Találatok a következő kifejezésre: Ha nem napos a (269 db)

Ha a 33%-os (26 éven aluliaknak szóló) vonatjegyet előre megveszem, akkor az jó egy hónapig minden hétvégére, ha nem ellenőrzi a kalauz, vagy csak 3 napos jegyet kapnék?

Tehát pl március 10-én megveszem, de csak 14-én utaznék. Mert ez a jegy csak hétvégére jó... Viszont szeretnék 27-én is utazni ugyanoda, és ha el?re megveszem a jegyet, az 30 napig érvényes. Persze csak, ha nem írják alá az ellen?rök. :)

Legjobb válasz: 100km alatt mindenképpen 3 napos lesz, 100km felett pedig mindenképpen 30 napos lesz. Ha nem írják alá se oda, se vissza, akkor fel tudod mégegyszer használni :) Ha odafelé az elsõ úton aláírják, de visszafelé nem, akkor visszafelé még tudsz vele jönni, de odafelé már nem. Ha visszafelé írják alá, akkor odafelé sem tudsz vele mégegyszer menni!

100km alatt mindenképpen 3 napos lesz, 100km felett pedig mindenképpen 30 napos lesz. Ha nem írják alá se oda, se vissza, akkor fel tudod mégegyszer használni :) Ha odafelé az elsõ úton aláírják, de visszafelé nem, akkor visszafelé még tudsz vele jönni, de odafelé már nem. Ha visszafelé írják alá, akkor odafelé sem tudsz vele mégegyszer menni!
Szólni kell, hogy meddig legyen érvényes. Még a retúrnál is szólni kell, ha nem akarod, hogy csak 3 napra szóljon. Egyébként, ha 30naposat kapsz, akkor az érvényesség végéig természetesen mindig jó mikor jár a 33%os kedvezmény.

Mensinek a pé-től számitva 14 napra kell megjönni. Igaz? Ez akkor is igy van ha nem rendszeres a ciklus, mondjuk 36 napos?

Legjobb válasz: nem pontosan 14, hanem 12-18 nap a peteérés után... általában.

nem pontosan 14, hanem 12-18 nap a peteérés után... általában.
Én úgy tudom, hogy így van. 36 napos ciklus esetén a peteérés a 22. napon van (+, - 2 nap)
Szia , nekem általában 30 naposak a ciklusaim , és szerintem nekem is 16 nap van az ovutól , ebben a hóban 13.14. napon lehetett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha 32 naposak a ciklusaim, 5 napig tart a mensim, de most 26 napra jött meg (még soha nem volt ilyen) és 2-3 napig tartott, lehet, hogy terhes vagyok? Vagy mi lehet ez?

Legjobb válasz: Minden lehet.Ha voltál a pároddal lehetsz terehes.Ha ideges,zaklatottak a napjaid akkor is felborulhat a renszeres ciklus.

Minden lehet.Ha voltál a pároddal lehetsz terehes.Ha ideges, zaklatottak a napjaid akkor is felborulhat a renszeres ciklus.

Ha nem kérem a családi adókedvezményt a magzat 91 napos korától, hanem utólag igénylem vissza az adóbevalláskor, akkor kell igazolás a dokitól, hogy betöltöttem a 91. napot, vagy elég ha a baba születési idejétől számolnak vissza?

Mikor az adóbevallásomat csinálom, akkor már meg lesz a baba.

Legjobb válasz: Az igazolás mindenképpen kell, meg kell õrizni 5 évig, amíg a bevallást ellenõrizhetik. És semiképp nem lehet a születési idõtõl visszaszámolni. Ha pl. valaki megszül 7 hónaposan, akkor is csak a 91. naptól jár, nem a 31.-tõl.

Az igazolás mindenképpen kell, meg kell õrizni 5 évig, amíg a bevallást ellenõrizhetik. És semiképp nem lehet a születési idõtõl visszaszámolni. Ha pl. valaki megszül 7 hónaposan, akkor is csak a 91. naptól jár, nem a 31.-tõl.
A kérdező hozzászólása: Hú köszi az infót, akkor mindenképp kérek a dokitól igazolást.

Ma kezdem a 90 napos diétát. Ha nem reggeliztem az baj?

mert már nincs id?m rá, hogy vegyek gyümölcsöt, de minden más van (ebédre csináltam húsos kajcsit). de holnaptól reggelizek csak ma nem tudok. nagy baj így elkezdni? vagy annyira nem számít még az els? nap? de ma mindenképp elakarom kezdeni....

