2750 gramm HC (fej körfogat): 325 milliméter AC (has körfogat): 234 milliméter
Szerintem ez a pár nap eltérés nem vészes, és amúgy is inkább az uh szokott ilyenkor mérvadó lenni. Nekem az utolsó mensim aug 18 volt, a ciklusaim olyan 40 naposak voltak. Ezért az elsõ pillanattól az uh szerint számolják a terhességet és az pontos is volt mindig:-) És júni 7-re vagyok kiírva.

Amikor az első nuvaringet teszem fel életemben a ciklus első napján (előtte nem használtam semmit), akkor ennek a menzesznek kb mikor lesz vége, ha amúgy 7 napos szokott lenni?

Legjobb válasz: Nekem is 7 napos volt mindig, az eslõ nuvaringnál is. Már több hónapja van gyûrûm, és a menzeszem már cska 4 napos és sokkal kevesebbet vérzek, nem olyna erõs már 2. nap sem.

Nekem is 7 napos volt mindig, az eslõ nuvaringnál is. Már több hónapja van gyûrûm, és a menzeszem már cska 4 napos és sokkal kevesebbet vérzek, nem olyna erõs már 2. nap sem.
számold ki.:) 3 hétig lesz fent..

Ha a tabi a 7 napos szünetben is véd, de akkor nem véd, mikor meg jön a menzesz, ugye?

Legjobb válasz: Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)

Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)
Nem kell, hogy védjen a menzesz alatt, mivel amikor megvan akkor nem lehetsz terhes!
igen véd, folyamatosan menzesz alatt is mindig amíg szeded...
Mindenki kap betegtájékoztatót, aki nem annyira idióta, hogy a barátnõ, tesó gyogyiját szedi, így te is kellett, hogy kapjál. Amúgy a google csodákra képes, fenn van a betegtájékoztató a neten is.
A kérdező hozzászólása: Nem, akkor tudom, hogy véd, csak akkor nem tudtam véd e, mikor menzim van. Én nem kapok betegtájékoztatot.
Szerintem arra gondolt, hogy amikor kezdõdik a 7 napos szünet akkor nem rögtön jön meg hanem két-három nap múlva és hogy abban a pár napban véd-e!Vagy nem?
Mondjuk el kéne olvasni a betegtájékoztatót. Vagy nem 1000x feltenni ugyanazt a kérdést.
A kérdező hozzászólása: * vagyis azt tudtam, hogy akkor jön meg :D
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom hogy véd, de sok mindent hallottam már.
Ennyire ne legyél már butácska! A kérdésedben benne van a válasz! Mikor jön meg a mensid?A 7 napos szünetben! Véd a tabletta a 7 napos szünetben?Igen! AKKOR MI A KÉRDÉS???
a fogamzásgátló mindig véd, menzeszkor is, a 7 napos szünetben is (egyébként a menzeszed a 7 napos szünetben jön meg, tudtad?) éjjel nappal véd, minden percben, másodpercben, egészen addig amíg elnem felejtesz bevenni egy szemet.
Mensi ALATT is teherbe lehet esni, kivéve, ha fogamzásgátlót szedsz, mert azok a szünetben is védenek.
A kérdező hozzászólása: Lehet hülye kérdés, de jobb biztosra tudni !!! Mert már sok mindent hallottam. Az uncsim egyik barátnõje menzesz közbe esett teherbe.
én ezt még felvilágosito orán 8adikba meg kérdeztem de be is égtem mert azt mondták hogy nem lehet teherbe esni menszesznél!meg hogy ki az aki olyankor csinálja amikor meg van neki?
A kérdező hozzászólása: Igen?? Én ugy hallottam, hogy akkor is teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a neten a tájékoztatot, de nem irja közvetelen menzi alatt véd e.. csak ezt akartam tudni. Nem kapok tájékoztatot, mert csak havonta veszem.

Lehetek terhes ha a 34. nap meg nem jott meg a menzeszem? 28 napos szokott lenni a ciklusom.

Felek tesztelni a sok csalodas miatt! Amugy nem erzek semmi kulonoset! Nem faj a mellem, csak kicsit nyugos vagyok!

Legjobb válasz: Hát,mi ezt így neked nem fogjuk tudni megmondani:( tesztelj és megtudod.

Hát, mi ezt így neked nem fogjuk tudni megmondani:( tesztelj és megtudod.
A kérdező hozzászólása: Maj megirom mi lett ha metudom, majd te is ird meg! ;)
en vagyok az elso aki ugyan igy van mint te.. en delutan teszteletem negativat... de meg reggel is foggok..
A kérdező hozzászólása: Remelem reggelre pozitiv lesz neked, majd ird meg, szoritok!!!!
Kedves kerdezo, hogy birod ki, hogy ne tesztelj? En mar nemvart elott teszteltem annyira turelmetlen voltam. Igaz negativ lett es el is keseredtem picit de aztan a nemvart utanni reggelen amikor nem jott meg ujra teszteltem es mar pozitiv lett :)
A kérdező hozzászólása: Teszteltem most az elobb, de negativ. :(
nekem megjött :(
nekem is megjott
A kérdező hozzászólása: Nekem meg nem, szinte biztos vagyok benne, hogy hormonzavar, kesoi peteeresem volt.:(
ugyanebben a helyzetben vagyok én is, nekem sincs 35 napja menzeszem. én is félek tesztelni
Hát, Neked kötélbõl vannak az idegeid...:D Drukkolok, majd írd meg mi lett!
jajj tesztelj gyorsan:)
A kérdező hozzászólása: Nincs tesztem, de a torkom is kezd nagyon fajni! :( Varok jovohetig es ha akkor se jon meg, akkor tesztelek!
A torokfájásnak nem sok köze van a mensihez. Én biztos nem bírnám ki, hogy ne csináljak azonnal egy tesztet.
en is ugyan igy vagyok 34 napnal jarok es 28 napos a cikluson semmit nem erzek. meg mesi elotti panaszaim sincsenek . nem ertem ezt teszteltem es nega.. de akkor meg miert nem jonn meg : S
Pontosan tudod, hogy hány napos szokott lenni a ciklusod, és lassan 1 hetes késéssel még nem teszteltél? Áhh, én már régesrég teszteltem volna. Nyugodtan tesztelj, ha baba van, már ki kell mutatnia. Sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: Regota szeretnek gyereket, mindig ugy jartam, hogy ahogy teszteltem , negativ lett, es ra 1 napra megjott! :( Ezert nem tesztelek, ha kesik meg 1 hetet lehet elmegyek a dokihoz, es o majd megmondja mi a helyzet! Mar nagyon kiabrandultam a sok negativ teszttol, ha megint az lenne, csak elszomoritana, igy legalabb van meg bennem egy kis remeny!
Lehet, hogy éppen most lesz pozitív. Honnan tudhatnád, ha nem végzed el a tesztet?
A kérdező hozzászólása: Csinalok majd egy tesztet, de csak jovoheten, ha nem jon meg addig!
A kérdező hozzászólása: Nekem is ma megjott! :(

Mi történik, ha nem jön meg a menzesz a 7 napos szünet alatt? Ugyanúgy kell folytatni a tabi szedését?

Lehet rosszul kezdtem el szedni a tabit. Vagyis lehet, hogy mégsem menstruáció volt (2-3 napig tartott, de alig valami, rendszertelen).

Legjobb válasz: Terhes vagy!

Terhes vagy!
A kérdező hozzászólása: Köszi ! :) ) Én aztán biztosan nem, mivel egy éve nem voltam férfivel. Köszönöm neked, eko!:)
Ha jól értem, még csak most kezdted el szedni a tabit. Ha így van, akkor nyugi, elõfordul, hogy az elsõ 21 szem után nem jelentkezik a megvonásos vérzés, ez normális. Szedd nyugodtan tovább a tabit, viszont ha legközelebb sem jön meg, akkor irány a doki, mert valószínûleg nem jó neked ez a bogyó és váltani kell.
elõször is nem itt kérdezgetni, hanem elmenni az orvost megkérdezni.

Rendszeres 28 napos ciklusnál, ha 14. napon van peteérésem, hogy lehetséges, hogy mégis menzesz előtti együttlétből lettem terhes? Sajnos nem maradt meg a baba.

Létezik ilyen? Biztos, hogy volt peteérésem középidőben!

Legjobb válasz: Miért gondolod, hogy menzesz elõtt estél teherbe, és nem akkor, mikor peteérésed volt?