Legjobb válasz: Bár reggelizni kell, egy kihagyott reggeli nem a világ. Egy nap alatt sem meghízni, sem lefogyni nem lehet. Ami viszont nagy baj, hogy te is bedõltél enneka 90 napos hülyeségnek. A fogyókúra lényege a szénhidrátfogyasztás csökkentése (nem megszüntetése!). A 90 napos alatt viszont 4 napból 3 napon csak szénhidráttal tömöd magad, egyedül a fehérjenapon táplálkozol kb. normálisan. A keményítõ és a gyüm.cukor is szénhidrát. Egy csomó embernek a 90 napos alatt derül ki a cukorbetegsége, nem véletlenül.

Bár reggelizni kell, egy kihagyott reggeli nem a világ. Egy nap alatt sem meghízni, sem lefogyni nem lehet. Ami viszont nagy baj, hogy te is bedõltél enneka 90 napos hülyeségnek. A fogyókúra lényege a szénhidrátfogyasztás csökkentése (nem megszüntetése!). A 90 napos alatt viszont 4 napból 3 napon csak szénhidráttal tömöd magad, egyedül a fehérjenapon táplálkozol kb. normálisan. A keményítõ és a gyüm.cukor is szénhidrát. Egy csomó embernek a 90 napos alatt derül ki a cukorbetegsége, nem véletlenül.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, de szerintem nincs igazad. sok ismerõsöm csinálta már, mindenfélét lehet enni benne. húst, zöldséget, gyümölcsöt, tojást, sajtot, tejet, tésztát, sütit, csokit és még sorolhatnám. én sok helyen utánaolvastam, hogy mennyire egészséges, mennyire ajánlják, ki mennyit fogyott, kinek mennyire vált be és általában a válaszok 90 %-a pozitív. szóval szerintem jobb, mint egy olyan diéta, ahol az ember koplal és csak vizet iszik meg répát majszol egész nap. és különben is. a mai világban mi az egészséges? és hány ember él egészségesen? kb 20%? talán még annyi sem. szóval én maximálisan mellette vagyok.
lényegtelen, hogy nekem igazam van-e a lényeg az eredményben lesz - te viseled a következményeket igazad van, ma már a legtöbb dolog egészségtelen, de azok között is ki lehet választani a legkevésbé egészségtelent de ez a "diéta" kb. egy szinten van a koplalással, vagyis egyikre sem beszélnélek rá attól, hogy a finomított lisztet és cukrot szénhidrátnapon eszed, még ugyanolyan egészségtelen, mintha diéta nélkül eszed, és ugyanazokat a következményeket okozza a szervezetben, vércukorszint és elhízás tekintetében attól, hogy "lehet" enni, még nem lesz egészséges és nem fog kevésbé hízlalni
alapismeretek: http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=45 A 90 napos meg agyrém. Egyszer láttam egy ilyen blogot, egész nap mákos tésztát, meg süteményt evett. Ez valami hízókúra?

Ez tényleg így van? Ha tudom pontosan a tüszőrepedés napját akkor rá 14-napra kell megjönnie, vagy nem megjönnie? (Nekem nem 28 naposak a ciklusaim, hanem 30 felett! )

Legjobb válasz: akkor van álltalában a 14.napom ha valakinek 28 napos a ciklusa mindig a ciklus felénél van peteérés(jobb esetben)szóval ha pl 32 napos a ciklusod akkor kb a 16.napon van pete érésed!és rá 16 napra leszel beteg(ez csak egy péda)akkor kell betegnek lenned!persze ha babát szeretnél akkor azt kívánom hogy ne legyél az!sok sikert

akkor van álltalában a 14.napom ha valakinek 28 napos a ciklusa mindig a ciklus felénél van peteérés(jobb esetben)szóval ha pl 32 napos a ciklusod akkor kb a 16.napon van pete érésed!és rá 16 napra leszel beteg(ez csak egy péda)akkor kell betegnek lenned!persze ha babát szeretnél akkor azt kívánom hogy ne legyél az!sok sikert
Elméletileg így van, de a gyakorlatban 1-2 nap csúszás mind két irányba elõfordulhat.
elsõ válaszoló vagyok!igazad van!azért is írtam hogy jobb esetben!bár az lenne a legegyszerübb ha mindig minden ugyan akkor lenne, és akkor lenne esélye az embernek ezt kiszámolni de hát sajnos ez nem megy ilyen egyszerüen mint ahogy sajnos sok más dolog sem!
Az nem igaz, hogy mindig középidõben van a peteérés. Ez csak 28 napos ciklusnál van. Te jól írtad, a peteéréstõl a menstruációig minden esetben 14 nap telik el. Tehát az elsõ válaszoló példáját hozva: 32 napos ciklusnál a peteérés a 18. napon van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!Nekem pont a 18. napon volt!Remélem nem fog megjönni!
Igen, úgy van ahogy az elõzõ válaszoló is mondja. A peteérés bármikor is van, utána mindig 14 nap múlva jön meg a menstruáció, ugyanis a luteális szakasz éppen 14 napig tart.
Pontosabban: a luteális szakasz 12-tõl 16 napig tart. Egyéne válogatja. Nekem pl. 13. De legalább ez nem változik.
Nekem mindig 17 nap a luteális szakasz... nem igaz, hogy mindig 14 nap.
ezt a 14. napon meg félidõs peteérést én sem értem..mert én mikroszkópos ovu tesztet használok, és amikor páfrányos akkor aznap van peteérésem ugye..na most nekem utána 3-4 napra mindig megjött eddig..sajnos mert nem sikerült teherbe esnem..akkor most mi igaz és mi nem???