Miért gondolod, hogy menzesz elõtt estél teherbe, és nem akkor, mikor peteérésed volt?
erre én is kíváncsi lennék, de szerintem erre nincs rendes magyarázat
A kérdező hozzászólása: azért gondolom, mert rendes menzeszem volt, a terhességi tünetek meg a következõ ciklus közepén kezdtek jelentkezni. Menzesz utáni fogantatásból meg kétlem, hogy ilyen hamar tüneteim lettek volna.
Pedig szerintem ilyen nem nagyon létezik. De ezt így utólag már úgy sem tudod meg biztosra.
Szia! Tünetekre nem lehet alapozni. Két héttel a fogantatás után okozhat egy terhesség tünetet, de nem kötelezõ, lehet hogy késõbb jönnek, lehet hogy egyáltalán nem is lesznek. A leggyakoribb egyébként, hogy a 6-ik hét környékén vannak elõször tünetek. Sokkal pontosabb infó lenne, hogy a teszted mikor lett pozitív.

Árthat-e a pár napos/hetes magzatnak, ha az anyuka úgy esik teherbe, hogy közben fogamzásgátlót szed, és mivel az első menzesz elmaradtáig nem tudja, hogy terhes, ezért szedi a tabit, miközben már megfogant a magzata?

Legjobb válasz: Hûû. Sürgõsen hívd fel a nõgyógyászt! Egyébként van ismerõsöm aki tabi mellett esett teherbe, és gyönyörû a kislánya. Reméljük semmi vész, és gratu a babihoz.

Hûû. Sürgõsen hívd fel a nõgyógyászt! Egyébként van ismerõsöm aki tabi mellett esett teherbe, és gyönyörû a kislánya. Reméljük semmi vész, és gratu a babihoz.
hát elég rosszul indul, de inkább szerintem is a nõgyógyászt hívd fel, õ mondja meg mi van ilyenkor.
Ne aggódj semmi baja nem lesz a babának a nõgyógyász is ezt fogja mondani :) (Az enyémnek sem lett)
szia 33 hetes várandós vagyok a kisfiammal, aki Mercilon szedése mellett fogant. (nem voltam beteg, nem hánytam ki, rendesen szedtem stb, szal érdekes és értékes eu-i szintû statisztikai adatnak hívta az "esetet" az egyik doki :S) Megjártunk több genetikai kivizsgálást is a legnevesebb magyar szakiknál, és megnyugtattak, hogy a babó teljesen egészséges! Állítólag a gyógyszertõl is függ, a Mercilon éppenséggel olyan kis dózisú, hogy nagyon ritkán okoz problémát, akkor is csak erõsíti az öröklött hajlamot (szívfejlõdési rendellenességet okozhat leginkább, de NAGYON ritkán). Szóval mi megnyugodtunk, de nagyon sok idegeskedéstõl kíméled meg magadat, ha mihamarabb elmész orvoshoz, és it nem az SZTK-s rendelésre gondolok, mert a SOTÉ-n nagyon röhejes volt a "genetikai tanácsadás" ( 7 órát utatzunk, 4-et vártunk, 2percet voltam benn és meg sem néztek UH-val...).
Nem árthat. Se fejlõdési rendellenességet nem okoz, se vetélést. Nem kell abortuszra menned emiatt, egyetlen olyan eset sem ismert, amelynél probléma lett volna a babával a tabletta miatt. Ezek csak hormonok, ráadásul igen kis mennyiségben. Rengeteg baba fogan úgy, hogy az anyjuk tablettával védekezik, csak valami hiba támad a rendszerben. Ne aggódj! :-) Csak hagyd abba a gyógyszert - bár gondolom, már abba is hagytad.
én pont tegnap nézem egy müsort.A csaj 3havonta kapott fogamzásgátló injekciót, és terhes lett.Nem volt hányingere, a hasa se nõtt meg, 5kg hizott, de ezt a sok zsiros étel fogyasztás miatt gondolta, meg a gyomra égett, ezt is a táplálkozásának tudta le, bulizni járt, ivott, cigizett. Szerencsére a baba egészséges lett. Mondjuk nem hiszem el hogy a hasán nem vette észre, mert még ha molett is volt kicsit, az akkor is keményebb lesz.Na meg ott van a baba mozgása, hogy nem lehet érezni?! A kérdésedre a válasz, szerintem mindenképp beszélj orvossal errõl, az õ szava a legbiztosabb.
Semmi baja nemlesz, a mai fog.gátlók már annyira kevés hormont tartalmaznak.gondolj bele 1 kihagyott szem miatt is beindulhat a peteérés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!