Ha nem tartom be a 7 napos szünetet - jobban mondva kihagyom vagy megrövidítem a 7 napos szünetet- és szedem tovább a következő levelet, az mennyire hat ki a védekezésre?

Tudtommal max pecsétel? vérzésem lesz. De a védekezés attól még ugyan olyan marad, ugye?

Legjobb válasz: A 7 napos szünetet tartsd be mert a végén teljesen fel fog borulni a hormonháztartásod és sztem a meddõség sem kizárt.

A 7 napos szünetet tartsd be mert a végén teljesen fel fog borulni a hormonháztartásod és sztem a meddõség sem kizárt.
tudtam igen, nem lesz töle gond, csak a pecsételö lesz és kész.
Ha el akarod csúsztatni a menzesz idejét, ezért akarod kihagyni a 7 napos szünetet, akkor folyamatosan kezdd el szedni a következõ levelet, egy nap szünetet se hagyj közben. párszor én is csináltam már, pl nyaraláskor, mert nem akartam, hogy akkor legyen meg a menzeszem. de nem szabad sokszor csinálni! a védettség ugyan úgy meglesz! de hangsúlyozom, egy nap szünetet se hagyj akkor a 2 levél között, és ne csinálj ilyet sûrûn!
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat :)

Úgy is hatna a 90 napos diéta ha nem tartanék gyümölcs napot?

Régebben csináltam az egyik nyáron, nem is volt gond. de most egyszer?en nem bírom ki a munkahelyemen a napot gyümölccsel.Mindent betartanék, nem enném túl magam, és mozognék is.

Legjobb válasz: szerintem a 90 napos diéta egy kamu és nem mûködik,de te tudod.

szerintem a 90 napos diéta egy kamu és nem mûködik, de te tudod.
Szerintem nem. Jóformán ez a két nap adja, hogy fogyni kezd valaki: a gyümölcsnap, meg a keményítõ nap, feltéve, hogy zöldségeket eszik, és nem krumplit meg rizst.
A 90 napos diéta igenis használ. Jómagam 17 kg-ot fogytam le vele, és egy éve nem is híztam vissza. Gyümölcsnapon ha már nem bírtam, ettem mogyorít, mandolát, diót. ittam 100%-os gyümölcslevet. Így ki lehet bírni, és éppoly hatásos. Kitartás!
Én nagyon régen csináltam meg, amikor még TESTKONTROLL volt a becsületes neve, és abban nem szerepelt gyümölcsnap, vagy én nem csináltam, de 3 hónap alatt lement 15 kiló és azóta sem jött vissza! Szóval szerintem ha csak ezen múlik , hogy megcsináld, akkor csináld igy.
A kérdező hozzászólása: Vagyis 36 napos ciklusom lesz? Már számolni sem tudok.
Nekem 26napos a ciklusom, és 16-17. napomon volt ovum de így is megjött rendesen sõt egy picit elöbb is 25 napra.
Szia! nekem 21. napon volt mindig pé-m, miután helyretették a PCO-mat, és a ciklusaim 34 naposak voltak. Egy ilyen 21. napi pébõl fogant a kicsikém, aki lassan 10 hetes a pocakban :)

Ha hetedikén jött meg, és 24 napos a ciklusom, mikor ovu teszteljek? Még nem késtem le róla?

Párommal két naponta, de van hogy naponta is összebújunk, de azért jó lenne biztosra menni. 7 sikertelen hónap áll mögöttünk......:(

Legjobb válasz: Ha gondolod tesztelj, de szerintem felesleges. Ha jol tudom peteeres nem a ciklus kozepen van, hanem a menstruacio elott 14 nappal, szoval ha 24 napos ciklusaid vannak akkor erdemes a 9dik naptol tesztelni, de probalkozni azonnal amint lehet, mert a spermak 7 napig is elnek. Szedjetek 400mgos E vitamint az segithet, nekunk bejott.

Ha gondolod tesztelj, de szerintem felesleges. Ha jol tudom peteeres nem a ciklus kozepen van, hanem a menstruacio elott 14 nappal, szoval ha 24 napos ciklusaid vannak akkor erdemes a 9dik naptol tesztelni, de probalkozni azonnal amint lehet, mert a spermak 7 napig is elnek. Szedjetek 400mgos E vitamint az segithet, nekunk bejott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!